Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2024,
12.10

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

spletna zloraba zloraba osebnih podatkov kaznivo dejanje kraja identitete zdravnik David Zupančič

Ponedeljek, 13. 5. 2024, 12.10

2 tedna, 5 dni

Zdravniku Davidu Zupančiču z lažnim videom ukradli identiteto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
David Zupančič | Zdravnik David Zupančič se je te dni znova znašel v središču spletne zlorabe, saj so mu ukradli identiteto. | Foto Ana Kovač

Zdravnik David Zupančič se je te dni znova znašel v središču spletne zlorabe, saj so mu ukradli identiteto.

Foto: Ana Kovač

Znani slovenski zdravnik David Zupančič je na svojem družbenem omrežju povedal, da se je znova spopadel s krajo identitete, zato se je odločil, da bo kaznivo dejanje reševal sistemsko, aktiviral bo policijo in pravno službo.

Znani slovenski zdravnik David Zupančič je te dni slabe volje, saj se je spet spopadel s spletno krajo identitete. "Zelo mi je žal, da moram spet govoriti o tem, a ta Germivirjeva saga se nadaljuje. To ste lahko najbrž zasledili na mojem profilu pred kakšnim tednom, da so spet zlorabili moje ime in si izmislili intervju ter me v njem nalepili kot referenco za prodajo nekih kapljic proti parazitom," je povedal Zupančič.

Dodal je, da se stvar razvija, saj je mislil, da gre za lažno spletno stran, na kateri ljudje uporabijo svojo (bančno) kartico, ki jo spletni prevaranti zlorabijo.

Fotka zupančič | Foto: Instagram/Zajem zaslona Foto: Instagram/Zajem zaslona

David Zupančič
Novice Znani slovenski zdravnik opozarja in se čudi: "Pa tega ne moreš verjeti!" #video

Izkazalo se je, da gre za pravo spletno stran

Kot je povedal Zupančič, gre v njegovem primeru kraje identitete za pravo spletno stran. Neki gospe, ki je Zupančiču tudi posredovala fotografijo, so prašek, ki ga je kupila prek povezave v zlorabljenem intervjuju z Zupančičem na spletni strani, kjer so zdravniku ukradli identiteto, že poslali na dom. Kot je dodal, ima to podjetje celo sedež v Ljubljani.

Ima podatke podjetja, ki je zlorabilo njegovo ime

Kot je še povedal Zupančič, mu bo v postopku zdaj lažje, saj ima podatke podjetja in tudi podatke gospe. Odločil se je, da bo danes vse prijavil policiji, aktiviral pa bo tudi pravno službo Zdravniške zbornice in prek vseh kanalov proti zlorabam sprožil pregon.

"Da nihče drugi ne nasede ali se celo zastrupi!" je zapisal in dodal, da za izdelkom ne stoji on ter da sploh ne ve, za kakšne vrste produkt gre.

S spletno zlorabo se ni srečal prvič

Infektolog in avtor dveh knjižnih uspešnic David Zupančič se je z zelo podobno zlorabo spopadel že pred dobrimi tremi meseci, takrat so neznani avtorji za promocijo lastne spletne povezave uporabili umetno inteligenco in ustvarili prirejen posnetek Zupančiča, ki se predstavlja kot znani slovenski prehranski svetovalec Jernej Ogrin.

Oglejte si še:

David Zupančič
Trendi Zdravnik David Zupančič je pridobil nov naziv
Ne spreglejte