Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2024,
10.21

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

Natisni članek

ARSO napoved padavine neurje vreme

Torek, 14. 5. 2024, 10.21

2 tedna, 1 dan

Večji padavinski dogodek nas čaka v četrtek in petek. Težišče še ni znano.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89
Vreme | Na neurje.si pišejo, da modeli nakazujejo okoli 150–200 milimetrov padavin za zahodni del države, kar načeloma ne bi smelo biti težavno, ter med stotimi in 150 milimetri padavin za severni del, torej Koroško in del Podravja, kjer pa bi se lahko pojavile težave. | Foto Neurje.si

Na neurje.si pišejo, da modeli nakazujejo okoli 150–200 milimetrov padavin za zahodni del države, kar načeloma ne bi smelo biti težavno, ter med stotimi in 150 milimetri padavin za severni del, torej Koroško in del Podravja, kjer pa bi se lahko pojavile težave.

Foto: Neurje.si

Večji padavinski dogodek nas čaka v četrtek in v petek. Težišče dogajanja je za zdaj še neznanka, vseeno pa bo zaradi vpliva južnih in jugozahodnih vetrov lahko prav na zahodu in severu države. Zaradi močnih padavin lahko ponekod močno narastejo vodotoki, posledica česar so lahko razlivanja in poplave na določenih območjih, kjer je vodnatost višja, napovedujejo na neurje.si. 

Plohe in nevihte v zahodni Sloveniji 

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne se bo na vzhodu oblačnost trgala. Predvsem v zahodni Sloveniji bo nastalo nekaj posameznih ploh in neviht. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

V sredo se bo dopoldne ponovno pooblačilo, popoldne bodo nastajale krajevne plohe. Proti večeru se bodo pojavile tudi nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 16 do 22, v Zgornjesavski dolini okoli 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. V noči na petek se bo dež okrepil, tudi nevihte bodo pogostejše. V petek dopoldne bo še spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, popoldne se bo od juga jasnilo, predvsem v zahodni Sloveniji so še mogoče posamezne plohe in nevihte. V četrtek bo še pihal veter vzhodnih smeri.

vreme, Meteoinfo
Novice Vremenska napoved: nekaj dni stabilno vreme, nato sprememba. Kaj bo prinesla poscana Zofka?
dež vreme dežnik
Novice Arso: Prihodnja dva od ledenih mož imata več možnosti, da upravičita svoje ime
Meteoinfo
Novice Pestro padavinsko dogajanje: Slovenijo zajele nevihte, ponekod tudi sodra

 

 

Ne spreglejte