Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2024,
9.41

Osveženo pred

2 tedna, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Agromarket prodaja Austria Trend Hotel hotel

Sreda, 15. 5. 2024, 9.41

2 tedna, 4 dni

Ljubljanski Austria Trend Hotel v roke srbskega Agromarketa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Hotel Ljubljana Austria Trend Hotel | Štirizvezdični hotel, ki ga je sklad Generali Adriatic Value Fund od avstrijske družbe CA Immo kupil leta 2019, stoji ob severni ljubljanski obvoznici.

Štirizvezdični hotel, ki ga je sklad Generali Adriatic Value Fund od avstrijske družbe CA Immo kupil leta 2019, stoji ob severni ljubljanski obvoznici.

Družbi Peakside Capital in Generali Investments sta ljubljanski Austria Trend Hotel prodali srbski družbi Agromarket, poroča spletni portal Property Forum. Agromarket je po navedbah Financ v Sloveniji že lastnik Semenarne Ljubljana.

Peakside Capital in Generali Investments sta hotel prodala v imenu sklada Generali Adriatic Value Fund, ki je imel hotel v lasti prek družbe AVF Hotel. Prevzem te je družba Agromarket s sedežem v Kragujevcu, ki je po navedbah Financ v lasti srbskega poslovneža Dušana Mojsilovića, pri varuhu konkurence priglasila konec lanskega leta.

Štirizvezdični hotel je ob severni ljubljanski obvoznici 

Štirizvezdični hotel, ki ga je sklad Generali Adriatic Value Fund od avstrijske družbe CA Immo kupil leta 2019, stoji ob severni ljubljanski obvoznici. Po podatkih z njegovih spletnih strani ponuja 214 sob in 12 apartmajev, restavracijo, fitnes, center dobrega počutja, konferenčni center ter podzemno garažo.

Zanimanja vlagateljev za hotel je bilo po celoviti prenovi in podaljšanju pogodbe z upravljavcem precej, je za Property Forum dejal vodja upravljanja portfelja za regijo srednje in vzhodne Evrope pri Peakside Capital Advisors Christopher Smith. "Prodaja predstavlja popolno izvedbo tega našega naložbenega projekta," je dodal.

Sklad Generali Adriatic Value Fund, ki ga upravlja Generali Investments, ima v portfelju med drugim tudi ljubljanski poslovni stavbi Tivoli Center in Stekleni dvor ter trgovski center Arkadia v Domžalah.

Ne spreglejte