Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
1. 10. 2023,
20.20

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

Natisni članek

Nedelja, 1. 10. 2023, 20.20

7 mesecev

Vauxhall viva

Bi ga prepoznali? V Ljubljani ujeli zanimiv avtomobil. #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81
Vauxhall viva | Foto Metka Prezelj

Foto: Metka Prezelj

Na slovenskih cestah se vozi veliko oplov, tudi starodobnih, zato pa veliko manj sestrskih avtomobilov britanske znamke Vauxhall. Eden takih je rdeči starodobni vauxhall viva, avtomobil, star dobrih 40 let.

Vauxhall je bil drugi evropski projekt General Motorsa. Model viva so na ceste poslali približno leto po oplu kadettu A, s katerim si je tudi delil osnovno tehnično zasnovo. Za Vauxhall je bil to prvi korak med kompaktne avtomobile po drugi svetovni vojni in tudi prvi novi manjši avtomobil te znamke po letu 1936.

Ustanovitelj Vauxhalla je bil Alex Wilson leta 1857, in sicer za proizvodnjo črpalk in motorjev za plovila. Pozneje so izdelovali žerjave, leta 1903 pa začeli proizvodnjo avtomobilov. Leta 1925 jih je prevzel ameriški koncern General Motors. Leta 2017 je Vauxhall po 92 letih prešel iz britanskega lastništva pod francoski koncern PSA Peugeot Citroen. Danes je Vauxhall tako kot Opel last koncerna Stellantis.

Vauxhall viva | Foto: Metka Prezelj Foto: Metka Prezelj

Zadnji Vauxhallov model in ne le kopija opla …

Model viva so izdelovali v treh generacijah. Kljub deljeni platformi z Oplom je bil še samostojni model Vauxhalla in to je veljalo tudi za zadnjo generacijo vive, ki so jo izdelovali med letoma 1970 in 1979. To je bil celo zadnji lasten Vauxhallov velikoserijski model, preden je General Motors bistveno izenačil Vauxhallove in Oplove avtomobile. Danes so to praktično enaki avtomobili, ki se večinoma razlikujejo le še po znački na sprednjem delu vozila. Tak pristop so uvedli že pri skupnih avtomobilih v sedemdesetih in osemdesetih letih. Takrat so vauxhalle tudi umaknili z drugih evropskih trgov in jih prodajali le še v Veliki Britaniji.

V tretji generaciji je imela vauxhall viva oznako HC. Avtomobil je bil dolg 4,13 metra, medosje je bilo dolgo 2,4 metra. Masa praznega vozila je komaj presegla tisoč kilogramov. Avtomobil je omogočil hitrosti do 130 kilometrov na uro.

Naslednika vive sta bila vauxhall chevette in vauxhall astra.

 

Ne spreglejte