Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
Garažna razprodaja
Športno Društvo Tabor, Ljubljana ob 10:00
Garažna razprodaja Sejem
Športno društvo TABOR vabi na:
Garažno razprodajo zima 2015, ki se bo zgodila v soboto 31.01.2015, med 10. in 16. uro v veliki dvorani Športnega društva Tabor / ŠD Tabor, Tabor 13, 1000 Ljubljana.

Na prvo letošnjo edicijo garažne razprodaje vas vabimo, da prinesete izbor modnih, pohištvenih, glasbenih, knjižnih in otroških izdelkov, ki jih bomo prodajali, menjali in podarjali. Ne pozabite na morebitna odvečna novoletna darila.

Vse zainteresirane za prodajo prosimo, da se prijavite na naslovu: sd.tabor@telemach.net

Cena prijavnine: 10€

Se vidimo!

Prešerna pot
Prešernov trg, Ljubljana
Prešerna pot Predstava za otroke
S pomočjo detektiva Loota se udeleženci kot detektivski pomočniki podajo na pot reševanja detektivskega primera: "Ali je Prešeren res še živ?". Sledijo namigom, rešujejo uganke, odkrivajo junake iz Prešernovih pesmi, jim sledijo po Ljubljani, mestu, v katerem je Prešeren živel in ustvarjal večino svojega življenja. Na koncu potovanja jih pot pripelje v staro vilo, katere bogata zgodovina je prepredena s kulturo. Morda Prešeren živi v njej? Pridružite se nam na potovanju, zbor je na Prešernovem trgu, s seboj imejte svinčnik, zataknjen za uho!
Program je primeren za otroke 6+, poteka 29.in 30. novembra ob 16.00 V sredo, 3. decembra ob 10.00 poteka predstava v okviru vseslovenskega projketa Ta veseli dan kulture in je brezplačna. Rezervacije so obvezne!. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Poteka do: 31.1.2015
Gioacchino Rossini: Seviljski brivec
SNG Opera in balet Ljubljana ob 19:30
Gioacchino Rossini: Seviljski brivec Opera in balet
Italijanski skladatelj Gioacchino Rossini (1792–1968) je v prvi polovici 19. stoletja najbrž veljal za najpopularnejšega skladatelja. Na Dunaju je zasenčil celo Beethovna in Schuberta, zato ne preseneča, da so o njem in njegovem delu še v času življenja krožile številne anekdote. Predvsem so ga zaznamovali kot zelo produktivnega ustvarjalca, ki komponira veliko "enako zvenečih oper", ob enem pa se bolj zanima za francosko kuhinjo kot za glasbeno ustvarjanje. Wagner je o njegovih operah na primer dejal, da "kdor pozna eno, pozna vse". Dejstvo je, da je Rossini komponiral zelo veliko in hitro. Nekaj oper je nastalo celo v dveh do štirih tednih. Zato si je pogosto "izposojal" kakšen odlomek ali točko iz svojih prejšnjih del. Tudi znamenita uvertura k Seviljskemu brivcu je bila izvirno namenjena drugima operama. Kljub temu velja njegov Seviljski brivec (1816) za vrh in hkrati veličasten sklep opere buffe, nekoč izjemno popularne zvrsti. Opera je nastala po libretu, ki temelji na priljubljeni komediji Pierra Augustina Carona de Beaumarchaisa Seviljski brivec, in še danes učinkuje enako privlačno kot nekoč ter je hkrati eno najpogosteje izvajanih del v operni literaturi. To lahko pripišemo čaru duhovite glasbe, polne dopadljivih, mestoma ostro ritmiziranih melodij in značilnih vihravih ansambelskih finalov, solistične arije pa so že zdavnaj postale paradne točke basistov, koloraturnih mezzosopranistk in baritonistov. Na opernih odrih vsega sveta se tako vedno znova pojavljajo številne nove uprizoritve, od najbolj ekstremnih in eksperimentalnih do najbolj konservativnih. Delo je namreč privlačno tudi zaradi elokventne partiture, ki sledi razvoju dogodkov ter interakciji vlog skozi številne nepričakovane preobrate v zgodbi, kar ustvarja močno estetsko povezanost med zgodbo in njeno glasbeno pripovednostjo.

Režijo Seviljskega brivca bo podpisal eden od vodilnih in vsestranskih hrvaških režiserjev Krešimir Dolenčić. V svoji dolgoletni karieri je ustvaril več kot 50 dramskih in opernih predstav na Hrvaškem, v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji in na Kitajskem. Na našem odru je režiral Offenbachove Hoffmannove pripovedke (1992), triptih Puccinijivih oper Plašč, Sestra Angelika in Gianni Schicchi (1993), Debussyjevo opero Pelleas in Melisanda (1997) ter operi Oedipus Rex Stravinskega in Trionfo di Afrodite Carla Orffa (1998).

Kurbe
Kulturni dom Notranje gorice, Podpeška cesta 380 ob 19:30
Kurbe Komedija
Majhen otoček sredi morja, na njem pa en moški in sedem žensk. Na videz skoraj idilična situacija ima nekaj pomanjkljivosti: vojna je, besni nevihta in približuje se sovražnik. Približuje se tudi konec vojne, ki bo prinesel mir; kaj bo prinesel mir, pa ne ve nihče. Vse je odvisno od lastne iznajdljivosti v labirintu odnosov med "plesalkami" in vojaki, idealisti in intelektualci, patrioti in vohuni, osvoboditelji in poraženci. Kdo je heroj in kdo zločinec? Kdo je kdo, bo znano šele v miru…
Igra se ukvarja s politiko in kurbarijo, vojno in mirom, fanatizmom in razumevanjem, seksom in zaslužkarstvom, upanjem in obupom… predvsem pa z neustavljivo željo po golem preživetju. V boju vsakega proti vsem preostaja eno samo orožje: lastno telo. Nekaj pa pomaga tudi razum. Za vojake, "plesalke" in civiliste. Za malega človeka je vsaka vojna, ki jo doživi (in upa, da jo preživi), svetovna.

Ne stavi na Angleže!
SiTi TEATER BTC, Ljubljana ob 20:00
Ne stavi na Angleže! Komedija
Zagotovo ste tudi vi kdaj pomislili, kako bi vam zmagovalna srečka ali listič z dobitkom rešila vse vaše probleme in prinesla srečo. Pa bi res? Prijatelji Bulc, Cof in Piksi v to ne dvomijo, vsaj do konca odločilne tekme ne. Nasmejte se jim (in sebi) v komičnem pričakovanju boljše prihodnosti, ki so je seveda žal ne da zadeti na loteriji. Ali pač? Lahko poskusite s stavo… morda se pa res izide bolje, če staviš na Angleže?!

besedilo: Vladimir Đurđević
režija: Gašper Tič
igrajo: Jernej Čampelj, Tomislav Tomšič in Andrej Murenc
produkcija: Cafe Teater


Vstopnice lahko kupite preko prodajnega sistema Moje karte.
Prodajna mesta:

- Petrol servisi po Sloveniji
- Info točka BTC v Hali A
- Cankarjev dom
- Kompas poslovalnice
- Mercator HM (hipermarket)

Internetna predprodaja: www.mojekarte.si (možnost print@home vstopnic)

Telefonska predprodaja: 041 662 002 (pon - pet: 9.00 - 15.00)

Blagajna SiTi Teatra BTC: uro pred vsakim dogodkom na rednem sporedu SiTi Teatra

Koncert JAZSOUL z Nuško Drašček
Pot za Brdom 4, Ljubljana
Koncert JAZSOUL z Nuško Drašček Jazz, blues
Z Big Bandom RTV Slovenija bo nastopila Nuška Drašček. Predstavila bo svoje avtorske skladbe, del programa pa bo posvetila legendarni jazzovski vokalistki Sarah Vaughn.

Poteka do: 31.1.2015
Prireditve
Dan odprtih vrat v Zavodu sv. Stanislava
Zavod sv. Stanislava Ljubljana Šentvid ob 8:00
Dan odprtih vrat v Zavodu sv. Stanislava Predstavitev
Osnovnošolce in njihove starše vabimo na dan odprtih vrat Škofijske klasične gimnazije in Jegličevega dijaškega doma, ki bo v soboto, 31. januarja 2015. Tudi letos poteka pod geslom "ker hočem dihati na svoj način". Od 8. ure dalje boste lahko obiskali pouk na gimnaziji, predstavljen bo njen program in poudarki vzgojne usmeritve, prisluhnili boste lahko nastopu pevskega zbora in godalnega orkestra ter si ogledali interesne dejavnosti. Dijaki bodo obiskovalce popeljali po gimnaziji in dijaškem domu.

Vabimo tudi na informativni dan, ki bo v petek, 13. februarja, ob 9.00 in 15.00, in v soboto, 14. februarja, ob 9.00.

Podrobnejše informacije o programu najdete na spletnih straneh: skg.stanislav.si in v priponki . Več informacij lahko dobite tudi v tajništvu gimnazije. (01/58 22 245).

Lily Schweiger Kotar,
pomočnica direktorja

Alpe-Adria: Turizem in prosti čas
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Alpe-Adria: Turizem in prosti čas Sejem
Sejem Alpe-Adria vam omogoča, da se med ponudbo sejma (z)najdete kot različni tipi turista:

Zasvojeni z aktivnim oddihom
Popotniki
Izletniki
Počitnikarji

Še iščete svojo podobo turista? Oddahnite si! Sledite oznakam po sejmu.

Oddahnite si! Tu smo:
Ideje za počitnice in krajši oddih ob blizu in daleč
Vodeni ogledi sejma z vodniki
Ponudba slovenskih turističnih agencij – posebni sejemski popusti
Slovenija, Hrvaška, Srbija, Madžarska, Italija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Grčija, Tunizija, Nepal, Indija
Ljubljana v rimski preobleki Emone
Spoznajte turistično ponudbo slovenskih zamejcev
Okušajte lokalne dobrote: vino in kulinarika
Sladkovodni in morski ribolov
Pohodništvo, tek

Sejem je stičišče in križišče za številna srečanja, predstavitve, okrogle mize.

Poteka do: 31.1.2015
Dotikanje dovoljeno
Prirodoslovni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1 ob 10:00
Dotikanje dovoljeno Predstavitev
Naše prostovoljke in prostovoljci bodo obiskovalcem predstavljali neveljskega mamuta, vsakdo pa bo lahko potežkal originalen mamutov zob in si od blizu ogledal pravo mamutovo dlako.
Sobotni dopoldan med 10:00 in 13:00.
Vstopnina po ceniku.

Garažna razprodaja
Športno Društvo Tabor, Ljubljana ob 10:00
Garažna razprodaja Sejem
Športno društvo TABOR vabi na:
Garažno razprodajo zima 2015, ki se bo zgodila v soboto 31.01.2015, med 10. in 16. uro v veliki dvorani Športnega društva Tabor / ŠD Tabor, Tabor 13, 1000 Ljubljana.

Na prvo letošnjo edicijo garažne razprodaje vas vabimo, da prinesete izbor modnih, pohištvenih, glasbenih, knjižnih in otroških izdelkov, ki jih bomo prodajali, menjali in podarjali. Ne pozabite na morebitna odvečna novoletna darila.

Vse zainteresirane za prodajo prosimo, da se prijavite na naslovu: sd.tabor@telemach.net

Cena prijavnine: 10€

Se vidimo!

Predavanje Doza inspiracije
Valvazorjev trg 8, Litija ob 10:00
Predavanje Doza inspiracije Predavanje
Predaval nam bo Andrej Pešec, uni. dipl. pol. medn. odn.
Uporaba tega znanja v praksi človeku prihrani leta in desetletja iskanja in delanja napak, brez da se zaveda, da kaj dela narobe.

Več informacij o predavanju- za vse, ki že komaj čakate :)

►USPEH: Kako najti svojo pot in poklic, ki nas resnično veseli in tako postati srečna, zadovoljna in odgovorna oseba? Pot do uspeha je vedno v gradnji.
►INFORMACIJSKA DOBA: Kakšno vlogo in vpliv imajo množični mediji na individualno in kolektivno zavest ljudi, kako jih uporabiti v našo korist ter preprečiti še večjo degradacijo vse bolj brezosebne družbe, ki drvi v brezosebnost in odtujenost.
►JEZA IN DEPRESIJA: sta plod napačnega delovanja in nerazumevanja sveta ter samih sebe. Instant dobra sampodoba je še ena od prevar sodobne družbe. Vzroki za to so znani, rešitve čudežno preproste, rezultati pa izjemni.

VLJUDNO VABLJENI

Bobri 2015: Ne moti! O bontonu na vratih (delavnica, za otroke in družine)
Slovenski etnografski muzej, Metelkova 2, Ljubljana ob 11:00
Bobri 2015: Ne moti! O bontonu na vratih (delavnica, za otroke in družine) Festival
V sklopu 7. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri 2015 v Slovenskem etnografskem muzeju vabimo na ogled razstave in delavnico: Ne moti! O bontonu na vratih (za otroke in družine)

Starost: 6 +
Trajanje: 90
Število udeležencev: 25

Kaj vse nam sporočajo vrata! Na razstavi Vrata v Slovenskem etnografskem muzeju jih bomo spoznavali prek različnih zgodb in o njih razmišljali kot o spremljevalcih našega življenja. Obstajajo pa tudi pravila o lepem vedenju, ki zadevajo vrata: kako vstopamo, kako jih odpiramo in zapiramo … Na delavnici se bomo skušali vživeti v najrazličnejše situacije, ki so v vsakdanjem življenju povezane z vrati, ter si izdelali zabavno oznako za vrata.

Informacije in prijave na dejavnost v SEM
Slovenski etnografski muzej
Metelkova 2, Ljubljana
Sonja Kogej Rus
T. 01 /3008 750; 031 728 955
E. sonja.kogej-rus@etno-muzej.si
www.etno-muzej.si

Več: bobri@mladinsko-gl.si.

Yildiz Health&vital klub
Yildiz Han, Karlovška 19, Ljubljana
Yildiz Health&vital klub Kulinarična prireditev
V restavraciji Yildiz Han, vam predstavljamo noviteto. Za vas pripravljamo program zdrave in vitalne prehrane. Program je namenjen vsem, ki skrbite za svoje zdravje, a še vseeno radi kaj dobrega pojeste. Prav tako v našo sredino lepo vabimo vegetarjance, saj je turška kuhinja sinonim za pestro izbiro zelenjavnih jedi.

RESTAVRACIJA YILDIZ HAN SKRBI ZA VAŠE ZDRAVJE, ZATO SVOJE JEDI PRIPRAVLJAMO IZ EKOLOŠKIH ŽIVIL!

Ekološka živila so celovita, saj so pridelana in predelana na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave in niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili. Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito živilo, ki vsebuje vse, kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila pa so tudi veliko polnejšega okusa, kot konvencionalno pridelana.

Študije dokazujejo, da je kvaliteta danes pridelanega sadja in zelenjave nizka, saj vsebujeta manj vitaminov in mineralov kot hrana, pridelana v času pred uporabo pesticidov in kemičnih snovi. Krompir moderne pridelave je v primerjavi z krompirjem izpred 50 let izgubil 100 odstotkov vitamina A, 57 odstotkov vitaminov C in železa, 28 odstotkov kalcija, 50 odstotkov vitamina B2 (riboflavin) in 18 odstotkov vitamina B1 (thiamin). Podobno se je zgodilo še 24-tim drugim vrstam sadja in zelenjave. Študije dokazujejo tudi, da ima hrana ekološke pridelave do 250 odstotkov več vitaminov in mineralov kakor neekološka hrana.

Ekološko pridelana živila imajo visoko zdravstveno, hranilno in prehransko vrednost. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka, možganske kapi in znižujejo tveganje za prirojene napake plodu. Eko živila vsebujejo bistveno manj nitratov in pri predelavi ne uporabljamo nepotrebnih dodatkov, ojačevalcev okusa, barvil in umetnih arom.

Zdrava, naravna hrana, ki vsebuje vse potrebne vitamine in minerale, ima boljši okus od konvencionalno pridelane zaradi zdrave, čiste zemlje, kvalitetnih semen in organskih gnojil.

Pri pridelavi upoštevamo zakonitosti narave in ohranjamo rodovitnost tal. Varujemo naše naravne dobrine, izkoriščamo njihove prednosti, jih vzdržujemo in izboljšujemo. Skrbimo za ekološko ravnotežje, ohranjamo čisto vodo, naravne vire in energijo pa izkoriščamo na naravi prijazen način. Uporabljamo metodo trajnostnega načina kmetovanja, veliko zelenjave predvsem pa sadja vsebuje veliko količine vode, zato je po našem mnenju zelo pomembno kakšna voda hrani in osvežuje pridelke.

Ena glavnih značilnosti je ohranjanje in povečevanje rodovitnost tal z organskimi gnojili. Čista zemlja je osnova za zdravo hrano. Tehnike neekoloških načinov kmetovanja temeljijo na intenzivni uporabi kemično-sintetičnih sredstev, a zemlja, pognojena z organskim gnojilom, vsebuje dvakrat več koristnih mikrobov, črvov in insektov, kot zemlja pod intenzivno pridelavo. Polja ekoloških pridelovalcev vsebujejo osemindvajset odstotkov več ogljika kot ostala. V zemlji je veliko organizmov, ki prenašajo ogljik. V primerjavi s kemično obdelano, je zemlja ekoloških pridelovalcev bolj rodovitna in kljub škodljivcem proizvede skoraj enako količino pridelka. S shranjevanjem in zadrževanjem ogljika v zemlji ekološki kmetovalci delujejo proti klimatskim spremembam.

OBIŠČITE NAS IN SE PREPRIČAJTE!

Lepo vabljeni, da okusite čare zdrave in odlične turške hrane
www.yildiz-han.si ; yildiz@siol.net ; 01 4265717 ; 041 376437

Poteka do: 31.1.2015
Sledi dedov in babic
center kulture v Mostah Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana ob 18:00
Sledi dedov in babic Drugo
Sodelujejo:
1. Pevska skupina KUD Sevdah
2. Srbsko kulturno društvo "Sava" Hrastnik
3. Pevska skupina Katruže, Hrvatsko kulturno društvo Međimurje Ljubljana
4. Odrasla začetna folklorna skupina SKUD Vidovdan
5. Folklorna skupina Međimurskega folklornega društva
6. Moška pevska skupina SKUD Vidovdan
7. Pevska skupina KUD Mladost
8. Ženska pevska skupina SKUD Vidovdan
9. Folklorna skupina "Trsek", Hrvatsko kulturno društvo Međimurje Ljubljana
10. Prva folklorna skupina KUD Mladost
11. Mladinska folklorna skupina SKUD Vidovdan
12. Pevska skupina "Fijolice", Međimursko folklorno društvo Ljubljana
13. Veteranska folklorna skupina KUD Mladost
14. Odrasla folklorna skupinaSKUD Vidovdan

Valentinov večer ob živi glasbi in plesu
Restavracija Via Bona, Tbilisijska 59, Ljubljana ob 18:00
Valentinov večer ob živi glasbi in plesu Kulinarična prireditev
Valentinovo 12.2.2015 in 13.4.2014 valentinov večer ob živi glasbi.

več na: Restavracija ViaBona

ali na FB: Facebook ViaBona

Večer s Pivovarno Union
Maistrova 32, Kamnik ob 20:30
Večer s Pivovarno Union Kulinarična prireditev
Zadnji sobotni večer v januarju nas je lepo presenetila Pivovarna Union, ki nam je omogočila, da našim gostom ponudimo pivo, ki sicer ni stalnica v naši ponudbi.
To je NEFILTRIRANO PIVO UNION, ki ga Pivovarna Union predstavlja takole:

"Nefiltrirano svetlo pivo, ki vsebuje pivski kvas. Le-ta pripomore k izredni polnosti in svežini okusa ter karakteristični motnosti. Te lastnosti ga bistveno razlikujejo od filtriranega piva."

"Standardno nefiltrirano pivo je motne oranžno-medene barve z veliko goste pene (glave). Okus se prevesi na stran kislega; celotno telo je šibko in vodeno, prisoten je okus mokrega kvasa ob spremljavi cvetja, ki je še izrazitejši v pookusu."

50-litrski sod nefiltriranega piva union bomo od 20.30 ure dalje točili po posebnih promocijskih cenah, pri tem pa nam bosta pomagali hostesi Pivovarne Union, ki ju boste lahko povprašali o vsem, kar ste si že dolgo želeli vedeti o pivu, a si niste upali vprašati.

Pivsko lakoto bomo tešili s hišnimi prigrizki, dobra volja in sproščeno vzdušje pa sta ob sobotnih večerih že ustaljena praksa.

Vabljeni na prijeten (unionovski) pivski večer!

Orientalski večer, vedeževanje in turška kulinarična tradicija
Yildiz Han, Karlovška 19, Ljubljana ob 21:00
Orientalski večer, vedeževanje in turška kulinarična tradicija Kulinarična prireditev
Restavracija Yildiz han, ki sta jo v Ljubljani odprla zakonca
Bakirkaya, prinaša v slovenski prostor del bogate turške kulture.
Osebje vodi goste s tradicionalno turško gostoljubnostjo pri izbiri mesnih in zelenjavnih specialitet, solat ter tipičnih sladic.
Nepogrešljiv del turške prehrane sta svež sir in jogurt, ki ga servirajo kot napitek, prilogo h glavnim jedem ali osnovo za namaze. Ugodni klimatski pogoji v mediteranskem in črnomorskem delu Turčije so prispevali k pestri zelenjavni prehrani. Številne jedi so pripravljene iz jajčevcev, bučk, paradižnika in druge zelenjave ter dopolnjene z rižem ali različnimi vrstami žit kot je bulgur.
Turški kuharji pripravljajo izbor specialitet iz različnih turških regij po tradicionalnih recepturah zbranih med domačini. Najbolj znane mesne jedi zbrane v različnih vrstah kebaba sestavljajo le del ponudbe. Ob njih nudimo enakovreden izbor zelenjavnih jedi pripravljenih iz sveže (v sezoni na lastnem vrtu) nabrane zelenjave. Značilno aromo ustvarjamo z dodatkom česna, mete, peteršilja, origana in tolčene paprike, pri čemer nikoli ne uporabljamo konzerviranih dodatkov kot so Vegeta ali jušne kocke. Prav tako sami pripravljamo jogurt iz domačega mleka, ki spremlja marsikatero našo mesno in zelenjavno jed.
V avtentičnem turškem ambientu našega vrta se lahko obed nadaljuje v sproščenem druženju ob kajenju sadnih tobakov v vodni pipi in orientalskih večerih s plesalkami orientalskih plesov, ki se jim gostje lahko pridružite v eksotičnih ritmih Bližnjega Vzhoda. Družabne večere občasno dopolnjujemo z literarnimi večeri, potopisnimi predavanji, živo glasbo ali tematskimi večeri ob posebnih priložnostih, kot so Valentinovo, Dan žena ali Kulturni praznik.
Naša dejavnost se je zadnja leta razširila tudi na t.i. cattering oz. pogostitev na naročnikovi lokaciji,kjer lahko ponudimo hrano, pijačo, pripravo oz. dekoracijo prostora in animacijo s plesalkami ter glasbeniki orientalskih ritmov.

Plesalka je predvidena ob zadostnem številu rezervacij!
Hosgeldiniz-dobrodošli

Priporočamo vam rezervacijo mize na
tel. št: 01/426-57-17
ali
041/376 437
pišete nam lahko na: yildiz.han@siol.net in ogledate si lahko našo spletno stran na: www.yildiz-han.si

Ostalo
Sobotne gozdne urice na Rožniku (v vsakem vremenu)
Rožnik - Večna pot, Ljubljana
Sobotne gozdne urice na Rožniku (v vsakem vremenu) Za otroke
Brezskrbna igra v naravi je zaradi hitrega tempa življenja in številnih obveznosti velikokrat potisnjena na stran. Otroci pa jo prav zaradi tega potrebujejo ogromno.

Če ste ob prihodu vikenda izčrpani od napornega tedna, ali imate kup opravkov, vaše otroke pa razganja od energije, jih pripeljite v našo gozdno čarovnijo, kjer se bomo predvsem igrali, igrali in še enkrat igrali. Skozi igro bodo otroci urili motorične spretnosti, domišljijo, spoznavali živali in rastline, tudi tiste užitne, se preizkušali v umetnosti in še veliko tega. Po treh urah boste odpeljali otroke z rdečimi lički in iskricami v očeh.

Naš moto: Ni slabega vremena, so le slaba oblačila!

Urice so najprimernejše za otroke stare od 3 do 8 let. Vaše nadobudneže bomo pričakali ob 9h na Večni poti - LPP postajališče avtobusa št. 18 (nasproti Biotehnične fakultete, Večna pot 83).

V ceno je vključena sadna malica. Priporočamo, da imajo otroci s sabo še kakšen prigrizek.

Otroci naj bodo oblečeni vremenu primerno.

Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE:
Urša Plešnar, uni. dipl. sociologinja
tel.: 040 303 009
mail: varstvo.carobnigozd@gmail.com
http://carobnigozd.blogspot.com/

Poteka do: 31.1.2015
Mavrični direndaj v Domžalah
OŠ ROJE, Kettejeva 15 Domžale
Mavrični direndaj v Domžalah Za otroke
Dejavnost ima namen
1. Razvijati razvoj pri otroku in spodbujati posamezne spretnosti, ki bodo krepile njegovo samozavest.

2. Otroke želimo naučiti zdravega odnosa do soljudi, spoštovanje drugačnosti in navajanje na varno disciplino gibanja.

3. Krepili bomo koordinacijo, ki je izredno pomembna za nadaljnji otrokov razvoj.

4. Spoznavali bomo določene koncepte športnih vsebin, ki jih bo skozi vadben proces lahko udejanjal. (košarka, nogomet, atletika, gimnastika, rolanje…)

5. Navajali bomo otroke na ne vodeno dejavnost v sklopu poligonov, kjer bodo lahko izrazili svojo gibalno ustvarjalnost glede na lastne sposobnosti.

V času vadbe v telovadnici naj imajo otroci primerne copate ali superge, športno-lahko oblačilo, pijačo. V kolikor straši otroke pustite nam v varstvo podpišete pristopno izjavo. Vsi podpišete,da ste varnostno odgovorni.

Poteka do: 31.1.2015
Gašper in Petra na zimskih počitnicah
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 10:00
Gašper in Petra na zimskih počitnicah Kino
Druga zgodba malih junakov Gašperja in Petre, ki se tokrat odpravita na zimske počitnice. Nekaj posebnega so, saj jima odrasli zgradijo čisto pravi ledeni iglu, v katerem lahko tudi spita! Veliko se igrata na snegu in uživata kot že dolgo ne – vse dokler se ne pojavi Peter. Zares je dober v smučanju in Petri se zdi, da je dobila novega prijatelja. Gašper ni tako spreten, zato izgublja Petrino pozornost, pa še mami in oči se kregata. Gašper je v vedno večji stiski. Kaj bo storil naš veliki mali junak, da bo Petra spet njegova prijateljica in da se mami in oči ne bi razšla? Igrano-animirani film je narejen z izjemnim občutkom za najmlajše gledalce. Čeprav je film daljši, kot so jih vajeni, bodo zgodbi zlahka sledili.

"Skušal sem ohraniti sorodno ozračje, kot ga imajo knjige o Gašperju in Petri. Vendar sem moral obdržati ravno pravo mero dramatičnosti." Arne Lindtner Naess, režiser

G. Turner	 (Mr. Turner)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 13:15
G. Turner (Mr. Turner) Kino
Režija: Mike Leigh
Biografija znamenitega romantičnega slikarja J. M. W. Turnerja izpod taktirke mojstra britanskega filmskega realizma Mika Leigha (Goli, Kar brez skrbi, Še eno leto). Nagrada za najboljšega igralca na festivalu v Cannesu ter nominaciji za oskarja in nagrado BAFTA za najboljšo fotografijo.

Zvezdni prah
Gornji trg 18, Cerkev sv. Jakoba ob 16:00
Zvezdni prah Za otroke
PEVSKA PRIPRAVNICA GLASBENE MATICE LJUBLJANA
zborovodkinja Tatjana Štrbenk

OTROŠKI in MLADINSKI PEVSKI ZBOR GLASBENE MATICE LJUBLJANA
zborovodkinja Irma Močnik

UČENCI PEVSKE ŠOLE GLASBENE MATICE LJUBLJANA
mentorja Julieta Kubik de Habjanič in Diego Barrios Ross

DEŠKI PEVSKI ZBOR KULTURNEGA CENTRA SCHELLENBURG
zborovodkinja s. Božena Kutnar

Pianisti: Sara Bunič, Ermin Tkalec, Gregor Klančič
Povezovanje koncerta: Aleš Ugovšek

Koncert je organiziran v sodelovanju s Kulturnim centrom Schellenburg.
Koncertni cikel Glasbene matice Ljubljana sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Veličastnih 6
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 17:00
Veličastnih 6 Kino
Glavni junak najnovejšega Disneyevega animiranega filma je mladi genij Hiro Hamada, ki živi v mestu San Fransokyo (mešanica San Francisca in Tokia), svoj talent pa uporablja za izdelovanje robotov, s katerimi tekmuje v ilegalnih dvobojih. Ko obišče šolo, na kateri študira njegov nadarjeni brat, spozna skupino njegovih prijateljev: adrenalinsko zasvojenko Go Go Tamago, simpatičnega Wasabija, talentirano kemičarko Honey Lemon, ekscentričnega Freda ter prijaznega, napihljivega robota Baymaxa. Ravno kot Hiro s svojim najnovejšim izumom, mikro-roboti, navduši ravnatelja šole, se nad San Fransokyo zgrne grožnja v obliki maskiranega neznanca. Hiro robota Baymaxa, ki postane njegov zaščitnik, spremeni v bojevnika, z bratovimi prijatelji pa se odločijo, da bodo razkrinkali skrivnostnega nepridiprava. Veličastnih 6 je verjetno ena od vizualno najbolj dodelanih Disneyevih risank, zgodba in junaki pa so zasnovani po seriji stripov založbe Marvel Comics.

Moj prijatelj Piki Jakob
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana ob 17:00
Moj prijatelj Piki Jakob Kino
Marjan Ciglič (scenarij in literarna predloga Kajetan Kovič),

Igra imitacije	 (The Imitation Game)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 18:30
Igra imitacije (The Imitation Game) Kino
Režija: Morten Tyldum
Igra imitacije je zgodba o Alanu Turingu, britanskem matematiku, kriptografu in dolgo zamolčanem junaku druge svetovne vojne, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, sam pa ostal velika uganka. Film je prejel osem nominacij za nagrado oskar, vključno za najboljši film, režijo, prirejeni scenarij in glavnega igralca.

Sanje (Yume/Akira Kurosawa's Dreams)
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana ob 19:00
Sanje (Yume/Akira Kurosawa's Dreams) Kino
 Akira Kurosawa, Japonska/ZDA, 1990, 35mm, 1.66, ba rvni, 119', sp <br> Sestavljanka osmih kratkih zgodb, ki navdih črpajo

20.000 dni na Zemlji	 (20,000 Days on Earth )
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 19:00
20.000 dni na Zemlji (20,000 Days on Earth ) Kino
Režija: Iain Forsyth, Jane Pollard
20-tisoči dan v življenju glasbene legende Nicka Cava. »Ta dan je hkrati bolj in manj resničen, bolj in manj zanimiv kot moj dejanski dan – odvisno, kako gledaš.«

Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 20:00
Birdman ali nepričakovana odlika nevednosti Kino
Riggan Thomson je nekdanji hollywoodski zvezdnik, znan po filmski upodobitvi superjunaka Birdmana. S točke daleč od vrhunca uspeha se sedaj poskuša vrniti na prizorišče z ambiciozno broadwajsko predstavo. Upa, da se bo s to tvegano potezo uveljavil kot polnovredni umetnik. Kmalu pred premiero predstave pa se začnejo kopičiti težave, saj se eden izmed igralcev med vajami poškoduje v čudni nesreči. Namesto njega najamejo igralca Mika Shinerja, ki zagotavlja uspeh, a v projekt prinese kopico osebnih ekscentričnosti. Bolj ko se bliža premiera, bolj negotov je Riggan, ki je v projekt za povrh vložil vso svojo osebno in poklicno verodostojnost ...

"Zanimalo me je raziskovanje bojev z egom, ideja, da gre vedno za iluzijo, pa če si še tako uspešen, po denarju ali slavi. Začasno je. Ko se ženeš za stvarmi, za katere meniš, da jih želiš, in podeliš ljudem moč, da te ovrednotijo, kmalu potem ko jih končno dobiš, v tej sreči zaslediš minljivost." Alejandro González Iñárritu

Višja sila	 (Turist / Force Majeure)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 20:45
Višja sila (Turist / Force Majeure) Kino
Režija: Ruben Östlund
Film provokativnega švedskega režiserja Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

20.000 dni na Zemlji	 (20,000 Days on Earth )
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
20.000 dni na Zemlji (20,000 Days on Earth ) Kino
Režija: Iain Forsyth, Jane Pollard
20-tisoči dan v življenju glasbene legende Nicka Cava. »Ta dan je hkrati bolj in manj resničen, bolj in manj zanimiv kot moj dejanski dan – odvisno, kako gledaš.«

Višja sila	 (Turist / Force Majeure)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 23:00
Višja sila (Turist / Force Majeure) Kino
Režija: Ruben Östlund
Film provokativnega švedskega režiserja Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

Gledališče
Gospod Anti Kvar
Antikvariat Glavan, Ljubljana ob 10:00
Gospod Anti Kvar Predstava za otroke
Gospod Anti Kvar je zanimiv mož, ki opravlja prav poseben poklic. Išče knjižne zaklade, ki jih predstavlja ljudem v svoji knjižni starinarni. Ker dobro obrača besede, lahko prebudi zapuščeno knjigo, skoraj stoletno zgodbo s slikami, ki jo je našel v kovčku svojega dedka. Ko odpre svoje papirnato gledališče, ki bi ga lahko poimenovali starinska televizija, nas popelje v svet starih pravljic in zgodb. Govori v malce "zaprašeni" slovenščini, ki je prav zaradi duhovitih slik še bolj zabavna.
Obiskovalci bodo ob koncu predstave lahko sestavili svojo zgodbo v stripu s pomočjo pripravljenih predlog.

Prijava in dodatne informacije:

ANTIKVARIAT GLAVAN, www.antikvariat-glavan.si,
tel.: 01 476 31 60, 031 724 580

Kdaj: v petek, 30. januarja 2015 ob 18. uri
v soboto, 31. januarja 2015 ob 10. uri

Starost: 1. do 4. razred

Trajanje dogodka: 30 minut

Število udeležencev: 10-15

DOGODEK IN DELAVNICA STA BREZPLAČNA.
PRIJAVE SPREJEMAMO DO ZAPOLNITVE MEST.

Lunožer
SiTi TEATER BTC, Ljubljana ob 11:00
Lunožer Predstava za otroke
Polna luna že tri dni sveti nad gozdom in živalim krade spanec. Bo pogumni princ Vito rešil uganko, bo našel skrivnostnega krivca za nastalo zagato in ali je to morda strašni Lunožer, boste izvedeli v novi pripovedi Glavka in Zbrka, pravljičnih debeluščkov, ki otrokom in staršem pripovedujeta zgodbe, ki sta jih nabrala na svojih dolgih popotovanjih.

Primerno za otroke od 2 - 8 leta.

Vstopnice (prodajna mesta Moje karte):
- bencinski servisi Petrol
- Cankarjev dom
- Info točka BTC v Hali A
- Kompas poslovalnice
- Mercator hipermarket centri

Spletna predprodaja: www.mojekarte.si (možnost print@home vstopnic)

Telefonska predprodaja: 041 662 002 (pon-pet: 9-15h)

Blagajna SiTi Teatra: uro pred vsakim dogodkom na rednem sporedu SiTi Teatra BTC

Obvezna rezervacija za ogled z darilnim bonom za otroške predstave ali Malim/Velikim abonmajem: pon-pet: 10-14h na 030 642 722 ali andreja@sititeater.si

Več na www.sititeater.si

Zvezdica Zaspanka
Križevniška 1, Ljubljana ob 11:00
Zvezdica Zaspanka Lutkovna predstava
Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najpriljubljenejših slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom, da lahko z dobroto, ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo.

Donatorjema, gospodu Matiji Milčinskemu in gospodu Matevžu Milčinskemu, se najlepše zahvaljujemo za donacijo avtorskih pravic besedila predstave Zvezdica Zaspanka.

O predstavi

Je zvezda na nebu, ki uspava otroke, vodi mornarje po morju in pesniku pomaga najti pravilne rime. Ima dolge zlate lase in kličejo jo Zaspanka. Toda ker pogosto zaspi in v službo zamuja, na Zemlji povzroča zmedo. Otroci jokajo, mornarji ne najdejo poti, pesnik pa ne rime na besedo lonec. Za kazen jo Mesec zato pošlje na Zemljo in na nebo se lahko vrne šele, ko dokaže, da je dovolj pametna. Ko jo komet Repatec pripelje na Zemljo, se zvezdica Zaspanka znajde sama med neznanimi ljudmi. Pot jo vodi čez semenj in mesto, kjer se potika tudi strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca. Ko Ceferin izve, da ima deklica zlate lase, ji jih hoče ostriči in tako obogateti. To se ne zgodi, ker mu zaradi Zaspankine nedolžne dobrote namesto kamna v prsih začne biti srce. In komet Repatec Zaspanko odpelje nazaj na nebo.

Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najpriljubljenejših slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom, da lahko z dobroto, ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo. 

Pesem zvezd

Svetimo, svetimo, zvezde srebrne,

spanec oči naj otroku zagrne.

Svetimo, svetimo, zvezdice zbrane,

varno mornarji plujo naj v pristane.

Svetimo, svetimo, zvezdice z neba,

pesniku rima naj teče kot treba.

Pesmi vesele naj bodo, ne črne,

svetimo, svetimo zvezde srebrne.

Pesem Zvezdice Zaspanke

Če ostaneš sam, pa res ni prida,

potlej so vesele burke preč.

Solz ostane polna ti golida.

Kihneš, pa ti nima kdo "Na zdravje" reč.

Če ostaneš sam, si uboga para.

Nimaš s kom se slepe miši igrat.

In nikogar ni, ki te pokara,

če zvečer pozabiš si zobe oprat.

In zato je lepše, kjer jih več je,

pa čeprav so včasih si v laseh,

saj prepir in jeza hitro preč je

pa ostane le veselje še in smeh."

O tekstu, predstavi so zapisali

»Zvezdica Zaspanka, kot neodgovorna, raztresena in domišljava je zelo podobna Piki Nogavički. Obe sta majhni deklici, ki ju obkroža kar nekaj prijateljev. Vendar pa Pika Nogavička s svojo razigranostjo in nepremišljenimi ravnanji ne povzroča večjih težav ljudem okoli sebe, kot Zvezdica Zaspanka. Pri obeh delih mlajši lik nauči dobre stvari starejše like.«

»Kaj nam Zvezdica Zaspanka Sporoča? Naj verjamemo neznancem? Ali da lahko hudobneža popravi tisti, ki ima čisto srce? Morda pa le, da moramo zjutraj vstajati pravočasno, ker nas bodo drugače poslali na zemljo? Toda mi smo že na zemlji. In tudi tisti redki, ki bodo kdaj obiskali vesolje, se bodo kmalu vrnili nazaj na tla. Naj zamujamo ali ne, je naše mesto zato verjetno prav tu, na zemlji, in mesto zvezd je tam zgoraj, na nebu. Na srečo pa obstajajo ljudje, ki nam včasih domov pripeljejo kakšno zgodbo o zvezdi, Zvezdici Zaspanki. Eden takšnih je bil Frane Milčinski Ježek.«

»Zvezdica Zaspanka je s svojo vizualno izčiščenostjo, enostavnostjo in likovno didaktičnostjo namenjena otrokom, hkrati pa s svojo globalno in človeško temo, strukturo in angažirano animacijo ter direktnim sporočilom zgodbe nagovarja vse starostne skupine oziroma ima t.i. mednarodno vsebino. S povezovanjem urbanih okolij in tehnoloških dodatkov z naravo in vesoljem pa se Zvezdica Zaspanka postavlja v sodoben kontekst in v trenutno družbeno-politično situacijo.«

»Zaradi številnih uprizoritev Zvezdice Zaspanke se v Mini teatru ne bomo osredotočali toliko na samo zgodbo, ki je obče poznana, ampak bolj na različne načine, kako jo v postdramskem ključu predstaviti tako skozi animacijo »klasičnih lutk« in igro igralcev. Gre za multimedijsko predstavo, v kateri ima pomembno vlogo tudi zvok, ki ga bo v živo pred publiko gnetel Miha Ciglar,  predstavi pa bo nastopilo več slovenskih igralcev: v vlogi Zvezdice Nina Ivanišin v alternaciji z Marušo Majer, poleg njiju pa tudi Tadej Pišek in Igor Štamulak.«

O režiserju

Robert Waltl (1965), režiser, dramaturg, igralec, lutkar in umetniški vodja, je uspel v zadnjih petih letih ustvariti skorajda utopičen gledališki projekt. Po številnih igralskih kreacijah v slovenskih in hrvaških gledališčih in filmih od leta 1987 naprej (Drama SNG, SMG, Lutkovno gledališče Ljubljana, Cankarjev dom, Freyer teater, Teatar &TD Zagreb) se je po letu 1999 uveljavil tudi kot režiser. Njegove predstave (Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča I. B. Mažuranića, Puškinova Pravljica o ribiču in ribici inAndersenova Palčica v Gradskem kazalištu Žar ptica Zagreb, Andersenov Vžigalnik in Janko in Metka Andreja Rozmana - Roze v Otroškem gledališču v Osijeku, Volk in kozlički bratov Grimm, Stoisavljevićevi Norveški gozdovi v Teatru &TD v Zagrebu, Andersenova Mala morska deklica v Zagrebškem gledališču mladih ZeKaeM, Mojca Pokrajculja Lili Novy, Trnuljčica, Prebrisani zajec, Miškolin ...) so med drugim gostovale tudi na številnih mednarodnih festivalih in prejele vrsto nagrad.

Številne vloge je ustvaril tudi v radijskih igrah.

Leta 1998 je z lastnimi sredstvi zagnal novo slovensko gledališče s širokim ustvarjalnim spektrom – Mini teater. Širina te zamisli se kaže tudi v odprtem programu, ki se, drugače kot komercialni projekti, kakršne pripravljajo zasebna gledališča, obrača k najmlajšemu občinstvu z izredno kakovostnimi lutkovnimi predstavami, po drugi strani pa neguje umetniško gledališče na najvišji ravni. Program Mini teatra sestavljajo dela klasikov in sodobnih avtorjev otroške in mladinske literature, kot so brata Grimm, Wilhelm Hauff, Oscar Wilde, Ivana Brlić-Mažuranić, Toon Tellegen, Lili Novy, Vida Taufer, Andrej Rozman - Roza, Aleksander Sergejevič Puškin, Josip Ribičič, Svetlana Makarovič, Frane Milčinski - Ježek in mnogi drugi. Po drugi strani pa je Mini teatru uspel enkraten podvig – uprizarjanje številnih slovenskih praizvedb kultnih besedil 20. stoletja.

Kot režiser in animator je Robert Waltl ustvaril prvo virtualno lutkovno predstavo na svetu, Palčico, in se podal na pot raziskovanja še povsem nejasnih in neodkritih polj gledališke, vizualne in intermedijske umetnosti. Za njim je izjemno uspešno sodelovanje s Svetlano Makarovič, katere uspešnici Sapramiška 2 – Sapramišja sreča in Pekarna Mišmaš sta postali novi uspešnici Mini teatra, enak uspeh pa je pričakovati tudi pri Ježkovi Zvezdici Zaspanki.

Robert Waltl je gostoval na številnih mednarodnih festivalih (Avstrija, Italija, Madžarska, Nemčija, Francija, Danska, Poljska, Slovaška, Bosna in Hercegovina, Srbija in Črna gora, Makedonija, Hrvaška, Grčija, Bolgarija, Rusija, Belorusija, Portugalska, Španija, Venezuela, Nizozemskem, Kuba, Iran, Pakistan, Egipt, Koreja in Kitajska) ter za svoje delo prejel več nagrad in priznanj, med drugim nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije, Dramskih umetnikov Hrvaške, Župančičevo nagrado Mesta Ljubljana in več nagrad na festivalih na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Kitajski, Iranu, na Poljskem, v Belorusiji, Sloveniji in Srbiji in Črni gori. 

Iz kritik

»Proti vsem pričakovanjem, ki jih razumljivo v hipu spodbudi neizogibno vnaprejšnje poznavanje legendarne pravljice Zvezdica Zaspanka prav tako legendarnega avtorja Franeta Milčinskega - Ježka pa tudi že dosedanjih njenih gledaliških oziroma luktovnih uprizoritev ter poleg tega z njimi povezane celo filmske (že iz leta 1965), učinkuje trenutno najbolj sveža uprizoritev pravljice in tako v vseh pogledih preseneti.

Preseneti že pred začetkom predstave odstrto prizorišče, kjer ni videti na prvi pogled ničesar izrazito pravljičnega, temveč se to bolj zdi že skoraj tehnično kompleksno, ko je osrednje izpostavljena na njem pokončna večja struktura valjaste oblike z zastrto površino in do nje speljano nekakšno pomanjšano klančino.

Proti pričakovanjem so tudi raznovrstne lutke, še posebej naslovne junakinje in njenih prijateljic, kolegic zvezdic na nebu ter poleg njih vsaj še slavnega zvezdnega pismonoše Kometa Repatca, ki v likovni zasnovi Roberta Smolika in prav tako raznovrstni animaciji igralcev Maruše Majer v alternaciji z Nino Ivanišin pa Tadeja Piška in Igorja Štamulaka dobesedno žarijo, svetijo in letajo naokoli, predvsem pa učinkujejo vizualno obenem popolnoma figuralno in kot da občutno abstraktno. A povrh vsega so duhovite lutkovne domislice, na primer da razbojniku Ceferinu tako rekoč dobesedno pade kamen od srca, ki nato začne biti.

Preseneti v uprizoritvi povrh vsega poleg svetlobne podobe (s projekcijami stiliziranih zvezd vsenaokrog po prostoru) še zlasti zvočno-glasbena podoba, kjer na začetku ni jasno, zakaj so igralci mikrofonsko ozvočeni. Toda, potem jih njen avtor Miha Ciglar, ki jo ustvarja na posebni tehnološki opremi celo v živo med predstavo, ozvoči z odmevom ter tako skupaj z glasbo, ki učinkuje izredno prostorsko in psihadelično, pa tudi songi, ki so za Zvezdico Zaspanko pravzaprav nepogrešljivi, a tokrat ne pretirano spevni, ampak skladni z glasbo, popelje gledalca kot da naravnost na nebo, v vesoljske globine. Pravljično proti pričakovanjem.«

Uroš Smasek, Proti vsem pričakovanjem; Večer, 13.12.2012

Festivali in gostovanja

20. mednarodni festival otroškega gledališča Subotica (Srbija). Vodilni mednarodni festival otroških gledališč, eden najbolj priznanih festivalov tako v Evropi kot v svetovnem merilu, ki je za svoj izjemen doprinos otroškemu gledališču in kulturi leta 2005 prejel tudi Vukovo nagrado; Maj 2013

Nagrade

Nagrada Maruši Majer za najboljšo igralko 20. mednarodnega festivala otroškega gledališča Subotica (Srbija) ; Maj 2013Avtor:

Frane Milčinski - Ježek

Adaptacija besedila in dramaturgija:

Zala Dobovšek

Režija:

Robert Waltl

Igrajo:

Nina Ivanišin / Maruša Majer, Tadej Pišek in Igor Štamulak

Likovna zasnova:

Robert Smolik

Izdelava kostumov in pomoč pri izdelavi lutk in rekvizitov:

Rosana Knavs

Glasba v živo:

Miha Ciglar / Tadej Droljc / David Cerar

Oblikovanje zvoka in glasbe:

Miha Ciglar

Lektor:

Maja Cerar

Asistent režije in svetovalec za animacijo:

Brane Vižintin

Vodja tehnikov:

Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa:

Anže Kreč, David Cerar in Ivan Waltl

Foto:

Miha Fras

Koprodukcija:

Mini teater, Kulturni dom Slovenj Gradec in Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture.

Premiera:

December 2012

Predstava traja 45 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od treh let (Vrtec 3+, OŠ 1.-3. razred)

Ko letijo vrane 	 (Le jour des corneilles )
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 11:00
Ko letijo vrane (Le jour des corneilles ) Predstava za otroke
Kinobalon / Bobri:
Režija: Jean-Christophe Dessaint

Peter in volk	 (Peter &amp; the Wolf)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 16:00
Peter in volk (Peter & the Wolf) Predstava za otroke
Kinobalon / Bobri:
Režija: Suzie Templeton
To je krut svet, v katerem volk pojé raco. Toda v tem svetu lahko deček zbere neverjeten pogum in volka ulovi! Peter in volk je z oskarjem nagrajena animirana različica klasičnega dela Prokofjeva v režiji nadarjene animatorke Suzie Templeton.

Prešerna pot
Prešernov trg, Ljubljana
Prešerna pot Predstava za otroke
S pomočjo detektiva Loota se udeleženci kot detektivski pomočniki podajo na pot reševanja detektivskega primera: "Ali je Prešeren res še živ?". Sledijo namigom, rešujejo uganke, odkrivajo junake iz Prešernovih pesmi, jim sledijo po Ljubljani, mestu, v katerem je Prešeren živel in ustvarjal večino svojega življenja. Na koncu potovanja jih pot pripelje v staro vilo, katere bogata zgodovina je prepredena s kulturo. Morda Prešeren živi v njej? Pridružite se nam na potovanju, zbor je na Prešernovem trgu, s seboj imejte svinčnik, zataknjen za uho!
Program je primeren za otroke 6+, poteka 29.in 30. novembra ob 16.00 V sredo, 3. decembra ob 10.00 poteka predstava v okviru vseslovenskega projketa Ta veseli dan kulture in je brezplačna. Rezervacije so obvezne!. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Poteka do: 31.1.2015
Sneguljčica
Kulturna dvorana Škofljica, Škofljica , Šmarska c. 3
Sneguljčica Predstava za otroke
Sneguljčica mora zbežati pred mačeho v gozd. Mali prijatelj, ki ne pozna pravljice, ob pomoči gledalcev poskuša rešiti, kar se rešiti da. Toda Sneguljčica naredi vse narobe: ne posluša palčkov, verjame starki, poje jabolko, … in se zgrudi mrtva. No, skoraj mrtva, … kajti ob pomoči pogumnega prijatelja in vseh gledalcev poiščemo tistega, ki ima Sneguljčico zares rad.

Poteka do: 31.1.2015
Gašper in Petra na zimskih počitnicah	 (Karsten og Petra på vinterferie)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 17:00
Gašper in Petra na zimskih počitnicah (Karsten og Petra på vinterferie) Predstava za otroke
Kinobalon:
Režija: Arne Lindtner Næss
Zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Film bo v slovenščini pripovedovala Katja Preša.

Stand-up komedija
Grajski park Vitez, Tržaška c. 91a, Logatec ob 19:00
Stand-up komedija Stand-up komedija
Stand-up pa seveda že poznate. Kdo nastopa? Naj ostane skrivnost, da bo bolj zanimivo :)

Homer: Iliada
Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana ob 19:30
Homer: Iliada Drama
Igrajo:
Jette Ostan Vejrup
Tina Potočnik
Primož Pirnat
Matej Puc
Jure Henigman
Sebastian Cavazza
Nina Ivanišin
Aljaž Jovanović
Marko Mandić
Janez Škof
Jernej Šugman Gosta:
Zvezdana Novaković
Blaž Setnikar

Režiser: Jernej Lorenci
Dramaturga: Eva Mahkovic in Matic Starina
Scenograf: Branko Hojnik
Kostumografinja: Belinda Radulović
Skladatelj: Branko Rožman
Koreograf: Gregor Luštek
Oblikovalec luči: Pascal Mérat
Lektorica: Tatjana Stanič
Asistent režije: Gregor Luštek

Koprodukcija: SNG Drama Ljubljana, MGL Mestno gledališče ljubljansko in Cankarjev dom Režiser Jernej Lorenci o uprizoritvi: "Iliada je pratemelj in izvor Evrope. Je njen začetek. Njeno prvo seme, njeno prapočelo, njen nizki štart in visoki cilj. Iliada je prvi ep Evrope, je praroman, praopera, praspektakel, prvi MTV. A Iliada je del vseh nas. Vsi poznamo Zevsa in Hero, vsi Ateno in Aresa, vsi lepo Heleno in Parisa. Zakaj torej je Iliada tako globoko vtkana v civilizacijo Evrope? Odkod fascinacija sodobnega človeka nad prastaro zgodbo, odkod čudenje nad navidez že zdavnaj izumrlim junaškim, heroično ljubezenskim, velikopotezno usodnim? In kako je mogoče, da je to veliko, skoraj božansko literarno delo, postalo kanon, dogma, skoraj zakon, in vzor vsega nasledniškega, ko pa je vsebina Iliade ena sama medčloveška klavnica? In kje so današnji junaki, ki bi jih bilo mogoče primerjati s tistimi starimi? A se ni svet pomanjšal do te mere, da potrebuje preprostega, nevelikopoteznega človeka, ki ne dela zgodovine, temveč zgolj življenje? Začasno, skromno, vsakdanje življenje? A Iliada je del vseh nas. In, a je sploh mogoče, da bi se skupnost, ki ji rečemo država, ne utemeljevala v krvi? Da bi ne bili na račun drugega? Da bi – jaz, Jernej – ne živel na račun drugega? A ni vsaka oblika kolektivizacije nevarna? In spet: nikdar nisem sam, ne v gledališču, ne v življenju. Brez dvoma: Iliada je del vseh nas."

Gioacchino Rossini: Seviljski brivec
SNG Opera in balet Ljubljana ob 19:30
Gioacchino Rossini: Seviljski brivec Opera in balet
Italijanski skladatelj Gioacchino Rossini (1792–1968) je v prvi polovici 19. stoletja najbrž veljal za najpopularnejšega skladatelja. Na Dunaju je zasenčil celo Beethovna in Schuberta, zato ne preseneča, da so o njem in njegovem delu še v času življenja krožile številne anekdote. Predvsem so ga zaznamovali kot zelo produktivnega ustvarjalca, ki komponira veliko "enako zvenečih oper", ob enem pa se bolj zanima za francosko kuhinjo kot za glasbeno ustvarjanje. Wagner je o njegovih operah na primer dejal, da "kdor pozna eno, pozna vse". Dejstvo je, da je Rossini komponiral zelo veliko in hitro. Nekaj oper je nastalo celo v dveh do štirih tednih. Zato si je pogosto "izposojal" kakšen odlomek ali točko iz svojih prejšnjih del. Tudi znamenita uvertura k Seviljskemu brivcu je bila izvirno namenjena drugima operama. Kljub temu velja njegov Seviljski brivec (1816) za vrh in hkrati veličasten sklep opere buffe, nekoč izjemno popularne zvrsti. Opera je nastala po libretu, ki temelji na priljubljeni komediji Pierra Augustina Carona de Beaumarchaisa Seviljski brivec, in še danes učinkuje enako privlačno kot nekoč ter je hkrati eno najpogosteje izvajanih del v operni literaturi. To lahko pripišemo čaru duhovite glasbe, polne dopadljivih, mestoma ostro ritmiziranih melodij in značilnih vihravih ansambelskih finalov, solistične arije pa so že zdavnaj postale paradne točke basistov, koloraturnih mezzosopranistk in baritonistov. Na opernih odrih vsega sveta se tako vedno znova pojavljajo številne nove uprizoritve, od najbolj ekstremnih in eksperimentalnih do najbolj konservativnih. Delo je namreč privlačno tudi zaradi elokventne partiture, ki sledi razvoju dogodkov ter interakciji vlog skozi številne nepričakovane preobrate v zgodbi, kar ustvarja močno estetsko povezanost med zgodbo in njeno glasbeno pripovednostjo.

Režijo Seviljskega brivca bo podpisal eden od vodilnih in vsestranskih hrvaških režiserjev Krešimir Dolenčić. V svoji dolgoletni karieri je ustvaril več kot 50 dramskih in opernih predstav na Hrvaškem, v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji in na Kitajskem. Na našem odru je režiral Offenbachove Hoffmannove pripovedke (1992), triptih Puccinijivih oper Plašč, Sestra Angelika in Gianni Schicchi (1993), Debussyjevo opero Pelleas in Melisanda (1997) ter operi Oedipus Rex Stravinskega in Trionfo di Afrodite Carla Orffa (1998).

Hodnik, režija: Mare Bulc
Šentjakobsko gledališče, Vodnikov trg 5, Ljubljana, 1. nadstropje - nasproti tržnice ob 19:30
Hodnik, režija: Mare Bulc Drama
Tekmovalci se v besedilu Matjaža Zupančiča prostovoljno prepustijo eksperimentalnemu sobivanja, ki lahko traja v nedogled oziroma do točke, ko ostane v stanovanju le eden, ena, zadnji ali zadnja - zmagovalec ali zmagovalka.

Izbira tega težkega besedila, ki zahteva izreden igralski vložek, je pogojevala način režijskega vodenja vaj za predstavo. Igralci Šentjakobskega gledališča so v procesu nastajanja predstave zato izkusili gledališki/življenski eksperiment, ki je rezultiral tudi v 36-urni neprekinjeni vaji, lahko bi ji rekli tudi izkušnja neprekinjenega sobivanja in bivanja v liku. Nastopajoči so v liku živeli (in to kar se da dolgo) in poustvarjali situacije iz drame ter opravljati vse, kar vsakdan ujetosti v stanovanju lahko vsebuje. Verjamem, da je ta kompleksna skoraj dvodnevna izkušnja odločilno vplivala na končne igralske stvaritve, ki jih boste gledali v uprizoritvi.

Predstava Hodnik v fizično izredno omejenem prostoru (hodniku) v čustveno napete situacije sopostavi sedem tekmovalcev-sostanovalcev resničnostnega šova, ki jih spremljamo od začetnih nedolžnih navezovanj stikov do brutalnih (čustvenih) razdorov ob odstopih/odhodih/izločitvah posameznih tekmovalcev. Dogajanje od zunaj nadzoruje Max, bog-stvaritelj šova, katerega namen se počasi razkriva, skozi tedne in mesece sobivanja tekmovalcev v šovu in s tem na televizijskih ekranih.

Hodnik je popularna in aktualna drama tudi zato, ker komunicira s - in komentira sistem, v katerem dandanašnji živimo. Prav kapitalizem nas vsak dan zvito, prikrito sili v prostovoljno, radostno ujetost v neskončni resničnostni šov življenja pod nadzorom. Izstop je možen. A za kakšno ceno?

Kurbe
Kulturni dom Notranje gorice, Podpeška cesta 380 ob 19:30
Kurbe Komedija
Majhen otoček sredi morja, na njem pa en moški in sedem žensk. Na videz skoraj idilična situacija ima nekaj pomanjkljivosti: vojna je, besni nevihta in približuje se sovražnik. Približuje se tudi konec vojne, ki bo prinesel mir; kaj bo prinesel mir, pa ne ve nihče. Vse je odvisno od lastne iznajdljivosti v labirintu odnosov med "plesalkami" in vojaki, idealisti in intelektualci, patrioti in vohuni, osvoboditelji in poraženci. Kdo je heroj in kdo zločinec? Kdo je kdo, bo znano šele v miru…
Igra se ukvarja s politiko in kurbarijo, vojno in mirom, fanatizmom in razumevanjem, seksom in zaslužkarstvom, upanjem in obupom… predvsem pa z neustavljivo željo po golem preživetju. V boju vsakega proti vsem preostaja eno samo orožje: lastno telo. Nekaj pa pomaga tudi razum. Za vojake, "plesalke" in civiliste. Za malega človeka je vsaka vojna, ki jo doživi (in upa, da jo preživi), svetovna.

Ne stavi na Angleže!
SiTi TEATER BTC, Ljubljana ob 20:00
Ne stavi na Angleže! Komedija
Zagotovo ste tudi vi kdaj pomislili, kako bi vam zmagovalna srečka ali listič z dobitkom rešila vse vaše probleme in prinesla srečo. Pa bi res? Prijatelji Bulc, Cof in Piksi v to ne dvomijo, vsaj do konca odločilne tekme ne. Nasmejte se jim (in sebi) v komičnem pričakovanju boljše prihodnosti, ki so je seveda žal ne da zadeti na loteriji. Ali pač? Lahko poskusite s stavo… morda se pa res izide bolje, če staviš na Angleže?!

besedilo: Vladimir Đurđević
režija: Gašper Tič
igrajo: Jernej Čampelj, Tomislav Tomšič in Andrej Murenc
produkcija: Cafe Teater


Vstopnice lahko kupite preko prodajnega sistema Moje karte.
Prodajna mesta:

- Petrol servisi po Sloveniji
- Info točka BTC v Hali A
- Cankarjev dom
- Kompas poslovalnice
- Mercator HM (hipermarket)

Internetna predprodaja: www.mojekarte.si (možnost print@home vstopnic)

Telefonska predprodaja: 041 662 002 (pon - pet: 9.00 - 15.00)

Blagajna SiTi Teatra BTC: uro pred vsakim dogodkom na rednem sporedu SiTi Teatra

Ko ko komedija
Kulturni dom, Mengeš
Ko ko komedija Komedija
Ste pripravljeni na pošteno dozo smeha? Potem je tole točno za vas. Špas teater vam predstavlja … komedijo. Pa ne čisto običajno komedijo, pač pa KO KO KOMEDIJO! In kdo bi lahko bolje pokomentiral smisle in nesmisle našega vsakdana kot dve jezični in z vsemi "žavbami" namazani prijateljici Katarina Čas in Ana Marija Mitić?
Ena jih ima, druga bi jih rada imela - obline. Ena jih ima, druga tudi - težave z moškimi. Ena jih ima, druga prav tako - večne pripombe na milijon stvari. Ena in ena sta dve prijateljici, ki imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled.
Če mislite, da boste padli v kokošnjak, se pošteno motite. V tej brezkompromisni komediji se ne kokodaka. Katarina in Ana Marija združita moči, lepoto in pamet ter v debeli uri KOnkretno KOmentirata, KOrenito razpravljata, kdaj tudi zaKOlneta in prav po žensko KOnčujeta. Sta bolj zabavni kot vse smešnice na "tubi", bolj neposredni kot otroci, bolj nori od norih krav in bolj zagnani kot Jehovove priče. Zakaj ne bi pozvonili tudi na vaš davno pozabljeni gumbek prave zabave?
V predstavi se bomo prepoznali prav vsi, saj se loteva tisoč in enega nesmisla, ki se nam v današnjem svetu zdi nepogrešljiv. Stvari, brez katerih ne znamo in ne moremo več živeti, številnih "rešitev" za neštete "težave", ki nam jih nastavlja družba in si jih drug drugemu nastavljamo sami.

Ne pričakujte stand up-a, ker to ni. Pričakujte pa sproščeno uro zabave, pravo KO KO KOMEDIJO zmešnjav sodobnega sveta, ki jo je s soborcema Gašperjem Tičem in Juretom Karasom zakrivil Lado Bizovičar.

S seboj prinesite robčke, saj bodo solze tekle v potokih!

Poteka do: 31.1.2015
Glasba
Poj z nami, beJazzy
Center, Ljubljana ob 19:00
Poj z nami, beJazzy Avdicija
Naša nova Vokalna skupina beJazzy je nastala na pobudo nekdanjih pevcev zbora Perpetuum Jazzile, ki je svojo pot začel pred 32 leti pod imenom Gaudeamus.
Po dolgih letih nas je znova združilo povabilo vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile k sodelovanju na jubilejnem koncertu ob 30 letnici delovanja zbora.
Priprave na dogodek so v nas prebudile željo po ponovnem druženju in bolj aktivnem petju, zato smo ustanovili svojo vokalno zasedbo.
Komaj polletno delovanje skupine v svoje vrste že privablja tudi mlajše pevce, ki jim je taka zvrst vokalne glasbe všeč, tako se znova obujajo in krepijo strasti do acapella jazz petja.

Ime Vokalna skupina beJazzy predstavlja njeno temeljno vokalno usmeritev oživljanja tradicije zborovskega petja pretežno zabavne in jazz glasbe.

Vaje so enkrat tedensko v centru Ljubljane.

Prijavi se, talentiranim prijateljem in znancem pa bo gotovo všeč, če na avdicijo opozoriš tudi njih. Pridi in nas navduši!

Poštni nabiralnik vs.bejazzy@gmail.com je odprt, prijavi se zdaj!

Koncert JAZSOUL z Nuško Drašček
Pot za Brdom 4, Ljubljana
Koncert JAZSOUL z Nuško Drašček Jazz, blues
Z Big Bandom RTV Slovenija bo nastopila Nuška Drašček. Predstavila bo svoje avtorske skladbe, del programa pa bo posvetila legendarni jazzovski vokalistki Sarah Vaughn.

Poteka do: 31.1.2015
Foo Fighters Tribute
Orto bar, Grablovičeva ulica 1 , Ljubljana ob 21:00
Foo Fighters Tribute Pop in rock
Foo Fighters Tribute je slovenska različica mega velikana Foo Fighters. Repertoar vsebuje vse uspešnice iz njihove zgodovine, ki bodo zadovoljile ušesa vsakega fana.

Gregor Zver (ex. Wahoo) je junija 2012 s Simonom Kavškom – Kozo (Astrid Lindgren) prišel na idejo formirati tribute band prej omenjenega velikana rock scene. Tako se je formacija; prej omenjena dva, Marcel Pertič - Mrko (ex. Zgrešeni primeri) in Matic Zorec – Zorc (ex. B.T.K.) ustanovila pozno poleti 2012 in za glasbokusce pripravila energijsko bombo nažigaških komadov in spevnih melodij Foo fightersov.

Za začetek 2015 so izbrali koncertni oder Orto bara kamor si vabljen tudi ti, da si polepšaš zimski večer ob Foo Fighters Tribute bandu.

http://www.youtube.com/watch?v=x8eS3CnyaIk

Dirty DC live! - Najboljša AC/DC tribute skupina iz Anglije
Klub Cirkus, Trg Mladinskih delovskih brigad 7 (bivši kino Vič), Ljubljana ob 22:00
Dirty DC live! - Najboljša AC/DC tribute skupina iz Anglije Pop in rock
www.dirtydc.co.uk // www.facebook.com/events/1621023551459072/

video: Dirty DC at The Kings Hall, Stoke on Trent
www.youtube.com/watch?v=vLVc0m3U4dM

"Obvladate do pike, odlično, res sem užival na koncertu!"
Chris Slade, nekdanji bobnar AC/DC

"Najboljša 'tribute to' skupina v Veliki Britaniji."
Kerrang! Magazine

"Veličasten šov, izgledajo in zvenijo kot original."
Classic Rock Magazine

Če želite v živo doživeti fenomen avstralske hard rock skupine AC/DC, si v soboto, 31. januarja ob 21h, v ljubljanskem Cirkusu (bivši kino Vič) oglejte koncert skupine DIRTY DC, najboljše AC/DC tribute skupine iz Anglije. Način, kako DIRTY DC interpretirajo AC/DC, vas bo navdušil tako, kot številne AC/DC oboževalce po svetu. Skupina AC/DC s svojo unikatno privlačnostjo osvaja generacije oboževalcev in je kot ena največjih rock ikon povsem neodvisna od trenutnih glasbenih trendov. Njena čarobna formula so intenzivni refreni in močni ritmi, na katere se da plesati, hkrati pa so AC/DC hiti nepozabne hard rock uspešnice, ki poženejo kri po žilah. Pripravite se na mojstrovine, kot so "Highway to Hell", "Thunderstruck", "Moneytalks", "Let's Get It Up", "You Shook Me All Night Long" in mnoge druge. Fen skupine Dirty DC je tudi bivši bobna AC/DC Chris Slade: "Obvladate do pike, odlično, res sem užival na koncertu!"

Dirty DC zažigajo s svojimi koncerti po Evropi že od leta 1998. Izvrstni dinamični nastopi so jih proslavili tako med zvestimi privrženci AC/DC, kot med tistimi, ki prisegajo na odlično zabavo. Nastop skupine Dirty DC je nič manj kot mojstrovina. Vsak detajl je izpiljen do potankosti - od bobnov pa vse tja do obuval. In kar je najpomembnejše - glasbeno je njihov nastop brez napak. Tisti, ki so jih že slišali v živo trdijo, da zvenijo kot pravi AC/DC.

Odzivi na koncerte Dirty DC so polni superlativov. Na njihovem forumu najdemo komentarje, kot so: "Ste najboljši tribute band, kar smo jih videli, pa smo jih videli že mnogo", "Cel bend je odličen, izgledate in zvenite kot pravi AC/DC" pa vse do pohvale Chrisa Sladea (bobnar pri AC/DC od leta 1989 do 1994): "Obvladate do pike, odlično, res sem užival na koncertu!"

Posebno strast, ki jo je prebudila skupina AC/DC in ki je zagotovila, da še danes ostajajo ena največjih rock skupin vseh časov, lahko začutite tudi na nastopih skupine DIRTY DC. Torej, če želite doživeti rock spektakel v živo, ne zamudite kluba Cirkus v soboto, 31. januarja 2015!

Še nekaj strokovnih ocen nastopov skupine Dirty DC

"Po temu, ko sem vas videl v malem prostoru, sem mislil, da je to to, a ko sem vas videl nastopati tudi pred 2.000 in več ljudmi, sem videl, da obvladate katerikoli prizorišče z vso vašo veličino in vas bom rada najela vsakič znova. Bizzare Magazine vas ima rad!" - Jemma Ryan, projektni manager, The Bizarre Ball

"Od trenutka, ko so Dirty DC stopili na oder v Redhillu, je občinstvo vedelo, kaj bo dobilo – maloštevilne skupine lahko v toliko detajlih izvedejo 'tribute to' nastop, Dirty DC pa naredijo točno to ... Komaj čakamo, da bodo spet nastopili naslednje leto!" - Marc Watkins, The Harlequin Theatre, Redhill

"Po sedmih letih najemanja drugih AC/DC tribute skupin smo se odločili za spremembo, a nismo vedeli, kaj bomo dobili. Nato smo naleteli na Dirty DC ... Ti fantje naredijo res vrhunski šov in so navdušili naše goste! Niti eden od obiskovalcev ni odšel nezadovoljen s koncerta ... Če še niste videli Dirty DC, potem vam je lahko žal!" – Gary, The Diamond, Sutton v Ashfieldu

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, Hipermarketi Mercatorja, poslovalnice Pošte Slovenije, blagajna Hale Tivoli ...
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cena vstopnic:
predprodaja: prvih 100 vstopnic 12 EUR
15,00 EUR
na dan koncerta: 18,00 EUR

- - - - -

KLUB CIRKUS
Trg Mladinskih delovskih brigad 7
lokacija bivšega Kina Vič, Ljubljana
www.cirkusklub.si // www.facebook.com/cirkus.klub

OBRATOVALNI ČAS / OPEN:
22.00 – 5.00

INFO:
info@cirkusklub.si

VIP & REZERVACIJE MIZ / VIP & TABLES:
rezervacije@cirkusklub.si // +386 (0)41 777 747

4/4 Animals
Klub ZOO, Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 23:00
4/4 Animals Elektronska glasba in klubski večeri
V Clubu ZOO menimo, da se lahko enačimo z živalskim kraljestvom. Zato smo se odločili, da pod našo streho sprejmemo vse oblike ljudi s skritim predstavnikom živalskega kraljestva v sebi, in željo po sproščanju seratonina, oksitocina in dopamina, ob kvalitetni Tech-House potešitvi vseh notranjih čutil. Tudi, če še nimate notranje živali jo poiščite z nami v ZOO-ju.

Saturday Surprise - Your Wish Is My Command!
Klub Cirkus, Trg Mladinskih delovskih brigad 7 (bivši kino Vič), Ljubljana ob 23:59
Saturday Surprise - Your Wish Is My Command! Elektronska glasba in klubski večeri
Mineštra največjih hitov tega trenutka pa tudi kakšnega malo starejšega. Komadi, s katerimi smo prežurali prvo polovico zime, soundtrack poletnih romanc, sveže MTV-petarde in cukrčki, ki ste jih na žurih polovili s Shazamom. Pripravite se na pravi džuboks plesnih hitov, ki jih boste lahko poplaknili s cirkuškim drinkom presenečenja po žepu prijazni ceni. Glasbene želje že zbiramo na Fejsu, izpolnjevali pa jih bomo tudi na žuru. Navodila sledijo v klubu.

- - - - -

KLUB CIRKUS
Trg Mladinskih delovskih brigad 7
lokacija bivšega Kina Vič, Ljubljana
www.cirkusklub.si // www.facebook.com/cirkus.klub

Cene vstopnic / Tickets prices
navadna / regular = 5 eur
VIP = 10 eur
VIP konzumacija = 30 eur

INFORMACIJE: info@cirkusklub.si

VIP & REZERVACIJE MIZ: rezervacije@cirkusklub.si // +386 (0)41 777 747

Delavnice
Joga - vpis v pomladno-poletni ciklus vadbe
Selanova 16, Savlje, Ljubljana ob 6:00
Joga - vpis v pomladno-poletni ciklus vadbe Športna vadba
Joga je ena najstarejših, najpreprostejših in najbolj učinkovitih metod za doseganje in ohranjanje zdravja. "JOGA V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU" (JVVŽ) je svetovno priznan in uveljavljen program vadbe joge, avtorja Paramhans Svami Mahešvaranande. Sistem, z več kot 40-letno tradicijo, je bil razvit v sodelovanju z zdravniki, psihologi in fizioterapevti ter je tudi znanstveno preverjen in potrjen. Vključuje starodavne, avtentične jogijske tehnike, prilagojene sodobnemu človeku. Danes JVVŽ vadijo ljudje po vsem svetu: v centrih joge, izobraževalnih središčih, zdravstvenih in rehabilitacijskih ustanovah, fitness centrih, športnih društvih ter zdraviliščih.

Sistem JVVŽ je zasnovan kot postopna, sistematična metoda, ki zajema vsa življenjska področja: telesno, duševno, socialno in duhovno zdravje. Vadba v društvu poteka v osmih težavnostnih stopnjah in vključuje telesne vaje - asane, dihalne vaje - pranajame, sproščanje in meditacijo. Vaje so primerne za vsakogar, tudi za popolne začetnike, ne glede na starost, telesno pripravljenost, kulturno in versko opredeljenost. V tem semestru poleg klasične stopenjske vadbe v društvu nudimo tudi štiri SPECIALIZIRANE PROGRAME JOGE: kombinirane začetno-nadaljevalne skupine (na eni vadbi vadimo vaje začetnih in višjih stopenj), jogo za zdravo hrbtenico in sklepe, jogo za starejše ter jogo za otroke.

Vadba poteka enkrat tedensko 1 uro in 45 minut. Poleg vadbe v primarni skupini lahko na vašo željo obiskujete še dodatno - sekundarno skupino, brez doplačila. Vadite lahko torej 2× tedensko za isto ceno.

Vadeči se lahko udeležujejo tudi poldnevnih tematskih delavnic (organiziramo 3-4 letno) in mednarodnih seminarjev pod vodstvom avtorja sistema. Društvo nudi tudi možnost INDIVIDUALNE VADBE.

VPIS v pomladno-poletni ciklus vadbe traja od 19.1. do 13.2. in je možen v času uradnih ur vsak TOR in ČET v Joga centru Savlje od 18.30 do 21.00, ter na zunanjih lokacijah pol ure pred pričetkom vadbe. Z vsemi vadbami pričnemo v prvem tednu februarja. Ker je število mest v posamezni skupini omejeno, vam svetujemo, da se vpišite čimprej in si zagotovite prosto mesto v skupini. Na začetku semestra bodo podane tudi vse potrebne informacije za učinkovito vadbo. Lokacije in razpored vadbenih skupin najdete na naši spletni strani: http://www.joga-ljubljana.org. Lahko nas tudi pokličete na informacijski telefon: 040-221-108 (pon-pet 10h-12h in 17h-19h) ali nam pišete na društveni mail: info@joga-ljubljana.org.

Cena pomladno-poletnega ciklusa vadbe (vadite lahko 2× tedensko), ki traja od 1.2. do 14.6.2015, je 150 evrov za zaposlene in 125 evrov za dijake, študente, upokojence ter brezposelne. S poravnano članarino lahko, brez doplačila, neprekinjeno nadaljujete z vadbo joge tudi v poletnih mesecih (do sredine septembra) v našem joga centru v Savljah. Prvi obisk je brezplačen. Vabljeni, da v praksi preizkusite zdravilne in sproščujoče učinke vadbe joge.

"Od nas je odvisno, ali smo zdravi, se dobro počutimo, živimo svobodno in srečno. Vadite redno in odločno. Zagotovo boste uspeli." Paramhans Svami Mahešvarananda

DP4- Delavnica metode DP4- Celostna Transformacija
Ljubljana
DP4- Delavnica metode DP4- Celostna Transformacija Tečaj, seminar
V enem dnevu udeleženci spoznajo in popolnoma obvladajo ta mogočni sistem za samostojno uporabo. DP-4 je orodje s katerim pomagate sebi in drugim. Možnost uporabe DP-4 je skorajda neomejena na vse različne elemente in aspekte življenja.

Z njim nevtraliziramo čustvene, psihološke, telesne in duhovne elemente, ki preprečujejo posamezniku, da se polno realizira v sedanjem trenutku. DP-4 predstavlja kvantni preskok v alternativni psihoterapiji in pri reševanju življenjskih problemov.Avtor metode je Ž.M.Slavinski, ki je ustvaril mnogo različnih metod alternativne psihoterapije in spiritualne tehnologije. Od leta 1970 je napisal približno 30 knjig s tega področja.

Tu niso potrebno ure in ure vztrajnega dela na sebi brez rezultatov, povprečen proces traja okoli 15 minut. Večina sistemov in tehnik "favorizira" pozitivno mišljenje in poudarja samo en vidik celote. DP-4 popolnoma zajeme cel spekter dualistične percepcije in nevtralizira vse elemente, ki nam preprečujejo videnje celotne slike. Modrost daljnega Vzhoda nas uči, da trajne rezultate dajejo samo metode in pristopi, ki nevtralizirajo obe nasprotnosti v človeški zavesti. Na veliko žalost zahodnega človeka pa ti sistemi zahtevajo leta in leta napornega dela. Z DP-4 ustvarjamo željene identitete, npr; srečna oseba, kreativna oseba, zdrava oseba, samozavestna oseba...Kasneje se te identitete avtomatsko, brez napora realizirajo v našem življenju.

Ko vidimo, da smo za svoje izkušnje odgovorni sami in sebe postavimo na vrh piramide, se tudi zunanje okoliščine spremenijo. Mi živimo v dualističnem svetu. Vsak stvar ima svoje nasprotje in večino življenja izkušamo vse v nasprotjih: laž-resnica, malo-veliko, ljubezen-bolečina, toplo-mrzlo, sedanjost-prihodnost, začetek-konec, dobro-zlo...Ena polovica izkušnje je ponavadi za nas pozitivna, druga polovica pa negativna.

DP-4 nam omogoča, da integriramo katerikoli par polaritet v naše bitje in s tem dvignemo našo vibracijo in zavedanje. DP-4 je sinteza najboljšega kar v tem trenutku predstavlja zahodna filozofija v povezavi z vzhodno filozofijo.

V Samo v enem dnevu boste dobili vse znanje in vedenje, da boste rešili katerikoli psihološki, čustveni in spiritualni problem v 10-15 minutah! Osebno se lahko prepričate, da bi to verjeli.

Na koncu dneva boste vi lahko rekli: "Sedaj vem, da nikoli ni pozno, da doživim srečno otroštvo!"

Ena od udeleženk seminarja DP-4 je takole doživela to učinkovito metodo in svojo izkušnjo opisala na internetu: "Nisem mogla niti sanjati, da obstaja tako hitra in učinkovita metoda. Še zmeraj se čudim. Za večino udeležencev so trajali procesi manj kot 30 minut. Žal mi je, ker tega nisem poznala že prej."


Pomembno: Niso potrebne nobene izkušnje ali predznanje

Delo bo potekalo v majhni skupini. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.

DP-4 seminar v Ljubljani

Voditelj Grega Gregorec, trener sistemov spiritualne tehnologije

Datum in čas delavnice: sobota 31.1.2015 od 10.00 do 16.00 ure v Ljubljani

Cena seminarja: 90 evrov, ob prijavi 2 oseb je cena 80 evrov za posamezno osebo.

Vsi udeleženci dobijo potrebno gradivo.

Vse informacije na tel: 051/783-072 ali preko e-pošte: spiritualna.tehnologija@gmail.com

Več o DP-4 delavnici na spletni strani http://peat.webs.com/aktualno.htm

Poteka do: 31.1.2015
Transcendent ali Spiritualna Alkemija
Ljubljana
Transcendent ali Spiritualna Alkemija Tečaj, seminar
Transcendent ali Spiritualna Alkemija je zadnji, najnovejši sistem Živorada Mihajlovića Slavinskega v katerem je uporabljeno znanje iz PEATA (metoda DP-4) in ostalih metod spiritualne tehnologije in različnih drugih znanj, ki jih je Živorad Mihajlović Slavinski opisal v knjigi "Vrnitev Enosti". Sistemi Spiritualne Tehnologije imajo veliko podobnosti z računalniško tehnologijo in informatiko- vsakodnevno postajajo vse hitrejši in učinkovitejši. Transcendent je učinkovita nagradnja mnogih različnih pristopov in metod, ki dajejo v praksi odlične rezultate.

Med seminarjem TRANSCENDENTA se boste naučili kako hitro in učinkovito transformirate slabe izkušnje in probleme v željeno, pozitivno realnost, v neverjetno kratkem času. Na ta način boste spremenili scenarij vašega življenja v niz srečnih izkušenj.


Ob udeležbi na seminarju boste spoznali resničnost besed Carla Gustava Junga : " Simbol je psihološki stroj, ki transformira energijo." Naučili se boste kako hitro in učinkovito uporabite simbole za alkemijsko transformacijo svojih problemov v pozitivna stanja in lahko boste ustvarili svoj scenarij življenja, v katerem ste vi režiser, scenarist in glavni igralec.


Na seminarju Transcendenta se boste naučili veliko različnih novih pristopov in metod, ki jih lahko uporabljate na sebi kot samopomoč ali pri pomoči drugim ljudem na učinkovit, hiter in preprost način.


Transcendent sistem je sestavljen iz treh delov:

- odstranjevanje problemov in ovir

- kreiranje željene realnosti in uresničevanje ciljev

- uporaba mističnih, verskih in duhovnih simbolov kot sredstev za učinkovito spremembo posameznikove izkušnje in dojemanja realnosti


Tehnike, ki ji vsebuje sistem Transcendent:

- epifizno dihanje in njegov pomen

- metoda kazalca za trenutno odstranjevanje travm

- metoda kazalca za odstranjevanje aktualnih problemov

- metoda kazalca za nevtralizacijo težkih in dolgotrajnih čustvenih in psiholoških problemov

- metoda Vzhod-Zahod

- metoda "Srečneg Trenutka"

- metoda za odstranjevanje problemov s štetjem

- odstranjevanje telesnih težav z Metodo Periodizacije

- pospešena integracija željenih lastnosti

- realizacija enosti z "Ustvarjalno Silo Vesolja"

- metode za realizacijo ciljev ( pisanje, čustvena aganžiranost, distanciranost)

- uporaba simbolov kot elementov Transforacije (ET) za nevtralizacijo neprijetnih izkušenj

- uporaba ET za realizacijo ciljev

- duhovno-alkemijska transformacija celega življenja


Za udeležbo na seminarju Trancendenta niso potrebne nobene izkušnje ali predznanje.

Datum in čas seminarja: sobota 31.1.2015 in nedelja 1.2.2015 od 10.00-16.00 ure v Ljubljani ali individualno po dogovoru

Vsi udeleženci dobijo potrebno gradivo.

Voditelj: Grega Gregorec


Več o Transcendentu na spletni strani http://peat.webs.com/transcendent.htm

http://www.slohipnoterapija.org/

Cena seminarja Transcendent je 180 evrov, ob prijavi 2 oseb je cena 160 evrov za posamezno osebo.

Delo bo potekalo v majhni skupini. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.


Vse informacije in prijave na tel: 051/783-072 ali na e-pošto:
spiritualna.tehnologija@gmail.com

Poteka do: 31.1.2015
Delavnica barvanja las s 100% rastlinskimi barvami
Živa Center, Tomačevo 27., Ljubljana
Delavnica barvanja las s 100% rastlinskimi barvami Delavnica
Ste že same nanašale 100% rastlisko barvo in vam ni uspelo? Tehnični postopek in
princip delovanja kemičnih barv je v primerjavi s 100% rastliskimi barvami popolnoma
drugačen. Kako si lahko same negujete lase in jih barvate z 100% naravno rastlinsko
barvo in kako uspešno pobarvamo sive lase z naravnimi barvili se je treba pač naučiti.
Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela: priprava rastlinske mase,
postopek in nanos barve (kane). Na koncu seminarja so vse udeleženke pobarvane.
Več informacij o vsebini in poteku delavnice: www.bitizenska.org

Poteka do: 31.1.2015
Veščine dialoga
Medvoška cesta 4, Medvode ob 9:00
Veščine dialoga Delavnica
[ OSVOJITE DIALOŠKE VEŠČINE ] v soboto 31.1.

Vabimo na izboljšano 8-urno izobraževanje dialoških veščin. Izobraževanje je spoznavanje in učenje metode dialog, ki je pogoj vsake konstruktivne in trajnostne komunikacije. Cilj izobraževanja je osvojitev treh dialoških veščin, to je aktivno poslušanje, spraševanje oz. poizvedovanje in argumentiranje. Izobraževanje je interaktivno in dinamično, saj temelji na vajah dialoških veščin.

Prijava: http://zadialog.si/vescine-dialoga

Učne delavnice staršev in otrok
Trdinov trg 14, Mengeš ob 9:00
Učne delavnice staršev in otrok Izobraževanje
Zato vas prijazno vabimo na

UČNE DELAVNICE STARŠEV IN OTROK
- Učenje iz pisnih virov,
- spomin in učenje ter
- načrtovanje učenja.
Kdaj: Vsako soboto od 9. do 11. ure (po predhodni prijavi).
Kje: V prostorih Paideia centra na Trdinovem trgu 14 v Mengšu (oz. na vaši šoli ali knjižnici).
Cena: Cena ene delavnice je 30 € (10 % popusta, če sta prijavljena dva para ali več).
Plačilo: nakazilo na TRR SI56 6100 0000 9292 656 pred pričetkom ure.
Za dodatne informacije in prijave smo vam na voljo na
GSM (041) 312 833 ali na elektronskem naslovu: paideia.izbrazevanje@gmail.com.

Velika milna ustvarjalnica - trda in tekoča mila, šamponi, peneče se kopeli
Dolenjska cesta 318 (SBS), Lavrica ob 10:00
Velika milna ustvarjalnica - trda in tekoča mila, šamponi, peneče se kopeli Delavnica
VSEBINA DELAVNICE:
- Nekaj o zgodovini mila ter o posebnostih in prednostih domačih mil in šamponov
- Osnove: osnovne sestavine za izdelavo trdega in tekočega mila, njihov opis in varno ravnanje z njimi
- Dodatki: barva, vonj, zdravilne rastline in drugo, ter napotki glede količine
- Postopki izdelave in izvedba: pravilen in podroben postopek izdelave trdega mila in podroben postopek izdelave tekočega mila, reakcije, različne izvedbe mil
- Načini kreiranja in izračunavanja lastnih receptov
- Sestavine glede na tip kože in lasišča za lažje delo
- Praktična izdelava trdega mila
- Zorenje trdega mila, izolacija, izdelava vzorčkov, modeli
- Praktična izdelava mila iz milne osnove
- Praktična izdelava tekočega mila
- Praktična izdelava šamponov in balzamov
- Praktična izdelava penečih se kopeli

Vsak udeleženec prejme pisno gradivo z opisom osnovnih sestavin, z recepti, postopki izdelave in navodili za izdelavo lastnih izdelkov. Prav tako si vsak izdela 5 izdelkov za lastno uporabo in testiranje. Pogovorimo se tudi o konceptu sestavljanja receptov, ter o možnostih nakupa dobrih sestavin.

KDAJ: v soboto, 31.1.2015, od 10 do 15 ure
KJE : Dolenjska c.318, Ljubljana
PRISPEVEK: 65 EUR (vsi materiali in gradivo vključeni v ceno)
INFO IN PRIJAVE: 040 414 682 Maja, bogastvo.travnika@gmail.com

Število mest na delavnici je omejeno, zato so potrebne prijave.

Organizacija in izvedba:
Osebno svetovanje in ustvarjanje, Maja Rožac Mihovec s. p., www.bogastvo-travnika.si

Škucove packarije (4/8; zima 2015): Kdo se boji sodobne umetnosti? (Andrej Štular/Anja Zver/Urška Jurman)
Galerija ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana
Škucove packarije (4/8; zima 2015): Kdo se boji sodobne umetnosti? (Andrej Štular/Anja Zver/Urška Jurman) Otroška delavnica
Program vodijo: Andrej Štular, umetnik, Anja Zver, umetnostna zgodovinarka in Urška Jurman, umetnostna zgodovinarka.

Delavnica je namenjena mladim od 9. leta dalje. Delavnica traja 120'.

Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje – od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja. Je radovedna in rada postavlja zoprna vprašanja, pri tem pa ne "špara" svojega jezika. Ta je tako dolg, da z njim lahko zaobjame najrazličnejše medije – od vsakdanjih predmetov, ki jim daje nove pomene, do najsodobnejših tehnologij. Predvsem pa je lačna dialoga z gledalcem, tako zelo, da ga včasih povabi na pravo pravcato pojedino.
Če si radoveden/radovedna tudi ti, potem te nima biti česa strah. Vabimo te, da se udeležiš naše delavnice, na kateri bomo s pomočjo stripa spoznavali sodobno vizualno umetnost.

V kratkem uvodu (projekcija) se otroci srečajo z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljajo o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s kakšnimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje.
V drugem delu delavnice udeleženci, izhajajoč iz izbranega primera, izdelajo vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirajo izbrano umetniško delo.

Društvo ŠKUC si pridržuje pravico do naknadne spremembe programa.
Informacije objavljamo na spletni strani www.skuc.org
Organizator Škucovih packarij je Društvo ŠKUC, Stari trg 21, 1000 Ljubljana.
Dodatne informacije lahko dobite na info@skuc.org ali na tel. 01 430 35 30.

Poteka do: 31.1.2015
Reiki tečaj 2. stopnje Usui v Ljubljani (+mentorstvo)
Medvedova 28, Ljubljana ob 10:00
Reiki tečaj 2. stopnje Usui v Ljubljani (+mentorstvo) Tečaj, seminar
Tečaj poteka v sproščenem vzdušju. V ceno je vključeno znanje, certifikat, priročnik in darilo. Naučim vas reiki uporabe, poleg tega nudim mentorstvo po tečaju, dostop do domačih zelišč, možnost druženja in izmenjave izkušenj na reiki srečanjih in dostop do zanimivih reiki vsebin, reiki informiranje.

Tečaje vsak teden vodim Polonca, Usui, Imara, Kundalini mojstrica in učiteljica. Prijave za INDIVIDUALNO izvedbo tečaja zbiram vseskozi na www.zacutireiki.si.

Vsebina:
Reiki kanal se še bolj okrepi. Deluje na mentalni ravni. Odpravlja čustvene blokade, negativne misli, prepričanja in potlačene vzorce, travme. Naučite se pošiljanja reiki na daljavo. Iniciirani ste v dva simbola SHE-HE-KI in HON-SHA-ZE-SHO-NEN. Teoretično in praktično. Vabljeni vsi z Usui 1. stopnjo reiki (narejeno pri kateremkoli učitelju) in tisti, ki bi radi znanje obnovili.

Pripovedništvo, folklora in miti – Pravljičarija
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana ob 10:00
Pripovedništvo, folklora in miti – Pravljičarija Delavnica
Gledališka uprizoritev bo osnovno vodilo delavnice, ki bo pojasnjevala razliko med pravljico, pripovedko in mitom, ter spodbudila prostovoljce k improviziranju.

Valentinov Cuddling Party
Podrožniška 3 v Rožni dolini pri ŠN, Ljubljana
Valentinov Cuddling Party Delavnica
Vabljeni ste vsi, ki obožujete dotik, crkljanje in masaže, pa tudi tisti, ki vam je dotikanje še vedno malo "čudno" in tuje, saj vam morda starši tega niso znali nuditi. Vabljeni ste samski in partnerji, starši z otroki in starejši "otroci" s starši, maserji in maserke. Igrivo se bomo privajali na dotik, crkljanje in masaže in to na kavču, na stolu, na klopeh, na tleh ter tudi na masažnih mizah, saj se je treba znajti v vsaki situaciji. Crkljali, "čohali" in masirali se bomo tako v skupini kot tudi po štirje ali trije skupaj, ali po parih. Če bo kdo ostal sam, bo pač "demo model" na katerem bo voditelj – moderator žura kazal kakšen novi in prijeten način masažnega crkljanja.

Oblačila naj ne bodo preveč oprijeta, temveč naj bodo prijetna, mehka, sveža, lahko trenirka, flis, ali celo frotirasta pidžama. Pravila za udeležence so taka, da mora vsakdo, predno se koga dotakne, prositi za dovoljenje, ki ga lahko da in kasneje, tudi odvzame, če mu postane neugodno. Kdor sploh ne želi dotikanja lahko samo crklja in masira druge.

Vsakdo bo lahko izkusil izvežbano roko voditelja-moderatorja Dobrina, hkrati pa bomo menjavali partnerje in vloge, tako da bo vsak izvajal in prejemal prijeten ter zdravilen dotik. Učili se bomo drug od drugega na svojem ali izposojenem klientu/maserju. Na koncu bomo v zaključnem krogu poiskali, kaj je bilo najbolj prijetno in kdo najbolje izvaja določene tehnike/prijeme.

Cena žura Cuddling Party je promocijska in do Valentinovega 14.2.2015 samo 40€, saj bo to prvič v Sloveniji. Program je sicer podoben kot na Delavnicah intuitivne masaže vsako zadnjo soboto v mesecu, vendar bodo vsi klienti tudi maserji in obratno, pari pa ne bodo stalni, ampak se bodo izmenjevali vsi z vsakim oziroma po želji posameznika. Delavnica bo res sproščena in igriva, ampak crkljanje in masaže kljub temu ne bodo nič manj učinkovite. Če se vam je zdaj domišljija preveč razvnela, je treba poudariti, da na delavnici ne bo "rimskih orgij" in da "je vsebina primerna tudi za otroke" – kot piše na TV. Ja, celo družinski člani so vabljeni od najmlajših otrok, do najstarejših, ki so "že spet otročji".

Podobne "žure" lahko organizirate tudi sami in pri tem vam z veseljem pomagamo z nadaljnim šolanjem za organizatorje-moderatorje.

Informacije in obvezne prijave: 041 772 876, dobrin.masaze [afna] gmail.com, www.masaže.com/akcije.

Poteka do: 31.1.2015
Tečaj hitrega branja za poslovneže (dvodnevni)
Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19 ob 10:00
Tečaj hitrega branja za poslovneže (dvodnevni) Tečaj, seminar
Si predstavljate, da bi imelo leto 13 mesecev in da bi poleg vašega rednega dela vsako leto imeli dodaten čas še za družino, hobije, druženje s prijatelji, dopust …

Študije kažejo, da v povprečju preživimo skoraj 23,8% delovnega časa za računalnikom, pri branju in odgovarjanju na elektronsko pošto. To nanese 38 ur mesečno oz. preko 456 ur letno (57 delovnih dni).

Spoznajte način za 33 % hitrejše branje vseh oblik poslovnih zapisov in si pridobite nazaj kar 152 ur prostega časa oz. skoraj 1 cel delovni mesec na leto.

Že veste, kako bi ga porabili?

**** Namen tečaja
Vsi se zavedamo, kako pomembno je pravilno upravljanje s časom v službi ali zasebnem življenju. Naj vam na tem mestu predstavimo način, kako čim bolje izkoristiti čas, porabljen za branje vseh oblik poslovnih zapisov, od e-pošte, dokumentov, pogodb, priročnikov, knjig, člankov itd.

Za vas organiziramo dvodnevni Tečaj hitrega branja za poslovneže, na katerem lahko spoznate metode in pridobite pomembna znanja za upravljanje svojega časa, namenjenega službi ali zasebnemu življenju.

**** Predavatelja

Dr. Samo Božič se je prvih treningov nevro-lingvističnega programiranja udeležil že sredi 80-tih let prejšnjega stoletja (NLP Praktik pri Anthonyju Robbinsu). Kot NLP strokovnjak se posveča predvsem projektnemu managementu, komunikaciji in pospešenemu učenju.

Svoje izkušnje je nabiral na projektih, kot so:
-IBM T.J. Watson Research Center - Sistem za razpoznavanje govora,
-NASA Langley Research Center - "Fault tolerant" sistemi,
-NATO Advanced Study Institute - Zanesljivost novorazvitih sistemov,
-Polytechnic Inst. & US Navy - "Built-in-Tests" in sistemi pripravljenosti,
-Perles a.g., Švica - Testni sistem za zagotovitev kvalitete,
-Univ. v Birminghamu, UK - CAM sistemi,
-Tech. University of Denmark - Kontrolni sistemi.

Močna baza za uspešno projektno svetovanje je njegova interdisciplinarna izobrazba:
-Doktorat (Ph.D.) iz sistemov - Polytechnic University, New York,
-Magisterij ekonomija – Ekonomska fakulteta in ICPE, Univerza v Ljubljani,
-M.S. elektrotehnika - Polytechnic Institute of NY, New York,
-Magisterij strojništva - Univerza v Ljubljani.

Jure Cerar, predavatelj, NLP mojster in NLP coach, ki je svoje usposabljanje v tujini opravljal pri obeh ustanoviteljih NLP-ja, dr. Richardu Banderju in dr. Johnu Grinderju. Je eden izmed redkih mojstrov, ki ima opravljeno licenco za Learning coacha, nemškega MindSistems Inštituta, mag. Berta Faustla, vodje International NLP Trainers Organisation. Je vedno nasmejan, poln energije in idejnih biserov, ki jih uspešno niza na ogrlico svoje vizije.

**** Kaj pridobite?
Z uporabo praktičnih metod, ki jih boste izurili na tečaju, bodo vaše misli nehale "tavati", pridobili boste boljše razumevanje vsebine in s tem postali bolj produktivni pri branju tako na spletu kot v fizični obliki.

Pridružite se nam torej na Tečaju hitrega branja za poslovneže, ki se bo pričel v soboto, 31. 1. 2015, od 10h dalje.

Zagotavljamo vam kar 33 % hitrejše branje!

**** Potek tečaja
Tečaj bo potekal 2 dni (31. 1. 2015 in 1. 2. 2015 od 10h dalje) po 6 ur in bo izveden v 2 delih.

**** Cena tečaja
Redna cena tečaja je 479 €.
Za vsako nadaljnjo osebo iz istega podjetja priznamo 10% popust. Za prijave do 18.1. je cena 399 €.

Delavnica ima omejeno število prostih mest. Prijave so možne do zapolnitve.

Prevzemite nadzor nad svojim časom in se prijavite zdaj!

**** Prijave in dodatne informacije
Prijave pobiramo preko http://www.eventbrite.com/e/tecaj-hitrega-branja-za-poslovneze-tickets-15239606072?aff=eac2
Za prijavo in več informacij pa nas lahko kontaktirate tudi preko e-pošte: center@institut-sokrat.si

+MSUM: To sem jaz
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana ob 10:00
+MSUM: To sem jaz Otroška delavnica
Uporabljali bomo čopiče, valje in prstke, trgali bomo in lepili, starši pa nam bodo pomagali pri zahtevnejših detajlih. Obvezna so primerna oblačila, ki se ne bojijo akrilnih barv.

Delavnica To sem jaz! je namenjena otrokom od 1. do 3. leta starosti. Število udeležencev je omejeno - v skupini je lahko največ 8 otrok, obvezno v spremstvu odrasle osebe. Cena delavnice je 8 eur (skupna vstopnica otrok + odrasla oseba).

Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si najmanj dva dni pred terminom delavnice. V primeru premajhnega števila prijav delavnica odpade.

TERMINI:
sobota, 31. januar / 10.00 - 11.30 / +MSUM, Maistrova 3
sobota, 14. februar / 16.00 - 17.30 / +MSUM, Maistrova 3
sobota, 21. marec / 10.00 - 11.30 / +MSUM, Maistrova 3
sobota, 11. april / 16.00 - 17.30 / +MSUM, Maistrova 3

Vir: http://www.mg-lj.si/node/1400

_____
Vabljeni tudi, da sledite našemu Twitter profilu @MGplusMSUM ali spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebooku: https://www.facebook.com/MGplusMSUM

Samozavest, dobro počutje in jasnost
OŠ Antona Martina Slomška, Vrhnika ob 10:00
Samozavest, dobro počutje in jasnost Delavnica
Delavnica bo v soboto, 31. januarja 2015
od 10.00 do 14.00 ure,
v osnovni šoli Antona Martina Slomška na VRHNIKI

Ponovitvena delavnice za vse, ki vam januarski datum ne odgovarja,
bo v soboto, 14. februarja 2015.

Delavnico vodita:
Jože Vrbančič, dipl. fizioterapevt in dipl. učitelj joge z mednarodno veljavnim certifikatom
Milena Oblak Erznožnik, mentorica na področju osebnostne rasti, učiteljica joge, oblikovalka

Cena: 60 eur. Prijave in informacije:
T: 031 683 022 ali E-pošta: prebudimo.radost@gmail.com

Prisrčno vabljeni!

Ples čaker
Ulica Jožeta Jame 12 (City center), Ljubljana ob 10:30
Ples čaker Delavnica
Gib, glasba in ples vodijo do fizičnega in mentalnega dobrega počutja. Je vadba za vsakogar od znotraj navzven. Na delavnici boste vodeni skozi posamezno čakro in tako sprostili energetske blokade. Prizemljili bomo energijo, sprostili stres in emocije, ter stimulirali naraven pretok energije skozi energetske centre vzdolž hrbtenice.

Da se boste lažje poglobili v s svojo notranjost, svoje občutke in opazovali svoje telo, bomo na tokratni delavnici večino časa plesali z zavezo preko oči, kar nam bo omogočilo odstraniti zunanje – vizualne motnje.

Vsak lahko pleše in se giba v skladu s seboj, kot želi in čuti. Ni pričakovanj, ni zahtevanih korakov, pripelji le sebe.

Kdaj: 31.1.2015 od 10:30-12:00
Kraj: Ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana - Šiška (City joga - v bližini Mercator centra)
Obvezne prijave na: drustvo.ohana@gmail.com ali 040/490-505
Izvajalec: Jana Klemenčič
Spletna stran: http://www.drustvo-ohana.si/ in http://www.plescaker.com/
Cena: 15 EUR
Pomembno: V kolikor se boš prvič udeležil/a plesa čaker, pridi 10 minut pred pričetkom. S seboj prinesi prevezo za oči in dovolj vode.

IGRA V GLINI - otroško ustvarjanje v glini, vrtenje na lončarskem vretenu in ostale igrarije
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 11:00
IGRA V GLINI - otroško ustvarjanje v glini, vrtenje na lončarskem vretenu in ostale igrarije Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje zmožnosti in odkrivali svoj in glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Preko igralnega modula raziskujemo svojo ustvarjalnost, iskrimo domišljijo in raztegujemo prstke. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk!

ponedeljek, torek, petek ob 17.00
sreda ob 16.00
četrtek ob 15.30
sobota ob 11.00

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Egipčansko obarvane družinske sobote: Pred veliko uganko
Narodni muzej Slovenije - Metelkova, Ljubljana ob 11:00
Egipčansko obarvane družinske sobote: Pred veliko uganko Otroška delavnica
Odpluli bomo v 19. stoletje, v čas odkrivanj osrednje Afrike. K poznavanju tega dela sveta so pripomogli tudi naši rojaki, mi pa bomo odpotovali po njihovih stopinjah. Do cilja, izvira Belega Nila, je dolga in zahtevna pot. Se nam bo uspelo prebiti mimo prežečih krokodilov in jeznih lovcev ter se izogniti prekletstvu mumije? Nalogo bomo izpolnili le, če bomo držali skupaj!

Vabljene družine vseh velikosti! Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti. Trajanje 90 minut. Cena 6 evrov. Rezervacije vstopnic na 051 384 888 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro).

Popotovanje skozi čas: Matriarhalne kulture po svetu – Kreta (Obredno-meditativni stik z matrico prostora in časa)
Štihova ulica 5, Ljubljana
Popotovanje skozi čas: Matriarhalne kulture po svetu – Kreta (Obredno-meditativni stik z matrico prostora in časa) Delavnica
Popotovanje skozi čas: Matriarhalne kulture po svetu

I. Kreta

Obredno-meditativni stik z matrico prostora in časa z Matejo Vavtar v Rdečem Šotoru

kdaj: 31.1.2015 ob 14.00 – 20.00

kje: Štihova ulica 5, Ljubljana (v oknu piše Micelij; zraven je frizerski salon)

prispevek: 80 €

prijave obvezne na: ana@rdecisotor.com ali 068 61 41 40

Nekoč, v času, ki se je končal pred približno 5000 leti je bila človeška družba urejena po drugačnih vzorcih. Nekateri pravijo tej družbi matriarhalna družba, torej družba, osredotočena na Žensko, Mati kot središčni element svoje ureditve. Drugi imenujejo to družbo miroljubna civilizacija, katere osrednje vrednote so bile miroljubnost, solidarnost, umetnost in duhovnost. Arheološki ostanki iz tega časa pričajo o odsotnosti bojevanja in poslikave v jamah, templjih in predmetih pričajo o enakovrednosti moških in žensk ter moške in ženske energije. To je bil čas, ko je bila Ženska čaščena kot počelo življenja in njeni misteriji, ki so temeljili na ciklu življenja – rojstvu, rasti in smrti, so bili temelj družbenega duhovnega življenja. Življenje, Zemlja, Narava so bili čaščeni kot sveti, saj so ljudje v njih videli utelešenje Boginje Matere. Ženska modrost in védenje, za katera so se ljudje zavedali, da izhajajo iz ženskih biološko-duhovnih prehodov, ki ženske obdarujejo z globoko preobrazbo in dostopanjem do notranjega vira modrosti, sta bila temelj etike, duhovnosti in družbenih vrednot te civilizacije.

Po 5000 letih ponovno odkrivamo svoje ženske korenine, zdravimo svojo izvorno ženskost in s tem – zdravimo svet.

Matriarhalne kulture nas skozi svoje obrede, običaje, mitologijo, zgodbe, učijo o matriarhalni zavesti – zavesti prebujene in opolnomočene ženske. Naš namen je spomniti se matriarhalne zavesti, skozi branje matrice prostora in časa, ki ga bo opravila Mateja, začutiti jo, da bi lahko modrosti starodavnih kultur vnesle v vsakdanje življenje in soustvarjale nov svet ravnotežja med božansko žensko in božansko moško energijo.

Z Matejo Vavtar pripravljava cikel popotovanj skozi prostor in čas k matriarhalnim kulturam po vsem svetu. Izkustveno potovanje bo potekalo tako, kot je pri Rdečem Šotoru v navadi – skozi meditativni obred. Mateja pa bo med obredom potovala skozi prostor in čas in nam predala modrost različnih matriarhalnih kultur. Vsaka udeleženka bo prejela tudi osebno branje njene povezave z matriarhalno kulturo, ki jo bomo raziskovale.

Kaj je obred? Obred je posoda. Alkemijska posoda. Torej posoda, kjer se dogajajo transformacije. Obred navadno druženje med ljudmi dvigne na novo raven – ne delujemo več zgolj na ravni budne zavesti in linearnega, logičnega razmišljanja, temveč odpremo tudi globlje dele sebe. Z drugimi ne komuniciramo zgolj besedno in linearno, temveč skozi simbole, občutja in skupno doživetje. Poglaviten cilj obreda je, da smo po njem spremenjene. Da obudimo nov del sebe, ki ga želimo v življenju. Namen obreda je prebuditi speče sile, ki spijo globoko v nas – zato, ker je čas, da so prisotne v naših živjlenjih. Priklicujemo jih z načini, ki jih te sile razumejo in na katere se odzivajo – s simboli, gibom, dihom, meditacijo, obrednimi dejanji, ki imajo globoko simboliko, čeprav se umu zdijo nesmiselni. Zato gremo na obred sproščene, osrediščene v sebi in prav nič se ne obremenjujemo s formalnostmi, vljudnostjo, vljudnostnimi pogovori, obremenjevanjem s tem, kako te vidijo druge, kaj si o tebi mislijo druge… Vse si želimo globoke izkušnje! To lahko dosežemo preprosto tako, da se tej energiji povsem predamo.

Tokrat bomo potovale na Kreto. Kreta je znana po matriarhalni minojski kulturi. Zelo znan je kipec kačje Boginje, najden v Knososu, starodavni kretski prestolnici. Minojci so častili predvsem Boginje, zato raziskovalci označujejo njihovo religijo kot matriarhalno. Glede na arheološke ostanke naj bi bila minojska civilizacija tudi zelo miroljubna.

O Mateji:

Svoj "dar" je Mateja odkrila v težkem obdobju v svojem življenju, ko se je znašla na prelomnici. Sama se je odprla simboliki, ko je v potepanjih po Sloveniji iskala svoj mir. Na nekaterih krajih, kjer je bila, so se ji začele pojavljati slike iz preteklosti iz teh krajev. Ko jo je znana zgodovinarka in etnologinja Jelka Pšajd pomirila, da vidi prav in da ne izgublja stika z resničnostjo, je začela iskati smisle v svojih novih zaznavah in se začela učiti pri najrazličnejših mojstrih. Enkrat sta sedeli ob ptujskem polju in Mateja je videla vojske, letnice, zastave, simbole. Etnologinja pa je zapisovala njene vizije, jih kasneje tudi preverila in ugotovila, da je šlo za zgodbe, ki so sovpadale z zgodovinskimi dejstvi. Mateja se je izobraževala tudi na freiburškem Mednarodnem institutu za intuicijo.

"Ta znanja so bila pozabljena, zaprta, odrinjena, skrita, ker so obstraktna in simbolna. Prihaja čas odkrivanja."

"Ženska, spomni se. Spomin prebiva globoko v tvojem umu, v tvoji krvi, v tvoji življenje-dajajoči temi. Sezi dol k njemu in ga prinesi na plano.
Spomni se časa, preden je moški začel šteti čas. Spomni se časa, ko je bila ženska svet in svet je bil ženska. Spomni se časa, ko je vsaka mama ustanovila svoj klan, vodila svoje otroke, uveljavila smernice vedenja za svoje ljubimce in posedovala dom, ki se je prenesel na njene hčerke. Spomni se časa, ko so Materini zakoni moškim prepovedovali nasilje do drugih, še posebej do žensk in otrok. Spomni se časa, ko je bilo posilstvo nepoznano, saj se je vsako spolno srečanje zgodilo po izbiri ženske. Spomni se časa, ko si moški niso drznili lastiti si kateregakoli od aspektov ekonomskih, političnih, spolnih ali reproduktivnih dejavnosti ženske, temveč so častili ženske, ker so rojevale in negovale človeško raso …
Spomni se, da je le ženska … imela pravico uveljavljati modre zakone v dobrobit prihodnjim generacijam. Spomni se, da je le ženska poznala misterije življenja in smrti, zdravljenja in prekletstva. Spomni se svetišč, ki so jih postavile naše prvobitne prednice. Spomni se vélikih templjev, kjer so prebivale svečenice in pomagale ljudem. Spomni se, da je bil svet v miru, ker je bilo moškim prepovedano ubijati …
Spoznaj … da je resnična osnova človeškega življenja Ženska. Spomni se svoje Boginje.
Ženska, spomni se."

Barbara Walker

Poteka do: 31.1.2015
+MSUM: Festival Bobri: Kje živi sodobna umetnost?
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
+MSUM: Festival Bobri: Kje živi sodobna umetnost? Otroška delavnica
KJE ŽIVI SODOBNA UMETNOST?
sobota, 31. januar 2015 / 16.00-18.00
Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3

obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, sobo s travo in blazine po tleh... Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa nas velikokrat presenetijo igrive umetniške instalacije!

Ogledali si bomo +MSUM ter raziskali njegove javne in skrite prostore. Spoznali bomo tudi ostale svetovne muzeje sodobne umetnosti in se lotili izdelave svojega muzeja! Izdelali ga bomo kot prostorsko maketo, potem pa se še poigrali z logotipi in ostalo "vizualno" podobo.

Vir: http://www.mg-lj.si/node/1390

_____
Vabljeni tudi, da sledite našemu Twitter profilu @MGplusMSUM ali spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebooku: https://www.facebook.com/MGplusMSUM

Poteka do: 31.1.2015
Origami z Natašo Brunec
Prečna 7, Ljubljana Center ob 16:30
Origami z Natašo Brunec Otroška delavnica
ORIGAMI je več kot 1000 let stara umetnost zgibanja papirja, ki ni le prijetna, ampak tudi koristna za otroke in odrasle.Gre za aktivnost, veščino, tudi umetnost, s katero je prijetno zapolnjevati čas in hkrati tudi za aktivnost, ki koristi razvoju otrok.

Raziskava možganov, ki sta jo izvedla Dr. Katerin Shumakov in Yuri Shumakov potrjuje koristne učinke ORIGAMIJA na možgane. Koristi ORIGAMIJA so:

Zaporedje aktivnosti, ki je potrebno za posamezni ORIGAMI modelček, razvija in uri spomin in natančnost.
Ko se otrok trudi zapomniti zaporedne gibe zgibanja pri določenem modelu, sčasoma postane dober v tem in lahko to sposobnost uspešno uporablja tudi pri drugih kompleksnejših aktivnostih (obvladuje večje zaporedje zelo natančnih korakov).
Origami pomaga pri razumevanju matematičnih konceptov in boljši prostorski predstavi.
Ko otrok iz lista papirja zloži 3-dimenzionalni model se uči ločevati med različnimi geometrijskimi oblikami; prav tako pa se seznani z elementi kot so: simetrija, deli celote, proporci, koti… in vse to ob igri, ki je za večino otrok zelo sproščujoča in jih veseli.
Ko otrok osvoji osnove ORIGAMIJA, si želi po navodilih tudi sam zložiti nove modele in ga to motivira za branje in interpretiranje navodil.
Ob prebiranju navodil se uči novih besed in ostri svojo veščino branja.
Pri ORIGAMIJU se krepijo fini gibi prstov, ki aktivirajo možgane.
Fina motorika gibov, ki je potrebna za zgibanje papirja pri ORIGAMIJU, povečuje spretnost in motoriko prstov. Vpliva pa na aktivacijo leve in desne hemisfere možganov, kreativnost, potrpežljivost, …
ORIGAMI je mirna, fokusirana dejavnost, ki je hkrati zanimiva, barvita in izboljšuje koncentracijo.
Tako je ORIGAMI primeren tudi za otroke, ki jih je sicer težko umiriti in prepričati, da sledijo zaporedju navodil, saj jih motivacija, da izdelek dokončajo, ohranja zbrane. Zavedanje "kaj vse zna narediti" vpliva na otrokovo samozavest.
V ustvarjalnico vabljeni tudi starši, ki lahko pomagajo otrokom ali pa izdelajo svoj origami. Ustvarjalnico bo vodila Nataša Brunec, ki se z origamijem ukvarja že vrsto let.

Tečaj ličenja z Ajdo za samo 15 EUR
Maistrova 11, Kamnik ob 17:00
Tečaj ličenja z Ajdo za samo 15 EUR Tečaj, seminar
Z novo podobo v novo leto! Drage dame, mame in mične gospodične vabljene na tečaj ličenja. Spoznale se boste z osnovami ličenja, spoznale nekatere tehnike in usvojile trike s katerimi bo vaš obraz še bolj zasijal. V prijetni družbi pa vas bomo pogostili še z brezalkoholno pijačo. Vabljene torej 31. januarja v Majolko Kamnik. Začnemo ob 17. uri, končamo pa predvidoma ob 21.00. Tečaj bo vodila vizažistka Ajda Špacapan (Ayda Wild Make-up). Minimalno število prijavljenih za izvedbo tečaja je 5 oseb. Cena tečaja znaša 15€.

Prijave na email kud.kufr@gmail.com do 27.1. 2015.

Tečaji nemščine na vseh stopnjah
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 17:30
Tečaji nemščine na vseh stopnjah Tečaj, seminar
TecajiNemscine.com ni klasična jezikovna šola, kjer se lahko učite kateregakoli jezika na svetu, saj smo specializirani za poučevanje nemščine. Z našimi izkušenimi in energičnimi učitelji je učenje nemščine sproščeno, zabavno in kar je nepomembneje – učinkovito. Na tečaju boste govorili od prve ure dalje ne glede na to ali obiskujte začetni ali nadaljevalni tečaj.

Poudarek je na praktični rabi jezika: konverzaciji, rabi nemščine v različnih situacijah, učenju novih besed in razumevanju kulture. Slovnice se boste učili na zabaven način s pomočjo specializiranega didaktičnega materiala.

Pouk poteka v manjših skupinah od 4-8 slušateljev. Tečaji potekajo 2x tedensko (PON-SRE, TOR-ČET) po 2 šolski uri na srečanje. Več informacij o urniku tečajev je dostopnih na naši spletni strani http://www.tecajinemscine.com/tecaji

VABLJENI K VPISU!

CENE TEČAJEV:
30-urni tečaj 199 EUR
60-urni tečaj 399 EUR

Za študente smo pripravili SUPER ŠTUDENTSKI PAKET z najugodnejšo ponudbo v Ljubljani.
Začetek tečajev: 26.1.2015 MOŽEN NAKNADEN VPIS

Pokličite nas ali nam pišite na:
040 311 568
katja@tecajinemscine.si

Karate vrtec vpis 2015
Dunajska cesta 102, Ljubljana ob 17:30
Karate vrtec vpis 2015 Otroška delavnica
Za prijavo in rezervacijo mesta na vadbi izpolnite prijavnico: http://www.karate.si/?page=vpis

Ciljna skupina: predšolski otroci
Urnik: sreda, 17:30 - 18:30

Vadba v programu Karate-do vrtec otrokom ponuja zdravo psihofizično športno-borilno dejavnost, ki ugodno vpliva na njihov telesni in umski razvoj. Redna vadba razvija ravnotežje, odzivnost in domišljijo, otroci pridobijo več moči, hitrosti in koordinacije.

Več na: www.karate.si

Swing tečaji
Vilharjeva 3, Ljubljana ob 19:15
Swing tečaji Tečaj, seminar
17.2. odpiramo nov začetni tečaj swinga - preverite spletno stran www.studiodansa.com.

Začetniki boste začeli z osnovami gibanja na glasbo, poskušali poiskati ritem, se učili osnov vodenja in sledenja, in naenkrat se boste zavedli, da plešete! Sledili bodo redni swing večeri, potem obisk kakšne delavnice v tujini, in že boste razmišljali le še o tem, kje lahko danes plešem?!

Nadaljevalci vabljeni na poglobljene treninge tehnike vodenja, sledenja in improvizacije, tisti odra željni pa se nam lahko priključite tudi pri nastopih pod žarometi.

Pestra paleta več kot 12 učiteljev in raznovrstnem program tečajev in delavnic vam ne bo pustil, da bi samo sedeli ob strani.

Za točen urnik prosimo glejte www.studiodansa.com.

Karate toitsu-do za odrasle začetnike / Pri nas začetek ni težak.
Dunajska cesta 102, Ljubljana ob 20:00
Karate toitsu-do za odrasle začetnike / Pri nas začetek ni težak. Športna vadba
Za prijavo in rezervacijo mesta na vadbi izpolnite prijavnico. http://www.karate.si/?page=vpis

Karate toitsu-do je program redne vadbe za odrasle, v katerem se sinergično prepletajo tradicionalna izročila shito-ryu karateja z veščinami dihalno-meditacijskih tehnik in urjenja v notranji življenjski energiji - Ki.

Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika.

Več na: www.karate.si

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Volitve v Grčiji