NATISNI PISAVA

Doma tudi srebrna kolajna Primoža Kozmusa

Video: Kozmus znova v objemu zvestih navijačev

Avtor: Peter Kastelic

Brnik - Domov se je vrnila še četrta slovenska olimpijska medalja z letošnjih iger v Londonu. Z njo okoli vratu je na letališče Jožeta Pučnika v družbi še nekaterih olimpijcev prispel Primož Kozmus.

Pin It

Primož Kozmus je v nedeljo v finalu meta kladiva zaostal le za Madžarom Krisztianom Parsom in po zlatu v Pekingu osvojil še srebrno olimpijsko medaljo. ''Z dobrim metom bi bilo dosegljivo tudi zlato. Pars je bil premagljiv, a ne morem samo zmagovati, dobro je, da sem tudi sam kdaj poražen," je na tiskovni konferenci na letališču dejal slovenski šampion, ki ima poleg dveh olimpijskih v svoji vitrini še tri medalje s svetovnih prvenstev. "Drugo mesto je izvrsten uspeh, predvsem po sezoni, ki je bila precej turbulentna. Doživel sem tudi izkušnjo, da ne gre vedno vse kot po maslu. Delal sem napake in imel na koncu srečo, da je ta rezultat (79,36 m) zadoščal za srebro." Ob njem je čestitke prejemal tudi Primož Četrtič, njegov pomočnik pri pripravi in maser, v katerem je po prekinjenem sodelovanju s trenerjem Marjanom Ogorevcem slovenski rekorder našel človeka, ki mu lahko pomaga do velikega uspeha: ''Vesel sem, da je v meni videl pomoč, najino sodelovanje se je poklopilo. Vendar je Primož tisti, ki ve kako tempirati formo, jaz pa sem le njegova podpora."

Kozmus je podobnih sprejemov že vajen, a najbolj zvestih navijačev se človek pač ne more naveličati. Na Brnik je ponovno prispel avtobus iz Brežic, poln njegovih navijačev. Harmonika je zadonela, pelo se je in pilo. Predvsem pa je spet odmevalo ''Primož, Primož!" Med zbranimi je bila tudi njegova žena Maja s hčerko ter sestra Simona, ki je Primoža "zvabila" med metalce kladiva: ''Ponosna sem predvsem na to, da je s trdim delom in odrekanjem dokazal, kaj vse se da doseči. Njegov nastop smo v večjem številu spremljali doma."

Ni še rekel zadnje

Kozmus je enkrat že presenetil, ko je napovedal konec sezone, a česa podobnega se tokrat ni treba bati. Dobro se zaveda, da so čez štiri leta v Riu nove olimpijske igre. ''Moj cilj je, da tam nastopim. Bomo videli, kako se bo obnašalo moje telo. Če bom zdrav, pričakujem tam nove podvige," pravi Kozmus, ki bo le za dva dni postavil kladivo v kot, nato pa ga že čakajo novi treningi in priprava na dva septembrska mitinga.

Pin It

Glavni sprejem slovenskega junaka čaka zvečer v Brežicah, kjer se naj bi pred mestno hišo ob 20. uri zbralo več kot tisoč ljudi, skupaj z ostalimi olimpijskimi junaki pa se bo predstavil še v torek ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Preberite še:

Kozmus prvo noč prespal s kolajno

Odlični slovenski atlet Primož Kozmus je v metu kladiva osvojil medaljo že na drugih zaporednih olimpijskih igrah. Brežičan se od žlahtnega odličja kar ni mogel ločiti.

Foto: Matic Klanšek Velej
Video: Klemen Aber

Ključne besede: Primož Kozmus, srebro, medalja, vrnitev

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo