Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
Sveži torek
Kinematografi Cineplexx, Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota ob 13:00
Sveži torek Drugo
Za ogled filmov v 2D tehnologiji boste odšteli le 3,5€, za filme v 3D tehnologiji pa le 5€!* Ob nakupu prejmete še kupon za brezplačni sladoled McSundae McDonalds!

* Ceni veljata za eno vstopnico za filme dolge do 120 minut. Skladno s cenikom se za filme nad 120 minut doplača 0,3€ na vstopnico, za predstave nad 150 minut pa 0,7€ na vstopnico.

Voden ogled z ladjico
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Pot na Fužine 2, Ljubljana ob 18:00
Voden ogled z ladjico Predstavitev
Dogodek je razprodan. <br>V poletnem popoldnevu se bomo s kustosinjo Natalijo Lapajne vkrcali na ladjico in po reki Ljubljanici zapluli med arhitekturne dosežke glavnega mesta. Z edinstvene perspektive si bomo ogledali številne mostove in brvi, Plečnikove ureditve in spoznali pomembnejše prenove in novosti ob reki, za kar smo leta 2012 prejeli evropsko nagrado za urbani javni prostor. Za Plečnika je Ljubljanica pomenila eno od dveh najpomembnejših mestnih osi, zato se je odločno lotil obrečnih ureditev in reko skušal približati meščanom z mostovi, ozelenitvami in sprehajalnimi potmi; s tem je ustvaril dolgo potezo, ki jo je nato v zadnjih letih kot dokaz spoštovanja te dediščine na skupno 65.000 kvadratnih metrih uspelo uresničiti osmim arhitekturnim birojem oziroma posamičnim arhitektom.

Pot bomo začeli v centru Ljubljane na Bregu, v smeri mostu Hradeckega, do nove brvi preko Gruberjevega prekopa (DANS arhitekti) in prenovljene Špice (Atelier arhitekti), ter nazaj proti Bregu (Vesna in Matej Vozlič), mimo Mesarskega (Atelier arhitekti) in Žitnega mostu (Boris Podrecca), vse do Plečnikovih zapornic.

Zaradi omejenega števila potnikov so obvezne prijave na izobrazevanje(at)mao.si.

Foto: Arhiv MAO

10kin Comedy Jam #2
Jazz club Gajo na vrtu DSP, Ljubljana ob 21:00
10kin Comedy Jam #2 Stand-up komedija
Boris Vs. Tin // Večer zajebancije

Boris Kobal in Tin Vodopivec. Prvič. Skupaj na odru. O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Zajebancija.

KDO JE BORIS?
Od TV Popra do Moje Slovenije, od gledališča do stand-up komedije. Desetletja na sceni. Dobitnik nagrad - v pikadu. Komik.

KDO JE TIN?
Resno no - kdo je Tin? A kdo ve?
nastopal je po svetu, v Ameriki Evropi, v republikah bivše Juge, večkrat osvojil okroglo dvorano Cankarjevega doma, osvojil več prestižnih nagrad - v namiznem nogometu.
Komik in še kaj in še kaj komik
A zdaj kdo ve? Kdo je

Tomaž Domicelj
Peklensko dvorišče, Križanke, Ljubljana ob 21:30
Tomaž Domicelj Klasična glasba
Nastopa: Tomaž Domicelj

Gost: Lado Jakša

»Glasbeniki ne grejo v penzijo, samo špilanj nimajo več ...« je baje izjavil Louis Armstrong, ki je zaigral in zapel ob otvoritvi ljubljanske Hale Tivoli.

»Če ti rečejo, da si glasbena legenda, to ne pomeni nič drugega, kot da si še živ in zelo star ...« je pred nekaj leti rekel Paul Simon.

»Za naju z Ladom ne velja niti prva niti druga izjava!« pravi Tomaž. »Midva sva delujoča veterana ...«

Po več kot desetletju se Domicelj vrača v Križanke, tokrat na Peklensko dvorišče. Magično arhitektonsko in enkratno zvočno okolje je kot nalašč za koncert, s katerim bo občinstvo popeljal skozi samosvoje polstoletno ustvarjanje folk-blues-pop-rock angažirane glasbe. Izključno akustične kitare in orglice in samo avtorske skladbe (od druge polovice 60. let minulega stoletja pa do najnovejših, nastalih ob svežih življenjskih izkušnjah) bo s svojimi inštrumenti dopolnil tokratni Domiceljev gost Lado Jakša.

Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani
Tehnološki Park Ljubljana (stavba B, 2.nad.) , Tehnološki park 19
Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani Tečaj, seminar
Spinaker® - Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani 30.6., 1.7. in 2.7.2015 od 17:00 do 21:00 na lokaciji Tehnološki Park Ljubljana (stavba B, 2.nad.) , Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana . Ponudba vključuje16 urni tečaj po izpitnem programu Uprave RS za pomorstvo z izkušenim predavateljem,navigacijsko karto Tržaški zaliv©,Priročnik za voditelja čolna na morju©, ki je podprt z videovsebinami,Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah©,knjigo Priprava na izpite za čoln - Vprašanja z odgovori©, ki vsebuje vsa vprašanja z odgovori za učinkovito pripravo na izpit,pripomoček VHF klicne kartice©, ki vsebuje vse klicne postopke in je prilagojen uporabi na čolnu,vso korespondenco in stroške v zvezi s prijavo na izpit. 5x zakaj je Spinaker® najboljša izbiratečaj za voditelja čolna je del edinstvenega izobraževalnega programa©najsodobnejša literaturavideovsebine za podporo učenju98% uspešnost na izpitih za čolnveč kot 10 let izkušenj v navtičnem izobraževanju Prijava na tečajČe se nameravate udeležiti tega tečaja za voditelja čolna, izpolnite spodnjo prijavo, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter posledični rezervaciji tečaja. Če vam ta termin tečaja za voditelja čolna ne ustreza, vseeno izpolnite spodnjo prijavo, na podlagi katere vas bomo avtomatsko obveščali o vseh razpisanih tečajih za voditelja čolna v želenem kraju. .invalid { border-color: #ff0000; } label.invalid { color: #ff0000; } function validatePrijava(frm) {frm.check.value='0a00d114d70d6542babbbf92f2965a71'; var valid=document.formvalidator.isValid(frm); if (valid == false) {return false;} else {frm.check.value='0a00d114d70d6542babbbf92f2965a71'; return true;}} PRIJAVA NA TEČAJ * Ime in Priimek: Ulica in hišna številka: Poštna številka in kraj:
  * Vaš e-naslov: Na ta naslov vas bomo avtomatsko obveščali o vsakem
razpisanem tečaju za voditelja čolna v želenem kraju. Telefon: Kraj tečaja: LJUBLJANA CELJE KOPER KRANJ LJUBLJANA MARIBOR NOVA GORICA NOVO MESTO  ali  CELJE KOPER KRANJ LJUBLJANA MARIBOR NOVA GORICA NOVO MESTO Opombe: Želim se naročiti na e-novičke * obvezna polja
Dodatne informacije za Tečaj in izpit za čolna v Ljubljani

Poteka do: 30.6.2015
Rajska masaža telesa (60 min)
Rajski kotiček, Blatnica 14, 1236 Trzin, Trzin ob 17:00
Rajska masaža telesa (60 min) Masaža
Rezervirajte termin v Rajskem kotičku v Trzinu, kjer vas bo izkušeno in prijazno osebje vzelo v roke ter vas pogladilo, pregnetlo ter v vas sprostilo novo energijo za sproščen dan in nove izzive.

Predstavljajte si, da sproščeno ležite, vaš dih je umirjen in za trenutek lahko pustite ob strani vse nepotrebne skrbi. Vaše telo počasi in temeljito gnetejo spretne roke izkušenih mojstrov masaže. Mišične zatrdline izginjajo, napetost telesa se počasi sprošča, krvni obtok se znova požene po pozablih delih vašega telesa, limfni sistem dobi novo pretočnost in v vaše celice se požene nov kisik. Prav imate, masaža telesa je terapija za telo in dušo!

Rezervacijo termina lahko sedaj enostavno opravite s klikom na povezavo
https://rajski-koticek.harmonia.si/services/180
ali pa si ogledate našo pestro ponudbo storitev za lepoto in zdravje vašega telesa na www.Harmonia.si.

Razstave
Majski salon 2015 - ZRAK
Dunajska 125 (prostori Vivo cateringa), Ljubljana
Majski salon 2015 - ZRAK Likovna razstava
Vabimo vas na odprtje druge razstave iz niza Majski salon 2015 - ZRAK, ki bo 30. junija 2015 ob 13.00 v razstavnih prostorih Vivo D 125 na Dunajski 125 v Ljubljani. Predstavilo se bo šest letošnjih nagrajencev.
Ko si boste ogledali razstavo, lahko tudi istočasno preizkusite znane dobrote VIVO kuhinje.

Poteka do: 1.9.2015
Zvok-gib-kip, Samo Kutin &amp; Katja Oblak, improvizacija, Kiparski Azil
Atelje Azil, Hlevi, Metelkova, Ljubljana ob 18:00
Zvok-gib-kip, Samo Kutin & Katja Oblak, improvizacija, Kiparski Azil Drugo
Vabljeni za sklepni dogodek odprtega ateljeja Katje Oblak Kiparski Azil:

Zvok-gib-kip
improvizacija
Samo Kutin & Katja Oblak

Pri raziskovanju zvoka v glasbi Sama Kutina in raziskovanju prostora v kiparstvu in performansu Katje Oblak obstajajo bližine, ki jih bosta glasbenik in kiparka prvič preizkusila v skupni improvizaciji.

Samo Kutin (1982) je znan po igranju in ustvarjanju nekonvencionalnih inštrumentov, bodisi tistih, ki so že skoraj izginili ali onih, doma narejenih zvočil, sestavljenih iz strun, lesa, buč, železa, kamna, stekla … Eden izmed tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi srednjeveško glasbilo hurdy gurdy, s katerim ga lahko vidimo na ljubljanskih ulicah in na nastopih eksperimentalne improvizacije. Vodi glasbene delavnice za otroke, ustvarja glasbo za pravljice in gledališča in med drugim sodeluje pri več glasbenih skupinah: Samo Gromofon, Salamandra salamandra, Najoua, Horda grdih in Širom.
Na polju neidiomatske improvizacije zadnja leta poglobljeno raziskuje zvočno hrupni potencial hurdy-gurdyja, ki ga poleg učinkovitih preparacij suvereno in s hoteno grobostjo ozvočuje prek kontaktnih mikrofonov in akustičnih resonatorjev kot so vzmeti in sodi. Lahko bi rekli, da predvsem z uporabo kontaktnih mikrofonov skenira in na plano vleče drobovne procese inštrumenta, z direktno fizično aplikacijo pa tudi povzroča in plasira do sedaj neznana trenja.
http://www.sploh.si/plovilo.html

Katja Oblak (1975) je leta 2008 diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer kiparstvo pri prof. Matjažu Počivavšku in docentu Jiřju Kočici. Raziskovanje v polju kiparstva posveča telesu in percepciji telesa v (sodobnem) prostoru, ob čemer vse pogosteje sega tudi na področje performansa (gib - butoh ples, glas). Sodeluje s KUD Sestava v Ljubljani in KUD TAAK v Vipavi. Pod okriljem Miklove Galerije in RC Ribnica od leta 2009 poučuje kiparstvo na likovni šoli LICE, od istega leta deluje kot samozaposlena na področju kulture. Od leta 2011 je članica DLUL. Razstavlja doma in v tujini.
www.katjaoblak.si

Katja Oblak in Samo Kutin sta doslej sodelovala pri izvedbi skupinskega performansa plesalca Ryuza Fukuhara Tihi dialog (Gračišče, 2013), lansko leto pa pri otvoritvenem performansu ob razstavi Prostor novega spomina v Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki.

Vstop prost.

Zaradi omejenega ateljejskega prostora svojo udeležbo potrdite na mail katjaoblak@gmail.com ali na dogodkih objavljenih na facebook strani Katja Oblak – kipi.

Fotografija Samo Kutin: Nada Žgank
Fotografija Katja Oblak: Janez Klemenšek

Odprti atelje Kiparski Azil omogočajo Ministrstvo za kulturo RS, Atelje Azil - zanj Julij Borštnik in Nataša Serec, KUD Mreža ter Katja Oblak.

Maša Gala: ART/tracking
Galerija Kresija, Stritarjeva 6, Ljubljana
Maša Gala: ART/tracking Likovna razstava
Ideja projekta sloni na interakciji ljudi z umetniškim delom na inovativen način, kar umetnica doseže z uporabo tehnologije Eye tracking. Umetnica raziskuje gledalčev pogled na sodobna abstraktna dela z inovativnim načinom povezovanja lastne umetniške prakse s tehnološkim izdelkom – tehnologijo Eye tracking. Gre za interaktivno razstavo, za pogled skozi posebna očala, ki zaznavajo gibanje očesne zenice in merijo potovanje gledalčevega pogleda ter tako 'beležijo' realnost subjektivnega videza opazovanih del. Prisotnost osebne refleksije, v kateri je viden tudi kontrast med realno in virtualno izkušnjo, torej med digitalno in analogno podobo, je v slikarskih upodobitvah Maše Gala izrazita ter subtilno izražena na način, da dopušča možnost interakcije objekta, publike in/ali umetnika. Umetnica raziskuje prostore (fizične, osebne, virtualne, likovne itd.) in ugotavlja, da problem biti, najsibo subjekta ali objekta, ne glede na prostor, v katerem se človek nahaja, ostaja 'dejanskost časa'. Pristotnost tukaj in zdaj je določujoča in odločujoča, in z razumevanjem nima ničesar skupnega. Ali pa vse.
Projekt ART/tracking je nastal v sodelovanju s podjetjem Oculus.

O delu avtorice bo na odprtju razstave spregovorila kuratorica Nina Jeza. Ob tej priložnosti pa bodo obiskovalci dogodka imeli možnost tudi sami preizkusiti Eyetracking tehnologijo na področju slikarstva.

Obiskovalci bodo tehnologijo lahko preizkusili še na dveh spremljajočih dogodkih razstave, v četrtek, 9. julija in četrtek, 16. julija, obakrat z začetkom ob 18. uri.

Več o delu Maše Gale si lahko preberete na spletni strani www.masagala.eu in www.facebook.com/MASAGALAart.

Vljudno vabljeni!

Poteka do: 18.7.2015
Prireditve
Kako veliko pa je tvoje srce? Pomagajmo materinskim domovom in varnim hišam skupaj s P&amp;G in Hoferjem
Trgovine Hofer, Slovenija ob 7:00
Kako veliko pa je tvoje srce? Pomagajmo materinskim domovom in varnim hišam skupaj s P&G in Hoferjem Dobrodelna akcija
Vabimo vas, da se jima pridružite. Donacija bo razdeljena med 20 materinskih domov in varnih hiš po Sloveniji, ki jim bo s tem olajšan vsakdan.

Vsi lahko pomagamo:
Akcija "Kako veliko pa je tvoje srce?" bo potekala od 1. do 30. junija 2015 v vseh Hoferjevih poslovalnicah. Osnovana je na način, da lahko pomagamo vsi - kupci bomo z nakupi P&G izdelkov pomagali polniti sklad za pomoč varnim hišam. Donacija bo razdeljena med vseh 20 materinskih domov in varnih hiš po Sloveniji. Prejemniki donacije si bodo lahko z zbranim denarjem v Hoferjevih poslovalnicah kupili stvari, ki jih potrebujejo, in si s tem olajšali vsakdanjik, med njimi tudi izdelke P&G.

P&G izdelki, med njimi Pampers®, Ariel®, Always® in Pantene®, so namreč nepogrešljivi del vsakega doma. Gre za izdelke, ki življenje naredijo enostavno, lažje, prijetnejše – suha plenica za otroka, dišeča obleka in posteljnina ter sveže oprani lasje. Ker prejmejo stanovalke v varni hiši in materinskem domu ob prihodu začetni paket z osnovnimi življenjskimi potrebščinami, bo donacija več kot dobrodošla.

Z majhnimi koraki lahko naredimo spremembo v življenju žensk, ki zaradi različnih razlogov bivajo v materinskih domovih in varnih hišah. Z izdelki podjetja P&G bodo v njihove začasne domove vnesli toplino in poskušali olajšati vsakdan v mreži javnih socialno varstvenih programov. Podjetji P&G in Hofer bosta z donacijo prispevali k boljšemu življenju v materinskih domovih in varnih hišah, hkrati pa osveščali in spodbujali k dobrodelnosti.

O podjetju P&G
Podjetje P&G s svojimi blagovnimi znamkami oskrbuje skoraj 5 milijard ljudi po vsem svetu. Družba ima enega največjih portfeljev kakovostnih in vodilnih blagovnih znamk, vrednih zaupanja, med drugimi: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, Wella® and Whisper®. Skupina P&G posluje v približno 70 državah po vsem svetu. Za več informacij in novic o družbi P&G in njenih blagovnih znamkah obiščite spletno stran: http://www.pg.com.

O podjetju Hofer
Podjetje Hofer je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1300 zaposlenih ter 76 poslovalnic. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, katerega večina ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 1300 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati "najvišjo kakovost po najnižjih cenah". Zasleduje diskontni princip prodaje, za katerega je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer".

Kako zagotoviti pravilno in učinkovito delovanje svetov javnih zavodov
dvorana Julija, DOMUS MEDICA, Dunajska 162, Ljubljana ob 9:30
Kako zagotoviti pravilno in učinkovito delovanje svetov javnih zavodov Konferenca
Z vsem spoštovanjem vas vabimo na seminar

KAKO ZAGOTOVITI PRAVILNO IN UČINKOVITO DELOVANJE SVETOV JAVNIH ZAVODOV
Obračunavanje in izplačevanje sejnin in povračil drugih stroškov dela članom sveta
Praktični in izkustveni vidiki pristojnosti in nalog svetov zavodov
Uspešnost, učinkovitost in gospodarnost delovanja svetov javnih zavodov

10% popust za prijave in plačilo do vključno 24.junija 2015

TERMIN
Ljubljana, torek, 30. junij 2015 od 9.30 do 13.00 ure,
dvorana v Poslovni stavbi Domus Medica, dunajska 162.

PREDAVATELJICA:
mag. Valenka Suhadolnik,
bivša vrhovna državna revizorka

NAMEN
Za kvalitetno in odgovorno opravljanje svojih nalog, med katerimi so pomembnejše: sprejem splošnih aktov javnega zavoda, določitev finančnega načrta, sprejem zaključnega računa in sprejem ter spremljanje programov dela in razvoja javnih zavodov, morajo člani svetov zavodov poleg tega, da obvladujejo področje, na katerem deluje posamezni javni zavod, imeti tudi temeljna znanja s področja računovodenja zavoda ter seveda natančno poznati svoje pristojnosti in dolžnosti, tako z vsebinskega, kakor tudi s pravno formalnega vidika.
Delovanje svetov zavodov ni zgolj formalnost. Poleg pristojnosti in dolžnosti so tudi odgovornosti, ki so hkrati tudi odgovornosti posameznih članov svetov zavodov.
V okviru nadzora nad poslovanjem javnih zavodov je Računsko sodišče Republike Slovenije izvedlo revizijo pravilnosti in smotrnosti delovanja svetov zavodov.
Revizija je odkrila nekatere nepravilnosti pri delovanju svetov javnih zavodov kakor tudi, da bi lahko sveti delovali učinkoviteje.
Podana so bila tudi priporočila za izboljšanje učinkovitosti delovanja svetov javnih zavodov.
Zato Vas vabimo na seminar, ki bo predstavil vse vidike delovanja sveta javnega zavoda in opozoril na nekatere ključne točke, kjer prihaja pri delovanju sveta javnega zavoda do nepravilnosti in dilem. Poleg tega bo na seminarju govora glede nagrajevanja članov svetov za njihovo delo in odgovori na vprašanja.

SEMINAR JE NAMENJEN
Vodilnim delavcem v javnih zavodih
Predsednikom in članom svetov javnih zavodov,
Računovodskim in vodilnim delavcem v javnih zavodih,
Predstavnikom ustanoviteljev javnih zavodov ter
tistim, ki jim je delovanje zavodov ter nadzor poklicna dolžnost.


PROGRAM
I. Delovanje svetov javnih zavodov

1. Pravilnost delovanja svetov javnih zavodov
- Pristojnosti in naloge svetov zavodov,
- Imenovanje, struktura, organizacija dela in delovanje svetov zavodov v ožjem smislu,
- Sprejemanje ustreznih notranjih aktov za delovanje svetov zavodov,
- Spremljanje ključnih finančnih in programskih dokumentov (finančni načrt, zaključni račun, program dela in razvoja javnega zavoda),
- Specifične pristojnosti na delovno pravnem področju,
- Obračunavanje in izplačevanje sejnin in povračil drugih stroškov dela članom sveta,
- Ugotovitve računskega sodišča v zvezi s pravilnostjo delovanja svetov javnih zavodov.

II. Uspešnost, učinkovitost in gospodarnost delovanja svetov javnih zavodov
- Uspešnost
* opravljanje predpisanih nalog,
* opravljanje dodatnih nalog,

- Učinkovitost
* zagotovitev materialnih in strokovnih podlag za delo,
* zagotovitev pogojev za sprejem veljavnih odločitev,
* posledice neredne udeležbe na sejah svetov zavoda,
* ravnanje predstavnikov ustanoviteljev v skladu z navodili ustanovitelja in poročanje ustanovitelju
o odločitvah zavoda

- Gospodarnost
* opravljanje dela na sejah izven rednega delovnega časa,
* določitev sejnin in povračil stroškov do višine iz Uredbe o sejninah,
* morebitni vpliv uvedbe sejnin na število sej sveta.

- Ugotovitve računskega sodišča v zvezi s smotrnostjo (uspešnostjo, učinkovitostjo in
gospodarnostjo) delovanja svetov javnih zavodov

SPLETNI NASLOV
http://www.evropska-svetovalnica.com

PRIJAVA
Elektronska prijava: http://www.evropska-svetovalnica.com – Prijava
Po e-pošti: evropska.akademija@gmail.com ali info@evropska-svetovalnica.com
Skenirano prijavnico lahko pošljete po e-pošti: prijava@evropska-svetovalnica.com
Prijave sprejemamo do dne pred izvedbo seminarja.
Odjave sprejemamo v pisni obliki do treh delovni dni pred izvedbo seminarja.

KOTIZACIJA
Kotizacija z 10% popustom znaša 125,10€
Kotizacija za udeležbo na seminarju je 139€
10% popust za prijave in plačilo do vključno 24.junija 2015
Cena vključuje predavanje strokovnjakinje , strokovno gradivo, prigrizke in osvežilne napitke.

PLAČILO
Kotizacijo nakažite na transakcijski račun:
SI56 1914 0501 1054 954, sklic na 00 30062015, LJUBLJANA
( TRR odprt pri DBS d.d., Ljubljana )
Izobraževalni center Ljubljana Nastja Marn s.p., Klanska ulica 19, Medvode.
Davčna številka: 37789058. Potrdilo o plačilu prinesite s seboj.

INFORMACIJE
Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko:
051 317 357 ali pa nam pišite in pošljite vaša vprašanja po e-pošti: info@evropska-svetovalnica.com

eZdravje v centru Ljubljane
Prešernov trg, iztek Čopove ulice, Ljubljana ob 10:00
eZdravje v centru Ljubljane Predstavitev
Nacionalni projekt eZdravje z naprednimi elektronskimi rešitvami prinaša v slovensko zdravstvo večjo varnost in učinkovitost zdravstvenih storitev. Projekt združuje vrsto elektronskih aplikacij, od katerih jih je večina namenjenih zdravstvenim delavcem, nekatere pa bodo uporabljali tudi pacienti. Ker si na Ministrstvu za zdravje želijo storitve eZdravja čim bolje približati vsem državljanom, so poskrbeli tudi za njihove praktične predstavitve uporabnikom.

Obiskovalcem bo na voljo testiranje spletne aplikacije eNaročanje, s katero se lahko (tudi sami preko spletnega portala) mnogo učinkoviteje in hitreje naročajo na zdravstvene storitve. Izvedeli bodo lahko vse o delovanju in prednostih nacionalne mreže TeleKap ter na praktičnem primeru spoznali elektronsko rešitev eTriaža, ki omogoča varen triažni postopek v primerih, ko zdravstveno osebje v ambulantah nujne pomoči ne zmore sprotne obravnave vseh pacientov.

Sveži torek
Kinematografi Cineplexx, Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota ob 13:00
Sveži torek Drugo
Za ogled filmov v 2D tehnologiji boste odšteli le 3,5€, za filme v 3D tehnologiji pa le 5€!* Ob nakupu prejmete še kupon za brezplačni sladoled McSundae McDonalds!

* Ceni veljata za eno vstopnico za filme dolge do 120 minut. Skladno s cenikom se za filme nad 120 minut doplača 0,3€ na vstopnico, za predstave nad 150 minut pa 0,7€ na vstopnico.

Voden ogled z ladjico
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, grad Fužine, Pot na Fužine 2, Ljubljana ob 18:00
Voden ogled z ladjico Predstavitev
Dogodek je razprodan. <br>V poletnem popoldnevu se bomo s kustosinjo Natalijo Lapajne vkrcali na ladjico in po reki Ljubljanici zapluli med arhitekturne dosežke glavnega mesta. Z edinstvene perspektive si bomo ogledali številne mostove in brvi, Plečnikove ureditve in spoznali pomembnejše prenove in novosti ob reki, za kar smo leta 2012 prejeli evropsko nagrado za urbani javni prostor. Za Plečnika je Ljubljanica pomenila eno od dveh najpomembnejših mestnih osi, zato se je odločno lotil obrečnih ureditev in reko skušal približati meščanom z mostovi, ozelenitvami in sprehajalnimi potmi; s tem je ustvaril dolgo potezo, ki jo je nato v zadnjih letih kot dokaz spoštovanja te dediščine na skupno 65.000 kvadratnih metrih uspelo uresničiti osmim arhitekturnim birojem oziroma posamičnim arhitektom.

Pot bomo začeli v centru Ljubljane na Bregu, v smeri mostu Hradeckega, do nove brvi preko Gruberjevega prekopa (DANS arhitekti) in prenovljene Špice (Atelier arhitekti), ter nazaj proti Bregu (Vesna in Matej Vozlič), mimo Mesarskega (Atelier arhitekti) in Žitnega mostu (Boris Podrecca), vse do Plečnikovih zapornic.

Zaradi omejenega števila potnikov so obvezne prijave na izobrazevanje(at)mao.si.

Foto: Arhiv MAO

Otvoritev Špica Caffe
Špica Caffe, Gruberjevo nabrežje ob 19:30
Otvoritev Špica Caffe Prireditev na prostem
Špica Caffe... Križišče in iztočnica za nova doživetja

Vabljeni, da se nam pridružite na svečani otvoritvi prenovljenega Gruberjevega nabrežja v torek, 30.06.2015 ob 19.30 uri.

FB: https://www.facebook.com/SpicaCaffe

Ostalo
Poletne počitnice s konji
Konjeniški klub Grič, Grič 32, Ljubljana, Grič (v bližini Lesnine Brdo) ob 8:00
Poletne počitnice s konji Za otroke
Letos bo še bolj pestro in zanimivo, saj imamo dva nova čudovita konja, lipicanca, pa tudi pravi indijanski šotor, v katerem si bomo pripravili indijanski dan :)

KAJ VSE BOMO POČELI:
- vsak dan bomo zjutraj očistili hlev in izpuste ter nahranili konje
- spoznavali konje, njihovo opremo in se družili z njimi (krtačenje, čiščenje, tuširanje konj, pletenje kitk…)
- jahali s sedlom in brez, jahali bomo tudi v naravi (izlet čez gozd)
- se šli družabne igre na prostem (metanje podkev, tekmovanje na spretnostnem poligonu, lokostrelstvo, igre z žogo in obročem, različne družabne igre)
- ustvarjali na ustvarjalnih delavnicah (risanje, pobarvanke, kolaži…)
- se odpravili na krajši izlet v naravo (kosilo na kmečkem turizmu, sprehod s konji do Koseškega bajerja)

Podrobnejši program in prijavnico najdete na jahanje-ljubljana.si/pocitnice-s-konji/

CENA: 210 EUR (za 5 dni, 29.6.- 3.7.) vključuje:
- dnevno varstvo otrok (od 8.00 do 16.00)
- vsa prehrana (malica in toplo kosilo vsak dan) in pijača
- 3 spremljevalci (animatorji)
- potrebščine za vse aktivnosti
- jahanje
- varnostna čelada in vsa ostala oprema za jahanje

VEČ INFORMACIJ DOBITE PRI
Urški, na 051 610 511 in Mojci, na 041 200 600
ali po elektronski pošti info@jahanje-ljubljana.si

Spuži na suhem
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 10:00
Spuži na suhem Kino
Spoži Kvadratnik pred zlikavci rešuje Bikinsko Bistrico in se poda iz vode v naš, človeški svet.

Zabavni animirani premetenec Spuži Kvadratnik prihaja v kinematografe v nepozabni avanturi, kjer mora združiti moči s smrtnim sovražnikom Planktonom, da bi rojstno Bikinsko Bistrico rešil pred uničenjem. Ko zlobni pirat ukrade skrivni recept za izdelavo priljubljenih rakarjevih kruhkov, se mora Spuži z zavezniki podati na suho, v svet resničnih ljudi. S pomočjo čarobne bukve morajo ustaviti pohlepnega gusarja, zato prijatelje čakajo številne nepričakovane, boleče in spužvasto zabavne prigode.
Spuži Kvadratnik (originalno SpongeBob SquarePants) je priljubljena ameriška risana serija, ki jo je leta 1999 ustvaril morski biolog in animator Stephen Hillenburg. Od takrat je nastalo 9 sezon s 189 epizodami, dva televizijska filma in en celovečerni animirani film iz leta 2004, ki je sedaj dobil nadaljevanje v filmu Spuži na suhem, ki obeta največjo superherojsko dogodivščino vseh časov. Zaradi zlobnih dejanj skrivnostnega zlikovca bo namreč ogrožen obstoj Bikinske Bistrice, zato bo dobrodušen in prismuknjen Spuži moral združiti moči z zapriseženim sovražnikom Planktonom in vstopiti v naš svet, da bi rešil svojega.

Večni optimist Spuži uživa življenje v Bikinski Bistrici s svojimi prijatelji: zvesto morsko zvezdo Patrikom, zajedljivim Markom Kalamarom, znanstveno navdahnjeno veverico Sanči Biks in kapitalističnim rakom gospodom Rakarjem. Njihova najljubša jed in temelj bikinskobistriške prehrane je legendarni slastni Rakarjev kruhek. Prodajajo ga le v eni restavraciji na svetu, v Rakarjevem raju, kjer strogo varujejo njegovo skrivno recepturo.

Ko ta nekega dne izgine, sprva vsi sumijo, da jo je ukradel Rakarjev zapriseženi tekmec Plankton. Spuži tega ne verjame, temveč ve, da je Plankton edini, ki mu lahko pomaga rešiti skrivnost. Večna nasprotnika združita moči in se odpravita na lov za pravim tatom, medtem ko Bikinska Bistrica zaradi pomanjkanja Rakarjevih kruhkov potone v pravo postapokaliptično zmešnjavo. Spuži in Plankton na popotovanju skozi prostor in čas spoznavata popolnoma nove kraje; opazovalno palubo na medgalaktični vesoljski ladji z govorečim delfinom, sladko notranjost Spužijevih možganov in nazadnje še najbolj noro in nepredstavljivo dimenzijo - naš svet. Skušata vpreči svojo notranjo supermoč in se spopadeta z zlobnim piratom Burgerbradom, ki ima z okusnimi kruhki posebne načrte.

Po besedah režiserja Paula Tibbitta film ponuja vse, kar si lahko želite. Znani liki se odpravijo v popolnoma novo smer in svet, za nameček še v 3D tehniki!

Slovenska sinhronizacija

Spuži Kvadratnik je Nerazblinljivi

Otroška, igriva in prismuknjena morska spužva, ki živi v ananasu v podvodnem mestecu Bikinska Bistrica. Spuži je izjemno vešč pražilec, ki pripravlja slastne kruhke v Rakarjevem raju. Marsičesa ne ve in nenehno nadleguje vse okrog sebe (predvsem Marka Kalamara), vendar je zelo dobrodušen.

Patrik Zvezda je Gospod Supermegacar

Patrik živi pod skalo v podvodnem mestecu Bikinska Bistrica. Je nespametna in prijetna morska zvezda ter Spužijev najboljši prijatelj. Je pa tudi precej pretežak, zelo rad liže sladoled in uživa več vrst nezdrave hrane.

Marko Kalamar je Gniloton

Marko živi v glavi z Velikonočnega otoka med Spužijem in Patrikom. Je blagajnik v Rakarjevem raju in svojo službo naravnost prezira. Marko je sebičnež, ki neupravičeno daje vtis večvrednosti. Ima tudi preko 500 avtoportretov in zmotno prepričanje v svoje talente.

Gospod Rakar je Sir Ščipfalot

Gospod Rakar je skrajno pohlepen in sebičen lastnik Rakarjevega raja, ki je povsem obseden z denarjem. Njegov zagrizen sovražnik in poslovni tekmec je Štefan J. Plankton, ki nenehno skuša izmakniti skrivno recepturo za rakarjeve kruhke.

Sanči Biks je Nagloda

Sanči je veverica. Izstopa zaradi teksaških lastnosti in znanja karateja ter naravoslovja. Bržčas je najpametnejša in najrazsodnejša od vseh likov.

Štefan J. Plankton je Plank-Tona

Štefan J. Plankton je zagrizen sovražnik gospoda Rakarja. Vodi klavrno restavracijo Njamkibla, ki leži nasproti Rakarjevega raja. Njegov glavni cilj je ukrasti skrivno recepturo za rakarjeve kruhke in gospoda Rakarja spraviti ob posel.

Vrvež v moji glavi (Inside out)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana ob 13:00
Vrvež v moji glavi (Inside out) Kino
Riley mora oditi z očetom v San Francisco, saj je tam našel novo službo. Riley in ostale vodijo čustva – veselje, strah, jeza, gnus in žalost. Poosebljena čustva imajo svoj sedež v nadzornem centru Rileyjivih misli, kjer ji pomagajo z nasveti v vsakodnevnem življenju. Tako kot ona, imajo tudi čustva težave s prilagoditvijo življenja v San Franciscu, kar povzroči nemir v nadzornem centru. Žalost in veselje se po nesreči izgubita v preostalem delu Rileyinih misli. Veselje, ki je Rileyjino dominantno čustvo, se trudi ohraniti pozitivno atmosfero, medtem ko so si ostala čustva v konfliktu, kako najbolje obvladati mesto, hišo in šolo. Veselje in žalost v tem času raziskujeta preostali del misli, vključno z domišljijskim svetom in sanjami.

Jurski svet (Jurassic World)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana ob 15:00
Jurski svet (Jurassic World) Kino
Jurassic WorldPred dvaindvajsetimi leti smo prvič uzrli dinozavre v Jurskem parku, ki sedaj ponovno odpira svoja vrata! Steven Spielberg se kot izvršni producent vrača na čelu dolgo pričakovanega četrtega dela njegove kultne filmske sage Jurski park. Najnovejše nadaljevanje, poimenovano JURSKI SVET, je nastajalo Kkar neverjetnih štirinajst let!

Pobesneli Max : Cesta besa (Mad Max : Fury road)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana ob 17:30
Pobesneli Max : Cesta besa (Mad Max : Fury road) Kino
Mad Max : Fury roadRežiser George Miller, ki se je domislil post-apokaliptičnega žanra in je ustvaril legendarno franšizo Mad Max, nas v Pobesnelem Maxu: Cesta besa vrača v svet cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja. Tega preganja njegova divja preteklost in je prepričan, da bo preživel edino, če se po svetu potika sam. Vseeno pa se s skupino, ki se prebija prek pustinje v bojnem vozilu, za katerega krmilom sedi elitna carica Furiosa. Pobegnejo iz Citadele, ki jo ustrahuje Immortan Joe, kateremu so odvzeli nekaj nenadomestljivega. Besni poveljnik zbobna vse svoje čete in upornike neusmiljeno preganja v skrajno napeti Cestni vojni. V naslovni četrtega Pobesnelega Maxa igra Tom Hardy (The Dark Knight Rises), poleg njega pa še oskarjeva nagrajenka Charlize Theron, Nicholas Houl, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee, Courtney Eaton, John Howard, Richard Carter, kantavtor iOTA, Angus Sampson, Jennifer Hagan, Megan Gale, Melissa Jaffer, Melita Jurisic, Gillian Jones in Joy Smithers. Z oskarjem nagrajeni George Miller (Happy Feet) režira po scenariju, ki ga je spisal z Brendanom McCarthyjem in Nicom Lathourisom, film pa skupaj z dolgoletnim producentskim partnerjem, oskarjevim nominirancem Dougom Mitchellom tudi producira. Izvršni producenti so P.J. Voeten. Iain Smith, Graham Burke in Bruce Berman. Izza kamer so sodelovali še z oskarjem nagrajeni direktor fotografije John Seale, scenograf Colin Gibson, montažerka Margaret Sixel, z oskarjem nagrajena kostumografinja Jenny Beavan in koodinator kaskaderjev Guy Norris.

Zgodbe o konjih in ljudeh
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 19:00
Zgodbe o konjih in ljudeh Kino
Zadnji teden vsak dan!
Na sporedu od 18. junija 2015.
Režija: Benedikt Erlingsson
Podeželska romanca o človeškem v konju in konjskem v človeku. Mozaik vinjet o ljubezni in smrti. Usode ljudi skozi oči konjev. Eden najuspešnejših islandskih filmov zadnjih let.

Ted 2 (Ted 2)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana ob 20:00
Ted 2 (Ted 2) Kino
Pred tremi leti nas je Seth MacFarlane, avtor priljubljene televizijske serije Družinski človek (Family guy), navdušil z odbito komedijo TED, v kateri smo bili priča nenavadnemu prijateljstvu med Johnom in Tedom. Sicer odraslim, a po mentaliteti še vedno otročjim lastnikom, ter njegovim plišastim medvedkom, ki je vse prej kot ljubek in prijazen kosmatinec. Odkar je zaradi Johnove iskrene otroške želje magično oživel, se je namreč navzel malodane vseh slabih človeških lastnosti in odrastel v nevzgojenega, neprilagodljivega in razuzdanega medvedka, ki neskončno rad pije, kadi travo, preklinja, se druži s prostitutkami ter onemogoča Johnu, da bi postal odrasel in resen moški.

Komedija je postala velik hit in številni oboževalci so komaj čakali na nove medvedje potegavščine.

Te nas čakajo že konec junija, ko se bo Ted po poroki s Tami-Lynn odločil, da postane oče. Seveda, bo uresničitev te želje silno zapletena. Sprva Teda in Johna čaka iskanje primernega darovalca sperme, zatem pa še sodni boj, v katerem bosta s pomočjo mlade odvetnice morala dokazati, da je Ted čisto prava oseba in ne lastnina.

Kaj počnemo v mraku
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Kaj počnemo v mraku Kino
Na sporedu od 29. junija 2015.
Režija: Taika Waititi, Jemaine Clement
Mokumentarna vampirijada novozelandskega dvojca, avtorjev tv-serije Flight of the Conchords, naniza množico vsakdanjih zagat sodobnega vampirja. Kaj počnemo v mraku je ena najbolj smešnih in posrečenih horror komedij zadnjih let in eden tistih filmov, ki jih moraš in hočeš videti večkrat, še posebej pa v družbi.

Ted 2 (Ted 2)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana ob 22:00
Ted 2 (Ted 2) Kino
Pred tremi leti nas je Seth MacFarlane, avtor priljubljene televizijske serije Družinski človek (Family guy), navdušil z odbito komedijo TED, v kateri smo bili priča nenavadnemu prijateljstvu med Johnom in Tedom. Sicer odraslim, a po mentaliteti še vedno otročjim lastnikom, ter njegovim plišastim medvedkom, ki je vse prej kot ljubek in prijazen kosmatinec. Odkar je zaradi Johnove iskrene otroške želje magično oživel, se je namreč navzel malodane vseh slabih človeških lastnosti in odrastel v nevzgojenega, neprilagodljivega in razuzdanega medvedka, ki neskončno rad pije, kadi travo, preklinja, se druži s prostitutkami ter onemogoča Johnu, da bi postal odrasel in resen moški.

Komedija je postala velik hit in številni oboževalci so komaj čakali na nove medvedje potegavščine.

Te nas čakajo že konec junija, ko se bo Ted po poroki s Tami-Lynn odločil, da postane oče. Seveda, bo uresničitev te želje silno zapletena. Sprva Teda in Johna čaka iskanje primernega darovalca sperme, zatem pa še sodni boj, v katerem bosta s pomočjo mlade odvetnice morala dokazati, da je Ted čisto prava oseba in ne lastnina.

Gledališče
10kin Comedy Jam #2
Jazz club Gajo na vrtu DSP, Ljubljana ob 21:00
10kin Comedy Jam #2 Stand-up komedija
Boris Vs. Tin // Večer zajebancije

Boris Kobal in Tin Vodopivec. Prvič. Skupaj na odru. O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Zajebancija.

KDO JE BORIS?
Od TV Popra do Moje Slovenije, od gledališča do stand-up komedije. Desetletja na sceni. Dobitnik nagrad - v pikadu. Komik.

KDO JE TIN?
Resno no - kdo je Tin? A kdo ve?
nastopal je po svetu, v Ameriki Evropi, v republikah bivše Juge, večkrat osvojil okroglo dvorano Cankarjevega doma, osvojil več prestižnih nagrad - v namiznem nogometu.
Komik in še kaj in še kaj komik
A zdaj kdo ve? Kdo je

Absolutni stereotip
Plesni teater Ljubljana, Prijateljeva ul. 2 ob 21:00
Absolutni stereotip Plesna predstava
Predstava Absolutni stereotip plesalcev in koreografov Veronike Valdes in Dušana Teropšiča govori skozi arhetip moškega in ženske. Vrne se k nekaterim stereotipnim podobam, preko katerih si moški in ženska utirata pot v lastno identiteto, ko se (na videz) samostojno odločata o razvoju in poteku dogodkov in sprašujeta, ali absolutni stereotip sploh obstaja. Ravno zaradi tovrstnega "lahkotnega" gledišča lahko tragičnost ali komičnost trenutka življenja dveh ljudi zagledamo v luči nečesa odmaknjenega; kot da se to v resnici ne dogaja njima, pa je vendar je resnično, saj se v koščkih dogaja vsem nam.

Dogajanje je postavljeno v življenje dveh ljudi, ki poskušata najti skupen dialog s pomočjo izvirnih domislic in iskanjem nepredvidljivih situacij, ki so v njunem monotonem življenju že izgubili svoje mesto. Oba, skoraj prepričana v trditev: "Vse je tako, kot mora biti," se odločita za nasprotno. Odločita se, da bosta prisluhnila lastnim potrebam in željam. Vendarle se, ujeta v svoj "življenjski moto", ves čas spoprijemata z vprašanjem, zakaj je, če je vse tako, kot mora biti, to, kar se zgodi ravno to, česar nočeta.
Na drugi strani nenehno spreminjajočih se ritmov in načinov življenja, ki postajajo vse bolj porozni, fleksibilni in fluidni, so stereotipi tista absolutna usedlina, ki (za njimi) ostaja. Njihova nenehna raba jih dela obstojne in trdovratne. Ja, trdovratne. S trdim vratom. Kaj pritiče vlogi njega, ki naj bi se ji nenehno dokazoval, in kaj vlogi nje, ki naj bi ga absolutno sprejemala? Naenkrat nimamo več niti njega, niti nje, zgolj niz razpršenih podob, okrušenih zgodb, na pol pojemajočih stereotipov, ki se pojavljajo in izginjajo, ki so ves čas prisotni in obenem odsotni. Absolutno je samo to, da nas držijo v preteklosti, medtem ko odmislimo, da so absolutno tukaj in zdaj. Androidi.
Vpliv "spontane ideologije" moškega in ženskega principa je viden tudi na tako bizarnih področjih, kot je straniščna higiena, meni Slavoj Žižek. Če je v Italiji stranišče samo luknja, je v Nemčiji oblikovano tako, da vsebina ostane vidna še dolgo za izločanjem, medtem ko francoski WC-ji produkte takoj odplaknejo. V "spontanem obnašanju", kot je odplakovanje, pride na dan razlika v odnosu do sveta, dela, telesa, ki je ideološko določena in sega na vsa področja zasebnega življenja – kar pa je ponovno stereotip. Absolutno. Usodnost dogodkov, ki v življenju na nas delujejo skoraj uničujoče, se skozi drugačno gled(al)išče lahko sprevrže v komično, simpatično, bizarno, absurdno. Na koncu pa je vse vedno tako, kot mora biti.

Koncept in vsebinska utemeljitev predstave: Dušan Teropšič, Sara Smrajc Žnidarčič in Veronika Valdés
Avtorja koreografije in izvedba: Dušan Teropšič in Veronika Valdés
Dramaturgija: Andreja Kopač
Kostumografija: Sara Smrajc Žnidarčič
Sceografija: Dušan Teropšič, Sara Smrajc Žnidarčič in Veronika Valdés
Oblikovanje luči: Tomaž Štrucl
Fotografije: Neža Trobec
Produkcija: Flota, Ljubljana
Koprodukcija: Plesni teater Ljbuljana
S Podporo MOL – Oddelka za kulturo

Glasba
Plac Music Awards: Karaoke show
Plac 33/45, Nazorjeva 6, Trg Ajdovščina, Ljubljana ob 18:00
Plac Music Awards: Karaoke show Karaoke
Sedaj pa dokončno odpiramo poletje in torkove Plac Music Awards. Zabavni večeri in noči ob pijači, dobri družbi in karaokah.

Tiste ta pogumne in tiste odlične tudi nagradimo.

__________________________

We are finally starting the summer and Tuesday's Plac Music Awards. Fun evenings and nights with great company, drinks and karaoke show.

We will award the great and the brave.

__________________________
Vstopnina / entrance: 22h > 3eur

Orient sreča Okcident
Hostel Celica, Ljubljana ob 21:00
Orient sreča Okcident Etno
Program Orient sreča Okcident povezuje grško, arabsko, sefardsko, otomansko in vlaško glasbeno izročilo. Grškim napevom rebetika ali "grškega bluesa" slovitega Marka Vamvakarisa in drugih rebetes sledijo trije vlaški ljudski plesi v prepletu z napevoma Lizstovih sodobnikov Barba Lautarula ter v Bukarešti delujočega Ukrajinca Izidorja Vorovčieviča. Orientalsko glasbo pa predstavlja perzijska ljubezenska pesem, andaluzijsko izročilo klasičnih arabskih pétih poezij muwašahat v prepletu z otomanskimi biseri Ali Ufki Beya in Tanburi Džemil Beya.

Ansambel Nova Schola Labacensis se pod vodstvom glasbenika in filozofa Borisa Šinigoja poleg izvajanju klasičnega repertoarja zgodnje glasbe od srednjega veka prek renesanse do baroka posveča popotnemu raziskovanju in nadčasnemu soočanju različnih glasbenih izročil Vzhoda in Zahoda, od Bizanca, Arabije, Otomanov in Levanta do Balkana, Andaluzije, Luzitanije in Magreba, pri čemer želi doživeto posredovati njihov odjek v sodobnosti.

Koncertni program:
Manos Hatzidakis: Milise mou
Stelios Chrysinis: Argile mou, jati svinis?
Markos Vamvakaris: Mavra matia
Markos Vamvakaris: Frankosiriani
Panaiotis Tountas: Ferte preza na prezaro (Erinaki)
Barbu Lautarul: Cântecul
Vlaški ples: Brîul pe şase
Isidor Vorovčieviči: Să-mi cânti, cobzar
2 vlaška plesa: Promuletul & Vlascencuta
Perzijska pesem: Dokhtar-e Boyer Ahmadi
Anonymous: Nahawand doulab
Arabska muwašah: Lama bada jatathana
Tanburi Džemil Bey: Longa nihavent
Arabska muwašah: Biladhi askara
Ali Ufki Bey: Nikriz Pesrev

Nastopajoči:
Tadeja Pance, glas, činele, tamburin
Tomaž Šinigoj, violina
Blažka Gaberc, kljunaste flavte
Miha Šinigoj, violončelo, kontrabas
Žiga Kroflič, saz, baglamas, gitern
Vasja Štukelj, arabski riq, turške pavke kudüm, bendir, kozarčki, tapan
Marko Angelski, klasična kitara, mandolina
Boris Šinigoj, umetniško vodstvo, oud, buzuki, romunska kobza, romantična kitara

Tomaž Domicelj
Peklensko dvorišče, Križanke, Ljubljana ob 21:30
Tomaž Domicelj Klasična glasba
Nastopa: Tomaž Domicelj

Gost: Lado Jakša

»Glasbeniki ne grejo v penzijo, samo špilanj nimajo več ...« je baje izjavil Louis Armstrong, ki je zaigral in zapel ob otvoritvi ljubljanske Hale Tivoli.

»Če ti rečejo, da si glasbena legenda, to ne pomeni nič drugega, kot da si še živ in zelo star ...« je pred nekaj leti rekel Paul Simon.

»Za naju z Ladom ne velja niti prva niti druga izjava!« pravi Tomaž. »Midva sva delujoča veterana ...«

Po več kot desetletju se Domicelj vrača v Križanke, tokrat na Peklensko dvorišče. Magično arhitektonsko in enkratno zvočno okolje je kot nalašč za koncert, s katerim bo občinstvo popeljal skozi samosvoje polstoletno ustvarjanje folk-blues-pop-rock angažirane glasbe. Izključno akustične kitare in orglice in samo avtorske skladbe (od druge polovice 60. let minulega stoletja pa do najnovejših, nastalih ob svežih življenjskih izkušnjah) bo s svojimi inštrumenti dopolnil tokratni Domiceljev gost Lado Jakša.

Delavnice
PUM - Projektno učenje za mlajše odrasle
Zavod BOB, Robbova 15, Ljubljana
PUM - Projektno učenje za mlajše odrasle Tečaj, seminar
Hej!
Si prekinil/a šolanje?
Nimaš še zaposlitve? Si star/a med 15 in 25 let? Beri dalje... :)
Poteka VPIS v PUM!
Projektno učenje za mlade je neformalni izobraževalni program, ki temelji na projektnem delu, zasnovanem na interesih udeležencev, skozi katere pridobivajo znanja in spretnosti za vsakdanje življenje in za oblikovanje svoje poklicne poti.
Na PUMu najdeš motivacijo, da nadaljuješ prekinjeno šolanje ali se odločiš za drugačno obliko izobraževanja, da spoznavaš možnosti zaposlitve oziroma oblikuješ kar svojo lastno.
Program je BREZPLAČEN, vključitev je možna vse šolsko leto.
Informacije:
- Zavod Bob, Robbova 15,
- po tel. 031/434 060, 041/787 425, 041/391086
- po e-mailu: info@zavod-bob.si.
Možen pa je seveda tudi obisk, za katerega pa se vnaprej dogovorimo.
Oblikuj z nami nepozabno leto... ;)

Poteka do: 30.6.2015
Tečaj mozaika, delavnica mozaika
Murkova ulica 10, Podutik ob 8:00
Tečaj mozaika, delavnica mozaika Tečaj, seminar
Aljaž Vidrajz je diplomiral v Italiji na šoli mozaika in mozaične umetnosti v Italiji-Spilimbergo (Scuola mosaicisti del Friuli).
Predstavil vam bo različne mozaične tehnike, preko RIMSKE, BIZANTINSKE, MODERNE ter vse do SODOBNIH metod.
Skupaj boste ustvarili svoje mozaike, ter jih odnesli s seboj domov.

Tečaj poteka v mozaičnem ateljeju v Ljubljani (Murkova 10, Podutik) celo leto, enkrat tedensko po dve celi uri, skupno 8 ur mesečno.
Cena: 40 EUR (8ur)

Tečaji potekajo v majhnih skupinah, kar omogoča individualno delo z vsakim posebej.

S seboj prinesete predpasnik oz delovno haljo, za orodje in material pa bo poskrbljeno.

Tečaji potekajo v ponedeljek in torek, v dopoldanskem oziroma popoldanskem času.

Več informacij in prijave na:
040/230-373
aljaz.vidrajz@gmail.com

Šola - dvostavno knjigovodstvo za kmeta
Inštitut za računovodstvo, Tržaška 515, Brezovica pri Ljubljani ob 8:30
Šola - dvostavno knjigovodstvo za kmeta Tečaj, seminar
Naučili se boste:
- sestaviti otvoritveno bilanco za kmeta (kje črpati podatke, kako vrednotiti sredstva in vire)
- prepoznati biološka sredstva (kaj je osnovna čreda, kaj je zaloga, kaj je material, kaj je trajni nasad, kaj nedokončana proizvodnja, kdaj govorimo o končnem proizvodu)
- obračunati proizvodnjo in na kontih prikazati preobražanje bioloških sredstev.

Podrobnosti in prijave na http://bit.ly/1Cntgl7

Uspešna pogajanja za nemško tržišče v nemškem jeziku
Agencija POTI, Ljubljana, Stegne 7 ob 9:00
Uspešna pogajanja za nemško tržišče v nemškem jeziku Delavnica
Na pogajanja se je potrebno pripraviti dobro, kajti na sogovornika moramo pustiti vtis in ga znati prepričati. Dober pogajalec mora obvladati veliko različnih veščin. Predvsem mora znati vešče komunicirati, utelešati samozavestno osebo, se znati vživeti v položaj sogovornika, obvladovati retoriko in govorico telesa, pravočasno zaznati manipulacije, imeti čut za pravi trenutek in zelo vešče znati zagovarjati stališča. Pogajanja niso enostavna naloga, predvsem ne takrat, ko potekajo v tujem jeziku.

Poleg praktičnega znanja s področja pogajanj, boste na delavnici utrdili tudi svoje znanje nemškega jezika. Predavateljica Monika Bračika vodi delavnico "Metode uspešnih pogajanj" že od leta 2005 in se lahko pohvali z več kot 100 izvedbami in z krepko čez 1000 udeleženci.

Tokrat smo za vas pripravili praktično delavnico, ki bo v celoti izvedena v nemškem jeziku.

Več informacij: http://www.agencija-poti.si/Izobrazevanje/Vsa-izobrazevanja/ArtMID/638/ArticleID/42/Uspesna-pogajanja-za-nemsko-trzisce-v-nemskem-jeziku

Medgeneracijsko sodelovanje in dodana vrednost podjetja
Agencija POTI, Ljubljana, Stegne 7 ob 9:00
Medgeneracijsko sodelovanje in dodana vrednost podjetja Delavnica
Dejstvo je, da je potrebno zaradi višanja starosti prebivalstva, zaradi poznega vstopa mladih na trd dela in posledično zaradi pokojninske reforme delati dlje, kar pomeni, da je v povprečju v podjetjih vedno več starejših zaposlenih. Dejstvo je tudi, da konkurenčne prednosti ne more zagotoviti le svež kapital, ali posodobljena tehnologija, temveč motiviran zaposleni in da se slab oz mačehovski odnos do zaposlenih kaže v slabi produktivnosti in nizki dodani vrednosti na zaposlenega. In, če imamo v podjetjih starejše zaposlene, jih je potrebno motivirati zato, da bodo svoje delo opravili kvalitetno. V zadnjem času raziskave vendarle kažejo na to, da stereotipi, da so starejši zaposleni le breme vsakega podjetja ne veljajo. Kako torej motivirati starejšega zaposlenega, da bi delo opravil nekoliko drugače, z drugimi orodji, ali da bi celo prevzel druge delovne naloge? Starejši so velikokrat prava zakladnica znanj. Kako doseči, da bodo ta znanja pripravljen deliti in prenašati na mlajše? In kako mlajše ozavestiti, da so najboljši le v sodelovanju s starejšimi?

Ne glede na to, ali vaše podjetje deluje v delovno intenzivni panogi ali opravljate visoko tehnološke procese, so zaposleni tisti, ki ustvarjajo posel. Brez zaposlenih tudi posla ni. Zato je medgeneracijsko sodelovanje prav tako pomembno kot je motiviranje starejše in mlajše generacije zaposlenih. Dodano vrednost na zaposlenega ustvarjata obe generaciji. Ali jo lahko prav zaradi zaposlenih zvišamo?

Več informacij: http://www.agencija-poti.si/Izobrazevanje/Vsa-izobrazevanja/ArtMID/638/ArticleID/54/Medgeneracijsko-sodelovanje-in-dodana-vrednost-podjetja

Aktivna Mamica vadba za mamice z dojenčki in otroškimi vozički
Park Tivoli, Ljubljana ob 9:00
Aktivna Mamica vadba za mamice z dojenčki in otroškimi vozički Športna vadba
Na voljo sta vam dve zbirni mesti:
Park Tivoli (MiniCafeGolf) ob ponedeljkih in sredah ali
Park Koseški bajer (Gostilna Avšič) ob torkih in četrtkih.

Pričetek vadbe je ob 9.00 uri.

Več informacij na www.AktivnaMamica.si

Prijavite se na brezplačni prvi obisk na info@aktivnamamica.si.
Na prvo uro vadbe obvezno prinesite:
- armafleks ali drugo podlogo za na tla
- vsaj 1L vode
- brisačko
- igračo za otroka
- sončno kremo za vas in otroka
- 10 € (ki vam jih ob nakupu paketa obiskov vrnemo).

Prednosti vadbe:
- primerno za mamice na porodniškem dopustu
- napolnite se z energijo
- ne potrebujete varstva otroka
- vadba prilagojena mamicam po porodu
- vaditelj prilagodi težavnost vadbe posamezni mamici
- obiske lahko porabite kadar želite in veljajo do 1.1o.2o15
- vadbo izvajamo že 5. leto!

Več o ceniku paketov obiskov:www.AktivnaMamica.si
Obvezna predprijava za nove članice: info@aktivnamamica.si

Ustvari reportažo
Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale ob 9:00
Ustvari reportažo Delavnica
Socialna akademija v okviru projekta Popotniško novinarstvo in v sodelovanju s Knjižnico Domžale 30. junija 2015 med 9.00 in 13.00 uro pripravlja počitniško delavnico za mlade (14 – 17 let).

Cilji delavnice:

razumeti medijski prostor,
prebuditi kritičnost pri objavljanju in deljenju objav,
spoznati možnosti sporočanja prek družabnih omrežij
osnove snemanja in montaže kratkih prispevkov
Trajanje delavnice: 4 ure

Velikost skupine: 15-25 mladih.

Delavnico izvajajo trenerji Socialne akademije, ki so usposobljeni za izvajanje delavnic po metodi Popotniškega novinarstva.

Za več informacij se lahko obrnete na: neza@socialna-akademija.si

Poletne galerijske dogodivščine za otroke
Narodna galerija, Prešernova 24, Ljubljana
Poletne galerijske dogodivščine za otroke Otroška delavnica
Program:

Prvi dan: Uglajeni ambasadorji
Slike na razstavi so nekdaj krasile diplomatska predstavništva Jugoslavije po svetu. Tako kot ambasadorji, so tudi umetnine predstavljale našo državo. Spoznavali bomo mesta, kjer so se slike nekdaj nahajale in ugotavljali, kakšna so pravila diplomacije. Naučili se bomo tudi, kako lahko mirno rešujemo medsebojne spore z vrstniki. V galerijski delavnici bomo poslikali majice, ki bodo predstavljale nas in sporočale naše nazore.

Drugi dan: Navihani muzikanti
Miheličevi Muzikanti nas bodo popeljali v svet ljudske glasbe. Tudi sami se bomo preizkusili v igranju na glasbila in z Orffovimi inštrumenti poskušali uglasbiti izbrane slike. V Slovenskem etnografskem muzeju si bomo ogledali zbirko starih glasbil in skupaj zapeli kakšno pesmico. V galerijski delavnici bomo izdelovali svoja glasbila, od ropotuljic do lire, in jih lepo okrasili. Seveda bomo za konec nanje tudi zaigrali.

Tretji dan: Brezskrbni počitnikarji
Poletne slike nas bodo popeljale na sončne morske obale. Ob umetninah se bomo spomnili na barke, bučanje valov, na svetilnike in na pristanišča. Obiskali bomo tudi sosednjo Moderno galerijo in se sprehodili do ljubljanske tržnice, kjer si bomo izbrali sočno sadje, ki ga najdemo tudi na slikah. Kaj mislite, za kaj vse so poleg poletne osvežitve še uporabne lubenice? V galerijski delavnici bomo izdelali šotorček in lanterne in si v parku Tivoli postavili svoj poletni kamp.

Četrti dan: Iskrivi grafiki
Zadnji dan bomo raziskovali razstavljene grafike. Podobe nevest, mest in kraškega podeželja se bodo razgrnile pred nami. Odkrivali bomo, kako grafike nastajajo in kakšne so njene prednosti. Obiskali bomo tudi Mednarodni grafični likovni center, kjer nam bodo predstavili nekaj najpogostejših grafičnih tehnik. V galerijski delavnici se bomo tudi sami preizkusili v izdelavi grafike, odtiskovanju na papir in zrcaljenju podob. Preden se poslovimo, se bomo sladkosnedi odpravili še na sladoled.

Program in koordinacija: kustodinja pedagoginja Nataša Braunsberger, ustvarjalne dejavnosti: akad. slikarka Tanja Milharčič, delavnica vrstniške mediacije: kustodinja pripravnica Barbara Kotnik.

***

Termini:
- prvi termin: 30. junij–3. julij
- drugi termin: 7.–10. julij

Trajanje:
Vsak dan od torka do petka, od 8.30 do 16.30.
Zborno mesto: v stekleni vhodni avli ob Robbovem vodnjaku, Prešernova cesta 24.

Cena: 75 €, za člane Galovega kluba 65 €
2. otrok: 10 % popust, 3. otrok: 15 % popust, 4. otrok: brezplačno
Na Poletno muzejsko noč (20. junija) vam pri vplačilu upoštevamo 10 % popusta.
Popusti se ne seštevajo.

V ceno je vključena vstopnina, vodenje, varstvo otroka, ogledi izven Galerije, majica, ustvarjalni material, kosilo in malica.

***

Kje in kako se prijavim?
Prijavite se lahko osebno na blagajni Narodne galerije, po telefonu ali po elektronski pošti. Na spletni strani poiščite prijavnico. Vplačate lahko na blagajni ali z nakazilom na TRR.

T: 01/ 24 15 415 (Oddelek za izobraževanje in animacijo), 01/ 24 15 418 (Blagajna),
E: dejavnosti@ng-slo.si

Prijave in vplačila zbiramo do petka, 26. junija.

Poteka do: 3.7.2015
Poletne jezikovno športne počitnice 27.7. – 31.7. 2015
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 9:00
Poletne jezikovno športne počitnice 27.7. – 31.7. 2015 Otroška delavnica
Kaj bomo počeli?
Veslali bomo s kajaki po Ljubljanici, plezali po plezalni steni, raziskovali Ljubljansko barje, se učili rokovanja z zemljevidom in kompasom, se orientirali v naravi, plavali in se zabavali z vodnimi igrami na bazenu, se udeležili orientacijskega pohoda, reševali rebuse, tekmovali na igrah brez meja, se zabavali z družabnimi igrami in ustvarjali na kreativnih delavnicah.

Vendar to še ni vse!
Obenem bomo tudi vstopili v čudoviti svet nemščine. Jezika se bomo učili na sproščen in zabaven način, ki otrokom omogoča hitro napredovanje in vzbudi zanimanje za jezik. Ob tem pa se bomo družili, sklepali nova prijateljstva in uživali v poletju. Skratka, poskrbeli bomo za najzabavnejše počitnice v mestu!

Jezikovno rekreacijske počitnice organizirata jezikovna šola Micero in športno društvo Triumf.

Za več informacij o programu vas vabimo, da obiščete našo spletno stran http://www.tecajinemscine.com/tecaji/66

Cena za 5-dnevni program: 129 EUR

Termini:
- Julij: 27.7. – 31.7. 2015
- Avgust: 24.8. – 28.8.2015

Starost udeležencev: 8 – 13 let
Lokacija aktivnosti: Ljubljana in okolica (znotraj LPP-ja)
Lokacija oddaje in prevzema otrok: Tržaška cesta 2, Ljubljana

VABLJENI K VPISU!

Pokličite nas ali nam pišite na:
041 870 258
katja@tecajinemscine.si

Počitniška delavnica: Poletne slikarije
Center kulture Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana ob 10:00
Počitniška delavnica: Poletne slikarije Otroška delavnica
Na poletni ustvarjalnici bomo uživali v ustvarjanju poletnih motivov v različnih likovnih tehnikah.
Delavnico, ki bo potekala v sklopu poletnih počitniških ustvarjalnic z Galerijo C.C.U. v Centru kulture Španski borci, vodita Mateja Herbst in Simon Drofelnik.

Število udeležencev je omejeno, prijave sprejemamo na: galerija.ccu@gmail.com
in po telefonu: Mateja 031 307 383, Simon 040 572 926.
Pridružite se nam; veselo bo!

Več na: www.kudgalerijaccu.org
www.facebook.com/galerijaccu

delavnice in tečaji risanja, kiparstva in ustvarjanja
Ižanska c. 2a, Ljubljana ob 10:00
delavnice in tečaji risanja, kiparstva in ustvarjanja Delavnica
TEČAJ IN DNEVNE DELAVNICE RISANJA, KIPARSTVA IN USTVARJANJA ZA OTROKE , MLADOSTNIKE IN ODRASLE MED POČITNICAMI

VSEBINA PROGRAMA:
- začetni in nadalljevalni tečaj risanja : od črte do likov in preprostih kompozicij, tihožitij, risanje po modelu
- začetni in nadaljevalni tečaj kiparstva z glino: od preprostih geometrijskih likov do kompozicije
- izdelovanje izdelkov iz blaga, filca, lesa, papirja

Vpisi , koliko časa obsega en obisk, lokacija
tečaji se začnejo v ponedeljek 30.6.2015 .
tedenski tečaji so predvideni: dnevne delavnice bodo:
30.6. do 3.7.2015. vsak dan od 30.6. do 24.7.2015.
6.7. do 10.7.2015. po dogovoru in predhodni prijavi
20.7.do 24.7.2015.
10.8. do 14.8.2015.
17.8. do 22.8.2015.
tečaj traja dve uri na dan dopoldan ali popoldan
Lokacija: Ižanska cesta 2a, Ljubljana (nasproti Botaničnega vrta)

Starost in urnik za otroke (za otroke od 6 let do 18 let :program je prilagojen starosti, otroci so lahko mlajši od 6 let) :
- v ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek ob 10.00 do 12.00 ure
- v ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek ob 16.30 do 18.30 ure

Starost in urnik za odrasle (program je prilagojen glede na interes posameznikov in predhodno znanje):
- v ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek ob 12.00 do 14.00 ure
- v ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek ob 18.30 do 20.30 ure

Število udeležencev: 5-7 v skupini

Cena tečajev za en teden je : 40 eur-ov, v ceno je vključen osnovni material
Cena dve urne delavnice z materialom je 8 Eur-ov.
Ustvarjalne urice pod vodstvom : arhitektov in likovnih ustvarjalcev
Za informacije in vpis pokličite na telefon :041 332 169 ali po elektronski pošti na naslovu: ustvarjalno@gmail.com .
Naša spletna stran : ustvarjamo.si in mjh-arhitekti.si

Poletni jezikovni tečaji za osnovnošolce, začetek 1.7.2015
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 10:00
Poletni jezikovni tečaji za osnovnošolce, začetek 1.7.2015 Otroška delavnica
Z nami je učenje zabavno in učinkovito, velik poudarek pa dajemo predvsem temu, da se vaš otrok na jezikovnem tečaju počuti prijetno in vzljubi jezik, kar pripomore k še hitrejšemu napredovanju.

Učili se bomo z avtentičnim vizualnim in slušnim gradivom, ki vsebuje zanimive teme in vsebine, pripravljene posebej za osnovnošolce. Skozi različna tematska področja bomo spoznavali nove kulture ter življenje vrstnikov v drugih državah. V majhnih skupinah bo veliko časa namenjenega pogovarjanju in didaktičnim igram.

Izbirate lahko med tečaji NEMŠČINE, ANGLEŠČINE in ITALIJANŠČINE.

URNIK:
NEMŠČINA
20-urni tečaj nemščine za osnovnošolce, PONEDELJEK in SREDA 10:00-11:30 > začetek 1.7.2015
20-urne kreativne delavnice za osnovnošolce, TOREK in ČETRTEK 10:00-11:30 > začetek 2.7.2015

ANGLEŠČINA
20-urni tečaj za osnovnošolce Angleščina 1, PONEDELJEK in SREDA 10:00-11:30 > začetek 1.7.2015
20-urni tečaj za osnovnošolce Angleščina 2, TOREK in ČETRTEK 10:00-11:30 > začetek 2.7.2015

ITALIJANŠČINA
20-urni tečaj italijanščine za osnovnošolce, PONEDELJEK in SREDA 12:00-13:30 > začetek 1.7.2015

Cena 20-urnega tečaja: 140 EUR

Začetek tečaja: 1.7.2015

Pouk poteka v manjših skupinah od 4-8 slušateljev. Tečaj poteka 2x tedensko po 2 šolski uri na srečanje. Več si lahko preberete tukaj http://www.tecajinemscine.com/tecaji

VABLJENI K VPISU!

Pokličite nas ali nam pišite na:
040 311 568
katja@tecajinemscine.si

+MSUM - Vizojeva šola kritike poleti*
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
+MSUM - Vizojeva šola kritike poleti* Otroška delavnica
Mladi se bodo tako lahko poizkusili v ustvarjanju stripov, oglasnih posterjev, različnih vrst animiranega filma, ogledali pa si bodo tudi kakovostne kratke filme ter jih kritiško vrednotili.

PRIJAVA: do 20. junija 2015 na info@vizo.si ali izobrazevanje@mg-lj.si

Program pripravlja Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo v sodelovanju z Moderno galerijo (MG+MSUM).

PROGRAM:

DELAVNICA STRIPA
30. junij od 11.00 do 15.00 // +MSUM
Mentor: Matej Kocjan - Koco

Izvedeli boste, kako razviti kritično idejo in jo preliti v obliko stripa. Mentor vam bo najprej razložil nekaj o stripovskem mediju, njegovi zgodovini in raznolikih izraznih možnostih, nato pa bo prek praktičnih, nazornih primerov kakovostnega stripa razkril nekatere trike za uspešno pripovedovanje zgodb v sličicah, od karakterizacije likov prek kadriranja in doziranja akcije do kompozicije stripovske strani. Vsak izmed udeležencev bo ob pomoči mentorja narisal svoj lasten kratek strip o rečeh, ki ga najbolj žrejo ali jezijo. Za sodelovanje na delavnici ni potrebno nikakršno risarsko predznanje, saj je dober strip mogoče narisati tudi v likovni enostavnosti, če vam to bolj ustreza, potrebna je le radovednost in veselje do odkrivanja novega medija.

MEDIJSKA DELAVNICA
1. julij, od 11.00 do 15.00 // +MSUM
Mentorica: Saša Eržen

Vpogledali boste v oglaševalsko mašinerijo in spoznali medijske vsebine, njihovo snovanje, razvoj in vlogo. Pregledali bomo aktualne revije, časopise in druge magazine ter izbrali vsebine, ki jih bomo kritiško obravnavali. Ustvarili boste kolažni poster, s katerim boste izrazili refleksijo teh medijskih vsebin, ki vas obkrožajo vsakodnevno. Lahko pa se boste odzvali na kakšne druge izzive, ki jih v svojem okolju zaznavate kot pomembne. Kolažiranje bomo podprli tudi s stop-motion tehniko animiranja in tako moč animiranega filma (ki je oživljanje neživega!) ter foto-dinamiko uporabili za večjo sporočilno vrednost.

FILMSKO-KRITIŠKA DELAVNICA
2. julija, od 11.00 do 15.00 // +MSUM
Mentorica: Nina Cvar

Najprej se boste spoznali s temelji filmskega jezika, predvsem s širino in bogastvom izraznih sredstev te umetnosti, na kratko tudi s filmsko zgodovino, predvsem pa se vam bo predstavilo formo filmske kritike. Da bomo lahko kasneje kritično ocenjevali filme, ki si jih bomo ogledali. Med temi bosta dva kratka filma slovenskih avtorjev:
- Prespana pomlad, Dominik Mencej, 19’50’’, 2014
- Cukrarna, Jože Pogačnik, 14’, 1972
Po ogledu filmov bo sledila diskusija, ki jo bo mentorica moderirala v smeri povezovanja vaših vtisov in hkrati izpostavila ključne razlike med filmoma ter vzporednice. Filma ponujata pestrost tako z vidika naracije, tehničnega pristopanja, filmskega izrazoslovja in estetskega normativa. Po diskusiji se bodo mladi lotili pisanja filmske kritike, lahko pa se bodo izrazili tudi bolj likovno.

DELAVNICA USTVARJALNE OBDELAVE 16-MM FILMSKEGA TRAKU
3. julij, od 11.00 do 15.00 // +MSUM
Mentor: Borko Radešček

Gre za prav posebno in edinstveno delavnico, ki je pri nas v Sloveniji še ni bilo. Na njej boste dobili edinstveno priložnost rokovanja z materialom, ki je danes predvsem v arhivski rabi in ima zato še toliko večjo kulturno ter zgodovinsko vrednost, govorimo o 16-mm filmskem traku. Približali vam bomo stare prakse filmskega ustvarjanja, omogočili pa vam bomo, da se v njih lahko tudi preizkusite. Mentor bo najprej predstavil material in formate na katere se je film nekoč snemalo, nato pa bo predstavil kreativno izrabo tega materiala, ki omogoča zanimivo filmsko ustvarjanje. Delavnica je namenjena ne samo sladokuscem in petičnežem, ki se radi ukvarjajo z laboratorijskimi in tehnično zahtevnejšimi izzivi, temveč je tudi za vse te, ki radi spoznavajo nove ustvarjalne pristope in umetniško eksperimentirajo. Na delavnici boste tako na filmski trak praskali, barvali s tuši, manipulirali s fotografskimi tekočinami (fiksir in razvijalec) in uporabljali tehniko odtiskovanja.

PROJEKCIJA EKSPERIMENTALNIH FILMOV S 16-MM FILMSKEGA PROJEKTORJA
4. julij, ob 18.00 // +MSUM
Projekcionist: Borko Radešček

Na sklepnem dogodku VIZOJEVA ŠOLA KRITIKE poleti * bomo predstavili nastale filme z minule delavnice. V filmskem programu bomo predstavili še nekaj eksperimentalnih filmov, ki so jih naredili otroci iz Centra Janeza Levca Ljubljana med leti 1975 in 1990 in katerih mentor je bil Radešček, glavnino programa pa bodo predstavljali eksperimentalni in animirani filmi velikana filmske umetnosti Normana McLarna, ki se bodo prav tako kot ostali filmi predvajali iz 16-mm filmskega traku. Filme smo v študijske (vzgojne) namene in brezplačno predvajanje pridobili iz zbirke Borka Radeščka, gre pa za izredno redkost, da lahko vidimo filme v teh formatih, na katerih so sicer tudi originalni McLarnovi filmi. V veliko čast nam je, da imamo to priložnos prikazovanja!

Program finančno ga podpira Mestna občina Ljubljana – Oddelek za mladino in je izveden v sodelovanju z Moderno Galerijo (MG+MSUM) in Galerijo Kult3000 (JSKD).

Ogledali si bomo tudi razstavo VIZOJEVA ŠOLA KRITIKE v Galeriji Kult3000 (Metelkova 2/b).

VIR: http://www.mg-lj.si/si/izobrazevanje/1081/vizojeva-sola-kritike/

Poteka do: 4.7.2015
Šola diatonične harmonike
Marijan Rozman, Breg 2A, Komenda ob 16:00
Šola diatonične harmonike Tečaj, seminar
Poučevanje diatonične harmonike po prijemnem in notnem zapisu za vse generacije in svetovanje pri nakupu harmonike!

Poletne jezikovne igralne urice, začetek 1.7.2015
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 16:00
Poletne jezikovne igralne urice, začetek 1.7.2015 Otroška delavnica
Otroci se učijo jezika preko igre, pesmic, pravljic, s pomočjo slikovnih in drugih didaktičnih materialov. Več si lahko preberete tukaj http://www.tecajinemscine.com/tecaji/62

Pridružite se nam in vstopite v čudoviti svet jezikov. 

URNIK:
Igralne urice v NEMŠČINI: ob SREDAH od 16:00 do 16:45
Igralne urice v ANGLEŠČINI: ob SREDAH od 16:00 do 16:45

Začetek tečajev: 1.7.2015

Cena tečaja: 36 EUR/mesec
AKCIJSKA PONUDBA: 65 EUR za 2 meseca

VABLJENI K VPISU!

Pokličite nas ali nam pišite na:
040 311 568
katja@tecajinemscine.si

Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani
Tehnološki Park Ljubljana (stavba B, 2.nad.) , Tehnološki park 19
Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani Tečaj, seminar
Spinaker® - Tečaj in izpit za čoln v Ljubljani 30.6., 1.7. in 2.7.2015 od 17:00 do 21:00 na lokaciji Tehnološki Park Ljubljana (stavba B, 2.nad.) , Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana . Ponudba vključuje16 urni tečaj po izpitnem programu Uprave RS za pomorstvo z izkušenim predavateljem,navigacijsko karto Tržaški zaliv©,Priročnik za voditelja čolna na morju©, ki je podprt z videovsebinami,Priročnik za voditelja čolna na celinskih vodah©,knjigo Priprava na izpite za čoln - Vprašanja z odgovori©, ki vsebuje vsa vprašanja z odgovori za učinkovito pripravo na izpit,pripomoček VHF klicne kartice©, ki vsebuje vse klicne postopke in je prilagojen uporabi na čolnu,vso korespondenco in stroške v zvezi s prijavo na izpit. 5x zakaj je Spinaker® najboljša izbiratečaj za voditelja čolna je del edinstvenega izobraževalnega programa©najsodobnejša literaturavideovsebine za podporo učenju98% uspešnost na izpitih za čolnveč kot 10 let izkušenj v navtičnem izobraževanju Prijava na tečajČe se nameravate udeležiti tega tečaja za voditelja čolna, izpolnite spodnjo prijavo, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter posledični rezervaciji tečaja. Če vam ta termin tečaja za voditelja čolna ne ustreza, vseeno izpolnite spodnjo prijavo, na podlagi katere vas bomo avtomatsko obveščali o vseh razpisanih tečajih za voditelja čolna v želenem kraju. .invalid { border-color: #ff0000; } label.invalid { color: #ff0000; } function validatePrijava(frm) {frm.check.value='0a00d114d70d6542babbbf92f2965a71'; var valid=document.formvalidator.isValid(frm); if (valid == false) {return false;} else {frm.check.value='0a00d114d70d6542babbbf92f2965a71'; return true;}} PRIJAVA NA TEČAJ * Ime in Priimek: Ulica in hišna številka: Poštna številka in kraj:
  * Vaš e-naslov: Na ta naslov vas bomo avtomatsko obveščali o vsakem
razpisanem tečaju za voditelja čolna v želenem kraju. Telefon: Kraj tečaja: LJUBLJANA CELJE KOPER KRANJ LJUBLJANA MARIBOR NOVA GORICA NOVO MESTO  ali  CELJE KOPER KRANJ LJUBLJANA MARIBOR NOVA GORICA NOVO MESTO Opombe: Želim se naročiti na e-novičke * obvezna polja
Dodatne informacije za Tečaj in izpit za čolna v Ljubljani

Poteka do: 30.6.2015
Igra v glini
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 17:00
Igra v glini Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje zmožnosti in odkrivali svoj in glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-)Pridite si izdelati svojo igračko ali čisto uporabno skledico. Možnosti je neskončno! Otroci si lahko zvrtijo svoj piskrček tudi na lončarskem vretenu.

Ustvarjanje v glini in sproščeni dve uri v prijetnem okolju Lončarskega ateljeja SEM. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk vsak dan razen nedelje:
Pon. 17.00-18.30
Tor. 17.00-18.30
Sre. 16.00-17.30
Četr. 15.30-17.00
Pet. 17.00-18.30
Sob. 11.00-12.30

Novo: ob torkih je na naši otroški delavnici možno ustvarjati tudi origami stvaritve iz gline! Najprej se boste pod vodstvom Nataše Brunec naučili enostavni origami model in nato na podlagi naučenega papirnatega origamija naredili še origami model iz gline.

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Naravno do lepih las: šamponi, balzami in serumi
Bežigrad, Mala vas 29, Ljubljana ob 17:00
Naravno do lepih las: šamponi, balzami in serumi Delavnica
Zdravi in lepi lasje niso samo naš okras, temveč so odraz vsega kar se dogaja v našem telesu, mislih in duši. Če želite svojim lasem in lasišču vrniti prvotni sijaj, boste morali spremeniti svoj odnos do njih, jim posvečati več nege in predvsem uporabljati lastne pripravke za nego las in lasišča.

Vabimo vas na ustvarjalno delavnico

NARAVNO DO LEPIH LAS in ZDRAVEGA LASIŠČA:
Šamponi, balzami in serumi

Na delavnici uporabljamo osnovne sestavine, ki so jih koristile že naše babice in jih bogato nadgradimo z najnovejšimi aktivnimi učinkovinami. Recepture in končni izdelki so plod našega več kot dveletnega preizkušanja in so 100 % naravni, predvsem pa prilagojeni različnim tipom las.

Vsebina delavnice:
1. Tipi las in težave s katerimi se soočamo (vedno redkejši lasje, tanki lasje brez volumna, "skrepani" lasje brez sijaja, izpadanje las, prhljaj, mastni lasje, srbečica…).
2. Škodljive sestavine in dodatki v komercialnih izdelkih za nego las.
3. Splošna pravila in napotki za naravno nego las.
4. Paleta rastlinskih olj in eksotičnih masel, ki so odlična za nego las in lasišča.
5. 100 % naravna eterična olja in hidrolati v lasni kozmetiki.
6. Zdravilne rastline in rastlinski izvlečki s katerimi si lahko pomagamo pri težavah z lasmi in lasiščem.
7. Aktivne učinkovine in dodatki pri izdelavi naravnih lasnih pripravkov (kako negovati barvane lase, kaj uporabiti, da lasem povrnemo volumen, kako do sijaja in mehkih las, kako ukrotiti kodre, kako proti prhljaju, katera učinkovina pomaga pri razcepljenih lasnih konicah…).
8. Praktična izdelava petih naravnih pripravkov za nežno čiščenje in bogato nego las:

 Zeliščni tekoči šampon posebej prilagojen posameznemu tipu las in stanju lasišča;
 Tekoči šampon za nego barvanih las z aktivnimi dodatki za lesk, krepitev in zaščito las;
 Inovativna šamponska ploščica (trdi šampon) z dodatkom murumuru masla in rožne vode. Čisto razvajanje in zagotovo vrhunec naše delavnice!!!;
 Posebno bogat balzam za lase z mangovim maslom, izvlečkom immortelle in aktivnimi dodatki za mehkobo in volumen las;
 Obnovitveni serum za zaščito las in obnovitev razcepljenih lasnih konic.

Vsak udeleženec prejme:
- Strokovno vodenje z izčrpnim teoretičnim in samostojnim praktičnim delom;
- Vse potrebne sestavine in ustrezno embalažo;
- Obsežno pisno gradivo s celotno predstavitvijo, ki je prikazana na delavnici;
- Več kot 30 dodatnih receptov in idej za domače ustvarjanje;
- Informacije, kje kupiti sestavine za domačo izdelavo;
- Vseh pet izdelkov, ki jih izdelamo na delavnici.

Kdaj: prosti termini objavljeni na www.naravna-darila.si (trajanje: 4 polne ure)
Kje: Naravna darila EMMA, Mala vas 29, Ljubljana Bežigrad
Prispevek: 55 €
Informacije in prijave: E-pošta: info@naravna-darila.si, GSM: 041/721-528 Spletna stran: www.naravna-darila.si

Delavnico organizira in izvaja Petra Demšar, aromaterapevtka, strastna raziskovalka aromakozmetike in soustanoviteljica slovenske blagovne znamke Naravna darila EMMA.

Obvezne so predhodne prijave do zasedbe mest, saj je število mest omejeno!

Lepo vabljeni!

Rajska masaža telesa (60 min)
Rajski kotiček, Blatnica 14, 1236 Trzin, Trzin ob 17:00
Rajska masaža telesa (60 min) Masaža
Rezervirajte termin v Rajskem kotičku v Trzinu, kjer vas bo izkušeno in prijazno osebje vzelo v roke ter vas pogladilo, pregnetlo ter v vas sprostilo novo energijo za sproščen dan in nove izzive.

Predstavljajte si, da sproščeno ležite, vaš dih je umirjen in za trenutek lahko pustite ob strani vse nepotrebne skrbi. Vaše telo počasi in temeljito gnetejo spretne roke izkušenih mojstrov masaže. Mišične zatrdline izginjajo, napetost telesa se počasi sprošča, krvni obtok se znova požene po pozablih delih vašega telesa, limfni sistem dobi novo pretočnost in v vaše celice se požene nov kisik. Prav imate, masaža telesa je terapija za telo in dušo!

Rezervacijo termina lahko sedaj enostavno opravite s klikom na povezavo
https://rajski-koticek.harmonia.si/services/180
ali pa si ogledate našo pestro ponudbo storitev za lepoto in zdravje vašega telesa na www.Harmonia.si.

Pravljica z ustvarjalnico
Prečna 7, Ljubljana Center ob 17:00
Pravljica z ustvarjalnico Otroška delavnica
Pravljica z ustvarjalnico...

Dialog za mamice
Medvoška cesta 4, Medvode ob 17:00
Dialog za mamice Tečaj, seminar
Dialog za mamice so skupinska srečanja, kjer se udeleženke učijo dialoga, uspešne medosebne interakcije, ter se učijo izražati, ubesediti in spraševati in soočati z besedno napetimi situacijami.

Teme dialogov:
- Mamica v dialogu
- Ženska kot mamica in samo(s)poznanje
- Telo po porodu in spolnost
- Otrok in partnerstvo

Termini:30.6., 7.7., 14.7. in 21.7. 2015

Prijava: http://zadialog.si/dialog-za-mamice

Poletni tečaji nemščine VPIS
Tržaška cesta 2, Ljubljana ob 17:30
Poletni tečaji nemščine VPIS Tečaj, seminar
TecajiNemscine.com ni klasična jezikovna šola, kjer se lahko učite kateregakoli jezika na svetu, saj smo specializirani za poučevanje nemščine. Z našimi izkušenimi in energičnimi učitelji je učenje nemščine sproščeno, zabavno in kar je nepomembneje – učinkovito. Na tečaju boste govorili od prve ure dalje ne glede na to ali obiskujte začetni ali nadaljevalni tečaj.

Poudarek je na praktični rabi jezika: konverzaciji, rabi nemščine v različnih situacijah, učenju novih besed in razumevanju kulture. Slovnice se boste učili na zabaven način s pomočjo specializiranega didaktičnega materiala.

Pouk poteka v manjših skupinah od 4-8 slušateljev. Tečaji potekajo 2x tedensko (PON-SRE, TOR-ČET) po 2 šolski uri na srečanje. Več informacij o urniku tečajev je dostopnih na naši spletni strani http://www.tecajinemscine.com/tecaji

VABLJENI K VPISU!

CENE TEČAJEV:
40-urni tečaj 269 EUR

Pokličite nas ali nam pišite na:
040 311 568
jasmina@tecajinemscine.si

Progressive pilates
Peti element, Barjanska 58, Ljubljana ob 18:00
Progressive pilates Športna vadba
Pričenjamo novo vadbo shaping pilates v studiu Peti element. Vadba je namenjena vsem, ki želijo shujšati, izboljšati svojo vitalnost, gibljivost in moč. Kondicija, tekoče prehajanje med vajami in upoštevanje pilates principov pa so temeljna načela vadbe, ki jo na koncu obogatimo s sproščanjem.

PRIJAVE OBVEZNE NA 041 352 555

Vadba poteka popoldan:
- vsak torek ob 7:45
- vsako nedeljo ob 19:00.

Več: http://www.youtube.com/watch?v=Rk5g2W3Il9E&context=C4450e2bADvjVQa1PpcFOHrAKdgVVpwp-oeLzqDQ4LzhgDleOx4fA=

Poletno rekreativno plavanje za odrasle Kamnik 2015
bazen Pod skalco, Maistrova 15, Kamnik ob 18:00
Poletno rekreativno plavanje za odrasle Kamnik 2015 Športna vadba
Rekreativno plavanje bo predvidoma potekalo v obdobju od 15.6. do 28.8.2015. Vadbi se lahko priključite kadarkoli, vaditelj na bazenu pa bo poskrbel, da bo vadba prilagojena vašim zmožnostim. Termine obiskov si lahko prilagajate sami, zaželeno je edino, da so boljši plavalci razvrščeni v C termin. Prav tako se sami odločite ali boste plavali 1x tedensko ali pa večkrat. Večkrat, kot boste, bolje se boste počutili ;-)

Vadbo v terminu B in C bomo zagotovo izvajali, jutranje plavanje pa bo izvedeno v primeru zadostnega števila prijav.

Vadba poteka vsak torek in četrtek:
Termin A* Individualni dogovor glede na število vpisanih
7:00-8:00
7:00-8:00

Termin B - Začetniki
18:00 - 19:00
18:00 - 19:00

Termin C - Boljši plavalci
19:00 – 20:00
19:00 – 20:00


CENA
Cena za celotno poletno rekreativno plavanje znaša 100 €, ne glede na pogostost obiskov.

Letno kopališče Kamnik – bazen Pod Skalco:
Voda v bazenu je ogrevana na 26,5C in zadostuje vsem normativom za nemoteno potekanje plavalnih tečajev. V primeru dežja med 9:00 in 17:00 uro so na bazenu pokrite in ogrevane garderobe.


Prijave in dodatne informacije:

Na rekreativno plavanje se lahko prijavite na spletni strani Plavalnega kluba Kamnik (spletna prijavnica), kjer izpolnite prijavni obrazec. Dodatne informacije so Vam na voljo na info(afna)plavalniklub-kamnik.si oz. na telefon 051/328-208 (Aleš).

KIN-JO v Tivoliju (brezplačno)
Park Tivoli, Ljubljana ob 18:00
KIN-JO v Tivoliju (brezplačno) Športna vadba
Deluje na principu telurologije - energij iz jedra zemlje, ki aktivirajo energijske centre oz. meridijane v našem telesu in tako v empatiji z naravo in univerzumom doseže ravnovesje in dobrobit v fizičnem telesu.

Gibi so enostavni, naravni, in zelo lahki za učenje in izvajanje, vsebujejo naravne zakone v telesu in celem univerzumu. Varni so in se lahko izvajajo v katerikoli starosti in fizični kondiciji. Kdor jih izvaja pa lahko doseže že zelo hitro vidni učinek.Vsi gibi se izvajajo stoje, ob zavestnem gibanju in energijskem delu na sebi. Pri tem aktiviramo naša čutila / vid, sluh, okus, vonj in dotik/. Odpiramo se za našo notranjost, zavedati se pričnemo okolice in se povezujemo ter usklajujemo s kozmosom in zemljo. Ta položaj nas postavlja tukaj in zdaj, na mesto, kjer lahko začutimo celost, enost in mir.

Ta torek in vse ostale poletne torke bomo vadili Kin-jo na prostem v parku Tivoli v Ljubljani in se tako še bolj povezali z naravo.
Pridete lahko vsi, ki želite razgibati svoje telo in duha. Vadbe potekajo VSAKI TOREK od 18 do 19 ure v parku Tivoli pri vodnjaku (na poti od podhoda iz centra do bazena Tivoli). Potrebujete le udobno športno oblačilo.

Več info: 041 856 355 Marjetka

Plesni pilates za nosečke
Plesno mesto, Ljubljana ob 18:30
Plesni pilates za nosečke Športna vadba
V telesu se med nosečnostjo dogajajo velike hormonske spremembe, ki spremenijo stabilizacijo telesa. Posledica so lahko bolečine v križu, pojav inkontinence in sprememba telesne drže. S sistematično pilates vadbo za nosečnice ohranjamo dobro telesno držo, preprečujemo in odpravljamo bolečine v hrbtu, preprečujemo pojav inkontinence ter izboljšamo ravnotežje in koordinacijo. Posebno pozornost namenjamo mišicam medeničnega dna, ki so med nosečnostjo in porodom najbolj obremenjene.

VEČ INFORMACIJ: http://maminamaza.si/plesni-pilates-za-nosecke/

OSHO Dinamična meditacija
Četrtna skupnost Šentvid - Gunclje, Kosijeva 1, Ljubljana ob 19:00
OSHO Dinamična meditacija Meditacija
Osho DINAMIČNA meditacija

Več o meditaciji si lahko preberete na naši spletni strani:
http://www.oshomeditationcenter.com/

S seboj prinesite toplo podlogo in udobna oblačila.
Vabljeni.

Tek s škrati (brezplačno)
Koseški bajer, Ljubljana ob 19:00
Tek s škrati (brezplačno) Športna vadba
Če ti zaigra srce in te zaščemijo pete, ko slišiš besede

kratek sproščen tek
v družbi prijetnih ljudi,
v objemu zelenih dreves
s kratko meditacijo sredi gozda,
kjer se zvok petje ptic prepleta s tiho prisotnostjo mogočnih dreves,
ki nas oblivajo z stabilnostjo, varnostjo in mirno spokojnostjo

potem je vadba s škrati prava stvar zate.

V Ljubljani ob Koseškem bajerju in gozdovih poleg bajerja (glej slike) smo pripravili redno jutranje in večerno vadbo v naravi, sestavljeno iz energetskih vaj, lahkotnega teka (ali hitra hoja, če ti trenutna telesna pripravljenost še ne omogoča teka) in kratke meditacije v gozdu.

Izbrali smo najlepše okolje za gibanje v naravi. Okolica Koseškega bajerja je čudovita, saj so tam labodi, race, želve, ves čas žvrgolijo ptice... Ob bajerju je gozd prepreden s stezami, ki se vijejo med drevesi, opazujejo nas veverice, srne, zajci, miši in žvrgoleče ptice.

Predstavljaj si občutek, ko z energetskimi vajami poženeš življenjsko energijo po telesu, ko se telo prebuja in uživaš v tem, da spet navežeš stik z vsakim kotičkom telesa.

Po lahkotnem teku (ali hoji) se ustavimo sredi gozda in se potopimo v kratko meditativno povezanost s svojim srcem. Takrat začutiš, kako se v tebi raztaplja toplota, ki si jo nabral z gibanjem, kako toplota obliva vsak del telesa, ti prinese mir, varnost, jasne misli, zadovoljstvo,... dobro se počutiš v svoji koži!

Po meditaciji se zaveš, da si svetlobno bitje in lahkotno stopaš naprej po svoji poti.

Za koga je primerno?
Za vse, stare in mlade, za take z veliko kondicije in take, ki zmorete samo hitro hojo. Po potrebi se razdelimo v dve skupini - hitro skupino, ki teče in umirjeno skupino, ki izvaja hitro in odločno hojo.
Pomembno je, da želiš biti v stiku z naravo - z zunanjo naravo (gozd) in s svojo notranjo naravo (telo in duh). Več o tem, zakaj je gibanje v naravi tako pomembno in koristno v članku "Članek 15 - O vadbi Gibanje v naravi" na http://heartconnection.si/clanek_2013-15.pdf.

Z nami bo tudi psička Maruška. Tudi ti lahko pripelješ svojega psa, prosim pa, da poskrbiš za iztrebke tvojega psa in za to, da se primerno vede do drugih psov in ljudi.

Kje in kdaj?
Zbirna točka: Lesena konstrukcija ob Koseškem bajerju (Ljubljana - Koseze).
Vsak tor od 19h do 20h.

Prispevek:
Vadba je brezplačna, če pa želiš podpreti to vadbo, je vsak prispevek cenjen. Priporočen znesek je 15 EUR na mesec ali 5 EUR na vadbo.

Vodi: Aleksander Lah
Prijave obvezne na aleksander@HeartConnection.si vsaj en dan pred vadbo.

Pilates - poletna vadba
Športno-plesni center BuBa, Vodovodna 25, Ljubljana ob 19:30
Pilates - poletna vadba Tečaj, seminar
Pilates je učinkovita vadba, ki deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju. Poudarek je predvsem na manjših mišičnih skupinah, ki so pri klasični aerobni vadbi premalo ali celo napačno obremenjene. Pri vadbi smo pozorni na poseben sistem dihanja, s katerim krepimo globoke trebušne mišice. S tem razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar je odlična preventiva pred poškodbami oz. bolečinami v spodnjem delu hrbta. Priporočajo jo številni fizioterapevti in ortopedi. Vadba je namenjena vsem starostnim skupinam, tako ženskam kot moškim. Vadbe trajajo 55 minut.

Poletne vadbe pilatesa bodo potekale od 29.6. do 30.7. in pa od 10.8. do 27.8., vsak torek in četrtek ob 19.30 uri.

Ob predplačilu z gotovino vsaj 5 DNI pred začetkom vplačane vadbe, vam nudimo posebno ugodne cene!! Urnik in cenik intenzivnih poletnih vadb je objavljen na naši spletni strani http://www.buba.si/skupinske-vadbe/poletne-vadbe/

PRIJAVA NA VADBO JE OBVEZNA - sporočite jo lahko na telefon 031 250 250 ali preko spletne prijavnice:
http://www.buba.si/plesni-tecaji/intenzivni-tecaji/prijava-vadbe-intenzivni/

VABLJENI!

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Slovenski politiki so okupirali naše uredništvo! (foto)

Preden so namočili noge v morje, se namazali s zaščitno kremo faktorja 50 in se zleknili v ležalnik, so nas obiskali v uredništvu Satirikona.