Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
Zaplešimo v pravljico
Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale ob 17:00
Zaplešimo v pravljico Prireditev za otroke
Zaplešimo v pravljico je posebna oblika druženja, ki ga pripravljamo skupaj s Plesno šolo Miki. Otroci najprej prisluhnejo pravljici, nato pa na pravljično vsebino tudi zaplešejo. Tako knjiga pleše z nami.

V petek, 27. marca 2015, ob 17. uri vabimo otroke od 4. do 6. leta starosti na plesno gibalno animacijo, ki v povezavi s knjigo otroka še dodatno duhovno obogati in motivira.

Prijavite se na oddelku za otroke in mladino. Vstop je prost!

Guliverjeva potovanja
Veliki oder, Ljubljana
Guliverjeva potovanja Predstava za otroke
Gostuje Drama SNG Maribor Režiser Matjaž Farič Igrajo<br> Matevž Biber<br> Mojca Simonič<br> Ivica Knez<br> Odlični angleško-irski satirik Jonathan Swift (1667–1745) je pred več kot tristo leti ustvaril lik vedoželjnega Guliverja, ki ga je poslal na fantazijsko popotovanje v svet pritlikavih liliputancev, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj. Guliver se je v teh svetovih zapletal v razburljive popotniško-raziskovalne avanture, polne domišljijskih preobratov in presenečenj. V uprizoritvi otroci ne bodo samo gledalci, ampak bodo skupaj z Guliverjem skozi ples in igro pluli v fantazijske in oddaljene svetove.<br>Več informacij o predstavi Gostuje Drama SNG Maribor Režiser Matjaž Farič Igrajo<br> Matevž Biber<br> Mojca Simonič<br> Ivica Knez<br> Odlični angleško-irski satirik Jonathan Swift (1667–1745) je pred več kot tristo leti ustvaril lik vedoželjnega Guliverja, ki ga je poslal na fantazijsko popotovanje v svet pritlikavih liliputancev, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj. Guliver se je v teh svetovih zapletal v razburljive popotniško-raziskovalne avanture, polne domišljijskih preobratov in presenečenj. V uprizoritvi otroci ne bodo samo gledalci, ampak bodo skupaj z Guliverjem skozi ples in igro pluli v fantazijske in oddaljene svetove.

Poteka do: 27.3.2015
Beton Ltd.: Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli
Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Slomškova 18 ob 20:00
Beton Ltd.: Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli Drugo
Zdaj že prepoznavna ustvarjalna drža kolektiva Beton Ltd., ki se kaže v sprotno odzivnem in komunikativnem komentiranju časa in sveta, katerem ta hip živimo, se v projektu Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli izriše tako, da podobo aktualne sedanjosti postavijo ob bok preteklosti. (Zala Dobovšek, Delo, 28. 9. 2013)

Predstava izhaja iz absurda, kot ga v delu Morilec brez razloga razvija Eugene Ionesco, njeni avtorji pa nas popeljejo skozi tri časovna obdobja: leto njihovega rojstva (1976 in 1977), obdobje odraščanja, ki se zaključi z zrelostnim izpitom (1995 /1996) in sedanjost.

"Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar / … / pokažejo na dvoumnost spektakla, vključno s samim gledališkim spektaklom, katerega aktivni protagonisti so tudi sami. Vtem, ko se skupaj z njimi sprašujemo, kaj bi nekoč morali narediti, da bi se počutili bolje v svoji koži, pa nismo, se vrnemo k stvarnosti; pravzaprav se povsem potopimo vanjo, saj se fiktivno, virtualno in namišljeno, ki nas obkrožajo v obliki medializiranih podob, uspešno zrušijo na oder v vsej svoji grotesknosti." (Nenad Jelesijević, Radio Študent, 22. 11. 2013)

Koncept in režija: Beton Ltd.
Glasba: Dead Tongues (Janez Weiss, Jure Vlahovič)
Scenografija in oblikovanje svetlobe: son:DA
Dramaturgija: Andreja Kopač
Kostumografija: Mateja Benedetti
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Oblikovanje maske: Luka Luka
Nastopajo: PRIMOŽ BEZJAK, BRANKO JORDAN, KATARINA STEGNAR
Glas voditeljice: Taja Zuccato
Tehnični koordinator: Andrej Petrovčič
Garderoba: Nataša Recer
Šivanje kostumov: Slavica Šubašič, Irena Tomažin, Marija Špeh
Vodja projekta APT: Andrej Berger
Producentka zavoda Bunker: Maja Vižin
Produkcija: Anton Podbevšek Teater, Novo mesto
Koprodukcija: Bunker, Ljubljana
Predstavo so omogočili: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana
KRKA, d. d., Novo mesto – generalna pokroviteljica
Telekom Slovenije, d. d. – donator
Steklarna Rogaška – sponzor
Zahvala: Daša Doberšek, Igor Remeta, Jasmin Talundžić, Matej Andraž Vogrinčič, CUK Kino Šiška, Vinogradništvo Franc Bezjak

45. teden slovenske drame
Prešernovo gledališče Kranj
45. teden slovenske drame Drama
Na letošnjem gledališkem festivalu, 45. tednu slovenske drame, ki ga organizira Prešernovo gledališče Kranj, se bo zvrstilo 16 predstav, od tega 8 v tekmovalnem, 3 v spremljevalnem in 5 v mednarodnem programu, v katerem se bodo predstavila gledališča iz Indije, Izraela, Avstrije in Makedonije.
Med osmimi predstavami v tekmovalnem delu bo na ogled tudi predstava Mrtvec pride po ljubico Svetlane Makarovič Prešernovega gledališča Kranj. Režiral jo je Jernej Lorenci. Predstava je na lanskem festivalu Borštnikovo srečanje prejela nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije za najboljšo uprizoritev pretekle sezone (2013/2014), igralka Ana Urbanc je za vlogo Prve Micike prejela Borštnikovo nagrado, skladatelj Branko Rožman pa za glasbo v omenjeni predstavi.

Program: http://www.pgk.si/

Foto: Mare Mutić

Poteka do: 7.4.2015
Aleš Kacjan - flavta, Modri 6 in izven
Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana ob 19:30
Aleš Kacjan - flavta, Modri 6 in izven Klasična glasba
Orkester Slovenske filharmonije
dirigent Ari Rasilainen
Aleš Kacjan, flavta

Spored:
E. Grieg, Peer Gynt – suita št. 1
K. Saariaho, Krilo sanj – koncert za flavto in orkester
C. Nielsen, Simfonija št. 5, op. 50

Naslednji koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije bo zaznamoval flavtist solist Aleš Kacjan, ki je že vrsto let solist v Orkestru Slovenske filharmonije. Pod dirigentskim vodstvom Arija Rasilainena bo skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedel Krilo sanj – koncert za flavto in orkester finske skladateljice Kaije Saariaho. Na sporedu sta še Griegova suita št. 1 Peer Gynt in Nielsenova Simfonija št. 5, op. 50.
Aleš Kacjan veliko nastopa kot solist ter kot član različnih komornih skupin. Je ustanovni član pihalnega kvinteta Slowind, s katerim nastopa po Evropi, ZDA, Mehiki in Mongoliji. Njegovo delovanje na diskografskem področju pokriva zelo širok spekter, tako v solistični kot v komorni igri: od glasbe 20. stoletja različnih žanrov prek vrhuncev klasicizma do baročne literature. Posebej velja omeniti njegov zadnji posnetek, antologijski pregled solističnih skladb za flavto iz 20. stoletja, in sodelovanje pri izdajah portretnih plošč slovenskih skladateljev P. Ramovša, P. Mihelčiča, P. Kopača.
Vljudno vabljeni!

Vstopnice: Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299 / 300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si

Škrtice v Šiški
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana ob 20:00
Škrtice v Šiški Pop in rock
Dogodek odpade. <br>ŠKRTICE v ŠIŠKI – Novoformirana srbska rock superskupina premierno v Sloveniji!

ŠKRTICE so:
Zoran Kostić Cane – vokal
Vladimir Kolarič Kole – kitara
Boris Mladenović – kitara
Danilo Luković –boben
Boško Mijušković – bas

Pet glasbenikov, pet samosvojih osebnosti. Štirje matični bendi, štirje glasbeni stili – Partibrejkers, Veliki Prezir, Jarboli, Straight Mickey & The Boyz. Tri generacije – od sedemindvajset do petdeset let. En bend in… eno srce.

Fashionista ft. Blubird Live! + Najlepše punce
Klub Cirkus, Trg Mladinskih delovskih brigad 7 (bivši kino Vič), Ljubljana ob 22:00
Fashionista ft. Blubird Live! + Najlepše punce Elektronska glasba in klubski večeri
https://www.facebook.com/events/808487149219427

Zabave Fashionista so prava parada lepotic in znanih obrazov, od športnikov, TV in radijskih junakov, lepotnih kraljic in manekenk do znank z naslovnic revij in modnih brvi, zato ne preseneča, da privlačijo tudi medije. Četrti petek v mesecu je rezerviran za visoke petke, glamur, modo, druženje z dolgonogimi lepoticami in zibanje bokov ob vročih plesnih hitih, Cirkus pa je 'the place to be' za modno ozaveščene žurerje.

Četrti modni VIP žur z največjimi plesnimi MTV in radijskimi hiti bo popestril premierni slovenski nastop skupine BLUBIRD, v londonu delujočega kolektiva, ki, skladno s svetovnimi trendi, izvaja house v živo. DJ + vrhunska pevka + glasbeniki v živo = topla muzika z dušo, ki ti v trenutku zleze pod kožo. Fantje in dekle ustvarjajo odlično avtorsko glasbo, seveda pa bodo odigrali tudi nekaj najbolj vročih svetovnih hitov. Kondicijske priprave že tečejo tukaj: https://soundcloud.com/blubirdmusic

Dress Code: Dress to impress and remember: Do not forget to be FAB!

Partnerja dogodka:
ABSOLUT & GH. MUMM by PERNOD RICARD:
www.pernod-ricard-slovenia.com

Prvič v Sloveniji
BLUBIRD Live!
fb: www.facebook.com/blubirdmusic
yt: www.youtube.com/channel/UCF4QVZjBhK2gKX65T2qr64g
sc: https://soundcloud.com/blubirdmusic

- - - - - -

KLUB CIRKUS
Trg Mladinskih delovskih brigad 7
lokacija bivšega Kina Vič, Ljubljana
www.cirkusklub.si // www.facebook.com/cirkus.klub

Cene vstopnic / Tickets prices
navadna / regular = 5 eur
VIP = 20 eur
VIP konzumacija = 40 eur
MIZA = 180 eur

INFORMACIJE: info@cirkusklub.si

VIP & REZERVACIJE MIZ: rezervacije@cirkusklub.si // +386 (0)41 777 747

K4 w/ Daniel Bell
Klub K4, Kersnikova 4, Ljubljana ob 23:00
K4 w/ Daniel Bell Elektronska glasba in klubski večeri
Vpet med vplivi Chicaga in avantgardističnega minimalizma je Daniel Bell v devetdesetih začel razvijati nov zvok, ki je spremenil in vnesel svežino v elektronsko glasbo. Izumetničeni vizualni performansi rave-ov so začeli prevladovati nad zvokom, Bell pa se je vrnil k prvinskim elementom elektronskih ritmov in ustvaril, kar danes poznamo pod imenom, minimal techno.

Od samih začetkov delovanja v Torontu in spoznavanja s house-om v New Yorku, ga je glasba ponesla preko Detroita in Berlina, v svoji netipičnost pa je stvaritve Daniela Bella težko povezati s katerimkoli izmed največjih influenčnih mest. Ves čas je deloval kot pomemben del založbe Richieja Hawtina Plus 8, tako pred množicami napolnjenih klubov kot studiih, kjer se je oblikovala nova elektronska zvočna podoba začetka tisočletja. Je član elektronske skupine Narod Niki, v katero so vključeni Akufen, Cabanne, Dandy Jack, Daniel Bell, Luciano, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Henke in Thomas Franzmann ter tria Cybersonik z Johnom Aquavivo in Richiem Hawtinom. Daniel Bell je bil v svoji dolgoletni karieri v središču grajenja novih trendov, sodeloval je z založbama kot so Frictional, Dopplereffekt, Peacefrog in Accelerate, live nastopi pod imenom DBX pa še vedno vzbujajo pristne emocije in zvočne forme prvotnih techno elementov. Daniel Bell prihaja v Klub K4 s setom polnim trenutnih aktualnosti, nakazujočega nadaljnjega razvoja in brez dvoma, da še danes ostaja eden izmed ključih komponent elektronske scene.

Na velikem flooru se Danielu Bellu pridružujeta Byn in Nicolae, malo prizorišče pa bodo disco obarvali prekaljena Ichisan in Dulash Der DJ ter vzpenjajoči se dvojec Disco Durum.

Veliki:
DANIEL BELL (Accelerate, 7th City, Perlon, USA)
Byn (Synaptic)
Nicolae (Housewise)

Mali:
Ichisan (Internasjonal)
Dulash der DJ (Gumitwist)
Disco Durum

Razstave
Petkov program za upokojence v Muzeju pošte in telekomunikacij
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61 ob 13:00
Petkov program za upokojence v Muzeju pošte in telekomunikacij Muzejska razstava
Z nami delite zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami in ko mobiteli še niso bili del našega vsakdana. Poslušajte melodije poštnega roga, preizkusite se v Morsovi abecedi ali telefonirajte s pomočjo koračne telefonske centrale. Prepustite se preteklosti naše tehniške dediščine in si privoščite sprehod po grajskem parku.

Vsak petek smo za vas pripravili:
1. Znižano vstopnico (20% popust na vstopnico, za vstopnico boste plačali le 1,60 €).
2. Ob 13. uri brezplačno vodstvo po zanimivih zbirkah (Predstavili vam bomo stalni zbirki Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij, Krajevni muzej in zgodovino Polhograjske graščine. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice (število je omejeno), za skupine je obvezna predhodna najava.),
3. 10% popust v muzejski trgovini.

Odpiralni čas Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu:
torek-petek: 10.00–17.00 (zadnji vstop do 16.00)
nedelja in prazniki: 10.00-17.00 (zadnji vstop do 16.00)
24. 12., 31. 12.: 10.00–13.00
25. 12., 26. 12.: zaprto

Več informacij:
Muzej pošte in telekomunikacij
Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec
T: 01 364 00 83
E: muzejpt@tms.si
S: www.tms.si

Arheološka izkopavanja na Slovenski cesti, javna vodstva
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15
Arheološka izkopavanja na Slovenski cesti, javna vodstva Javno vodstvo
Vodstva potekajo vsak ponedeljek (razen velikonočnega), sredo in petek do vključno 10. aprila ob 16.00. Prvo vodstvo je na sporedu v petek, 27. marca. Dobimo se na ploščadi pred Figovcem (na vogalu med Slovensko in Gosposvetsko), potem pa nas bo izkušen arheolog popeljal na ogled izkopavanj.

Prijave za ogled sprejemamo na prijava@mgml.si. Število obiskovalcev je zaradi varnosti omejeno na 30.

***
Foto: arhiv MGML

Poteka do: 10.4.2015
Najlepša ulična razstava na svetu
Vegova ulica 4, Ljubljana ob 17:00
Najlepša ulična razstava na svetu Likovna razstava
Fotografsko delo dvojice, ki prispevata k vsakodnevnemu drugačnemu vpogledu na podobe mesta Ljubljane, bi najlažje lahko primerjali z mešanico punka (v glasbenem jeziku) in campa (v likovnem jeziku '80ih). Izraznost njunih fotografij je direktna, sporočilo pa ostane dovolj odprto, da se lahko gledalec vpraša splošno in morda upravičeno: zakaj je to tu, v galeriji, zakaj je to umetnost?

Ravno svežina skozi pogled objektiva dvojice avtorjev Najlepše mesto na svetu je to, kar daje celotni zgodbi, ki se jo na prvo žogo da brati tudi kot satiro, avtentičnost. Avtorja, Matjaž Rušt in Robert Marin se ne lotevata stereotipnih turističnih prizorov prestolnice, a se jim tudi ne izogibata, le da zaradi procesa njunega ustvarjanja – gre namreč za precej bolj nekontrolirano okolje, saj so njuni posnetki post-produkcijsko večinoma neobdelani, kadrirani v 'neklasično' kompozicijo, ki smo je vajeni iz ti. 'lepe' umetnosti in koketirajo z nami na predrznejši način kot ponavadi – lahko njun izbor mimoidočega gledalca zbega. Obenem naključnost izbora ni vedno pogojena z zgodbo, ki nam jo sporoča kader, saj v njunem delu zasledimo tudi primarni klic po poenostavljenem, a ne vedno lažjem načinu dojemanja okolice.

Za Ulično galerijo sta pripravila duhovit izbor ene svojih fotografij, katerih več si lahko ogledate tudi na njunem blogu, kjer se je Najlepše mesto na svetu tudi najprej začelo javno izpostavljati: http://najlepsemestonasvetu.tumblr.com/

ODSEVI PRAZGODOVINE V BRONU – Situlska umetnost Novega mesta.
Pokrajinski muzej Kočevje, Prešernova ulica 11 ob 19:00
ODSEVI PRAZGODOVINE V BRONU – Situlska umetnost Novega mesta. Muzejska razstava
Vse do arheološke razstave Neznana Spaha v letu 2013 v Pokrajinskem muzeju Kočevje več desetletij ni bilo na ogled arheološke razstave, zato se trudimo tudi v prihodnje predstavljati razstave s področja arheologije. Fotografsko - dokumentarna razstava o situlah Novega mesta predstavlja vse spomenike situlske umetnosti odkrite v Novem mestu, ki se nahajajo v Dolenjskem muzeju. V sklopu arheoloških izkopavanj, ki v Novem mestu potekajo že od konca 19. stoletja, je bilo v starejše železnodobnih grobovih najdenih tudi devet bronastih situl, okrašenih v situlskem stilu, ki predstavlja najvišji umetniški izraz ter vrhunski dosežek železnodobne Evrope. Izpovedna govorica situl Novega mesta dopolnjuje in bogati zakladnico svetovne kulturne dediščine in opozarja na nepogrešljiv prispevek Dolenjske v 1. tisočletju pr. n. št. pri oblikovanju skupnega evropskega kulturnega prostora.

Prireditve
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room
Enigmarium, Trdinova 8, Ljubljana ob 7:00
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Družabna resničnostna igra za 2 - 5 igralcev
Prvi Escape Room Enigmarium® v Ljubljani! Vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev, ki je nastalo po vzoru kultnih računalniških iger in obnorela svet je odprla vrata na Trdinovi 8 v centru Ljubljane ter v nekaj mesecih postala najbolj priljubljena zabava v mestu (po ocenah uporabnikov Trip advisorja).

Cilj je, da igralci v času, ki vam je na voljo, najdejo ključ izhodnih vrat in pobegnejo. Ne gre za test inteligence temveč nadvse zabavno družabno igro, kjer morajo igralci logično sklepati, opazovati, krativno razmišljati, sodelovati in najti ključ izhodnih vrat. Zabavno preizkušnjo skrbniki igre spremljajo prek videokamer in z namigi pomagajo usmerjati dogajanje.

V Enigmariumu vas čakajo povsem unikatne uganke in zanke, ki jih ni moč videti nikjer drugje.

V prvo sobo z imenom "(od)Rešitev" tekmovalce zaklepamo že od septembra. V meščanskem stanovanju v stilu Agate Christie so na preizkušnji detektivske spretnosti, pa tudi pogum, kajti v sobi prebiva mračna skrivnost.

V drugi sobi z imenom "(m)Učilnica", ki je odprla vrata v novembru, se lahko srečate najbolj strašno nočno moro: ostati v šoli po pouku, zaklenjeni v kabinetu norega profesorja.

NOVO: Tretja soba na Poljanski 11 "Profesorjeva skrivnost"

Pod krovno blagovno znamko escape room Enigmarium® priključili še tretjo sobo z imenom "Profesorjeva skrivnost" na Poljanski ulici 11 v Ljubljani. V skrivnostni sobi je profesor Rufus Amadeus po desetletjih eksperimentiranja in izpopolnjevanja ustvaril čudežni napoj. Njegov izum je tako dragocen, da bi ga lahko navadni smrtniki napačno izkoristili – zato ga je moral zavarovati z nizom preizkušenj za vse tiste, ki bi ga iskali ... Komu bo uspelo dokazati, da je vreden njegove zapuščine?

Vam bo uspelo pravočasno razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige ter odkleniti vrata na prostost?

Tega ne vemo. Vemo pa, da te čaka nora in nepozabna dogodivščina in super zabava!

Obisk Escape Room Enigmarium® priporočamo skupinam od dva do pet oseb, kar je idealno za družbo prijateljev, team building ali družino. Vse čaka nepozabna dogodivščina in super zabava!

Pobege prirejamo vsak dan, vendar je obvezna vnaprejšnja rezervacija termina v eni od sob (ali na Trdinovi 8, ali na Poljanski 11) na http://escape-room.si ali 031 33 44 88

Odprta kuhna
Glavna tržnica, Ljubljana ob 8:00
Odprta kuhna Kulinarična prireditev
Vsak petek od sredine marca do oktobra se na glavni ljubljanski tržnici dogaja nekaj, česar preprosto ne smete zamuditi. Na Odprti kuhni, tržnici sveže pripravljenih dobrot, različni slovenski kuharski mojstri kuhajo v živo in na stojnicah prodajajo svoje jedi.

Si želite raziskati kulinarično ponudbo Ljubljane na enem mestu? Želite v živo spoznati kuharske mojstre ter si ogledati pripravo jedi ob sproščenem druženju? Potem ne zamudite Odprte kuhne!

Odprta kuhna je lani prejela mednarodno nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran.

Mednarodna konferenca o procesih v visokem šolstvu
Filozofska fakulteta, Ljubljana ob 10:00
Mednarodna konferenca o procesih v visokem šolstvu Konferenca
Pridružite se nam na mednarodni konferenci, ki jo bomo izvedli v petek, 27. marca, na Filozofski fakulteti in Fakulteti za družbene vede. Povabili smo predstavnike študentskih organizacij iz okoliških držav, s katerimi bomo razglabljali o študentskem organiziranju in stanju visokega šolstva v naših državah. Z nami bodo:

Studentski front, Srbija (https://www.facebook.com/pages/Studentski-front/1456442074589109?fref=ts)
Studentski plenum, Makedonija (https://www.facebook.com/pages/Студентски-Пленум/1553840998179517?fref=ts)
Për Universitetin, Albanija (https://www.facebook.com/pages/Për-Universitetin/651561178215203?fref=ts)
International Student Gathering, Erasmus študenti iz različnih držav

Začnemo ob 10.00 uri v Modri sobi na Filozofski fakulteti. Dopoldan bo namenjen predstavitvam predstavnikov gostujočih organizacij o stanju visokega šolstva v njihovih državah. Prvi sklop bo trajal do 11.45, ko bomo naredili petnajst minutni odmor in nadaljevali z drugim sklopom. Ob 13.30 uri bo v istem prostoru predaval še dr. Primož Krašovec, ki bo slišane predstavitve postavil v širši družbeni kontekst.

Po odmoru za kosilo bomo popoldan začeli ob 16.00 uri v predavalnici 21 na Fakulteti za družbene vede. Izvedli bomo diskusijo s predstavniki vseh sodelujočih organizacij o stanju in načinih študentskega organiziranja v njihovih državah in si ogledali video posnetke o organiziranju, ki nam jih bodo poslali kolegi iz Grčije, Nizozemske in Čila.

Upamo, da boste z nami tudi v soboto zvečer, ko se boste lahko z našimi gosti podružili na Iskrinem solidarnostnem žuru, od 20.00 ure dalje v Pritličju (https://www.facebook.com/pritlicje?fref=ts).

Časovnica:
Modra soba, FF
10.00 uvod in predstavitve sodelujočih organizacij o stanju visokega šolstva v njihovih državah
11.45 odmor
12.00 nadaljevanje predstavitev
13.30 predavanje dr. Primož Krašovec
14.30 odmor za kosilo

Predavalnica 21, FDV
16.00 - 18.30 diskusija o študentskem in širšem organiziranju v posameznih državah, ogled video posnetkov kolegov iz Grčije, Nizozemske in Čila

Primer dobre prakse - predavanje o povezovanju gospodarstva z znanostjo
Fakulteta za dizajn, Prevale 10, 1236 Trzin ob 13:00
Primer dobre prakse - predavanje o povezovanju gospodarstva z znanostjo Predstavitev
V vrhunski kulinariki beli tartuf spada med "diamante sestavine" le-tega nam je uspelo skomponirati in postreči v tekoči obliki v obliki deserta. Po več letnih raziskavah je dobil ime - Refoškov desert z belim tartufom. Lahko ga poimenujemo tudi svetovna inovacija, saj je popolna novost na trgu.
Brez znanosti (Biotehniške fakultete, Fakultete za dizajn) in soavtorja Gorazda Potočnika, produkt ne bi ugledal luči. To želimo tudi na dogodku predstaviti in sporočiti javnosti, da je skupnimi močmi mogoče priti na cilj.

Zaplešimo v pravljico
Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale ob 17:00
Zaplešimo v pravljico Prireditev za otroke
Zaplešimo v pravljico je posebna oblika druženja, ki ga pripravljamo skupaj s Plesno šolo Miki. Otroci najprej prisluhnejo pravljici, nato pa na pravljično vsebino tudi zaplešejo. Tako knjiga pleše z nami.

V petek, 27. marca 2015, ob 17. uri vabimo otroke od 4. do 6. leta starosti na plesno gibalno animacijo, ki v povezavi s knjigo otroka še dodatno duhovno obogati in motivira.

Prijavite se na oddelku za otroke in mladino. Vstop je prost!

Skupina ''Za ženske v zrelih letih'', ki si želijo poglobljen stik s sabo
Študijsko raziskovalni center za družino, Gosposvetska 1, Ljubljana ob 17:00
Skupina ''Za ženske v zrelih letih'', ki si želijo poglobljen stik s sabo Pogovor
Način dela:

Srečanja bomo namenili temam:

- stik s sabo,
- moji odnosi (s partnerjem, otroci, starši…),
- kaj je zrelo obdobje ženskosti, kako na novo ovrednotiti svoje ženskost v tem obdobju,
- strah pred staranjem ( telo se spreminja…),
-skrb za telo in zdravje,
hormonske spremembe in s tem povezani problemi,
- strah za partnerski odnos (bom še zanimiva zanj, vprašanje intime in želje po intimi),
- bom znala biti tašča, babica, (otroci odhajajo, prihajajo vnuki, skrb za ostarele starše...),
- sem izpolnila svoja pričakovanja, izživela svoje sanje - kdo pravzaprav sem,
- družbeni stereotipi glede žensk v tem obdobju,
- prebujena ženska moč, zrelost prinaša modrost.

Kraj in čas srečanja:

V skupino se lahko vključi 10-12 udeleženk.
Pričetek v aprilu 2015. Skupina bo potekala enkrat tedensko, 12 tednov zapored, na Študijsko-raziskovalnem centru za družino.

Voditeljica:
Skupino bo vodila Desa Vanovšek, izpop. ZDT, terapevtka za individualno, partnersko in družinsko terapijo

Pogoji udeležbe:
Skupina je plačljiva, cena za posamezno srečanje je 15,00 EUR. Pred vstopom v skupino se z vsako udeleženko opravi individualen pogovor (brezplačen).

Kontakt in prijave:

Trenutno še zbiramo prijave za skupino, ki se prične v aprilu.
Pišete lahko na desa.vanovsek@srcdljubljana.com

ali pokličete na telefonsko številko 040 508 785 in pustite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici, mi pa vas pokličemo nazaj v najkrajšem možnem času.

Predstavitev senzomotorične terapije
Teološka fakulteta UL, Ljubljana ob 17:30
Predstavitev senzomotorične terapije Konferenca
Senzomotorična psihoterapija je celosten terapevtski pristop, ki temelji na najnovejših spoznanjih nevroznanosti, telesnih tehnik, psihodinamskem pristopu in teoriji navezanosti.

Omogoča vam, da začnete ponovno zaupati svojim (telesnim) občutkom in razumete govorico telesa, ki sporoča brez besed. Z učenjem pozornega opazovanja svojih nezavednih odzivov lahko namreč svoje vzorce osvetlimo, raziščemo, razumemo in spremenimo.

Senzomotorična terapija bo predstavljena na mednarodnem kongresu Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Več o programu kongresa: http://zdt.si/terapevti/aktualni_dogodki/38/vabilo_na_vi_mednarodni_kongres_kvaliteta_so_bivanja_27_28_3_2015_na_teoloski_fakulteti_v_ljubljani/

Več o senzomotorični terapiji: http://www.psihosoma.si/senzomotoricna/

Predstavitev knjige Vera vase
Babno Polje 67 ob 18:00
Predstavitev knjige Vera vase Pogovor
Zavod Rihtarjeva domačija bo medse povabil avtorici knjige Vera vase Alenko Rebula Tuta in Josipo Prebeg. V knjigi nas v 26 korakih (kolikor je poglavij) popeljeta po ključnih vprašanjih našega življenja in predlagata ustvarjalne izhode iz življenjskih zastojev.

Osrednja slovesnost ob prazniku občine Kamnik s podelitvijo priznanj Občine Kamnik
Dom kulture Kamnik, Fužine 10
Osrednja slovesnost ob prazniku občine Kamnik s podelitvijo priznanj Občine Kamnik Drugo
OSREDNJA SLOVESNOST OB PRAZNIKU OBČINE KAMNIK S PODELITVIJO PRIZNANJ OBČINE KAMNIK Organizator: Občina Kamnik Vstop prost!   Več informacij o dogodku

Poteka do: 27.3.2015
Lina Džuverović: Besedilo kot umetnost in umetnost kot besedilo
SCCA-Ljubljana, Metelkova 6 ob 18:00
Lina Džuverović: Besedilo kot umetnost in umetnost kot besedilo Predavanje
Pisana beseda in umetniško delo sta v razmerju, ki se ves čas spreminja, spotika, prerojeva, na novo oblikuje. Današnji t. i. postinternetni (omrežno zaznavni) čas, v katerem je za umetniško delo značilen stik pisane besede, podobe in omrežja, omogoča umetniškemu delu navezavo na zapuščino konceptualne umetnosti, Fluxusa, konkretne poezije, dade in net.arta, hkrati pa ga zaznamuje s pogoji njegove mrežne sedanjosti.

V predavanju bomo obravnavali umetnost kot pisanje, pisanje kot umetnost, pisanje o umetnosti in umetnost o pisanju. Spoznavali bomo prakse, tako zgodovinske kot sodobne, ki soočajo pisano besedo in umetniško delo, tudi performans. Širok nabor primerov vključuje dela umetnikov in umetnic, kot so: Kenneth Goldsmith, Hito Steyerl, Travis Jeppesen, K-HOLE, Tony White, Kim Gordon, Will Holder, Sue Tompkins, Vlado Martek, Goran Trbuljak in Mladen Stilinović.

LINA DŽUVEROVIĆ (Zagreb/London) je kustosinja in trenutno zaključuje doktorski študij kritičnega pisanja na londonskem Royal College of Art. Njeni članki so bili med drugim objavljeni v revijah Contemporary, Art Review, Artforum in The Wire. Med 2011–13 je bila umetniška vodja londonske ustanove Calvert 22; pred tem pa izvršna direktorica agencije za sodobno umetnost Electra v Londonu, ki jo je soustanovila leta 2003, ter kuratorka medijskih umetnosti v londonskem Institute of Contemporary Arts.

DAN PRED TEM, V ČETRTEK 26. MARCA, BO OB 18.00 PREDAVANJE POTEKALO TUDI V UGM - UMETNOSTNI GALERIJI MARIBOR, STROSSMAYERJEVA 6, MB.
__________________________________________
Predavanje je del serije predavanj Kako kritično je stanje kritiškega pisanja?, ki jih v letu 2015 pripravljata SCCA-Ljubljana in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo kot del izobraževanega programa Svet umetnosti.
Organizacija: Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo; SCCA-Ljubljana / Svet umetnosti; UGM - Umetnostna galerija Maribor
Podpora: Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo; ERSTE sklad.

Literatura v živo - Ad hoc risba slika poezijo
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana ob 19:00
Literatura v živo - Ad hoc risba slika poezijo Literarni večer
Ad hoc risba slika poezijo združuje glasbo, poezijo in slikanje. Po vsakem avtorskem branju bosta glasbeno in likovno interpretacijo prebranih pesmi v živo ustvarjala tolkalist Vid Drašler in stripar Ciril Horjak. Svoje pesmi bodo interpretirali Vid Sagadin, Robert Simonišek in Barbara Korun.

Hitri zmenki (30-40 in 40-50 let) z DogodkiZaSamske.si v Ljubljani
Dogodki za Samske, Kristalna palača, Ljubljana ob 20:00
Hitri zmenki (30-40 in 40-50 let) z DogodkiZaSamske.si v Ljubljani Spoznavni večer z dogodkizasamske.si

.style1 {color: #990000}
.style5 {color: #990000; font-weight: bold; }
-->

Hitri zmenki v Ljubljani (30-40 in 40-50 let)
Če nimate časa spoznavati novih ljudi oz. če bi radi v enem večeru spoznali od 6 do 20 samskih oseb, potem so HITRI ZMENKI prava izbira. <br>
Ob zamenjavi sogovornikov oz. sogovornic boste preživeli izjemno čudovit večer in pridobili kontakte vseh tistih, s katerimi boste začutili vzajemno simpatijo.
Na zmenkih vas bomo poleg elegantne izbire lokacije dogodka postregli tudi s pijačo dobrodošlice in vas pocrkljali z okusnimi prigrizki. <br>
HITRI ZMENKI oz. SPEED DATING predstavljajo zabaven in optimalen način za spoznavanje ljudi – v živo. Je priznan svetovni pristop za spoznavanje ljudi ob zamenjavi sogovornikov/ic na 7 minut.Kako potekajo HITRI ZMENKI? Pred začetkom HITRIH ZMENKOV se udeleženci zberejo in ob pijači dobrodošlice izmenjajo prvih nekaj besed.
Ko organizator razloži potek dogodka, se vsaka ženska usede k svoji mizi, moški pa se, ob znaku organizatorja, na vsakih 7 minut prisedejo k naslednji mizi oz. sogovornici.

Na vsaki mizi sta pripravljena:
- dva lista za izpolnjevanje vzajemnih simpatij – po eden za vsakega udeleženca,
- dve pisali in
- listek s temami za pogovor.<br>
Ob koncu zmenkov vsi udeleženci oddajo liste za izpolnjevanje organizatorju, ki ima edini pravico do posredovanja podatkov vzajemnim simpatijam. 2 dni po dogodku pa vsi udeleženci prejejo rezultate oz. kontakte svojih vzajemnih simpatij.
Po HITRIH ZMENKIH sledi druženje vseh udeležencev ob božanskih prigrizkih in slaščicah ter čudovitem razgledu nad celotno Ljubljano.<br>


VEČ O HITRIH ZMENKIH, prijavi na dogodek in izjavah udeležencev si preberite na naslednji povezavi
http://www.dogodkizasamske.si/o-dogodkih/hitri-zmenki.html
Vabljeni v objem priložnosti!
Dogodki za Samske


Femme Festival ženstvenosti
Cankarjev dom, Ljubljana
Femme Festival ženstvenosti Festival
Organizator: Ustanova Femme and Feminite
Več o festivalu Festival bo potekal v prostorih Cankarjevega doma (Velika sprejemna dvorana, Prvo preddverje, Drugo preddverje, dvorane E1-E4, M1-M4, Klub CD)

Poseben dogodek Femme special night bo 26. 3. v Linhartovi dvorani - kmalu več.

Prijavnica za razstavljalce Opisi razstavnih paketov

Poteka do: 28.3.2015
Ostalo
Capoeira za otroke - ŠKD Capoeira Tradicao Baiana
Studio Gledališče Ana Monro (ob kino Šiški), Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana-Šiška ob 16:00
Capoeira za otroke - ŠKD Capoeira Tradicao Baiana Za otroke
ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA
Mestre Ubaldo 'Alegria' in slovenski inštruktorji

TRENINGI ZA OTROKE PO RAZLIČNIH LOKACIJAH LJUBLJANE

CAPOEIRA ZA OTROKE
Preko vadbe capoeire otroci skozi igro spoznavajo svoje sposobnosti ter se soočajo z lastnimi omejitvami, ki se jih naučijo premagovati. Naučijo se sodelovati in spoštovati vrstnike in soočati z nepredvidljivimi in neznanimi situacijami. Na fizičnem nivoju razvijajo koordinacijo telesa, gibljivosti in motoriko. Otroci se učijo različnih udarcev, akrobacij in premikanja v ritmu. Pomemben del predstavlja tudi glasba, saj se hkrati učijo tudi petja, ploskanja in igranja glasbil.

MOJSTER UBALDO ALEGRIA IN NJEGOVE IZKUŠNJE Z OTROCI
Brazilski mojster in vodja skupine Ubaldo Alegria ima že 28 let izkušenj z delom z otroci. Že v Braziliji je izvajal tečaje za otroke in bil pobudnik mnogih humanitarnih projektov. Med drugim je uvedel capoeiro tudi v psihiatrično ustanovo v Salvadorju. S prihodom v Evropo je začel poučevati tudi otroke v Italiji in Sloveniji, kar uspešno dela že 12 let. Njegovo področje zaobjema predšolske in osnovnošolske otroke ter mladino. Izvaja tudi delavnice za otroke s posebnimi potrebami, telesnimi ovirami in problematično mladino. Nekaj svojih inštruktorjev je že izučil za delo z otroci na področju capoeire.

Treningi potekajo vsak torek, četrtek in petek v Šiški, Šentvidu, Viču.

VEČ na:
Tel: +386 (0)41 243-411
E-mail: capoeiratb@gmail.com
www.capoeiratb.si
FB Site: ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA

Ljubezen je popolni zločin	 (L'amour est un crime parfait)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 16:45
Ljubezen je popolni zločin (L'amour est un crime parfait) Kino
Režija: Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu
S snegom pobeljene švicarske Alpe so prizorišče skrivnostnega zločina v tej nenavadni mešanici hitchcockovske kriminalke, črne komedije in zgodbe o nori ljubezni z izvrstnim Mathieujem Amalricom v glavni vlogi.

V vsakem primeru Laurence (Laurence Anyways)
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana ob 18:00
V vsakem primeru Laurence (Laurence Anyways) Kino
Xavier Dolan, Kanada, 2012, DCP, 1.33, barvni, 159', ap , svp Uveljavljeni romanopisec in predavatelj Laurence v Montréalu živi skupaj z ljubeznijo svojega življenja, vročekrvno Frédérique. Ko se po do lgih letih skrivanja in potlačenih čustev Laurence naposled odloči zaživet i kot ženska, se ji življenje postavi na glavo. Stilizirana romantična dr ama kanadskega čudežnega dečka Xavierja Dolana o predsodkih in deset let t rajajoči nemogoči ljubezni.

Citizenfour	 (Citizenfour)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 18:45
Citizenfour (Citizenfour) Kino
Režija: Laura Poitras

Timbuktu	 (Timbuktu)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 19:00
Timbuktu (Timbuktu) Kino
Režija: Abderrahmane Sissako
Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo, Bamako) brez trohice senzacionalizma pripoveduje pretresljivo zgodbo iz Zahodne Afrike pod džihadističnim režimom. V svoji neprizanesljivi obsodbi fundamentalizma se režiser tudi tokrat ne odpove značilnemu občutku za lepoto, humor in ironijo. Sedem nagrad cezar (za najboljši film, režijo, scenarij, glasbo, zvok, montažo in fotografijo) ter nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.Premiera Primorski padalci v veliki dvorani Kazine
Kazina, Kongresni trg ob 19:00
Premiera Primorski padalci v veliki dvorani Kazine Kino
Dokumentarne filme je v sodelovanju s Socialno akademijo v okviru mladinskega projekta SOS ustvarjalo osem mladih, ki v filmih obravnavajo t. i. primorske padalce, aktualnost travm in delitev izpred 70 let v sedanjem času ter soočanje z njimi.

Projekt podpirajo U.S. Embassy Ljubljana , Urad RS za mladino, MOL, European Commission (Evropa za državljane).

Premiera filmov bo jutri, 27. marca 2015, ob 19.00 uri v veliki dvorani Kazine na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Vstop prost.

Vljudno vabljeni.

Celovečeren igrani film Drevo
Slovenska kinoteka, Ljubljana ob 20:00
Celovečeren igrani film Drevo Kino
O FILMU:
Zgodba filma​ sledi materi in njenima otrokoma, Aleku in Veliju, ki s​ta ​zaradi grožnje krvnega maščevanja varn​a​ le za zidovi svoje​ga​​ doma. Družina se znajde v brezizhodnem položaju, ​in ko ​
čas izgine​, ​se ​zatočišče se spremeni v zapor. Vendar pa tudi to otrokoma ne more preprečiti sanj in želje po svobodi.
Prvenec mlade režiserke Sonje Prosenc ​Drevo ​je takoj po prvih projekcijah prejel številne nagrade tako doma kot v tujini​ in pohvale ​v uglednih mednarodnih revijah​. ​The Hollywood reporter je Sonjo označil kot izrazito talentirano mlado režiserko, Drevo pa tuji kritiki izpostaljajo kot "edinstveno delo", "mojstrovino" in "obetaven prvenc".

Drevo
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana ob 21:00
Drevo Kino
Sonja Prosenc, Slovenija, 2014, DCP, 2.35, barvni, 90' & nbsp; Družina se znajde v brezizhodni situaciji, ko je varna samo za zi dovi lastne hiše in dvorišča. Ko čas izgine, se zatočišče spremeni v zapo r. Nič pa ne more preprečiti sanj in želje po svobodi. <br>»Želja, da bi naredila ta film, je nastala iz zgodb, ki sem jih slišala in prebrala med raziskovanjem za projekt z nekega drugega področja. To so bile zgodbe o otrocih, ki zaradi maščevanja, ki grozi njihovi družini, odraščajo u jeti za zidovi lastnega doma. S soscenaristom in direktorjem fotografije M itjem Ličnom sva vzela ta moment in okoli njega zgradila svoj fiktivni sve t, ki sicer ne poskuša posnemati realnosti, a nosi realna občutja ujetos ti in tesnobe.« Sonja Prosenc

Ljubezen je popolni zločin	 (L'amour est un crime parfait)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Ljubezen je popolni zločin (L'amour est un crime parfait) Kino
Režija: Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu
S snegom pobeljene švicarske Alpe so prizorišče skrivnostnega zločina v tej nenavadni mešanici hitchcockovske kriminalke, črne komedije in zgodbe o nori ljubezni z izvrstnim Mathieujem Amalricom v glavni vlogi.

Citizenfour	 (Citizenfour)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:15
Citizenfour (Citizenfour) Kino
Režija: Laura Poitras

Gledališče
Guliverjeva potovanja
Veliki oder, Ljubljana
Guliverjeva potovanja Predstava za otroke
Gostuje Drama SNG Maribor Režiser Matjaž Farič Igrajo<br> Matevž Biber<br> Mojca Simonič<br> Ivica Knez<br> Odlični angleško-irski satirik Jonathan Swift (1667–1745) je pred več kot tristo leti ustvaril lik vedoželjnega Guliverja, ki ga je poslal na fantazijsko popotovanje v svet pritlikavih liliputancev, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj. Guliver se je v teh svetovih zapletal v razburljive popotniško-raziskovalne avanture, polne domišljijskih preobratov in presenečenj. V uprizoritvi otroci ne bodo samo gledalci, ampak bodo skupaj z Guliverjem skozi ples in igro pluli v fantazijske in oddaljene svetove.<br>Več informacij o predstavi Gostuje Drama SNG Maribor Režiser Matjaž Farič Igrajo<br> Matevž Biber<br> Mojca Simonič<br> Ivica Knez<br> Odlični angleško-irski satirik Jonathan Swift (1667–1745) je pred več kot tristo leti ustvaril lik vedoželjnega Guliverja, ki ga je poslal na fantazijsko popotovanje v svet pritlikavih liliputancev, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in nazadnje v idilično kraljestvo modrih konj. Guliver se je v teh svetovih zapletal v razburljive popotniško-raziskovalne avanture, polne domišljijskih preobratov in presenečenj. V uprizoritvi otroci ne bodo samo gledalci, ampak bodo skupaj z Guliverjem skozi ples in igro pluli v fantazijske in oddaljene svetove.

Poteka do: 27.3.2015
Georges Bizet: Carmen
SNG Opera in balet Ljubljana ob 19:30
Georges Bizet: Carmen Opera in balet
Georges Bizet (1838–1875) velja za mojstra francoske opere v drugi polovici 19. stoletja in obenem za izrazitega opernega skladatelja, ki je posvetil skoraj vse svoje ustvarjalne sile gledališču. Bizet je Carmen zložil med letoma 1873 in 1874. Libreto, ki sta ga ob skladateljevem sodelovanju in po literarni predlogi Prosperja Mériméeja napisala Henri Meilhac in Ludovic Halévy, velja za enega najboljših v celotni operni literaturi. Znamenita zgodba o zapeljivi ciganki je pravzaprav ljudska drama nebrzdane strasti, ki odpira vprašanja o ljubezni kot hipni strasti, ter o ljubosumju in maščevanju, ki neizogibno vodita v smrt in propad. Bizet je ustvaril edinstveno delo, saj je nastala realistična opera, s katero se težko kosajo tudi največje mojstrovine sorodnega italijanskega verizma. Dobro oblikovani značaji te polnokrvne drame s tragičnim razpletom so z vseh strani prežeti s španskimi ritmi in cigansko melodiko ter izrisujejo okolje, iz katerega Carmen izhaja in mu ne more ubežati.

Novo postavitev smo zaupali britanski režiserki in scenski oblikovalki Pameli Howard, delo bo glasbeno pripravil šef dirigent Jaroslav Kyzlink.

Tamala v režiji Zvoneta Šedlbauerja
Šentjakobsko gledališče, Krekov trg 2, Ljubljana ob 19:30
Tamala v režiji Zvoneta Šedlbauerja Komedija
Spoštovani prijatelji!

Vljudno vas vabimo na
DOBRODELNO GLEDALIŠKO PREDSTAVO "TAMALA".

Celoten izkupiček od prodanih kart bomo nakazali projektu Botrstvo v Sloveniji Zveze prijateljev mladine Moste Polje.

Vabimo vas, da z nami preživite prijeten petkov večer ter z nakupom vstopnic za predstavo Tamala, pomagate narisati in vrniti nasmehe na obraze naših otrok. Recite tudi vi DA dobrodelnosti in se nam pridružite, da skupaj podpremo projekt Botrstvo v Sloveniji.

Cena karte za predstavo znaša =20,00 EUR na osebo.
Naročilo poteka preko e-naslova gregor@aserta.si. Karte vam pošljemo po pošti. Za podrobnejše informacije smo na voljo tudi na tel.številkah: 01-231-2860 ali na mobilnih telefonih: 041 731 306 ali 051 306 769.

Po predstavi vas vljudno vabimo na krajše druženje s igralci in člani BNI Karantanija, ki bo potekalo v prostorih Šentjakobskega gledališča Ljubljana.

Vljudno vabljeni!

In za še nekaj malega o predstavi:
Hči v kulminaciji pubertete! Mama v jeku klimakterija! Oči, ki je pri hiši samo za sprehajanje psa, sicer pa – copata. Hormonski spopad.
Natančno preberite. Nismo zapisali homerski spopad temveč hormonski spopad med materjo in hčerjo. Pa za še en spopad gre v tem inteligentnem komedijskem delu gospe April De Angelis: za konfrontacijo permisivnosti z restrikcijo. Vas bo kaj motilo, ko boste med gledanjem zaznali, da so glavni junaki te družinske komedije zelo podobni nekim ljudem iz vašega okolja ali okolja vaše osnovne celice – družine? Ne predajte se miselnosti, ki jo označuje stališče: "Imam zadosti družinskega cirkusa doma! Zakaj bi si hodil ogledovat še cirkus, ki ga o družini uprizarjajo v Šentjakobu!". Zdrži, spoštovano občinstvo! Nagrajeno boš s pozitivnimi obrestmi!

Več o predstavi na povezavi:
http://www.sentjakobsko-gledalisce.si/opisi_predstav/podrobnosti/64

#pornographia
Križevniška 1, Ljubljana ob 20:00
#pornographia Drugo
#pornographia je radikalni gledališki performans!


O predstavi

pornografíja -e ž (ȋ) prikazovanje, obravnavanje spolnosti samo zaradi erotičnega draženja, ugajanja

#pornographia, v režiji Alena Prošića, je avtorski projekt hybridTheatra, inspiriran z zlato palmo nagrajenim filmom Blue is the warmest color ter istoimenskim stripom francoske umetnice Julie Maroh, po katerem je film nastal. Predstava, v slogu “gledališke Dogme”, idejo hibridnega gledališča reducira skoraj izključno na dialog. Ljubezensko zgodbo Emme in Adele, katerih vlogo sta prevzeli Lara Vouk in Maša Grošelj, pa na novo interpretira. Postavlja jo pred izziv v katerem se je potrebno otresti vsakršnih predsodkov in se brez zadržkov soočiti z likoma. Čeprav si zavedno sposoja osnovne značilnosti izvirnika, se od filma, z mešanjem stvarnosti in iluzije, vsebinsko oddaljuje. S tem zgodbi doda večplastnost, pomen njune ljubezni pa prestavlja na višjo raven.

Njuno srečanje ni naključje. Je motiv. Medtem, ko nam Adele daje občutek šibke in vase ujete posameznice, se nam Emma predstavi v luči popolne svobode. Kot želja, ki se je manifestirala v osebi. Med njima se vzpostavi navidezna distanca, ki se vseskozi zmanjšuje, v neki točki pa popolnoma izgine. Razmerje moči se izenači in odprejo se nam vrata njune intime. Če #pornographia draži, potem gre za draženje čustev. Skozi pogovor jih postopoma razkrivata, vprašanje ljubezni pa ju dokončno razgali. Emma postane žrtev lastnih prepričanj, njena moč počasi skopni in vlogi se zamenjata. Besede niso več potrebne, ostane samo tišina.

O režiserju

Nekateri ga poznajo kot filozofa, večina pa je Alena Prošića spoznala skozi predstavo Antikrist, ki je nastala v Prošićevi režiji in po njegovem scenariju. Ljudje, kot je Alen, postavljajo vzor, motivacijo in inspiracijo in slednjega bo poln tudi njegov avtorski projekt hybridTheatra #pornographia.

»Vedno me vzburjajo zgodbe, ki se nekaterim zdijo preveč vulgarne, odbijajoče - celo grde. Lorelai, Antikrist in zdaj #pornographia. Verjetno sem predstavnik tiste druge, manj patetične polovice “izgubljene generacije”.« Alen ProšićAvtor:

Alen Prošić

Režija:

Alen Prošić

Igrata:

Lara Vouk, Maša Grošelj

Dramaturgija:

Nina Šorak

Oblikovanje luči in scene:

Igor Remeta

Produkcija:

hybridTheatre

Koprodukcija:

Mini teater 

Premiera:

27. marec 2015, Mini teater, Križevniška 1

Inspirirano s filmom Blue is the warmest colour 

Radikalni gledališki performans

Ne priporočamo za mlajše od 18 let

Božič pri Ivanovih
Mala drama, Ljubljana
Božič pri Ivanovih Drama
Aleksander Vvedenski (1904–1941) je ob Daniilu Harmsu vodilni predstavnik ruskega absurdizma, literarne smeri ruske avantgardne skupine OBERIU (Zveza realne umetnosti), ki so jo uradno ustanovili leta 1927. V igri Božič pri Ivanovih (1938) se nesmiselnost približuje poetiki dadaizma in stopnjuje prek tragično-grotesknih dogodkov. Normalnost v igri zabrisujejo dialogi, odnosi med dramskimi osebami in neskladja med besedilnim in vizualnim: živali govorijo, oče in mati se ljubita ob odprti krsti, nekateri dramski liki ne govorijo, ampak le pojejo, odsekana glava se pogovarja s telesom ipd. Igra je parodija navidez racionalnega meščanskega sveta, v katerem se logika obrne v nesmisel in racionalnost v brezpomenskost. Iz gledališkega lista ...<br>Več informacij o predstavi Aleksander Vvedenski (1904–1941) je ob Daniilu Harmsu vodilni predstavnik ruskega absurdizma, literarne smeri ruske avantgardne skupine OBERIU (Zveza realne umetnosti), ki so jo uradno ustanovili leta 1927. V igri Božič pri Ivanovih (1938) se nesmiselnost približuje poetiki dadaizma in stopnjuje prek tragično-grotesknih dogodkov. Normalnost v igri zabrisujejo dialogi, odnosi med dramskimi osebami in neskladja med besedilnim in vizualnim: živali govorijo, oče in mati se ljubita ob odprti krsti, nekateri dramski liki ne govorijo, ampak le pojejo, odsekana glava se pogovarja s telesom ipd. Igra je parodija navidez racionalnega meščanskega sveta, v katerem se logika obrne v nesmisel in racionalnost v brezpomenskost. Iz gledališkega lista »Drugače od filmskega medija se sodobno gledališče redko loteva žanra grozljivke in pri občinstvu še redkeje izzove občutke subtilne groze in strahu, četudi so bila prav ta občutja poleg sočutja ter katarze (očiščenja vseh občutij) v samem temelju antične tragedije. Razmah žanra grozljivke je pogojen z akumulacijo negativnih impulzov iz družbeno-političnega dogajanja, ki se lahko v najrazličnejših oblikah sproščajo prek umetniškega medija. Zdi se, da je trenutno čas ravno pravi za grozljivke, da je horor v zraku in povsod okoli nas in da je igra Božič pri Ivanovih s svojo tragifarsičnostjo izvrstna dramska predloga zanj. Paradigma avantgarde in njenih narativnih in slogovnih prijemov postane poligon za sodobno umetniško paradigmo, ki jo ustvarjamo tukaj in zdaj. V igro skušamo vstopati prek subjekta zdajšnjega časa ter izvajamo gledališko raziskavo subjektovega zavednega in nezavednega na družbeno-političnem ozadju. Kaj se trenutno dogaja s psihičnim življenjem posameznika? Naš izraz je odraz družbe in izrazito mučnih okoliščin, v katerih smo se znašli kot posamezniki. Naša alternativa je preizkus tretje generacije ruske avantgarde, ki nam je ponudila imenitno podlago za ustvarjanje, raziskovanje in kritiko tako družbeno-politične kot gledališke paradigme našega časa. In prav to je alternativa, ki nam je tisti, o katerih na tem mestu ne bomo govorili, ne morejo vzeti.«
Eva Kraševec: V iskanju izgubljene alternative (odlomek) »Je ta svet res narejen tako, da se po njem sprehajajo varuške, ki v času postavljanja božične jelke otroku s sekiro odbijejo glavo? Je svet res tak, da se zločini pripetijo brez razlogov? So otroci medtem, ko so starši na baletni predstavi, varni? Je svet res tako globoko absurden? Popolnoma brez smisla?«
Ali Žerdin: Sekira in Bushmaster (odlomek) »Močna skušnjava avtorja tega besedila je, da bi, opazujoč absurdističen tekst pred seboj, nekako poskušal v projekt dramatika, v projekt ustvarjalcev uprizoritve in ne nazadnje v lasten pisunski projekt vpeljati smisel. Mar ni to nekaj, kar si želimo vsi? Mar ni to nekaj, kar počnemo, ko vsakdanje uporabljamo besedo absurd? Otroci v Švici pa umirajo?«
Jurij Smrke: Nevarno je v teh časih govoriti da-da (odlomek) »[…] V vsebinskem smislu je literarni svet Vvedenskega svet, v katerem je človek nedoumljivo zapleten v proces preobražanja, skupaj s stvarmi, rastlinami in živalmi, vržen v razkrojeni čas in razpadajoči prostor, ki napovedujeta smrt. Čas in prostor sta ločena od jezikovne resničnosti in vsakdanjih zakonitosti in podrejena svetu števil. Pesniški subjekt, razcepljen v fantastično, sanjsko stvarnost prostora-časa, je obseden z napovedjo katastrofe, eshatološkega konca sveta, v katerem ne bo več ne resničnega in ne izmišljenega Boga. […] «
Drago Bajt: Aleksander Ivanovič Vvedenski (odlomek) »[…] Medtem ko je določeno število sovjetskih umetnikov (z različnih področij) prej poskušalo spodbujati podobo bralca/gledalca, ki je ‘neodvisen, razmišljujoč, kreativen subjekt’, pa je bil leta 1938, ko je Vvedenski napisal Božič pri Ivanovih, edini dovoljeni pogled na občinstvo pogled na uniformirano množico pasivnih sprejemnikov umetnikovega (se pravi partijskega) sporočila. […] Večinoma se je o Božiču pri Ivanovih govorilo bodisi kot o parodiji na klasično rusko literaturo ali kot o predhodnici zahodnega gledališča absurda. Oba pogleda sta precej utemeljena; igra je polna zelo rahlo prikritih aluzij na dela Dostojevskega, Čehova (in Ibsena), in medtem ko imajo živali dar govora in racionalnega razmišljanja, ljudje v njej zmedeno blebetajo. Oba pristopa se tiho strinjata, da igra spodjeda številne literarne in zunajliterarne konvencije, povezane z realistično dramo (žanrom, za katerega se zdi, da mu na začetku najbolj sledi). In res je ključ do branja in recepcije Božiča pri Ivanovih prav v tem, da opozarja na ustaljene kode realistične drame tako, da jih razbija. Kajti s potujevanjem besede, teksta, sveta, igra poudarja dejstvo, da dramsko besedilo tako kot vsako izrekanje ‘soustvarja’ tudi tisti, ki mu je besedilo namenjeno, pa naj se besedilo še tako izdaja za objektivno ‘sliko’ realnosti. […] V končni analizi igre pa ni pomembno, ali je bila napisana za branje ali za uprizarjanje. Z večjo gotovostjo lahko trdimo, da je Vvedenski z njo opozoril na proces estetske recepcije in še posebej na usmerjenost drame na naslovnika.«
Graham Roberts: Predstavljajte si: Božič pri Ivanovih (odlomek) (prevedla in priredila Darja Dominkuš) »[…] navedki iz Sivega zvezka, v katerih Vvedenski govori o najpomembnejših temah, ki so ga zanimale vse življenje. Te teme so po njegovih lastnih besedah: Čas. Smrt. Bog. Neločljive so od alogičnosti, od razumevanja – nerazumevanja in od komunikacije tiste vrste, ki jo je v svojih delih realiziral Vvedenski. Nesmisel, alogičnost in nerazumevanje včasih povezujejo z iracionalnostjo, ta pa velikokrat asociira na nejasnost ali zmedo. Nesmisel Vvedenskega pa ni iracionalen, ampak alogičen. […] «
Jakov Semjonovič Druskin: Komunikativnost v pesmih in prozi Aleksandra Vvedenskega (odlomek) (prevedla in priredila Tatjana Stanič) »Dovolite, poet, da Vam ugovarjam po načelnem vrstnem redu v naslednjih točkah: […] Nesmiselnost kot pojav izven smisla. […] Umor fonetike. […] Kompozicija dela. […] Izbor teme. […].«
Nikolaj Aleksejevič Zabolocki: Moji ugovori A. I. Vvedenskemu, avtoriteti nesmisla (odlomek) (prevedla Tatjana Stanič) »Zgodovinsko sega praznovanje božiča v predkrščanske čase, ko so ljudstva praznovala prihod zimskega solsticija, ki pomeni daljšanje dneva, zmago svetlobe nad temo, dobrega nad zlim. Radost, ki jo prinaša prevlada sonca nad mrakom, je v sodobnem svetu že dolgo razlog za praznovanje. Krščanski božič označuje Kristusovo rojstvo, praznovanje duhovnosti, družinskih vrednot, je obdobje zasebnosti in kontemplacije. Namenjen je druženju v krogu družine, v bolj religioznih okoljih tudi razmišljanju o temeljnih vprašanjih življenja. A božič Vvedenskega je popolnoma drugačen. […] «
Nataša Berce: Spodmaknjene božične vrednote (odlomek)

Poteka do: 27.3.2015
Beton Ltd.: Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli
Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Slomškova 18 ob 20:00
Beton Ltd.: Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli Drugo
Zdaj že prepoznavna ustvarjalna drža kolektiva Beton Ltd., ki se kaže v sprotno odzivnem in komunikativnem komentiranju časa in sveta, katerem ta hip živimo, se v projektu Vse, kar smo izgubili, medtem ko smo živeli izriše tako, da podobo aktualne sedanjosti postavijo ob bok preteklosti. (Zala Dobovšek, Delo, 28. 9. 2013)

Predstava izhaja iz absurda, kot ga v delu Morilec brez razloga razvija Eugene Ionesco, njeni avtorji pa nas popeljejo skozi tri časovna obdobja: leto njihovega rojstva (1976 in 1977), obdobje odraščanja, ki se zaključi z zrelostnim izpitom (1995 /1996) in sedanjost.

"Primož Bezjak, Branko Jordan in Katarina Stegnar / … / pokažejo na dvoumnost spektakla, vključno s samim gledališkim spektaklom, katerega aktivni protagonisti so tudi sami. Vtem, ko se skupaj z njimi sprašujemo, kaj bi nekoč morali narediti, da bi se počutili bolje v svoji koži, pa nismo, se vrnemo k stvarnosti; pravzaprav se povsem potopimo vanjo, saj se fiktivno, virtualno in namišljeno, ki nas obkrožajo v obliki medializiranih podob, uspešno zrušijo na oder v vsej svoji grotesknosti." (Nenad Jelesijević, Radio Študent, 22. 11. 2013)

Koncept in režija: Beton Ltd.
Glasba: Dead Tongues (Janez Weiss, Jure Vlahovič)
Scenografija in oblikovanje svetlobe: son:DA
Dramaturgija: Andreja Kopač
Kostumografija: Mateja Benedetti
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Oblikovanje maske: Luka Luka
Nastopajo: PRIMOŽ BEZJAK, BRANKO JORDAN, KATARINA STEGNAR
Glas voditeljice: Taja Zuccato
Tehnični koordinator: Andrej Petrovčič
Garderoba: Nataša Recer
Šivanje kostumov: Slavica Šubašič, Irena Tomažin, Marija Špeh
Vodja projekta APT: Andrej Berger
Producentka zavoda Bunker: Maja Vižin
Produkcija: Anton Podbevšek Teater, Novo mesto
Koprodukcija: Bunker, Ljubljana
Predstavo so omogočili: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana
KRKA, d. d., Novo mesto – generalna pokroviteljica
Telekom Slovenije, d. d. – donator
Steklarna Rogaška – sponzor
Zahvala: Daša Doberšek, Igor Remeta, Jasmin Talundžić, Matej Andraž Vogrinčič, CUK Kino Šiška, Vinogradništvo Franc Bezjak

45. teden slovenske drame
Prešernovo gledališče Kranj
45. teden slovenske drame Drama
Na letošnjem gledališkem festivalu, 45. tednu slovenske drame, ki ga organizira Prešernovo gledališče Kranj, se bo zvrstilo 16 predstav, od tega 8 v tekmovalnem, 3 v spremljevalnem in 5 v mednarodnem programu, v katerem se bodo predstavila gledališča iz Indije, Izraela, Avstrije in Makedonije.
Med osmimi predstavami v tekmovalnem delu bo na ogled tudi predstava Mrtvec pride po ljubico Svetlane Makarovič Prešernovega gledališča Kranj. Režiral jo je Jernej Lorenci. Predstava je na lanskem festivalu Borštnikovo srečanje prejela nagrado Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije za najboljšo uprizoritev pretekle sezone (2013/2014), igralka Ana Urbanc je za vlogo Prve Micike prejela Borštnikovo nagrado, skladatelj Branko Rožman pa za glasbo v omenjeni predstavi.

Program: http://www.pgk.si/

Foto: Mare Mutić

Poteka do: 7.4.2015
Glasba
Pomladna Prepevanja 2015 - 9. koncert
Konservatorij za glasbo in balet, Ižanska cesta 12, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana ob 16:00
Pomladna Prepevanja 2015 - 9. koncert Drugo
petek, 27. marec 2015, ob 16. uri

Otroški pevski zbor OŠ DRAVLJE
zborovodkinja: Andreja Kozlevčar

Otroški pevski zbor OŠ ALOJZIJA ŠUŠTARJA
zborovodkinja: Nadja Janežič

Otroški pevski zbor OŠ OSKARJA KOVAČIČA
zborovodkinja: Barbara Pekolj

Otroški pevski zbor OŠ ŠENTVID
zborovodkinja: Andreja Kozlevčar

Mladinski pevski zbor OŠ ALOJZIJA ŠUŠTARJA
zborovodkinja: Nadja Janežič

Mladinski pevski zbor OŠ JOŽETA MOŠKRIČA
zborovodkinja: Vesna Ristova Petrova

Mladinski pevski zbor OŠ DRAVLJE IN OŠ ŠENTVID
zborovodkinja: Andreja Kozlevčar

Prulčkov odpeti petek: koncert Acre (IT) ob 20h
Prulček Bar, Prijateljeva 2, Ljubljana ob 18:00
Prulčkov odpeti petek: koncert Acre (IT) ob 20h Drugo
Ermanno Baron – drums, objects
Ginomaria Boschi – guitar, effects
Marco "uBiK" Bonini – laptop, tapes and theremin

Acre is an improvisation-based trio, working on forms, images and places of music and listening. The group’s sound is made up of some recognizable music influences, and focuses on the way these influences are dealt with, letting them "interfere": the jazz matrix of the impro praxis, the real time elaboration of synthetic sounds, the timbre and sign research borrowed by educated western music.

Rooting in these ground coordinates, the group’s "free game" stays open to continuous new modulations and configurations. Among the group’s targets, the work on a unitarian sound dimension, able to melt and blend together the timbres of the different instruments (laptop, guitar, drums) in a new synthesis, making their single "voices" undistinguishable: the sounds’ source stays uncertain and doubtful when attempting to isolate it from the net it is knitted in.

Več na www.prulcek.si


Aleš Kacjan - flavta, Modri 6 in izven
Cankarjev dom, Gallusova dvorana, Ljubljana ob 19:30
Aleš Kacjan - flavta, Modri 6 in izven Klasična glasba
Orkester Slovenske filharmonije
dirigent Ari Rasilainen
Aleš Kacjan, flavta

Spored:
E. Grieg, Peer Gynt – suita št. 1
K. Saariaho, Krilo sanj – koncert za flavto in orkester
C. Nielsen, Simfonija št. 5, op. 50

Naslednji koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije bo zaznamoval flavtist solist Aleš Kacjan, ki je že vrsto let solist v Orkestru Slovenske filharmonije. Pod dirigentskim vodstvom Arija Rasilainena bo skupaj z Orkestrom Slovenske filharmonije izvedel Krilo sanj – koncert za flavto in orkester finske skladateljice Kaije Saariaho. Na sporedu sta še Griegova suita št. 1 Peer Gynt in Nielsenova Simfonija št. 5, op. 50.
Aleš Kacjan veliko nastopa kot solist ter kot član različnih komornih skupin. Je ustanovni član pihalnega kvinteta Slowind, s katerim nastopa po Evropi, ZDA, Mehiki in Mongoliji. Njegovo delovanje na diskografskem področju pokriva zelo širok spekter, tako v solistični kot v komorni igri: od glasbe 20. stoletja različnih žanrov prek vrhuncev klasicizma do baročne literature. Posebej velja omeniti njegov zadnji posnetek, antologijski pregled solističnih skladb za flavto iz 20. stoletja, in sodelovanje pri izdajah portretnih plošč slovenskih skladateljev P. Ramovša, P. Mihelčiča, P. Kopača.
Vljudno vabljeni!

Vstopnice: Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299 / 300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si

Zborovski pevci za zborovske pevce
Viteška dvorana Križank, Ljubljana ob 19:30
Zborovski pevci za zborovske pevce Klasična glasba
Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana
Zborovodkinja: Tereza Podlogar
Tilen Bajec, klavir
* * *
Mladinski pevski zbor RTV Slovenija
Zborovodja: Tomaž Pirnat

Spored:

Julio Dominguez (1965): Ave Maria
Heinz Kratochwil (1933–1995): Im Park
Stefan Kalmer (1955): Give Them Thy Fingers
Alberto Favero (1944), prir. Liliana Cangiano (1951–1997): Te quiero
Robert Faltus (1973): Baha Yango
Slovenska ljudska, prir. Ciril Pregelj (1887): Da bi jaz znala
Belokranjska ljudska, prir. Jakob Jež (1928): Igraj kolce
Irska ljudska, prir. Satoshi Suto (1983): Down By The Salley Gardens
Irska ljudska, prir. Satoshi Suto (1983): Believe Me, If All Those Endearing Young Charms
Črnska duhovna, prir. Jester Hairston (1901–2000): I Can Tell The World
Angleška ljudska, prir. John Rutter (1945): The Willow Tree
Leonard Cohen (1934), prir. Roger Emerson (1950): Hallelujah
Uršula Jašovec (1986): Vlak
* * *
Lucijan Marija Škerjanc (1900–1973): Tiho, tišje po smrečju (Vida Jerajeva)

Klemen Golner, klavir

Risto Savin (1859–1948): Pomladi (Vida Jerajeva)
Radovan Gobec (1909–1995): Trije fantje (Manko Golar)
Lojze Lebič (1934): Predpomladna pesem (Karel Destovnik - Kajuh)
Ljudska iz Rezije prir. Ambrož Čopi (1973): Da lipa ma! Ke bej na jë?

Karl Jenkins (1944): Tri skladbe iz cikla Adiemus

Ana Starc, altovska kljunasta flavta
n.n., tolkala
Klemen Golner, klavir
Ana Benkovič, koreografija

Mešani mladinski pevski zbor Veter Ljubljana je jeseni leta 1989 ustanovila Glasbena mladina ljubljanska z namenom spodbuditi interes za zborovsko glasbo med ljubljanskimi srednješolci in jim ponuditi možnost za prvo izobrazbo glasu. Zbor je uspešno postavil na noge njegov prvi dirigent Marko Vatovec. Leta 1991 je vodstvo pevcev prevzela Mihaela Pihler, nasledil pa jo je Matjaž Barbo. Jeseni leta 1993 je zbor prevzela dirigentka Urša Lah in pod njenim vodstvom je Veter postal eden najboljših slovenskih mladinskih pevskih sestavov. Od septembra 2009 ga vodi Tereza Podlogar. Visoko kvaliteto zbora potrjujejo osvojene zlate plakete, prva mesta in posebne nagrade na zborovskih tekmovanjih v domovini in tujini: v Celju (1995 in 1997), Neerpeltu v Belgiji (1996 in1998), Pohlheimu v Nemčiji (1999), Corku na Irskem (2000), Budimpešti na Madžarskem (2001), Lindenholzhausnu v Nemčiji (2001), v Splitu (2002), Prevezi v Grčiji (2002 in 2004), Arnhemu na Nizozemskem (2005), Splitu (2006) in Bratislavi (2007 in 2012). Septembra 2013 se je zbor udeležiil Mednarodnega zborovskega tekmovanja v italijanskem Riminiju in osvojil 3. mesto in srebrno plaketo. V skladu z izobraževalnim poslanstvom zbora sestavljajo koncertni program skladbe različnih glasbenozgodovinskih stilnih obdobij, pomemben poudarek je na glasbi 20. stoletja in prvih izvedbah del mladih slovenskih skladateljev. Posebno pozornost namenjajo pevci slovenski ljudski glasbi, preko posameznih pesmi pa se seznanijo tudi z glasbenim izročilom drugih narodov. Občasno se zbor posveča tudi vokalno-inštrumentalnim delom. V letu 2002 je sodeloval s Simfoniki RTV Slovenija in Komornim zborom RTV Slovenija pri izvedbi priljubljene kantate Carla Orffa Carmina Burana, koncert z Big Bandom RTV Slovenija decembra 2003 pa je bil direktno prenašan v Evropsko mrežo radijskih postaj (EBU). K odmevnejšim nastopom MeMPZ Veter sodi tudi slavnostni koncert ob 15-letnici delovanja zbora ter 40-letnici Glasbene mladine ljubljanske januarja 2005, na katerem so mladi pevci predstavili nekaj najbolj znanih songov in zborov iz priljubljenih muzikalov. Poleg svoje redne koncertne dejavnosti nastopi Veter vsako leto na glasbenem dogodku Glasbene mladine ljubljanske, imenovanem Zborovski pevci za zborovske pevce, na katerem se občinstvu predstavijo mladinski pevski sestavi iz Slovenije in tujine. Zbor sodeluje tudi pri različnih kulturnih projektih, glasbeno-scenskih predstavah in na seminarjih za izobraževanje zborovodij.

* * *

Mladinski pevski zbor RTV Slovenija tako kot Otroški zbor nepretrgano deluje že od leta 1957. Od leta 2003 ga vodi dirigent Tomaž Pirnat. V 58 letih delovanja je nanizal že lepo število koncertov in uspešnih nastopov ter posnel veliko arhivskih posnetkov. Je tudi dobitnik številnih nagrad, med drugim je leta 2008 na republiškem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju osvojil zlato medaljo, uspeh pa je ponovil z zlato medaljo na republiškem tekmovanju leta 2012. Zbor dosega tudi uspehe na mednarodnih tekmovanjih: v letih 2008, 2010 in 2012 je v belgijskem Neerpeltu dobil prvo nagrado in zlato medaljo z odliko, aprila 2011 je na festivalu Young Prague pod vodstvom Tomaža Pirnata zmagal v svoji kategoriji in osvojil zlato medaljo. Sodeluje tudi pri številnih projektih in snemanjih: maja 2010 je nastopil z Orkestrom slovenske vojske in s Slovenskim komornim zborom pri izvedbi Maše ameriškega skladatelja Davida Maslanke, septembra je nastopil na prireditvi ob 50-letnici slovenske popevke z Revijskim orkestrom RTV Slovenija, oktobra je snemal z znano sopranistko Invo Mula, novembra sodeloval na odmevni dobrodelni Miklavževi prireditvi v organizaciji TV Slovenija in snemal za oddajo Moja Slovenija ter decembra nastopil na božičnem koncertu s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Marca 2013 se je udeležil regijske zborovske prireditve na Pomladnih prepevanjih v organizaciji JSKD in aprila slavnostnega koncerta ob 60-letnici ZPMS. Junija je sledila Poletna noč z velikim revijskim orkestrom, oktobra nastop v gledališki predstavi Osvajanje sreče z mednarodno igralsko zasedbo v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana. Skupaj z Otroškim zborom, Komornim zborom RTVS in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija je novembra, na slavnostnem koncertu ob 50. obletnici Arsa, premierno izvedel skladbi Alda Kumarja Riba na topolu poje ter Uroša Rojka Zakaj strmiš vame čez pol sveta. Aprila je zelo uspešno nastopil na republiškem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi in za svoj nastop osvojil zlato medaljo z odliko ter posebno priznanje za dekliški zbor. Zborovodja Tomaž Pirnat pa je prejel posebno priznanje za najboljšo sestavo sporeda za dekliški pevski zbor. Zbor je svojo kvaliteto izkazal še na mednarodnem zborovskem tekmovanju v belgijskem Neerpeltu, v začetku maja, kjer je v kategoriji znanih zborov dosegel prvo nagrado, "cum laude". Decembra 2014 je za zaključek nastopil na božičnem koncertu s solistko Nušo Derenda, z Mešanim zborom Gimnazije Celje – Center ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Kasse Mady Diabate, Mali
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana ob 20:00
Kasse Mady Diabate, Mali Drugo
Kasse Mady Diabate, glas; Ballaké Sissoko, kora; Lansine Kouyate, balafon; Badie Tounkara, ngoni Eden najboljših pevcev Zahodne Afrike v družbi izjemnih inštrumentalistov na tradicionalnih glasbilih (kora, ngoni, balafon) bo pričaral pravi griotski glasbeni večer. Kasse Mady Diabate prihaja iz mesta Kéla, kjer je bil rojen pred petinšestdesetimi leti. Mesto velja za prestolnico griotov, tudi profesionalnih umetnikov, ki si mojstrstvo tradicije predajajo iz roda v rod. Diabateji so tako ena izmed dveh najstarejših griotskih družin v Maliju, ki sega vse tja v 13. stoletje. Dandanes so prav vsi Diabatejevi sorodniki grioti pevci. Kasseja Madyja odlikuje nežen, a mogočen glas. Čeprav je že dolgo uspešen, je postal še najbolj znan kot pevec v Symmetric Orchestru Toumanija Diabateja. Ob Salifu Keiti ga štejemo med najbolj legendarne malijske pevce, njegov novi projekt pa bo izšel oktobra 2014 za francosko založbo No Format in bo ljubiteljem akustične zahodnoafriške glasbe še dolgo ponujal veliko užitkov.

koncert Skarabej
Klub Orfej, Sinja gorica 87, Vrhnika ob 20:00
koncert Skarabej Etno
Nenavadnost in neuvrščenost se dogodi tudi zaradi zanimivih dialogov hanga in violine, ki se virtuozno poigravata v medprostoru kjer poetično ustvarjata zgodbe.
Oba sva izkušena glasbenika in zraven zasedbe Skarabej igrava v različnih uspešnih slovenskih glasbenih zasedbah; Magnifico, Orkestrada, Terrafolk, Hangoud...

Zasedba:
Boris Magdalenc - hang drum
Matija Krečič - violina


Vstopnina je prostovoljni prispevek.
Toplo vabljeni na druženje in povabite svoje prijatelje :)

Veseli Slamnik Godbe Domžale z Bog Bards
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 20:00
Veseli Slamnik Godbe Domžale z Bog Bards Drugo
Godba Domžale je še nekoliko pod vtisom praznovanja 130-letnice v letu 2014, ko so izvedli veliko število zahtevnih projektov. Poleg številnih nastopov so v Slamnikarskem muzeju postavili razstavo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem, izdali jubilejni časopis, novo zgoščenko z gosti (Vlado Kreslin, Eva Černe, Katrinas, Ajda Stina Turek …) in delno prenovili uniforme. Izvedli so tudi tridnevni slavnostni pogram: akademijo, koncert v polnem Letnem gledališču Studenec in povorko po domžalskih ulicah s prijateljskimi godbami, mažoretnimi skupinami in drugimi društvi. Jeseni so se v Ormožu udeležili Tekmovanja godb v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla in z 92,5 točkami dosegli zlato plaketo s pohvalo ter končno drugo mesto.

Letos se bodo godbenice in godbeniki po koncertu še naprej intenzivno pripravljali na zahteven zalogaj: tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov v umetniški skupini, torej tekmovanje najkakovostnejših slovenskih orekstrov. Letos bo tekmovanje meseca maja v štajerski prestolnici.

Gostje koncerta, Bog Bards, so skupina mladih glasbenikov, ki jo oblikujeta trdo barjansko življenje in poetičnost potujočih bardov. Irsko zajemajo z veliko žlico, kar ostane, pa nesebično razdelijo publiki. Njihova glasba in pozitivna energija bo vaše misli popeljala daleč med zelene irske griče in globoko v kozarce pravega irskega piva in whiskeya, postreženih v pristnem podeželskem pubu, kjer vam vokal, piščali in bodhran pričarajo tiste starodavne keltske čase, ki jih v sodobnost uspešno ponesejo violina, kitara in kontrabas. Energijo na odru najraje dopolnjujejo z energijo plesa in plesalk, ki kot sedmi član sestavljajo končno akustično in vizualno doživetje tradicionalne irske glasbe.

Škrtice v Šiški
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana ob 20:00
Škrtice v Šiški Pop in rock
Dogodek odpade. <br>ŠKRTICE v ŠIŠKI – Novoformirana srbska rock superskupina premierno v Sloveniji!

ŠKRTICE so:
Zoran Kostić Cane – vokal
Vladimir Kolarič Kole – kitara
Boris Mladenović – kitara
Danilo Luković –boben
Boško Mijušković – bas

Pet glasbenikov, pet samosvojih osebnosti. Štirje matični bendi, štirje glasbeni stili – Partibrejkers, Veliki Prezir, Jarboli, Straight Mickey & The Boyz. Tri generacije – od sedemindvajset do petdeset let. En bend in… eno srce.

Cik Cak band na odru Grif Bara
Plezalni center Ljubljana - Grif bar, Pesarska cesta 10, Štepanjsko naselje ob 20:00
Cik Cak band na odru Grif Bara Etno
Od afriških melodij do brazilskih ritmov in fusion kitar, se Cik Cak band uvršča med tiste slovenske skupine, ki gradijo svoj lasten izraz in karakter. Zasedba je originalno začela z bolj rokerskim fusion zvokom, po prihodu dveh izjemno talentiranih instrumentalistov pa so začeli graditi na širšem kontekstu in spontano zajadrali v world sound vode. Nazadnje se jim je pridružila tudi dama na saksofonu in utrdila zastavljeno smer.

Ustanovitelj zasedbe kitarist, bobnar in producent Bor Zakonjšek, se rad spogleduje z različnimi glasbenimi stili, tako da bo poslušalec v njegovi glasbi našel nekonvencionalen zvok, tako imenovanega modernega sveta.

Za vas bodo igrali:
Dennis Lampret (kitara),
Peter Lebar (bas kitari),
Jasna Kmetec (saksofonu),
Andrej Tomazin (tolkalih),
Bor Zakonjšek (kitari).

Cik Cak bo zagotovo navdušil vsa laična in nelaična ušesa, željna malo drugačnih in eksotičnih ritmov! Po koncertu sledi še jam session.

Se vidimo v petek, 27. marca 2015, ob 20. uri, v Grif Baru! Totalno kulsko bo!

Več o dogodkih v Plezalnem centru Ljubljana na http://goo.gl/x7xvFn.

Glasbovanje: Vito Marence Flamenco Duo
Barabuk, center, Rimska 23, Ljubljana ob 20:00
Glasbovanje: Vito Marence Flamenco Duo Etno
VITO MARENCE
tolkala NINO MUREŠKIČ

VSTOP FREJ!

King Foo v Zoo - promo koncert
Klub ZOO, Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 21:00
King Foo v Zoo - promo koncert Pop in rock
KING FOO ZOO - PREDSTAVITEV VIDEOSPOTA "I" (GOING SOMEWHERE)
IN ZVERINSKI KONCERT

Vstopnine ni, dinozavri bodo.

Petek, 27.marca 2015 ob 21h
KLUB ZOO Ljubljana (bivši KMŠ)

Pijača dobrodošlice: Johnny T-rex

Slogan: I (izg. "a-i")
Bojni krik: FOO (izg. "fu")

Najbolj odFOOkana glasbena senzacija King Foo prireja koncert v spomin na dinozavre. Lokacija bo več kot primerna - klub ZOO (bivši KMŠ), Ljubljana.

Možno si bo ogledat nekaj pravih dinozavrov, vendar so za to potrebna posebna 7D očala.

Videospot bo doživel svojo živo premiero, sledil pa ji bo živalski King Foo koncert, tokrat solo (brez namišljenih gostov).

Vstopnine ni. Če bo kdo vztrajal, pa lahko sporočimo številko bančnega računa. Zbrano bo šlo v sklad za zaščito še živečih dinozavrov.

organizator: KLUB ZOO

Koncert dua Vagabunda
Žabec, Žabjak 12, Ljubljana ob 21:00
Koncert dua Vagabunda Pop in rock
Duet Vagabunda ponovno osvajata Ljubljano. Tokrat se bosta predstavila občinstvu v baru Žabec. Vabljeni vsi, ki imate radi rock glasbo in akustično kitaro.

Hulahoop
Orto bar, Grablovičeva ulica 1 , Ljubljana ob 21:00
Hulahoop Pop in rock
Hulahoop so zasedba dveh deklet, dveh fantov in lesenega saksofonista. Njihovo avtorsko glasbo zaznamuje predvsem neobičajna zasedba, ki ne vključuje kitarista, čeprav se basist rad vživi v to vlogo. Zvočno barvitost ustvarjajo s kombiniranjem klavirskih zvokov z bass in sint efekti ter prodornim ženskim vokalom. Za močnejši vizualni učinek, se jim na koncertnih odrih rad pridruži saksofonist Engelbert iz lesa.

Nastopili so že na mnogih slovenskih festivalih (med drugim tudi na Festivalu Lent, Noči v Bitnjah, Lampiončkih, KKŠ Summer Festu, Kamfestu,…), a širša javnost jih je spoznala šele z zmago na Šourocku (2013), kjer so s svojim energičnim funky hard popom prepričali tako žirijo kot poslušalce. Lani so Hulahoop kot prvi Slovenci zabeležili zmago na banjaluškem Jelen Demofestu, ki velja za največji in najbolj priznan festival mladih neuveljavljenih skupin na področju bivše Jugoslavije in z njihovo podporo letos posneli svoj debitantski album.

Za ogrevanje na koncertu bo poskrbela mlada perspektivna skupina The Clueless iz Kamnika.

http://www.facebook.com/HulahoopOfficial
http://www.facebook.com/TheCluelessBand

Fashionista ft. Blubird Live! + Najlepše punce
Klub Cirkus, Trg Mladinskih delovskih brigad 7 (bivši kino Vič), Ljubljana ob 22:00
Fashionista ft. Blubird Live! + Najlepše punce Elektronska glasba in klubski večeri
https://www.facebook.com/events/808487149219427

Zabave Fashionista so prava parada lepotic in znanih obrazov, od športnikov, TV in radijskih junakov, lepotnih kraljic in manekenk do znank z naslovnic revij in modnih brvi, zato ne preseneča, da privlačijo tudi medije. Četrti petek v mesecu je rezerviran za visoke petke, glamur, modo, druženje z dolgonogimi lepoticami in zibanje bokov ob vročih plesnih hitih, Cirkus pa je 'the place to be' za modno ozaveščene žurerje.

Četrti modni VIP žur z največjimi plesnimi MTV in radijskimi hiti bo popestril premierni slovenski nastop skupine BLUBIRD, v londonu delujočega kolektiva, ki, skladno s svetovnimi trendi, izvaja house v živo. DJ + vrhunska pevka + glasbeniki v živo = topla muzika z dušo, ki ti v trenutku zleze pod kožo. Fantje in dekle ustvarjajo odlično avtorsko glasbo, seveda pa bodo odigrali tudi nekaj najbolj vročih svetovnih hitov. Kondicijske priprave že tečejo tukaj: https://soundcloud.com/blubirdmusic

Dress Code: Dress to impress and remember: Do not forget to be FAB!

Partnerja dogodka:
ABSOLUT & GH. MUMM by PERNOD RICARD:
www.pernod-ricard-slovenia.com

Prvič v Sloveniji
BLUBIRD Live!
fb: www.facebook.com/blubirdmusic
yt: www.youtube.com/channel/UCF4QVZjBhK2gKX65T2qr64g
sc: https://soundcloud.com/blubirdmusic

- - - - - -

KLUB CIRKUS
Trg Mladinskih delovskih brigad 7
lokacija bivšega Kina Vič, Ljubljana
www.cirkusklub.si // www.facebook.com/cirkus.klub

Cene vstopnic / Tickets prices
navadna / regular = 5 eur
VIP = 20 eur
VIP konzumacija = 40 eur
MIZA = 180 eur

INFORMACIJE: info@cirkusklub.si

VIP & REZERVACIJE MIZ: rezervacije@cirkusklub.si // +386 (0)41 777 747

Rapetek 109: Zlatko + Dj Broke (Datura)
Gala hala, Ljubljana ob 22:30
Rapetek 109: Zlatko + Dj Broke (Datura) Alternativa
Povratek najbolj delavnega slovenskega rimoklepača na oder Gala hale se kuha že dolgo. Zlatko je že lani izdal album "Žvim lajf" in ga hotel predstaviti v čimbolj urbanem okolju, a se datumsko takrat ni izšlo. Gala hala je prostor, kjer je uspešno prestal svoj koncertni krst ob izidu prvenca, zato se vanjo rad vrača, saj mu predstavlja močan izziv, pri nas pa praviloma predstavlja bolj "ulični" material. Pričakujte dolg, samosvoj in pester izbor komadov z močnimi punchlini iz bogate diskografije "Princa Fužinca".
Vstopnina: 8 € v predprodaji (One Way, Lepa žoga, Gala hala na prireditvah), 10 € na dan koncerta

Innocent Music Showcase with SEB ZITO (Fuse - London, U.K.) - F Club, Ljubljana, Slovenia
Skrivna lokacija, Ljubljana ob 23:00
Innocent Music Showcase with SEB ZITO (Fuse - London, U.K.) - F Club, Ljubljana, Slovenia Elektronska glasba in klubski večeri
.:: LINEUP

♫ SEB ZITO
(Fuse :: London, U.K.)
https://www.facebook.com/SebZitoDJ
https://soundcloud.com/sebzito

♫ MENE
(Innocent Music, Moan, Verbreiten :: Beograd, Serbia)
https://www.facebook.com/MeneSound
https://soundcloud.com/menesound

♫ ANEY F.
(Innocent Music, Wiggle, Inmotion, Moan, Serkal :: Slovenia)
https://www.facebook.com/djaneyf
https://soundcloud.com/aneyf

♫ UNO TAMAN
(Innocent Music :: Slovenia)
https://www.facebook.com/UnoTamanIM
https://soundcloud.com/uno-taman

♫ TZENA
(Xceed :: Slovenia)

♫ LIMC
(Freelance :: Slovenia)

_______________________________________________

.:: ENTRY / VSTOPNINA

You can get presale tickets at our usual spots, at Innocent Music ambassadors!

- Predprodaja / Presale:

from 9.3.2015!

- 7€

- Na dan dogodka / On the day of event:

- 10€

Presale:

Centralna Postaja Ljubljana, Trubarjeva 23, LJ
Limittted Sneaker Boutique, Mestni trg 24, LJ

Innocent Music Ambassadors:

Denis (Ljubljana) - 040365216
Mirza (Kranj - Gorenjska) - 041962198
Petra (Celje) - 041262047
Matjaž (Novo mesto) - 040144001
Damir (Izola - Obala) - 031670527
Biba (Maribor) - 068168868
Symon (Sevnica) - 040452397
Daša (Nova Gorica) - 040146636

_______________________________________________

.:: LOCATION / LOKACIJA

F Club, Celovška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenia
_______________________________________________

.:: INFO

- start 23.00
- end 11.00

www.innocentmusic.si :: info@innocentmusic.si
_______________________________________________

.:: PARTNERS:

gremonaparty.com
Limittted Sneaker Boutique
Centralna Postaja Ljubljana

_______________________________________________

.::BIOGRAPHY SEB ZITO:

Since discovering electronic music in 1994 Seb has rolled with the punches and moved with the times during a journey that has required constant evolution. Like a lot of London’s youth, his first encounters with the burgeoning underground community came via pirate radio stations and
garage raves such as Exposure, Sun City, and Garage City. These years of nights spent in clubs have been the integral factor in the natural affinity that he shares with the dancefloor. The ability to read a crowd, invite them into his psyche, and keep them enveloped in the journey is all based on his own experiences. And it is this that allowed him to establish himself as one of the core residents for London and Ibiza’s successful FUSE event series. His place as one of the key proponents of FUSE’s distinctive warm dubby sound is also reflected in his productions. Regularly featuring on VA EPs for both FUSE and inFUSE, the past 12 months have seen a string of releases and remixes that built on a solid foundation of previous output on labels such as OFF and Monique. His ‘Never’ EP on FUSE showed his ability to translate his DJ style into solidly crafted cut, whilst remixes for Whim-ee on Nite Grooves
and Claudia Amprino on Tzinah showed his dexterity in reinterpreting other artists creative endeavors. In addition to his skills behind the wheels of steel, Seb’s involvement with the brand extends to A&R duties for the two labels. The ear for music that makes a dance floor hum proving to be a valuable asset in signing those future bombs to FUSE and inFUSE. Looking forward into 2014 there is more of the same from Seb as he prepares releases on Vekton Black, London Based party, Cerca Trova, DFloor records and Genial whilst and also preparing for another season on
the White Isle.

K4 w/ Daniel Bell
Klub K4, Kersnikova 4, Ljubljana ob 23:00
K4 w/ Daniel Bell Elektronska glasba in klubski večeri
Vpet med vplivi Chicaga in avantgardističnega minimalizma je Daniel Bell v devetdesetih začel razvijati nov zvok, ki je spremenil in vnesel svežino v elektronsko glasbo. Izumetničeni vizualni performansi rave-ov so začeli prevladovati nad zvokom, Bell pa se je vrnil k prvinskim elementom elektronskih ritmov in ustvaril, kar danes poznamo pod imenom, minimal techno.

Od samih začetkov delovanja v Torontu in spoznavanja s house-om v New Yorku, ga je glasba ponesla preko Detroita in Berlina, v svoji netipičnost pa je stvaritve Daniela Bella težko povezati s katerimkoli izmed največjih influenčnih mest. Ves čas je deloval kot pomemben del založbe Richieja Hawtina Plus 8, tako pred množicami napolnjenih klubov kot studiih, kjer se je oblikovala nova elektronska zvočna podoba začetka tisočletja. Je član elektronske skupine Narod Niki, v katero so vključeni Akufen, Cabanne, Dandy Jack, Daniel Bell, Luciano, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Robert Henke in Thomas Franzmann ter tria Cybersonik z Johnom Aquavivo in Richiem Hawtinom. Daniel Bell je bil v svoji dolgoletni karieri v središču grajenja novih trendov, sodeloval je z založbama kot so Frictional, Dopplereffekt, Peacefrog in Accelerate, live nastopi pod imenom DBX pa še vedno vzbujajo pristne emocije in zvočne forme prvotnih techno elementov. Daniel Bell prihaja v Klub K4 s setom polnim trenutnih aktualnosti, nakazujočega nadaljnjega razvoja in brez dvoma, da še danes ostaja eden izmed ključih komponent elektronske scene.

Na velikem flooru se Danielu Bellu pridružujeta Byn in Nicolae, malo prizorišče pa bodo disco obarvali prekaljena Ichisan in Dulash Der DJ ter vzpenjajoči se dvojec Disco Durum.

Veliki:
DANIEL BELL (Accelerate, 7th City, Perlon, USA)
Byn (Synaptic)
Nicolae (Housewise)

Mali:
Ichisan (Internasjonal)
Dulash der DJ (Gumitwist)
Disco Durum

Delavnice
Velika pomladna akcija
Inergija (Center Metulj), Litijska c. 148, Ljubljana ob 6:00
Velika pomladna akcija Športna vadba
Pred nami so trije meseci treningov v katerih se bomo naučili zakaj treniramo ZASE in ne za poletje.

Pokukaj na http://inergija.si/index.php/aktualno/156-velika-pomladna-akcija in si poglej kaj vse ti je Inergija pripravila za DOBRO POČUTJE, za REZULTATE, za NAPREDEK, za BOLJŠO SAMOPODOBO.

Pri nas sledimo načelu "VSE SE DA, če se hoče!". Kaj pa TI, ali narediš DOVOLJ ZASE?

Neomejena 3-mesečna karta za SKUPINSKI TRENING ali OPEN GYM po super UGODNI ceni!

2 različna treninga lahko preizkusiš BREZPLAČNO!

Kreativno delovno okolje
Zavod SI-OR, Komenskega 44, Ljubljana ob 8:00
Kreativno delovno okolje Delavnica
Lahko obrnemo nov list. Intenzivna delavnica vam bo dala vpogled v elemente kreativnosti, spodbujanju in motivaciji. Namenjen je kadrovnikom, vsem, ki želijo v svojem podjetju povečati produktivnost.
Izkusili boste praktične prijeme o vrstah in ravneh motivacije ( načini motiviranja, kaj uničuje motivacijo, dejavniki zadovoljstva na delovnem mestu).
Prijave na tel.: 040892067
Prijave sprejemamo na tel. 040 892 067 ali e mail: zavod.sior@gmail.com

Hranilniki električne energije – neodvisna oskrba
Agencija POTI, Ljubljana, Stegne 7 ob 9:00
Hranilniki električne energije – neodvisna oskrba Tečaj, seminar
Hranilnik električne energije v mobilni, domači ali poslovni izvedbi vam nudi neodvisno oskrbo z električno energijo. Električno energijo iz hranilnika energije lahko vedno izkoriščate in ste neodvisni od javnega električnega omrežja. Če pa imate doma še lastno proizvodnjo električne energije npr. sončno, vetrno ali hidro elektrarno, potem pa lahko proizvedeno električno energijo tudi shranite in jo porabite, kadar jo potrebujete.

več informacij: http://www.agencija-poti.si/si/izobrazevanje/73686,225396/podrobno.html

Manjši sistemi za proizvodnjo, nadzor in shranjevanje električne energije t.i. "Mikro omrežja" pomagajo povečati stopnjo samooskrbe, povečajo samozadostnost in zmanjšajo obremenitev distribucijskega sistema električne energije.

Na primer zaradi žleda je v letošnji zimi veliko stanovanjskih in poslovnih objektov ostalo brez električne energije. Ta tehnična rešitev je primerna ob dolgotrajnem izpadu električne energije. Vendar pa je pri dimenzioniranju modularnega hranilke električne energije potrebno za vsak objekt pripraviti optimalno rešitev in v njej upoštevati specifike lokacije, omrežja, objekta, zahteve naročnika …

Na praktični delavnici bo predstavljen celoten koncept modeliranja proizvodnje zelene energije, napajanja porabnikov ter "hranilnika električne energije" od izračuna, načrtovanja, izgradnje, postavitve, zagona in delovanja ter ekonomike "mikro omrežij".

"Pokažite, da ste energetski inovator in se nam pridružite!"

Program

Zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo za uporabnike električne energije brez lastne proizvodnje in za uporabnike z lastno proizvodnjo električne energije (npr. lastniki malih elektrarn):

različni priklopi razpršenih virov do 10 MW (otočni, porabniški, hibridni),
priključevanje naprav za shranjevanje energije znotraj uporabnika omrežja.

Vrste hranilnikov električne energije:

prikaz različnih vrst hranilnikov,
uporabnost za domače potrebe,
uporabnost za poslovne namene.

Praktična uporaba hranilnikov električne energije:

intervencijske enote do 230 V oz. 1300 W,
uporaba za domače namene do 230 V oz. 2500 W in za poslovne namene do 400 V oz. 90 kW,
načrtovanje in modeliranje mikro omrežij (porabniki, proizvodnja, hranilnik energije, javno omrežje),
simulacija in optimizacija proizvodnje zelene energije in hranilnikov električne energije (kontrola sistema, ekonomika, zmanjšanje emisij CO2).

Primeri delujočih "mikro omrežij" za domače in poslovne namene*

* Predavanje bo pri točki 4 potekalo v angleškem jeziku, z možnostjo slovenskega pojasnila. Gradivo, ki ga boste prejeli na praktičnem izobraževanju pa bo v celoti v slovenskem jeziku.Predavatelji
Marko Habjanič, univ.dipl.inž.el.
mag. Andrej Kosmačin, univ. dipl.inž. el.
Manfred Hartner

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!
Data d.o.o., Dunajska cesta 136, Ljubljana ob 14:00
Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo! Tečaj, seminar
Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Vsi ljudje imamo ideje, zamisli in prebliske. Ker smo pogosto preveč previdni, so le redki izmed nas sposobni v ideji prepoznati poslovno priložnost ter jo izkoristiti. Udeležite se novega brezplačnega seminarja in spremenite svoj hobi v poslovno idejo in zaslužek!

Vsebina seminarja

Seminar "Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo" je namenjen vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti, vsem, ki imate že idejo, pa ne veste, kako začeti, tistim, ki se ukvarjate s hobijem, ki bi bil lahko vaš posel ter nenazadnje tudi vsem tistim, ki ste brez ideje, pa vas vseeno vleče v podjetništvo.

Program seminarja

Na brezplačnem seminarju "Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo" bomo raziskali:

Kje sploh najti poslovno idejo in kako jo pretvoriti v poslovno priložnost, ki bo prinesla dobiček?
Kako preveriti idejo?
Kako začeti in kaj potrebujete za uspešen začetek ?
Možnosti najcenejšega vstopa na trg
Uporaba družbenih medijev
Druge možnosti ugodnega oglaševanja
Spletna trgovina, spletna vizitka in spletna stran
Spletna analitika
Koliko potrebujete za začetek posla?

Komu je skupinsko svetovanje namenjeno?
Vsem potencialnim podjetnikom.

Predavateljica:
Bogdana Rejc, univ.dipl.soc., DATA d.o.o.

Kje izvajamo izobraževanja?
Dunajska cesta 136, Ljubljana.

Termini v letu 2015

Marec:
27.03.2015 od 14:00 do 16:00
April:
09.04.2015 od 14:00 do 16:0

Izobraževanje je brezplačno!

Svojo udeležbo na seminarju pa lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530.

Osnove DDV in primeri iz prakse
Data d.o.o., Dunajska cesta 136, Ljubljana ob 14:00
Osnove DDV in primeri iz prakse Tečaj, seminar
Osnove DDV in primeri iz prakse
Na seminarju vas bomo seznanili z osnovami DDV-ja – kaj sploh je DDV, kdo in kdaj mora postati davčni zavezanec, kdaj je potrebno zaračunati DDV. Seminar bo koristil vsem tistim, ki se dnevno srečujejo z obračunavanjem DDVja ter vsem podjetnikom, ki so na začetku svoje poslovne poti.

Vsebina seminarja

Kaj sploh je DDV?
Kdaj se moram identificirati za DDV?
Kdaj mi ni treba zaračunati DDV?
Nimam DDV številke ali vseeno lahko kupim blago v Italiji?
Kako naredim obračun DDV in kdaj?
Kdaj plačam DDV državi?

Predstavitev osnovnih določb Zakona o DDV, ki bi jih morali vedeti vsi podjetniki:

prag za vstop
vsebina računa
obračun DDV
kraj opravljene storitve
klavzule za oprostitve (posebnosti)
najpogostejši primeri iz prakse (kdaj obračunati in zakaj)

Komu je seminar namenjen?

Podjetnikom začetnikom
Podjetnikom, ki bi radi razumeli "logiko" DDV-ja v RS in izven RS

Kje izvajamo izobraževanja?
Dunajska cesta 136, Ljubljana.

Termini v letu 2015:

Marec:
27.03.2015 od 14:00 do 15:30

Vaša investicija: 30 € + ddv

Svojo udeležbo na seminarju pa lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530.

Delavnica 'Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov' (48 ur)
Ljubljana ob 15:00
Delavnica "Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov" (48 ur) Delavnica
Razvijanje veščin obvladovanja konfliktov (48 ur)

(z možnostjo pridobitve gradiva in licence za izvedbo tovrstnih delavnic za srednješolce in osnovnošolce)

Aktualni datumi:
27. in 28. 3. 2015
24. in 25. 4. 2015
8. in 9. 5. 2015

Delavnica bo potekala ob petkih od 15.00 do 20.00 ter v soboto od 9.00 do 18.30.

PRIJAVNICA>> http://www.rakmo.si/obrazci/prijavnica2.html

Usposabljanje poteka v obliki predavanj, delavnic, praktičnih vaj, analize primerov, dela z vprašalniki ...

Kotizacija: 360 € (DDV vključen)

Prijava zavezuje k udeležbi na celotnem usposabljanju. Če želi udeleženec po koncu usposabljanja prejeti licenco in gradivo, se s tem obveže, da bo vodil 20-urni program delavnic za skupino dijakov ali učencev (ali 16-urni program za nižje razrede osnovne šole) in predložil poročilo.

Več o sami delavnici in o mnenjih udeležencev najdete na naši spletni strani: http://www.rakmo.si/izobrazevanja-pri-zavodu-rakmo/delavnice.html

Lepo Vabljeni!

Delavnico vodi gospa Irena Borštnar.

Reiki tečaj 2. stopnje Usui (+mentorstvo)
Hrastovec 10, Trzin ind.cona ob 16:00
Reiki tečaj 2. stopnje Usui (+mentorstvo) Tečaj, seminar
Tečaj poteka v sproščenem vzdušju. V ceno je vključeno znanje, certifikat, priročnik. Naučim vas reiki uporabe, poleg tega nudim mentorstvo po tečaju, dostop do domačih zelišč, možnost druženja in izmenjave izkušenj na reiki srečanjih in dostop do zanimivih reiki vsebin, reiki informiranje.

Tečaje vsak teden vodim Polonca, Usui, Imara, Kundalini mojstrica in učiteljica. Prijave za INDIVIDUALNO izvedbo tečaja zbiram vseskozi na www.zacutireiki.si.

Vsebina:
Reiki kanal se še bolj okrepi. Deluje na mentalni ravni. Odpravlja čustvene blokade, negativne misli, prepričanja in potlačene vzorce, travme. Naučite se pošiljanja reiki na daljavo. Iniciirani ste v dva simbola SHE-HE-KI in HON-SHA-ZE-SHO-NEN. Teoretično in praktično. Vabljeni vsi z Usui 1. stopnjo reiki (narejeno pri kateremkoli učitelju) in tisti, ki bi radi znanje obnovili.

Šola diatonične harmonike
Marijan Rozman, Breg 2A, Komenda ob 16:00
Šola diatonične harmonike Tečaj, seminar
Poučevanje diatonične harmonike po prijemnem in notnem zapisu za vse generacije in svetovanje pri nakupu harmonike!

Nadaljevalni seminar ThetaHealing
Savska Cesta 3a, Ljubljana ob 17:00
Nadaljevalni seminar ThetaHealing Tečaj, seminar
Nadaljevalni seminar ThetaHealing

Zavrtajte še globlje v svojo podzavest ter se seznanite z zelo močnimi tehnikami
Učili se bomo skozi prakso, kako tehnike in znanje uporabljati v vašem življenju.

Začetni seminar vas je navdušili nad ThetaHealingom, zdaj gremo še korak naprej. Poglobljeno se bomo naučili kopati po svojih prepričanjih v podzavesti, naložili bomo določene občutke, ki jih potrebujete v vsakdanjem življenju. Še več: detajlno bomo obdelali vsako izmed sedmih ravni obstoje ter spoznali zelo močne tehnike.

Naučili in utrdili boste naslednja znanja in tehnike:
- obnovili bomo procesa zdravljenja in prizemljevanja
- naložili bomo več sto občutkov in definicij
- kaj so prosto plavajoči spomini in kako jih obvladovati
- zakaj in kako pošiljati ljubezen otroku v maternici
- kaj je razklana duša
- detajlno bomo obdelali sedem ravni obstoja
- kaj je čutenje kristalov in kako ga kanalizirati
- kako se povezati z rastlinami
- kako komunicirati z angeli in Bogom
- pogovor z višjim jazom
- kako izenačiti ravni obstoja in zakaj
- kako čistiti zaobljube in obveze
- programi brez omejitev
- napredno odpravljanje vzorcev v podzavesti
- napredno skeniranje, branje telesa in odkrivanje vzrokov za bolezni

Termini seminarjev:

Seminar se prične v petek ob 17.00 uri do 21.00 ure sobota in nedelja od 9.00 do 17.00 ure.

Lokacija: Ljubljana
Cene udeležbe: 330 €
http://www.osebnarast.si/theta-healing-delavnice/nadaljevalni-seminar-thetahealing/

IGRA V GLINI - otroško ustvarjanje v glini, vrtenje na lončarskem vretenu in ostale igrarije
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 17:00
IGRA V GLINI - otroško ustvarjanje v glini, vrtenje na lončarskem vretenu in ostale igrarije Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje domišljijske zmožnosti in odkrivali svoj ter glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Pridite si izdelati svojo igračko ali čisto uporabno skledico. Možnosti je neskončno. Otroci lahko poizkusijo zvrteti si svoj lonček na lončarskem vretenu.

Ustvarjanje v glini in sproščeni dve uri v prijetnem okolju Lončarskega ateljeja SEM. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk!

IGRA V GLINI - otroško ustvarjanje v glini, vrtenje na lončarskem vretenu in ostale igrarije:
ponedeljek, torek, petek ob 17.00
sreda ob 16.00
četrtek ob 15.30
sobota ob 11.00

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Akvarelno slikanje
Glotta Nova Poljanska 95, Ljubljana ob 17:00
Akvarelno slikanje Tečaj, seminar
Na tečaju akvarelnega slikanja boste pridobili osnove akvarelnega načina slikanja. Lahko se prijavite tudi, če nimate slikarskih izkušenj.

Tečaj vodim Nives Palmić, akademska slikarka in likovna pedagoginja z dolgoletnimi izkušnjami v poučevanju in mentorstvu, avtorica knjige "Od risbe do slike".

Trajanje tečaja:
5 srečanj po tri ure s pričetkom 27. marca do vključno 24. aprila.

Lokacija:
Glotta Nova Poljanska 95 Ljubljana

PROGRAM:

Osnovne vaje akvarelnega načina slikanja
Slikanje enostavnejših motivov
slikanje cvetja
slikanje pokrajine

Skozi slikanje različnih motivov boste spoznali zakonitosti barvnega mešanja, barvne kompozicije ter upodabljanja prostora s pomočjo atmosferske perspektive.

ZA VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE:
068 640 794
nives.palmic@gmail.com

Igralne urice v nemščini za otroke 3-5 let
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 17:00
Igralne urice v nemščini za otroke 3-5 let Otroška delavnica
TecajiNemscine.com ni klasična jezikovna šola, kjer se lahko učite kateregakoli jezika na svetu, saj smo specializirani za poučevanje nemščine. Naši učitelji so strokovno podkovani tako na področju jezika kakor metodologije poučevanja. Vsi imajo večletne izkušnje iz področja poučevanja, z njimi pa je učenje nemščine sproščeno, zabavno in kar je nepomembneje – učinkovito. Program in metode dela so prilagojene starostni skupini in postavljajo v ospredje potrebe otroka.

Otroške tečaje izvajamo po mednarodno priznanem didaktičnem programu "Hans Hase", ki ga je izdelal Goethe inštitut iz Budimpešte in je v Evropi doživel odličen odziv. V center dogajanja je postavljen zajček Hans, ki otrokom pripoveduje zanimive zgodbice, okoli katerih razvijamo besedišče in stavčne strukture. Otroci se tako učijo nemščine preko igre, pesmic, pravljic, s pomočjo slikovnih in drugih didaktičnih materialov. Več si lahko preberete tukaj http://www.tecajinemscine.com/tecaji/31

Pridružite se nam in vstopite v čudoviti svet nemščine. 

Pouk poteka v manjših skupinah 3-5 otrok.
Igralne urice potekajo ob TORKIH od 17:00-17:45 na Tržaški 2 v Ljubljani.

Začetek tečaja: 24.2.2015 MOŽEN NAKNADEN VPIS

Cena tečaja 140 EUR

VABLJENI K VPISU!
Pokličite nas ali nam pišite na:
040 311 568
katja@tecajinemscine.si

Vadba energijskih tehnik
Kalingerjeva 7, 1000 Ljubljana ob 17:00
Vadba energijskih tehnik Vadba
Njihova zdravilna moč je v neposrednosti učinkov, ki jih imajo na naše telo: izboljšanje fizičnega počutja, zdravja, koncentracije, krepitev volje do življenja, delovanja in ustvarjanja ter notranje moči, spodbujajo zavest in umsko budnost ter prinašajo notranji mir. Poudarek je tudi na dihalni tehniki čiščenju osebne zgodovine. Osebna zgodovina je skupek negativnih in pozitivnih izkušenj, katere je potrebno očistiti, če hočemo v življenju duhovno napredovati.

Vadba poteka vsak petek od 17. do 18.30. ure na Kalingerjevi 7, Ljubljana Bežigrad.

Vadbo vodita Tala in Jernej iz Društva Magičnost gibanja.
Prijave in informacije: Tala: talabevk.mg@gmail.com ali po telefonu 070 620 109

Kako se ujemava s partnerjem ali simpatijo? Astro zabavno - poučna delavnica bo 3.4.15
lokacijo sporočimo prijavljenim naknadno, Ljubljana ob 17:00
Kako se ujemava s partnerjem ali simpatijo? Astro zabavno - poučna delavnica bo 3.4.15 Tečaj, seminar
Na 2 urni delavnici, ki šteje največ 5 udeležencev, si bomo za vsakega udeleženca vzeli čas in si ogledali, kakšno je ujemanje z njegovim partnerjem, oziroma ali je zveza po astroloških merilih takšne vrste zveza, ki ima srečno nadaljevanje...

Pojasnili bomo, kaj je za vsakega udeleženca pomembno, glede na njegov osebni datum rojstva in astrološko karto, da upošteva pri iskanju partnerja z astrološkega vidika..

Udeleženci v partnerstvu bodo dobili konkretne napotke, kako lahko ugodno vplivajo na razumevanje v odnosu s partnerjem, tiste, ki so "v iskanju Pravega/Prave" pa seznanili z osnovnimi principi ujemanja z astrološkega stališča in jim tako morda olajšali iskanje sorodne duše.

Pri tem je potrebno poudariti, da astrološka karta ne more biti in bi bilo nesmiselno, če bi bila, edini kriterij iskanja partnerja, je pa lahko ena od opornih točk, ki nam pomaga ugotoviti, kakšnega partnerja v resnici želimo in potrebujemo, kakšne pa privlačimo..vse skupaj na koncu izpade zabavno..ker astrologije vseeno ne smemo jemati preresno;)

Udeleženci/ke si bodo tako lahko podelili svoje zanimive izkušnje s podobnimi aspekti v nekem bližnjem odnosu. Izvedeli boste ogromno stvari, ki vam bodo koristile za prepoznavanje lastnosti posameznih znakov, torej v vaših odnosih, tudi če si z astrologijo niste domači.

Delavnico bo vodila astrologinja, ki se z omenjeno vedo ukvarja in"diha" več ali manj že 20 let, ima tudi druga znanja s področja psihologije, terapije, na podlagi česar vam lahko strokovno svetuje.

Cena delavnice je 25 eur, za udeležbo na delavnici se je potrebno predhodno prijaviti. Za izdelavo ujemanja vam bomo izdelali astrološko karto sinastrije in še kakšno drugo, za kar bomo potrebovali nekatere informacije (npr.datum rojstva) od vas predhodno. Zato udeležence prosimo, da se prijavijo pravočasno, da lahko predhodno pripravimo materiale.

Če bo čas, na koncu izvedemo vajo, ki vas bo res nasmejala;)

Lepo Vabljeni!

Znanstvena ustvarjalnica: Raketa na zračni pogon
Prečna 7, Ljubljana Center ob 17:00
Znanstvena ustvarjalnica: Raketa na zračni pogon Otroška delavnica
S pomočjo balona, slamice in tanke niti, bomo naredili raketo na zračni pogon. Katera se bo izstrelila najdlje?

Gong kopel
Na Trati 11, Ljubljana ob 17:00
Gong kopel Delavnica
Masaža z zvoki velikega gonga zaobjame vse energetske centre, poživlja in uravnoveša avtonomno živčevje ter pomirja duha.

Ta gong deluje celostno, saj ni uglašen na posebno frekvenco ali ton, kakor planetarni gongi.
Na telo in duha učinkuje podobno, kakor daljša meditacija ali dihalne vaje - a brez vsakršnih naporov. Zvoki in toni velikega gonga delujejo kakor univerzalna akupunkturna igla za celo telo hkrati.

Zvočna masaža se izvaja brez drugih glasbil, ki zmanjšujejo dejanski terapevtski učinek velikega gonga!

Blagodejne tone, zvoke in harmonije iz velikega gonga izvablja bompu zen učitelj Dušan Osojnik. Z zdravilnimi učinki zvoka oziroma gonga se je prvič srečal v Indiji že pred več kot dvajsetimi leti.

Prijave do zasedbe prostih mest (samo 13!) oz. do petka do 15.ure na: 041 469 000

Capoeira Ljubljana - začetni tečaj capoeire za otroke (ŠKD Capoeira Slovenija)
OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana ob 17:30
Capoeira Ljubljana - začetni tečaj capoeire za otroke (ŠKD Capoeira Slovenija) Športna vadba
ŠKD Capoeira Slovenija organizira tečaje za začetnike in nadaljevalce, za otroke in odrasle!

Capoeira je telesna aktivnost, ki združuje elemente plesa in borilne veščine. Opazovalec lahko igro dveh capoeiristov opiše kot ples ali borbo, odvisno od načina njune igre, hitrosti gibov, mehkobe gibanja, uporabe moči itn.

Z redno vadbo capoeire se naučimo samoobrambe, povečamo gibljivost telesa, pridobimo na telesni moči, izboljšamo koordinacijo v prostoru in razvijemo občutek za ritem. Capoeira je primerna za mlajše in starejše, ženske in moške, bolj in maj razgibane, zato ste vabljeni vsi, ki vas zanima nekaj novega.

Vsak lahko v capoeiri najde nekaj zase, zato vabljeni v dobro družbo!

Treningi so primerni za začetnike in nadaljevalce, otroke in odrasle.

Capoeira treningi - Ljubljana

Redni treningi za otroke

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (otroci nad 5 let)

Akademija Capoeira Slovenija, Janševa 18, Ljubljana Bežigrad
- Četrtek od 16.45 do 17.30 (otroci nad 7 let)
- Četrtek od 17.45 do 18.30 (otroci nad 3 leta)

OŠ Vič, Abramova 26, Ljubljana Vič (fitnes dvorana)
- Torek od 15.15 do 16.00 (otroci nad 5 let)

OŠ Vič, Tržaška 74, Ljubljana Vič
- Sreda od 16.00 do 16.45 (otroci nad 5 let)

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Sreda od 17.30 do 18.30 (otroci nad 10 let)
- Petek od 17.30 do 19.00 (otroci nad 5 let)

*Na treninge za otroke vabljeni tudi njihovi starši.


Redni treningi za otroke in odrasle

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Petek od 17.30 do 19.00


Redni treningi za odrasle

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Sreda od 17.30 do 19.00 (začetna in nadaljevalna skupina)
- Petek od 17.30 do 19.00 (začetna in nadaljevalna skupina)

OŠ Valentina Vodnika, Adamičeva ulica 16, Ljubljana Šiška (plesna dvorana)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (nadaljevalna skupina)
- Torek od 18.00 do 19.30 (začetna in nadaljevalna skupina)

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (začetna skupina)

Akademija Capoeira Slovenija, Janševa 18, Ljubljana Bežigrad
- Četrtek od 18.45 do 20.15 (začetna in nadaljevalna skupina)

* nadaljevalna skupina: drugi ali višji pas

Več informacij:
www.capoeiraslovenija.si
capoeira.slovenija@gmail.com
041 504 621
040 820 364

Capoeira Ljubljana - začetni tečaj capoeire za odrasle (ŠKD Capoeira Slovenija)
OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana ob 17:30
Capoeira Ljubljana - začetni tečaj capoeire za odrasle (ŠKD Capoeira Slovenija) Športna vadba
ŠKD Capoeira Slovenija organizira tečaje za začetnike in nadaljevalce, za otroke in odrasle!

Capoeira je telesna aktivnost, ki združuje elemente plesa in borilne veščine. Opazovalec lahko igro dveh capoeiristov opiše kot ples ali borbo, odvisno od načina njune igre, hitrosti gibov, mehkobe gibanja, uporabe moči itn.

Z redno vadbo capoeire se naučimo samoobrambe, povečamo gibljivost telesa, pridobimo na telesni moči, izboljšamo koordinacijo v prostoru in razvijemo občutek za ritem. Capoeira je primerna za mlajše in starejše, ženske in moške, bolj in maj razgibane, zato ste vabljeni vsi, ki vas zanima nekaj novega.

Vsak lahko v capoeiri najde nekaj zase, zato vabljeni v dobro družbo!

Treningi so primerni za začetnike in nadaljevalce, otroke in odrasle.

Capoeira treningi - Ljubljana

Redni treningi za otroke

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (otroci nad 5 let)

Akademija Capoeira Slovenija, Janševa 18, Ljubljana Bežigrad
- Četrtek od 16.45 do 17.30 (otroci nad 7 let)
- Četrtek od 17.45 do 18.30 (otroci nad 3 leta)

OŠ Vič, Abramova 26, Ljubljana Vič (fitnes dvorana)
- Torek od 15.15 do 16.00 (otroci nad 5 let)

OŠ Vič, Tržaška 74, Ljubljana Vič
- Sreda od 16.00 do 16.45 (otroci nad 5 let)

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Sreda od 17.30 do 18.30 (otroci nad 10 let)
- Petek od 17.30 do 19.00 (otroci nad 5 let)

*Na treninge za otroke vabljeni tudi njihovi starši.


Redni treningi za otroke in odrasle

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Petek od 17.30 do 19.00


Redni treningi za odrasle

OŠ Mirana Jarca, Ipavčeva 1, Ljubljana Bežigrad (večnamenska dvorana)
- Sreda od 17.30 do 19.00 (začetna in nadaljevalna skupina)
- Petek od 17.30 do 19.00 (začetna in nadaljevalna skupina)

OŠ Valentina Vodnika, Adamičeva ulica 16, Ljubljana Šiška (plesna dvorana)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (nadaljevalna skupina)
- Torek od 18.00 do 19.30 (začetna in nadaljevalna skupina)

OŠ Franceta Bevka, Ulica Pohorskega Bataljona 1, Ljubljana Bežigrad (mala telovadnica)
- Ponedeljek od 18.00 do 19.30 (začetna skupina)

Akademija Capoeira Slovenija, Janševa 18, Ljubljana Bežigrad
- Četrtek od 18.45 do 20.15 (začetna in nadaljevalna skupina)

* nadaljevalna skupina: drugi ali višji pas

Več informacij:
www.capoeiraslovenija.si
capoeira.slovenija@gmail.com
041 504 621
040 820 364

Priprave na izpit in medicinskih vsebin za zdravilce
Stegne 21, Ljubljana ob 17:30
Priprave na izpit in medicinskih vsebin za zdravilce Tečaj, seminar
Izpit se opravlja na Ministrstvu za zdravje, naslednji rok bo predvidoma konec maja.
Uspešno opravljen izpit iz medicinskega predmetnika je po veljavnem Zakonu o zdravilstvu pogoj, da kot zdravilci sploh lahko delamo in obenem eden od pogojev za pridobitev zdravilske licence. To velja za tiste med vami, ki nimate ustrezne zdravstvene izobrazbe.

Izpit zajema znanja iz štirih predmetov:
Anatomija in fiziologija – Patologija z interno medicino – Prva pomoč – Vzgoja za zdravo življenje in higieno

Na Akademiji za zdravilstvo organizirajo kakovostno pripravo z odličnimi predavatelji.
Vabljeni! V skupini se lažje učimo, vzpodbujamo drug drugega ter izmenjujemo

Predavanja se pričnejo 13. februarja 2015.

RAZPORED PREDAVANJ:
Izobraževanje iz medicinskih vsebin obsega 80 pedagoških ur.

Anatomija in fiziologija (33 ur)

27.,28. marec in 10., 11. april
petek 17.30-21.00, sobota 8.00-12.30 in 14.30-18.45)

Interna medicina s patologijo (22 ur)
17., 18. in 19. april
(petek 17.30-20.30, sobota 8.00-12.00 in14.00-18.00 nedelja 8.00-14.30)

Prva pomoč (11 ur)
predvidoma maja (petek 17.30-21.15, sobota 8.30-12.15)

Vzgoja za zdravje in higiena (14 ur)
predvidoma maja (petek 17.30-20.30, sobota 8.00-12.00 in 14.00-18.00)

PREDAVATELJI so sodelavci Akademije za zdravilstvo:
dr. Andrej Gregorčič, univ. dipl. biol. - Anatomija in fiziologija
Špela Elsayed Fink, dr. medicine - Interna medicina s patologijo
Damjana Zatkovič, dipl. medicinska sestra - Prva pomoč in Vzgoja za zdravje in higiena

PLAČILO:
Vabljeni na celotni program, lahko pa se udeležite tudi posameznega predmeta ali več izbranih s seznama.

V ceno je všteto gradivo (izročki predavanj). Ob prijavi vam pošljemo račun z rokom plačila, ki ga poravnate pred pričetkom posameznega predmeta:

Anatomija in fiziologija (33 ur) = 270 €

Interna medicina s patologijo (22 ur) = 180 €

Prva pomoč (11 ur) = 90 €

Vzgoja za zdravje in higiena (14 ur) = 110 €

INFORMACIJE IN PRIJAVE:
Preberite več o tem na www.zdravilska-akademija.si/priprava-na-izpit-iz-medicinskih-znanj
I: info@zdravilska-akademija.si
T: 01-513-11-46
M: 051-377-388

Spremljajte nas tudi FB https://www.facebook.com/Akademija.za.zdravilstvo

Anatomija in fiziologija
Stegne 21, Ljubljana ob 17:30
Anatomija in fiziologija Tečaj, seminar
Najbrž ste kdaj že bili očarani, kako zapletena in hkrati čudovita celota je človeško telo! Kako osupljivo inteligentno so povezani med seboj telesni deli v celoto organizma in kako delujejo v skladu s posebno, zelo lepo logiko! Temeljno poznavanje zgradbe in delovanja človeškega telesa je pri zdravilskem delu nujno potrebno, dragoceno in v veliko pomoč!

Za vse, ki želite pridobiti licenco zdravilca, je v skladu z veljavno zakonodajo, eden pomembnih korakov tudi uspešno opravljen izpit iz zdravstvenih vsebin(opravlja se ga na Ministrstvu za zdravje in velja za tiste med vami, ki nimate ustrezne zdravstvene izobrazbe).

Tudi za tiste, ki ste na začetku zdravilske poti in želite bolje spoznati človeško telo.

Kaj boste na izobraževanju pridobili:
http://akademija-zdravilstvo.si/priprava-na-izpit-iz-medicinskih-znanj

- Kakovostno pripravo na izpit iz zdravstvenih vsebin (ki se ga opravlja na Ministrstvu za zdravje in ki je eden od pogojev za pridobitev zdravilske licence).
- Dvignili boste svojo usposobljenost za zdravilsko delo.
- Bogatejši boste kot človek, ker boste bolje razumeli telesni vidik sebe in sočloveka.

Predava dr. Andrej Gregorčič, univ. dipl. biol.
http://akademija-zdravilstvo.si/priprava-na-izpit-iz-medicinskih-znanj

Kdaj: 27. in 28. marec, 10. in 11. april 2015
33 ped. ur, petek 17.30-21:00, sobota 8.00-18:45 z odmorom za kosilo)
Cena (vključuje gradivo): 270 €
Kje:
Na Akademiji za zdravilstvo, Stegne 21, Poslovna stavba Iskra, Šiška, Ljubljana
Kako do Akademije: http://www.zdravilska-akademija.si/lokacija

Informacije in prijave:
Preberite več o tem na www.zdravilska-akademija.si/priprava-na-izpit-iz-medicinskih-znanj
I: info@zdravilska-akademija.si
T: 01-513-11-46
M: 051-377-388

Spremljajte nas tudi FB https://www.facebook.com/Akademija.za.zdravilstvo

Afropulz -plesni tečaj v Studiu Baobab
Parmova 25, Ljubljana ob 18:00
Afropulz -plesni tečaj v Studiu Baobab Tečaj, seminar
-UVOD V AFRIŠKI GIB IN PLES-

Tečaj je namenjen tistim brez kakršnega koli plesnega predznanja. Njegov namen je, da se udeleženci čim bolj sprostijo in preko elementov afriških plesov spoznajo svoje telo, povežejo gibanje telesa z ritmom, ter spoznajo pravilno plesno držo, ki jim bo omogočila boljše ravnotežje in pravilno izvajanje gibov.

Afropulz je lahko samostojni tečaj ali služi kot dodatni trening ob kateremu koli tečaju, saj je dobra osnova za tečaje za začetnike, prav tako pa koristen dodatek ob nadaljevalnih tečajih.

Začetniki bodo spoznali elemente afriških plesov, se naučili pravilne plesne drže, pridobili kondicijo in gibljivost, kar jim bo omogočilo dobro osnovo za vzporedno/ nadaljno plesno izpopolnjevanje.

Plesalci pa se bodo poglabljali v zavedanje svojega telesa, preverjali natančnost izvedbe gibov in ohranjali ter večali kondicijo in gibljivost.

Tečaj vodi: Krista

vsak petek, od 18h do 19h

Več informacij in prijave na: http://www.baobab.si/tecaji/afropulz/

Moč misli - Zakon privlačnosti
Četrtna skupnost Posavje, Bratovševa pl. 30, Ljubljana ob 18:00
Moč misli - Zakon privlačnosti Tečaj, seminar
Ste že slišali za "zakon privlačnosti" in za moč misli? Ste o tem brali, gledali filme in hodili na predavanja, a še vedno iščete odgovore na svoja vprašanja? Bi radi razmišljali pozitivno, pa si nočete lagati? Vam življenje prinaša grenke trenutke kljub pozitivni naravnanosti? Ves zanima kako uporabiti svojo naravno sposobnost zavestnega ustvarjanja, kreiranja, manifestiranja?

Na seminarju se boste seznanili s podrobno interpretacijo zakona privlačnosti. Tako boste lažje razumeli vsakodnevne dogodke in okoliščine, ki se vam dogajajo. Razumeli boste, zakaj je pozitivna naravnanost pomembna, a ne zadostuje, in kaj je še potrebno upoštevati. Vprašanja lahko posredujete že ob prijavi ali pa jih na seminarju zastavljajte sproti. Del vsebine:
- podrobna interpretacija zakona privlačnosti,
- moč misli in kako skrbeti za pozitivno naravnanost,
- kako (nehote) sabotiramo uresničitev želja,
- moč prepričanj in delovanje podzavesti,
- zakaj so pomembna čustva in občutki,
- kaj pomeni "poslušati svoje srce",
- kaj so sinhronosti,
- zakaj afirmacije (včasih) ne delujejo,
- ali molitev deluje,
- kaj je pomembno za učinkovito vizualizacijo, ...

Ljudje nismo zgolj nemočne žrtve zunanjih okoliščin, temveč močni ustvarjalci. Ideja je že zelo stara in je bolj ali manj jasno izražena v številnih knjigah. Posamezni avtorji jo razlagajo vsak na svoj način. Zasledimo lahko vse od programiranja možganov do metafizičnih in ezoteričnih razlag. Najpogosteje je poimenovana kot "zakon privlačnosti".

Zakon privlačnosti pravi, da smo si vse, kar doživljamo, pritegnili v svoje življenje hote ali nehote. Če se tega zavedamo ali pa ne - ustvarjamo svojo realnost. Leta 2008 sem se najprej navdušila nad filmom Skrivnost (Secret), potem pa ugotovila, da v njem veliko informacij manjka. Gledala sem številne podobne filme, brala sem knjige, poslušala posnetke, preizkušala napotke. Raziskovala sem, kaj pravi psihologija, nevrologija, kvantna fizika, pa tudi različni duhovni učitelji in duhovna izročila. Ugotovila sem, da je zakon privlačnosti res enostaven, a ljudje smo kompleksna, večplastna bitja. Seznanila sem se z različnimi orodji in ugotavljala, zakaj (včasih?) ne pomagajo. Zdaj razumem, kakšno vlogo imajo naša čustva in občutki. Tudi razumevanje delovanja podzavesti je pomembno.

Seminar bom vodila Vesna Bitenc, osebni coach - Delta Life Coach

Poznavanje zakona privlačnosti je koristno za vse, ki vas zanima praktična osebna rast ali pa bolj duhovni vidik razumevanja sveta. Seminar je za vsa, če bi radi razumeli zakon privlačnosti in ga zavestno uporabljali v svojem življenju. Prijavite se v dvoje, da bo kotizacija cenejša.

Če vas zanima še kaj o seminarju, me lahko vprašate preko elektronske pošte coach@vebi.si

Prijave: http://goo.gl/c3dneL
Spletna stran: http://coach.vebi.si
Facebook: http://www.facebook.com/vesna.bitenc.coach

Capoeira z Brazilskim mojstrom
OŠ Trnovo, Karunova 14a, Ljubljana ob 18:00
Capoeira z Brazilskim mojstrom Športna vadba
ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA
Mestre Ubaldo 'Alegria' in slovenski inštruktorji

KAJ in ZAKAJ CAPOEIRA
Capoeira vključuje športne elemente kot so borba, ples, akrobatika in gimnastika. Ob treniranju se vam razvije telesna kondicija in koordinacija, fizična pripravljenost, gibčnost in občutek za ritem. Njena kulturna širina zaobjema tradicionalno glasbo (pesmi in inštrumenti), portugalski jezik, folklorne običaje, zgodovino in filozofijo. Na družbeni ravni spodbuja medkulturno izmenjavo, medsebojno spoštovanje in sodelovanje ter medgeneracijski dialog.
V igri capoeire se hitrost in natančnost prepletata z eleganco in milino gibov, naučimo se uskladiti gibanje z ritmom, posvetiti pozornost reakcijam drugega igralca in z njim ustvariti popolnoma nov svet medsebojne interakcije. Med igro zmaga in poraz izgubita svoj pomen, saj prevladajo etična načela, svoboda izražanja in enotnost skupine.
Na treningu vidite brce po zraku, noge tam kjer so običajno roke, neštete obrate in nasmejane obraze. Vse to se dogaja z budnim pogledom uprtim v soigralca.

MOJSTER UBALDO "ALEGRIA"
V Slovenijo, je prvi zasejal semena capoeire, brazilski mojster capoeire Jose Ubaldo dos Santos. Z dvanajstimi leti se je preselil v Salvador, kjer se je prvič srečal s capoeiro. Že od prvega trenutka ga zaznamuje ljubezen do te veščine gibanja, ki je vpeta v vsa področja njegovega življenja. Po prejetju profesorskega pasu se je odpravil v Evropo, da bi razširil kulturo capoeire. Sprva je poučeval od Cremone pa do Trsta, leta 2002 pa je začel redno učiti tudi v Sloveniji. V Ljubljani izvaja treninge za odrasle in otroke ter nastope na kulturnih dogodkih. V skupini Capoeira Tradicao Baiana je enega od svojih učencev že izučil za profesorja, 13 pa jih nosi pas inštruktorja.

Vabimo vas na vašo prvo uro capoeire, da se sami prepričate o zanimivosti te veščine!
Vabljeni otroci od treh in pol let, mladostniki, študentje in odrasli. Pridite in prebudite svoje talente. Treningi potekajo po različnih lokacijah v Ljubljani- Vič, Šiška, Šentvid, Trnovo, Center in Ig.

Prva ura je brezplačna!

VEČ informacij na:
+386 (0)41 243 411
E-mail: capoeiratb@gmail.com
www.capoeiratb.si
FB Site: ŠKD CAPOEIRA TRADICAO BAIANA SLOVENIJA

Ponovna povezava z najvišjim Božanskim v sebi
Anandajoga center, Trpinčeva 71, Ljubljana - Fužine ob 18:30
Ponovna povezava z najvišjim Božanskim v sebi Delavnica
Današnja aktivacija je dr. KENJIJU KUMARJU posebej kanalizirana prav za ta namen. Da to dosežemo, moramo najprej odstranjevati OVIRE, ki nam preprečujejo STIK S SEBOJ in SVETIM; ovire, ki nam preprečujejo DVIG NA VIŠJO VIBRACIJO in s tem zaživeti v miru s seboj in vsem okrog sebe - v ljubezni in udejanjanju svojega POSLANSTVA in odkrivati zakaj smo tukaj prav zdaj.

PONOVNA POVEZAVA Z NAJVIŠJIM BOŽANSKIM V SEBI

~ Tudi tokrat ste vabljeni, da napišete 3 - 4 osebne želje, pri čem naj vam duhovni svet pomaga ( travme, blokade, čustvene ali fizične bolečine, usmeritve in vodenje ), pri katerih željah in ciljih naj vas podpre. Prinesete jih s seboj za osebno obravnavo ~

KAJ TA KVANTNA AKTIVACIJA PRINAŠA:

- odpravljanje TEŽKIH, NAJTEMNEJŠIH ENERGIJ in BLOKAD, DVOMOV in NEZAUPANJA vase in Stvarstvo

- povabilo in sodelovanje s SVETLOBNIMI BITJI iz NAJVIŠJIH VIBRACIJ, da delujejo in nas podprejo v nežnem, ljubečem, podpirajočem SVETLOBNEM KROGU

- aktiviranje JASNEGA in ODPRTEGA KANALA za sprejemanje INFORMACIJ, SVETLOBNIH KOD, SVETE GEOMETRIJE in NUMEROLOGIJE iz NAJVIŠJEGA BOŽANSKEGA VIRA

- s pomočjo VALUJOČE SVETLOBE in ZVOKA čiščenje in odpiranje TISOČE ČAKER svojega telesa

- vdihovanje v JAZ SEM KI SEM prisotnost in opuščanje NAPETOSTI v telesu

- intenzivno POVEZOVANJE z ljubeznijo, zdravilno nego in podporo MATERE ZEMLJE

- intenzivno povezovanje z VELIKIM OSREDNJIM SONCEM - prvotnim izvorom vsega kar obstaja

- občutenje BITI LJUBLJEN in SPREJET od NAJVIŠJEGA BOŽANSKEGA VIRA

- VIŠANJE VIBRACIJE in močan dvig NIVOJA svojega ZAVEDANJA

- občutenje in v zavedanje POPOLNE UMIRJENOSTI in NOTRANJEGA MIRU

- nalaganje velike količine KVANTNE ENERGIJE v telo, kar še posebej pripomore k vklopu SAMOZDRAVLJENJA, stiku z ENOSTJO in DUHOVNEM NAPREDOVANJU.

~ Kanalizirana meditacija, ki jo vodi mednarodna certificirana Kvantna hipno regreso terapevtka in certificirana Voditeljica kanaliziranih kvantnih meditacij Eva Pavlin, je primerna tudi za mladino, sposobno ležati 2 uri v miru in tišini ( ne nujno ves čas v isti legi:)) in hišne ljubljenčke ( vodena pri vas doma )!

~ Zaradi omejenega števila je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA na: anandajogacenter@gmail.com

~ Kvantne meditacije se izvajajo IZKLJUČNO LEŽE, zato SE TOPLO OBLECITE in S SEBOJ PRINESITE debelejšo PODLOGO, TOPLO DEJO in VZGLAVNIK!

~ UŽIVANJE ALKOHOLA, DROG in MOČNE DIŠAVE SO NA DAN MEDITACIJE PREPOVEDANI!

~ V meditacijski prostor vstopamo tiho in diskretno!

Vabljeni na to enkratno duhovno potovanje - naslednji korak v korenito spremembo svojega življenja!

Saša Miklič

~ Kvantne meditacije valujoče svetlobe® se nadgrajujejo. Zaporedje ni pomembno, saj je vsaka unikatna, ciljno usmerjena in prinaša določene spremembe. Več kvantuma kot naložimo v telo, prej zaživimo srečno, umirjeno, uravnoteženo in duhovno življenje na visoki vibraciji in poglobljenem stanju zavesti. Tudi ponavljanje iste je zaželeno, posebej če se v njej močneje odražajo naši specifični problemi.

Veseli bomo, če povabite ali obvestilo posredujete še komu, ki želi izboljšati kvaliteto svojega življenja in duhovno napredovati. Hvala!

www.facebook.com/notranja.svetloba

~OPOZORILO: Vodenih kvantnih meditacij z aktivacijami ne izvajamo kot zdravstveno storitev, ampak kot pripomoček k duhovni in osebni rasti.

Spoznajte svoj dih: tehnika rebirthing
No Stress Center, Ljubljana ob 19:00
Spoznajte svoj dih: tehnika rebirthing Delavnica
DIHALNA TEHNIKA REBIRTHING

Dih je zelo tesno povezan s človekovimi čustvenimi stanji. Vsako čustvo namreč spremlja zanj značilen vzorec dihanja. V življenju večkrat doživljamo situacije, ko ni primerno, da bi izrazili svoje trenutno čustveno stanje. Takrat - večinoma nezavedno - ZATREMO tudi DIH, s čimer se čustveno stanje omili ali izgine.

Človek v sebi poleg prijetnih doživetij in spominov nosi marsikaj neizraženega, nedoživetega in potlačenega. Ker v 90 % delujemo iz nezavednega, je v nas marsikaj, kar nas BREMENI, ZAVIRA, JEMLJE ENERGIJO, pa niti ne vemo, kaj to dejansko je, torej se z vzrokom ne moremo spoprijeti. Vemo le, da nam določene stvari ne uspevajo in da se nam določeni principi delovanja ponavljajo, pa jih ne znamo preseči. V takih primerih se praviloma odzovemo s stavkom: "Saj sem vedel, da bo spet tako."

Raznovrstne blokade, nerazumevanja, neprijetni dogodki, travme, šoki in stresi ostanejo ZAPISANI v SPOMINIH našega TELESA. Ker tako postanejo del nas (lahko se jih zavedamo ali ne) in ker so povezani z neprijetnimi spomini, nam neprestano črpajo energijo. Če je takih dogodkov veliko, nam ti podzavestni procesi jemljejo še več energije. To je zelo pogost razlog OBČUTKA izčrpanosti, nezadovoljstva, nejevolje, depresije, ker nam življenje enostavno ne teče, kot bi si želeli.

Ena od tehnik, ki tovrstne neprijetne dogodke osvobaja, je rebirthing oziroma krožno povezano dihanje. Njeni učinki so takojšnji in ob doslednem upoštevanju navodil rebirtherja trajni.

KAKO REBIRTHING DELUJE?
Sama tehnika dihanja je preprosta in nezahtevna. Z drugačnim načinom dihanja od ustaljenega v običajno stanje telesa vnašamo spremembo. Tako usmerjeni dih odpira stare zapise neprijetnih situacij v spominih našega telesa, kar nam omogoča, da (ne)zavedno blokado, stres, travmo, vzorec, ali neprijeten dogodek, ki je pustil sled v nas, znova podoživimo. S tem se osvobodimo čustvenega naboja do njega, kajti slednji je pravzaprav ta, ki je za nas obremenilen. Iz telesa se ob tem tudi sprosti v tej blokadi nakopičena energija. Ko smo dogodek predihali, se nanj ne vrnemo nikoli več. Več takih dogodkov predihamo, manj jih je v nas in več energije nam ostaja za prijetnejše stvari, za življenje.

KAJ LAHKO S TEM DOBIM?
Krožno povezano dihanje med drugim vodi do teh rezultatov:
- povečanje energije
- občutek umirjenosti in sproščenosti
- sposobnost soočanja s stresom in večje obvladovanje stresnih situacij
- večji nadzor (in zavest) nad življenjem
- osvoboditev od strahov, dvomov in negotovosti
- večji nadzor nad bolečino na telesni in čustveni ravni
- povečanje kreativnega potenciala
- širjenje intuicije in zavedanja
- pot do uspešnega partnerskega odnosa
- izboljšanje medsebojnih odnosov
- površno plitvo dihanje se zamenja s sproščenim naravnim

Zaradi zelo uspešnih rezultatov te tehnike dihanja jo pri svojem delu uporabljajo zdravniki, terapevti in drugi za to izšolani ljudje, ki se ukvarjajo z razvojem človeka kot zavestnega bitja.

Poznamo SKUPINSKO http://www.drustvo-bindu.si/rebirthing_skupinski.php
in INDIVIDUALNO http://www.drustvo-bindu.si/rebirthing_individualni.php obliko rebirthinga.

KDAJ: 27.3. od 19:00 - 22:00
KJE: Ljubljana Šiška
PRIJAVA: http://www.drustvo-bindu.si/prijavnica_na_skupinski_rebirthing.php

INFORMACIJE: www.drustvo-bindu.si, 040 423 719

Za INDIVIDUALNA srečanja nam pišite tadeja@drustvo-bindu.si ali nas pokličite 040 423 719.

KIN-JO vadbe - vsak petek brezplačno
Familylab, Zaloška 54, Ljubljana ob 19:00
KIN-JO vadbe - vsak petek brezplačno Tečaj, seminar
Deluje na principu telurologije - energij iz jedra zemlje, ki aktivirajo energijske centre oz. meridijane v našem telesu in tako v empatiji z naravo in univerzumom doseže ravnovesje in dobrobit v fizičnem telesu.

Kako deluje KIN-JO na naše telo?
KIN-JO v prevodu pomeni izvor gibanja. Gibi (imenovani kate) usklajeni z dihanjem aktivirajo energetske meridiane in postopno menjajo energijsko strukturo človeka, telesu pa vračajo zdravje in harmonijo na vseh nivojih. Gibi in njihovi efekti so strokovno testirani s strani strokovnjakov za akupunkturo in medicino, kiropraktikov, in osteologov, po 25 letnem proučevanju.
Gibi so enostavni, naravni, in zelo lahki za učenje in izvajanje, vsebujejo naravne zakone v telesu in celem univerzumu. Varni so in se lahko izvajajo v katerikoli starosti in fizični kondiciji. Kdor jih izvaja pa lahko doseže že zelo hitro vidni učinek.Vsi gibi se izvajajo stoje, ob zavestnem gibanju in energijskem delu na sebi. Pri tem aktiviramo naša čutila / vid, sluh, okus, vonj in dotik/. Odpiramo se za našo notranjost, zavedati se pričnemo okolice in se povezujemo ter usklajujemo s kozmosom in zemljo. Ta položaj nas postavlja tukaj in zdaj, na mesto, kjer lahko začutimo celost, enost in mir.

KAJ JE CILJ KIN-JO?
Kin-jo se imenuje tudi borilna veščina sreče. Cilj je odpiranje in širjenje zavesti človeka, pri čemer se to pri vsakem drugače manifestira/zdravje,kreativnost, koncentracija, harmonični odnosi…/ Ključ odpiranja in transformacije je zavest, katere se tu poslužujemo kot orožje v boju, ki je pot odkrivanja, prepoznavanja in ljubezni do sebe in sveta okoli nas.

Pridete lahko vsi, ker je veščina v Sloveniji nova boste vsi začetniki. Vadbe potekajo VSAK PETEK od 19 do 20 ure na Zaloški 54 (v prostorih Familylab). Potrebujete le udobno športno oblačilo.

Več info: 041 856 355 Marjetka

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Novi mariborski nadškof je jezuit Alojz Cvikl

Papež Frančišek je za novega mariborskega nadškofa imenoval jezuita Alojza Cvikla, ki je bil po zlomu nadškofije imenovan za njenega začasnega ekonoma.