NATISNI PISAVA

Vse o dirki po Franciji

Avtor: Sportal

Znamenita kolesarska dirka po Franciji se je začela v Belgiji in se končala tradicionalno v Parizu na Elizejskih poljanah. Zmagal je Britanec Bradley Wiggins, Jani Brajkovič pa je bil odličen deveti.

Interaktivna mapa dirke po Franciji

Poročila etap na dirki po Franciji

20. etapa

Dvaintridesetletni Britanec Bradley Wiggins je zmagovalec 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Jani Brajkovič na 9. mestu. Zadnja etapo dobil Mark Cavendish, Borut Božič 7.

19. etapa

Britanec Bradley Wiggins je z zmago v 19. etapi potrdil zmago v skupnem seštevku letošnje dirke po Franciji. Jani Brajkovič ni imel svojega dne in ostaja na 9. mestu v skupnem seštevku.

18. etapa

Britanec Mark Cavendish je z izjemnim šprintom osvojil 18. etapo letošnje dirke po Franciji. Borut Božič je osvojil 7. mesto. Wiigins ostaja v rumenem. Brajkovič 9.

17. etapa

Španec Alejandro Valverde je zmagovalec 17. etape 99. kolesarske dirke po Franciji. Bradley Wiggins ostaja v rumeni majici vodilnega. Brajkovič nazadoval na 9. mesto.

16. etapa

Triintridesetletni Thomas Voeckler je zmagovalec 16. kraljevske etape 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Britanec Bradley Wiggins ostaja v rumeni majici vodilnega. Brajkovič ostaja 8.

15. etapa

Pierrick Fedrigo je zmagovalec 15. etape 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT). V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb med najboljšimi. V torek zadnji dan odmora. Jani Brajkovič ostaja 8.

14. etapa

Luis Leon Sanchez je z zmago v 14. etapi priboril Španiji prvo etapno zmago na letošnji dirki po Franciji. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Pred zadnjim dnem odmora še ena etapa.

13. etapa

Nemec Andre Greipel je zmagovalec 13. etape kolesarske dirke po Franciji. Dobil jo je v ciljnem šprintu pred Slovakom Petrom Saganom, tretji pa je bil Norvežan Edvald Boasson Hagen.

12. etapa

Britanec David Millar je zmagovalec 12. etape 99. kolesarske dirke po Franciji. Jani Brajkovič je zasedel 16. mesto in ostaja na 8. mestu v skupnem seštevku. Wiggins ostaja v rumenem.

11. etapa

Francoz Pierre Rolland je zmagovalec 11. etape 99. kolesarske dirke po Franciji. Jani Brajkovič je bil odličen osmi. Bradley Wiggins ostaja v rumeni majici vodilnega. Brajkovič osmi skupno.

10. etapa

Triintridesetletni Francoz Thomas Voeckler je zmagovalec 10. etape 99. kolesarske dirke po Franciji. Bradley Wiggins ostaja v rumeni majici vodilnega. Jani Brajkovič 13. skupno.

9. etapa

Britanec Bradley Wiggins je slavil prvo etapno zmago v karieri na dirki po Franciji. Član ekipe Sky je zmagal na kronometru 9. etape in povečal prednost v skupnem seštevku dirke.

8. etapa

Francoz Thibaut Pinot je zmagovalec 8. etape letošnje kolesarske dirke po Franciji. Jani Brajkovič je v cilj prikolesaril minuto za vodilnim v skupnem seštevku Bradleyem Wigginsom.

7. etapa

Christopher Froome je zmagovalec 7. etape kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Jani Brajkovič je zasedel 8. in napredoval na 17. mesto v skupnem seštevku. Bradley Wiggins novi vodilni.

6. etapa

Slovak Peter Sagan je zmagovalec 6. etape kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Jani Brajkovič je zaradi padca 26 kilometrov do cilja zaostal 2 minuti in nazadoval na 31. mesto.

5. etapa

Tudi peto etapo kolesarske dirke po Franciji od Rouena do St. Quentina v dolžini 196,5 kilometra je odločil šprint glavnine, v katerem je bil tako kot dan prej najhitrejši Nemec Andre Greipel.

4. etapa

Nemški kolesar Andre Greipel (Lotto-Belisol) je zmagovalec četrte etape dirke po Franciji od Abbevilla do Rouena.

3. etapa

Slovak Peter Sagan je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Jani Brajkovič na 17. mestu. Fabian Cancelara ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Brajkovič 13.

2. etapa

Britanec Mark Cavendish je zmagovalec druhe etape 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Borut Božič na 17. mestu. Fabian Cancelara ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Brajkovič 14.

1. etapa

Slovak Peter Sagan je zmagovalec 1. etape 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT). Jani Brajkovič na 17. mestu. Fabian Cancelara ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke, Brajkovič 14.

Prolog

Švicar Fabian Cancellara je zmagovalec uvodnega prologa 99. kolesarske dirke po Franciji (2.WT) in prvi nosilec rumene majice vodilnega na letošnji dirki. Jani Brajkovič 32., Koren 33.

Novice

Zadnje dejanje letošnjega Toura

Ob 14. uri se bo 153 kolesarjev podalo na zadnjo etapo 99. kolesarske dirke po Franciji. Na Elizejskih poljanah lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine in prvo zmago Britanca.

Brajkovič v helikopterju z Wigginsom

Po končani 18. etapi kolesarske dirke po Franciji je kolesarje čakal več kot 200 kilometrov dolg transfer do hotela. Ker je jutri na sporedu kronometer so najboljši kar 'poleteli'.

Grega Bole odstopil z dirke po Franciji

Šestindvajsetletni slovenski kolesar Grega Bole je odstopil v 16. etapi 99. kolesarske dirke po Franciji. Nastop na olimpijskih igrah naj ne bi bil ogrožen.

Kišerlovski brez OI, namesto njega Đurasek

Robert Kišerlovski, moštveni kolega slovenskih kolesarjev Astane Janija Brajkoviča in Boruta Božiča, je zaradi zlomljene ključnice tudi uradno ostal brez olimpijskega nastopa.

Je bil Schleck zastrupljen?

Luksemburžan Frank Schleck, ki je bil v torek pozitiven na dopinškem preizkusu, je zavrnil uživanje prepovedanih substanc. Dejal je, da je bil zastrupljen.

Tour: Danes peklenski prelazi in 197 km

Danes bo dan resnice za nekatere kolesarje na Touru. Na sporedu je izjemno težka in dolga kraljeva etapa z znamenitim Tourmaletom, v kateri lahko pričakujemo številne napade na vodilnega Wigginsa.

Ni prostora, da bi povsem "parirali" Touru

Kolesarsko dogajanje je julija usmerjeno izključno v znamenito dirko po Franciji. Alpe se počasi zaključujejo, prihajajo Pireneji. Slovenija primerljiva s Tourom, vendar krepko pod 2000 m.

"Božo" ima podporo tudi pri Astana Girls

Na kolesarski dirki po Franciji nastopajo štirje Slovenci. Jani Brajkovič in Borut Božič pa imata prav posebne navijačice, ki se imenujejo Team Astana Girls in so zveste privrženke kazahstanski ekipi.

Martin zaradi poškodbe roke zapušča Tour

Nemški kolesar Tony Martin ne bo več nadaljeval dirke po Franciji, saj so težave po padcu v prvi etapi še vedno prisotne. Sedaj se bo skušal pozdraviti in pripraviti na olimpijske igre.

Šesta etapa terjala enajst žrtev

Šesta etapa kolesarske dirke po Franciji je zaradi padcev terjala odstop enajstih kolesarjev. Med nesrečniki tudi zmagovalec letošnjega Gira Ryder Hesjedal. Brajkovič k sreči le ob dve minuti.

Brajkovič padel, a nadaljuje z etapo

Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki na letošnji dirki po Franciji nastopa v vlogi kapetana ekipe Astana, je bil v 3. etapi, ki pravkar poteka, udeležen v padcu.

Božiča povozili sodniki

Enaintridesetletnega Boruta Božiča je v 2. etapi 99. kolesarske dirke po Franciji povozil sodniški avtomobil. Po pregledu v bolnišnici so potrdili, da je desni komolec ostal cel.

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo