Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
4. 3. 2013,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Volkswagen Družinski Avtomoto

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 9.12

8 let

Volkswagen golf variant – 605 prtljažnih litrov družinskega golfa

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Volkswagen je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil še karavansko različico sedme generacije golfa, ki bo imela 605 litrov prostornine prtljažnika.

Karavan 30,7 centimetra daljši od klasičnega golfa

Volkswagen je prvega karavanskega golfa predstavil že pred 20 leti in od takrat jih je prodal 1,8 milijona. Podobno uspešne prodajne številke si Nemci obetajo tudi od nove generacija golfa variant, ki je 105 kilogramov lažji od predhodnika.

V primerjavi s kombilimuzino je variant daljši 30,7 centimetra. Njegova skupna dolžina je 4,56 metra. Novi karavanski golf ima tudi šest centimetrov daljšo medosno razdaljo.

Golf na prvi pogled

Že na prvi pogled je jasno, da je novi variant nastal na osnovi novega golfa. Do prvega stebrička sta oba avtomobila dejansko enaka. Karavan pa vendarle ni le podaljšan kombilimuzinski golf, saj pri Volkswagnu izpostavljajo, da so karavana razvijali in oblikovali vzporedno s klasičnim golfom.

605 litrov prostornine prtljažnika

Volkswagen ima enega najresnejših družinskih tekmecev že znotraj lastnega koncerna. Nova generacija octavie bo imela več kot 600 litrov prtljažnega prostora, kar velja tudi za novega golfa. Največja razpoložljiva prostornina prtljažnika je 1620 litrov, kar je 125 litrov več kot pri predhodniku in le 5 litrov manj od koncerenskega rivala škode octavie. Golf ima tako le 5 litrov manjši prtljažnik od octavie.

Minimalna širina prtljažnega prostora je meter, višina nakladalnega prostora pa je 63 centimetrov.

Karavanski golf tudi s štirikolesnim pogonom

Volkswagen bo golfa varianta predstavil z že znanimi motorji. Novost pri karavanu je dizelski motor TDI bluemotion z močema 63 oziroma 110 kilovatov. Motorna različica z 81 kilovati in šeststopenjskim menjalnikom naj bi po tovarniških podatkih porabila le 3,3 litra na 100 prevoženih kilometrov.

V ponudbi bo tudi motor TGI bluemotion, ki za pogon uporablja stisnjen zemeljski plin CNG. Skupno bo za golfa varianta na voljo sedem različnih motorjev.

Golf variant bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4motion. Ta pogon bo na voljo z dizelskim motorjem TDI z močjo 77 in 110 kilovatov.

Golf variant bo od svojega kombilimuzinskega brata uporabil tudi vse varnostno-asistenčne sisteme.

Ne spreglejte