Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2024,
18.15

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Nemčija vstopnice pivo UEFA Euro 2024 Euro 2024

Torek, 30. 4. 2024, 18.15

2 tedna, 1 dan

EP v nogometu 2024 v Nemčiji

Naprodaj še zadnje vstopnice, pozor pa na nemško pivo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
vstopnice Euro 2024 | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v četrtek, drugega maja, dala v prodajo več kot sto tisoč vstopnic za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Spletna prodaja se bo začela ob 11. uri. Del nogometne navijaške kulture je tudi pivo. Angleške oblasti pa zdaj svoje navijače svarijo, da je nemško pivo močnejše od angleškega.

Slavko Vinčić
Sportal Slavko Vinčić na seznamu glavnih sodnikov za EP 2024

V paketu, ki ga bo Uefa ponudila na spletni strani euro2024.com/tickets, bodo vstopnice, ki so bile marca in aprila že na voljo na uradni prodajni platformi, hkrati so organizatorji dodelali sedežne rede na stadionih in zagotovili nove zmogljivosti, mogoče pa bo kupiti tudi občutno znižane vstopnice za sedeže z omejeno vidljivostjo. Skupno bo na voljo več kot sti tisoč vstopnic za različne tekme, piše na spletni strani Uefe. Hkrati je poudarjeno, da je pričakovati veliko zanimanja in da bodo vstopnice prodali po načelu prvi pride, prvi melje. Lani ob začetku prodaje je bilo na voljo 2,7 milijona vstopnic.

"Če boste preveč pili, vas ne bodo spustili na stadione"

Arsenalovi navijači v Münchnu | Foto: Reuters Arsenalovi navijači v Münchnu Foto: Reuters Zanimivo: angleško ministrstvo za zunanje zadeve je navijače pred odhodom na Euro 2024 v Nemčijo posvarilo pred nemškim pivom. "Pivo je lahko močnejše kot v Veliki Britaniji. Zavedajte se svojih meja in spoštujte lokalne zakone. Če boste preveč pili, vas ne bodo spustili na stadione," so zapisali. Da je nemško pivo res nekaj močnejše, so nedavno spoznali Arsenalovi navijači, ko so v četrtfinalu lige prvakov spremljali svoje nogometaše na tekmi v Münchnu proti Bayernu, še piše Reuters.

Poglejte, kako so ga nedavno angleški (Arsenalovi) navijači pili v Münchnu:

V Veliki Britaniji imata povprečni lager in ale 4,4 odstotka alkohola, v Nemčiji pa med 4,7 in 5,4 odstotka (podobno kot slovenska piva, tako da za slovenske navijače to ne bo ovira) in zato svarilo britanskih oblasti. Obenem so Britanci navajeni, da jim pivo v lokalih postrežejo v velikosti 0,56 litra, medtem ko je v Nemčiji običajno kozarec velik za cel liter. Ta naj bi med evropskim prvenstvom večinoma stal od deset do 12 evrov.

Gerald Asamoah
Sportal Legendarni Nemec se čudi: Slovenci, kako vam to uspeva?
Ne spreglejte