NATISNI PISAVA

Tudi Vujačić se spogleduje z Evropo

Avtor: Jaka Lopatič

Ljubljana - Slovenija bo v ligi NBA po Primožu Brezcu in Boštjanu Nachbarju mogoče postala številčno okrnjena še za enega košarkarja. Saša Vujačić ima namreč kar nekaj zanimivih ponudb iz Evrope.

Se bo v Evropo preselil tudi Saša Vujačić? Se bo v Evropo preselil tudi Saša Vujačić?

Primož Brezec je pred dnevi okrepil rimsko Lotomattico, Boštjan Nachbar pa je v začetku tega tedna podpisal več milijonsko pogodbo z Dinamom iz Rusije. Ruske lovke, predvsem tiste iz Moskve, kjer so najbogatejši klubi na čelu s CSKA, so se oprijele tudi Saša Vujačića. Skriti viri pravijo, da se zanj zanimajo še najbogatejši klubi iz Španije ter Grčije, vendar Vujačić za enkrat čaka na najboljšo ponudbo, obenem pa ne misli kar tako zaključiti ameriške zgodbe v ligi NBA.

Bo imela Slovenija najdražjo peterko v Evropi?

Bo imela Slovenija najdražjo peterko v Evropi?

Vujačić je onstran luže že štiri leta, vselej pa je igral za LA Lakers (leta 2004 so ga v prvem krogu nabora kot 27-ega izbrali Lakers), kjer se je pod mentorstvom Kobeja Bryanta dodobra izpolnil. V zadnji sezoni je odlično odigral v sami končnici in prispeval 8,1 točko in 2,2 skoka na tekmo, predvsem pa se nekajkrat izkazal v obrambnih nalogah, ko je denimo v finalu zahodne konference proti San Antoniu zaustavil Argentinca Manuja Ginobilija. Prav San Antonio naj bi se poleg Detroita še zanimal za usluge Slovenca. Štiriindvajsetletni košarkar je trenutno prost igralec, vendar imajo glede njegove prihodnosti še vedno vajeti v svojih rokah v Los Angelesu, saj lahko po pravilih NBA izenačijo katerokoli ponudbo iz lige NBA, to pravilo pa ne velja za evropske klube. Zato ne bo prav nič nenavadnega, če bomo v prihodnji sezoni videli tudi Vujačića igrati pod evropskimi koši, kjer je iz leta v leto vse več denarja, lige pa postajajo kvalitetnejše in obenem bolj zanimive za igralce iz lige NBA. Če se bo torej trend finančno zelo ugodnih ponudb iz Evrope nadaljeval tudi pri Vujačiću (kot šestnajstletni se je preizkusil pri Snaideru v Italiji, kar je njegova edina evropska izkušnja), potem bo imela Slovenija praktično najdražje igralce na Stari celini, če gledamo pogodbe Boštjana Nachbarja (Dinamo Moskva), Matjaža Smodiša (CSKA), Primoža Brezca (Lotomattica), Erazma Lorbka (CSKA), Jake Lakoviča (Barcelona), Sanija Bečiroviča (Lotomattica) ...

Prav igranje najboljših slovenskih posameznikov v Evropi pa je dodaten plus za reprezentanco.

Foto: Reuters, Getty Images
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
EuroBasket skozi Sportalove zgodbe

Ste že pozabili, kaj se je dogajalo na EuroBasketu? Ponujamo vam nepozaben sprehod skozi drevored najzanimivejših Sportalovih zgodb.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

oglasno sporočilo