Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
17. 6. 2014,
8.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Audi Športni Avtomoto

Torek, 17. 6. 2014, 8.23

8 let

V Novo mesto se je vrnil legendarni audi quattro S1 (video)

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nad Novim mestom bo konec tedna vozila replika audija quattro S1, ki ima 750 "konjev", po zaslugi eksotičnih materialov pa maso le tisoč kilogramov. Na Gorjance se z njim vrača Nikolaj Zlatkov.

Bolgarska replika za spomin na najbolj legendarnega audija

Audi quattro S1 je eden najbolj legendarnih dirkalnih avtomobilov vseh časov, ki se je v obdobju skupine B v osemdesetih letih tudi ponašal z najmočnejšim motorjem. Tudi po 30 letih ta avtomobil še vedno živi – njegovo izročilo se prenaša iz roda v rod, za spomine pa skrbijo tudi replike na njegovi osnovi. Z eno takih se je na gorskohitrostni dirki na Gorjance že pred dvema letoma predstavil bolgarski voznik Nikolaj Zlatkov, ki je repliko izdelal v svojem podjetju Prospeed.

Audi ima 750 "konjev", maso tisoč kilogramov in stane 200 tisoč evrov

Osnova je bil stari audi, nato so v njegovi ekipi iz kalupa izdelali kopijo karoserije, celoten aerodinamični paket, dodali pa so še vrhunsko dodelan motor. Ker v dirkalniku kar mrgoli eksotičnih materialov kot so karbonska vlakna, titan in karbon, je masa bolgarskega quattra S1 le 1000 kilogramov. Motor na drugi strani zmore kar 750 "konjev", razmerje med močjo in maso pa kaže na vrhunskost vozila.

"Audi quattro S1 je zapisan v srcih mnogih ljubiteljev avtomobilizma, med katerimi sem tudi sam. Poleg njega ima zame podoben pomen le še lancia delta S4, za katero pa je repliko veliko težje narediti. Moj audi ima vse najboljše materiale, zato stane 200 tisoč evrov," nam je povedal Zlatkov.

Čeprav gre za repliko, ta v tehnološkem smislu celo prekaša original Walterja Rohrla, Michele Mouton in Stiga Blomqvista. Zlatkov se bo z dirkalnikom, ki po šivih poka od zmogljivosti svojega motorja in štirikolesnega pogona ter med divjanjem skozi gozd navdušuje s svojim glasnim zvokom, v soboto in nedeljo spet predstavil na novomeški gorski dirki.

Ne spreglejte