Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
Movember tek
Prešernov trg, Ljubljana ob 11:00
Movember tek Športna prireditev
Brkastično

V soboto 28.11. 2015 se bo na Prešernovem trgu že četrto leto zapored odvil najbolj brkati tek v Sloveniji, Movember tek! Kot vedno bo noro zabavno, brkastično, zelo sproščeno in nepozabno doživetje!
Tudi letos bo zagotovo čutiti neverjetno pozitivno energijo vseh tekačev in tekačic, ki bodo z lahkoto opravili 8 kilometrsko preizkušnjo.
Kot se za Movember tek spodobi s tekom ne bomo začeli prezgodaj. Začnemo torej ob 11. uri na Prešernovem trgu.
Vsak udeleženec prejme brke in super brkastično majico.
Zakaj Movember tek?
Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. V skladu s poslanstvom gibanja bomo izvedli dobrodelni Movember tek, katerega namen ni tekmovanje, ampak promocija Movember gibanja, promocija in spodbujanje zdravega načina življenja in ne nazadnje tudi prijetno druženje na teku.
Prijave:
Prijave na Movember tek 2015 bodo možne preko spletnega obrazca, na spletni strani www.movembertek.si, od ponedeljka 9.11. od 12.ure dalje!
Število mest je omejno! Kdor prvi pride, prvi teče! :{
Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko emaila: info@pulzsport.si
Med tem, ko čakamo na Movember tek 2015, pa lahko obujamo spomine na lanskoletno brkastično vzdušje v centru Ljubljane.
 

Andrej Rozman – Roza: Janko in Metka
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana ob 17:00
Andrej Rozman – Roza: Janko in Metka Predstave za otroke
Koprodukcija: SNG Maribor, Mini teater Ljubljana

Igrajo: Nejc Ropret, Mirjana Šajinović, Milada Kalezić, Bojan Maroševič, Irena Varga
Scenografija: Sanja Jurca Avci
Kostumografija: Ana Savić Gecan
Skladatelj: Slavko Avsenik ml.
Oblikovalec svetlobe: Franci Rampre
Oblikovalka maske: Mirjana Djordjevič

V sodobni interpretaciji znamenite Grimmove pravljice je zgodba enaka, enaki so junaki, vendar pa je kljub temu v predstavi vse drugače. Janko in Metka sta vedoželjna in bistra otroka, ki z dobrim, a neodločnim očetom ter zlobno mačeho živita na robu velikega gozda. Ker doma ni dovolj hrane za vse, se mačeha odloči, da bo otroka pustila mv gozdu. Iznajdljiva Janko in Metka se vrneta domov s pomočjo kamenčkov, ki sta jih puščala za seboj. Naslednjič se mačeha odloči, da bo družina odšla po drva globoko v gozd. Tokrat otroka za seboj puščata

drobtinice kruha, ki pa jih pozobljejo ptice. Po treh dneh tavanja po gozdu prideta do čudovite hišice iz sladkarij, v kateri živi teta Žiralda, ki ima z njima posebne načrte.

Dobri človek iz Sečuana
Mestno gledališče ljubljansko, Ljubljana ob 19:30
Dobri človek iz Sečuana Drama
V Sečuanu jih sprejme prodajalec vode Vang, ki trka na vrata in poskuša najti koga, ki bi bogovom ponudil prenočišče. Vrata se druga za drugimi zapirajo: nihče nima časa, dovolj prostora, dovolj pospravljenega stanovanja. Vang nazadnje potrka pri mladi prostitutki Šen Te, ki bogove sprejme v svojo sobico. Bogovi so zadovoljni, da so našli dobrega človeka, in Šen Te podarijo nekaj denarja, s katerim si kupi majhno trafiko. Namesto da bi se s trafiko preživljala, Šen Te vsak dan zastonj deli riž in pod streho sprejema lokalne reveže in zajedavce, zaradi česar sama vedno težje živi. Da bi preživela, je Šen Te prisiljena v alter ego: preobleče se v moškega, v svojega bratranca Šuj Taja. Šuj Ta je strog in gospodaren; sčasoma iz trafike na kapitalističen način ustvari obrat za predelovanje tobaka, v katerem nekdanji Šen Tejini varovanci postanejo izkoriščani delavci. Čeprav je v nasprotju z njenimi lastnimi prepričanji, Šen Te Šuj Taja prikliče vsakič, ko je v nevarnosti, da bi zaradi svoje dobrote ostala brez vsega. Potem se Šen Te še zaljubi v Sun Janga, sebičnega mladeniča, ki si želi postati pilot, vendar bi za to službo potreboval ves Šen Tejin denar in še več …

S pisanjem Dobrega človeka iz Sečuana je nemški dramatik, režiser in eden najpomembnejših gledaliških inovatorjev 20. stoletja in nasploh Bertolt Brecht začel v Berlinu leta 1938, delo pa je dokončal pet let kasneje, ko je bil med drugo svetovno vojno že v izgnanstvu v ZDA. Dobri človek je bil še istega leta premierno uprizorjen v gledališču Schauspielhaus Zürich. Delo je napisano po načelih Brechtovega epskega gledališča: v skladu s potujitvenimi efekti igralci namesto vživljanja večkrat neposredno nagovorijo občinstvo, dialoško besedilo pa prekinjajo songi. Brecht piše za dobo, v kateri je vsakršen altruizem v ostrem konfliktu s sistemom, ki narekuje preživetje – za dobo, v kateri ekonomski sistem vzpostavlja moralo družbe. Šen Te se trudi živeti po moralnih načelih svojih bogov, vendar njihova morala nima nobene zveze s funkcioniranjem v svetu, kakršnega pozna sama. Tako je Brechtov komad neizmerno aktualen tudi za današnji čas. V prihajajoči interpretaciji Aleksandra Popovskega bo Dobri človek iz Sečuana okrepljen z dodatnimi songi iz Brechtovega opusa.

V naši predstavi isti igralci zasedajo več vlog in v različnih prizorih igrajo različne vloge. Razlika med preoblačenjem glavne junakinje in vseh ostalih je le v tem, da Šen Te postopoma postaja Šuj Ta, pri ostalih pa se menjava vlog zgodi v hipu. Iz prizora v prizor tako vedno bolj dobivamo občutek, da se okrog glavne junakinje suče nekakšna »gmota«, ki se enkrat kaže v takšni, drugič pa v drugačni obliki. – Vselej pa v obliki situacij, ki za Šen Te delujejo kot preizkušnje. – In to vedno hujše preizkušnje – ki podžigajo njeno transformacijo v Šuj Taja.

(Povzeto po članku iz gledališkega lista avtorice Tjaše Črnigoj.)

Per.Art: Prazen glas, predstava
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana ob 20:00
Per.Art: Prazen glas, predstava Cofestival
CoFestival – Umetnost SoBivanja
Mednarodni festival sodobnega plesa
27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana
 
V predstavi Prazen glas (Prazan glas) se nastopajoči z učnimi motnjami neposredno predstavijo s pripovedjo osebnih zgodb in obujanjem spominov, z intimnimi izpovedmi in izjavami o njihovi lastni motnji. Na odru predstavijo lastno stanje kot družbeni konstrukt in povabijo k nujnemu premisleku o možnosti ustvarjanja drugačnih družbenih odnosov.
Prizori so zasnovani s ciljem odpiranja nove ravni komunikacije skozi prvoosebne pripovedi nastopajočih kot tudi medsebojnim pogovorom in razgovorom z občinstvom.
Per.Art je srbska neodvisna organizacija, aktivna na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Od leta 1999 v programu "Umetnost in inkluzija" združujejo ljudi z učnimi motnjami, umetnike, specialne pedagoge, delavce v kulturi, arhitekte in študente. Glavni cilj programa je produkcija umetniških projektov, kjer imajo ljudje z učnimi motnjami aktivno vlogo kot avtorji, soavtorji in izvajalci. Cilj projekta je tudi promocija njihovega dela na lokalni in mednarodni sceni sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Facebook>
Jezik: srbski
Nastopajo: Natalija Vladisavljević, Goran Gostojić, Marijana Šugić, Snežana Bulatović, Dejan Šuljan, Marina Sremački, Marko Bašica, Vuk Vuković, Beata Perge, Bojana Stojanović, Mihailo Petrović, Dalibor Šandor, Andrej Nenadov, Dunja Crnjanski, Frosina Dimovska and Saša Asentić
Koncept: Saša Asentić
Režija: Saša Asentić, Olivera Kovačević-Crnjanski
Asistent režiserjev: Frosina Dimovska
Scenografija in kostumografija: Nataša Murge Savić
Dizajn luči: Tihomir Boroja
Sodelavci: Tatjana Tucić, Dunja Crnjanski, Andrej Nenadov
Tehnik zvoka: Predrag Petruševski
Partnerji: Serbian National Theater, "Milan Petrović" School and Erste bank
Produkcija: Per.Art – Art and Inclusion Programme
Organizacija: Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenia.
Foto: Michael Bause

Pirates and Parrots Magic Show
SiTi Teater BTC, Ljubljana ob 17:00
Pirates and Parrots Magic Show Drugo
Iz Italije v Slovenijo prihaja čarodejski spektakel Pirates & Parrots Magic Show. Trikratni mednarodni prvak v iluzionizmu Duo Luis se je v več kot tri tisoč let stari umetnosti izuril do popolnosti in jo nadgradil z barvitim artističnim programom, ki ga poleg neverjetnih čarovnij odlikujejo še odlične plesne koreografije, barviti piratski kostumi in posebni svetlobni efekti. Navdušujoča piratska zgodba se prepleta z vrsto osupljivih čarovniških trikov in iluzionističnih podvigov, v katerih asistentka Lory pred očmi občinstva zalebdi, izgine in se v vsakem trenutku pojavi v novem kostumu. V vrhuncu dogajanja izgine tudi glavni akter, namesto njega pa se na odru pojavi ogromna gorila. Luis se je rodil v Rimu in se z umetnostjo magije začel ukvarjati pri osmih letih, že pri dvajsetih pa je kot profesionalec začel nastopati v najboljših mednarodnih čarodejskih zasedbah. Asistentko Lory je spoznal pred 35-imi leti, od takrat sta uspešen par tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Gostujeta na odrih cele Evrope, za njima je enoletno gostovanje na Japonskem in nekaj svetovnih turnej. Plesno-artistična zasedba, s katero sta ustvarila Pirates & Parrots Magic Show, prihaja iz Furlanije – Julijske krajine.
Več o dogodku
Več o SiTI Teater BTC
Več dogodkov v BTC Cityju

Smokie
Hala Tivoli, Ljubljana ob 20:00
Smokie Pop in rock
Skupina Smokie je zaslovela v 70-tih letih prejšnjega stoletja z nizom uspešnic kot so Living Next Door to Alice, Mexican Girl, Oh Carol, Needles and Pins idr.

Po vseh teh letih so njihove koncertne turneje še vedno izjemno obiskane, njihovi albumi pa še naprej sodijo med najbolj prodajane na svetu. Do danes so prodali so več kot 30 milijonov plošč. Slovijo tudi po dovršenih nastopih in atraktivni glasbeni in svetlobni tehnični opremi.

Kurzschluss Vol III // DJ Fresh
Gospodarsko razstavišče - Steklena Dvorana, Dunajska 18, Ljubljana ob 23:00
Kurzschluss Vol III // DJ Fresh Elektronska glasba in klubski večeri
Svetovno znani britanski producent in DJ, Daniel Stein, eden izmed najbolj vplivnih figur na drum and bass sceni, bo letos prevzel oder na drugem Kurzschluss večeru.
Svojo karierno pot je začel že pred 20-imi leti kot ustanovitveni član legendarne ekipe Bad Company in jo kasneje kot solo izvajalec stopnjeval do sodelovanja z odmevnimi imeni kot so Diplo, Rita Ora, Dizzee Rascal, kot tudi s filmsko industrijo.
S številnimi hiti kot so (Gold Dust, Louder, Hot Right Now), več kot 2,5 milijoni prodanih izdaj in razprodanimi nastopi na največjih odrih, DJ Fresh še vedno ostaja "fresh".

DJ FRESH (Breakbeat Kaos)
Smooth (Viper Recordings)
Spade (Illegal Kru)
Parano.id (Illegal Kru)
Hedon (Illegal Kru)
2 Green
MC Ali
#DrumAndBass #NeuroFunk
Vstopnice za DJ Fresh na Eventim SI in pri uradnih ambasadorjih.

https://www.facebook.com/KurzschlussClubbing

Razstave
Ogled Muzeja pošte in telekomunikacij v času Miklavževega sejma
Tehniški muzej Slovenije - muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61
Ogled Muzeja pošte in telekomunikacij v času Miklavževega sejma Muzejska razstava
Muzej pošte in telekomunikacij si boste v času Miklavževega sejma, v soboto, 28. 11., in nedeljo, 29. 11., lahko ogledali le vodeno, vsako polno uro med 10.00 in 18.00. Zadnje vodenje bo ob 17.00. Vodička vam bo predstavila zbirki Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij in zgodovino Polhograjske graščine. Na ogledu boste lahko prisluhnili melodijam poštnega roga, se preizkusili v Morsejevi abecedi ali telefonirali s pomočjo koračne telefonske centrale.
Oba dneva bo vstop v muzej prost. Plačati pa bo potrebno vstopnino za Miklavžev sejem.

Poteka do: 29.11.2015
Prireditve
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room
Enigmarium, Trdinova 8, Ljubljana ob 7:00
Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Družabna resničnostna igra za 2 - 5 igralcev
Prvi Escape Room Enigmarium® v Ljubljani! Vznemirljiva resničnostna igra za dva do pet igralcev, ki je nastalo po vzoru kultnih računalniških iger in obnorela svet je odprla vrata na Trdinovi 8 v centru Ljubljane ter v nekaj mesecih postala najbolj priljubljena zabava v mestu (po ocenah uporabnikov Trip advisorja).
Cilj je, da igralci v času, ki vam je na voljo, najdejo ključ izhodnih vrat in pobegnejo. Ne gre za test inteligence temveč nadvse zabavno družabno igro, kjer morajo igralci logično sklepati, opazovati, krativno razmišljati, sodelovati in najti ključ izhodnih vrat. Zabavno preizkušnjo skrbniki igre spremljajo prek videokamer in z namigi pomagajo usmerjati dogajanje.
V Enigmariumu vas čakajo povsem unikatne uganke in zanke, ki jih ni moč videti nikjer drugje.
V prvo sobo z imenom "(od)Rešitev" tekmovalce zaklepamo že od septembra. V meščanskem stanovanju v stilu Agate Christie so na preizkušnji detektivske spretnosti, pa tudi pogum, kajti v sobi prebiva mračna skrivnost.
V drugi sobi z imenom "(m)Učilnica", ki je odprla vrata v novembru, se lahko srečate najbolj strašno nočno moro: ostati v šoli po pouku, zaklenjeni v kabinetu norega profesorja.
NOVO: Tretja soba na Poljanski 11 "Profesorjeva skrivnost"
Pod krovno blagovno znamko escape room Enigmarium® priključili še tretjo sobo z imenom "Profesorjeva skrivnost" na Poljanski ulici 11 v Ljubljani. V skrivnostni sobi je profesor Rufus Amadeus po desetletjih eksperimentiranja in izpopolnjevanja ustvaril čudežni napoj. Njegov izum je tako dragocen, da bi ga lahko navadni smrtniki napačno izkoristili – zato ga je moral zavarovati z nizom preizkušenj za vse tiste, ki bi ga iskali Komu bo uspelo dokazati, da je vreden njegove zapuščine?
Vam bo uspelo pravočasno razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige ter odkleniti vrata na prostost?
Tega ne vemo. Vemo pa, da te čaka nora in nepozabna dogodivščina in super zabava!
Obisk Escape Room Enigmarium® priporočamo skupinam od dva do pet oseb, kar je idealno za družbo prijateljev, team building ali družino. Vse čaka nepozabna dogodivščina in super zabava!
Pobege prirejamo vsak dan, vendar je obvezna vnaprejšnja rezervacija termina v eni od sob (ali na Trdinovi 8, ali na Poljanski 11) na http://escape-room.si ali 031 33 44 88

Zimska umetniška srečanja ARTish v Poligonu
Poligon kreativni center, Tobačna ul. 5, Ljubljana ob 9:00
Zimska umetniška srečanja ARTish v Poligonu Sejem
Zadnjo novembrsko soboto (28.11.) se bomo ARTishani naselili v Poligon -> kreativni center, kjer bomo 2 dni gostovali tudi v prazničnem decembru (19. & 20.12.)!
Za obe srečanji so že odprte prijave, vse dodatne informacije pa dobite na mail (artish.si@gmail.com ali artish.prijava@gmail.com)!
PROJEKT ARTish
ARTish srečanja temeljijo na kvalitetnih predstavitvah umetnikov in izobraževanju, v mestu poganjamo svežo kreativno kri in spreminjamo mestni utrip z načrtno pripravljenimi programskimi posegi. Gre za izvedbo umetniške tržnice, kjer se mestnim prebivalcem in ljubiteljem umetniških izdelkov predstavijo najboljši slovenski in evropski umetniki. Meščanom in ostalim obiskovalcem tako ponujamo možnost povezovanja izobraževanja, prostorskih značilnosti, kreativnega soustvarjanja in predvsem vrhunske kulturno umetniške dogodke.
Namen že dobro prepoznanega projekta ARTish je predstavitev slovenskih (in tujih) artistov oz ustvarjalcev ter njihovih del, hkrati pa tudi pestra popestritev Ljubljane z umetniškimi stojnicami ter dodatnim spremljevalnim programov, s katerim želimo privabiti še dodatno število obiskovalcev in tudi številne turiste opozoriti na pestro ponudbo umetniških del slovenskih (in tujih umetnikov).
SReČNO!
foto Sonja Ravbar

Delavnica oblikovanja dramskega besedila
Veliki oder, Ljubljana
Delavnica oblikovanja dramskega besedila Prireditev za otroke
AVDICIJA za plesalce in igralce
Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana ob 10:00
AVDICIJA za plesalce in igralce Avdicija
SOB, 28. november, 10:00
NED, 29. november, 11:00           
Zavod EN-KNAP / Avdicija
Zavod EN-KNAP in plesna skupina EnKnapGroup objavljata AVDICIJO za izkušene plesalke in plesalce ter igralke in igralce. Izbrani kandidati bodo imeli možnost dvoletnega pogodbenega sodelovanja s stalno plesno skupino EnKnapGroup, s pričetkom dela 4. januarja 2016. Avdicija bo potekala v soboto, 28. novembra 2015, od 10. do 18. ure, in v nedeljo, 29. novembra 2015, od 11. do 17. ure, (samo za vabljene).
Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka, 16. novembra 2015. Prijavo z življenjepisom, fotografijo in kontaktnimi podatki pošljite na elektronski naslov: goran.pakozdi@en-knap.com, zadeva: Avdicija 2015.
 
Podrobnejše informacije o avdiciji:
Goran Pakozdi, producent, Zavod EN-KNAP
goran.pakozdi@en-knap.com
T.: 01 620 87 87
M.: 040 463 762
www.en-knap.com
www.spanskiborci.si
 

Dalmatinski dnevi
EVERGREEN restavracija - Golf Smlednik ob 10:00
Dalmatinski dnevi Kulinarična prireditev
TRADICIONALNI DALMATINSKI DNEVI
Od 26. do 29.11.2015 v restavraciji EVERGREEN

Vabljeni na tradicionalne kulinarično-glasbene dalmatinske dneve v restavracijo Evergreen - Kaval Group, Smlednik 200. 
 
Informacije in rezervacije: 
tel.: 041 366 249

evergreen@kaval-group.si
 

Miklavžev sejem 2015
Polhograjska graščina, Polhov Gradec 61 ob 10:00
Miklavžev sejem 2015 Sejem
Javni zavod Polhograjska graščina vas v sodelovanju z OŠ Polhov Gradec in Muzejem pošte in telekomunikacij vabi na Miklavžev sejem 2015.
Na sejmu boste lahko lupili izdelke domačih in tujih proizvajalcev.
 

Palček Smuk z Jurijem Součkom in Galerijo C.C.U.
Slovenski knjižni sejem, Cankarjev dom, Ljubljana ob 10:30
Palček Smuk z Jurijem Součkom in Galerijo C.C.U. Prireditev za otroke
Legendarni igralec Jurij Souček bo prebral
kratko zgodbo iz knjige Palček Smuk in zvezde,
zatem pa bodo otroci pod vodstvom Simona Drofelnika in Mateje Herbst iz Galerije C.C.U. ustvarjali dobričino s sedmimi lasmi, velikim nosom in ušesi, po svoji podobi.
Soorganizator dogodka je založba Ocean.
Več na:
www.kudgalerijaccu.org
www.facebook.com/galerijaccu

Movember tek
Prešernov trg, Ljubljana ob 11:00
Movember tek Športna prireditev
Brkastično

V soboto 28.11. 2015 se bo na Prešernovem trgu že četrto leto zapored odvil najbolj brkati tek v Sloveniji, Movember tek! Kot vedno bo noro zabavno, brkastično, zelo sproščeno in nepozabno doživetje!
Tudi letos bo zagotovo čutiti neverjetno pozitivno energijo vseh tekačev in tekačic, ki bodo z lahkoto opravili 8 kilometrsko preizkušnjo.
Kot se za Movember tek spodobi s tekom ne bomo začeli prezgodaj. Začnemo torej ob 11. uri na Prešernovem trgu.
Vsak udeleženec prejme brke in super brkastično majico.
Zakaj Movember tek?
Poslanstvo gibanja Movember (razširjenega po celem svetu) je ozaveščanje o zdravju moških, konkretno, spodbujanje raziskav o raku na prostati in drugih rakih, ki ogrožajo moške. Razpoznavni, zaščitni znak gibanja so brki, ki naj bi si jih moški pustili rasti v mesecu novembru. V skladu s poslanstvom gibanja bomo izvedli dobrodelni Movember tek, katerega namen ni tekmovanje, ampak promocija Movember gibanja, promocija in spodbujanje zdravega načina življenja in ne nazadnje tudi prijetno druženje na teku.
Prijave:
Prijave na Movember tek 2015 bodo možne preko spletnega obrazca, na spletni strani www.movembertek.si, od ponedeljka 9.11. od 12.ure dalje!
Število mest je omejno! Kdor prvi pride, prvi teče! :{
Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko emaila: info@pulzsport.si
Med tem, ko čakamo na Movember tek 2015, pa lahko obujamo spomine na lanskoletno brkastično vzdušje v centru Ljubljane.
 

Viktor E. Frankl
Cankarjev dom, Štihova dvorana, Prešernova cesta 10, Ljubljana ob 11:00
Viktor E. Frankl Konferenca
CELJSKA MOHORJEVA DRUŽBA in ALMA MATER EUROPAEA
vabita
na simpozij
VIKTOR E. FRANKL,
UPORABNOST IN AKTUALNOST LOGOTERAPIJE,
ki bo ob 110-letnici rojstva Viktorja E. Frankla in 
ponovnem izidu slovenskega prevoda njegove temeljne knjige Zdravnik in duša
ob robu Slovenskega knjižnega sejma potekal
v soboto, 28. novembra 2015, ob 11. uri
v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.
 
Viktor E. Frankl je velika osebnost 20. stoletja. Gre za človeka, ki je preživel tri nacistična taborišča, kjer je izgubil dobesedno vse (kariero, ženo, brata, starše …). Kljub tej osebni tragiki je življenju rekel DA! Ustanovil je tretjo dunajsko psihoterapevtsko šolo, logoterapijo. V življenju je prejel devetindvajset časnih doktoratov in postal avtor dvaintridesetih knjig, ki so prevedene v skorajda vse svetovne jezike.
PROGRAM:
11.00-11.45      Življenje in delo Viktorja Frankla – novost in aktualnost logoterapije
Dr. Alexander Batthyany, direktor Inštituta Viktorja Frankla, Dunaj
11.45-12.00      Kriza sodobnega človeka je kriza smisla
Dr. Sebastjan Kristovič, direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo
12.00-12.15      Viktor Frankl in Slovenci
Dr. Jože Ramovš, predstojnik Inštituta Antona Trstenjaka
 12.15-13.00      Razprava
 Vabljeni!
Alma Mater Europaea - ECM je samostojna visokošolska izobraževalna ustanova, specializirana na ponudbo karierno orientiranega izobraževanja v deficitarnih poklicih na dodiplomski, magistrski in doktorski stopnji. Pod patronatom Evropske akademije znanosti in umetnosti stremi k podpiranju nove mednarodne vodstvene elite na področjih izobraževanja, kulture, ekonomije, prava, zdravstva, prehrane in okolja.
Celjska Mohorjeva družba je prva in najstarejša slovenska založba, pomemben kulturni in družbeni subjekt v slovenskem prostoru. Že od leta 1851 njeno poslanstvo ostaja izdajanje kakovostnih in dostopnih knjig za izobraževanje, oblikovanje družbene zavesti in kulturne omike slovenskega naroda znotraj meja naše države in med Slovenci v zamejstvu ter po svetu.
 
PREDAVATELJI
 Dr. Alexander Batthyany
Je vodja katedre Viktorja Frankla za filozofijo in psihologijo, ki deluje v sklopu Mednarodne akademije za filozofijo v kneževini Liechtenstein. Prav tako predava tudi teorijo kognitivne znanosti, logoterapijo in eksistenčno analizo na Fakulteti za psihiatrijo dunajske medicinske univerze. Od leta 2012 je gostujoči profesor za eksistencialno psihoterapijo na moskovskem univerzitetnem institutu za psihoanalizo. Dr. Batthyany je direktor Instituta Viktorja Frankla kot tudi Arhivov Viktorja Frankla na Dunaju, in prvi urednik izdaje Izbranih del Viktorja Frankla, ki obsega 14 knjig. Batthany je publiciral veliko knjig, člankov in predavanj, po večini s področja logoterapije, eksistencialnih vprašanj in psihologije, kot tudi filozofije in psihologije.
 
Dr. Sebastjan Kristovič
Je docent in koordinator študijskega procesa na Alma Mater Europaea – ECM. Predava tudi na dodiplomski in magistrski stopnji Psihosocialne pomoči (FUDŠ). Je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, v okviru katerega deluje tudi Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike. S prispevki redno sodeluje na različnih mednarodnih simpozijih in mednarodnih znanstvenih konferencah ter v različnih radijskih in televizijskih oddajah s področij vzgoje, izobraževanja, duševnega zdravja, eksistencialne krize, krize smisla, razbolelih odnosov in duševnih stisk. Že več let po vsej Sloveniji predava za različne ciljne skupine o vzgoji in vodi predavanja ter seminarje za različne delovne kolektive s področij duševnega zdravja, medosebnih odnosov in transparentne komunikacije. Dr. Kristovič je tudi avtor dveh znanstvenih monografij s področja logoterapije (Med smislom in nesmislom trpljenja – Dostojevski in Nietzsche in Reševanje krize smisla sodobnega človeka – Osnove logoterapije).
 
Dr. Jože Ramovš
Je izredni profesor, socialni delavec in antropolog. Doktoriral je pri prof. dr. Antonu Trstenjaku, štiriletno specializacijo iz Franklove logoterapije je v letih od 1988 do 1992 kot prvi iz Vzhodne Evrope opravil pri dr. Elisabeth Lukas v Münchnu. Leta 1992 je bil soustanovitelj slovenskega inštituta za logoterapijo in antropohigieno – to je preventivna smer logoterapije, ki jo razvija v teoriji in praksi, zlasti s programi za lepše sožitje med ljudmi in za kakovostno staranje. Njegova strokovna bibliografija obsega nad tisoč enot v informacijskem sistemu COBISS, od tega 28 samostojnih knjig. Njegova poljudnoznanstvena logoterapevtsko-antropohigienska knjiga Sto domačih zdravil za dušo in telo (1. in 2. del), ki jo je v začetku 90-ih let izdala Mohorjeva družba, je v knjižnicah še zdaj med najbolj iskanimi knjigami.
Vabilo
 

Na kosilo v Zimbabve-tudi na študentske bone
Trubarjeva 56, Ljubljana ob 11:30
Na kosilo v Zimbabve-tudi na študentske bone Kulinarična prireditev
Vsak dan se na jedilnem listu zvrsti nabor domačih jedi iz druge države Afrike, Azije in Južne Amerike. Dnevno sveže in po tradicionalnih postopkih pripravljene juhe, solate, priloge, omake ali sladice ter pijače, bodo vsak dan znova poskrbele za pravo kulinarično doživetje.
DANES V ZIMBABVE!
JUHE (1,8€)
MUTO- vegeterijanska juha iz bučk, korenja, jajčevcev, krompirja in paprike
MUTO WEHUKU-kremna piščančja juha iz zelja, paprike, bučk in jajčevcev
GLAVNA JED (5€)
Vegi ali  Mesna
… je sestavljena iz  ene omake in ene priloge po Vaši želji
Omake:
MURIWO – zelenjavna omaka iz zelja, čebule, kopra in paradižnika
NYAMA YEHUKU – piščančja omaka s tradicionalnim naborom začimb in currya
NYAMA YEMOMBE – goveja omaka  iz paradižnika, čebule in kopra
Priloge:
SADZA – kepica kuhanega pšeničnega zdroba *1
MPUNGA – riž s kikirikijevim maslom *5
CHINGWA – sveže pečeni kruh iz pečice *1
TRADICIONALNA SOLATA: (1,8€ )
Kumare in granatno jabolko ter jogurtov preliv z baziliko
SLADICE: (1€)
Tradicionalna drobna Skuhnina sladica sveta (1€)
Skuhnin sladki krožnik - Nabor 5tih sladic sveta (4€)
PIJAČE  DNEVA: (1€)
Sirup ( 0.2l ), čaj in kava
Črni Tanganda čaj
IZBERITE SVOJO PONUDBO:
I LIKE IT (S): Juha + tradicionalna solata dneva = 3,5€
I LOVE IT (M): Glavna jed +  solata ali juha ali tradicionalna  sladica ali pijača dneva (6€)
I WANT IT (L): Glavna jed + tradicionalna solata + juha + tradicionalna sladica (8,8€)
I HAVE TO HAVE IT (XL):  Glavna jed + tradicionalna solata + juha + tradicionalna sladica + pijača dneva (10€)
Nabor posebnih pijač na voljo v ceniku pijač!
Ne pozabite na pestre kulturne programe – Skuhna Talk!, SKUHNAWOOD, otroške delavnice in petkove večerje.
 
 

Mestna Osrečevalnica na knjižnem sejmu
Cankarjev dom, Ljubljana ob 12:00
Mestna Osrečevalnica na knjižnem sejmu Predstavitev
Mestna Osrečevalnica na knjižnem sejmu gostuje pri založbi Primus. V petek, 27.11. od 17.00 do 19.00 ure, v soboto, 28.11. in v nedeljo 29.11.2015 pa od 12.00 do 14.00 ure. Ob dvajsetletnici prebiranja ohos zen tarot kart, ki so jeseni izšle tudi pri založbi Primus, je Silvija iz mestne Osrečevalnice pripravila zabavno in poučno predstavitev teh kart. Z njihovo pomočjo pa bomo tudi potešili našo radovednost in malček pokukali v prihodnost tistih, ki si boste to zaželeli. Osho zen tarot karte so edinstveno orodje za osebno transcendenco in poglabljanje v prihodnost.

Delavnica oblikovanja dramskega besedila
Veliki oder, Ljubljana
Delavnica oblikovanja dramskega besedila Prireditev za otroke
Izmenjava otroških oblačil
Knjižnica REČI, Belokranjska 6, Ljubljana ob 14:00
Izmenjava otroških oblačil Sejem
Na dogodku si bomo izmenjali otroška in mladinska oblačila, ki jih je vaš otrok prerasel. Prinesete lahko tudi obutev, modne dodatke, otroške hišne tekstilije (npr. posteljnina), igrače, otroške knjige, Oblačila naj bodo čista, lepo ohranjena in brez lukenj ali madežev. Sprejmeno do 30 kosov. Organizatorji bomo oblačila in ostalo blago pregledali in ga tudi ovrednotili (npr. bunda dobi več točk kot na primer nogavice,). Glede na število doseženih točk si boste lahko izbrali poljubno število kosov blaga.
Pionirski dom bo v istem času nudil brezplačni program (izdelovanje obeskov za ključe), da se bodo vaši malčki zabavali, na dvorišču pa bodo za lačne želodčke na voljo tudi palačinke.

Vstopnine ni, lepo vabljeni!

Otroški bolšji sejem
Kulturni dom A. M. Slomška, Šentvid, Šentvid pri Lukovici ob 15:00
Otroški bolšji sejem Festival
V soboto, 28. novembra 2015 prisrčno vabljeni na otroški bolšji sejem v Šentvid pri Lukovici. Živahno dogajanje bo potekalo od 15h do 18h v Kulturnem domu A.M. Slomška. Na sejmu boste lahko kupovali, menjali, prodajali otroške knjige, otroška oblačila, rabljeno otroško opremo, otroško opremo za zimske športe. Skratka vse, kar otroci potrebujejo ali pa ne potrebujejo nič več. Ob 16h pa še posebej lepo vabljeni na ogled otroške igrice.

Predstavitev knjige Kruh, pogače in sladice
Cankarjev dom, Ljubljana ob 15:00
Predstavitev knjige Kruh, pogače in sladice Predstavitev
Knjiga in (dobra) hrana sta bili vedno dobri prijateljici, prva ob drugi in druga v prvi. Zato ni nobeno naključje, da so kuharske knjige tako zelo priljubljene in pogosto celo "najlepše" – za "najlepšo slovensko knjigo" je bila na Slovenskem knjižnem sejmu največkrat izbrana prav kuharica. Tudi zato je bila odločitev, da se sejemski prostor široko odpre tudi kuharskim knjigam in gastronomiji, več kot dobrodošla. Tako se bo tudi letos vse dni sejma kuhalo v živo in degustiralo na KulinArtfestu.
Ena od gostij KulinArtfesta 2015 bo Marija Fras, avtorica desetih kuharskih knjig, katerim je skupno, da učijo pripravljati tradicionalne jedi severovzhodne Slovenije. Kruh, pogače in sladice je knjiga o tradicionalni peki Prlekije, Prekmurja in Porabja. V njej je skoraj 200 receptov, avtorica pa jih je zapisala tako, da jim bodo kos tudi manj izkušeni gospodinjci in gospodinje.
Marija Fras bo svojo knjigo predstavila v soboto, 28. novembra, ob 15. uri (Drugo preddverje CD). Pri predstavitvi knjige in okušanju izbranih pekovskih dobrot se ji bo pridružil avtor nagrajenih kuharskih knjig Klemen Košir. Nekaj dobrot, pripravljenih po receptih iz knjige, pa boste lahko pokusili tudi v petek popoldne in v soboto pred predstavitvijo na Modrijanovem razstavnem prostoru v Veliki sprejemni dvorani.
Vabljeni na KulinArtfest!

Vabljeni na predstavitev novih jedi v Hišo Pod Gra
Streliška ulica 10, Ljubljana ob 16:00
Vabljeni na predstavitev novih jedi v Hišo Pod Gra Kulinarična prireditev
MENI ZA DVE OSEBI BO MOGOČE OKUŠATI OD 23.11-28.11.2015, OD 16.00 URE-22.00 URE
DEGUSTACIJSKI MENI:
PREDJED:
GOSJA PRSA Z JABOLKOM IN KISLIMI ČEBULICAMI  
HLADNI HIŠNI ROASTBEEF, ČEBULNA MARMELADA IN PIRE ČRNEGA KORENA
GLAVNA JED:
SVINJSKA RIBICA NA ŽARU, POPEČENA POLENTA S SLANINO IN SIROM, ČILIJEVA OMAKA 11,90€
TELEČJE LIČNICE S PIREJEM ČRNEGA KORENA
SLADICA:
SACHER TORTA
CREME BRULEE
CENA MENIJA ZA DVE OSEBI ZNAŠA 39,90EUR
ZA VSE INFORMACIJE IN REZERVACIJE SMO DOSEGLJIVI PREKO E-POŠTE: INFO@HISAPODGRADOM.SI ALI NA TEL: 031 484 369

Od Portugalske do Norveške
Drama Kavarna, Ljubljana
Od Portugalske do Norveške Pogovor
V okviru projekta Literary Europe Live, katerega partner je Društvo slovenskih pisateljev, bomo na literarnem večeru gostili portugalskega avtorja Davida Machada in norveško avtorico Ido Hegazi Hoyer, letošnja dobitnika nagrade Evropske unije za književnost. Od slikanice do modnega butika, od ekonomije do otroških spominov na Oslo. Predvsem pa – literatura. Ta čudovita beseda. Literarni popoldan bo v soboto, 28. novembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstop prost. Organizatorka Drama Kavarna

Poteka do: 28.11.2015
Frédéric Beigbeder
Cankarjev dom, Klub CD, Ljubljana ob 18:00
Frédéric Beigbeder Pogovor
Prirejata: Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS in CD

Ples in glasba izpod kamniških planin
Dom kulture Kamnik, Fužine 10
Ples in glasba izpod kamniških planin Plesna prireditev
Folklorna skupina Kamnik PLES IN GLASBA IZPOD KAMNIšKIH PLANIN Vstopnina: 10 eur / 7 eur otroci do 14 let v predprodaji, 12 eur / 9 eur otroci do 14 let na dan dogodka   Več informacij o dogodku

Poteka do: 28.11.2015
Reka v Ljubljani /Rijeka u Ljubljani
Galerija Srečišče, Hostel Celica, Metelkova 8, Ljubljana ob 19:00
Reka v Ljubljani /Rijeka u Ljubljani Literarni večer

Pesniški večer s prevajalske delavnice slovenske in hrvaške poezije in predstavitev spletne literarne revije Književnost uživo.
 
S svojimi deli in prevodi bodo sodelovali pesniki Mladen Blažević, Alen Brabec, Veronika Dintinjana, Borut Petrovič Vernikov, Jana Putrle Srdić, Vid Sagadin Žigon, Milan Zagorac, Jaka Železnikar in Zoran Žmirić.
Konec večera pa bo minil v znamenju projekcije treh pesniških videov iz serije Nakonektana poezija (Zavod Gulag): Prebivalka otoka (Saša Spacal in Lucija Stupica), Shotokan (Gorazd Krnc in Peter Semolič) in Tehno (Maja Smrekar in Ana Pepelnik).

Foto (c) Katja Kuštrin
Organizacija: Poiesis, Zavod Gulag, Književnost uživo, KUD Sestava
 
 

2. tekmovanje parov v ljudskih plesih
Antonov dom Ljubljana Vič
2. tekmovanje parov v ljudskih plesih Plesna prireditev
Po lanskoletnem uspešno izpeljanem 1. Tekmovanju parov v ljudskih plesih, je letos na vrsti drugo!
Organizira ga Akademska folklorna skupina France Marolt ŠOU v Ljubljani ob podpori Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.
Tekmovanje bo v Ljubljani, 28. novembra 2015 v dvorani Antonovega doma na Viču, Tržaška cesta 85.
V ŽIRIJI bodo letos naslednji ocenjevalci:
- Tjaša Ferenc Trampuš, samostojna strokovna svetovalka za folklorno dejavnost, zaposlena na Javnem skladu za kulturne dejavnosti Republike Slovenije, predsednica žirije;
- Barbra Drnač, urednica spletnega portala www.paradaplesa.si in oddaje Parada plesa;
- Goran Škrlec, strokovnjak za ples;
- Matjaž Šmalc, samostojni strokovni svetovalec za gledališko dejavnost, zaposlen na Javnem skladu za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.
Vstopnina: 3€
Vabljeni na Vič!

Poteka do: 28.11.2015
PLES, družabno srečanje
Zadobrovška 88, Ljubljana ob 20:00
PLES, družabno srečanje Plesna prireditev
Smo člani Plesne zveze Slovenije in si prizadevamo negovati družabni ples na kakovostni in kulturni ravni po zgledu mojstra plesa Adolfa Jenka.
Na plesnih večerih upoštevamo Pravila lepega vedenja društva VRTNICA.
Društvo združuje polnoletne osebe z namenom uresničevanja osebnih ciljev, reševanja življenjskih težav posameznika, preseganja občutka osamljenosti in posledic, ki jih le-to prinaša. Svoje cilje uresničujemo z druženjem pogovori in posvetovanji, organiziranjem pohodov, izletov, obiskov kulturnih prireditev, s prirejanjem plesnih tečajev in družabnih srečanj s plesom.
Srečanja organiziramo v sodelovanju s Plesnim klubom Fredi.
Več na: http://www.drustvo-vrtnica.si

Silvestrovanje - doživetje za samske - rok prijave
DogodkiZaSamske.si - Restavracija Glažuta, Dunajska 119, Ljubljana ob 20:00
Silvestrovanje - doživetje za samske - rok prijave Spoznavno silvestrovanje

Še ne veste, kje in s kom bi letos silvestrovali?
Želite doživeti nekaj popolnoma drugačnega kot vsa leta do sedaj?
Bi se radi za vedno spominjali tako lepe silvestrske noči?   

Ja? Potem je odgovor na dlani. 
Preživite SILVESTROVO ob razgibanem večeru polno presenečenj, ogromno novih poznanstev, navezovanju stikov, odlični kulinariki, plesu in zabavi do jutra! 
>> Več o dogodku in prijavi 
Kaj nas čaka?     

bogata kulinarična ponudba (21 različnih jedi za vse okuse: 8 predjedi, 10 glavnih jedi in 3 sladice)
bogata vinska ponudba (pijača dobrodošlice, 3 kozarci vina in kozarec penine ob polnoči)
pester spoznavni program (6 spoznavnih iger, preko katerih se bomo spoznali prav vsi)
silvestrski srečelov (novoletno obdarovanje – izmenjevanje darilc: moški ženskam/ženske moškim)
obdarovanje z doživetji v dvoje (vsak izžreba eno doživetje in ga podari eni izbrani osebi)
plesna animacija (profesionalni plesni učitelj nas bo popeljal v vroče ritme najbolj popularnih plesov: discofox, salsa, bachata, ča ča ča, swing )
slovenski DJ (z dobrimi plesnimi štikli za vse generacije!)
manjši ognjemet na zunanji terasi   

Zakaj priti?
Zakaj bi silvestrovo preživeli sami ali pa v družbi parov, če pa ga lahko preživite veliko bolj pestro in spoznavno?

Kaj ne bi bilo lepo, da na silvestrski večer spoznate nove ljudi, nove prijatelje ali morda celo potencialnega partnerja oz. partnerko?

Romantičnih zgodb iz naših dogodkov je veliko in veliko se jih je rodilo tudi na silvestrovanjih. Morda pa se bo ena izmed najlepših romanc pričela ravno na tem dogodku. :)
Pridružite se nam in postanite del nepozabnega silvestrskega doživetja tudi vi.
Z veseljem se bomo potrudili, da vam bomo pričarali pestro, zabavno in nepozabno silvestrovo.
Poskrbeli bomo tudi za razgiban sedežni red ujemajočih starosti. Če pa bi radi prišli s svojimi samskimi prijatelji, pa rezerviramo mizo posebej za vas!
Ste vedeli?
Na dogodek se je lansko leto prijavilo več kot 100 oseb in to v skoraj enakem sorazmerju dame-moški, krasno, kajne?

Ker imamo omejena mesta, vas vljudno prosimo, da se prijavite čim hitreje in si tako zagotovite svojo udeležbo na še enem našem nepozabnem silvestrovanju! 
P. S. Poskrbljeno bo tudi za brezplačna parkirna mesta ob restavraciji, a vseeno vam priporočamo, da na praznovanje pridete s taxijem.
Cena
Cena dogodka je 79 €.
Ko se prijavite na dogodek, vam bomo vsa navodila glede predplačila poslali pravočasno preko e-pošte. 
Predlagamo vam, da se prijavite čim prej, saj so mesta omejena.
>> Več o dogodku in prijavi 

Ostalo
Plavalni tečaji - Logatec
Bazen Logatec
Plavalni tečaji - Logatec Plavalni tečaji za otroke
12 urni plavalni tečaji za otroke od 4. do 10. leta potekajo ob sobotah od 8.30 do 10. ure.
Otroci so razdeljeni v majhne homogene skupine, ki omogočajo hitro osvajanje plavalnih veščin na zabaven način.
 
Več informacij:
041 307 507
www.bazen-logatec.si

Poteka do: 30.1.2016
Gozdna igralnica na Rožniku
Rožnik, Ljubljana ob 10:00
Gozdna igralnica na Rožniku Igralnica v naravi
V gozdni igralnici – gozdalnici se zabavamo vsako soboto od 10h do 12:30h. Vabljeni otroci stari od 3 do 10 let.
Ključne besede naših dogodivščin so: narava, prosta igra, svoboda - ob vsakem vremenu.
Naš moto pa je: Ni slabega vremena, so le slaba oblačila!
Namen gozdne igralnice je otrokom približati naravo in vzpodbuditi željo po preživljanju časa v naravi. Stranski učinki pa so: izboljšanje motoričnih sposobnosti, večja samoiniciativnost, boljše soočanje z izzivi, pridobivanje čuta za medsebojno pomoč, izboljšanje komunikacijskih sposobnosti, vzpostavljanje skrbnega odnosa do narave, doseganje večje notranje umirjenosti, predvsem pa zabava in iskrice v očeh.
V gozdalnici poskrbimo za sadno malico in čaj, priporočamo pa, da imajo otroci še kakšen prigrizek. Zaščito pred insekti in soncem prepuščamo vam.
Dobimo se ob LPP postajališču Večna pot (nasproti Biotehnične fakultete, Večna pot 83)
PRISPEVEK:
Enkratni obisk = 15 €
5 obiskov v 10 tednih = 55 €
Bratec ali sestrica imata 50% popusta.
Za dodatne informacije in prijave pokličite Uršo (040 303 009) ali pišite na gozdalnica@gmail.com .

Mali princ
Mestni kino Domžale, Ljubljanska 61 ob 10:00
Mali princ Kino
animirana domišljijska pustolovščina / Le Petit Prince / režija: Mark Osborne / scenarij: Mark Osborne, Bob Persichetti in Irena Brignull po romanu Antoina de Saint-Exuperyja / glasovi: Vesna Pernarčič,Primož Pirnat, Uroš Smolej, Borut Veselko, Gašper Jarni, Andrej Murenc, Domen Kalan / 2015, Francija, Italija / distribucija: Cinemania Group / 108’ /
Prvi celovečerni animirani film o Malem princu se pokloni svetu otroške domišljije, brez katerega bi bil vsakdan pust in žalosten in brez katerega ne morejo živeti niti odrasli.
Majhna deklica pod vplivom ambiciozne mame ves čas misli le na to, kako in kdaj bo odrasla, saj ima vse dni načrtovane in zapolnjene z nalogami. Toda ko spozna ostarelega soseda Pilota, ji ta začne pripovedovati neverjetne zgodbe, ki jih je po strmoglavljenju v puščavi doživel s skrivnostnim Malim princem. Ob njegovih fantastičnih pripovedkah se deklica poda na pot v številne neverjetne svetove in počasi spoznava, da vsi potrebujemo otroštvo in Malega princa v sebi, saj le tako lahko sami odkrijemo številne pomembne lekcije o življenju.

Dobri dinozaver (The good dinosaur)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Dobri dinozaver (The good dinosaur) Kino
Kaj bi se zgodilo, če bi kataklizmični asteroid, ki je milijone let nazaj spremenil življenje na zemlji, zgrešil naš planet in velikanski dinozavri ne bi izumrli? Humorno obarvana pripoved Dobri dinozaver bo sledila Arlu, mlademu apatozavru z velikim srcem, kateremu bo družbo delal zanj nenavaden spremljevalec, deček Spot. način, kako obrniti ladjo, vendar se morata najprej preko številnih zabavnih nezgod naučiti sodelovati.

Poteka do: 28.11.2015
Dobri dinozaver (The good dinosaur)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Dobri dinozaver (The good dinosaur) Kino
Kaj bi se zgodilo, če bi kataklizmični asteroid, ki je milijone let nazaj spremenil življenje na zemlji, zgrešil naš planet in velikanski dinozavri ne bi izumrli? Humorno obarvana pripoved Dobri dinozaver bo sledila Arlu, mlademu apatozavru z velikim srcem, kateremu bo družbo delal zanj nenavaden spremljevalec, deček Spot. način, kako obrniti ladjo, vendar se morata najprej preko številnih zabavnih nezgod naučiti sodelovati.

Poteka do: 28.11.2015
Guliverjeva potovanja
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana ob 17:00
Guliverjeva potovanja Drugo
Od 5. do 10. leta Po predlogi Jonathana Swifta Produkcija: SNG Maribor Režija: Matjaž Farič
Dramaturgija: Staša Bračič
Kostumografija: Suzana Rengeo
Likovna zasnova, animacija: Matjaž Farič, Fi produkcija (Jure Lavrin, Martin Rozman, Gregor Kitek)
Scenografija, koreografija, izbor glasbe: Matjaž Farič
Igrajo: Matevž Biber, Ivica Knez, Mojca Simonič

Odlični angleško-irski satirik Jonathan Swift (1667–1745) je pred več kot tristo leti ustvaril lik vedoželjnega Guliverja in ga poslal na popotovanje v svet pritlikavih liliputancev, k velikanom, na lebdeči otok raztresenih znanstvenikov in v idilično kraljestvo modrih konj, kjer se je zapletal v razburljive dogodivščine, polne domišljijskih preobratov in presenečenj.

Mladi gledalci predstave ne bodo samo spremljali, ampak bodo ob plesu in igri skupaj z Guliverjem pluli v oddaljene pravljične svetove.

Svobodna šola	 (Approaching the Elephant)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 17:30
Svobodna šola (Approaching the Elephant) Kino
Na sporedu od 24. novembra 2015.
Režija: Amanda Wilder
Observacijski dokumentarec o vzponu in padcu ene izmed eksperimentalnih "svobodnih" šol ponuja odlično izhodišče za razmislek o prednostih in pasteh različnih načinov vzgoje in izobraževanja.

Aleš Šteger: Kurent
Cankarjev dom, Kosovelova dvorana, Ljubljana ob 18:00
Aleš Šteger: Kurent Drugo
Koprodukcija: Lutkovno gledališče Maribor in Mestno gledališče Ptuj
Režija: Peter Srpčič, Saša Jovanović
Lutke: Gregor Lorenci
Glasba: Branko Rožman
Kostumografija: Stanka Vauda
Scenografija: Tina Dobrajc
Nastopajo: Miha Bezeljak, Aja Kobe, Danilo Trstenjak, Elena Volpi, Anže Zevnik Starodavni Kurent se v sedanjosti spopada s povsem novimi izzivi. Ob globalnem segrevanju se poda na pot iskanja in reševanja zime, ki je izginila. Pri tem srečuje različne like, ki ga usmerjajo v Afriko, kjer je ujeta zima. Iz mitološkega junaka se Kurent postopno spreminja v kritičnega opazovalca sodobnega sveta in obuja stare vrednote. V trenutku dvoma na smetiščni gori prejme sporočilo, ki ga spomni na njegov izvor. Opusti junaštvo in izbere osebno srečo v oddaljenem mitološkem svetu.

Okruški (moja usta, moj upor, moje ime) (Les éclats [Ma gueule, ma révolte, mon nom])
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana
Okruški (moja usta, moj upor, moje ime) (Les éclats [Ma gueule, ma révolte, mon nom]) Kino
SylvainrnGeorge, Francija, 2011, digital, 4:3, čb/barvni, 84', ap  Leta 2011 je Sylvain George končal film Naj počivajo v uporu (Figure vojne I.) (Qu'ils reposent en revolte /Des figures de guerres I/), filmski esej, nazoren

Poteka do: 28.11.2015
Zenit	 (Zvizdan)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 18:30
Zenit (Zvizdan) Kino
Z LIFFa v Kinodvor. Na sporedu od 23. novembra do 6. decembra 2015.
Režija: Dalibor Matanić
Tri zgodbe o prepovedani ljubezni med hrvaškim fantom in srbskim dekletom, postavljene v tri zaporedna desetletja v sosednji vasi z dolgo zgodovino medetničnega sovraštva. Nagrada žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu.

Svobodna šola	 (Approaching the Elephant)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 20:00
Svobodna šola (Approaching the Elephant) Kino
Na sporedu od 24. novembra 2015.
Režija: Amanda Wilder
Observacijski dokumentarec o vzponu in padcu ene izmed eksperimentalnih "svobodnih" šol ponuja odlično izhodišče za razmislek o prednostih in pasteh različnih načinov vzgoje in izobraževanja.

Mož s kamero (Čelovek s kinoapparatom)
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana
Mož s kamero (Čelovek s kinoapparatom) Kino
Dziga Vertov, Sovjetska Zveza, 1929, 35mm, 1.33,rnčb, 89', svp Dokumentarni blitzkrieg očeta novega sovjetskega filma (Kino-oko) po ulicah Moskve, s snemalnimi koti, dvojnimi, trojnimi, četvornimi ... ekspozicijami in hitrostjo, ki močno

Poteka do: 28.11.2015
Od daleč	 (Desde allá)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Od daleč (Desde allá) Kino
31. festival LGBT filma / Otvoritveni film:
Režija: Lorenzo Vigas
Armando je mož srednjih let, ki z denarjem zvablja mladeniče k sebi domov. Ne želi si dotikov, opazuje jih le od daleč. Pogosto zasleduje starejšega poslovneža in zdi se, da ju veže travmatična preteklost. Nekega dne spozna sedemnajstletnega uličnega huligana Elderja, in čeprav je njuno prvo srečanje nasilno, ga čedni mladenič popolnoma prevzame. Elder potrebuje denar, zato začne Armanda redno obiskovati, a sčasoma med njima vznikne nepričakovana intimnost.
 

Otvoritev 31. festival LGBT filma: Od daleč
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Otvoritev 31. festival LGBT filma: Od daleč Kino
V soboto, 28. novembra ob 21. uri se v Kinodvoru s projekcijo filma Od daleč (Desde allá, Lorenzo Vigas, Venezuela / Mehika, 2015), letošnjim zmagovalcem beneškega filmskega festivala, odpira že 31. festival LGBT filma.
Armando je mož srednjih let, ki z denarjem zvablja mladeniče k sebi domov. Ne želi si dotikov, opazuje jih le od daleč. Pogosto zasleduje starejšega poslovneža in zdi se, da ju veže travmatična preteklost. Nekega dne spozna sedemnajstletnega uličnega huligana Elderja, in čeprav je njuno prvo srečanje nasilno, ga čedni mladenič popolnoma prevzame. Elder potrebuje denar, zato začne Armanda redno obiskovati, a sčasoma med njima vznikne nepričakovana intimnost.
Vabljeni - vstopnice so že v prodaji!

Igre lakote : Upor, 2.del
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Igre lakote : Upor, 2.del Kino
V velikem finalu epskega globalnega fenomena Igre Lakote se Katniss Everdeen zave, da je na kocki veliko več kot zgolj preživetje – tokrat se bori za prihodnost! Medtem ko je njen narod v kruti vojni, se Katniss sooči s predsednikom Snowom ter s svojimi prijatelji organizira poskus atentata na predsednika, ki postaja zmeraj nevarnejši. Smrtonosne zanke, številni sovražniki in težke moralne dileme bodo za Katniss predstavljale največje izzive doslej.

Poteka do: 28.11.2015
Gledališče
Škucove packarije (4/7; jesen 2015)
Galerija ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana ob 10:00
Škucove packarije (4/7; jesen 2015) Predstave za otroke
Zeleni škrat Ariel,  glasbeno-animacijska predstava v izvedbi Melite Osojnik
Režija in scenarij: Glasbeno gledališče Melite Osojnik, scenografija in lutke: Gabrijela Bodlaj, Melita Osojnik,  glasba: Blaž Jurjevčič, besedila pesmic: Neža Maurer
Predstava je namenjena otrokom od 3. leta dalje. Predstava traja 35'.
Zabavna glasbeno-animacijska predstava z mnogo humorja in animacije, kjer so tudi otroci del predstave in torej niso le gledalci. Skupaj bomo iskali zelenega škrata Ariela, ki kuje srečo in zaklad za otroke, potolažili bomo osamljeno deklico Jokico, se nasmejali porednim čevljem, ki so jo kar sami mahnili na sprehod, pa seveda tudi malo čarali in skupaj z malim čarovnikom pričarali izgubljeno pesmico. Na koncu bomo našli škrata Ariela, ki nam bo povedal, kje se skrivata sreča in zaklad. Zeleni škrat Ariel je izjemno zabavna predstava.
Kartonske živalice, ustvarjalna delavnica
Delavnico vodi Nevena Aleksovski.
Tokrat na delavnici bomo reciklirali embalažo za jajca ter videli da iz nje lahko nastanejo zelo zanimive male živali. Figurice ptičkov, gosenic, pajkov, čebelic in drugih bodo ustvarjene s pomočjo reciklaže, barvic in naše neomejene domišljije.
 
 
 
škucove packarije so
brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke
 
vsako soboto med 7. novembrom in 19. decembrom 2015
ob 10. uri dopoldne v šKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani
 
Brezplačne vstopnice lahko rezervirate vsak dan med 12. in 18. uro preko telefona 01 421 31 42 ali e-pošte info@skuc.org
Iskrena hvala vsem, ki nam  škucove packarije omogočajo:
Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino,  Ministrstvo za kulturo,  Društvo Ekologi brez meja, Društvo za ohranjanje nemškega maternega jezika, Mercator, Dana, Druga violina, Slaščičarna pri vodnjaku, 3 MUHE – pravična trgovina, Biro center, Ciciban, Cicido in Mumino d.o.o.
 

Delavnica izdelave igrač
Dvorana A sever, Ljubljana ob 10:00
Delavnica izdelave igrač Predstave za otroke
Ker se tudi živali zelo rade igrajo, bomo na delavnici zanje skupaj izdelovali igrače in z njimi popestrili življenje psov in mačk v Zavetišču Ljubljana. Živalski vrt in zavetišče Minicity
Več o dogodku
Več o Minicity
Več dogodkov v BTC Cityju

Obisk pri zobozdravniku
Dvorana A sever, Ljubljana ob 10:00
Obisk pri zobozdravniku Predstave za otroke
Obiskal nas bo čisto pravi zobozdravnik in preveril, ali pridno čistimo svoje zobke. Če boste tudi vi pogumno zlezli na njegov stol in rekli »Aaaaaaaaaaaa,« vas čaka majhno presenečenje. Bolnica Minicity
Več o dogodku
Več o Minicity
Več dogodkov v BTC Cityju

Moja mama je v Ameriki in je srečala Buffala
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 11:00
Moja mama je v Ameriki in je srečala Buffala Predstave za otroke
Kinobalon :
V Kinobalonu samo 28. novembra 2015!
Režija: Marc Boreal, Thibaut Chatel

Čirule, Čarule, Puf
SiTi Teater BTC, Ljubljana ob 11:00
Čirule, Čarule, Puf Predstave za otroke
Čirule, Čarule in Puf prihajajo iz pravljice. Trdijo, da živijo v zelo znani pravljici iz dežele daleč stran, kjer imajo posebne čarovniške sposobnosti, da o slavi niti ne govorimo. Čeprav je življenje v pravljicah zabavno in razburljivo, se Čirule, Čarule in Puf odločijo, da želijo svojo srečo poiskati v resničnem življenju. Ker pa so navajene le pravljičnega življenja, je ta naloga nekoliko bolj zahtevna, kot so si sprva predstavljali. Še dobro, da so Čirule, Čarule in Puf dobili službo v gledališču, kjer lahko čarajo zgodbe. Seveda tudi tega naša preljuba bitja ne znajo ravno najbolje, zato nemalokrat Rdečo kapico povozi traktor, Peter Pan najraje od vsega gleda telenovele, Mojca Pokraculja šofira letalo in Sneguljčica poje sedem kozličkov. Primerno za otroke od 3. leta dalje.
Več o dogodku
Več o SiTI Teater BTC
Več dogodkov v BTC Cityju

Janko in Metka
Gasilni dom v Spodnjem Hotiču, Spodnji Hotič
Janko in Metka Predstave za otroke
Janko in Metka slišita, kako se mamica in očka pogovarjata o težavah in o revščini. Odločita se, da bosta odšla od doma, da mamica in očka ne bosta imela z njima težav. V gozdu naletita na čarobno hišico, kjer visijo dobrote s sten in strehe. Čeprav ju gozdni prijatelji svarijo, se Janko ne more upreti dobrotam. Zaradi tega ju ugrabi čarovnica. Janko in Metka pa se rešita, ker jima pomagajo vsi gledalci.Srečna in polna novih izkušenj skleneta, da nikoli ne bosta več odšla v gozd brez dovoljenja staršev. Mamica in očka sta presrečna, ko skupaj ugotovijo, da so drug drugemu največji zaklad.

Poteka do: 28.11.2015
Mali princ	 (The Little Prince)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 14:30
Mali princ (The Little Prince) Predstave za otroke
Kinobalon :
V Kinobalonu od 23. novembra 2015.
Režija: Mark Osborne
Prvi celovečerni animirani film o Malem princu se pokloni svetu otroške domišljije, brez katerega bi bil vsakdan pust in žalosten in brez katerega ne morejo živeti niti odrasli.

Prešerna pot
Prešernov trg, Ljubljana ob 16:00
Prešerna pot Predstave za otroke
S pomočjo detektiva Loota se udeleženci kot detektivski pomočniki podajo na pot reševanja detektivskega primera: "Ali je Prešeren res še živ?". Sledijo namigom, rešujejo uganke, odkrivajo junake iz Prešernovih pesmi, jim sledijo po Ljubljani, mestu, v katerem je Prešeren živel in ustvarjal večino svojega življenja. Na koncu potovanja jih pot pripelje v staro vilo, katere bogata zgodovina je prepredena s kulturo. Morda Prešeren živi v njej? Pridružite se nam na potovanju, zbor je na Prešernovem trgu, s seboj imejte svinčnik, zataknjen za uho!
Program je primeren za otroke 5+, obvezne rezervacije. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Moja sestra suhica	 (Min lilla syster)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 16:30
Moja sestra suhica (Min lilla syster) Predstave za otroke
Kinobalon  / Zadnjič!
V Kinobalonu od 10. oktobra 2015.
Režija: Sanna Lenken
Ko odraščanje postane strašljivo, lahko vez med sestrama reši življenje. Zgodba o družini, ljubezni, sestrstvu in solidarnosti, povedana s toplino, globino in nežnim humorjem.

Andrej Rozman – Roza: Janko in Metka
Cankarjev dom, Linhartova dvorana, Ljubljana ob 17:00
Andrej Rozman – Roza: Janko in Metka Predstave za otroke
Koprodukcija: SNG Maribor, Mini teater Ljubljana

Igrajo: Nejc Ropret, Mirjana Šajinović, Milada Kalezić, Bojan Maroševič, Irena Varga
Scenografija: Sanja Jurca Avci
Kostumografija: Ana Savić Gecan
Skladatelj: Slavko Avsenik ml.
Oblikovalec svetlobe: Franci Rampre
Oblikovalka maske: Mirjana Djordjevič

V sodobni interpretaciji znamenite Grimmove pravljice je zgodba enaka, enaki so junaki, vendar pa je kljub temu v predstavi vse drugače. Janko in Metka sta vedoželjna in bistra otroka, ki z dobrim, a neodločnim očetom ter zlobno mačeho živita na robu velikega gozda. Ker doma ni dovolj hrane za vse, se mačeha odloči, da bo otroka pustila mv gozdu. Iznajdljiva Janko in Metka se vrneta domov s pomočjo kamenčkov, ki sta jih puščala za seboj. Naslednjič se mačeha odloči, da bo družina odšla po drva globoko v gozd. Tokrat otroka za seboj puščata

drobtinice kruha, ki pa jih pozobljejo ptice. Po treh dneh tavanja po gozdu prideta do čudovite hišice iz sladkarij, v kateri živi teta Žiralda, ki ima z njima posebne načrte.

Moški so z Marsa, ženske so z Venere
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Moški so z Marsa, ženske so z Venere Drugo
Saj poznate tisti občutek, ko ste prepričani, da partner govori vam nerazumljiv jezik. Govorite, razlagate, se trudite... a ne gre in ne gre.
Zakaj ne gre in kako naj bi šlo, nam je razjasnila svetovna zvezda na področju partnerskih odnosov, John Gray. Jasno, moški so z Marsa in ženske so z Venere. Zato nikakor ni potrebno, da vsako težavo, ki jo ženska na dolgo in široko razlaga, moški tudi povsem razume in reši. Ampak, ko se pa moški umakne v svojo »votlino«, to nikakor ne pomeni, da svoje izbranke ne ljubi. Težava ni v partnerju, ampak v vašem dojemanju partnerja in njegovih odzivov. Tako preprosto je lahko! Pomembno je razumeti, zakaj ženska res nima nič za obleči in zakaj včasih dopust enostavno ni vedno najboljša rešitev, pa tudi tisto, kako obdržati princa na belem konju, itd…
Klasični priročnik Johna Greya za razumevanje nasprotnega spola je sprožil revolucijo in postal ena najbolje prodajanih knjig vseh časov. Na podlagi knjižne uspešnice je izpod peresa Paula Dewandrea nastala gledališka predstava, ki po začetnem izjemnem uspehu v Franciji polni gledališke dvorane širom sveta. Moški so z Marsa, ženske so z Venere, mednarodna gledališka uspešnica končno tudi na slovenskih odrih!
O razlikah med moškimi in ženskami, o vsakodnevnih težavah in nerazumevanju nasprotnega spola, vas bo na zabaven in hudomušen način poučil Denis Avdić, vsem dobro poznan po svojem pronicljivem opažanju in zbadanju. S svojimi dolgoletnimi zakonskimi izkušnjami mu je pri ustvarjanju komedije »Moški so z Marsa, ženske so z Venere« pomagal igralec in režiser Gašper Tič.
Vsi zagrizeni ali pa novo pečeni samci, komaj zaljubljeni golobčki in pa tudi dolgoletni partnerji, ki še vedno stiskajo zobno pasto na narobnem koncu, puščajo smeti pri vhodnih vratih, pozabijo na datum obletnice in mislijo, da se nogavice same pospravijo,... bodo z Denisom lažje razumeli zakaj včasih preprosto ne gre in ne gre… in kako malo je potrebno, da potem spet gre. Zakaj bi plačevali drage zakonske terapevte, ko pa imamo Denisa?

Poteka do: 28.11.2015
Veriga - premiera
GASILSKI DOM LIGOJNA, VRHNIKA ob 19:00
Veriga - premiera Drama
VERIGA
Fran Saleški Finžgar
ljudska igra v treh dejanjih v režiji Janeza Cankarja
"Zgodba je to in nič drugega, za ogledalo postavljena, kako strasti iz malenkosti porojene spačijo obraz ljudski duši in jo preslepe, da tava in išče v temi, kar ji je v pogubo, ne vidi pa velikih rešnih ciljev, do katerih vodi pot ljubezni" je Finžgar napisal o Verigi.
Delo gorenjskega avtorja prikazuje nevoščljivost, požrešnost in trdosrčnost treh generacij, ki jih zbliža šele tragični dogodek. Kljub vsej tragiki je Finžgar v igro vpeljal tudi številne komične vložke.

Tamala v režiji Zvoneta Šedlbauerja
Šentjakobsko gledališče, Krekov trg 2, Ljubljana ob 19:30
Tamala v režiji Zvoneta Šedlbauerja Komedija
Igrajo:
HilaryMirjam Sedmak
Mark, njen možGrega Usenik
Tilly, njuna hčiNika Vidic
Frances, Hilaryjina prijateljicaLili Bačer Kermavner
Lindsey, Tillyjina prijateljicaTajda Perne, k.g.
BeaMojca Lavrič
Roland, njen možSrečko Kermavner
Josh, njun sinMatevž štular, k.g. / Aljaž Novak, k.g.
Cam, študentJure Orel
NatakaricaZdenka Bregant Muha
Hči v kulminaciji pubertete! Mama v jeku klimakterija! Oči, ki je pri hiši samo za sprehajanje psa, sicer pa – copata. Hormonski spopad.
Natančno preberite. Nismo zapisali homerski spopad temveč hormonski spopad med materjo in hčerjo. Pa za še en spopad gre v tem inteligentnem komedijskem delu gospe April De Angelis: za konfrontacijo permisivnosti z restrikcijo. Vas bo kaj motilo, ko boste med gledanjem zaznali, da so glavni junaki te družinske komedije zelo podobni nekim ljudem iz vašega okolja ali okolja vaše osnovne celice – družine? Ne predajte se miselnosti, ki jo označuje stališče: "Imam zadosti družinskega cirkusa doma! Zakaj bi si hodil ogledovat še cirkus, ki ga o družini uprizarjajo v šentjakobu!". Zdrži, spoštovano občinstvo! Nagrajeno boš s pozitivnimi obrestmi!

Dobri človek iz Sečuana
Mestno gledališče ljubljansko, Ljubljana ob 19:30
Dobri človek iz Sečuana Drama
V Sečuanu jih sprejme prodajalec vode Vang, ki trka na vrata in poskuša najti koga, ki bi bogovom ponudil prenočišče. Vrata se druga za drugimi zapirajo: nihče nima časa, dovolj prostora, dovolj pospravljenega stanovanja. Vang nazadnje potrka pri mladi prostitutki Šen Te, ki bogove sprejme v svojo sobico. Bogovi so zadovoljni, da so našli dobrega človeka, in Šen Te podarijo nekaj denarja, s katerim si kupi majhno trafiko. Namesto da bi se s trafiko preživljala, Šen Te vsak dan zastonj deli riž in pod streho sprejema lokalne reveže in zajedavce, zaradi česar sama vedno težje živi. Da bi preživela, je Šen Te prisiljena v alter ego: preobleče se v moškega, v svojega bratranca Šuj Taja. Šuj Ta je strog in gospodaren; sčasoma iz trafike na kapitalističen način ustvari obrat za predelovanje tobaka, v katerem nekdanji Šen Tejini varovanci postanejo izkoriščani delavci. Čeprav je v nasprotju z njenimi lastnimi prepričanji, Šen Te Šuj Taja prikliče vsakič, ko je v nevarnosti, da bi zaradi svoje dobrote ostala brez vsega. Potem se Šen Te še zaljubi v Sun Janga, sebičnega mladeniča, ki si želi postati pilot, vendar bi za to službo potreboval ves Šen Tejin denar in še več …

S pisanjem Dobrega človeka iz Sečuana je nemški dramatik, režiser in eden najpomembnejših gledaliških inovatorjev 20. stoletja in nasploh Bertolt Brecht začel v Berlinu leta 1938, delo pa je dokončal pet let kasneje, ko je bil med drugo svetovno vojno že v izgnanstvu v ZDA. Dobri človek je bil še istega leta premierno uprizorjen v gledališču Schauspielhaus Zürich. Delo je napisano po načelih Brechtovega epskega gledališča: v skladu s potujitvenimi efekti igralci namesto vživljanja večkrat neposredno nagovorijo občinstvo, dialoško besedilo pa prekinjajo songi. Brecht piše za dobo, v kateri je vsakršen altruizem v ostrem konfliktu s sistemom, ki narekuje preživetje – za dobo, v kateri ekonomski sistem vzpostavlja moralo družbe. Šen Te se trudi živeti po moralnih načelih svojih bogov, vendar njihova morala nima nobene zveze s funkcioniranjem v svetu, kakršnega pozna sama. Tako je Brechtov komad neizmerno aktualen tudi za današnji čas. V prihajajoči interpretaciji Aleksandra Popovskega bo Dobri človek iz Sečuana okrepljen z dodatnimi songi iz Brechtovega opusa.

V naši predstavi isti igralci zasedajo več vlog in v različnih prizorih igrajo različne vloge. Razlika med preoblačenjem glavne junakinje in vseh ostalih je le v tem, da Šen Te postopoma postaja Šuj Ta, pri ostalih pa se menjava vlog zgodi v hipu. Iz prizora v prizor tako vedno bolj dobivamo občutek, da se okrog glavne junakinje suče nekakšna »gmota«, ki se enkrat kaže v takšni, drugič pa v drugačni obliki. – Vselej pa v obliki situacij, ki za Šen Te delujejo kot preizkušnje. – In to vedno hujše preizkušnje – ki podžigajo njeno transformacijo v Šuj Taja.

(Povzeto po članku iz gledališkega lista avtorice Tjaše Črnigoj.)

Predstavitev argentinskega tanga
Kavarna Union, Ljubljana ob 20:00
Predstavitev argentinskega tanga Plesna predstava
Komu je namenjen tečaj:
- vsem popolnim začetnikom v argentinskem tangu
- tistim, ki bi želeli ponoviti osnovne korake
- tistim, ki bi si želeli le ogledati kako poteka učenje argentinskega tanga
Plesno predznanje ni potrebno, prav tako ni potreben plesni partner.

PRIJAVA NA BREZPLAČNI TEČAJ na povezavi: http://www.calesitatango.si/brezplacni-tecaj/

Dodatne informacije:
dana@calesitatango.si
040 755 696.

Lokacija: Grand hotel Union, Kavarna Union, Miklošičeva 1, Ljubljana

Grenke solze Petre von Kant
Križevniška 1, Ljubljana ob 20:00
Grenke solze Petre von Kant Drama
V koprodukcijski predstavi Mini teatra, SNG Nova Gorica in MG Ptuj nastopajo Helena Peršuh, Milena Zupančič, Vesna Vončina, Urška Taufer, Medea Novak, Arna Hadžialjević


O predstavi

Grenke solze Petre von Kant

Grenke solze Petre von Kant, igra v petih dejanjih, kaže pet epizod iz življenja uspešne modne oblikovalke. Petri prijateljica Sidonija predstavi mlado, 23-letno Karin, ki v  Nemčiji išče nove življenjske možnosti. Med njima se razvije naklonjenost, ki preraste v tesen ljubezenski odnos. Karin nazadnje zapusti Petro, ki je tako že tretjič v življenju ostala zapuščena in obupana. Ob podpori mame in hčerke pa na koncu morda le spozna, da jo je ta izkušnja pripeljala do nekega novega bistvenega spoznanja.

Gre za igro o ljubezni in o samoti, o odvisnosti, zatiranju in iskanju svobode. Besedilo je Fassbinder napisal kot gledališko igro in ga 1971 tudi uprizoril. Leto kasneje pa pretvoril v enega svojih najuspešnejših in poznanih filmov. Fassbinder, ki ga zaznamujejo nenehni škandali v intimnem in socialnem življenju, je svoji osebnosti izdelal zrcalno podobo v liku Petre von Kant. Morda zato, da bi preko nje lažje razumel in sprejel lastno življenjsko izkušnjo - da bi se dokopal do nove obče resnice o človeku in njegovi ujetosti v ustaljene miselne vzorce.

Grenke solze Petre von Kant v režiji Arthurja Nauzyciela

V Mini teatru bo v koprodukciji z MG Ptuj in SNG Nova Gorica v letu 2015 zaživelo dramsko besedilo Rainerja Wernerja Fassbinderja. Gledališče je prostor neskončnega samoizpraševanja. Vedno znova se preverjajo ustaljeni vzorci in koncepti, iščejo se nove, izvirne rešitve, iščejo se vprašanja in odgovori nanje, ki postavljajo nova vprašanja. Ustvarjalci, ki vstopajo v naš prostor iz drugačnih okolij vanj prinašajo nove poglede, nove zamisli, drugačne koncepte in poetike, na tak način se tudi slovensko gledališče prenavlja in bogati. Zato smo se odločili, da v program uvrstimo projekt, katerega forma je odprta in usmerjena v raziskovanje, ki bo rezultiralo z gledališko predstavo, odrskim dejanjem.

Upornik z razlogom

Rainer Werner von Fassbinder, samooklicani enfant terrible nemške kinematografije, je bil eden redkih režiserjev, ki se je pogosto znašel na prvih straneh tabloidov. Umetnik, ki je 15 letih posnel več kot 40 filmov ter napisal več dram in televizijskih iger, je v sedemdesetih vseeno našel čas za dvigovanje prahu na newyorški umetniški sceni.

V svojih delih je Fassbinder skušal razrinkati dvoličnost nemške meščanske družbe, iz katere se je - tudi zaradi svoje istospolne usmerjenosti - vedno počutil izključenega. Obkladali so ga z oznakami mizoginije, izdajalstva in antisemitizma, igro Grenke solze Petre von Kant pa so kritiki ožigosali tako za homofobno kot sovražno do žensk.

Fassbinderjeva Nemčija

Rainer Werner Fassbinder je nedvomno eden najpomembnejših avtorjev evropske kinematografije povojnega časa. V samo 13 letih je posnel 42 filmov, od katerih so mnogi postali klasika, med njimi Trgovec s štirimi letnimi časi, Grenke solze Petre von Kant, Vsi so me klicali Ali, Zakon Marije Braun in monumentalen film Berlin Alexanderplatz, posnet po Döblinovem romanu. Večina študij o Fassbinderju se osredotoča na njegovo kontroverzno osebnost in špekulira o osebnih motivih za ekstatično produktivnostjo.

Leta 1996 (nemška izdaja: 2000) je Thomas Elsässer objavil prvo temeljito analitično študijo o Fassbinderjevem delu, v kateri je predvsem poudaril izjemno širino karakterjev in človeških emocij ter panoramsko razsežnost vseh družbenih miljejev in razredov. Nadalje je poudaril pomen Fassbinderjevih del kot tenkočutne, simpatične in kljub temu trajno divje portrete zahodnonemške »duše« v desetletjih, ko se je dežela soočala s starimi grehi nacističnega režima.

Elsässer obravnava filme iz različnih tekstualnih in kontekstualnih perspektiv in s tem omogoča razumljiv pregled njihovega sloga in tem. Navaja številne podrobne analize posameznih filmov, vključno s filmi Obup – Potovanje v svetlobo, Trilogija ZRN, Lili Marleen, V letu s 13 meseci in Berlin Alexanderplatz. Posebno poglavje se ukvarja s Fassbinderjevimi kontroverznimi prispevki k težavnemu nemško-židovskemu dialogu po Auschwitzu.

Medtem ko predstavi evropski kontekst za Fassbinderjevo lastno soočanje s fašizmom, pa nadalje Elsässer ugotavlja, da režiser, kljub svoji zgodnji smrti leta 1982 v starosti 37 let, s svojo edinstveno moralno vizijo in smislom za zgodovino veliko pove o »novi« Evropi po letu 1989; o njenih notranjih zidovih in delitvah in o multikulturnih izzivih, s katerimi se sooča.

Thomas Elsässer

O režiserju

Artur Nauzyciel je eden izmed najbolj znanih francoskih režiserjev, ki s svojimi predstavami gostuje po celem svetu. Mini teater, Mg Ptuj in SNG Nova Gorica smo ga povabili k sodelovanju, njegovo ustvarjalno gostovanje v Sloveniji pa bo prvo v tem delu Evrope.

Artur Nauzyciel se je po študiju likovne umetnosti in filma vpisal na šolo Theatre national de Chaliot, ki jo je vodil znameniti  in francoski režiser Antoine Vitez. Svojo kariero je začel najprej kot igralec, nato kot režiser s zelo uspešnima predstavama »Namišljeni bolnik« po besedilu Molièra in "Srečni dnevi"  po besedilu Becketta v znamenitem gledališču  Odéon-Théâtre de l’Europe iz Pariza.

Režiral je "Trg Herojev" Thomasa Bernharda v Comédie-Française (2004); "Ordet" Kaja Munka na Festivalu v Avignonu (2005), "Glad" Knuta Hamsuna v Théâtre de la Madeleine (2011),  "Galeba" A. P. Čehova (2012) v Papeški palači na Festivalu v Avignonu.

V Ameriki je režiral B-M Koltèsa, "Boj črnca in psov" in "Roberta Zucca" , "ABIGAIL’S PARTY" Mike Leigha (2007), Shakespearjevega "JULIJA CEZARJA". Režiral je v Dublinu, Oslu, Reykjaviku, Južni Ameriki. Je dobitnik  mnogih francoskih in mednarodnih nagrad,  od leta 2007 je direktor Centre Dramatique National Orléans.Režija:

Arthur Nauzyciel

Prevajalec:

Lado Kralj

Igrajo:

Helena Peršuh, Milena Zupančič, Vesna Vončina, Urška Taufer, Medea Novak, Arna Hadžialjević

Scenograf:

Riccardo Hernandez

Oblikovalec luči:

Scott Zielinski

Kostumograf:

Gaspard Yurkievich

Oblikovanje maske:

Empera

Oblikovanje zvoka:

Beno Gec

Oblikovanje videa:

Domen Martinčič

Lektorica:

Laura Brataševec

Asistent režiserja:

Juš A. Zidar

Asistent scenografa:

Tine Tribušon

Koprodukcija:

Mini teater, Mg Ptuj, SNG Nova Gorica

S podporo Francoskega inštituta v Sloveniji

Premiera v Mini teatru:

27. november 2015

Premiera v SNG Nova Gorica:

13. in 14. januar 2016

Premiera v MG Ptuj:

8. januar 2016

Predstava traja 95 min

Inventura
Mala drama, Ljubljana
Inventura Drama
Vesna Hauschild pripada najmlajši generaciji slovenskih dramatikov in v svoji igri Inventura odpira teme, ki jih še posebej boleče občutijo njeni vrstniki. Igra slika svet, v katerem so zavoženo gospodarstvo in nespametne politične odločitve povzročili pomanjkanje delovnih mest za izobražene, nadarjene in prizadevne mlade ljudi, zaprli vrata mladini nasploh. Avtorico zanima, kaj se v razmerah prekarnega dela in skorajda sužnjelastniškem razmerju v korporacijah zgodi s človekom, bodisi s tistim na najnižji stopnički hierarhije, ki išče delo, ali s tistim na malce višji stopnji, ki pa je zgolj člen v mnogo daljši verigi, katere vrh zmeraj ostane neviden in si je pridobil status vsemogočne, skorajda božanske moči.<br> Inventura je serija kratkih, dinamičnih prizorov, napisana v živi, sodobni govorici. Čeprav so problemi resni, igra v svojem osnovnem tonu ohranja lahkotnost, ki se navezuje na žanr TV-nadaljevank. Avtorica je zanjo leta 2013 na 43. Tednu slovenske drame v Kranju prejela nagrado za mladega dramatika. Iz gledališkega lista Če hočemo, da so stvari narejene, so potrebni zbranost, zalet in popolna predanost. Saše ne zanima, kaj se z uslužbenkami dogaja izven podjetja, ali imajo partnerje, kaj jejo za večerjo in kdo posluša njihova čustvena razodetja (če kdo). Ona hoče, da so produktivne ves delovni čas. Njihove travme in notranje dileme so nepotreben okras na obrazu, ki bi moral biti nasmejan 24 ur na dan. Ne zanima je, ali so nasmehi pristni ali zaigrani.<br> Saša se ima za boga. Itak smo že zdavnaj ugotovili (v življenju), da je bog v vseh in vsakomer od nas in da zato ni niti malo pomembno, koliko je star, kakšne barve kožo ima, katerega spola je. Sašin problem je, da se ima za boga, ki hoče prevladati nad vsemi drugimi bogovi in boginjami. Neda se sprva upira, nato postane goreča vernica čarovnika iz Oza, nakar spet najde svojo pravo naravo in zapusti Corpusov(o) svet(išče). Pa ostale? Nives išče srečo zunaj sebe, vse upe polaga v Roka, ki ga zdaj bolj kot njuna posvečena združitev, poroka, zanima, kako lahko parazitira na njenem finančnem uspehu in igra zapuščeno žrtev. Denar ga je pokvaril. Denar, ki ga ni niti prigaral sam! Rok je feminist; oberoč podpira dejstvo, da partnerica dobro zasluži. Mina Liza je enkrat gospodarica svojega sveta, enkrat krhka punčka, ki išče zavetje, enkrat manipulatorka, ki se zaveda, katere pravice in dolžnosti ima in kako jih lahko uveljavlja. Njen bog je tam, kjer je (možnost za) karierni = osebnostni uspeh.<br> Vesna Hauschild: Samooskrba: Kdo so superženske, kje so pravimoški? (odlomek)

Poteka do: 28.11.2015
Moški so z Marsa, ženske so z Venere
Kino Gledališče Bežigrad, Ljubljana ob 20:00
Moški so z Marsa, ženske so z Venere Komedija
Avtor teksta: Paul Dewandre
Igra: Denis Avdić
Režija: Gašper Tič
Zakaj ne gre in kako naj bi šlo, nam je razjasnila svetovna zvezda na področju partnerskih odnosov, John Gray. Jasno, moški so z Marsa in ženske so z Venere. Zato nikakor ni potrebno, da vsako težavo, ki jo ženska na dolgo in široko razlaga, moški tudi povsem razume in reši. Ampak, ko se pa moški umakne v svojo "votlino", to nikakor ne pomeni, da svoje izbranke ne ljubi. Težava ni v partnerju, ampak v vašem dojemanju partnerja in njegovih odzivov. Tako preprosto je lahko! Pomembno je razumeti, zakaj ženska res nima nič za obleči in zakaj včasih dopust enostavno ni vedno najboljša rešitev, pa tudi tisto, kako obdržati princa na belem konju, itd…
Klasični priročnik Johna Greya za razumevanje nasprotnega spola je sprožil revolucijo in postal ena najbolje prodajanih knjig vseh časov. Na podlagi knjižne uspešnice je izpod peresa Paula Dewandrea nastala gledališka predstava, ki po začetnem izjemnem uspehu v Franciji polni gledališke dvorane širom sveta. Moški so z Marsa, ženske so z Venere, mednarodna gledališka uspešnica končno tudi na slovenskih odrih!
O razlikah med moškimi in ženskami, o vsakodnevnih težavah in nerazumevanju nasprotnega spola, vas bo na zabaven in hudomušen način poučil Denis Avdić, vsem dobro poznan po svojem pronicljivem opažanju in zbadanju. S svojimi dolgoletnimi zakonskimi izkušnjami mu je pri ustvarjanju komedije "Moški so z Marsa, ženske so z Venere" pomagal igralec in režiser Gašper Tič.
Vsi zagrizeni ali pa novo pečeni samci, komaj zaljubljeni golobčki in pa tudi dolgoletni partnerji, ki še vedno stiskajo zobno pasto na narobnem koncu, puščajo smeti pri vhodnih vratih, pozabijo na datum obletnice in mislijo, da se nogavice same pospravijo, bodo z Denisom lažje razumeli zakaj včasih preprosto ne gre in ne gre… in kako malo je potrebno, da potem spet gre. Zakaj bi plačevali drage zakonske terapevte, ko pa imamo Denisa?

Sinja Ožbolt: Blago(r) narodu
Plesni Teater Ljubljana, Prijateljeva 2 ob 20:00
Sinja Ožbolt: Blago(r) narodu Plesna predstava
BLAGO(R) NARODU / WELFARE TO THE NATION
plesno-gledališka predstava / a dance-theatre performance
Koreografija / Choreography: Sinja Ožbolt
Dramaturgija / Dramaturgy: Andreja Kopač
Soustvarjalci in izvajalci / Co-creators and Performers: Ana Čigon, Sara Janaškovič, Sabina Schwenner,  Dušan Teropšič, Matija Udovič, Eni Vesović
Oblikovanje luči / Lighting Design: Aljaž Zaletel
Avtorska glasba / Music: Matjaž Predanič
Kostumografija / Costume Design: Urška Recer
Scensko telo/ Scenic Body: Dušan Teropšič
Producentka/ Producer: Živa Brecelj
Produkcija / Produced by: Plesni Teater Ljubljana 2015
Posebna zahvala / Special Thanks: Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana
Predstava sodi tudi v Abonma Transferzala, abonma 5-ih ljubljanskih neodvisnih odrov (Gledališče Glej, Mini teater, Plesni Teater Ljubljana, Stara elektrarna in Španski borci). Več: www.transferzala.si
Abonma Transferzala lahko kupite v vseh petih gledališčih, tudi v Plesnem Teatru Ljubljana, ali preko spleta: info@transferzala.si
 
INFO. / REZ.: 041-707-475, ptl@mail.ljudmila.org, info@ptl-lj.si
Vstopnice / Tickets: 12/7 (dijaki, študenti, upokojenci / scholars, students, seniors), predhodna rezervacija ali uro pred predstavo v gledališču / prior reservation or an hour before the performance at the theatre
Ponovitvi / Reprises: 11., 12. 12. ob/at 20.00
 
O predstavi
Človekovo življenje uravnava načelo ugodja, stremljenje k užitku, toda programa tega načela ni mogoče realizirati. Na poti mu stojijo mnogotere prepreke, notranje in zunanje: krhkost in umrljivost telesa, nezmožnost prilagajanja, nelagodje vnanjega sveta, ki ni po meri naših potreb in želja. Najmočnejše nelagodje je tisto, ki se pojavi ob užitku Drugega. Drugi prihajajo k nam.
Kdo je tam notri, v naših mislih, ki bere te besede, čuti ta strah? Lobanja je ušla izpod nadzora. Padamo v slikah. Vsi smo okuženi. Prišla je, da ustvari razpoko. Prišel je, da lahko gre. Kakor Splav meduze, na meji, med dvema smrtima.
 
About the performance
Human life is regulated by the principle of pleasure, striving for comfort, but the programme of the principle of pleasure cannot be realized. Manifold obstacles stand in its way, both internal and external; the fragility and mortality of our bodies; inability to adapt, discomfort of the outer world which is not tailored to our needs and wishes. The strongest discomfort is the one that appears at the pleasure of the Other. The Others are coming to us.
Who is in there, in our minds, who reads these words, feels this fear? The skull escaped out of control. We are falling in pictures. We are all infected. She came to create a crack. He came to be able to go. As the Raft of Medusa, on the border, between the two Deaths.
Foto: Nada Žgank

Per.Art: Prazen glas, predstava
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, Ljubljana ob 20:00
Per.Art: Prazen glas, predstava Cofestival
CoFestival – Umetnost SoBivanja
Mednarodni festival sodobnega plesa
27. 11. – 6. 12. 2015, Ljubljana
 
V predstavi Prazen glas (Prazan glas) se nastopajoči z učnimi motnjami neposredno predstavijo s pripovedjo osebnih zgodb in obujanjem spominov, z intimnimi izpovedmi in izjavami o njihovi lastni motnji. Na odru predstavijo lastno stanje kot družbeni konstrukt in povabijo k nujnemu premisleku o možnosti ustvarjanja drugačnih družbenih odnosov.
Prizori so zasnovani s ciljem odpiranja nove ravni komunikacije skozi prvoosebne pripovedi nastopajočih kot tudi medsebojnim pogovorom in razgovorom z občinstvom.
Per.Art je srbska neodvisna organizacija, aktivna na področju sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Od leta 1999 v programu "Umetnost in inkluzija" združujejo ljudi z učnimi motnjami, umetnike, specialne pedagoge, delavce v kulturi, arhitekte in študente. Glavni cilj programa je produkcija umetniških projektov, kjer imajo ljudje z učnimi motnjami aktivno vlogo kot avtorji, soavtorji in izvajalci. Cilj projekta je tudi promocija njihovega dela na lokalni in mednarodni sceni sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Facebook>
Jezik: srbski
Nastopajo: Natalija Vladisavljević, Goran Gostojić, Marijana Šugić, Snežana Bulatović, Dejan Šuljan, Marina Sremački, Marko Bašica, Vuk Vuković, Beata Perge, Bojana Stojanović, Mihailo Petrović, Dalibor Šandor, Andrej Nenadov, Dunja Crnjanski, Frosina Dimovska and Saša Asentić
Koncept: Saša Asentić
Režija: Saša Asentić, Olivera Kovačević-Crnjanski
Asistent režiserjev: Frosina Dimovska
Scenografija in kostumografija: Nataša Murge Savić
Dizajn luči: Tihomir Boroja
Sodelavci: Tatjana Tucić, Dunja Crnjanski, Andrej Nenadov
Tehnik zvoka: Predrag Petruševski
Partnerji: Serbian National Theater, "Milan Petrović" School and Erste bank
Produkcija: Per.Art – Art and Inclusion Programme
Organizacija: Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenia.
Foto: Michael Bause

Glasba
Pirates and Parrots Magic Show
SiTi Teater BTC, Ljubljana ob 17:00
Pirates and Parrots Magic Show Drugo
Iz Italije v Slovenijo prihaja čarodejski spektakel Pirates & Parrots Magic Show. Trikratni mednarodni prvak v iluzionizmu Duo Luis se je v več kot tri tisoč let stari umetnosti izuril do popolnosti in jo nadgradil z barvitim artističnim programom, ki ga poleg neverjetnih čarovnij odlikujejo še odlične plesne koreografije, barviti piratski kostumi in posebni svetlobni efekti. Navdušujoča piratska zgodba se prepleta z vrsto osupljivih čarovniških trikov in iluzionističnih podvigov, v katerih asistentka Lory pred očmi občinstva zalebdi, izgine in se v vsakem trenutku pojavi v novem kostumu. V vrhuncu dogajanja izgine tudi glavni akter, namesto njega pa se na odru pojavi ogromna gorila. Luis se je rodil v Rimu in se z umetnostjo magije začel ukvarjati pri osmih letih, že pri dvajsetih pa je kot profesionalec začel nastopati v najboljših mednarodnih čarodejskih zasedbah. Asistentko Lory je spoznal pred 35-imi leti, od takrat sta uspešen par tako v poslovnem kot zasebnem življenju. Gostujeta na odrih cele Evrope, za njima je enoletno gostovanje na Japonskem in nekaj svetovnih turnej. Plesno-artistična zasedba, s katero sta ustvarila Pirates & Parrots Magic Show, prihaja iz Furlanije – Julijske krajine.
Več o dogodku
Več o SiTI Teater BTC
Več dogodkov v BTC Cityju

BENEFIT - Srčna operacija za ARTerijo
MKD ARTerija, Arterija, Rimska cesta 30, 1353 Borovnica, Borovnica ob 18:00
BENEFIT - Srčna operacija za ARTerijo Benefit
Srčna operacija je izkaz podpore edinemu mladinskemu klubu v Borovnici in razvoju mladinske ter neodvisne kulture na lokalni ravni. MKD ARTerija letos praznuje svojo sedemnajstletnico, kar je za takšen prostor že samo po sebi hvalevredno. Gre za prostor, ki se napaja zgolj z prostovoljno energijo mladih, ki svoj prosti čas namenjajo popestritvi vsakdana soobčanov, kulturnega programa občine ter razvoju svoje lastne kreativnosti.
Pridi in podpri!
line up:
Jegulja
Nevemnevem
Septet
Mulac
Freedom Fighterssound
Tritch
Batista Cadillac
Big Blue Balls
Indiana Bones


FB event

Letni koncert LPZ Medvode
Kulturni dom Smlednik ob 19:00
Letni koncert LPZ Medvode Klasična glasba
Letni koncert Lovskega pevskega zbora Medvode z gosti - MoPZ Maj iz Kranja

Kompulz
Cankarjev dom, Klub CD, Ljubljana ob 20:00
Kompulz Drugo
V sodelovanju s koncertnim ciklom Zvokotok Zavoda Sploh

Izvajalci:
Tadej Kenig, klarinet, saksofon
Luka Juhart, akordeon
Nina Prešiček, klavir
Simon Klavžar, tolkala
Oskar Laznik, tolkala

Program
Bruce Hamilton, munk punq tezilo, za saksofon, klarinet, tolkala, harmoniko in klavir
Georges Aperghis, Quatre pièces fébriles klavir in tolkala
Iris ter Schiphorst, Miniature za akordeon in klarinet
Nina Šenk, Scratch, za saksofon in tolkala
Bruno Mantovani, Haunted Nights za klarinet, klavir in vibrafon
Petra Strahovnik, Thinker, (noviteta) Kompulz je odprta platforma namenjena ustvarjanju in povezovanju emancipiranih posameznikov, ki jih združuje strast ob raziskovanju v polju sodobne glasbene umetnosti. Združuje priznane slovenske ustvarjalce: Luka Juhart, Nina Prešiček, Simon Klavžar, Oskar Laznik in Tadej Kenig, ki so s preteklimi projekti že dokazali njihov odnos in vnemo na tem področju.

Smokie
Hala Tivoli, Ljubljana ob 20:00
Smokie Pop in rock
Skupina Smokie je zaslovela v 70-tih letih prejšnjega stoletja z nizom uspešnic kot so Living Next Door to Alice, Mexican Girl, Oh Carol, Needles and Pins idr.

Po vseh teh letih so njihove koncertne turneje še vedno izjemno obiskane, njihovi albumi pa še naprej sodijo med najbolj prodajane na svetu. Do danes so prodali so več kot 30 milijonov plošč. Slovijo tudi po dovršenih nastopih in atraktivni glasbeni in svetlobni tehnični opremi.

veliki Yu party z Rock Partyzani
Etno Klub ZLATI ZOB-Dvorec Selo, Zaloška 69, Ljubljana ob 21:00
veliki Yu party z Rock Partyzani Pop in rock
RAČUNAJTE NA NAS V SOBOTO - 28. NOVEMBRA !
VELIKI YU PARTY Z ROCK PARTYZANI V ETNO KLUBU ZLATI ZOB
Pozitivna stran Jugonostalgije so prijetni spomini, ki so povezani predvsem z glasbo in zabavo zato ste Vi, spoštovani tovariši i drugarice, pozitivno naravnani ljudje, ljubitelji muzike koja spaja, pionirji, mladinke povabljeni na nepozaben YU party s skupino Rock Partyzani, mnogimi gosti in presenečenji.
Videospot YUGO  "YUGO"
Več na http://www.rockpartyzani.com
Njihovi nastopi so začinjeni z posebnim partyzanskim showom, prežeti z nostalgijo in patriotizmom, nabiti z brezkompromisnim rock'n'rollom, partizanskimi budnicami, melanholičnimi rock baladami, zimzelenimi popevkami, pop rock hiti iz 80. in 90., punkom, novim valom, narodnozabavno satiro, vse to so Rock Partyzani, ki so si z leti pridobili zvesto publiko vseh generacij.

Se spomnite Tita, Od Vardara pa do Triglava, Indexov, Leb i sol, Bijelog Dugmeta, Zdravka Čolića, sprejema v pionirje, Lepe Brene, Starih Fosilov, Yuga in Fička, serije Top lista nadrealista, Tajne veze in dinarjev?
Vrnimo se skupaj v obdobje malček bolj brezskrbnih časov za navadne ljudi !

Ta večer bomo ponovno podoživeli lepe čase in optimističen kolektivni duh iz naše mladosti. Sproščena energija, udoben interier, odlično vzdušje in prijeten ambient Etno kluba Zlati zob, ki se izvrstno dopolnjuje z edinstveno ponudbo makedonskih pit, nenadkriljivih mez, srbskih rakij, češkega piva Bernard, slovenskih sokov so razlogi, da vsi ljudje med glasbeno terapijo neizmerno uživajo.

"Gre za dober žur, gre za dobro glasbo, ki je obstajala v tistem času. Nismo imeli vsega v Jugi, bili pa smo srečni in zadovoljni." razloži 'partizan' Aleš Klinar - Klinči.

Emotivci, pridite v SOBOTO, 28.11. od 21.00 v ZZ na praznovanje 29. NOVEMBRA - ex DNEVA REPUBLIKE ex SFRJ.
VSTOPNICE
- prodajna mesta Eventim: PETROL, PTT, KIOSK DELO PRODAJA, Trafika 3DVA, BIG BANG Citypark, BTC in Rudnik, HIŠE VSTOPNIC Eventim HIŠA ŠPORTA, MESTNI TRG in TIVOLI, KINO ŠIŠKA - Center urbane kulture, … http://www.eventim.si/si/prodajna_mesta/
- Etno Klub Zlati Zob www.zlatizob.si
PREDPRODAJA 9 €
NA DAN KONCERTA 14 €

The Sausages
Orto bar, Ljubljana ob 21:00
The Sausages Pop in rock
Ljubljanska zasedba bo s koncertom proslavila svoj 23. rojstni dan. Vse od leta 1992 ostajajo trdno predani svoji ideji in v živo še vedno predstavljajo prvinsko doživetje rock’n’rolla. Tokrat bodo izvedli tudi nekaj v preteklosti prepoznavnih "komadov" v akustični verziji, kot gost pa se jim bo pridružil raper Pizza Boy Fi Dži, s katerim so pred kratkim skupaj posneli videospot za skladbo "Bil sem nor" z zadnjega albuma "Dej pel". Večer za nostalgike vseh generacij

Vroč Korak: Harp Explosion Thee One Man Band (Gara
Gala hala, Ljubljana ob 22:00
Vroč Korak: Harp Explosion Thee One Man Band (Gara Alternativa
Vroč Korak: Harp Explosion Thee One Man Band (Garage Blues; Hrvaška)
+ Dj Swingy & Dj Dottore
Orgličar Igor Djeke – Iggy je zadnja leta zagotovo najbolj znan kot član kultne beograjske skupine Disciplin A Kitschme, vsekakor pa to ni njegovo edino glasbeno udejstvovanje.
Prvič je kot Harp Explosion nastopil leta 2009 in od takrat je svoj one man band predstavil v mnogih regionalnih in tujih klubih. Uporablja moderen pristop k one man band formi, znan kot "harmonica looping". S pomočjo svoje "umazane" ustne harmonike, kot ji sam reče, oz.orglic gradi svoj avtorski garage blues repertoar, s tem da v živo nasnemava rife in teme na prej posnete loope bobnov.
Iggy redno objavlja online bootlege, gostuje na raznih kompilacijah in snema studijske albume v DIY produkciji Dirty Harp Records. Lani je izdal svoj tretji album "5 Years Later", na katerem gostujejo različni glasbeniki iz inozemstva in ki je dobil odlične kritike, 2 pesmi pa sta bili izdani tudi na vinilni singlici za švicarsko založbo Noisegames Records.
Kot Harp Explosion je oder delil z mnogimi bendi in pomembnimi imeni na novonastali svetovni one man band sceni, kot so Dead Elvis, King Automatic, Tongue Tied Twin, Sheriff Perkins, Wasted Pido in drugi. Nekateri se ga spomnijo tudi kot frontmana Thee Knuckleheads ali člana reggae-dubberjev Sopotopot. Gostoval je na mnogoterih albumih garage bendov, kot so The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo…, kot rečeno pa je zadnja leta še najbolj prepoznaven kot član skupine Disciplin A Kitschme.
Po težko pričakovanem koncertu vas bosta, kot ponavadi, razplesala rezidenčna DJ Swingy & DJ Dottore.
 

Kurzschluss Vol III // DJ Fresh
Gospodarsko razstavišče - Steklena Dvorana, Dunajska 18, Ljubljana ob 23:00
Kurzschluss Vol III // DJ Fresh Elektronska glasba in klubski večeri
Svetovno znani britanski producent in DJ, Daniel Stein, eden izmed najbolj vplivnih figur na drum and bass sceni, bo letos prevzel oder na drugem Kurzschluss večeru.
Svojo karierno pot je začel že pred 20-imi leti kot ustanovitveni član legendarne ekipe Bad Company in jo kasneje kot solo izvajalec stopnjeval do sodelovanja z odmevnimi imeni kot so Diplo, Rita Ora, Dizzee Rascal, kot tudi s filmsko industrijo.
S številnimi hiti kot so (Gold Dust, Louder, Hot Right Now), več kot 2,5 milijoni prodanih izdaj in razprodanimi nastopi na največjih odrih, DJ Fresh še vedno ostaja "fresh".

DJ FRESH (Breakbeat Kaos)
Smooth (Viper Recordings)
Spade (Illegal Kru)
Parano.id (Illegal Kru)
Hedon (Illegal Kru)
2 Green
MC Ali
#DrumAndBass #NeuroFunk
Vstopnice za DJ Fresh na Eventim SI in pri uradnih ambasadorjih.

https://www.facebook.com/KurzschlussClubbing

It's A Trap (Fvton, Freeverse, Mitac)
Klub ZOO, Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 23:00
It's A Trap (Fvton, Freeverse, Mitac) Elektronska glasba in klubski večeri
Zoo presents.
It's A Trap (FVTON, FREEVERSE, MITAC)
TRAP // GRIME // BASS
_______________________________________________
28. 11. 2015, 23:00
It's a Trap is back for round 7
More info soon . . .
▶ FVTON ︻╦╤─
▶ FREEVERSE ︻╦╤─
▶ MITAC ︻╦╤─
Starost 18+
Cene vstopnic: do polnoči brez vstopnine, po polnoči 3 €
_______________________________________________
Klub Zoo
Tržaška 2, 1000 Ljubljana
e-mail: info@zoo-club.si
Follow us.
▶ Facebook: fb.com/zootobacna
▶ Twitter: @zooclubtobacna
▶ Instagram: zooclubtobacna

Roza : Special Celebration
Klub K4, Ljubljana ob 23:00
Roza : Special Celebration Elektronska glasba in klubski večeri
Če za praznovanje nikoli ni prepozno, potem tudi prehitro ne more biti. Tokrat bo pohitela Roza in le večer po prižigu novoletnih prazničnih lučk v prestolnici, tudi sama odprla slavje najbolj norega meseca v letu. To seveda ne pomeni, da se ne bo bleščala tudi decembra, a dobra predpriprava je ob tako dolgem praznovanju nujna.
Na M plesišče tokrat prihaja dobro preverjeni LGBT sukalec plošč Dj Marino, ki vas bo tokrat zazibal s pop uspešnicami poznih devetdesetih. In še s čim.
XL plesišče pa bo raznobarvno. Najprej bo oder zasedla drag queen Fedora, ki bo s posebno točko tudi uradno napovedala izbor SLOVENIA'S NEXT BEST DRAG 2016, sledila pa bo zabava z najbolj migajočimi elektronskimi hiti. Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da je plesna kondicija obvezna!
Veseli nas, da bo tokratni sobotni večer v K4 tudi v znamenju odprtja 31. festivala LGBT filma, zgodilo pa se bo še eno prav posebno praznovanje. Za dvig temperature zaradi vseh teh slavij seveda ne odgovarjamo.
In še: vse, ki pridete v klub med 23. in 00. uro zjutraj, Roza časti tudi pijačo dobrodošlice - Beefeater Gin Tonic ali Beefeater Gin Berry.
Dress Code: Roza! Od roza brkov do roza plesnih čeveljcev. In še kaj vmes.
Ne pozabi: Roza ne ločuje, Roza sprejema vse.
Line-up:
(M floor)
* POP KING – DJ MARINO
DJ SHE THE REBELLIOUS
(XL floor)
* MASH of SURPRISES
special drag performance by Fedora
DJ MATT CRAMMER
DJ DEY
DJ ADONOV
Vstopnina: 6 EUR
BE UPDATED BE OUR GUEST BE IN ROZA BOX!
Ob vsakem dogodku izžrebamo naključne e-naslove obiskovalcev in jih nagradimo z brezplačnimi vstopnicami. Prijaviš se tako, da pošlješ elektronsko sporočilo z naslovom
PRIJAVA na roza.posta@gmail.com
supported by STT

Delavnice
DP4- delavnica metode DP4- Celostna Transformacija
Ljubljana ob 8:30
DP4- delavnica metode DP4- Celostna Transformacija Tečaj, seminar
V enem dnevu udeleženci spoznajo in popolnoma obvladajo ta mogočni sistem za samostojno uporabo. DP-4 je orodje s katerim pomagate sebi in drugim. Možnost uporabe DP-4 je skorajda neomejena na vse različne elemente in aspekte življenja.
Z njim nevtraliziramo čustvene, psihološke, telesne in duhovne elemente, ki preprečujejo posamezniku, da se polno realizira v sedanjem trenutku. DP-4 predstavlja kvantni preskok v alternativni psihoterapiji in pri reševanju življenjskih problemov.Avtor metode je Ž.M.Slavinski, ki je ustvaril mnogo različnih metod alternativne psihoterapije in spiritualne tehnologije. Od leta 1970 je napisal približno 30 knjig s tega področja.
Tu niso potrebno ure in ure vztrajnega dela na sebi brez rezultatov, povprečen proces traja okoli 15 minut. Večina sistemov in tehnik "favorizira" pozitivno mišljenje in poudarja samo en vidik celote. DP-4 popolnoma zajeme cel spekter dualistične percepcije in nevtralizira vse elemente, ki nam preprečujejo videnje celotne slike. Modrost daljnega Vzhoda nas uči, da trajne rezultate dajejo samo metode in pristopi, ki nevtralizirajo obe nasprotnosti v človeški zavesti. Na veliko žalost zahodnega človeka pa ti sistemi zahtevajo leta in leta napornega dela. Z DP-4 ustvarjamo željene identitete, npr; srečna oseba, kreativna oseba, zdrava oseba, samozavestna osebaKasneje se te identitete avtomatsko, brez napora realizirajo v našem življenju.
Ko vidimo, da smo za svoje izkušnje odgovorni sami in sebe postavimo na vrh piramide, se tudi zunanje okoliščine spremenijo. Mi živimo v dualističnem svetu. Vsak stvar ima svoje nasprotje in večino življenja izkušamo vse v nasprotjih: laž-resnica, malo-veliko, ljubezen-bolečina, toplo-mrzlo, sedanjost-prihodnost, začetek-konec, dobro-zloEna polovica izkušnje je ponavadi za nas pozitivna, druga polovica pa negativna.
DP-4 nam omogoča, da integriramo katerikoli par polaritet v naše bitje in s tem dvignemo našo vibracijo in zavedanje. DP-4 je sinteza najboljšega kar v tem trenutku predstavlja zahodna filozofija v povezavi z vzhodno filozofijo.
V Samo v enem dnevu boste dobili vse znanje in vedenje, da boste rešili katerikoli psihološki, čustveni in spiritualni problem v 10-15 minutah! Osebno se lahko prepričate, da bi to verjeli.
Na koncu dneva boste vi lahko rekli: "Sedaj vem, da nikoli ni pozno, da doživim srečno otroštvo!"
Ena od udeleženk seminarja DP-4 je takole doživela to učinkovito metodo in svojo izkušnjo opisala na internetu: "Nisem mogla niti sanjati, da obstaja tako hitra in učinkovita metoda. še zmeraj se čudim. Za večino udeležencev so trajali procesi manj kot 30 minut. Žal mi je, ker tega nisem poznala že prej."
Pomembno: Niso potrebne nobene izkušnje ali predznanje
Delo bo potekalo v majhni skupini. Prijave sprejemamo do zasedbe mest.
DP-4 seminar v Ljubljani
Voditelj Grega Gregorec, trener sistemov spiritualne tehnologije
Datum in čas delavnice: sobota 28.11.2015 od 10.00 do 16.00 ure v Ljubljani
Cena seminarja: 90 evrov, ob prijavi 2 oseb je cena 80 evrov za posamezno osebo.
Vsi udeleženci dobijo potrebno gradivo.
Vse informacije na tel: 051/783-072 ali preko e-pošte: spiritualna.tehnologija@gmail.com
Več o DP-4 delavnici na spletni strani
http://peat.webs.com/aktualno.htm
http://www.slohipnoterapija.org/aktualno

Izobraževanje: Obrazna refleksoterapija SorensensistemTM (Modul 1&amp;2)
Ljubljana ob 9:00
Izobraževanje: Obrazna refleksoterapija SorensensistemTM (Modul 1&2) Tečaj, seminar
Njena prednost je, da se usmerja v vzrok in ne le v posledice bolezni. Za izkušene terapevte je terapija tudi orodje za diagnostiko stanja telesa.

Obrazna refleksoterapija je povsem neboleča, prijetna, sproščujoča in ima hitre učinke. Izjemno primerna je tudi za otroke in starejše, saj se prilagaja individualnim potrebam. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, možgane in živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave. Posebej uspešna je pri obrazni paralizi, glavobolih, migrenah, težavah s sinusi, učnih in vedenjskih težavah otrok, hormonskih motnjah ter posledicah stresa.

Z izvajanjem obrazne refleksoterapije vplivamo na delovanje celotnega organizma, z uravnavanjem cirkulacije krvi in hormonov pa se posledično izboljša celotno počutje človeka. Preko centralnega živčnega sistema se po tej metodi v telesu sproščajo kemične substance, ki so povezane z imunskim sistemom in endogenim mehanizmom vpliva na bolečino. Takšna metoda omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.

Skupna cena Modula 1 & 2, ki bosta potekala 28. – 30. 11 in 1. 12 2015 je 780 Eur, ugodne prijave z nižjo ceno 700 Eur pa so vam na voljo do 28. oktobra.

Šolnina je plačljiva v treh obrokih:
1. 700 Eur (do 28. 10. 2015) oziroma 780 Eur (do 28. 11. 2015)
2. 700 Eur (do 4. 5. 2015) oziroma 780 Eur (do 4. 6. 2015)
3. 350 Eur (do 26. 5. 2015) oziroma 390 Eur (do 26. 6. 2015)

Prijavite se na obrazna.refleksoterapija@gmail.com

Seminar je namenjen naslednjim poslušalcem:
- Profesionalno – obrazna refleksoterapija je samostojna terapevtska metoda za vašo prakso ali dopolnilo pri delu refleksoterapije stopal, akunpunkture, aromaterapije, fizioterapije, v kozmetičnih in masažnih salonih, v zdraviliščih ter v splošni ali specialistični medicini.
- Družinsko – obrazna refleksoterapija je izjemno učinkovita samostojna terapija, ki jo lahko izvajajo starši na otrocih, mladostnikih ali odraslih osebah.

Seminar je razdeljen v štiri module, ki jim sledi ustni in pisni izpit, s katerim boste pridobili certificirano diplomo obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM.

MODUL 1 je sestavljen iz uvoda v kitajsko tradicionalno medicino in južnoameriško (Mapuche) zdravilsko tradicijo ter nevrološki sistem. To znanje predstavlja osnovo obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM. Udeleženci bodo spoznali sedem osnovnih korakov vsakega tretmaja obrazne refleksoterapije, metodo diagnosticiranja, teorijo pa bodo prenesli tudi v prakso.

MODUL 2 zajema spoznavanje meridianov in teorijo petih elementov in njihovo vlogo pri ohranjanju zdravja. Pogledali si bomo lobanjske točke v obrazni refleksoterapiji, cone na obrazu, ter vse o tem kako jih prepoznamo in uporabljamo. Tudi v 2. modulu bomo teorijo preverili v praksi.

Access Bars® delavnica - Ljubljana
lokacija v Ljubljani bo sporočena naknadno, Ljubljana ob 9:00
Access Bars® delavnica - Ljubljana Delavnica
Si predstavljate, da bi v polnosti začeli izkoriščati vaš potencial in vse v življenju ustvarjati z lahkoto - odnose, kariero,denar, telo? Si predstavljate, da bi začeli uživati v svoji koži, v svojem življenju, da bi bili vi in vaše življenje lahkotno in sproščeno? Kdaj ste se nazadnje tako počutili?
Ali veste, da vam vse to lahko prinese preprost, nežen in negovalen tretman, imenovan Access Bars®? Pri Access Bars® tretmanu z rahlim dotikom 32 točk na glavi na učinkovit in preprost način sprostimo vse, kar nam ne dovoljuje in nas omejuje pri tem, da bi v življenju z lahkoto prejemali.
V barsih, ki se jih tekom tretmana dotaknemo, je shranjen električni naboj, ki se je tekom tisočletij nabral v našem energetskem sistemu v zvezi z našimi razmišljanji in prepričanji o denarju, zdravljenju, miru, umirjenosti, kreativnosti, kontroli, staranju, telesu, seksualnosti, sanjah in upanju, obliki in strukturi, času in prostoru, radosti in žalosti, manifestiranju in skrivnostih vesolja. Ta naboj nam preprečuje, da bi videli več možnosti zase in za svoje življenje. En Access Bars® tretman lahko odpravi od 5.000 – 10.000 let omejitev povezanih z določenim barom, ki se ga dotaknemo na glavi.
Z Access Bars® pobrišemo vse nekoristne "datoteke", ki se nahajajo v našem umu in nam omejujejo, da bi v življenju videli več možnosti. Po tretmanu se začnemo bolj zavedati sebe, svojega telesa in vsega okoli nas. Bolj postanemo prisotni v svojem življenju, naša preteklost pa se v prihodnost ne projecira na enak način. Dejansko spremenimo verjetnost naših možnosti v prihodnosti.
Access Bars® je prva stopnja v Access Consciousness™, ki nam daje možnost, da spremenimo vse, kar v našem življenju ne deluje.
Gary Douglas, ustanovitelj Access Consiousness, pravi: "Po Access Bars® tretmanu se boste v najslabšem primeru počutili, kot da ste pravkar bili na izvrstni masaži. V najboljšem pa se bo vaše življenje spremenilo v nekaj veliko večjega od tega, kar ste si kdaj predstavljali."
Delavnica Access Bars® je namenjena VSEM, ki želijo vse v svojem življenju ustvarjati z lahkoto. Vsem, ki vedo, da je v življenju mogoče nekaj več. Zavedanje vključuje vse in ne izključuje nikogar.
Med delavnico boste dvakrat dajali in dvakrat prejemali BARS tretman.
Po delavnici ste certificirani praktik Access Bars® in lahko takoj začnete izvajati Access Bars® tretmane. Kakšen doprinos je to lahko vam, vašim bližnjim in svetu?
Delavnico facilitiram: Barbara Mali, Access Consciousness CFMW
Datum delavnice: sobota, 28. november 2015 od 9. - 17. ure
Lokacija delavnice: Ljubljana (točna lokacija bo vsem prijavljenim sporočena naknadno)
Cena delavnice: 220 EUR
Otroci do 15. leta:brezplačno v spremstvu odrasle osebe, ki se udeleži delavnice (navedite ob prijavi, če pride z vami še otrok)
Otroci od 15. - 18. leta in vsi, ki delavnico ponavljate: polovična cena, 110 EUR
V ceno delavnice sta vključena priročnik in prigrizek.
Udobno se oblecite, zraven prinesite odejo, vzglavnik, copate in prenosno masažno mizo, če jo imate.
Obvezne prijave na barbara@uresnicisvojesanje.si. Za več informacij o delavnici pišite na moj e-mail ali pokličite 051 815 999.
Veselim se srečanja z vami,
Barbara

Level 1 seminar Access Consciousness
Hiša radosti, Dunajska 58, Ljubljana ob 9:00
Level 1 seminar Access Consciousness Tečaj, seminar
Ste opazili, da za vas ta realnost ne deluje? Ali iščete ključe, ki bodo odklenili omejitve te realnosti in vam dopustili, da stopite v neomejene možnosti posedovanja vsega, kar si resnično želite v življenju?
Access Consciousness je praktičen sistem delovanja onkraj omejitev sveta. Ko pogledamo na življenjske izzive s popolnoma druge perspektive, lahko vse spremenimo z lahkoto. Kjerkoli vas kaj omejuje, je verjetno, da ste izbrali nezavedanje. Torej, kaj boste izbrali namesto tega?
VEČ: http://www.hisaradosti.com/level-1-seminar-access-consciousness/
Na seminarju Level 1 (stopnja 1) boste odkrili, kako kreirati takšno življenje, kot si ga želite. Ta seminar vam bo omogočil še večje zavedanje sebe kot neskončnega bitja in neomejenih možnosti, ki so vam na razpolago.
Seminar traja 2 dni. Pogoje za udeležbo je opravljena delavnica Access Bars in Temeljni seminar, vodi ga Ana Omanovič.
Opomba: Priporočamo, da se Temeljnega seminarja in Stopnje 1 udeležite skupaj, saj tako tudi delujtea. Priročniki za Temeljni seminar in Stopnjo 1 se spremenijo najmanj vsakih 6 mesecev. Če boste seminarja opravljali vsakega posebej in se udeležili Stopnje 1 po tem, ko so bili priročniki spremenjeni, boste morali ponoviti Temeljni seminar.
Prejeli boste praktična orodje za vsakdanje življenje, ki vključujejo tudi nekatere telesne procese.

Ana Omanovič je life-coach, voditelj delavnic, sokreator projekta Hiša radosti in Certified Access Consciousness Facilitator, Access Bars in Access Body Facilitator. Je raziskovalka realnosti onkraj te realnosti. V preteklem letu je bila na več kot 14-ih mednarodnih več dnevnih seminarjih, kjer se izobražuje o zavestnem kreiranju življenja s tehniko, telesnimi procesi in orodji Access Consciousness.

Termin: Sobota in nedelja, 28. in 29. november 2015
Lokacija: Hiša radosti, Dunajska 58, Ljubljana
Cena: 500 EUR, možno je plačilo na dva obroka
Obvezne so prijave pred dogodkom na mail info@hisaradosti.com. Prijavite se čimprej, saj je število udeležencev omejeno.

Karmična diagnostika - celodnevna delavnica
Ledina Center, Ljubljana ob 9:00
Karmična diagnostika - celodnevna delavnica Tečaj, seminar
Delavnica je primerna le za tiste, ki ste pripravljeni vzeti življenje v svoje roke, sprejeti odgovornost zase in za način svojega delovanj navzven!
 
Nujna je za vse, ki se udeležujete mojih šol in drugih delavnic. Le s korenitim delom na sebi, boste dosegli tisto o čemer sicer le sanjate!
 
Karmična diagnostika deluje globinsko, na nezavednih ravneh. Na plan prihajajo dobro skriti programi, ki se jih ljudje na zavestni ravni niti ne zavedamo. 
 
Prijave so obvezne!
Pri prijavi pripišite tel. številko, za potrebe hitrega obveščanja.
 
S seboj prinesite podlago za ležanje in ta dan pijte še več vode kot običajno! (za tiste, ki prihajate od daleč, z vlakom itd. imamo ležalne podlage pripravljene v centru)
 
Kakšen je namen mojega trenutnega življenja na zemlji?
Da se rodimo, vmes delamo, se borimo, trpimo, sem pa tja je tudi lepo in umremo meni je bilo tako videnje življenja nesmiselno, zato sem večni raziskovalec. 
Nihče se namreč ni utelesil brez nekega namena. S seboj nosimo karmične zapise, ki nas opredeljujejo in usmerjajo naša življenja. 
Zapisi se prenašajo iz roda v rod, nekateri tudi pet rodov nazaj ali celo več! Tem zapisom pravimo RODOVNA KARMA.
Težava nastane takrat, ko mi tega ne razumemo pravilno, kar je kolektivni problem.
V prvih sedmih letih po rojstvu je otrok na široko odprt za dogajanje okrog njega. Vsrkava informacije, se uči in nabira izkušnje. To je tudi čas, ko se začne sprožati karma. V skladu s svojim življenjskim namenom, otrok že začne z naborom izkušenj, kreiranjem dogodkov in okolja, za razreševanje karmičnih zapisov. 
Otroci so v tem obdobju zelo občutljivi, prevzemajo vlogo posrednika v družini. Poskušajo uravnavati porušeno energetsko strukturo pri katerem od družinskem članu ali v rodovni matrici. Prevzemajo vlogo rešiteljev, prevzemajo vlogo žrtve. Lahko celo prevzamejo določene osebne značilnosti sorodnika, ki odstopa iz rodovne matrice. Lahko tudi tistih, ki so že pokojni. To pomen, da ne živi svojega življenja, pač pa del tega žrtvuje za reševanje rodovnega zapisa.
Skozi sklope delavnic Karmične diagnostike, bomo prepoznavali napačna dojemanja zadev, ki se nam dogajajo in velikokrat tudi ponavljajo.
SIDRANJE DRUŽINSKE MATRICE
Energijska postavitev družinskih stebrov pomeni ravno toliko, kot temelj hiši. Dokler človek nima postavljenih družinskih temeljev, ne funkcionira suvereno, samozavestno in odločno. Nima trdno začrtanih ciljev, priložnosti se mu izmikajo, ne najde miru in varnosti. Skozi proces Karmične diagnostike, človek lahko naredi drastično spremembo, dojame pomen družinske matrice, se razbremeni in s trdno podlago štarta uspehom naproti.
Proces sidranja ni nič drugega, kot le potrjevanje golih dejstev, ki so splošno znana in vendar zanikana znotraj posameznika.
Npr. Priznati očetu, ki je agresiven, alkoholik, neodgovoren …  njegovo mesto očeta v družini, je za potomca, ki je noči preždel v kotu, v strahu pred očetovo agresijo,  veliko dejanje.
Ali materi, ki je naredila vse, da bi abortirala, ker ni uspelo, zavračanje otroka, poniževanje, čustveno zanemarjanje itd.
Tudi veliko manj drastični dogodki so zapisani v energetski strukturi, jemljejo energijo, zavirajo duhovni razvoj in držijo človeka v svojih okovih.
Sprejemanje sorojencev, naših partnerjev in otrok, je le nadaljevanje zgodbe, ciklično ponavljanje rodovnih zapisov in lastne karme.
Kako je skupinsko samozdravljenje videti?
Karmična diagnostika terapevtu omogoča širok razpon dela. Dober izvajalec te metode sam raziskuje in na svoj lasten način vodi skupino skozi procese ozaveščanja in transformacije. Karmična diagnostika temelji na vstopanju v biopolje osebe ali, v tem primeru skupine. Da se terapevt usposobi za vpoglede, mora najprej "prečistiti" sebe (svoje biopolje). Vsak terapevt ima omejitve, ki jih postavlja bipolje samo. Terapevt z agresijo in drugimi destruktivnimi programi ne more vstopati v bioplja drugih, ker bi bil s svojim delovanjem škodljiv. Kako daleč lahko terapevt vstopi, oziroma vidi, je odvisno od tega, koliko je očiščeno njegovo bilopolje.
Procesi so ves čas strokovno vodeni. Bistvo Kramične diagnostike je v tem, da išče vzroke in jih tudi razreši. Sicer bi bili procesi nesmiselni.
V drugem delu delavnice terapevt naredi vpogled v biopolje skupine in poišče tiste vzroke, ki so skupni večini udeležencev.
Zapisi se razrešujejo izključno v sodelovanju z udeleženimi. Da je vzrok odpravljen, udeleženec prepozna po tem, da se ob sproščanju izredno poveča energijski pretok, večkrat tako močno, da ljudje postanejo evforični. To traja le toliko časa , dokler se energetski pretok ne normalizira.
Ko se energetski naboj, ki predstavlja blokado, razbije, je vzrok odpravljen. Tako stanje je trajno. Posledično prihaja do velikih sprememb na vseh področjih. Popravijo se odnosi, vključno s tistim, ki ga imamo s samim seboj.
Prihaja do fizičnih ozdravljenj. Človek postane uspešnejši, samozavesten in ve kje je njegovo mesto in kaj je njegov namen. Skratka ima korenine in je ozemljen!
Kaj pravi Marjan Ogorevc, ki je priredil metodo za naš prostor:
S karmično diagnostiko ugotavljamo vzroke za težave, ki izhajajo od naših prednikov, naših prejšnjih življenj, vsega kar se je zgodilo v času našega bivanju v maternici, ter vsega kar smo doživeli v času življenja. S tem zelo globoko posegamo v našo notranjost in spodbudimo močno delovanje. Zavedati se moramo, da je vsaka jeza, zamera, užaljenost in neizpolnjeno pričakovanje, kakor tudi vse ostalo, kar nas je v življenju prizadelo, še vedno shranjeno nekje v nas samih. Prav zaradi tega je potrebno vse to ozavestiti in očistiti, v nasprotnem bo ob prvi priložnosti zopet priplavalo na površje. 
Katerakoli tehnika, ki v svoji osnovi ne ugotavlja vzroke za bolezen, ozaveščanje in duhovni razvoj, vodi v degradacijo in je lahko škodljiva.
Procese vodim
 
Marija Košir
Terapevtka naravnega zdravljenja
Intuitivna svetovalka in učiteljica,
specializirana na področju karmičnih vezi
in kvantnih metod
 
PS.:
(člani so tisti, ki so se že včlanili v naše društvo. To lahko naredite kadar želite. Vpisnice so na voljo v Ledini, ali pa jih najdete na naši spletni strani.
Klikni tukaj za več: http://tibis.weebly.com/statut-druscarontva.html )

Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami
Na Triglav spreminjat svet!-Simbioza medgeneracijski center, Dunajska 22 (posl.stavba Slovenijales), Ljubljana ob 9:00
Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami Delavnica
23. novembra prihaja prenovljen portal eUprava, ki prinaša veliko izboljšav - poenostavljen in pregleden portal, prilagojenost ljudem s posebnimi potrebami, mobilnim uporabnikom, boljši in slovenskemu jeziku prilagojen iskalnik, ter druge uporabne vsebine.
V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in Direktoratom za informatiko pripravlja Simbioza BREZPLAČNE delavnice za vse generacije, ki bi se želele seznaniti z uporabo prenovljenega portala, ne glede na predhodno računalniško znanje.
Delavnice bodo potekale VSAK DAN, od 23. do vključno 30. novembra, v dopoldanskih in popoldanskih terminih. 
Do natančnejšega koledarja delavnic dostopate preko SPLETNE STRANI.
Simbioza bo organizirala tudi BREZPLAČNO INFO TOČKO, kjer boste udeleženci lahko pridobili dodatne informacije.
NUJNA PREDHODNA PRIJAVA: s pomočjo spletne prijave, do katere dostopate TUKAJ ali preko telefonske številke 040 336 311.
Delavnice bodo razdeljene v dva sklopa:
1. Digitalni certifikat: kaj je digitalni certifikat, kje ga dobim, kaj mi omogoča, kako ga namestim in uporabljam ?
2. Moja e-Uprava: kako je spletni portal eUprava sestavljen, kako ga uporabljati, kako uporabljati modul Moja eUprava, na katerem se bo med drugim mogoče povezovati do različnih virov podatkov (Registra vozil in listin, Registra pogrešanih dokumentov, Registra nepremičnin, Centralnega registra prebivalstva…), kako preko spleta oddati vloge…?
Ob koncu delavnice boste prejeli tudi svoj izvod priročnika, s pomočjo katerega boste tudi v prihodnje lažje samostojno dostopali in uporabljali portal eUprava.
Vsem udeležencem priporočamo, da si še pred obiskom delavnice pridobite digitalno potrdilo za elektronsko uporabo (vendar le-to za udeležbo na delavnici NI pogoj). Digitalno potrdilo je mogoče pridobiti BREZPLAČNO NA UPRAVNIH ENOTAH, katerih seznam in uradne ure najdete TUKAJ. Obrazec za zahtevek lahko najdete tudi na SPLETNI STRANI.

Navduši poslušalce: delavnica javnega nastopanja
ABC accelerator, Šmartinska cesta 152, Ljubljana
Navduši poslušalce: delavnica javnega nastopanja Delavnica
Vabljeni na celodnevni trening navdušujočih predstavitev!
Da bi vašim poslušalcem ostalo v spominu točno to, kar želite vi, sta potrebna načrtovanje in vaja.
Kdaj: v soboto, 28. novembra, 9.00 – 17.00
Kje: ABC Accelerator (Šmartinska cesta 152, Ljubljana; nasproti optike Clarus)
Prispevek: 20 € (poravnaš z nakazilom ob prijavi)
Prijava: Najkasneje do 23. novembra oz. do zapolnitve prostih mest preko spleta: klik.
Kako:
- 9:00 – 13:00: Vzpostavi red med idejami in pripravi predstavitev.
- 13:00 – 14:00: Odmor za kosilo.
- 14:00 – 17:00: Izuri svojo neverbalno komunikacijo, interaktivno poveži ideje s poslušalci in navduši.
Za koga?
- Za tiste, ki vstopate na trg in potrebujete suverene in samozavestne nastope.
- Za vse študente, ki bi radi izstopili iz množice dolgočasnih predstavitev na faksu.
- Za vse, ki želite slediti svoji strasti in razviti ideje.
- Za tiste, ki vas zanima kako izgledate ko nastopate in bi radi povratno informacijo.
Več na www.doberstik.si ali na piši na info@doberstik.si.

Poteka do: 28.11.2015
Mala šola napredne spolnosti
Prostori Društva Prisluhni si, Ljubljana, Alešovčeva ul. 6 ob 9:00
Mala šola napredne spolnosti Delavnica
S seksom poskušamo razbiti monotonost, tegobe in pritiske življenja in se predati užitkom telesa. Kaj porečete k temu, da je bila spolnost dana človeku za neprimerno višje cilje? Nekoč v davnini je bila človeška spolnost povsem drugačna, a sčasoma se je marsikaj izpridilo, s seksom vred. Pozabilo se je celo, kaj je njegovo resnično poslanstvo. Spolnost, ki je nekoč veljala za nekaj svetega, še zdaleč ni namenjena le doseganju telesnih učinkov oz. užitkov.
Publicist, pisatelj in raziskovalec Zoran Železnikar je v knjigi Spregledano poslanstvo spolnosti tematiko temeljito obdelal, v septembru pa začel z delavnicami Mala šola napredne spolnosti, ki so namenjene vsem, ki želijo svojo spolnost in kakovost življenja dvigniti na višjo raven.
Z napredno spolnostjo spolni odnos spremenimo v praznik življenja; takrat za njim ostane razločna sled. Treba je napraviti miselni premik v sebi in v seksu poleg telesnega videti tudi zlivanje z dušo ljubljene. Takrat se (med drugim) v kozmični ekstazi lahko približamo najvišjemu cilju - dotaknemo se Izvora, iz katerega izhajamo.
Že tretja štiriurna delavnica bo zagotovila primeren vpogled v vso obravnavano problematiko.
Pohitite s prijavami - skupine so majhne, največ 10 udeležencev.
Še posebej vabljeni pari!
Več informacij na http://www.prisluhni.si

Tečaj peke kruha v krušni peči
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki ob 9:30
Tečaj peke kruha v krušni peči Tečaj, seminar
 
 
Vabimo vas, da se udeležite tečaja peke kruha. Mentorica vas bo naučila celoten postopek starega načina peke kruha, od mesenja testa do peke kruha v krušni peči. Spečen hlebec slastno dišečega kruha boste odnesli domov.
Cena štiriurnega tečaja je 20,00 €/osebo.
Na delavnico prinesite posodo za mesenje testa.
Obvezne prijave preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si. V primeru premajhnega števila prijav, delavnica odpade.
Na delavnico se prijavite najkasneje štiri delovne dni pred posameznim terminom. Prijava je potrjena s plačilom celotnega zneska tri delovne dni pred izvedbo delavnice.
V kolikor se delavnice ne bose udeležili, vam denar vrnemo, če smo o tem obveščeni dva delovna dneva pred izvedbo delavnice.
Muzej si pridružuje pravico, da denarja ne vrne v primeru nepravočasne odpovedi.
V primeru premalo prijav, se denar vrne udeležencu delavnice.
TR 0110-0603-0377-610, sklic 00 1200-xxxxxxxx(datum delavnic-03012015)
Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6, 1353 Borovnica
Odpiralni čas:
torek–petek: 8h–16h(jul. in avg.: 10h–18h)
sobota: 9h–17h
ned. in praz.: 10h–18h
E: info@tms.si
S: www.tms.si
T: 01 750 66 70
 

Metka Lebar: Delavnica Access Consciousness - Level 1
Center sMisla, Kristanova 1, Ljubljana ob 9:30
Metka Lebar: Delavnica Access Consciousness - Level 1 Delavnica
Bi radi spremenili svoje življenje? Hrepenite po nečem večjem, lepšem, globljem? Bi radi končno lažje zadihali in zaživeli z večjo lahkoto?
Ste morda opazili, da vas obstoječa realnost ne podpira prav zares? Da se vedno težje prilagajate razmeram, ki se vam zdijo nesmiselne? Ste se odločili, da boste našli ključ do novih možnosti in priložnosti, ki vam bo omogočil, da boste zaživeli in uresničili svoje potenciale ter v svoje življenje vnesli radost, lahkotnost in izpolnjenost?
Access Consciousness® je ime za zbirko praktičnih tehnik in orodij, ki vam lahko pomagajo bolje delovati v svetu, kot ga poznamo in ga celo preseči. Če na življenje pogledamo z drugačnega zornega kota, nenadoma odkrijemo, da ga lahko spremenimo in da to ni tako težko, kot smo mislili. Vse, kar nas je omejevalo, je bilo pomanjkanje zavedanja, da imamo vedno izbiro. Če bi ponovno izbirali, kaj bi izbrali?
Accessov tečaj prve ravni (Level I) nadgradi in poglobi vsebine temeljnega tečaja in se po navadi izvaja skupaj z njim ali mu sledi v kratkem časovnem obdobju. Oba tečaja sta pogoj za udeležbo na vseh naprednih Accessovih tečajih in delavnicah. Na tečaju 1. ravni začenjamo razumevati, kaj pomeni resnično ustvarjati svoje življenje. Ta tečaj vam prinaša še večje zavedanje sebe kot neskončnega bitja, ki ima na voljo neskončne izbire. Odkrili boste, kaj vse je še mogoče in sami sebe presenetili s svojimi sposobnostmi. Kako bi bilo, če bi lahko s popolno lahkoto generirali vse, kar bi izbrali - zase, za vse, za naš prečudovit planet?
Trajanje: 2 dni
Pogoj za udeležbo: opravljen tečaj Access Bars in Access temeljni tečaj (Foundation)
Cena tečaja za Slovenijo je 500 EUR
Tečaje vodi METKA LEBAR, Access Consciousness Certified Facilitator, Access Bars in Body Process Facilitator
INFORMACIJE IN PRIJAVE:
info@smisel.si
www.smisel.si
041 425 001

Brezplačna delavnica izdelave dinozavrov
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Brezplačna delavnica izdelave dinozavrov Otroška delavnica
Novo sobotno dopoldne, nova dopoldanska otroška zabava. Delali bomo dinozavrčke iz lepenke in kosmate žičke. Našo delavnico bodo vodili posebni gostje, ki so mojstri izdelave česarkoli se izmišlji domišljija. Prihajajo iz Trgovina "Pri Levčku"

Poteka do: 28.11.2015
Volnena posoda, delavnica mokrega polstenja
Mestni muzej Ljubljana ob 10:00
Volnena posoda, delavnica mokrega polstenja Delavnica
V Mestnem muzeju Ljubljana vas tri novembrske sobote vabimo na ustvarjalne delavnice, kjer boste darila zase ali za vaše najbližje lahko izdelali sami. Na prvem srečanju smo se že naučili nekaj osnov polstenja, na drugem srečanju smo oblekli steklenice za vodo, tokrat pa je na vrsti okras za naš dom. Pridružite se nam na zadnji delavnici Obdarujmo s srcem ter si izdelajte svojo volneno skodelico!

Volna je material s številnimi čudovitimi lastnostmi. Poleg izdelave oblačil, nakita in vsakodnevnih uporabnih predmetov, si iz volne lahko izdelamo tudi predmete, ki krasijo naše domove. Na zadnji delavnici, ki jo vodi Petra Peunik Okorn, se bomo naučili, kako izdelati volneno okrasno skodelico. Ta tehnika pa se bo izkazala zelo uporabna tudi pri drugih manjših ustvarjalnih projektih, ki se jih boste lotili doma!
Pridružite se nam v soboto, 28. novembra 2015, od 10.00 do 14.00 v Mestnem muzeju Ljubljana. Prispevek za delavnico: 17 € za osebo.
Ves material, ki ga bomo potrebovali za učenje tehnike polstenja, prejmete na delavnici. Svetujemo, da s seboj prinesete zaščitno oblačilo.
Delavnica je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki ste se s polstenjem že srečali. število mest na delavnici je omejeno. Zaradi priprave zadostnih količin materiala vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do srede, 25. novembra. Ob prijavi poravnate svoj prispevek v muzejski trgovini (Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15) ali preko spletne banke. Prijave in informacije na prijava@mgml.si ali na 01/24 12 506.
Podarite si nekaj dragocenega: čas, ki ga boste posvetili izdelavi in ustvarjalnost, ki ji boste dali prosto pot.

Delavnica Access Energetic Face Lift™ - Ljubljana
Masažni salon DOTIK MAVRICE, Dunajska 113 (atrij), Ljubljana ob 10:00
Delavnica Access Energetic Face Lift™ - Ljubljana Delavnica
Kaj je Access Energetic Face Lift™ ?
Access Energetic Face Lift™ ali energijski facelift je manualna tehnika, ki ponuja naravni energijski način obnavljanja strukture naše kože ter brisanje sledi staranja na njej.
Kvantna fizika in sodobna znanost imajo vse več dokazov, da je vse energija in da je vse energijsko povezano in da smo mi energijska bitja. Naša DNK in celična struktura imajo sposobnost obnavljanja, regeneracije. Klasični znaki staranja so posledica različnih prepričanj in stališč, ki smo jih sprejeli v zvezi z našim telesom in s tem, kako poteka proces staranja. Obstaja naravni način, da to razveljavimo in dovolimo našim celicam nemoteno opravljanje svojih funkcij. Energijska tehnika Energetic Face Lift™ omogoča, da si po naravni poti povrnemo mladosten in svež izgled. Pri tej tehniki uporabljamo roke kot transmitorje in samo z nežnim dotikom na področjih vratu, obraza in glave obnavljamo naravni tok energije v in okoli telesa. Ob tem se istočasno aktivira tudi več kot 24 različnih energijskih procesov za obnavljanje celičnih struktur. Z obnavljanjem celičnih struktur pa se sprožaju tudi zdravilni procesi.
Kaj so stranke opazile po tretmajih Energetic Face Lift™ ?
- Manj gubic in strogih linij
- Izboljšan vid
- Trdnost in napetost obraznih mišic in celotne kože
- Hitrejše celjenje in omilitev brazgotin
- Bolj zdrava koža in celoten videz
Energetic Face Lift™ tretma lahko izvajate samostojno ali kot dopolnilno terapijo v masažnih, kozmetičnih salonih, wellness centrih ter v sklopu različnih anti-aging programov.
Med delavnico boste enkrat prejeli in enkrat dali energijski face lift tretma.
Po končani delavnici dobite potrdilo oz. certifikat, da ste certificirani praktik Access Energetic Face Lift™, kar vam omogoča samostojno izvajanje te terapije.
Delavnico vodi: LJILJANA UDIR, Body Process Facilitator (BPF)
Datum in čas delavnice: sobota, 28.11.2015 od 10.00 do 15.00 ure
Kraj: Masažni salon DOTIK MAVRICE, Dunajska 113 (atrij), 1000 Ljubljana
Cena: 125 €
Za udeležbo na delavnici ni nikakršnih predpogojev.
S seboj obvezno prinesite copate, lahko odejo ter manjši vzglavnik!
Prijava in vse dodatne informacije: ljiljanaudir@gmail.com ali horus@t-2.net
ww.horus-theta.si

Osnovni tečaj oblikovanja svetlobe
KUD Franc Kotar Trzin, Mengeška 9, Trzin ob 10:00
Osnovni tečaj oblikovanja svetlobe Tečaj, seminar
Ustvarjanje primerne svetlobe za proslave in prireditve je še kako pomemben člen pri kreiranju prijetnega ambienta za gledalce oz. obiskovalce. Kako to storiti enostavno in učinkovito, se boste naučili v 12 urnem tečaju, ki bo potekal v vikendu od 28.-29. novembra v Kulturnem domu Trzin. Tečaj je namenjen vsem, ki sodelujete ali boste sodelovali pri organizaciji prireditev kot oblikovalci svetlobe (idealna priložnost za tiste, ki bi to radi postali!) in tistim, ki bi se radi priključili delovanju gledaliških skupin v KUD Franca Kotarja. Primeren je za začetnike in starostno ni omejen.
Na osnovnem tečaju boste spoznali vrste reflektorjev, učinke, ki jih želimo z njimi narediti, pomen barv svetlobe, kdaj se katera svetloba uporablja in kako učinkujejo sence. Konkretno na primerih boste nastavili luči in se naučili uporabljati svetlobno mešalno mizo s prednastavljenimi seti.
Tečaj se bo pričel v soboto, 28. novembra ob 10.00 uri in bo trajal 6 pedagoških ur, skupaj s polurnim odmorom za kavo do 15.00 ure, nadaljeval se bo v nedeljo ob istem času.
Prijave so možne prek prijavnega obrazca spodaj na tej strani ali po telefonu 064 185 744.
Kotizacija za tečaj znaša 40,00 € in jo je treba poravnati pred začetkom. Število mest je omejeno.
Tečaj bodo vodili: Domen Dalan, Goga Granatir in Simon Maglica.

Seminar Postavitev družine
City Joga Center, Ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana ob 10:00
Seminar Postavitev družine Tečaj, seminar
Postavitev družine je metoda dela pri kateri posameznik s pomočjo predstavnikov v skupini pogleda vzorce in blokade, ki običajno izvirajo iz preteklosti in jih razreši. To mu omogoči, da v polnosti zaživi sedanjost in se veseli prihodnosti.
Vsaka postavitev je drugačna in edinstvena. Vsi ste deležni novega učenja - tako tisti, ki naredi lastno postavitev, kot tudi tisti, ki sodelujejo v njej kot predstavniki in tisti, ki zgolj opazujejo dogajanje.
Metoda ne temelji na razlaganju in pogovarjanju, pač pa na izkušnji in na dinamiki, ki se jasno pokaže.
Za koga je postavitev družine lahko koristna:
 - za vsakogar, ki čuti, da ga življenje pritiska, omejuje, duši ali si želi v življenju doseči več
 - za starše, ki so zaskbljeni glede otrok in njihovih težav (otrok ni prisoten pri procesu)
 - za osebo s težavami v partnerstvu (ni pratnerja, nedosegljiv, ponavljajoče obnašanje, )
 - za osebo s težavami v odnosih s starši in drugimi sorodniki
 - za osebo, ki opaža, da ponavlja vzorce, ki jih sama ne more prekiniti
 - za osebo s težkim otroštvom in ki jo to še vedno obremenjuje
 - za osebo, ki doživlja težave ali stres na delovnem mestu
 - za osebo, ki ima bolezen ali zdravstveno težavo in bi želela razumeti zakaj in če je psihosomatski element pri tej bolezni, ki ga je možno pozdraviti
Delavnica bo potekala v dveh delih in sicer od 10h do 13h bo predstavitev, kar pomeni, da ste vabljeni na brezplačno izkušnjo, ki jo lahko podaljšate v celodnevno delavnico do predvidoma 19h.
Delavnico bom vodil Gregor Guštin, predavatelj in moderator po metodi Postavitev družine, moderator Organizacijskih sistemskih postavitev in coach. Izobraževal sem se pri več učiteljih doma in po Evropi, med drugimi pri Bertu Hellinger-ju, ki je metodo najbolj izpopolnil.
Kdaj: 28. novembra 2015 od 10h - 19h
Lokacija: City Joga center, Ulica Jožeta Jame 12, Ljubljana, Šiška
Zaradi oblike dela je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca https://goo.gl/77D1BY, na naslov info@celovit.si ali na telefon 031 380 450.
Vaš notranji proces se začne takoj, ko se prijavite, kajti s tem ste podali jasno namero in se zavezali, da nekaj naredite zase in tiste, ki so vam blizu.
Cena delavnice:
Od 10:00 do 13:00 za predstavnike / opazovalce brezplačno. Za celodnevno udeležbo je cena 20,00 EUR. V ceni dobite možnost lastne izkušnje kot predstavnik v Polju življenja.
Cena lastne Postavitve družine je 130,00 EUR in traja približno eno uro - odvisno od teme.
Med odmori vam bodo na voljo prigrizki in pijača.
Veselim se vaše prisotnosti. Vabljeni.
https://fb.com/polje.zivljenja
http://www.celovit.si

Glasba in igra
Hiša otrok in umetnosti, Komenskega 9, Ljubljana ob 10:00
Glasba in igra Otroška delavnica
Otroci so po naravi fascinirani nad zvokom in igro z gibom še v zgodnjem procesu, ko se učijo kako funkcionirati v svetu. Vsak otrok rojen na tej zemlji, ima potencial naučiti se glasbe. Ob zgodnjem, sekvenčnem glasbenem vodenju, pa se potencial pravega razumevanja, obvladanja in veselja do nje razvija.
V glasbeni uri z vašim najmlajšim, bomo skozi igro veliko poslušali in se odzivali, imitirali ter izvajali izmišljene napeve brez pomena in se ob njih sekvenčno gibali.
Ponavljali bomo glasbene in rimične fraze, igrali različne intrumente, peli pesmi, in si pripovedlovali zgodbe. Začutili bomo glasbo znotraj telesa in videli kako se odziva na zunaj.

Sobotna popotovanja
Hostel Tresor, Čopova 38, 1000 Ljubljana ob 10:30
Sobotna popotovanja Otroška delavnica
Vabljeni na sobotne dopoldanske delavnice za otroke (in starše)! Vsako soboto novo Potovanje: s pravljico, glasbo, jeziki, barvami in okusi po Sloveniji, do sosedov, po Evropi, okrog sveta in seveda, do vesolja in v domišljijo!
Potovanje traja 90 minut. Se vidimo!
(program pripravlja Zavod Etnika - Pod mojim blokom / Mojca Leben v sodelovanju s Hostel Tresor/ Nina Petruna Babarović )

Znanstvena ustvarjalnica
Prečna 7, Ljubljana Center ob 11:00
Znanstvena ustvarjalnica Otroška delavnica
Delavnica je namenjena otrokom od 4. leta dalje.

Snežinke Velikanke
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 11:00
Snežinke Velikanke Otroška delavnica
"Zvezdice bele,
bele snežinke,
padajo, padajo
tiho z neba.
Beli metuljčki,
bele snežinke,
iščejo, iščejo
pot do sveta."
(Bele snežinke, Anica Černejeva)
Na nebu se nekaj premika - je to morda snežinka? Leto je naokoli in v našem ateljeju je že zadišalo po snegu. Snežinke, te bele kristalne krasotice, ki burijo domišljijo odraslim kot otrokom, so našle svojo pot na našo sobotno tematsko delavnico.
Prožnost in mehkoba surove gline je odlična za oblikovanje najrazličnejših kiparskih objektov. Navdih za sobotno dopoldansko delavnico bomo poiskali v snežinkah - pravih in "nepravih". Snežinke so pa zelo kompleksne, zanimive in nam občasno popolna uganka. Imajo oblike kristalnih ploščic, zvezdnih kristalov, stebrov/stolpcev, igel, spet druge oblike prostorskih/razširjajočih se dreves, omejenih stolpcev in nepravilnih kristalov.
Z mečkanjem, gnetenjem, dodajanjem, odvzemanjem in sestavljanjem gline si bomo kot čisto pravi kiparji modelirali lastne Snežinke Vilinke, Velikanke, Zvezdice Bele, Bele Metuljčke, kristalne Princese po lastnem navdihu. Zapečene v lončarski peči, nam bodo vsako leto znova pričale zimsko pravljico. Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svojo ustvarjalnost, iskrili domišljijo in dodobra razmigali prstke.
Začetek: 11.00 - 12.30
vstopnina: 5,00 EUR
Žganje: 4,00 EUR
Glaziranje: 3,00 EUR
Žganje in glaziranje le na željo udeležencev
Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl
 

Igra v glini
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 11:00
Igra v glini Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje zmožnosti in odkrivali svoj in glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Preko igralnega modula raziskujemo svojo ustvarjalnost, iskrimo domišljijo in raztegujemo prstke. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo.
Pridite na obisk vsak dan razen nedelje:
Pon. 17.00-18.30
Tor. 17.00-18.30
Sre. 16.00-17.30
Četr. 15.30-17.00
Pet. 17.00-18.30
Sob. 11.00-12.30
Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami
Na Triglav spreminjat svet!-Simbioza medgeneracijski center, Dunajska 22 (posl.stavba Slovenijales), Ljubljana ob 13:00
Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami Delavnica
23. novembra prihaja prenovljen portal eUprava, ki prinaša veliko izboljšav - poenostavljen in pregleden portal, prilagojenost ljudem s posebnimi potrebami, mobilnim uporabnikom, boljši in slovenskemu jeziku prilagojen iskalnik, ter druge uporabne vsebine.
V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in Direktoratom za informatiko pripravlja Simbioza BREZPLAČNE delavnice za vse generacije, ki bi se želele seznaniti z uporabo prenovljenega portala, ne glede na predhodno računalniško znanje.
Delavnice bodo potekale VSAK DAN, od 23. do vključno 30. novembra, v dopoldanskih in popoldanskih terminih. 
Do natančnejšega koledarja delavnic dostopate preko SPLETNE STRANI.
Simbioza bo organizirala tudi BREZPLAČNO INFO TOČKO, kjer boste udeleženci lahko pridobili dodatne informacije.
NUJNA PREDHODNA PRIJAVA: s pomočjo spletne prijave, do katere dostopate TUKAJ ali preko telefonske številke 040 336 311.
Delavnice bodo razdeljene v dva sklopa:
1. Digitalni certifikat: kaj je digitalni certifikat, kje ga dobim, kaj mi omogoča, kako ga namestim in uporabljam ?
2. Moja e-Uprava: kako je spletni portal eUprava sestavljen, kako ga uporabljati, kako uporabljati modul Moja eUprava, na katerem se bo med drugim mogoče povezovati do različnih virov podatkov (Registra vozil in listin, Registra pogrešanih dokumentov, Registra nepremičnin, Centralnega registra prebivalstva…), kako preko spleta oddati vloge…?
Ob koncu delavnice boste prejeli tudi svoj izvod priročnika, s pomočjo katerega boste tudi v prihodnje lažje samostojno dostopali in uporabljali portal eUprava.
Vsem udeležencem priporočamo, da si še pred obiskom delavnice pridobite digitalno potrdilo za elektronsko uporabo (vendar le-to za udeležbo na delavnici NI pogoj). Digitalno potrdilo je mogoče pridobiti BREZPLAČNO NA UPRAVNIH ENOTAH, katerih seznam in uradne ure najdete TUKAJ. Obrazec za zahtevek lahko najdete tudi na SPLETNI STRANI.

Čudežni dotik konj in kdo bo lepše uredil ponija
Konjeniški klub Grič, Grič 32, Ljubljana, Grič (v bližini Lesnine Brdo)
Čudežni dotik konj in kdo bo lepše uredil ponija Otroška delavnica
Zadnjo novembrsko soboto vabimo vse otroke, stare od 4 - 12 let, na delavnico o spoznavanju konjev in njihovemu čudežnemu dotiku.
Kaj bomo počeli na delavnici:
- začutili konja na poseben način (stik)
- se naučili marsikaj novega o konjih in ponijih (deli telesa, prehrana, kaj potrebujejo konji, kaj pomeni imeti konja)
- jahali ponija
- pomerili se bomo v "krašenju" konja, oziroma, kdo bo najlepše in najboljše očistil, pripravil in uredil svojega ponija (2 skupini, 2 konja)
Rezervacije sprejemamo na telefonsko številko  051 610 511 (Urška).
Število mest je omejeno na 15.

Poteka do: 28.11.2015
Ustvarjalnica vikinških ladij z Galerijo C.C.U.
Slovenski knjižni sejem, Cankarjev dom, Ljubljana ob 14:15
Ustvarjalnica vikinških ladij z Galerijo C.C.U. Otroška delavnica
Tokrat se na Knjižnem sejmu obeta prava vikinška ustvarjalna dogodivščina po navdihu slikanice Viking Viki. Vsak si bo izdelal čisto svojo unikatno vikinško ladjo, jo poimenoval in z njo odplul po pravljičnih morjih. Delavnico vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst iz KUD Galerije C.C.U.
Soorganizator dogodka je založba Ocean.
Več na:
www.kudgalerijaccu.org
www.facebook.com/galerijaccu

Novembrski Ustvarjalni cocktail za družine
Center Alternativa-Zdravje, Škrjančevo 1c, Radomlje ob 15:00
Novembrski Ustvarjalni cocktail za družine Delavnica
Ustvarjalni cocktail za družine je inovativen program za družine v organizaciji zavoda Jezikovni svet NAVITAS.
Družimo se enkrat mesečno ob sobotah med 15. in 16.30 uro v Radomljah pri Domžalah. Ustvarjalni cocktail je darilo za vso družino.
Ob istem času in na istem mestu vabimo k skrbno izbranim aktivnostim za otroke in starše, ki  so odlična popotnica za otrokov razvoj in uspešno spopadanje z izzivi vsakdanjega življenja.
Otroci preživljajo ustvarjalno popoldne, prežeto s tujimi jeziki. Starše pa na poti novih spoznanj spremljata izkušena IMAGO terapevta Andrej in Maja Trampuž.
Novembrska delavnica za odrasle: Pomen bližine v družinskih odnosih.

Otroci pa bodo ob prepevanju nemške pesmice izdelovali zanimivo laterno.

Pravljica
Prečna 7, Ljubljana Center ob 16:00
Pravljica Otroška delavnica
Otrokom bomo v gozdičku prebrali pravljico. Katero pravljico bomo prebrali, naj ostane presenečenje

Pravljično-ustvarjalna delavnica Sapramiška
Mini vrtec, Ljubljana ob 16:00
Pravljično-ustvarjalna delavnica Sapramiška Otroška delavnica
Prisrčno vabljeni na našo naslednjo pravljično-ustvarjalno delavnico "Sapramiška"!
Kaj bomo počeli?
– Najprej bomo prebrali pravljico Sapramiška, Svetlane Makarovič.
– Se pogovorili o vsebini pravljice – o strahu, prijateljstvu in svojih zobkih.
– Izdelali mehke maske; miške, žabice, zajčke in ostale junake iz pravljice.
– Si za malico privoščili kakšen lešnik.
– Na koncu pa se bomo še malo po sapramišje poigrali.
Zaradi omejenega števila prostih mest so obvezne prijave na naslov katarina@maminamaza.si
več info: http://maminamaza.si/28-11-pravljicno-ustvarjalna-delavnica-"sapramiska"/

Origami z Natašo Brunec
Prečna 7, Ljubljana Center ob 16:30
Origami z Natašo Brunec Otroška delavnica
ORIGAMI je več kot 1000 let stara umetnost zgibanja papirja, ki ni le prijetna, ampak tudi koristna za otroke in odrasle.Gre za aktivnost, veščino, tudi umetnost, s katero je prijetno zapolnjevati čas in hkrati tudi za aktivnost, ki koristi razvoju otrok.
Raziskava možganov, ki sta jo izvedla Dr. Katerin Shumakov in Yuri Shumakov potrjuje koristne učinke ORIGAMIJA na možgane. Koristi ORIGAMIJA so:
Zaporedje aktivnosti, ki je potrebno za posamezni ORIGAMI modelček, razvija in uri spomin in natančnost.
Ko se otrok trudi zapomniti zaporedne gibe zgibanja pri določenem modelu, sčasoma postane dober v tem in lahko to sposobnost uspešno uporablja tudi pri drugih kompleksnejših aktivnostih (obvladuje večje zaporedje zelo natančnih korakov).
Origami pomaga pri razumevanju matematičnih konceptov in boljši prostorski predstavi.
Ko otrok iz lista papirja zloži 3-dimenzionalni model se uči ločevati med različnimi geometrijskimi oblikami; prav tako pa se seznani z elementi kot so: simetrija, deli celote, proporci, koti… in vse to ob igri, ki je za večino otrok zelo sproščujoča in jih veseli.
Ko otrok osvoji osnove ORIGAMIJA, si želi po navodilih tudi sam zložiti nove modele in ga to motivira za branje in interpretiranje navodil.
Ob prebiranju navodil se uči novih besed in ostri svojo veščino branja.
Pri ORIGAMIJU se krepijo fini gibi prstov, ki aktivirajo možgane.
Fina motorika gibov, ki je potrebna za zgibanje papirja pri ORIGAMIJU, povečuje spretnost in motoriko prstov. Vpliva pa na aktivacijo leve in desne hemisfere možganov, kreativnost, potrpežljivost, …
ORIGAMI je mirna, fokusirana dejavnost, ki je hkrati zanimiva, barvita in izboljšuje koncentracijo.
Tako je ORIGAMI primeren tudi za otroke, ki jih je sicer težko umiriti in prepričati, da sledijo zaporedju navodil, saj jih motivacija, da izdelek dokončajo, ohranja zbrane. Zavedanje "kaj vse zna narediti" vpliva na otrokovo samozavest.
V ustvarjalnico vabljeni tudi starši, ki lahko pomagajo otrokom ali pa izdelajo svoj origami. Ustvarjalnico bo vodila Nataša Brunec, ki se z origamijem ukvarja že vrsto let.

Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami
Na Triglav spreminjat svet!-Simbioza medgeneracijski center, Dunajska 22 (posl.stavba Slovenijales), Ljubljana ob 17:00
Spoznaj nov portal eUprava s Simbioza delavnicami Delavnica
23. novembra prihaja prenovljen portal eUprava, ki prinaša veliko izboljšav - poenostavljen in pregleden portal, prilagojenost ljudem s posebnimi potrebami, mobilnim uporabnikom, boljši in slovenskemu jeziku prilagojen iskalnik, ter druge uporabne vsebine.
V sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in Direktoratom za informatiko pripravlja Simbioza BREZPLAČNE delavnice za vse generacije, ki bi se želele seznaniti z uporabo prenovljenega portala, ne glede na predhodno računalniško znanje.
Delavnice bodo potekale VSAK DAN, od 23. do vključno 30. novembra, v dopoldanskih in popoldanskih terminih. 
Do natančnejšega koledarja delavnic dostopate preko SPLETNE STRANI.
Simbioza bo organizirala tudi BREZPLAČNO INFO TOČKO, kjer boste udeleženci lahko pridobili dodatne informacije.
NUJNA PREDHODNA PRIJAVA: s pomočjo spletne prijave, do katere dostopate TUKAJ ali preko telefonske številke 040 336 311.
Delavnice bodo razdeljene v dva sklopa:
1. Digitalni certifikat: kaj je digitalni certifikat, kje ga dobim, kaj mi omogoča, kako ga namestim in uporabljam ?
2. Moja e-Uprava: kako je spletni portal eUprava sestavljen, kako ga uporabljati, kako uporabljati modul Moja eUprava, na katerem se bo med drugim mogoče povezovati do različnih virov podatkov (Registra vozil in listin, Registra pogrešanih dokumentov, Registra nepremičnin, Centralnega registra prebivalstva…), kako preko spleta oddati vloge…?
Ob koncu delavnice boste prejeli tudi svoj izvod priročnika, s pomočjo katerega boste tudi v prihodnje lažje samostojno dostopali in uporabljali portal eUprava.
Vsem udeležencem priporočamo, da si še pred obiskom delavnice pridobite digitalno potrdilo za elektronsko uporabo (vendar le-to za udeležbo na delavnici NI pogoj). Digitalno potrdilo je mogoče pridobiti BREZPLAČNO NA UPRAVNIH ENOTAH, katerih seznam in uradne ure najdete TUKAJ. Obrazec za zahtevek lahko najdete tudi na SPLETNI STRANI.

Učenje petja in pevski tečaji z mednarodno priznanim mentorjem Kianom De Bonaldijem
Osnovna šola Ledina, Komenskega ulica 19, Ljubljana ob 17:00
Učenje petja in pevski tečaji z mednarodno priznanim mentorjem Kianom De Bonaldijem Delavnica
V mesecu oktobru in novembru bodo potekali informativni dnevi in vpis v pevsko šolo za šolsko leto 2015/2016. Na informativnem dnevu boste lahko spoznali način dela, učni program in se pogovorili z mentorjem o vseh vaših željah. Po končani predstavitvi bo potekal vpis in razporeditev urnika vaj. Za vsa vprašanja in rezervacijo mest smo dosegljivi na 040 562 656. 
Kian De bonaldi danes sodi med večje strokovnjake za šolanje glasu. Kot specialist za učenje popularnih zvrsti petja deluje v osmih državah in ga odlikuje več kot 20 let neutrudnega dela na področju učenja popularnih in klasičnih zvrsti petja ter iskrena posvečenost svojemu delu na področju raziskovanja človekovega umetniškega in glasovnega izražanja. Njegovo delo je znanstveno, skrbno, natančno in z velikim spoštovanjem do vsakega učenca kot umetnika, z ljubeznijo do petja in z veliko posvečenostjo vsakemu učencu ter s strokovnim in razumljivim podajanjem pevskega znanja.
Za vpise vezane na semester se bo vsem priznal 50 % popust, šolnina bo znašala le 76 EUR na mesec za osem ur (9,5 EUR za 60 min).
Informacije, vprašanja in rezervacije na GSM: 040 562 656 ali po eletronski pošti: info@solapetja.si ali na Facebook strani: www.facebook.com/solapetja.si

Kako raziskovati telesa in dobivati denar
Hiša radosti, Dunajska 58, Ljubljana ob 18:00
Kako raziskovati telesa in dobivati denar Delavnica
Si predstavljate, da bi raziskovali neskončne zmožnosti naših teles in hkrati prejemali denar?
Na delavnici se bomo odprli temu, da lahko izvajamo Telesne procese, Barse, MTVSS, uporabljamo še druga Accessova orodja ali še kakšne druge tehnike ter masaže in ob tem lahko dobivamo denar, to lahko s časoma postane tudi naša glavna dejavnost, se mogoče razvije v coaching, vodenje delavnic, organiziranje dogodkov.Pridobljeni denar pa tudi vlagamo še naprej vase in svoje boljše življenje.
Ozavesti bomo in odstranili vse, kar bi nas oviralo pri tem, da kreiramo, kar si želimo v življenju in kar nam prinaša več.
Pri svojem delu se pogosto srečujem z ljudmi, ki imajo omejitve glede tega, da bi počeli, kar jih zanima, jih veseli oziroma jim kreira boljše življenje. V največje veselje mi je, da bomo skupaj lahko te omejitve presegli in pogledali, kakšno je življenje onkraj tega.
Spoznali se bomo tudi praktično s tem, kakšen je terapevtski posel, kako ga začeti, kako ga voditi in kako biti uspešen v njem.
Priporočamo tudi udeležbo na delavnici Moje sanjsko podjetje, ki bo v nedeljo, 29. novembra, in Kako postati denar, ki bo v torek, 1. decembra.
Skozi procese vas bom vodil učitelj osebne rasti Haris Omanovič, ki redno že nekaj let vodi delavnice in osebne terapije ter poučuje bodoče terapevte. Ustanovil je Hišo radosti pred več kot štirimi leti in v tem času vodi več kot 400 delavnic po celi Sloveniji.
Termin: Sobota, 28. november, od 18. do 21. ure
Lokacija: Hiša radosti, Dunajska 58, Ljubljana
Cena: 22 eur
Obvezne so prijave na e-mail info@hisaradosti.com ali telefon 040 504 127. Število udeležencev je omejeno.

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Zagreb, mesto trgovanja in srečevanja

Zagreb je Sloveniji najbližja tuja prestolnica, le nekaj deset kilometrov oddaljena od meje.