Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2020,
12.16

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

7

Natisni članek

Kia Kia sorento SUV Avtosalon Ženeva 2020

Ponedeljek, 17. 2. 2020, 12.16

4 leta, 3 mesece

Napoved nove generacije: kia sorento

Škoda, da bo ta korejski velikan pri nas spregledan #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

7

Kia je pohitela in še pred začetkom avtosalona v Ženevi pokazala svoj najžlahtnejši model sorento. Četrta generacija tega športnega terenca prinaša marsikaj novega, poleg drznega zunanjega videza pa v oči pade predvsem znatno izboljšana potniška kabina, ki se, vsaj glede na fotografije, približuje premijskim tekmecem. Čeprav novi sorento v Sloveniji ne bo pustil vidnejšega prodajnega vtisa, bo v salone zapeljal julija.

Sorento je postal oblikovno svež in bistveno bolj drzen od svojega predhodnika. | Foto: Kia Sorento je postal oblikovno svež in bistveno bolj drzen od svojega predhodnika. Foto: Kia

Res je, da četrta generacija sorenta pri nas ne bo ravno podirala prodajnih rekordov, povsem drugače pa je v drugih državah. Tam je sorento precej priljubljena izbira v svetu velikih športnih terencev, zato so bila pričakovanja javnosti velika. Korejci niso smeli razočarati in tudi niso.

Vizualno je postal drznejši

Če se najprej ustavimo pri zunanjem videzu, vidimo veliko novega. Na sprednjem delu je nameščena prepoznavna maska hladilnika, ki Kia sorento | Foto: Kia Foto: Kia jo pri Kii poimenujejo tigrov nos in se lepo zlije s pametnimi žarometi v tehnologiji LED. Znatno daljši je tudi pokrov motorja, kar za tri centimetre naprej so pomaknili tudi stebrička A.

Kot smo navajeni, so oblikovalci do skrajnosti pomaknili kolesa na robova karoserije. S kratkimi previsi, nabitimi sprednjimi blatniki in dinamično oblikovanimi zadnjimi žarometi se je nova generacija oblikovno občutno odmaknila od predhodnika. Želi biti drzna in se razlikovati od najbližjih konkurentov.

Kia sorento
Avtomoto Prva korejska novost leta vendarle tudi v Slovenijo #foto

Kvantni skoki naprej

Morda še bolj kot spremenjen zunanji videz preseneti znatno izboljšana potniška kabina. Gre za velike spremembe, ki prinašajo sofisticiran videz in po drugi strani ohranjajo prostornost. Sorento bo na voljo tudi kot sedemsedežnik, nova generacija pa se lahko pohvali z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki ter osrednjim zaslonom na dotik z diagonalo 10,25 palca.

V notranjosti veliko pozornosti vzbuja novo vrtljivo stikalo samodejnega menjalnika, veseli pa dejstvo, da so pri Kii obdržali fizična stikala za upravljanje klimatske naprave.

Kia sorento | Foto: Kia Foto: Kia

Ne spreglejte