Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2024,
16.00

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Pariz 2024 Jasper Philipsen Mathieu Van der Poel

Sreda, 15. 5. 2024, 16.00

1 teden, 6 dni

Mathieu van der Poel bo v Parizu nastopil na cestni dirki, ne v olimpijskem krosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Mathieu van der Poel Tadej Pogačar | Svetovni prvak Mathieu van der Poel je opustil misel na to, da bi na olimpijskih igrah v Parizu nastopil v gorskokolesarski disciplini olimpijski kros. | Foto Guliverimage

Svetovni prvak Mathieu van der Poel je opustil misel na to, da bi na olimpijskih igrah v Parizu nastopil v gorskokolesarski disciplini olimpijski kros.

Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesarski zvezdnik Mathieu van der Poel bo na olimpijskih igrah v Parizu nastopil na cestni dirki, medtem ko je misel na nastop v gorskokolesarski disciplini olimpijski kros po premisleku opustil. Morda bo spet poskusil leta 2028 v Los Angelesu. 

Pri kolesarski ekipi Alpecin-Deceuninck so razkrili program za nadaljevanje sezone dveh glavnih zvezdnikov ekipe Mathieuja van der Poela in Jasperja Philipsena.

Svetovni prvak Mathieu van der Poel ima v nadaljevanju sezone na programu samo dve dirki, konec junija bo nastopil na Dirki po Franciji (29. junij–21. julij), nato pa bo na olimpijskih igrah v Parizu nastopil še na cestni dirki, medtem ko je misel na nastop v olimpijskem krosu (gorsko kolesarstvo) opustil.  

"To je najbolj logična odločitev, ki mi omogoča, da se lahko na svoje cilje pripravim brez pritiska," je dejal van der Poel. "Kombinacija z gorskim kolesarstvom je enostavno prezahtevna. Kdo ve, morda se bom leta 2028 na olimpijskih igrah v Los Angelesu osredotočil na gorsko kolesarstvo. Moje ambicije za Tour? Upam, da bom tako kot lani pomagal svojemu moštvenemu kolegu Jasperju Philipsenu v lovu za etapnimi zmagami in zeleno majico. Cilj je tudi, da sam osvojim etapno zmago."

Jasper Philipsen se na dirke vrača v začetku junija – nastopil bo na domači dirki Baloise Belgium Tour (12. junij–16. junij) in državnem prvenstvu (23. junij, tako kot v Sloveniji), medtem ko bo olimpijsko dirko izpustil. Njegov cilj je na Touru ubraniti zeleno majico najboljšega po točkah.

Preberite še:

Tjaša Pintar
Sportal Tudi Tjaša Pintar v lov na olimpijsko vozovnico
Kylian Mbappe
Sportal Macron računa na Real, da bo Mbappeju dovolil igrati na olimpijskih igrah
Matej Erjavec
Sportal Matej Erjavec: Tega bo vesel samo en človek, in to je Luka Dončić
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Avstralija Luka Dončić
Sportal Slovenci v lovu na Pariz pričakujejo močno podporo
Ne spreglejte