Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
13.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 13.33

8 let, 1 mesec

Cadillac escalade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri podjetju Ski&Sea so svoj novi prodajno servisni salon pričeli polniti z novostmi. Poleg hummerja H3 z novo evropsko homologacijo se v izložbi sveti prenovljeni luksuzni "crossover" cadillac SRX.

Pravo domačo predstavitev pa predstavlja cadillac escalade. Le-ta sicer spada med SUV-je, vendar tudi na pravih terenih z 21-centimetrsko oddaljenostjo od tal ne deluje prav nič nebogljeno.

Cena 80.000 evrov ni za vsakogar, ...

Šestlitrski osemvaljni bencinski motor verjetno res ne bo premamil prav velike horde kupcev. Pri uvozniku poudarjajo, da so lastniki cadillacov tudi na drugi strani luže pomembni in predvsem petični posebneži. Dobrih pet metrov dolgo in več kot dva metra široko vozilo je torej opremljeno v stilu "premium", glede zunanjih popestritev bi lahko rekli tudi "kromium". 409 konjskih sil se preko 6-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na 18-palčna kolesa, po želji tudi na 22-palčna. Na kardanski osi je razdelilnik, ki skrbi za stalni štirikolesni pogon v razmerju 40/60 na prednji oziroma zadnji osi. Zmogljivosti 2,6-tonskega lepotca, ki naj bi povprečno "pokuril" 16,2 litra goriva na 100 kilometrov, niso kar tako: le 6,8 sekunde potrebuje do sto na uro. Glede hitrosti pa so konstruktorji rekli: "170 na uro je dovolj" in na ta limit so nastavili elektronsko omejitev.

... ampak velja za vstopno opremo

Skoraj 80 tisočakov namreč velja escalade 6,2 V8 elegance. Pri tem je jasno, da kupcem "cenejšega" ni treba posedati po prevlekah iz blaga, se ukvarjati s kakšno ročno klimatsko napravo in se zmrdovati nad ceneno akustiko, tudi vsestranska elektronska stabilnostna oprema spada zraven. Za tega SUV-ja z opremo sport luxury (sončna streha, zaslon za "zabavo" potnikov v drugi vrsti ...) je treba odšteti 83.300 evrov. V tej "potujoči" bogatiji se lahko prevaža tudi sedem potnikov, pa za njimi še vedno ostaja 480 litrov prtljažnega volumna. Le-ta se pri dveh potnikih raztegne preko 3000 (kombijevskih) litrov.

Ne spreglejte