Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
18. 5. 2024,
18.28

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Eva Terčelj Ajda Novak Eva Alina Hočevar Tacen

Sobota, 18. 5. 2024, 18.28

2 tedna

Zlate kajakašice

Slovenke presrečne po naslovu evropskih prvakinj v Tacnu #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69
Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar, Ajda Novak, kajak, ekipna tekma, Tacen | Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak so postale evropske prvakinje. | Foto Aleš Fevžer

Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak so postale evropske prvakinje.

Foto: Aleš Fevžer

Na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah v Tacnu so za velik uspeh poskrbele kajakašice, potem ko so postale evropske prvakinje v ekipnih vožnjah. Zlato so osvojile Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar in Ajda Novak. Slednja je po zmagi dejala, da takšne zmage niso samoumevne.

Slovenska dekleta so šla na progo kot prva ekipa in po prihodu na cilj so bile na štartu še vse najboljše ekipe. Proga je bila težka in ekipe so delale napako za napako. Vrhunska vožnja naših tekmovalk je bila na koncu poplačana in zasluženo so se veselile naslova evropskih prvakinj. S tem so dekleta ponovila uspeh iz leta 2017, ko je slovenska ekipa prav tako slavila v Tacnu.

Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar, Ajda Novak | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Vztrajale so

Eva Terčelj, ki je v ekipi najbolj izkušena, je po tekmi dejala, da je na ta način najlepše zaključiti dan in nato besedo prepustila Ajdi Novak.

"Danes je bila res težka postavitev oziroma zahtevna voda. Že v finalu smo videli, da je veliko dobrih tekmovalk in tekmovalcev delalo napake. Poskušale smo ujeti ritem. Sicer so se pojavljale napake, te smo poskušali reševati in vztrajati. Na koncu se je izšlo tako, kot se je in res smo zelo vesele."

Svojega zadovoljstva ni mogla skriti Eva Alina Hočevar, najmlajša članica zlate ekipe. "Zdi se mi, da smo presrečne in zelo zadovoljne, kako smo oddelale in se borile. Če se je pojavila kakšna manjša napaka, smo jo takoj rešile in nadaljevale. Tako, kot je že Eva dejala, res vrhunski zaključek dneva." Zadovoljna Eva Terčelj. | Foto: www.alesfevzer.com Zadovoljna Eva Terčelj. Foto: www.alesfevzer.com

Težko je ponoviti vožnje brez napak

Eva Alina je priznala, da jih je bilo med čakanjem v cilju strah, saj so se bale, da bodo pristale na nehvaležnem četrtem mestu, a so reprezentance delale veliko napak. Nekoliko skeptična je bila tudi Terčeljeva. "Bile smo prve na progi in s tem ostalim ekipam pokazale recept do uspeha. A proga je bila zahtevna in težko je ponoviti vožnjo brez večjih napak."

ekipna, kajak | Foto: B. B. Foto: B. B.

Vseeno je bilo težko

Slovenska kajakaška ekipa je naslov evropskih prvakinj slavila že v Tacnu leta 2017. Takrat sta bili v ekipi Eva Terčelj in Ajda Novak, medtem ko je Eva Alina Hočevar nova članica zlate ekipe.

"Ta medalja je obudila zelo lepe spomine s takratnega evropskega prvenstva. Presrečna sem, da nam je to uspelo ponoviti, ker ni samoumevno. Vseeno je težko in ekipe so zelo dobre. Res sem vesela, da nam je uspelo," je še povedala Ajda Novak.

Preberite še:

Eva Terčelj
Sportal Medalje ni bilo, še najbolje se je odrezala Eva Terčelj #video
Eva Alina Hočevar
Sportal Eva Alina Hočevar spregovorila o odnosu z očetom
Jakob Marušič
Sportal Nekateri so razočarani: ko ima narava spet svojo moč #video
Ne spreglejte