TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2009,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 13. 11. 2009, 14.34

8 let

Ana Plamenita vabi na ognjeno ulično gledališče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri Gledališču Ane Monro so se odločili, da priljubljeni poletni festival uličnega gledališča Ana Desetnica razširijo na vse letne čase.

Pri Gledališču Ane Monro so se odločili, da priljubljeni poletni festival uličnega gledališča Ana Desetnica razširijo na vse letne čase. Danes bo v Ljubljani med 17. in 22. uro potekala Ana Plamenita, oblika gledališča, ki bo za Ljubljančane prav posebna izkušnja. Grajski grič bodo poselili ognjeni ambienti. Ognjene dekoracije Ana Monro je k sodelovanju povabila belgijskega umetnika Gusta Van der kriekna, ki se s svojo skupino Toverspel že več let posveča ognjenima dekoracijam. V sodelovanju z Voluntariatom - zavodom za mednarodno prostovoljno delo je Ana Monro organizirala kreativni tabor za prostovoljce, ki so ustvarjali pod Gustovim vodstvom. Bakle, goreče krogle in ognjeni kipi Na delavnico se je prijavilo devet prostovoljcev starih med 23 in 39 let iz osmih držav: Španije, Rusije, Srbije, Madžarske, Finske, Nemčije, Tajvana in Poljske. Ognjeni ambienti vključujejo bakle, goreče krogle in ognjene kipe. Vonj ognja pomešan z vonjem kuhanega vina Vsak ambient bo imel tudi svojega kreativnega gostitelja, ki bo sprehajalcem/obiskovalcem ponudil še primerno glasbeno spremljavo, mogoče malce poezije, vonj ognja pa se bo pomešal tudi s pečenim kostanjem in kuhanim vinom, obljubljajo na spletni strani Ane Monro.

Želje v ognju Pot po grajskem griču bo osvetljevalo 2000 okrasnih sveč. Obiskovalce bodo na Starem trgu na začetku Reber pričakali gostitelji, sprehod se bo nadaljeval po Osojni poti proti Šancam. Prvi obiskovalci bodo na začetku poti dobili tudi lampijončke. Nekje na poti jih bo čakala še posebna postojanka, kjer bodo na poseben list zapisali svoje želje, ideje, misli ter jih potem ob koncu simbolično vrgli v ogenj.

Glavna misel, ki jo je ob tem dogodku izpostavil kreativni vodja Gust Van der krieken, je: Ogenj je v vseh nas!

Ne spreglejte