Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 7. 2009,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 12. 7. 2009, 17.19

8 let

La Toya Jackson: Michael je bil umorjen!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teden dni po tem, ko je losangeleška policija v primeru smrti kralja popa izključila možnost umora, je Michaelova sestra La Toya Jackson javno izrazila svoje sume, da je bil pevec umorjen.

"Verjamem, da je bil Michael umorjen," je La Toya povedala za britanski časnik Mail on Sunday. "To sem čutila že od začetka. Vpletena ni bila le ena oseba, ampak je šlo za zaroto večih ljudi. Michael je bil zelo šibka, tiha, ljubeča oseba in ljudje so to izkoriščali. Ljudje so se grebli, da bi mu prišli blizu, a niso bili vedno na njegovi strani."

Michael je bil obkrožen s slabimi ljudmi

La Toya je to Michaelovo "sumljivo spremstvo" okrivila za dobavo različnih zdravil. "Zasvojili so ga z drogami," je dejala. Čeprav bodo rezultati toksikoloških preiskav, ki bodo razkrili pravi vzrok Michaelove smrti, znani šele čez nekaj tednov, je La Toya prepričana, da bo preiskava potrdila njene strahove.

"Šokirani boste" 53-letna La Toya je sicer 25. junija, ko je zaradi zastoja srca v 51. letu starosti umrl kraj popa, podpisala mrliški list. "Na vratu in rokah je imel sledove vbodov z iglo," je dejala, a o tem ni hotela povedati ničesar več, saj ni hotela ogroziti preiskave. "Lahko pa potrdim, da si nisem premislila in še vedno čutim, da je bil Michael umorjen. Razvedelo se bo, šokirani boste."

"Michaela so prisilili v nastope in izolirali" Jacksonova, ki je Michaela označila za najbolj osamljenega človeka na svetu, se je razgovorila tudi o koncertih, na katerih bi moral nastopiti v Londonu. Zatrdila je, da so ga v 50 koncertov prisilili in ga izolirali od družine.

"Tudi za zdravo osebo je nemogoče oddelati toliko nastopov," je povedala. "Michael je bil šibak. Vedno je verjel v najboljše v ljudeh, a bil je slaboten, v zadnjih nekaj mesecih pa so ga še izolirali. Verjamem, da je imelo njegovo osebje stroga navodila, da mu ne sme povedati za telefonske klice družine ali članov družine spustiti v hišo, če bi se pojavili na vratih."

"Temu bom prišla do dna!" La Toya je prepričana, da bo njena družina vložila civilne tožbe proti vsem, ki bi lahko bili odgovorni za njegovo smrt, pritisnili pa bodo tudi na policijo. "Temu bom prišla do dna. Ne bom odnehala, dokler ne najdem odgovornih," je dejala. "Ne gre za denar, le pravico iščem."

Bo Neverland postal novi Graceland? Vrtiljaka, eksotičnih živali in pohištva ni več, železniško progo prerašča plevel in sanjski ranč Neverland je le še senca nekdanjega blišča. A že vse od Jacksonove smrti se govori o tem, da bi kralja popa, čigar krsta je začasno v grobnici legende Motowna Barryja Gordyja, h počitku položili prav v Neverlandu. Ranč bi tako lahko postal nekakšna romarska točka za vse njegove oboževalce, kakršna je tudi Graceland Elvisa Presleya.

Ne spreglejte