Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2008,
18.19

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2008, 18.19

8 let, 1 mesec

Cipollini se je vendarle dogovoril

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po pisanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport je 40-letni Mario Cipollini s podpisom pogodbe v nedeljo potrdil svojo vrnitev v kolesarsko karavano.

Cipollini se je z Mikom Ballom lastnikom ameriške kontinentalne ekipe Rock Racing, katere sponzor je proizvajalec oblačil Rock & Republic, le uspel dogovoriti za vrnitev na kolesarsko sceno, s katere je odšel leta 2005.

Cipollini se je konec aprila leta 2005 pred dirko po Italiji nepričakovano upokojil. Do takrat je v 17 sezonah med profesionalci dosegel 189 zmag. Vsekakor se ga spominjamo po kar 42 etapnih zmagah na Giru in naslovu svetovnega prvaka, ki ga je z nesebično pomočjo reprezentančnih kolegov osvojil leta 2002 v Zolderju. Njegova takratna razlaga upokojitve je bila ravno, da je pri 38 letih že dovolj star, ter da je to pravi trenutek za umik.

Sedaj se nekdanji kralj šprinta vrača. Nekako se je že razvedelo, da naj bi Cipollini za Rock Racing nastopil že na dirki po Kaliforniji, ki bo na sporedu čez mesec dni. Cipollini je že od ponedeljka z odvetnikom Giuseppejem Napoleonom v Los Angelesu, kjer je pričakoval, da bo hitreje uredil vse podrobnosti glede podpisa pogodbe. Vendar je vodilne može ekipe dobil popolnoma nepripravljene na dogovor in podpis pogodbe.

Cipollini je kontroverznega Mika Balla spoznal na kolesarskem sejmu v Las Vegasu. Skupaj želita v nekaj letih ustvariti ekipo, ki bo konkurenčna najboljšim kolesarskim ekipam na svetu. V prihodnji sezoni naj bi Cipollini prevzel delo športnega direktorja dela ekipe, ki bo nastopal na dirkah v Evropi. Sporne so tudi pogodbe Tylerja Hamiltona, Oscarja Seville in Santiaga Botera, ki so bili vsi povezani z dopingškimi aferami.

Vsekakor se lahko upravičeno vprašamo ali bo 40-letni Cipollini, ki bo marca dopolnil že 41 let, sposoben dirkati z dvakrat mlajšimi tekmeci. Dodaten minus zanj je tudi triletna prekinitev treniranja in nastopanja na tekmovanjih. Kaj se bo izcimilo iz tega, bomo videli v naslednjih mesecih.

Ne spreglejte