Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2024,
12.35

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

družine v stiski Botrstvo pomoč Anita Ogulin Zveza Prijateljev Mladine Moste-Polje

Sreda, 15. 5. 2024, 12.35

1 teden, 6 dni

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pod novim imenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Anita Ogulin | Ogulinova, ki se novinarske konference zaradi bolezni ni udeležila, je v zvočnem posnetku izrazila, da je ponosna na dosežke organizacije. "Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo pa soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije," je še dejala. | Foto Ana Kovač

Ogulinova, ki se novinarske konference zaradi bolezni ni udeležila, je v zvočnem posnetku izrazila, da je ponosna na dosežke organizacije. "Z veliko častjo, z velikim priznanjem, veliko hvaležnostjo ter tudi ponižnostjo pa soglašam, da se moje ime doda imenu organizacije," je še dejala.

Foto: Ana Kovač

Humanitarna organizacija v javnem interesu Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje se je preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM, so v organizaciji danes pojasnili na novinarski konferenci. Preimenovanje v ničemer ne spreminja organiziranosti in dejavnosti organizacije, so še poudarili.

Organizacija je z ustanovitvijo programa Botrstvo v Sloveniji leta 2010 postala vseslovenska humanitarna organizacija. Kot navajajo v organizaciji, ima največje zasluge za to njena dolgoletna predsednica Anita Ogulin. Po besedah podpredsednice Alenke Petkovšek je Ogulinova z ekipo sodelavcev, donatorjev, partnerjev, botrov in podpornikov ustvarila organizacijo, kot jo poznamo danes.

"Člani upravnega odbora ZPM Moste-Polje smo že nekaj let dobivali in tudi sami dajali pobude o spremembi ter o tem dejansko veliko in velikokrat razpravljali ter vedno znova dosegali enako odločitev, ki jo je v mesecu aprilu letos potrdila skupščina kot najvišji organ naše organizacije. Tako vam ponosno predstavljam odločitev, da ZPM Moste-Polje preimenujemo v Zveza Anita Ogulin in ZPM," je pojasnila.

Anita Ogulin | Foto: Ana Kovač Anita Ogulin Foto: Ana Kovač

Anita Ogulin
Trendi Anita Ogulin: Za vsako jutro, tudi če je v bolečini, se je vredno bojevati  #video

Poslanstvo ostaja enako

Sekretarka organizacije Tanja Petek je zatrdila, da novo ime ne spreminja njene organiziranosti ali delovanja. V organizaciji bodo tako še naprej vodili in razvijali programe za otroke, mladostnike ter njihove starše. Prioriteta organizacije tako ostajajo enake možnosti otrok in mladostnikov ter zagotavljanje celostne pomoči družinam v stiski in opozarjanje na luknje v sistemu, ki onemogočajo dostojnejše reševanje njihovih stisk, je zatrdila.

Kot je pojasnila Petkova, bodo v organizaciji spremembo imena in s tem povezane stroške financirali iz komercialnega programa letovanj ter taborov za otroke, ki jih ponujajo.

Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS
Novice Kako lahko z nakupom kruha pomagate otrokom uresničiti sanje?
ZPMS Žito
Novice S socialno-humanitarno kampanjo v podporo skladu Glasbenik sem
Donacija Sava, Jolly
Novice Dobrodelnost za barvitejše otroštvo
Dol pri Ljubljani, poplave, Telekom Slovenije, GVO
Novice Tudi Telekom Slovenije priskočil na pomoč poplavljenim
Poplave
Novice Mol in ZPM Moste-Polje na pomoč Ljubljančanom, prizadetim v poplavah
Ne spreglejte