Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2019,
5.56

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Natisni članek

EuroNCAP Mazda Mazda CX-30

Četrtek, 14. 11. 2019, 5.56

4 leta, 5 mesecev

Mazda CX-30 z odličnim rezultatom varnostnega trčenja Euro NCAP

To je nov najbolj varen avtomobil na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

3

Mazda CX-30 je v zadnjem varnostnem testu organizacije Euro NCAP dosegla najboljši rezultat pri varovanju potnikov spredaj in vsaj za nekaj časa postala najbolj varen avtomobil na naših cestah. Pet zvezdic si je prislužil še mercedes-benz GLB, pri štirih pa je ostala nova generacija opel corse.

Avtomoto Vsega ravno prav: to bo najbolje prodajana mazda #foto

Čeprav je CX-30 cenovno dosegljiv avtomobil in hkrati ni dimenzijsko (pre)velik, je na testu EuroNCAP osvojil vseh pet zvezdic z rekordnim rezultatom pri varnosti potnikov na sprednjih sedežih. Kar 99 odstotkov točk si je CX-30 prislužil pri varovanju odraslih potnikov, kar je največ do zdaj.

Mazda je pri varovanju odraslih potnikov na sprednjih sedežih dobila rekordnih 99 odstotkov točk. | Foto: Gašper Pirman Mazda je pri varovanju odraslih potnikov na sprednjih sedežih dobila rekordnih 99 odstotkov točk. Foto: Gašper Pirman Avtomobil, kjer sta potnika spredaj najbolj varna

Maksimalno število točk je dobila še pri čelnem trku in stranskem trku v drog. SUV-oblika pripomore k izboljšani varnosti, hkrati pa ima CX-30 vgrajen izredno napreden sistem zategovanja varnostnih pasov ter varnostne blazine, ki preprečijo udarec glave v stransko steklo. 

Kot je dejal Matthew Avery iz Thatcham Researcha, pa trenutno ni veliko sprednjih sedežev, ki bi bili tako varni kot v mazdi CX-30. Pri varovanju otrok je ta najnovejši model znamke dobil 86 odstotkov točk, pri varovanju ranljivih udeležencev prometa 80 odstotkov točk in 77 odstotkov pri varnostno-asistenčnih sistemih.

Renault clio Peugeot 208
Avtomoto Euro NCAP: le štiri zvezdice za novi peugeot 208

Corsa tako kot 208 − štiri zvezdice

Poleg ford explorerja, ki se pri nas ne prodaja, je pet zvezdic dobil še mercedesov GLB. Nemci so od leta 2014 dalje za vsak svoj model dobili pet zvezdic. Enako kot peugeot 208 je štiri zvezdice dobila opel corsa. Čeprav je bila na meji petih zvezdic, jih ni dosegla zaradi oblike naslonjal, ki omogočajo sunek glave nazaj pri trku.

Ne spreglejte