Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
5.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Red Bull Air Race Peter Podlunšek

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 5.06

8 let

Red Bull Air Race v Dallasu: Podlunšku z drugim mestom rezultat kariere

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nad dirkališčem serije NASCAR v Dallasu si je Peter Podlunšek priletel drugo mesto na predzadnji dirki svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, zdaj ga čaka le še finale v Las Vegasu.

Drugo mesto nagrada za potrpežljivost in natančnost

Če je bil letos skoraj obsojen na četrta mesta, se je slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek na predzadnji letošnji letalski dirki svetovnega prvenstva Red Bull Air Race zavihtel na drugo mesto v razvrstitvi Challenger Cup. Za prekmurskega pilota so bile to druge stopničke v letošnji sezoni, sicer pa najboljši rezultat njegove kariere. Z njim si je tudi teoretično zagotovil nastop na finalni dirki v Las Vegasu.

Le malo je manjkalo, da ne bi nad dallaškim ovalnim dirkališčem Fort Worth, kjer običajno hrumijo avtomobili serije NASCAR, poslušali slovenske himne. Francoski pilot Mikael Brageot je Podlunška prehitel le za pičlih 28 desetink sekunde.

Podlunšek ponoči preigraval mogoče linije s sprejemljivim tveganjem

Težke vremenske razmere v smislu spremenljivega vetra in temperature ter izjemno zahtevna zaprta proga, ki zaradi bližine gledalcev na tribunah ni dopuščala večje taktike pri obratih, je dobro premešala štrene med tekmovalci in slavili so le najnatančnejši.

"Za nami je izredno težka tekma, polna neznank. Taktično se je bilo na letenje zelo težko pripraviti, saj se je veter spreminjal iz minute v minuto. Danes se tvegano letenje ni izplačalo, saj je bil že malo bolj zadržan pristop k progi pravzaprav letenje na meji. Ponoči nisem veliko spal, saj sem v glavi in v posnetkih preigraval vse mogoče scenarije linij, ki so imele še sprejemljivo tveganje in so bile še vedno hitre. Mislim, da mi je uspelo odleteti skoraj idealno dirko, zato sem z drugim mestom zelo zadovoljen. Z mislimi pa sem že na finalu v las Vegasu, kamor odhajam izredno motiviran in optimistično razpoložen," je povedal Podlunšek.

V elitni kategoriji zmaga pilota British Airwaysa

V elitnem razredu Master je še četrtič letos zmagal odlični britanski pilot Paul Bonhomme, ki je v finalu premagal tudi svojega najbližjega tekmeca in pred finalom še povečal svojo prednost v skupnem seštevku letošnjega svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte