Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
16.28

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 16.28

8 let, 1 mesec

Mariborčani trepetali za točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Nafte in Maribora so se v 6. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Pomursko-štajerski derbi je privabil veliko simpatizerjev obeh ekip, že tako vroče vzdušje pa je dodatno ogrel Milko Djurovski na trenerski klopi Maribora, ki so mu domači navijači namenili koncert žvižgov.

Pri Lendavčanih je vlogo prvega trenerja - najbrž prvič in zadnjič - prevzel legendarni prekmurski nogometaš Štefan Škaper, v ekipi pa ni bilo poškodovanih Trenevskega in Ošlaja.

Domači so pričeli brez spoštovanja in bili boljši v prvem delu. Že v 2. minuti je bil po podaji Eterovića prekratek Sebök, štiri minute kasneje pa je Eterović s prekrasnim lobom streljal tik čez okvir mariborskih vrat. V prvih desetih minutah so se vrstile priložnosti za domače, največjo pa je zapravil Sebök, ki se je sam znašel pred Pridigarjem, a je bil v končnici nezbran. V 12. minuti največja priložnost gostov v prvem polčasu: Makriev je ostal na nogah, porinil žogo do Tomažič-Šeruge, ta pa je z desetih metrov zgrešil gol. Šest minut kasneje sta se poigravala Kocsardi in Lunder, Zajc bi lahko zadel, a je vse rešil domači vratar Kuzma. V zadnjih minutah prvega dela je Nafta znova pritisnila, silovit strel Eterovića pa je Pridigar s težavo ubranil.

V nadaljevanju so prvo priložnost imeli gosti, a je Mezga z 20 metrov streljal mimo leve vratnice. Nafta je bila blizu vodstvu v 51. minuti, ko je u glavo znova zgrešil Sebök.

V nasprotnem napadu je Makriev z glavo spustil žogo Zajcu, ta pa je s 17 metrov streljal močno, a malenkost nenatančno. Dokaj slab sodnik Čeferin je dve minuti kasneje spregledal očiten prekršek nad Bukovcem in izzval negodovanje ter manjše incidente na tribunah.

Po tolikih razburjenjih je vendarle padel zadetek in Nafta je zasluženo vodila. Po desni strani je prodrl Matjašec, njegov uporaben predložek v sredino pa je Sebök na rutiniran način poslal v mrežo. Gostje so izenačili v 72. minuti: ob predložku z leve strani je Pečnik lepo podal do Makrieva, ta pa je s šestih metrov z glavo izenačil na 1:1.

Sebök je imel v sami končnici priložnost za zmago, a je z dvanajstih metrov slabo streljal. V sodnikovem podaljšku je Mihelič ušel domači obrambi, vratar Kuzma je izven kazenskega prostora posredoval z roko in si prislužil izključitev.

Ne spreglejte