Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2012,
21.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Družinski Avtomoto Triglav

Sreda, 16. 5. 2012, 21.44

6 let, 7 mesecev

Kolesarske družine, vabimo vas na delavnico varne vožnje s kolesom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vaši otroci bodo spoznali trike za varne prve kolesarske metre v prometu, vi pa boste skupaj z nami iskali pot do sožitja z avtomobilisti.Prijava je zaključena.

Izza volana na kolesarski sedež in nazaj!

Na prihodnji Avtomoto delavnici ne bomo zavirali v visokih petkah, tako kot smo na delavnici Brez stresa za volan. Tudi ne bomo spoznavali delovanja elektronskih pomagal in ne tehnik varčne vožnje. Prihodnjo soboto si bomo skupaj z vami prizadevali za sožitje med avtomobilisti in kolesarji, kar najbolje naredimo tako, da se za trenutek presedemo iz voznikovega sedeža na kolesarskega in obratno. Tudi tokrat v našo družbo vabimo celotno vašo družino, a če so se na naših dosedanjih delavnicah vaši otroci predvsem igrali, pa bodo tokrat tudi sami spoznavali pravila odgovorne udeležbe v prometu.

Vaši otroci bodo tako s svojimi malimi kolesi manevrirali med stožci, zavirali na polno (na obe zavori!), se izogibali oviram, skoraj tako kot na treningih varne vožnje za avtomobiliste in motoriste.

Na drugi postaji bomo v dogajanje vključili avtomobile, spoznavali bomo pasti mrtvih kotov, se v sili izognili kolesarjem ter poskušali videti in predvideti situacijo na cesti za vsaj en ovinek naprej.

Zabavali se boste tudi starši. Pripravili smo vam posebno preizkušnjo!

Starši, še posebej športno adrenalinski očetje, za vas smo pripravili posebno kolesarsko preizkušnjo, ki bo zahtevala tako moč, kot spretnost in vsekakor trezno glavo. Tako kot lansko poletje se bomo tudi letos dobili na idiličnem Posestvu Ugar pri Ribnici. Čudovita pokrajina že sama po sebi vabi družine k celodnevnemu uživanju počitnic, zato vam bomo vaš obisk v deželi suhe robe podaljšali z družinsko orientacijsko turo po tistih čudovitih stezicah.

Velja poudariti, da je delavnica namenjena predvsem družinam z osnovnošolskimi otroki oziroma z otroki, ki se že vozijo brez pomožnih koles. Za lažjo organizacijo vas tudi prosimo, da ne odgovarjate na spodnja vprašanja, če že zdaj veste, da prihodnjo soboto, torej 28. junija, ne boste utegnili priti v Ribnico. In ja, tudi tokratni delavnici bo sledila video reportaža, zato upamo, da vas kamere in mikrofoni ne motijo. Delavnico Čas je za odgovorne kolesarje in avtomobiliste je omogočila Zavarovalnica Triglav.

Ne spreglejte