Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
10. 7. 2012,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Terenski Avtomoto

Torek, 10. 7. 2012, 15.32

8 let

Mobius Motors bo Afričanom ponudil SUV-ja za 4.800 evrov

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Podjetje Mobius Motors iz Kenije bo ponudilo poceni ljudski SUV, s katerim želi rešiti vprašanje mobilnosti afriškega podeželja. Le 4.800 evrov za robustnega špartansko opremljenega terenca?

Narejen za Afriko

Letos naj bi torej v Nairobiju, kjer domuje Mobius Motors, predstavili SUV model mobius two, ki naj bi bil s ceno 4.800 evrov oziroma okoli 6000 dolarjev dosegljiv tudi za družinske ali pa vaške proračune ruralnih področij črne celine. Pri Mobius Motorsu pravijo, da je novi SUV narejen za Afriko. Ta SUV se bo ponašal z zanesljivo in preprosto tehniko, ki jo bo mogoče popraviti v vsaki vasi. Surovim afriškim cestam pa naj bi kljuboval z močno jekleno šasijo, robustnim vzmetenjem, štirikolesnim pogonom, dodatno zaščito vitalnih delov pogona in motorja ter veliko oddaljenostjo od tal, ki bo menda znašala krepko prek četrt metra, saj obljubljajo kar 35-centimetrsko oddaljenost od tal.

Šest do osem potnikov ali pol tone tovora

Jasno je, da je to vozilo praktično nemogoče vrednotiti po normah, ki veljajo v sodobni avtomobilski industriji, kar dokazuje tudi podatek o uporabnosti vozila. Inženirji v Nairobiju so se odločili, da se v njem lahko pelje šest do osem potnikov ali pa pol tone tovora, seveda pri tem ne gre za potniško in tovorno različico vozila. Če na zadnjih vzdolžno postavljenih klopeh ne sedijo ljudje, je med klopema in na njih prostor za tovor, preprosto, vendar tudi brez kakšne poseben varnosti pri prevozu potnikov.

No, ja varnost ima na odročnih afriških cestah zagotovo tudi drugačne perspektive. Verjamemo, da bi se na makadamski cesti sredi savane, ki vodi skozi ozemlje levjega krdela, v tem avtomobilu marsikdo kljub odsotnosti zračnih blazin, varnostnih pasov in ABS-zavor počutil bolj varno, kot če bi potoval peš ali na kolesu.

Oglata karoserija in le eno steklo namesto klimatske naprave

No, jasno je, da bo to vozilo zares povsem špartansko, mehansko in prav nič udobno. Zunanja podoba izdaja, da oblikovalci pri načrtovanju mobiusa niso uporabljali vetrovnika, saj so njegove tako rekoč pravokotne linije enake kot pri legendi afriških cest in brezpotij, land rover defenderju, ki je bil oblikovan pred več kot šestimi desetletji. Tudi klimatizacija je prirejena okolju, saj namesto hladnega toka iz zračnikov tukaj piha z vseh strani, ker ima mobius two le eno stekleno površino – vetrobransko steklo. To je torej avto prvinske tehnike in povsem preproste oblike.

Lep? Težko bi pokimali … Simpatičen? Zagotovo, saj spominja na romantične čase iz avtomobilske zgodovine.

Kaj bo pod motornim pokrovom? Pri Mobius Motorsu za zdaj še niso razkrili tehničnih karakteristik in porekla pogonskega agregata. V svoj prvi proizvod mobius one pa so vgradili dvolitrski 4-valjni Toyotin motor.

Ne spreglejte