Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
4. Glasbeni večer v Paviljonu na Kongresnem trgu: Nina Strnad Trio
Glasbeni paviljon na Kongresnem trgu, Ljubljana ob 21:00
4. Glasbeni večer v Paviljonu na Kongresnem trgu: Nina Strnad Trio Jazz, popevka, avtorska glasba
Nina Strnad - vokal
Renato Chicco - klavir
Jaka Kopač - saksofon

Nina Strnad je mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur in se kasneje šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.
Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Češkem, Slovaškem, v Nemčiji in Avstriji. Leta 2012 je na olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu zastopala Slovenijo. Leta 2014 je na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, dober mesec za tem pa se je med pevci iz vsega sveta uvrstila med najboljših petnajst na ameriškem jazz tekmovanju Sarah Vaughan Competition.
Med drugim je sodelovala s Petrom Miheličem, Renatom Chiccom, Howardom T. Curtisom, Dannyem Grisettom, Urošem Perićem, Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom DOM, Jazz sacral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chicco) in zasebdo Budapest Bar. Kot solistka je nastopila na različnih festivalih po Sloveniji in v tujini, na primer BT River of Music, Džjezz Celje, Festival Bled, Ausseer Jazzfrühling, Bonaire Heineken Jazz Festival.

Prireditve
Vojaštvo - o vohunih in vojakih, http://home.amis.net/marijank/, urednik Marijan F. Kranjc, generalmajor v pokoju
Ljubljana ob 7:00
Vojaštvo - o vohunih in vojakih, http://home.amis.net/marijank/, urednik Marijan F. Kranjc, generalmajor v pokoju Predstavitev
Spletna stran ima številne rubrike, in sicer:
- Zanimivosti
- Publicistika
- Naši fantje in dekleta
- Rodoslovje
- Ocene knjig
- Poizvedbe
- Povezave itd.

V rubriki z naslovom Izza katedre gostuje dr. Anton Žabkar, kapitan SV.
Prikazan je tudi pregled vseh mojim knjig, katere pa lahko naročite tudi po elektronski poti pri mojem založniku Pro-Andy v Mariboru.

Preberite daljši članek o Danilu Zelenu - Dušanu, vojaškemu voditelju TIGR-a, tudi tajnemu sodelavcu jugoslovanske in britanske obveščevalne službe!

Našli smo Josipa Gabrščeka, znanega orjunaša in tigrovca, ki je bil 1948 v Beogrda obsojen na smrt zaradio k,.d.velikega kriminala.

FerFud – Najbolj fer kulinarična izkušnja
IOC Trzin, Motnica 1 ob 11:00
FerFud – Najbolj fer kulinarična izkušnja Kulinarična prireditev
Mlad, perspektiven chef Mitja Horvat skupaj s svojo desno roko, Janezom Karlinom, nadaljuje svojo veliko kulinarično avanturo po Sloveniji. S FerFud – "food truckom", ki ponuja kakovostno ulično prehrano, tako uresničujeta svoje sanje - presenetiti ljudi s slovenskimi tradicionalnimi jedmi na sodoben, urban način.

Pod mentorstvom mojstra Luke Jezerška in s podporo Hoferjevih kakovostnih sestavin so fini grižljaji na voljo po fer ceni – s plačilom po želji ali z inovativnim plačilom s #FerFud objavo na Facebooku in Twitterju. Ker pa je prav, da se pri tem ustvarja dobro tudi za druge, bodo vsi FerFud prihodki namenjeni v dobrodelne namene.

Dodatne informacije:

www.ferfud.si Facebook:FerFud Twitter:@FerFud Instagram:#FerFud

Izkoristite brezplačni posvet v Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije
Jub Design Studio, Dol pri Ljubljani 28, Dol pri Ljubljani, Ljubljana ob 16:00
Izkoristite brezplačni posvet v Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije Pogovor
Vsi, ki gradite ali prenavljate svoje hiše, lahko vsako drugo sredo med 16. in 18. uro pridete na brezplačni individualni posvet v Energetsko pisarno JUB-a in Srca Slovenije. V prostorih JUB Design Studia v Dolu pri Ljubljani vam bodo v popoldanskem času naši svetovalci nudili vrsto koristnih nasvetov o gradbenih in izolacijskih materialih, primernih za energijsko varčne hiše, izvedeli pa boste tudi podrobnosti o tem, kako pravilno namestiti okna, izbrati primerno toplotno črpalko ali kako pridobiti subvencije Eko sklada.

Vsak obiskovalec pisarne bo v tem času prejel še 10 % popust na gotovinski nakup izdelkov v JUB-ovi trgovini.

Vljudno vabljeni!

Burger night
Metelkova mesto - Hostel Celica, Metelkova 8, Ljubljana ob 19:00
Burger night Kulinarična prireditev
Roštiljanje na vrtu bo tokrat postreglo s slastnimi burgerji, sveže pripravljenih sestavin s prilogami in omakami po izboru.

Odlični hamburgerji vabijo. Pa še mrzlo pivo, pa še super družba, pa še prijeten ambient, pa še, pa še, pa še paše. :)

Vabljeni v Celico!

Kulinarično razvajanje po Ljubljanici
Špica Caffe, Gruberjevo nabrežje ob 19:30
Kulinarično razvajanje po Ljubljanici Kulinarična prireditev
sreda, 29.7.2015 ob 19.30 uri
sreda, 5.8.2015 ob 19.30 uri

Cena 70€ na osebo vključuje 4 hodni menu Chefa Igorja Jagodica z vinsko spremljavo, pijačo dobrodošlice in vodo, dve urni prevoz z ladjico Ljubljana.

Vkrcanje: Lolita, Cankarjevo nabrežje 1 ali Caffe Špica, Gruberjevo nabrežje

Rezervacije:
strelec@kaval-group.si ali na 031 687 648
do zasedenosti razpoložljivih mest

* * * * *

Menu Chefa Igorja Jagodica

Kapitanov pozdrav čolnarjem na ladjici Ljubljana
Hladna predjed s postrvjo iz bistrih potokov
Kozarec vrhunskega vina slovenskih vinarjev, voda
Kdor pluje, hladno juho v nebesa kuje!
Paradižnikova hladna juha, mladi sir, zelišča…
Kozarec vrhunskega vina slovenskih vinarjev, voda
To kar je najboljše za kapitana, je tudi za čolnarje
Telečja lica, "zakon Slovenije" ali pražen krompir, pečeno korenje…
Kozarec vrhunskega vina slovenskih vinarjev, voda
Sladki okusi Ljubljane na Ljubljanici
Jagode, pena bele čokolade, pehtran, ajdov drobljenec
Kozarec vrhunskega vina slovenskih vinarjev, voda

Po koncu plovbe v mesto kdo zatava,
zato na ladjici postreže se še dobra kava…

Fit z Majo
Špica Caffe, Gruberjevo nabrežje ob 20:00
Fit z Majo Prireditev na prostem
Vabimo vas vsako sredo ob 20.uri na izredno popularno skupinsko vadbo ZUMBA.

Je dinamična plesna vadba ob latinsko-ameriški glasbi počasnih in hitrih ritmov s ciljem oblikovati in ojačati vaše celotno telo. Osredotoča se na mišične skupine zadnjice, rok, nog ter trebuha in na najpomembnejšo mišico vašega telesa, vaše srce!

Ob energičnih latinoameriških ritmih ustvarja vzdušje razgretega plesišča, a obenem prinaša vidne rezultate. Zumba je edinstvena, učinkovita in najbrž najzabavnejša oblika aerobne vadbe pri nas!

**********************************************

.:: FIT Z MAJO ::.

kdaj: vsako sredo ob 20.uri
kje: Špica Caffe

Vadba je brezplačna!

Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1664240753811370/

poti do nas:

https://www.google.si/maps/place/Špica/@46.0552061,14.5321631,15z/data=!4m2!3m1!1s0x47652d76ceba1315:0x25260a68e5f0bc4a?hl=en

**********************************************

Ostalo
Ant - Man (Ant - Man)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Ant - Man (Ant - Man) Kino
Naslednja stopnja Marvelovega kinematografskega vesolja bo v filmu Studia Marvel "Ant-Man" na velikem platnu prvič predstavila ustanovnega člana Maščevalcev. S svojo neverjetno sposobnostjo, da se pomanjša a hkrati poveča svojo moč, mora mojstrski tat Scott Lang zaobjeti svojega notranjega heroja in pomagati svojemu mentorju, Dr Hanku Pymu, zaščititi skrivnost njegove super Ant-Man obleke pred novo generacijo groženj. Proti na videz nepremostljivim oviram, morata Pym in Lang načrtovati in izvesti tatvino, ki bo rešila svet.

Poteka do: 29.7.2015
Piksli (Pixels)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Piksli (Pixels) Kino
Kot mulci so Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) in Eddie »rušilec« Plant (Peter Dinklage) v 80. letih prejšnjega stoletja neštetokrat rešili svet – v videoigrah, za katere so plačevali po 25 centov. Toda zdaj bodo morali rešiti svet v resničnem življenju. V akcijski komediji PIKSLI medgalaktični Nezemljani popolnoma narobe razumejo primere videoiger kot vojno napoved, zato napadejo Zemljo z modeli iz videoiger. Ameriški predsednik Cooper mora poklicati stare prijatelje in strokovnjake za videoigre, da bi skušali rešiti svet, preden ga uničijo Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede in Space Invaders. V boju se jim bo pridružila poročnica Violet Van Patten (Michelle Monaghan), specialistka za nakup posebnega orožja, ki je potrebno za spopad z Nezemljani.

Poteka do: 29.7.2015
Lažna mesta (Paper Towns)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Lažna mesta (Paper Towns) Kino
Film Lažna mesta (Paper Towns) je posnet po romanu avtorja svetovne uspešnice Krive so zvezde (Fault in our Stars), v katerem med drugimi blesti lepotica Cara Delevingne. Mladenič in njegovi prijatelji se podajo na nepozaben izlet v iskanju pogrešane skrivnostne punce iz soseske.

Poteka do: 29.7.2015
Pleme
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Pleme Kino
Na sporedu od 23. julija 2015.
Režija: Miroslav Slabošpicki
»Ljubezen in sovraštvo ne potrebujeta prevoda.« Film, posnet z gluhimi neprofesionalnimi igralci, izključno v znakovnem jeziku in brez podnapisov, je brutalna zgodba o odraščanju, v kateri govorica teles pove več kot katerakoli beseda. Prvenec ukrajinskega režiserja je osupnil kritike na lanskem festivalu v Cannesu, kjer je prejel glavno nagrado v sklopu Teden kritike.

Vroči Mike XXL (Magic Mike XXL)
Kino Gledališče Bežigrad, Linhartova 11, Ljubljana
Vroči Mike XXL (Magic Mike XXL) Kino
Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash, Adam Rodriguez in Gabriel Iglesias spet igrajo like iz svetovne uspešnice iz leta 2012 Vroči Mike. Zgodba se nadaljuje tri leta po tistem, ko je Mike na vrhuncu kariere slačifanta izstopil iz igre; tudi preostali fantje iz skupine Kralji Tampe se pripravljajo, da se poslovijo od te kariere. A to nameravajo storiti po svoje: s še zadnjo izjemno predstavo v Myrtle Beachu bodo vrgli vse na riti, z njimi na odru pa bo tudi legendarni solist Vroči Mike.

Na poti na svoj poslednji nastop se ustavijo v Jacksonvillu in Savannah, kjer obudijo stara poznanstva in sklenejo nova prijateljstva, pri tem pa se Mike in fantje naučijo nekaterih novih korakov in se na presenetljiv način otresejo preteklosti.

Znancem iz prvega filma se v novih vlogah pridružujejo Amber Heard, Donald Glover, Stephen »tWitch« Boss, Michael Strahan, Andie MacDowell, Elizabeth Banks in Jada Pinkett Smith. Režiral je z emmyjem nagrajeni Gregory Jacobs, ki je film produciral skupaj z Nickom Wechslerjem, Gregoryjem Jacobsom, Channingom Tatumom in Reidom Carolinom; slednji je tudi spisal scenarij. Steven Soderbergh, ki je režiral prvi film, je tokrat direktor fotografije, montažer in izvršni producent.

Poteka do: 29.7.2015
Glasba
Koncert: Gašper Bertoncel Band - ob 20h
Prulček Bar, Prijateljeva 2, Ljubljana ob 18:00
Koncert: Gašper Bertoncel Band - ob 20h Jazz, blues


Gašperja Bertonclja poznamo kot aranžerja, komponista, producenta in seveda bobnarja. Študiral je na Brucknerjevem konzervatoriju v Linzu (Avstrija) z uveljavljenimi glasbeniki, kot so Doug Hammond, Harry Sokal in Alan Praskin. Študij je kasneje nadaljeval v New Yorku na priznani univerzi The City College Of The City University Of New York.

V metropoli jazza se je imel priložnost izpopolnjevati pri velikanih jazz scene, med drugimi z Billyjem Drummondom, Andyjem Watsonom, Victorjem Lewisom in Johnom Patituccijem. Tam je sodeloval v kvalitetnih glasbenih projektih ter nastopal z različnimi ansambli in vrhunskimi glasbeniki, na primer z Vincentom Herringom, Jeremyjem Peltom, Lewjem Tabackinom, Grantom Stewartom, Reggiejem Workmanom, Juretom Puklom, Kristino Oberžan in drugimi. Junija 2005 je prejel naziv Master of Arts.


Več na www.prulcek.si

Motor Rock večer
HD Club, Jožeta Jame 12, Ljubljana ob 18:00
Motor Rock večer Pop in rock
Startni Motor Rock večer 29.07.2015 od 18.00 ure dalje!

Odličen motoristični bar HD Club začenja z večeri, ki bodo družili kakovostni rock vseh smeri z enkratnim motorističnim vzdušjem tega lokala.

Start: to sredo (29. julij) ob 18. uri.

Za glasbeno plat tega dogodka se bo potrudil DJ Hemingwey, ki za začetek obljublja nabrušen miks motorističnih himen, klasičnega rocka, heavy metala, ščepec modernejšega rock zvoka in še kakšno presenečenje. V nadaljevanju pa ..., kakor bo velevalo dogajanje.

Tisti, ki poznate tega DJ-ja oziroma se še spomnite scene v stari Šiški, Gleju, Palmi iz časov Bomb, Hound Dogu ali začetnem obdobju postojnskega Rock Cafeja, že veste, kaj vas čaka m/ . Ostali pa, vljudno vabljeni :) , pridite in preverite!

Z Motor Rock večeri bi radi pritegnili tudi vse ostale ljubiteljice in ljubitelje rocka in vse tiste, ki uživate ob pogledu na (verjemite) zares atraktivne dvokolesnike. Tudi kakšen trike se vedno najde.

HD Club ima namreč to veliko prednost, da so lahko motorji parkirani tik ob samem prizorišču dogajanja. No, resnici na ljubo, skoraj vedno je kakšna huda jeklena mašina parkirana tudi v lokalu.

Se vidimo :)

V dvoje je lepše
Križevniška cerkev, Križanke, Ljubljana ob 20:00
V dvoje je lepše Klasična glasba
Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije

Solista: Lana Trotovšek, violina; Sreten Krstić, violina

Program

A. VIVALDI: Koncert v G-duru, RV 151 »alla rustica«
A. VIVALDI: Koncert za dve violini v B-duru, RV 529
A. VIVALDI: Koncert za dve violini v a-molu, RV 522
A. DVORŽAK: Serenada za godala v E-duru, op. 22

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, je povabil k sodelovanju dva izvrstna violinista, oba dobro poznana stara znanca: Lano Trotovšek in Sretena Krstića. Lana živi v Londonu, kjer so postali nanjo pozorni številni glasbeni poznavalci in umetniki. Je članica klavirskega Tria Greenwich, skupaj s čelistom Stjepanom Hauserjem in pianistko Joko Misumi so kot varovanci Bernarda Greenhausa osvojili veliko nagrad in priznanj ter nastopili na koncertnih odrih v Evropi ter ZDA. Umetnica igra na violino, ki jo je leta 1750 izdelal Pietro Antonio Dalla Costa, na posodo osebnega sponzorja iz New Yorka.
Sreten Krstić je od leta 1982 prvi koncertni mojster Münchenske filharmonije, deluje pa tudi kot solist in komorni glasbenik. Solistični nastopi so ga vodili v številne evropske države.

Zuzana Vontorčikova (Slovaška) - Koncert zaradi bolezni odpade!
Mestni muzej, Ljubljana ob 20:30
Zuzana Vontorčikova (Slovaška) - Koncert zaradi bolezni odpade! Klasična glasba
Dogodek odpade. <br>PROGRAM:

Robert Schumann – Papillons, op.2

Eugen Suchoň – Horalská suita (iz cikla Slike iz Slovaške)
1. Rapsódia (Na visoki gori)
2. Nocturno (V noči pod gorami)
3. Danza slovacca (Veselje za gorami)

———————————————

Maurice Ravel – Jeux d'eau

Robert Schumann – Sonáta g mol, op.22
1. So rasch, wie möglich
2. Andantino. Getragen
3. Scherzo. Sehr rasch und markiert
4. Rondo. Presto

4. Glasbeni večer v Paviljonu na Kongresnem trgu: Nina Strnad Trio
Glasbeni paviljon na Kongresnem trgu, Ljubljana ob 21:00
4. Glasbeni večer v Paviljonu na Kongresnem trgu: Nina Strnad Trio Jazz, popevka, avtorska glasba
Nina Strnad - vokal
Renato Chicco - klavir
Jaka Kopač - saksofon

Nina Strnad je mlada slovenska pevka iz Ljubljane. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, oddelek za jazz in zabavno glasbo pod mentorstvom Nade Žgur in se kasneje šolala na prestižni ameriški fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku. V preteklosti se je preizkušala v petju mnogih glasbenih zvrsti, sedaj pa je prepoznavna kot ena najbolj obetavnih slovenskih jazz vokalistk.
Leta 2010 je v Evropskem jazz orkestru zastopala Slovenijo in z njim nastopala na Danskem, Poljskem, Češkem, Slovaškem, v Nemčiji in Avstriji. Leta 2012 je na olimpijskem festivalu BT River of Music v Londonu zastopala Slovenijo. Leta 2014 je na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt prejela prvo nagrado za najboljšo solistko, dober mesec za tem pa se je med pevci iz vsega sveta uvrstila med najboljših petnajst na ameriškem jazz tekmovanju Sarah Vaughan Competition.
Med drugim je sodelovala s Petrom Miheličem, Renatom Chiccom, Howardom T. Curtisom, Dannyem Grisettom, Urošem Perićem, Big Bandom RTV Slovenija, Big Bandom DOM, Jazz sacral zborom Alfa+Omega (ki je sodeloval z imeni, kot so: Emil Spanyi, Heinz von Hermann, Renato Chicco) in zasebdo Budapest Bar. Kot solistka je nastopila na različnih festivalih po Sloveniji in v tujini, na primer BT River of Music, Džjezz Celje, Festival Bled, Ausseer Jazzfrühling, Bonaire Heineken Jazz Festival.

Bizzarnica Na Obisku Dj Rada Trpinčič
Letni oder Gala hale, Ljubljana ob 21:00
Bizzarnica Na Obisku Dj Rada Trpinčič Alternativa
Bizzarnica Na Obisku
Dj Rada Trpinčič
Za mešalno mizo Letnega vrta se bo iz Bizzarnice enkrat za spremembo preselila Mariča, ki bo poskrbela za družabno – plesni večer v svojem stilu. Kdor rad poseda pri njej skozi leto, ve, kaj pričakovati, ostali se pa pustite presenetiti! Sama pravi, da bo glasbeni izbor temeljil na okusu sinov Lee Marvina.
Ker se nezadržno bliža konec našega julijskega druženja, pa velja še enkrat pošteno zakuriti roštilj in se s polnimi trebuhi posloviti od letošnje sezone. Vabljeni!
Vstop prost!

Delavnice
Počitniška foto delavnica za otroke (9-14 let)
Galerija Fotografija, Levstikov trg 7, Ljubljana
Počitniška foto delavnica za otroke (9-14 let) Otroška delavnica
Gre za to, da otroci skozi procese ‘branja’ fotografij, risanja, pisanja in fotografiranja komunicirajo v fotografskem jeziku in ob tem izražajo sebe, izboljšujejo pisno in jezikovno znanje ter nasploh s tem dvigujejo nivo vizualne pismenosti.

Na delavnici se bomo pogovarjali o fotografijah, njihovi sporočilnosti, fotografije bomo načrtovali, o njih pisali ter celoten proces zaključili s projekcijo nastalih del v galeriji.

Na ta način bodo otroci v središču kreativnega procesa, ki bo gradil povezavo med njimi samimi ter glede na izbrano temo, tudi s širšo skupnostjo.

Delavnica zajema 15 ur in vsebuje predavanja in praktični del.
Maksimalno število udeležencev je 15.
Delavnico bomo izvedli ob minimalno 8 prijavah.

1. termin 17. - 21.8.
2. termin 24. - 28.8.

Oba termina bo delavnica potekala od 9h do 12h v prostorih Galerije Fotografije na Levstikovem trgu 7, v Ljubljani, od koder se bo tudi odšlo na teren.

V času delavnice bosta udeležencem na voljo pijača in malica.

PRIJAVE ZA OBA TERMINA SPREJEMAMO NA e-mail barbara.ceferin@galerijafotografija.si DO VKLJUČNO ČETRTKA, 13.8.2015.
Za podrobnejše informacije lahko pokličete 041 664 357.

Program:

1 dan/ 3h
Predstavitev mentorice in udeležencev (skozi fotografijo in besedo); uvod v estetiko in "branje" fotografij.

2 dan/ 3h
Pregled fotografij (ki bodo nagovorile otroke) različnih žanrov, pogovor in predstavitev osnove kompozicije kadriranju, perspektivi... in vplivov le-teh na sporočilnost fotografije; pogovor o etiki fotografiranja; pregled osnov fotografske tehnike (čas, zaslonka, objektivi, ISO, WB, osnovne funkcije na foto aparatu, uporaba bliskavice...)

3 dan / 3h
Fotografiranje na terenu - teorija v praksi in začetek dela na izbrani temi

4 dan / 3h
Fotografiranje na terenu

5 dan/ 3h
Pregled, analiza fotografij udeležencev ter izbor za zaključno predstavitev

Za udeležbo na delavnici je potrebno:

- zanimanje za fotografijo in fotografiranje
- digitalni fotoaparat

Poteka do: 28.8.2015
Aktivna Mamica vadba za mamice z dojenčki in otroškimi vozički
Park Tivoli, Ljubljana ob 9:00
Aktivna Mamica vadba za mamice z dojenčki in otroškimi vozički Športna vadba
Na voljo sta vam dve zbirni mesti:
Park Tivoli (MiniCafeGolf) ob ponedeljkih in sredah ali
Park Koseški bajer (Gostilna Avšič) ob torkih in četrtkih.

Pričetek vadbe je ob 9.00 uri.

Prijavite se na brezplačni prvi obisk na info@aktivnamamica.si.
Na prvo uro vadbe obvezno prinesite:
- armafleks ali drugo podlogo za na tla
- vsaj 1L vode
- brisačko
- igračo za otroka
- sončno kremo za vas in otroka
- 10 € (ki vam jih ob nakupu paketa obiskov vrnemo).

Prednosti vadbe:
- primerno za mamice na porodniškem dopustu
- napolnite se z energijo
- ne potrebujete varstva otroka
- vadba prilagojena mamicam po porodu
- vaditelj prilagodi težavnost vadbe posamezni mamici
- obiske lahko porabite kadar želite in veljajo do 1.1o.2o15
- vadbo izvajamo že 5. leto!

Več o ceniku paketov obiskov:www.AktivnaMamica.si
Obvezna predprijava za nove članice: info@aktivnamamica.si

Več informacij na www.AktivnaMamica.si

Delavnica - Obračun proizvodnje v kmetijski dejavnosti
Inštitut za računovodstvo, Tržaška 515, Brezovica pri Ljubljani ob 9:00
Delavnica - Obračun proizvodnje v kmetijski dejavnosti Delavnica
Na praktičnih primerih se boste lahko poučili, kdaj sredstvo pripoznamo kot osnovno sredstvo in kdaj kot zalogo, na primerih iz prakse se bomo po kontih sprehodili od začetnega pripoznanja do izločitve bioloških sredstev.
Izobraževanje je namenjeno začetnikom, ki bi želeli prevzeti knjigovodstvo za kmeta, računovodjem in knjigovodjem,
kmetijskim strokovnjakom, nosilcem in članom kmečkega gospodinjstva, pa tudi bančnim referentom, ki imajo opravka z bilancami kmetovalcev.

Podrobnosti in prijave na:
http://bit.ly/1JdHFZ5

Igra v glini
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 16:00
Igra v glini Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje domišljijske zmožnosti in odkrivali svoj ter glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Pridite si izdelati svojo igračko ali čisto uporabno skledico. Možnosti je neskončno. Otroci si lahko zvrtijo svoj piskrček tudi na lončarskem vretenu.

Ustvarjanje v glini in sproščeni dve uri v prijetnem okolju Lončarskega ateljeja SEM. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk, vsak dan razen nedelje:
Pon. 17.00-18.30
Tor. 17.00-18.30
Sre. 16.00-17.30
Četr. 15.30-17.00
Pet. 17.00-18.30
Sob. 11.00-12.30

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Keramična delavnica
Zgodovinski atrij, Mestna hiša, Mestni trg 1, Ljubljana ob 17:00
Keramična delavnica Delavnica
Delavnica bo potekala v Zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani in sicer med 17. in 19. uro. Vabljeni!

Več o razstavi: www.napovednik.com/dogodek339255_keramika_v_magistratu_2015

Pravljica z ustvarjalnico
Prečna 7, Ljubljana Center ob 17:00
Pravljica z ustvarjalnico Otroška delavnica
Pravljica z ustvarjalnico...

Rajska masaža telesa (60 min)
Rajski kotiček, Blatnica 14, 1236 Trzin, Trzin ob 17:00
Rajska masaža telesa (60 min) Masaža
Rezervirajte termin v Rajskem kotičku v Trzinu, kjer vas bo izkušeno in prijazno osebje vzelo v roke ter vas pogladilo, pregnetlo ter v vas sprostilo novo energijo za sproščen dan in nove izzive.

Predstavljajte si, da sproščeno ležite, vaš dih je umirjen in za trenutek lahko pustite ob strani vse nepotrebne skrbi. Vaše telo počasi in temeljito gnetejo spretne roke izkušenih mojstrov masaže. Mišične zatrdline izginjajo, napetost telesa se počasi sprošča, krvni obtok se znova požene po pozablih delih vašega telesa, limfni sistem dobi novo pretočnost in v vaše celice se požene nov kisik. Prav imate, masaža telesa je terapija za telo in dušo!

Rezervacijo termina lahko sedaj enostavno opravite s klikom na povezavo
https://rajski-koticek.harmonia.si/services/180
ali pa si ogledate našo pestro ponudbo storitev za lepoto in zdravje vašega telesa na www.Harmonia.si.

Metka Lebar: Snovanje s sMislom - zavestno ustvarjanje življenja
Center sMisla, Kristanova 1, Ljubljana ob 18:00
Metka Lebar: Snovanje s sMislom - zavestno ustvarjanje življenja Delavnica
Vabljeni na cikel delavnic odkrivanja in uresničevanja svojega življenjskega namena, snovanja svoje nove dejavnosti in delovanja iz srca!
Da ne boste gradili samo gradov v oblakih, pridite v Center sMisla pod gradom v Ljubljani!

V štirih srečanjih bomo obudili vase najgloblje želje, odkrivali znanja, ki jih imate in aktivirali še speče sposobnosti, jih usmerili k novim ciljem ter zasnovali vašo novo pot.

To je tečaj za sanjalce novega sveta, ki so se odločili, da bodo uresničili, kar nosijo v srcu!

Čas je …

Delavnice bodo ob sredah ob 18.00 v Centru sMisla, Kristanova 1, Ljubljana:
15.7.2015
22.7.2015
29.7.2015
5.8.2015

INFO IN PRIJAVE:
info@smisel.si
041 425-001

Delavnice vodi Metka Lebar, reiki mojster, Access Consciousness Cetified Facilitator – CF, BF, BPF

BODI, KDOR SI
www.smisel.si

http://thankthink.blogspot.com/Zvočna kopel z velikim gongom
Anandajoga center, Trpinčeva 71, Ljubljana - Fužine ob 20:00
Zvočna kopel z velikim gongom Delavnica
V sredo 29. julija ob 20h vas vabimo v ANANDAJOGA center na ZVOČNO KOPEL Z VELIKIM GONGOM!

Izvajalec: Boštjan Kragl

Uležete se in sprostite, vse ostalo pa opravijo zdravilne vibracije, harmonije in zvoki velikega gonga. Zvočna masaža traja eno uro.

Zvokom velikega gonga se prepuščamo leže, zato prinesite podlogo za ležanje, blazino ter odejo, da vam bo čim bolj udobno. S seboj lahko prinesete tudi steklenico vode, ki se obogati z vibracijo zvoka, s pitjem pa se okrepijo učinki kopeli.

Zaželeno je, da na zvočno kopel pridete pravočasno, da se v miru namestite.

Prispevek: 10€

Dobrodošli!

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Najbolj luksuzna plaža v Sloveniji dobila tekmico v Opatiji (foto)

Najlepša plaža na Jadranu. Tako Portorožani promovirajo plažo Meduza, rezervirano za petične goste. Slovenska plaža je dobila tekmico v luksuzni plaži Bevanda v Opatiji. Primerjali smo njuni ponudbi.