Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 5. 2024,
12.25

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Liga NBA NBA Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo

Sobota, 4. 5. 2024, 12.25

2 tedna

Vprašaji pri Giannisu Antetokounmpu, ki zanimajo tudi Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Giannis Antetokounmpo | Giannis Antetokounmpo se spopada s poškodbo. | Foto Guliverimage

Giannis Antetokounmpo se spopada s poškodbo.

Foto: Guliverimage

Superzvezdnik ekipe Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo je po izpadu Bucksov v prvem krogu končnice lige NBA proti Indiani Pacers z 2:4 v zmagah ameriškim medijem razkril, da se še vedno spopada s poškodbo mečne mišice, ki ga že od 9. aprila ovira pri gibanju. Grk še ne ve, kdaj se bo vrnil na parket, v zraku ostaja tudi vprašanje glede priključitve grški reprezentanci, ki jo v začetku julija tudi proti Sloveniji čaka boj za olimpijske igre.  

Čeprav se je med končnico ugibalo o vrnitvi Giannisa Antetokounmpa na parket, pa je 29-letni košarkar razkril, da ni bil v seriji Milwaukeeja in Indiane niti blizu vrnitve na parket. Antetokounmpo na parket ni stopil vse od 9. aprila, njegova ekipa pa je bila ob odsotnosti tudi Damiana Lillarda nemočna proti Indiani Pacers, ki je slavila s 4:2 v zmagah.

Grški orjak je zdaj spregovoril o razsežnostih svoje poškodbe, med drugim je razkril, da si je v začetku pomagal celo s posebnim škornjem in da je imel sploh prvi teden po poškodbi težave že pri hoji. "Skušal sem narediti vse, da bi se vrnil na parket in pomagal soigralcem. Težko jih je bilo videti na igrišču, ko jim nisem mogel priskočiti na pomoč, a žal ni šlo. Opravil sem vse teste, protokole, a nisem bil niti blizu vrnitve na parket," je opozoril Antetokounmpo.

Bo Antetokounmpo poleti oblekel dres grške reprezentance? | Foto: Guliverimage Bo Antetokounmpo poleti oblekel dres grške reprezentance? Foto: Guliverimage

"Mislim, da ne bi bilo varno, da bi se v takem stanju vrnil na parket, ker ne morem teči s polno hitrostjo. Tekel bi lahko le nekje na od 30 do 40 odstotkih svojih zmožnosti. Tudi zdaj še ne morem teči s polno hitrostjo. Verjetno si bom vzel nekaj dni, tednov, mogoče celo mesecev, da se bom vrnil v pravo stanje," je dejal Antetokounmpo.

Tako v zraku ostaja tudi vprašanje sodelovanja v grški izbrani vrsti, ki jo v začetku julija v Pireju čaka boj za olimpijske igre, kjer bo ena glavnih tekmic Grčije tudi Slovenija. Če bi nastopili brez Antetokounmpa, bi bil to za Grčijo kar hud udarec, trenutno pa je še nemogoče govoriti, kdaj bo 29-letni košarkar znova nared za največje napore.

Tekme Milwaukeeja v končnici so sicer že drugo sezono zapored krojile poškodbe Antetokounmpa, ta je izpustil tudi večino lanske serije z Miami Heat. Kasneje je po koncu prejšnje sezone izpustil tudi svetovno prvenstvo, ki ga je Grčija končala šele na 15. mestu.

Preberite še:

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dončić z Dallasom do velikega podviga!
Indiana Pacers
Sportal Znana še dva polfinalista na vzhodu
Ne spreglejte