Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 5. 2024,
9.14

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Vancouver Canucks Boston Bruins liga NHL

Ponedeljek, 13. 5. 2024, 9.14

2 tedna, 1 dan

Liga NHL, 2. krog končnice, 12. maj

Šilovs paral živce Edmontonu, Panterji do zaključnih ploščkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Vancouver Canucks Edmonton Oilers | Arturs Šilovs je ob pomembni zmagi Vancouvra zbral 42 obramb. | Foto Reuters

Arturs Šilovs je ob pomembni zmagi Vancouvra zbral 42 obramb.

Foto: Reuters

Hokejisti Vancouver Canucks so po pomembni zmagi na tretji tekmi polfinala zahodne konference v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL proti Edmonton Oilers povedli z 2:1 v zmagah. Ključni mož pri zmagi s 4:3 proti naftarjem v Rogers Placeu je bil vratar Arturs Šilovs, ki je zbral 42 obramb, kar je rekord kariere za 23-letnega Latvijca. Hokejisti Florida Panthers pa so z zmago v Bostonu povedli s 3:1 in se približali napredovanju v konferenčni finale.

Carolina Hurricane
Sportal Carolina podaljšala upanje, Dallas s prednostjo 2:1 v zmagah

Brock Boeser je dosegel dva zadetka in podajo, Elias Lindholm pa je dvakrat zadel za Canucks, ki so redni del sezone končali kot prvi nosilec pacifiške divizije. Quinn Hughes in J.T. Miller sta imela po dve podaji.

Leon Draisaitl, Mattias Ekholm in Evan Bouchard so dosegli vsak po gol in podajo za Oilers, ki so bili drugi nosilec tihomorske skupine. Edmonton je v prvem krogu s 4:1 v zmagah izločil LA Kings Anžeta Kopitarja. Prvič v letošnji končnici je brez točke ostal prvi zvezdnik Edmontona Connor McDavid.

Domači vratar Stuart Skinner je ob 15 strelih dovolil štiri gole, preden ga je zamenjal Calvin Pickard, ki je trikrat obranil strel nasprotnika.

"Počutil sem se zelo samozavestno. Fantje so mi na prvi tekmi res dobro krili hrbet, zato sem se jim danes moral nekako oddolžiti," je dejal Šilovs. "Na drugi strani so nam stali fantje, ki so navajeni takšnih tekem, blokirajo strele in imajo res dobre priložnosti za zadetek, naši fantje pa so jih tudi uspeli blokirati veliko, zato gre velika zasluga tudi njim."

V drugem spopadu na zahodu med ekipama Dallas Stars in Colorado Avalanche, Dallas vodi z 2:1 v zmagah.

Floridsko moštvo v dobrem položaju

Zanimivo je bilo tudi v Bostonu, kjer so domači hokejisti prav tako doživeli sila hladen tuš. Sam Bennett in Aleksander Barkov sta v tretji tretjini dosegla gol v razmiku 3:50 minute za Florida Panthers, ki so v nedeljo v četrti tekmi drugega kroga končnice vzhodne konference v TD Gardnu potisnili Boston Bruins na rob izpada z zmago s 3:2.

Florida Panthers vodijo s 3:1 v zmagah. | Foto: Reuters Florida Panthers vodijo s 3:1 v zmagah. Foto: Reuters

Floridske panterje le še enega zmaga loči od napredovanja v konferenčni finale, saj v tej seriji proti Bostonu vodijo že s 3:1 v zmagah. Panterji, ki so zmagali trikrat zapovrstjo, bodo imeli priložnost za napredovanje v finale vzhodne konference na peti tekmi v Sunriseu na Floridi v torek po lokalnem času.

Zmagovalec te serije bo v konferenčnem finalu vzhoda zaigral z boljšim iz obračuna med NY Rangers in Carolino, v katerem Rangers vodijo s 3:1 v zmagah.

"V tej dvorani je vedno težko igrati, vendar smo kar vztrajali," je dejal Barkov. "Všeč nam je bilo, kako smo igrali v prvi tretjini, čeprav so dosegli dva zadetka, a všeč nam je bilo, kako smo si ustvarjali naše priložnosti. Samo nadaljevali smo, vztrajali in postajali vedno boljši," je dejal.

Anton Lundell je dosegel gol in podajo, Sergej Bobrovski pa je zbral 16 obramb za Floridčane, ki so v končnico napredovali kot prvi nosilec atlantske skupine. Evan Rodrigues je prispeval dve podaji.

Jeremy Swayman je zbral 38 obramb za Boston, ki je sezono končal kot drugi nosilec atlantske skupine. Zadela sta David Pastrnak in Brandon Carlo.

Liga NHL, 2. krog končnice, 12. maj:

Konferenčni polfinale:

Zahod:
Dallas Stars – Colorado Avalanche /2:1/
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers /2:1/

Vzhod:
New York Rangers – Carolina Hurricanes  /3:1/
Florida Panthers – Boston Bruins /3:1/

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Edmonton Oilers
Sportal Florida po gostujoči zmagi povedla v dvoboju, Edmonton izenačil #video
Ne spreglejte