Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2024,
19.10

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Lewis Hamilton Mercedes-AMG F1 McLaren Lando Norris Aston Martin Lance Stroll Sergio Perez Ferrari Charles Leclerc Red Bull Racing VN Miamija Formula 1 Max Verstappen

Sobota, 4. 5. 2024, 19.10

2 tedna

VN Miamija, šprinterska dirka

Za uvod trčenja Strolla in Norissa, nato zmaga Verstappna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
formula 1, Miami | Dirkači so že opravili s šprintersko dirko, v soboto ob 22. uri bodo še kvalifikacije. | Foto Guliverimage

Dirkači so že opravili s šprintersko dirko, v soboto ob 22. uri bodo še kvalifikacije.

Foto: Guliverimage

Svetovni prvak in vodilni v seštevku letošnje sezone svetovnega prvenstva formule 1 Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec šprinterske dirke v Miamiju. Drugi je bil Monačan Charles Leclerc (Ferrari), tretji pa Mehičan Sergio Perez (Red Bull).

Miami Max Verstappen Red Bull
Sportal Grozen krog Verstappna, najsrečnejši pa Ricciardo

Kratka preizkušnja v Miamiju ni postregla s prav veliko dogajanja z izjemo začetka, ko je po trčenju Lanca Strolla (Aston Martin) in Landa Norissa (McLaren) posredoval varnostni avto. V nadaljevanju so dirkači večinoma zadržali mesta iz petkovih kvalifikacij, kjer je bil prav tako najboljši Max Verstappen (Red Bull), na svojih mestih pa sta ostala tudi Charles Leclerc (Ferrari) in Sergio Perez (Red Bull), Mehičan je imel sicer najboljšo navijaško podporo na tribunah.

V ozadju je nazadnje brez točke ostal nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), ki je bil sicer osmi in tako na zadnjem mestu, ki na šprintih še prinaša točke. Toda vodstvo tekmovanja je Britanca naknadno zaradi prehitre vožnje v boksih kaznovalo s časovnim pribitkom in je zdrsnil na 16. mesto. Točke so tako dobili še Daniel Ricciardo (RB), drugi Ferrarijev voznik Carlos Sainz, Oscar Piastri (McLaren), Nico Hülkenberg (Haas) in Juki Cunoda (RB).

"Želel sem dobro startati, ni bilo povsem idealno, a dovolj dobro za mirno dirko." | Foto: Guliverimage "Želel sem dobro startati, ni bilo povsem idealno, a dovolj dobro za mirno dirko." Foto: Guliverimage

"Ni bilo povsem idealno, a dovolj dobro za mirno dirko"

"Želel sem dobro štartati, ni bilo povsem idealno, a dovolj dobro za mirno dirko. Zadovoljen sem z zmago, lepa spodbuda za nedeljsko klasično dirko," je povedal Verstappen, ki ostaja edini zmagovalec v Miamiju. Pred tem šprintom je namreč dobil tudi dirki v sezonah 2022 in 2023. S tem uspehom je še povečal naskok v prvenstvu, kjer je letos dobil štiri od petih dirk in oba šprinta. Ima 118 točk, Perez na drugem mestu 91, Leclerc pa 83.

V soboto ob 22. uri po srednjeevropskem času bodo na vrsti še kvalifikacije za klasično dirko, ki bo v nedeljo ob 22. uri.

Frederic Vasseur Günther Steiner
Sportal Verstappen pravi, da ni drame, Hamilton in Leclerc ga že snubita
Red Bull Adrian Newey
Sportal Konec ugibanj, res zapušča šampionski Red Bull
Ne spreglejte