Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2024,
15.15

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

Natisni članek

Jason Kidd Dallas Mavericks NBA Liga NBA

Ponedeljek, 6. 5. 2024, 15.15

1 teden, 6 dni

Jason Kidd prepričal Dallas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23
Dallas Mavericks Luka Dončić Jason Kidd | Jason Kidd bo tudi v prihodnosti vodil Dallas Mavericks. | Foto Reuters

Jason Kidd bo tudi v prihodnosti vodil Dallas Mavericks.

Foto: Reuters

Jason Kidd je podaljšal sodelovanje z Dallas Mavericks, so sporočili iz kluba. Ekipa je v ponedeljek objavila, da je s Kiddom, ki bi se mu konec prihodnje sezone izteklo sodelovanje z Mavsi, podpisala večletno podaljšanje pogodbe.

"Navdušeni smo, da bo trener Kidd še naprej vodil našo ekipo v prihodnjih sezonah s tem več kot zasluženim podaljšanjem pogodbe," je dejal guverner ekipe Patrick Dumont. "Kidd je popeljal našo ekipo do dveh nastopov v končnici v treh sezonah in veselimo se njegovega vodstva pri nadaljevanju gradnje in rasti te že tako odlične franšize."

"Jasona poznam že dolgo in ne morem si zamisliti boljšega, bolj kvalificiranega kandidata, ki bi vodil to ekipo še naprej," je v izjavi za javnost sporočil generalni direktor Nico Harrison. "Kot nekdanji prvak lige NBA in član dvorane slavnih Jason v to vlogo prinaša bogate izkušnje in strokovno znanje, ki jih ni mogoče podvojiti. Prislužil si je zaupanje in spoštovanje naših igralcev in mnogih v celotni ligi, in veselim se sodelovanja z njim, ko bomo še naprej gradili na kulturi in temeljih uspeha, ki jih je pomagal gojiti ves čas svojega službovanja kot glavni trener," je še dodal Harrison.

Odločitev je prišla tik pred začetkom polfinalne serije zahodne konference Dallasa z Oklahoma City Thunder. V redni sezoni so dosegli  izkupiček 50-32, kar je 12 zmag več kot v sezoni 2022/23.

V klubu sicer niso razkrili za dolžine podaljšanja sodelovanje, je pa nova pogodba hkrati "nagrada za njegovo delo v letošnjem letu in način, da pri Dallasu preprečijo kakršnokoli zanimanje Los Angeles Lakers, za katere se je govorilo, da se po odhodu Hama zanimajo zanj", še poročajo viri blizu NBA. 51-letni trener se je ekipi Dallasa pridružil leta 2021, pred tem je vodil Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks, bil pa je tudi član strokovnega štaba Los Angeles Lakers.

Preberite še:

Cleveland Donovan Mitchell
Sportal Kakšen preobrat v Clevelandu! Fotografija Dončića obnorela splet. #video
Maxi Kleber Dallas Mavericks
Sportal Nemec nekaj časa ne bo mogel pomagati Dončiću
Anthony Edwards
Sportal Minnesota na krilih Edwardsa ugnala Denver
Ne spreglejte