Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2024,
15.16

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

onkologija rak Karel III.

Torek, 30. 4. 2024, 15.16

2 tedna

Britanski kralj se je z obiskom centra za zdravljenje raka vrnil v javnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Britanski kralj Karel III. | Zdravniki britanskega kralja ostajajo optimistični glede njegovega nadaljnjega okrevanja. | Foto Reuters

Zdravniki britanskega kralja ostajajo optimistični glede njegovega nadaljnjega okrevanja.

Foto: Reuters

Britanski kralj Karel III. se je z obiskom bolnišničnega centra, v katerem obravnavajo različne vrste raka, v določeni meri vrnil k opravljanju javnih obveznosti. Gre za njegov prvi nastop v javnosti, odkar je v začetku februarja sporočil, da se tudi sam zdravi za rakom.

Britanski kralj je skupaj z ženo Camillo obiskal center za zdravljenje raka Macmillan v središču Londona, kjer diagnosticirajo in zdravijo različne vrste te bolezni. Kraljevi par je pozdravil množico ljudi, ki so se zbrali pred poslopjem, in se nato v centru srečal z zdravniki, bolniki ter njihovimi družinami. Kot velik izziv je izpostavil odkrivanje raka v dovolj zgodnji fazi.

Britanski kralj Karel III. | Foto: Reuters Foto: Reuters Karel je javne obveznosti postavil na stranski tir februarja, ko so mu med zdravljenjem povečane prostate odkrili raka. Za kakšno vrsto gre, ni znano.

Tudi njegova snaha Catherine, žena princa Williama, je januarja prestala abdominalno operacijo, marca pa sporočila, da zaradi odkritega raka tudi ona prejema kemoterapijo.

kralj Karel III.
Novice Britanski kralj ima raka

Kralj tudi po odkritju bolezni opravlja svoje doložnosti

Današnji obisk bolnišnice je glede na sporočilo Buckinghamske palače prvi v nizu dogodkov v prihodnjih tednih, na katerih bo izpostavljen pomen zgodnje diagnoze raka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Karla III., ki je septembra 2022 na prestolu nasledil svojo mater Elizabeto II., so uradno okronali 6. maja lani. Tudi po odkritju bolezni in začetku zdravljenja je nadaljeval obiske cerkve in manjših dogodkov. Prav tako je še naprej opravljal uradne dolžnosti britanskega monarha.

Britanski kralj nadaljuje zdravljenje, njegovi zdravniki pa so pretekli petek izrazili zadovoljstvo s potekom in ostajajo optimistični glede nadaljnjega okrevanja.

kralj Karel III., soproga kraljica Camilla
Trendi Britanski kralj se bo udeležil maše na veliko noč
Kralj Karel III.
Trendi Tako se je britanski kralj zahvalil za podporo po diagnozi raka
Kate Middleton
Trendi Britanska princesa Kate razkrila, da ima raka
Ne spreglejte