Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
7.19

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Natisni članek

Sergio Marchionne

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 7.19

5 let, 9 mesecev

Sergio Marchionne v univerzitetni bolnišnici v Švici

Nekdanji šef Fiata: Že od petka v komi?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

2

Sergio Marchionne | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sergia Marchionneja, od konca prejšnjega tedna nekdanjega predsednika koncerna Fiat Chrysler, so zaradi zelo resnega zdravstvenega stanja sprejeli v bolnišnico v Švici. Kako resno je Italijanovo stanje?

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) predsednik uprave Sergio Marchionne
Avtomoto Šok na čelu Fiata in Ferrarija

V soboto smo poročali o nenadnem poslabšanju zdravja Sergia Marchionneja, ki je zato tudi odstopil z mesta predsednika koncerna Fiat Chrysler (FCA) in mesto predal Miku Manleyju.

Že od petka v komi?

Zdravstveno stanje 66-letnega Marchionneja, ki je tako očitno končal kariero avtomobilskega menedžerja na najvišji ravni, je zelo resno. Italijana so sprejeli v oddelek intenzivne nege v bolnišnici v Švici, je poročal italijanski časnik La Stampa. Pri FCA so potrdili, da so Marchionneja sprejeli v univerzitetno bolnišnico, enega največjih zdravstvenih središč v Švici.

Do zapletov je prišlo po Marchionnejevi operaciji desne rame. Po pisanju La Repubblice je nekdanji prvi mož Fiata in Ferrarija od petka popoldne v komi in diha s pomočjo ventilatorja. Zdravniki so ga domnevno že poskusili odklopiti z ventilatorja, a pri tem niso bili uspešni.

Ob njem so najtesnejši člani družine. Pred bolnišnico so se zbrali predstavniki medijev, ki pa za zdaj  nimajo vstopa v prostore in zato je tudi malo konkretnih podatkov o Marchionnejevem zdravstvenem stanju.

Predstavniki medijev za zdaj nimajo dostopa do zdravstvenega osebja, ki skrbi za Marchionneja. | Foto: Reuters Predstavniki medijev za zdaj nimajo dostopa do zdravstvenega osebja, ki skrbi za Marchionneja. Foto: Reuters

Pri FCA so potrdili, da so Marchionneja sprejeli v univerzitetno bolnišnico, enega največjih zdravstvenih središč v Švici. | Foto: Reuters Pri FCA so potrdili, da so Marchionneja sprejeli v univerzitetno bolnišnico, enega največjih zdravstvenih središč v Švici. Foto: Reuters

Ne spreglejte