Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 7. 2008,
10.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 7. 2008, 10.08

8 let, 1 mesec

V pakistanskem Karačiju odjeknilo šest bombnih eksplozij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V vrsti šestih bombnih eksplozij, ki so danes odjeknile v pakistanskem pristaniškem mestu Karači, je ena oseba umrla, 30 pa je bilo ranjenih.

Kot je pojasnil predstavnik policije v Karačiju Mohamed Saklain, naj bi bilo med ranjenimi v današnjih eksplozijah sedem otrok, odgovornosti za napade pa ni prevzel še nihče. "Očitno je bil cilj napadalcev povzročiti paniko v mestu. Obstaja tudi možnost, da so napadalci želeli zaostriti medetnična trenja v mestu," je dejal načelnik tamkajšnje policije Babar Katak. Karači je pogosto tarča krvavih napadov Karači je bil sicer od leta 2001, ko se je Pakistan pridružil ameriški vojni proti terorizmu, že večkrat tarča krvavih napadov, za katere so obtožili različne islamske milice in politične skupine. Poleg tega ostaja 12-milijonsko mesto tudi prizorišče medetničnih spopadov med Paštuni, ki izhajajo iz severozahodnega območja države na meji z Afganistanom, in drugimi etničnimi skupinami.

Število žrtev napada v Islamabadu raste Do eksplozij je prišlo le dan potem, ko je v samomorilskem napadu v bližini Rdeče mošeje v pakistanskem Islamabadu umrlo 19 ljudi, več kot 70 pa je bilo ranjenih. Med smrtnimi žrtvami je 14 policistov in pet civilistov. Kdo stoji za napadom, zaenkrat ni znano. Preiskava poteka, med osumljenci pa naj bi bili nekdanji študentje Rdeče mošeje in pa talibanski uporniki, ki delujejo v bližini meje z Afganistanom. Bela hiša je napad danes obsodila in Pakistanu obljubila pomoč v boju proti "temu skupnemu sovražniku".

Tarča nedeljskega napada so bili policisti, ki so skrbeli za varnost na shodu, na katerem je množica obsojala vdor varnostnih sil v Rdečo mošejo, v katerem je junija lani umrlo 100 ljudi. Do vdora je prišlo po tem, ko so se v mošeji utrdili islamisti, ki so zadrževali tudi več talcev.

Ne spreglejte