Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2010,
19.57

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 2. 12. 2010, 19.57

7 let, 3 mesece

Marles Hiše odprl salon v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborska družba Marles Hiše na slovenskem trgu proda največ montažnih hiš v osrednji Sloveniji.

Da bi se še bolj približala kupcem iz tega dela države, pa je danes skupaj z družbo Marles Proizvodnja stavbnega pohištva v Ljubljani odprla salon. V njem si lahko obiskovalci ogledajo Marlesove izdelke in se dogovorijo o gradnji.

Prodajo okrog 250 hiš letno Marles Hiše proda približno 250 hiš letno, od tega v Sloveniji 60 do 65. S tem obvladuje približno 30 odstotkov slovenskega trga, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal direktor družbe Gorazd Šmid. Podobno prodajo družba beleži tudi v sosednji Avstriji, kjer ima postavljene tri vzorčne hiše.

Prihodki presegajo 20 milijonov evrov Marles Hiše je največji slovenski proizvajalec montažnih objektov, je poudaril direktor Bogdan Božac. Letni prihodki družbe, ki je navzoča na praktično vseh razvitih zahodnoevropskih trgih, presegajo 20 milijonov evrov.

Lani so prihodke povečali za dva odstotka, letos pa načrtujejo desetodstotno rast. Prav tako so za deset odstotkov povečali število zaposlenih v proizvodnji. Družbi Marles Hiše in Marles Proizvodnja stavbnega pohištva danes skupaj zaposlujeta približno 310 delavcev.

V Marlesu so zelo povečali marketinške stroške

Medtem ko so druga podjetja v finančni in gospodarski krizi zniževala stroške, pa so v Marlesu zelo povečali marketinške stroške, prodrli na švicarski trg, postavili pa tudi dve novi vzorčni hiši v Avstriji. Danes v Avstriji ni več čutiti krize, saj je prodaja na 30 odstotkov višji ravni kot pred krizo, je ugotovil Šmid. Podobno velja tudi za Italijo, medtem ko okrevanje domačega trga zaznavajo šele v zadnjem času.

Marles pa je poleg gradnje hiš osredotočen tudi na gradnjo javnih objektov. V zadnjem letu dni so zgradili tri nove vrtce, od teh enega v Italiji, prav zdaj pa gradijo tri nove vrtce.

Ne spreglejte