Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2024,
22.41

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

KK Podčetrtek Kansai Helios Domžale Liga Nova KBM KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto LTH Castings

Sreda, 8. 5. 2024, 22.41

1 teden, 4 dni

Liga Nova KBM, četrtfinale, druge tekme

Znani polfinalisti državnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Cedevita Olimpija Krka Gregor Glas | Cedevita Olimpija je izločila Šentjur. | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je izločila Šentjur.

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Znani so polfinalisti državnega prvenstva. Košarkarji Krke so v gosteh premagali LTH Castings (89:82) in se v torek prvi uvrstili v polfinale. To je v Hali Tivoli uspelo tudi Cedeviti Olimpiji, ki je s 93:54 premagala Tajfun Šentjur. Danes so je jim pridružili še košarkarji domžalskega Heliosa, ki so v gosteh s 77:72 ugnali Podčetrtek, in Šenčurja, ki so s 93:81 premagali Ilirijo. 

Košarkarji Krke so v sredo dobili nasprotnike v polfinalu lige Nova KBM. Novomeščani so v dveh tekmah izločili škofjeloški LTH Castings. Po prepričljivi zmagi doma so danes v gosteh slavili z 89:82. Njihov tekmec bo Kansai Helios, ki je še drugič ugnal moštvo Podčetrtka, tokrat s 77:72. V drugem polfinalu se bo Cedevita Olimpija pomerila s Šenčurjem.

Jan Špan je v Škofji Loki dosegel kar 25 točk. | Foto: www.alesfevzer.com Jan Špan je v Škofji Loki dosegel kar 25 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Krke Gašper Okorn je tekmo odigral z vsega sedmimi igralci, ki pa so v zaključku pokazali dovolj zbranosti in zrelosti, da so izenačen dvoboj prevesili v svojo korist. Ključno vlogo je odigral kapetan Jan Špan, ki je v zadnjih petih minutah zadel dve trojki, skupno pa je zbral 25 točk ob metu 7:10 za tri točke. Prva od omenjenih dveh trojk je bila za vodstvo 77:72, druga minuto in pol pred zaključkom pa za 87:80. Za Krko je Miha Škedelj dodal 17 točk in 9 skokov, Robert Jurković je prispeval 15 točk, pri domačih pa je bil v napadu najbolj razpoložen Luka Rudović z 18 točkami (met iz igre 7:10).

Tudi košarkarji Cedevite Olimpije so se v polfinale uvrstili ekspresno, v dveh tekmah so bili prepričljivo boljši od Šentjurja. V gosteh so zmagali s 30 točkami razlike, danes v dvorani Tivoli pa so bili boljši s 93:54. Najboljša posameznika pri zmajih sta bila Zoran Dragić (18 točk, 7 skokov) in DJ Stewart (15 točk), pri Šentjurju pa Abayomi Iyiola (11 točk, 10 skokov) ter Luka Lapornik (11 točk, 6 skokov).

Tudi Helios in Šenčur napredovala z 2:0

Sredin spored sta odprla Podčetrtek in Kansai Helios Domžale. Gostje so skozi celotno srečanje počasi višali prednost, ki je ob koncu tretje četrtine znašala že 13 točk. A borbeni domačini se niso predali in v zadnji četrtini celo prešli v vodstvo, v zaključku tekme pa so Domžalčani ponovno prišli do prednosti in je niso več zapravili. Pri Podčetrtku je blestel Igor Struger, ki je 23 točkam dodal še 15 skokov, domžalski voz pa je potegnil izkušeni Blaž Mahkovic, ki se je ustavil pri 17 točkah in osmih skokih.

Na delu sta bila še Šenčur in Ilirija. Šenčurjani so dobili tudi drugo tekmo, to s 93:81 in napredovali v polfinale. Domači so do ključne prednosti prišli v tretji četrtini, ki so jo dobili za 14 točk. Pri Šenčrju sta po 17 točk dosegla Dalibor Đapa in Alen Malovčić, 15 jih je dodal še Gaber Ožegovič. Za Ilirijo sta se pri 13 ustavila Mirko Mulalić in Luka Barišić.

Polfinale 14. maja odpirata Krka in Helios, dan kasneje bosta na delu še Šenčur in Olimpija.

Karlo Matković Cedevita Olimpija
Sportal Ilievski se poslavlja, prihaja Chechu Mulero

Liga Nova KBM, četrtfinale, druge tekme

Torek, 7. maj:

Sreda, 8. maj:

Četrtfinale, izid v zmagah:

Ilirija – Gorenjska gradbena družba Šenčur        /0:2/
Šentjur – Cedevita Olimpija       /0:2/
Krka – LTH Castings         /2:0/
Kansai Helios Domžale –  Podčetrtek        /2:0/

Ekipe so v četrtfinalu igrale na dve zmagi.

Ilirija - GGD Šenčur
Sportal Šenčur slavil v Ljubljani, Olimpija v Šentjurju, povedel tudi Helios
Ne spreglejte