0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Test nove karoserijske izvedbe

Hyundai i40 1,7 CRDi

Avtor: Ciril Komotar

Hyundai i40 nadaljuje uspešno zgodbo karavanskega CW, ki je na svet prišel nekaj mesecev pred njim. Razen prostornega prtljažnika, vse lastnosti karavana ponudi v poslovnežem prijaznejši obliki.

0
0
0
0
0

Razlike od tretjega stebrička dalje spremenijo namembnost in usodo modela. Pri Hyundaiu pričakujejo, da se bodo kupci limuzine in karavana delili na dve približno enako veliki skupini. Seveda pa v primerjavi s prejšnjimi generacijami Hyundai svojih uslug ne zmore več ponuditi za občutno manj denarja (če sploh) kot tekmeci. Zaradi relativno dobre osnovne opremljenosti in kakovosti vstopnih različic je i40 cenovno namreč že skoraj na ravni neposrednih konkurentov, bolje opremljeni avtomobili pa to dejstvo le še podkrepijo.

Cena pa prinese tudi pomislek v povezavi z dostopnejšo in v primerjavi s podobno opremljenim i40 za okoli pet tisočakov cenejšo elantro. i40 namreč kljub dodatnim dvajsetim centimetrom ne nudi bistveno več prostorskega udobja kot Hyundaieva najcenejša limuzina, za katero bodo nemara pogosto pogledali manj zahtevni kupci. Ti pa bodo obsojeni na edini in mnogo starejši 1,6-litrski bencinski motor.

Všečno oblikovanje in kakovost nista več presenečenje, ampak realnost

Hvala glede kakovosti in prijetnega občutka v kabini, ki smo jo namenili karavanu, velja tudi za limuzino. Všečno oblikovana zunanjost in notranjost v povezavi s sodobnimi hyundai ni več presenečenje, ampak tudi zaradi prihoda enako kakovostno izdelanega manjšega i30 realnost, s katero se že soočajo tudi številni tekmeci.

Grajo namenjamo previsokemu sedenju na sprednjih sedežih, ki ostaja očitno tudi po daljši uporabi, motilo pa bo predvsem večje od 185 centimetrov, ki bodo sedeli z glavo blizu stropa. Sicer pa je sedenje udobno, ergonomija dobra, preglednost nad stikali prav tako

Za štiri centimetre krajši od karavana

Hvalimo električni dvig sončnega roloja pri zadnji šipi in sistem samodejnega parkiranja, ki zmore tudi zahtevna parkiranja v na videz premajhne prostore, ne zna pa enako operacijo opraviti pri v teoriji mnogo lažjem, vzvratnem parkiranju. Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki se prikaže v levem kotu vzvratnega ogledala, deli hibo s skoraj vsemi enakimi izdelki, saj ob slabem vremenu zaradi kapljic ali celo blata postane le delno ali pa celo v celoti neuporabna. No, novejši in za razred manjši i30 to neprijetnost popravlja s kamero, ki se ob vklopu vzvratne prestave prikaže izpod znamkinega logotipa, opravi svojo dolžnost in se umakne v zavetje zaprtega prostora.

Karoserijska oblika limuzine pomeni slabšo dostopnost do sicer prostornega prtljažnega prostora, ki za karavanskim zaostaja za slabih petdeset litrov. Kljub temu je odprtina dovolj velika, da smo skoznjo brez kakršnihkoli težav in pretiranega razmišljanja spravili dva otroška sedeža.

Karavan s samodejnim menjalnikom in enakim motorjem je bil bolj žejen

Stokilovatni motor, preizkušen že v karavanu, je tokrat zahteval šest decilitrov manj goriva na sto kilometrov (6,4 litra), kar se ujema z izbiro menjalnika in nekoliko manjšo težo limuzine. Ročni menjalnik je dober izdelek, motor pa glede na povprečne zahteve poslovneža s potrebo po velikem številu kilometrov ravno še dovolj zmogljiv. Verjamemo, da bi recimo 120-kilovatni motor, ki ga Hyundai ne ponuja, v povezavi s samodejnim menjalnikom limuzini ustrezal še bolj.

V nekaj stavkih

i40 povzema vse kakovosti karavana, ki je na trg prišel pred njim. Malenkost krajša karoserija se v kakovostno obdelanem in prijetnem potniškem prostoru ne pozna, prtljažni prostor pa je zaradi karoserijske zasnove težje dostopen, a po litrih (v praksi se razlika skorajda ne pozna), presega razredno povprečje. Moti visok položaj sedenja, hvalimo pa priročne pripomočke, kot je sistem samodejnega parkiranja in samodejno dviganje senčnega roloja pri zadnjem steklu. Dizelski motor s sto kilovati je za povprečne potrebe dovolj zmogljiv, pogostim uporabnikom avtocest pa bi prišlo dobrih dvajset kilovatov še kako prav.

Cena testnega vozila: 28.590 EUR

Cena osnovne različice: 18.990 EUR (Hyundai i40 1,6 comfort)
Osnovna cena testnega vozila: 28.190 EUR (Hyundai i40 1,7 CRDI HP premium)

Skupna cena dodatne opreme: 400 EUR

Dodatna oprema: metalna barva: 400 EUR

Za pikolovce

Pri zapiranju prtljažnika nam je težavo povzročalo dvoje plastičnih "rok", ki nosita prtljažna vrata. Ti sta ob zapiranju onemogočali nemoteno zapiranje prtljažnika, saj sta zadevali v obsežnejše tovore.

Hitrost po števcu Hitrost po Garminu Vrtljaji motorja Prestava
50 km/h 47 km/h 1400 vrt/min 4. prestava
90 km/h 85 km/h 1750 vrt/min 6. prestava
130 km/h 125 km/h 2600 vrt/min 6. prestava
Izmerjeno z navigacijsko napravo Garmin nüvi 2460 LT.
Anketa

O vzvratni kameri si mislim:

Poraba na testnem krogu: 6,4 l/100 km


Mestno: 6,4 l/100 km
Avtocesta: 6,4 l/100 km
Umirjeno: 4 l/100 km
Športno: 8,7 l/100 km

Dolžina testnega kroga 141,4 km; 16,7 km mesto / 44,9 km avtocesta / 38,9 km podeželje umirjeno / 40,9 km podeželje športno. Testni krog prevozimo z vsakim testnim vozilom. Povprečne porabe goriva za posamezne režime vožnje so preračuni podatkov potovalnega računalnika.

Hyundai i40 wagon 1,7 CRDi HP premium
srednji razred; 4-vratna limuzina; 5 sedežev
Motor
dizelski, 4-valjni, 4 ventili na valj; delovna prostornina: 1685 cm3; največja moč: 100 kW pri 4000 vrt/min; največji navor: 330 Nm pri 2000-2500 vrt/min
Prenos moči
dvokolesni pogon; šeststopenjski rečni menjalnik; mere pnevmatik: 225/45 R18
Mere, mase
dolžina: 4740 mm, širina: 1815 mm, višina: 1470 mm; medosna razdalja: 2770 mm; premer kroga obračanja: 10,94 m; prostornina prtljažnika: 505 l; masa praznega vozila: 1557 kg; največja dovoljena masa: 2080 kg
Zmogljivosti in poraba
največja hitrost: 200 km/h; čas pospeševanja od 0 do 100 km/h: 10,6 s; mestna vožnja: 5,3 l/100 km, odprte ceste: 4,1 l/100 km, kombinirano: 4,5 l/100 km; povprečna avtonomija: 1555 km; prostornina posode za gorivo: 70 l; emisije: 119 g CO2/km
Varnost
čelni in stranski zračni blazini za voznika in sovoznika; okenski zračni zavesi za zaščito glav vseh potnikov; zračna blazina za zaščito voznikovih kolen; ABS, BAS, HAC, ESP, VSM, AVH (sistem zadrževanja vozila na mestu), HAC (sistem za pomoč pri speljevanju v klanec), sistem za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, ISOFIX; ocena NCAP: 5 zvezdic
Oprema
17-palčna lita platišča; meglenke; sistem za aktivno pomoč pri bočnem parkiranju; električno pomična stekla in ogledali (ogrevani in poklopljivi); LCD supervision merilniki; usnjen in ogrevan volanski obroč, usnjeni sedeži in prestavna ročica; prezračevanje in gretje sprednjih sedežev; električno nastavljiva sprednja sedeža; pametni ključ z gumbom za zagon motorja; samodejna dvopodročna klimatska naprava z ionizatorjem zraka; potovalni računalnik; tempomat z omejevalnikom hitrosti; nosilci za strešni prtljažnik; radio, CD, mp3, USB, AUX, iPOD, Bluetooth; alarmna naprava; dodatno zatemnjena zadnja stekla; hlajen predal v sredinski konzoli; vzratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo; vzdolžna vodila s prečnimi držali tovora v prtljažniku; senzor za dež; odmrzovalnik brisalcev; kamera za vzratno vožnjo in zaslonom v ogledalu, parkirni senzorji spredaj in zadaj; zadaj luči v LED tehniki, spredaj dnevne LED luči, električna ročna zavora
Garancija
5-letno splošno jamstvo brez omejitve kilometrov, 12-letno jamstvo zoper prerjavenje, 5-letno jamstvo pomoči na cesti, 5 letnih brezplačnih preventivnih pregledov vozila

Redno servisiranje do 120.000 km: 1295 EUR

30.000 km: 301 EUR / 60.000 km: 346 EUR / 90.000 km: 305 EUR / 120.000 km: 343 EUR


Časovni interval med servisi je največ 2 leti.

Podatke nam je priskrbela PR-služba slovenskega zastopnika.

Že zapisano o i40:

Domača predstavitev

Hyundai v limuzinskem i40 ponuja prav vse, kar ponuja že v karavanskem i40. Torej moderno obliko, obilo opreme že v osnovni različici in 4 različne motorje.

Napoved

Hyundai z limuzinsko različico modela i40 v Evropi predstavlja naslednika sonate, ki ima evropski značaj in bo prihodnje leto na voljo s štirimi različnimi motorji.

Prva fotografija

Po karavanski različici modela i40 bo Hyundai na avtomobilskem salonu v Barceloni predstavil še njegovo limuzinsko različico. Na voljo je prva skica avtomobila.

Test karavanskega i40:

Hyundai i40 CW

Novi Hyundaiev karavan je vpadljiv izdelek, ki vstopa v srednji razred z velikimi načrti. Vprašamo se, ali je najmočnejša dizelska različica s stotimi kilovati dovolj za spopad s številnimi tekmeci?

Pooblaščeni trgovci:

Foto: Ciril Komotar

Ključne besede: Hyundai

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Kaj bomo vozili letos?

Pregled najbolj zanimivih avtomobilov, ki bodo letos zapeljali na ceste

Porschejev ledeni tango

Obvladovanje superšportnega avtomobila v ekstremnih zimskih razmerah

Avtomobil, ki v Novo mesto prinaša delovna mesta

V Ženevi smo pomagali razkriti novega renault twinga (video)

Peugeot 308 je evropski avto leta 2014

Peugeot 308 je četrti model te francoske znamke, ki je prejel prestižno nagrado Car of the Year.

Mercedes-Benz S nas je peljal samodejno (video)

Bodo naši otroci vozili avtomobile ali bodo avtomobili vozili njih?

Guma sporoča podatke o tlaku in temperaturi

Goodyear Dunlopova pametna guma komunicira z avtomobilom

Tesla kot avtomobilska znamka prihodnosti

Vrednost Tesle ocenjujejo že na 30 milijard ameriških dolarjev

Honda CR-V 1,6 i-DTEC

Svojevrstni križanec z veliko aduti, ki združuje na videz nezdružljivo.

Citroën obljublja stroškovno prijaznejše avtomobile

Intervju s produktnim direktorjem znamke Citroën, Thomasom d'Haussy

Anketa

Kateri električni avtomobil bi izbrali za potovanje po Sloveniji?

Prihranek pri ogrevanju: misija mogoče!

Znižajte stroške ogrevanja tudi do 30 %. Po prihranek in udobje v EcopAgent. Vaš partner v energetiki

Kapsule zelene kave 16,60 €!

Najmočnejši 800 mg ekstrakt zelene kave na trgu. Za vse, ki potrebujete pomoč pri hujšanju.

Pomladno prebujenje prinaša nižje cene!

V Unicommerce vam to pomlad nudimo znižane cene hobi naprav dovršene kakovosti. Preverite!

oglasno sporočilo Zagotavlja