Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2024,
10.11

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

turisti roparji streljanje Mehika počitnice surfanje

Ponedeljek, 6. 5. 2024, 10.11

1 teden, 6 dni

Tri pogrešane deskarje našli ustreljene v vodnjaku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
Callum Robinson, Jake  Robinson, Jack Carter Rhoad | Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden. | Foto Guliverimage

Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden.

Foto: Guliverimage

Mehiške oblasti so v nedeljo identificirale trupla treh pogrešanih deskarjev, ki so jih v petek našli v štiri metre globokem vodnjaku na Kalifornijskem polotoku. Brata iz Avstralije in ameriški prijatelj so izginili 27. marca med deskanjem v Ensenadi. Vse tri so ustrelili v glavo, njihov avtomobil in šotore pa zažgali.

Tridesetletni Jake in njegov tri leta starejši brat Callum Robinson iz Avstralije ter prav tako 30-letni Američan Jack Carter Rhoad so se odpravili deskat na območje Kalifornijskega polotoka, nato pa se niso prijavili v nastanitev v mestu Rosarito v bližini ameriško-mehiške meje.

Jake in Callum Robinson | Foto: Callum Robinson/Instagram Jake in Callum Robinson Foto: Callum Robinson/Instagram

Moške ustrelili, njihove osebne stvari zažgali

V uradu mehiškega generalnega državnega tožilca domnevajo, da so turistom roparji hoteli ukrasti gume z njihovega avtomobila, ko so se jim uprli, pa so jih ubili. 

Turiste so roparji usmrtili, trupel pa so se nato poskusili znebiti tako, da so jih odvrgli v vodnjak. Vse tri so ustrelili v glavo, njihov avtomobil in šotore pa zažgali. Med preiskavo so sicer našli štiri trupla, na katerih so ležale deske za srfanje. Tri trupla so s pomočjo svojcev identificirali kot omenjene pogrešane turiste iz Avstralije in ZDA, medtem ko je bilo četrto truplo na kraju zločina že nekaj tednov in naj ne bi bilo povezano z omenjenim ropom.

Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden, še poroča STA. | Foto: Guliverimage Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden, še poroča STA. Foto: Guliverimage

Po poročanju Efe so mehiške oblasti že pridržale tri mehiške državljane, eden med njimi je imel v posesti mobilni telefon enega od bratov.

Mount Horeb streljanje
Novice Policija v ZDA pred šolo ustrelila in ubila dijaka. Imel naj bi pištolo.
Policija Severna Karolina
Novice Severna Karolina: med izvrševanjem naloga za aretacijo ubiti štirje policisti
policija, policijski trak
Novice V streljanju na območju Slovenske Bistrice umrla ena oseba, sprli so se trije moški
Ne spreglejte