Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 12. 2015,
11.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Renault Družinski Avtomoto

Petek, 25. 12. 2015, 11.56

8 let, 1 mesec

Renault grand espace 2,0 dCi 175

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Grand espace je po stažu zagotovo starosta velikih enoprostorcev, ki so trenutno na trgu, in to se pozna predvsem v njegovi notranjosti. Avtomobil kljub velikosti ponuja manj od sodobnejše konkurence.


Eden zadnjih pravih enoprostorcev

Espace zdajšnje generacije je bil ob svojem prihodu ob primerjavi s konkurenti videti kot vesoljska ladja. Prostorna in svetla notranjost, elektronski prikazovalniki, velika oddaljenost volanskega obroča od vetrobranskega stekla in podobno. Tisti vozniki, ki ne marajo utesnjenega (limuzinskega) položaja za volanom, bodo še danes uživali v espaceu. K dobremu počutju pa svoje doda še steklena streha, ki se lahko tudi odpre. Nekaj pikrih moramo povedati na račun ergonomije. Nekatera stikala so nameščena pregloboko in zunaj vidnega polja voznika, merilnik vrtljajev je nekoliko slabše berljiv, prav tako izpis trenutne prestave.

Majhni sedeži zadaj

Sprednja sedeža ne ponujata kdove kakšnega bočnega oprijema, a sta vsaj primerno velika glede na velikost avtomobila. Povsem drugačna zgodba pa je v drugi in tretji vrsti. Sedeži so precej ozki in odrasla oseba bo težko zdržala kakšno daljše potovanje.

Nepraktičen prtljažnik

Renaultovi enoprostorci slovijo po svoji praktičnosti. V njih ponavadi najdemo vse polno predalov in predalčkov, kamor lahko shranimo raznorazno kramo. Espace ima nekaj predalov v armaturni plošči, nima pa jih pod sedeži kot scenic. Pod minus mu štejemo tudi sedeža v tretji vrsti, ki ju moramo fizično odstraniti iz prtljažnika, če hočemo vanj potisniti, recimo, otroški voziček. Je pa po odstranitvi ogromno prostora in espace se takrat lahko spremeni v pravi mali kombi. Pa še to: če odstranimo zadnja dva sedeža, potem se z espaceom lahko peljejo samo štirje potniki, saj ima tako opremljen avtomobil, kot je bil naš testni, v drugi vrsti zgolj dva sedeža.

Udobno podvozje, požrešen motor

Podvozje grand espacea je narejeno za razvajanje potnikov. Je mehko in udobno in z lahkoto požira luknje in luknjice na cesti. Enako udobno se avtomobil pelje po avtocesti, kjer je potovanje pri hitrosti 130 kilometrov na uro prav prijetno in mirno. Avtomobil vsekakor ni za dinamične voznike. V ovinkih se precej nagiba in občutki so precej podobni vožnji s čolnom. Kaj pa motor? Kar zadeva zmogljivost, je vse v redu, a poraba je prevelika. Navajeni smo že, da podobno veliki avtomobili popijejo tudi manj kot osem litrov, espace pa se je zadovoljil šele pri dobrih devetih litrih in pol. Preveč, bi rekli.



Ne spreglejte