TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 7. 2008,
9.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 12. 7. 2008, 9.04

8 let

Do polnoči naj bi odprli tudi drugo cev šentviškega predora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Družba za avtoceste v RS (Dars) bo danes predvidoma do polnoči odprla še cev šentviškega predora v smeri proti Gorenjski, prevozna bo tudi avtocesta Šentvid - Koseze.

Dars je cev predora proti Primorski in polovico avtoceste Šentvid - Koseze proti Primorski odprl danes ob četrti uri zjutraj. Po prvotnih načrtih bi moral biti avtocestni odsek Šentvid - Koseze proti Primorski, katerega del je tudi šentviški predor, odprt že v petek, ampak je Dars v petek zvečer ocenil, da so v predoru še določena potencialno nevarna območja. Od družbe SCT so zato zahtevali, da je sanirala tudi ta območja. Odprtje odseka proti Gorenjski bo predvidoma danes do polnoči. Šentviški predor so v ponedeljek zvečer zaprli, da bi s potencialno nevarnih mest v galeriji, kjer je prišlo do odstopanja ometa od podlage, odstranili protipožarni omet. Spomnimo: Dars je avtocestni odsek Šentvid - Koseze sicer odprl 1. julija, še isti dan zvečer pa je v delu predora, ki vodi proti Gorenjski, odpadel protipožarni omet, zaradi česar so ta del predora zaprli. Promet v predoru je znova stekel 2. julija zgodaj zjutraj. Do poškodbe je prišlo v stari galeriji predora Šentvid, zgrajeni leta 1984. Tam se je naredilo protipožarno zaščito, zato da se je povečala varnost objektov, ki so nad galerijo. Celotne protipožarne zaščite je skupaj prek 13.000 kvadratnih metrov, poškodba pa je zajela le en kvadratni meter, in sicer na mestu, kjer se je držala kovinske površine. Ta je bila nameščena na skupno petih mestih stare galerije, na katerih bi sicer lahko prišlo do pronicanja vode. Zaščito so preventivno odstranili tudi na preostalih štirih mestih.

Predstavniki izvajalca predora Šentvid SCT in njegovega podizvajalca Ceramicoat iz Velike Britanije so nato v sodelovanju z nadzornim inženirjem JV ZPC, projektantom ELEA iC, Zavodom za gradbeništvo in Inštitutom za raziskavo materiala prejšnji konec tedna opravili podroben pregled predora Šentvid. V cevi proti Primorski so sočasno z odstranjevanjem ometa izvedli dodatne teste na protipožarni zaščiti v neposredni bližini že odstranjene zaščite. Tudi v cevi proti Gorenjski so identificirali potencialno nevarna mesta in jih odstranili.

Ne spreglejte