Dogodki

Vsi dogodki, Ljubljana (Danes)

Kategorija:
Regija:
Dan:

Izpostavljeno
Čokoljana - čokoladni sejem v prestolnici
Pogačarjev trg, Ljubljana ob 9:00
Čokoljana - čokoladni sejem v prestolnici Sejem
Na celodnevnem dogodku bomo med več tisoč obiskovalci odkrivali dobrote slaščičarskih mojstrov in butikov, obiskovali delavnice in predavanja na temo kakava, To je sejem, kjer bomo lahko poizkusili čez 1000 čokoladnih dobrot na 50ih stojnicah. izbrali prvega Ambasadorja čokolade, ogledali modno revijo Fakultete za Dizajn, ki bo navdahnjena s čokolado. Za piko na "i" pa bomo odpeljali dva izžrebanca na 20. obletnico prestižnega sejma Le Salon du Chocolat v Pariz.

Sledite nam na Facebooku: https://www.facebook.com/events/304135299789448/?fref=ts

in na spletni strani: http://www.cokoljana.si/

Za vsakogar se najde nekaj čokoladnega! Vljudno vabljeni!

Hoja po žerjavici
Koča v Starem malnu, Betajnova 80 ob 12:00
Hoja po žerjavici Prireditev na prostem
Dogodek s pričetkom ob 12. uri se bo nadaljeval vse do 24. ure. Prijave in dodatne informacije na telefon: 041/ 414 409.
V primeru slabega vremena odpade.

Vabljeni!

Sejem gramofonskih plošč
Klub Jedro, Cesta ob Sori 15, Medvode ob 14:00
Sejem gramofonskih plošč Festival
Sejem gramofonskih plošč je prireditev, na kateri lahko kupite žanrsko raznovrstne gramofonske plošče privatnih zbiralcev. Možna je tudi menjava, zato izkoristite priložnost in prinesite s seboj plošče, ki jih ne potrebujete več. Prireditev bo omogočila tudi druženje in izmenjavo izkušenj ljubiteljev analognega zvoka.
Vabljeni torej v soboto, 25. 10. od 14:00 do 20:00, in 26. 10. od 10:00 do 18:00, v medvoški Klub Jedro, kjer se boste lahko družili ob dobri glasbi in izbirali med pestrimi ponudbami gramofonskih plošč.

Hov-Hov Dan 2014
Pot za Brdom 4, Ljubljana ob 14:00
Hov-Hov Dan 2014 Prireditev na prostem
V soboto, 25.10.2014 se bo na posestvu hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons odvil dogodek Hov-Hov Dan 2014. Na dogodku se bo predstavila ga. Nastja Verdnik iz Pasje pekarne, ki bo predstavila najnovejše piškotke, tortice in ostale dobrote za naše kosmate prijatelje. Zgodba o ustanovitvi Pasje pekarne se je začela "z ljubeznijo do članov družine z mahajočim repkom. Ne le zaradi alergij, ponuditi smo jim želeli slasten priboljšek, katerega sestavine poznamo in vemo, da so zdrave," je povedala ga. Verdnik. Na dogodku bo prisotna tudi ga. Aleksandra iz AR Design z ekskluzivnimi avtorskimi pasjimi ovratnicami in Kinološko društvo Ljubljana s svojo enoto reševalnih psov. Druženje bo zaokrožil razrez torte za vse zbrane štirinožce, medtem ko bomo za prigrizke in pijačo poskrbeli v hotelu. Z dogodkom želimo javnosti sporočiti, da smo psom prijazen hotel in da pri nas poskrbimo tudi za pasje prigrizke. Na dogodek so vabljeni vsi lastniki in ljubitelji psov.

Turneja filma Vloga za Emo le v kinih Cineplexx
Kinematografi Cineplexx, Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota ob 18:30
Turneja filma Vloga za Emo le v kinih Cineplexx Filmska turneja
Turnejo filma Vloga za Emo bodo pričeli 22. oktobra s predpremiero v Cineplexxu Kranj, nato pa bo filmska turneja z ekipo pot nadaljevala še v Celje, Koper, Mursko Soboto, Maribor in Novo mesto. Film obeta odličen odziv publike, saj nagovarja aktualno temo in težave s kakršnimi se v času odraščanja sooča vsak najstnik. VSTOPNICE SO ŽE V PRODAJI NA BLAGAJNAH KINEMATOGRAFOV CINEPLEXX.

Vse obiskovalce Cineplexxove turneje filma Vloga za Emo bodo obdarili z darilno torbo S. Oliver, brezplačno revijo Bravo in vodo Oda. Po ogledu filma bo žreb v vsakem kinu določil še 2 srečna dobitnika, ki bosta prejela srebrnik ali pa modne uhane, ki jih v filmu nosi igralka Tina Gorenjak. Na premieri v Celju bodo dogajanje zaključili z after party-jem v klubu Branibor.

Na srečanju s filmsko ekipo mladinskega celovečerca v Cineplexxih Kranj in Celje, se bodo s simbolično gesto in kratkim filmom spomnili glavne igralke filma Vloga za Emo, Lare Safran, ki je septembra tragično preminula. Za vse podrobne informacije in rezervacijo vstopnic obiščite povezavo:http://goo.gl/iQtDJz.

Rdeča kapica
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 10:00
Rdeča kapica Lutkovna predstava
lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Kranj / režija: Cveto Sever / igra: Boštjan Sever / 40 min, 3+

Ljubljanske zgodbe
Gornji trg, Ljublana ob 11:00
Ljubljanske zgodbe Interaktivna turistična predstava
Dragi obiskovalci: zaradi nepredvidljivih okoliščin predstava Ljubljanske zgodbe to soboto, 18. oktobra, odpade.
Pridružite se nam lahko ponovno naslednji teden, v soboto 25. oktobra ob 11. uri. To bo tudi zadnja redna predstava v letu 2014. Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj z nami zaključite prvo sezono Ljubljanskih zgodb!

Vstopnice so še vedno na voljo po promocijski ceni 10,00 EUR na že znanih prodajnih mestih: Bar Repete, TIC, STIC, Kompas ter preko spletne strani www.ljubljanskezgodbe.si.

Več info
www.ljubljanskezgodbe.si
www.facebook.com/ljuzgo
ljubljanskezgodbe@gmail.com
+386 40 439 482

Prisluhnite Ljubljanskim zgodbam in vabljeni na edinstveno doživetje Ljubljane!

Škratkove urice - predstava - S Piko Nogavičko okoli sveta
Maxi klubski salon, Trg republike 1, Ljubljana ob 11:00
Škratkove urice - predstava - S Piko Nogavičko okoli sveta Predstava za otroke
Pika Nogavička zapusti vilo Čira Čara in se z letalom odpravi na dolgo pot iskanja svojega očeta. Prepotuje vse celine sveta in med tem spoznava prebivalce Azije, Afrike, Amerike in ostalega sveta. Potujemo po svetu in odkrivamo nove kulture sveta.

Po predstavi bomo skupaj s Piko izdelovali svetovne slike.

Več o predstavi na: http://enostavnoprijatelji.si/gledalisce-in-predstave/otroske-predstave/64-pika-gre-po-svetu

V deželi prstnih lutk
Art center, Komenskega 9, Ljubljana ob 17:00
V deželi prstnih lutk Lutkovna predstava
V Deželo prstnih lutk vstopimo zaradi male goske Lize, prstne lutke, ki se je izgubila in ne najde doma. Otroci najprej iščejo njen dom v ljudskih pesmicah na različnih prizoriščih, med sencami prstov v različnih podobah in za zaveso Velikega malega prstnega gledališča. Prsti raziskujejo, božajo, žgečkajo, se igrajo stare prstne igre in uprizarjajo pravljice: o Ježu in lisici, Rdeči kapici, Mojci Pokrajculji, o Princu in princeski ... Prsti–lutke na vse načine zamotijo otroke pri iskanju Lizinega mesta pod soncem, dokler vsi skupaj ne obstojijo pred pravljičnim vrtiljakom ...

Trideset let strokovnega, znanstvenega in umetniškega dela na področju prstnih iger in lutk je združenega z resnostjo in radostjo igre v visoko umetniški formi.


Koprodukcija Hiša otrok in umetnosti in Gledališče Zapik

'Gotovo je!'
Cankarjeva cesta 37, Kamnik ob 19:00
"Gotovo je!" Komedija
Govori o časih, ki so ''gotovi'', podani s precejšnjo mero komične nostalgije in hrepenenja po tem, da ne bi bilo vse končano, z željo, da bi znali prisluhniti drug drugemu in si pomagati. Zgodba je aktualna, rahlo satirična, vendar ne preveč politično obarvana.

Alenka Tetičkovič, slovenska gledališka, filmska in televizijska igralka, je najbolj prepoznavna kot Sestra Franja iz televizijske nadaljevanke Naša mala klinika. Avtorica teksta je Janja Vidmar, pisateljica in večkratna literarna nagrajenka.

Zavod Bufeto: Jelizaveta Bam
KUD France Prešeren Trnovo, Karunova 14, Ljubljana ob 20:00
Zavod Bufeto: Jelizaveta Bam Drama
Dogodek odpade. <br>Jelizaveta Bam v režiji Ravila Sultanova skozi serijo nesmislov podaja sporočilo o tem, kaj pomeni biti človek in kakšna je človeška družba: neusmiljeno smešna, kruto komična. In kar je pri tem najbolj hecno ali morda žalostno, je to, da v tem današnja ni nič drugačna od družbe, v kateri je živel in delal Daniil Harms: družba, ki ga je trpinčila in ki se ji je posmehoval. Družba, ki nenehno izgublja svoj smisel, še zlasti za nedolžnega posameznika ali posameznico, kakršna je Jelizaveta Bam.

Drum 'N' Bass Konferenca 2014
Gala hala, Ljubljana ob 22:00
Drum 'N' Bass Konferenca 2014 Klubski večer
Ekipe:
Area Zero
Brejkschnitta
Elektrofolp
Female’s'cream
Frag::ments
Illegal kru
Illusion Art
RDYO DJs
Sinkronics
Trusted sounds
Vibe Department
Drumwise
Leto je naokrog in zopet bomo priča tradicionalnemu konferenčnemu snidenju slovenskih kolektivov, ki vrtijo glasbo hitrega sosledja bobnov, ojačanih z nizkimi tresočimi bas linijami, na kratko povedano "drum’n'bass".
Ekipe iz cele Slovenije bodo ponovno udarile revijalno simultanko, njihovi DJi, MCji in drugi sodelujoči pa se bodo eden za drugim predstavili v Metelkovskih klubih Gala Hala in Channel 0. Vsi oboževalci raznolikih podžanrov drum’n'bass glasbe in kulture bodo tako prišli na svoj račun. Pridite in podprite svoj kru!
Več info na: https://www.facebook.com/vibedepartment
Vstopnina: 10 € v predprodaji (Gala hala), 12 € na dan dogodka

Prireditve
Čokoljana - čokoladni sejem v prestolnici
Pogačarjev trg, Ljubljana ob 9:00
Čokoljana - čokoladni sejem v prestolnici Sejem
Na celodnevnem dogodku bomo med več tisoč obiskovalci odkrivali dobrote slaščičarskih mojstrov in butikov, obiskovali delavnice in predavanja na temo kakava, To je sejem, kjer bomo lahko poizkusili čez 1000 čokoladnih dobrot na 50ih stojnicah. izbrali prvega Ambasadorja čokolade, ogledali modno revijo Fakultete za Dizajn, ki bo navdahnjena s čokolado. Za piko na "i" pa bomo odpeljali dva izžrebanca na 20. obletnico prestižnega sejma Le Salon du Chocolat v Pariz.

Sledite nam na Facebooku: https://www.facebook.com/events/304135299789448/?fref=ts

in na spletni strani: http://www.cokoljana.si/

Za vsakogar se najde nekaj čokoladnega! Vljudno vabljeni!

Zaplešite s Klemenom in Barbaro
Dvorec Trebnik, Mestni trg 6, Ljubljana ob 9:30
Zaplešite s Klemenom in Barbaro Plesna prireditev
Obiskal nas bo znani plesni par na vozičku: Klemen Pirman in Barbara Šamperl.

Z vami bosta poklepetala, spila okusen zeliščni čaj, odkrivala zdravilne učinke iz pestre ponudbe naravnih izdelkov in ob koncu zaplesala valček.

Z njunim plesom pa hkrati začenjamo sklop delavnic in predavanj, ki se bodo odvijali v Prodajni galeriji Dvorca Trebnik na Mestnem trgu 6 v Stari Ljubljani.

Dotikanje dovoljeno
Prirodoslovni muzej Slovenije, Muzejska ulica 1 ob 10:00
Dotikanje dovoljeno Predstavitev
Naše prostovoljke in prostovoljci bodo obiskovalcem predstavljali neveljskega mamuta, vsakdo pa bo lahko potežkal originalen mamutov zob in si od blizu ogledal pravo mamutovo dlako.
Sobotni dopoldan med 10:00 in 13:00.
Vstopnina po ceniku.

ARTish #33 - z oktobrom se selimo v notranje prostore
atrij ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana ob 10:00
ARTish #33 - z oktobrom se selimo v notranje prostore Sejem
lokacija #1 - atrij ZRC SAZU, LJ (25. oktober in 27. december)
lokacija #2 - Kino Šiška, LJ (29. november)
lokacija #3 - Poligon -> kreativni center, LJ (20. december)

PRVA lokacija bo prelepi atrij ZRC ter preddverje LP bara v samem središču Ljubljane! ARTishani bodo tam v soboto, 25. oktobra, med 10.00 in 18.00.

[GOSTITELJI] - oktobrskega ARTisha, ki bo potekal v soboto, 25. oktobra (10.00 do 18.00), v atriju ZRC in LP baru, bodo:

URŠKA HABJAN / BLANKA LUKIĆ / TOI TOI TOI / HA HA! / TERRA DANDOBAR (HR) / IZA DOJER / SAFFY / ŽIGA KORITNIK / MATEJA MIKULAN / LUBLANSKA / NATAŠA DRUŠKOVIČ / I BAG / FLORIDEJA / SAMO SVETE SESTAVLJANKE / PATSY / MOJCA FO / ŠIVŠAV

Tekom dneva bo potekala brezplačna ustvarjalna delavnica za malčke, ki jo bo vodil Samo Svete Sestavljanke, z nami pa bo tudi Zavod LU - Love is Universal.

Stay Tuned!
www.artish.si

Zakaj sonce in luna živita na nebu - Nigerijska ljudska pravljica
Hostel Tresor, Čopova 38, 1000 Ljubljana ob 10:00
Zakaj sonce in luna živita na nebu - Nigerijska ljudska pravljica Prireditev za otroke
Ali sonce in luna že od nekdaj živita na nebu? Kako sta prišla na nebo? Skozi nigerijsko ljudsko pravljico bomo slišali posrečeno razlago o tem, zakaj sonce in luna živita na nebu. Po pravljici nas čaka se zelo zabavna in kreativna delavnica. Vabljeni otroci vseh starosti in starši !

Bolšji sejem
Pošta Rakek ob 10:00
Bolšji sejem Sejem
To soboto 25. oktobra lepo vabljeni, da obiščete Bolšji sejem pred pošto na Rakeku. Pričel se bo ob 10.oo uri na njem pa lahko ponujate in kupujete stare "bolšje" stvari ali izbirate med izdelki kot so:

- domači eko izdelki
- domači krušni izdelki
- sveče
- rože za grobove …in še kaj.

Udeležba in sodelovanje sta brezplačni, zato lepo vabljeni.

Hoja po žerjavici
Koča v Starem malnu, Betajnova 80 ob 12:00
Hoja po žerjavici Prireditev na prostem
Dogodek s pričetkom ob 12. uri se bo nadaljeval vse do 24. ure. Prijave in dodatne informacije na telefon: 041/ 414 409.
V primeru slabega vremena odpade.

Vabljeni!

Posebna oktoberska ponudba
Gostilna in Pizzerija Boter, Tržaška cesta 6, 1360 Vrhnika ob 12:00
Posebna oktoberska ponudba Kulinarična prireditev
Spoštovani!

Botri smo samo za Vas pripravili posebno
septembersko ponudbo:

- SVINJSKI MEDALJONI Z LISIČKAMI IN POMFRIJEM

- TESTENINE Z LISIČKAMI IN KOZICAMI

- PIZZA "FANTAZIJA" (PELATI, SIR, BUFALA, PRŠUT, ČEŠNJEVEC, RUKOLA)

- PIZZA "GOZDARSKA" (PELATI, SIR, SALAMA, ŠAMPINJONI, LISIČKE)

- LONG DRINK "CAMPARI & JUICE"

Vljudno vabljeni in dober tek!

Yildiz Health&amp;vital klub
Yildiz Han, Karlovška 19, Ljubljana ob 13:00
Yildiz Health&vital klub Kulinarična prireditev
V restavraciji Yildiz Han, vam predstavljamo noviteto. Za vas pripravljamo program zdrave in vitalne prehrane. Program je namenjen vsem, ki skrbite za svoje zdravje, a še vseeno radi kaj dobrega pojeste. Prav tako v našo sredino lepo vabimo vegetarjance, saj je turška kuhinja sinonim za pestro izbiro zelenjavnih jedi.

RESTAVRACIJA YILDIZ HAN SKRBI ZA VAŠE ZDRAVJE, ZATO SVOJE JEDI PRIPRAVLJAMO IZ EKOLOŠKIH ŽIVIL!

Ekološka živila so celovita, saj so pridelana in predelana na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave in niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili. Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, ki uničijo večino vitaminov, mineralov in vsega ostalega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe. Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito živilo, ki vsebuje vse, kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila pa so tudi veliko polnejšega okusa, kot konvencionalno pridelana.

Študije dokazujejo, da je kvaliteta danes pridelanega sadja in zelenjave nizka, saj vsebujeta manj vitaminov in mineralov kot hrana, pridelana v času pred uporabo pesticidov in kemičnih snovi. Krompir moderne pridelave je v primerjavi z krompirjem izpred 50 let izgubil 100 odstotkov vitamina A, 57 odstotkov vitaminov C in železa, 28 odstotkov kalcija, 50 odstotkov vitamina B2 (riboflavin) in 18 odstotkov vitamina B1 (thiamin). Podobno se je zgodilo še 24-tim drugim vrstam sadja in zelenjave. Študije dokazujejo tudi, da ima hrana ekološke pridelave do 250 odstotkov več vitaminov in mineralov kakor neekološka hrana.

Ekološko pridelana živila imajo visoko zdravstveno, hranilno in prehransko vrednost. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka, možganske kapi in znižujejo tveganje za prirojene napake plodu. Eko živila vsebujejo bistveno manj nitratov in pri predelavi ne uporabljamo nepotrebnih dodatkov, ojačevalcev okusa, barvil in umetnih arom.

Zdrava, naravna hrana, ki vsebuje vse potrebne vitamine in minerale, ima boljši okus od konvencionalno pridelane zaradi zdrave, čiste zemlje, kvalitetnih semen in organskih gnojil.

Pri pridelavi upoštevamo zakonitosti narave in ohranjamo rodovitnost tal. Varujemo naše naravne dobrine, izkoriščamo njihove prednosti, jih vzdržujemo in izboljšujemo. Skrbimo za ekološko ravnotežje, ohranjamo čisto vodo, naravne vire in energijo pa izkoriščamo na naravi prijazen način. Uporabljamo metodo trajnostnega načina kmetovanja, veliko zelenjave predvsem pa sadja vsebuje veliko količine vode, zato je po našem mnenju zelo pomembno kakšna voda hrani in osvežuje pridelke.

Ena glavnih značilnosti je ohranjanje in povečevanje rodovitnost tal z organskimi gnojili. Čista zemlja je osnova za zdravo hrano. Tehnike neekoloških načinov kmetovanja temeljijo na intenzivni uporabi kemično-sintetičnih sredstev, a zemlja, pognojena z organskim gnojilom, vsebuje dvakrat več koristnih mikrobov, črvov in insektov, kot zemlja pod intenzivno pridelavo. Polja ekoloških pridelovalcev vsebujejo osemindvajset odstotkov več ogljika kot ostala. V zemlji je veliko organizmov, ki prenašajo ogljik. V primerjavi s kemično obdelano, je zemlja ekoloških pridelovalcev bolj rodovitna in kljub škodljivcem proizvede skoraj enako količino pridelka. S shranjevanjem in zadrževanjem ogljika v zemlji ekološki kmetovalci delujejo proti klimatskim spremembam.

OBIŠČITE NAS IN SE PREPRIČAJTE!

Lepo vabljeni, da okusite čare zdrave in odlične turške hrane
www.yildiz-han.si ; yildiz@siol.net ; 01 4265717 ; 041 376437

Šrilanka - Ajurveda sprostitev in osebna rast
Eksoterra, potovalna agencija, Ljubljana ob 13:00
Šrilanka - Ajurveda sprostitev in osebna rast Potovanje
Vabimo vas na eksotično potovanje, kjer Vzhod sreča Zahod.
Spoznajte kdo ste, kaj vas ovira in kaj v resnici zmorete, v edinstvenem okolju Šrilanke…
Zapustite stres in vsakdanje življenje za sabo ter si dovolite trenutke sprostitve, miru, umirjenosti in vedrine...
Usmerite svojo energijo skozi zdravilne terapije,
naučite se popolne sprostitve, izboljšajte svoje osebne odnose in postanite srečnejši!
Pridružite se nam in odkrijete odgovore na globoka vprašanja v sebi:
o smislu in namenu življenja, kdo ste v resnici, od kod prihajate in kaj je vaš namen…
Prepustite se razvajanju ajurvedskih masaž in terapij, sprostite se z jogo ali meditacijo,
okušajte kulinarične dobrote Šrilanke ter si odpočijte na zlato peščeni plaži toplega Indijskega oceana.

Heritance Ayurveda MahaGedara 4*

www.heritance-ayurvedamahagedara.com

Heritance Ayurveda MahaGedara

je ajurvedski hotel v kraju Beruwala, ki ponuja počitnice na katerih lahko pobegnete od stresa in vsakodnevnega načina življenja ter uživate ob popolni sprostitvi telesa in duha, ki vam jo ponuja Ayurvedski center in kjer vas bo visoko usposobljeno osebje vsak dan razvajalo ob kakovostnih terapijah in sprostitvenih programih.

Lega: na zahodenem obalnem pasu Šrilanke, v mestu Beruwala, 55 km od glavnega mesta Colombo in 3 ure vožnje od letališča
Plaža: zlata peščena plaža in kristalno čisto morje, obdano s kokosovimi palmami
Nastanitev: hotel ponuja 64 sob, udobno in prostorno opremljenih ter različnih kategorij (standardne in deluxe sobe ter suite);
Standardna soba: kopalnica (TWC, fen, komplet za osebno higieno), spalnica, balkon ali terasa, klima, ventilator,
sef, telefon, glasba v sobi, mini hladilnik (na željo). Televizijo imajo le Suite.
Hotelska ponudba: restavracija, bar, zunanji bazeni, internet, trgovina s spominki, čistilnica, center umetnosti in obrti (kjer lahko gostje prisostvujejo pri soustvarjanju obrtnih izdelkov), menjalnica, internet, fitnes
Ajurvedski center s kvalificiranimi zdravniki, ki zajema 4 sobe za posvet z zdravnikom, 24 sob za izvajanje različnih terapij in masaž,
ajurvedska lekarna, velika dvorana za jogo in meditacijo

Opomba: v hotelu ne strežejo alkoholnih pijač in kave, kajenje je prepovedano. Hotel je namenjen popolni sprostitvi in čiščenju duha in telesa.

Čas v katerem živimo, od nas zahteva maksimalno zavzetost na vseh področjih. Neprestano se moramo dokazovati pri izobraževanju, starševstvu in službah. Slediti moramo trendom, ki od nas pričakujejo, da smo popolni. Nehote nas družba vključi v neko igro. Bolj kot smo dovzetni zunanje pohvale, lažje z nami manipulirajo. Po določenem obdobju se vsa ta napetost začne kazati v različnih oblikah kot je stres, nespečnost, poslabšanje medsebojnih odnosov, odtujenost od družine, jeza, ljubosumje in ostale zdravstvene težave.
Začnemo razmišljati, kaj delamo narobe in iščemo vzroke našega stanja. Odločimo se za spremembe!

Vabimo vas, da se nam pridružite na odkrivanju samega sebe z Edito Tomič, grafologinjo, Reiki mojstrico
in Theta Healing praktikom, ki vas bo po vaši želji vodila skozi terapije spoznavanja samega sebe
in svojih zmogljivosti. Za več informacij obiščite : www.osebnarast.si

PROGRAM POTOVANJA

Odhodi 2014: 24. oktober
Šifra prijave: ŠRI14XXXX

Število dni: 9 dni / 7 noči

Prevoz: letalo iz Benetk ali drugega bližnjega letališča
Najmanjše število potnikov: 14
Vizum: je potreben. Uredi Exoterra. Ob prijavi je potrebno priložiti fotokopijo potnega lista.

PROGRAM PO DNEVIH

1. dan, BLIŽNJE LETALIŠČE−EVROPA let, obroki na letalu
Polet iz bližnjega letališča in nočni let preko vmesnega letališča proti Colombu.

2. dan, COLOMBO−BERUWELA: HOTEL HERITANCE AYURVEDA MAHAGEDARA večerja, nočitev
Po pristanku na šrilanškem letališču Colombo bo sledil prevoz do hotela Heritance Ayurveda Mahagedara v bližini mesta Beruwela. Po prihodu v hotel nastanitev. Po kratkem času za osvežitev se boste zbrali skupaj z Edito Tomič, ki vam bo predstavila uvod v program počitnic in njenega programa Osebne rasti, ki se ga boste lahko udeležili po vaši želji. Večerja in nočitev.

3. -8. dan, BERUWELA: HOTEL HERITANCE AYURVEDA MAHAGEDARA zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Šest polnih dni boste lahko namenili popolni sprostitvi na zlato peščeni plaži ali ob hotelskem bazenu, se sproščali ob ajurvedskih masažah in kopelih, ki vas bodo osvobodila vsakodnevnega stresa, lahko pa se boste udeležili tudi vsakodnevne hotelske joge in meditacije, ki vas bo napolnila z novo energijo in dala nov zagon za vaše življenje.

Ob doplačilu se boste lahko posvetovali tudi z enim izmed hotelskih ajurvedskih zdravnikov, ki vam bo predpisal celotedenski program zdravilnih terapij in ajurvedskih masaž glede na vaše zdravstveno stanje ali želje.

Po želji se boste lahko udeležili tudi delavnic za osebno rast in odkrivanja samega sebe z Edito Tomič. Dotaknili se boste tem kot so, kako prepoznati svoje miselne vzorce in jih spremeniti v pravi način doseganja naših ciljev in boljših rezultatov, kako pravilno komunicirati za izogib medsebojnih konfliktov, tako na partnerskem kot na službenem področju, kako odpraviti svoje strahove ter ozdraviti različne bolezni, ki nas pestijo. Poleg tega pa se boste seznanili tudi z osnovami grafologije in medsebojne povezave našega značaja in pisave. Po vsakodnevnih delavnicah bo tudi dovolj časa za sproščeno druženje ob čaju. Po želji in ob doplačilu se boste lahko udeležili tudi individualnih terapij Reiki iniciacije ali Theta Healinga.

Prisotni boste lahko tudi pri hotelskih aktivnostih, kot je uvodno predavanje v ajurvedo ali pri demonstraciji kuhanja šrilanških jedi.

En dan bo (ob doplačilu) namenjen tudi celodnevnemu izletu po Šrilanki, kjer si boste z angleško govorečim lokalnim vodnikom ogledali jug otoka, vse do mesta Galle. Na poti se boste zapeljali z ladjico po mangrovah in z nekaj sreče lahko uzrli tudi kakšnega manjšega krokodila. Na poti si boste ogledali rudnik mesečevih kamnov in tovarno tradicionalnih šrilanških mask. Prispeli boste do mesta Galle, poznanem po ogromnem obzidju, ki so ga zgradili Nizozemci v 16. stoletju in velja za najboljši primer utrjenega mesta v JV Aziji, ki je zapuščina evropskih kolonizatorjev. Mesto si boste tudi ogledali ter se sprehodili po tem ogromnem obzidju. Na poti nazaj v hotel si boste ogledali še zavetišče in valilnico želv v Kosgodi.

9. dan, BERUWELA−COLOMBO−EVROPA – BLIŽNJE LETALIŠČE let, obrok na letalu
Prevoz do letališča v Colombu, od koder boste poleteli preko vmesnega letališča do bližnjega letališča in zaključek potovanja.

REDNA CENA, pri najmanjšem številu 14 oseb: 1.550,00 EUR


OBVEZNA DOPLAČILA:

o Vizum s posredovanjem 35,00 EUR
o Prijavnina na prijavo: 15,00 EUR
o Napitnine (vodniku na poti) pribl. 5,00 EUR

MOŽNA DOPLAČILA:

o Enoposteljna soba 280,00 EUR
o osnovno Coris zavarovanje: 18,40 EUR
o osnovni riziko odpovedi 3,971 % (obvezno ob prijavi)

o celodnevni organiziran izlet po Šrilanki, z vključenimi vstopninami in kosilom: 55,00 EUR (minimalno 7 potnikov)

o ajurvedske terapije ali zdravljenja pod okriljem hotelskega ajurvedskega zdravnika, 7 dnevni paket: 250,00 EUR

o individualne terapije Reiki iniciacije ali Theta healinga ali individualna svetovanja z Edito Tomič: cena naknadno

CENA VKLJUČUJE:

o letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu iz bližnjega letališča do Colomba in nazaj
o letališke pristojbine na dan izdelave programa
o avtobusni prevozi po programu po Šrilanki
o 7x POLNI PENZION v dvoposteljni standardni standardni sobi v hotelu Heritance Ayurveda Mahagedara 4*
(vključen: zajtrk, kosilo, večerja, popoldanski čaj)
o "SPROSTITVENI PAKET", ki vključuje 2 sprostitvena ajurvedska tretmaja na dan
o hotelske storitve na voljo: joga, meditacija, dnevni in večerni program, fitnes, …
o po želji: paket delavnic "Osebna rast" z Edito Tomič
o stroški organizacije potovanja.

PLAČILNI POGOJI:
Akontacijo v višini 30% je potrebno vplačati ob prijavi. Šele po prejeti akontaciji in podpisani pogodbi bo rezervacija potrjena.
Preostali znesek v višini 70% je potrebno vplačati najkasneje do tri tedne pred odhodom.

Opomba: natančen program delavnic po dnevih bo določen naknadno in se lahko še spreminja na sami destinaciji, tudi glede na želje potnikov.

Sejem gramofonskih plošč
Klub Jedro, Cesta ob Sori 15, Medvode ob 14:00
Sejem gramofonskih plošč Festival
Sejem gramofonskih plošč je prireditev, na kateri lahko kupite žanrsko raznovrstne gramofonske plošče privatnih zbiralcev. Možna je tudi menjava, zato izkoristite priložnost in prinesite s seboj plošče, ki jih ne potrebujete več. Prireditev bo omogočila tudi druženje in izmenjavo izkušenj ljubiteljev analognega zvoka.
Vabljeni torej v soboto, 25. 10. od 14:00 do 20:00, in 26. 10. od 10:00 do 18:00, v medvoški Klub Jedro, kjer se boste lahko družili ob dobri glasbi in izbirali med pestrimi ponudbami gramofonskih plošč.

Hov-Hov Dan 2014
Pot za Brdom 4, Ljubljana ob 14:00
Hov-Hov Dan 2014 Prireditev na prostem
V soboto, 25.10.2014 se bo na posestvu hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons odvil dogodek Hov-Hov Dan 2014. Na dogodku se bo predstavila ga. Nastja Verdnik iz Pasje pekarne, ki bo predstavila najnovejše piškotke, tortice in ostale dobrote za naše kosmate prijatelje. Zgodba o ustanovitvi Pasje pekarne se je začela "z ljubeznijo do članov družine z mahajočim repkom. Ne le zaradi alergij, ponuditi smo jim želeli slasten priboljšek, katerega sestavine poznamo in vemo, da so zdrave," je povedala ga. Verdnik. Na dogodku bo prisotna tudi ga. Aleksandra iz AR Design z ekskluzivnimi avtorskimi pasjimi ovratnicami in Kinološko društvo Ljubljana s svojo enoto reševalnih psov. Druženje bo zaokrožil razrez torte za vse zbrane štirinožce, medtem ko bomo za prigrizke in pijačo poskrbeli v hotelu. Z dogodkom želimo javnosti sporočiti, da smo psom prijazen hotel in da pri nas poskrbimo tudi za pasje prigrizke. Na dogodek so vabljeni vsi lastniki in ljubitelji psov.

Kostanjev PIKNIK z DogodkiZaSamske.si
Dogodki za Samske, ArtCaffe, Ljubljana ob 15:00
Kostanjev PIKNIK z DogodkiZaSamske.si Spoznavni piknik za samske
Več o KOSTANJEVEM PIKNIKU na
http://www.dogodkizasamske.si/o-dogodkih/kostanjev-piknik.html

Preživite jesensko nedeljo nekoliko drugače in se nam pridružite na jesensko obarvanem KOSTANJEVEM PIKNIKU, kjer bomo vsakega udeleženca pocrkljali s/z:

- pijačo dobrodošlice (mošt ali sok),
- kuhanim vinom (3x) ali sokom (3x)
- pečenim svežim kostanjem - all you can eat
- sladkimi prigrizki
- spoznavno igrico "SPOZNAVNA MINUTA"*
- pogovorno igrico "POVEJ MI-POVEM TI"**
- ogromno družabnih iger kot so: Activity, Twister, Domine, Mikado, Človek ne jezi se, Tarok, Drinkopoly (če si upate:)), Catan, Scrable, 4 v vrsto, Balinčki, Memory …
- salsa animacijo
- nagradami za naključne izžrebance
- in seveda dobro glasbo

Za celotno spoznavno doživetje imamo na voljo ogrevan notranji prostor in pokrit zunanji prostor, torej nas ne mraz ne dež ne moreta odvrniti od zabavnega spoznavnega druženja!

Vremenarji na ta dan napovedujejo sonce in 19 stopinj, tako da smo zbrali super dan za še eno spoznavno druženje. :)

*******************************

Kaj je KOSTANJEV PIKNIK?

KOSTANJEV PIKNIK je eden izmed tistih dogodkov, na katerem imamo cel dan časa za spoznavanje in zabavo. Poleg gostinske ponudbe dogodek popestrimo tudi z različnimi družabni igrami za ujemajoče starostne skupine in spoznavnimi koncepti, preko katerih se spoznamo prav vsi.

Udeležbo vam toplo svetujemo, saj nas čaka še en nepozaben in spoznaven celo-dnevni PIKNIK, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Družabno-spoznaven KOSTANJEV PIKNIK vsebuje:

- spoznavanje novih ljudi
- pijačo dobrodošlice (mošt ali sok), kuhano vino (3x) ali sok (3x)
- pogostitev s kostanjem (3x) - all you can eat
- sladke prigrizke

- spoznavno igrico "SPOZNAVNA MINUTA"*
- pogovorno igrico "POVEJ MI-POVEM TI"**
- ogromno družabnih iger kot so: Activity, Twister, Domine, Mikado, Človek ne jezi se, Tarok, Drinkopoly (če si upate:)), Catan, Scrable, 4 v vrsto, Balinčki, Memory …
- salsa animacijo s prikupnim Kubancem Angelom
- nagradami za naključne izžrebance
- in seveda dobro glasbo

* SPOZNAVNA MINUTA = je spoznavni koncept, preko katerega se na simpatičen način spoznamo prav vsi. Udeleženci in udeleženke se med seboj lahko pogovarjajo samo 1 minuto. Tokrat si lahko izmenjata le svoji imeni in informacijo o tem, kaj najraje počneta ob nedeljah.

** POVEJ MI-POVEM TI = je kreativna metoda za enostavno in zabavno spoznavanje novih ljudi. Po tem, ko se razdelimo v poljubne pare ali skupine podobnih starosti, se spoznavamo s pomočjo že vnaprej postavljenih simpatičnih vprašanj, katera zajemajo vse poglavitne tematike našega vsakdanjega življenja. Na tak način se lahko spoznamo globlje, hitreje, predvsem pa enostavno in zabavno.

*******************************

Kako poteka KOSTANJEV PIKNIK?

15.00 - 15.15: Prihod, plačilo in pijača dobrodošlice (kuhano vino ali grozdni sok)
15.15 - 16.00: Prva spoznavna igrica – "SPOZNAVNA MINUTA"
16.00 - 16.30: pogostitev s kostanjem (all you can eat) in kuhanim vinom - prvič
16.30 - 20.30: družabne igre v ujemajočih starostnih skupinah
17.30 - 18.30: pogostitev s kostanjem (all you can eat), sladkimi prigrizki in kuhanim vinom - drugič
18.30 - 19.00: plesna salsa animacija s prikupnim Kubancem Angelom
19.00 - 20.00: druga spoznavna igrica – "POVEJ MI-POVEM TI"
20.00 - 20.30: pogostitev s kostanjem (all you can eat) - tretjič
20.30 - 20.35: Podelitev nagrade (večerje za 2) za naključno izžrebana udeleženca in udeleženko
20.35 - 21.00: Zaključek KOSTANJEVEGA PIKNIKA in sprehod po Ljubljani (po želji)

Več o KOSTANJEVEM PIKNIKU na
http://www.dogodkizasamske.si/o-dogodkih/kostanjev-piknik.html

Kdo se udeležuje KOSTANJEVEGA PIKNIKA?

Dogodka KOSTANJEV PIKNIK se udeležujejo osebe, ki rade na sproščen, prijeten, aktiven in zabaven način spoznavajo nove samske osebe. Na voljo imamo ves dan in bogat spoznavni program, zato je spoznavanje še toliko boljše.

Kdaj in kje organiziramo KOSTANJEV PIKNIK?

Dogodek KOSTANJEV PIKNIK bomo organizirali v soboto, 25. 10., ob 15. uri v ArtCaffe-ju.
ArtCaffe se nahaja v osrčju ljubljanskega parka Tivoli v prečudoviti graščini, ki leži na koncu tako imenovane Tivolske promenade.

Za celotno spoznavno doživetje imamo na voljo ogrevan notranji prostor in pokrit zunanji prostor, torej nas ne mraz ne dež ne moreta odvrniti od zabavnega spoznavnega druženja!

Kaj vključuje cena dogodka?

Prijava na dogodek vključuje:
- spoznavanje novih ljudi,
- pijača dobrodošlice (mošt ali sok)
- 3x kuhano vino ali 3x sok,
- 3x pogostitev s kostanjem (all you can eat)
- sladki prigrizki
- spoznavni igrici "SPOZNAVNA MINUTA" in "POVEJ MI-POVEM TI"
- ogromno družabnih iger kot so: Activity, Twister, Domine, Mikado, Človek ne jezi se, Tarok, Drinkopoly (če si upateJ), Catan, Scrable, 4 v vrsto, Balinčki, Memory …
- salsa animacijo s prikupnim Kubancem Angelom
- nagrado za naključna izžrebanca in izžrebanko
- in seveda dobro glasbo.

Kako je s plačilom dogodka?

Cena dogodka je 29 €.

Ko se prijavite na dogodek preko spletne strani www.dogodkizasamske.si, vam bomo vsa navodila glede predplačila poslali pravočasno preko e-pošte.

V kolikor se boste na dogodek prijavili v soboto (na dan dogodka), se prijavite preko spletne strani, hkrati pa nas o tem obvezno obvestite na telefonsko številko 041/745-110. Hvala za razumevanje.

*******************************

Dogodek se izvede v primeru najmanj 30 prijavljenih. O morebitni spremembi dogodka vas bomo obvestili pravočasno preko e-pošte in tudi preko spletne strani www.dogodkizasamske.si.

Več o KOSTANJEVEM PIKNIKU na
http://www.dogodkizasamske.si/o-dogodkih/kostanjev-piknik.html

Kuharski tečaj tajske hrane
Thai inn pub, Rimska cesta 17, Ljubljana - center ob 16:00
Kuharski tečaj tajske hrane Kulinarična prireditev
Kuharski tečaj ponuja:

- popoldne preživeto na drugačen način in je primeren tako za tiste, ki želite spoznati tajske okuse in tiste, ki želite svoje prijatelje povabiti na ‘’drugačno večerjo’’

- zabaven pristop k spoznavanju novih okusov in začimb tajske kuhinje pod vodstvom mojstra in šefa kuhinje Thanapanyaraka Prakobsina

- vse sestavine in pripomočke

- sekljanje in priprava šestih tradicionalnih tajskih jedi

- okušanje vsako izmed pripravljenih jedi

S seboj vzemite le prazne želodčke in obilo dobre volje. Za vse ostalo poskrbimo mi. Vabljeni!

Res me skrbi
Astra, Dunajska 49, Ljubljana ob 18:00
Res me skrbi Predavanje
Vabljeni ste na predavanje z naslovom Res me skrbi, kjer bomo podrobneje spoznali, zakaj se je skrbem včasih težko ubraniti in kaj nam pri tem lahko pomaga.

Kdaj in kje:
Predavanje bo potekalo 5. novembra 2014 ob 18:00 na Dunajski 49 (Astra) v Ljubljani.

Predavateljica:
Psihologinja in psihoterapevtka Katja Istenič.

Cena:
Na predavanje se je potrebno zaradi omejenega števila mest predhodno prijaviti. To lahko storite preko elektronske pošte (katja.istenic@hocem-vec.com) ali preko telefona 041 995 663. Predavanje je brezplačno.Za dodatne informacije ali morebitna vprašanja bomo zelo veseli, če nas kontaktirate. Vabimo vas tudi, da si ogledate našo spletno stran www.hocem-vec.com.

Turneja filma Vloga za Emo le v kinih Cineplexx
Kinematografi Cineplexx, Celje, Maribor, Koper, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota ob 18:30
Turneja filma Vloga za Emo le v kinih Cineplexx Filmska turneja
Turnejo filma Vloga za Emo bodo pričeli 22. oktobra s predpremiero v Cineplexxu Kranj, nato pa bo filmska turneja z ekipo pot nadaljevala še v Celje, Koper, Mursko Soboto, Maribor in Novo mesto. Film obeta odličen odziv publike, saj nagovarja aktualno temo in težave s kakršnimi se v času odraščanja sooča vsak najstnik. VSTOPNICE SO ŽE V PRODAJI NA BLAGAJNAH KINEMATOGRAFOV CINEPLEXX.

Vse obiskovalce Cineplexxove turneje filma Vloga za Emo bodo obdarili z darilno torbo S. Oliver, brezplačno revijo Bravo in vodo Oda. Po ogledu filma bo žreb v vsakem kinu določil še 2 srečna dobitnika, ki bosta prejela srebrnik ali pa modne uhane, ki jih v filmu nosi igralka Tina Gorenjak. Na premieri v Celju bodo dogajanje zaključili z after party-jem v klubu Branibor.

Na srečanju s filmsko ekipo mladinskega celovečerca v Cineplexxih Kranj in Celje, se bodo s simbolično gesto in kratkim filmom spomnili glavne igralke filma Vloga za Emo, Lare Safran, ki je septembra tragično preminula. Za vse podrobne informacije in rezervacijo vstopnic obiščite povezavo:http://goo.gl/iQtDJz.

Ljubezen v poeziji in v življenju
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana ob 19:00
Ljubezen v poeziji in v življenju Literarni večer
Ljubezen, oh ljubezen. Koliko pesmi je bilo napisanih o ljubezni! Ampak katere so tiste, ki tako resnično in iskreno opisujejo občutja ljubezni, da se nas pesem dotakne? Maja Dekleva Lapajne in Tomaž Lapajne Dekleva sta prekaljena improvizatorja in v privatnem življenju zaljubljena in poročena. Prav ta dva bosta skupaj v spontane prizore utelesila ideje in čustva iz vaših najljubših ljubezenskih pesmi. V živo. Prinesite s seboj ljubezenske pesmi, ki so vam najlepše, in preglejmo različne odtenke ljubezni!

Za glasbeno spremljavo bo skrbel DJ Pier (Peter Bajan).

Orientalski večer, vedeževanje in turška kulinarična tradicija
Yildiz Han, Karlovška 19, Ljubljana ob 21:00
Orientalski večer, vedeževanje in turška kulinarična tradicija Kulinarična prireditev
Restavracija Yildiz han, ki sta jo v Ljubljani odprla zakonca
Bakirkaya, prinaša v slovenski prostor del bogate turške kulture.
Osebje vodi goste s tradicionalno turško gostoljubnostjo pri izbiri mesnih in zelenjavnih specialitet, solat ter tipičnih sladic.
Nepogrešljiv del turške prehrane sta svež sir in jogurt, ki ga servirajo kot napitek, prilogo h glavnim jedem ali osnovo za namaze. Ugodni klimatski pogoji v mediteranskem in črnomorskem delu Turčije so prispevali k pestri zelenjavni prehrani. Številne jedi so pripravljene iz jajčevcev, bučk, paradižnika in druge zelenjave ter dopolnjene z rižem ali različnimi vrstami žit kot je bulgur.
Turški kuharji pripravljajo izbor specialitet iz različnih turških regij po tradicionalnih recepturah zbranih med domačini. Najbolj znane mesne jedi zbrane v različnih vrstah kebaba sestavljajo le del ponudbe. Ob njih nudimo enakovreden izbor zelenjavnih jedi pripravljenih iz sveže (v sezoni na lastnem vrtu) nabrane zelenjave. Značilno aromo ustvarjamo z dodatkom česna, mete, peteršilja, origana in tolčene paprike, pri čemer nikoli ne uporabljamo konzerviranih dodatkov kot so Vegeta ali jušne kocke. Prav tako sami pripravljamo jogurt iz domačega mleka, ki spremlja marsikatero našo mesno in zelenjavno jed.
V avtentičnem turškem ambientu našega vrta se lahko obed nadaljuje v sproščenem druženju ob kajenju sadnih tobakov v vodni pipi in orientalskih večerih s plesalkami orientalskih plesov, ki se jim gostje lahko pridružite v eksotičnih ritmih Bližnjega Vzhoda. Družabne večere občasno dopolnjujemo z literarnimi večeri, potopisnimi predavanji, živo glasbo ali tematskimi večeri ob posebnih priložnostih, kot so Valentinovo, Dan žena ali Kulturni praznik.
Naša dejavnost se je zadnja leta razširila tudi na t.i. cattering oz. pogostitev na naročnikovi lokaciji,kjer lahko ponudimo hrano, pijačo, pripravo oz. dekoracijo prostora in animacijo s plesalkami ter glasbeniki orientalskih ritmov.

Plesalka je predvidena ob zadostnem številu rezervacij!
Hosgeldiniz-dobrodošli

Priporočamo vam rezervacijo mize na
tel. št: 01/426-57-17
ali
041/376 437
pišete nam lahko na: yildiz.han@siol.net in ogledate si lahko našo spletno stran na: www.yildiz-han.si

Blackout or Get Out!!!
Latino Night Club, Ljubljana ob 23:00
Blackout or Get Out!!! Striptiz
Ta tema je zelo preprosta. Ob prihodu plačaš 25 € in od tega trenutka dalje je vsa pijača za tebe v naši hiši brezplačna. Cilj zabave je seveda veliko alkohola in veliko zabave. Ob vsakem naročilu dildo showa, boš prejel še brezplačen body shot!!!
Za brezplačen prevoz do kluba pokliči +386 5995 2121!

Ostalo
Sobotne gozdne urice na Rožniku
Rožnik - Večna pot, Ljubljana ob 9:00
Sobotne gozdne urice na Rožniku Za otroke
Brezskrbna igra v naravi je zaradi hitrega tempa življenja in številnih obveznosti velikokrat potisnjena na stran. Otroci pa jo prav zaradi tega potrebujejo ogromno.

Zamenjajte televizijo, računalnik ali nakupovalni center za zdravo igro v naravi. Če ste ob prihodu vikenda izčrpani od napornega tedna, ali imate kup opravkov, vaše otroke pa razganja od energije, jih pripeljite v našo gozdno čarovnijo, kjer se bomo predvsem igrali, igrali in še enkrat igrali. Skozi igro bodo otroci urili motorične spretnosti, domišljijo, spoznavali živali in rastline, tudi tiste užitne, se preizkušali v umetnosti in še veliko tega. Po treh urah boste odpeljali otroke z rdečimi lički in iskricami v očeh.

Naš moto: Ni slabega vremena, so le slaba oblačila!

Urice so najprimernejše za otroke stare od 3 do 6 let. Vaše nadobudneže bomo pričakali ob 9h na Večni poti - LPP postajališče avtobusa št. 18 (nasproti Biotehnične fakultete, Večna pot 83). ZEMLJEVID: https://www.google.si/maps/place/Ve%C4%8Dna+pot/@46.0499625,14.4794633,17z/data=!4m2!3m1!1s0x47652d516c151b3f:0x40dbffd1ebb670d9?hl=en

V ceno je vključena sadna malica. Priporočamo, da imajo otroci s sabo še kakšen prigrizek.

Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE:
Urša Plešnar, uni. dipl. sociologinja
tel.: 040 303 009
mail: varstvo.carobnigozd@gmail.com
http://carobnigozd.blogspot.com/

Mavrični direndaj v Kamniku
CIRIUS - Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje, Kamnik ob 9:30
Mavrični direndaj v Kamniku Za otroke
Dejavnost ima namen
1. Razvijati razvoj pri otroku in spodbujati posamezne spretnosti, ki bodo krepile njegovo samozavest.

2. Otroke želimo naučiti zdravega odnosa do soljudi, spoštovanje drugačnosti in navajanje na varno disciplino gibanja.

3. Krepili bomo koordinacijo, ki je izredno pomembna za nadaljnji otrokov razvoj.

4. Spoznavali bomo določene koncepte športnih vsebin, ki jih bo skozi vadben proces lahko udejanjal. (košarka, nogomet, atletika, gimnastika, rolanje…)

5. Navajali bomo otroke na ne vodeno dejavnost v sklopu poligonov, kjer bodo lahko izrazili svojo gibalno ustvarjalnost glede na lastne sposobnosti.

V času vadbe v telovadnici naj imajo otroci primerne copate ali superge, športno-lahko oblačilo, pijačo. V kolikor straši otroke pustite nam v varstvo podpišete pristopno izjavo. Vsi podpišete,da ste varnostno odgovorni.

Ustvarjalna delavnica: Pogled skozi okno preteklosti
Narodna galerija, Prešernova 24, Ljubljana ob 10:00
Ustvarjalna delavnica: Pogled skozi okno preteklosti Za otroke
Na razstavi Prebujanje lepote bomo raziskali, kdo so bili člani skrivne prerafaelitske bratovščine, k čemu so se zavezali in katere motive so radi upodabljali.

Kaj pa je slikarje navdihovalo pri izbiri motivov, ki jih najdemo na osnutkih za slikana okna? Spoznali bomo zgodbo o Sv. Ceciliji in čudežnem obujenju Lazarja in Jairove hčere.

V delavnici bomo izdelovali vitraže po predlogah iz razstave, ki jih bomo dopolnili s svojimi idejami. S pomočjo paus papirja in črne mape za okvir bomo ustvarili okenski okras. Vodi Tjaša Debeljak.

****

Vse sobotne delavnice se pričnejo ob 10. uri in trajajo do 12. ure.

Namenjene so družinam, šolarjem in predšolskim otrokom v spremstvu staršev.

Vstopnina: posamezna vstopnica 5 €, družinska vstopnica 7 €, člani Galovega kluba brezplačno.

Informacije: T: (01) 24 15 415/418, E: dejavnosti@ng-slo.si

Bettie gre	 (Elle s'en va)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 13:45
Bettie gre (Elle s'en va) Kino
Zadnji teden vsak dan!
Režija: Emmanuelle Bercot
Bettie gre je zabaven film ceste, v katerem ikona francoskega filma Catherine Deneuve blesti v vlogi, napisani posebej zanjo.

Movie night za otroke - SAMMY'S ADVETNURES- brez vstopnine
AIA-mladinski center Mengeš ob 17:00
Movie night za otroke - SAMMY'S ADVETNURES- brez vstopnine Kino
. Sinhronizirana risanka na velikem platnu

. v Mladinskem centru Mengeš, Slovenska c. 28

. poskrbljeno bo tudi za nepogrešljive kokice in osvežilno pijačo

. BREZ VSTOPNINE

Nikec na počitnicah
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 17:00
Nikec na počitnicah Kino
Mali Nikec se s starši in babico po koncu šolskega leta odpravi na morje. Na plaži hitro spozna nove prijatelje: Blaža, Kristijana, Metoda, Poldeta, Sineta, Lovra in Jožka. Vsi pa so malo različni. Eden ni na počitnicah, saj tam živi, drugi ima rad vse, celo ribe, tretji ne govori istega jezika, ker je Anglež, četrti pa se ves čas cmeri. Potem je tu nekdo, ki hoče imeti vedno prav, kar je za vse zelo naporno. Nikec pa spozna tudi Izabelo, ki ga ves čas gleda z velikimi očmi. Prepričan je, da jo želijo starši na silo poročiti. Začnejo se vrstiti prepiri in vse mogoče neumnosti, kar lahko pomeni le, da bodo to za Nikca nepozabne počitnice.

"Komedija se kaže kot dobra. Scenarij združuje gege šolarjev (prizor z umazanim tušem), komične repeticije (babica z bonbončki) in neverjetne, toda resnične situacije." Olivier Bachelard

V vrtincu (Gone With the Wind)
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana ob 19:00
V vrtincu (Gone With the Wind) Kino
Victor Fleming, ZDA, 1939, 35mm, 1.37, barvni, 222', sp <br> Na viharnem ozadju ameriške državljanske vojne se krešejo iskre še bolj viharne ljubezni med razvajeno južnjaško deklino (Vivian Leigh) in robatim, ciničnim gospodom (Clark Gable), ki za konec štiriurne kalvari je na dekletova moledovanja in žgoče ljubezenske izpovedi odvrne z enim n

Hotel	 (Hotell)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 19:00
Hotel (Hotell) Kino
Režija: Lisa Langseth
Lisa Langseth, ki se je s prvencem Vse tiste lepe stvari uveljavila kot ena najobetavnejših skandinavskih režiserk, ponovno združuje moči z vzhajajočo zvezdo Alicio Vikander (Kraljevska afera, Ana Karenina) ter ustvari anarhistično in igrivo psihološko dramo, ki zastavlja vprašanje: Ali lahko, da bi bili bolj srečni, preprosto spremenimo svojo identiteto?

Kino Vrhnika: Pot v raj
Cankarjev dom Vrhnika, Tržaška cesta 25 ob 20:00
Kino Vrhnika: Pot v raj Kino
Mladi Žak se po smrti staršev odloči poiskati smisel življenja ob jadranju na morju, toda pot mu nepričakovano prekriža simpatična neznanka Lučka. Zgovorno dekle ga pregovori, naj jo vzame s sabo na jadrnico in res se skupaj odpravita v neznano. Toda poetično raziskovanje morskih širjav kmalu na dan naplavi tudi temačne skrivnosti iz preteklosti in skrbi o negotovi prihodnosti, kar čustvene izzive neizkušenega mladega para postavi pred novo preizkušnjo.

Vstopnina: 3 €.
Vstopnice na voljo v predprodaji na TIC Vrhnika, Tržaška 9, 1360 Vrhnika, T: 01/ 755 10 54; mojekarte.si; pol ure pred pričetkom predstave na blagajni Cankarjevega doma na Vrhniki.

Več informacij na: www.kino-vrhnika.si
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
Kino Vrhnika

Grad v Italiji
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 20:00
Grad v Italiji Kino
Delno avtobiografska tragikomedija italijansko-francoske režiserke in igralke Valerie Bruni Tedeschi govori o 43-letni Louise, ki je postavljena pred hudo preizkušnjo, ko ji zboli brat Ludovic, njeni nekoč premožni družini pa zaradi finančne krize grozi prodaja razkošnega posestva. Louise se zaplete še v negotovo razmerje z mlajšim Nathanom, hkrati pa razmišlja o otroku in koncu svoje igralske kariere.

"Grad v Italiji je razdelil mnenja. Nekateri so ga odpravili kot samovšečno objokovanje nadlog bogate, umetniško navdahnjene italijanske družine, ki je prisiljena prodati nekaj svoje lastnine. Drugi – vključno z mano – pa so bili prijetno presenečeni nad večinoma komično, a hkrati tudi sočutno kritiko klana, ki moralno, telesno in duhovno propada in katerega člani so ozkogledi, nevrotični, malodane incestuozni, absurdno vraževerni in egocentrični posamezniki. Ker temo razvija bolj živahno kot filmi, kakršen je Somrak bogov Luchina Viscontija, mu občasne zdrse v teatraličnost – commedia dell'arte nikoli ni daleč – gotovo lahko odpustimo. Zasluži si občinstvo." Geoff Andrew

Grad v Italiji	 (Un château en Italie)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 21:00
Grad v Italiji (Un château en Italie) Kino
Režija: Valeria Bruni Tedeschi

Gledališče
Rdeča kapica
Kulturni dom Franca Bernika Domžale, Ljubljanska 61 ob 10:00
Rdeča kapica Lutkovna predstava
lutkovna predstava / Lutkovno gledališče Kranj / režija: Cveto Sever / igra: Boštjan Sever / 40 min, 3+

Kako ujeti zvezdo
Križevniška 1, Ljubljana ob 11:00
Kako ujeti zvezdo Lutkovna predstava

O predstavi

Angeli v nebesih so dobri. Igrajo najlepše skladbe, delajo popolne oblake pravih oblik ter skrbijo za zvezde na nebu in ljudi na Zemlji. So podobe popolnosti, lepote in modrosti. Oziroma bi to morali biti …

Naša zgodba je zgodba o majhnem angelu, Theu. Theo ni ne prijazen ne moder, ne zna igrati na trobento, ob popolnih oblakih se dolgočasi ter ni sposoben skrbeti za nič in nikogar. V tem, da bi bil dober, pravzaprav ni zelo dober. Theo nekega dne po nesreči izgubi zvezdo in, da bi jo našel, se mora spustiti na Zemljo, kjer je zvezda pristala v velikem mestu, v katerem se hrup poleže šele, ko se znoči. In tako se Theove dogodivščine začnejo …

Theo, ki si v je v nebesih prizadeval biti popoln angel, a je »padel« na vseh »nebeških izpitih«, med iskanjem padle zvezde na Zemlji sreča malo deklico in ji pomaga premagati njene strahove, reši možaka in ga nauči leteti, na koncu pa se spoprijatelji z Jonom, fantkom, ki nikoli ni imel prijatelja, in mu podari padlo zvezdo. Med iskanjem izgubljene zvezde na Zemlji, išče in najde pravzaprav tudi samega sebe.

Theova kreativnost, nemirnost in pogum, torej vse tisto, kar so bile v nebesih pomanjkljivosti, se na Zemlji izkažejo za koristne. Theo sicer ne zna igrati na trobento, oblikovati popolnih oblakov pravilnih oblik ali skrbeti za zvezde, toda nasmeje lahko kogarkoli in nesebično pomaga ljudem. In pri tem je vražje dober. Vsak med nami ima torej svojo lastno pot, ki pa jo je včasih težko najti znotraj pričakovanj drugih. Zgodba Thea, navihanega angela, nas uči, naj se ne bojimo biti drugačni in najti svojo lastno pot.

Festivali in gostovanja

Festival pozorišta za djecu Banja Luka (Bosna in Hercegovina); September 2014Besedilo in dramaturgija:

Dóra Gimesi

Prevod:

Garbriella Gaál

Režija:

Ágnes Kuthy

Igrajo:

Saša Pavlin Stošić, Tadej Pišek, Robert Korošec

Likovna podoba:

Ákos Mátravölgyi

Skladatelj:

Csaba Teszárek

Koreograf:

András Fosztó

Lektor:

Maja Cerar

Asistentka režije:

Brina Klampfer

Prevajalka na vajah:

Nastja Majerič

Vodja tehnike:

Tilen Vipotnik

Tehnična ekipa:

Matej Primec, Ivan Waltl, Anže Kreč

Producent:

Robert Waltl

Premiera:

Marec 2014

Predstava traja 50 minut

Lutkovna predstava za otroke, starejše od 3 let

Dinozavri?!
SiTi Teater BTC, Ljubljana ob 11:00
Dinozavri?! Predstava za otroke
Lutkovna predstava Dinozavri? je pustolovska komedija za najmlajše gledalce od treh let dalje. Mladi raziskovalki Vesna in Živa odkrijeta resnično Dinozavrsko jajce. Razvije se smešna, napeta in hkrati poučna zgodba o Dinozavrih, na koncu katere se gledalci soočijo s pravim Dinozavrom.
Primerna za otroke od 3. leta dalje.

Vstopnice (prodajna mesta Moje karte):
- bencinski servisi Petrol
- Cankarjev dom
- Info točka BTC v Hali A
- Kompas poslovalnice
- Mercator hipermarket centri

Spletna predprodaja: www.mojekarte.si (možnost print@home vstopnic)

Telefonska predprodaja: 041 662 002 (pon-pet: 9-15h)

Blagajna SiTi Teatra: uro pred vsakim dogodkom na rednem sporedu SiTi Teatra BTC

Obvezna rezervacija za ogled z darilnim bonom za otroške predstave ali Malim/Velikim abonmajem: pon-pet: 10-14h na 030 642 722 ali andreja@sititeater.si

Več na www.sititeater.si


Več o dogodku
Več o SiTI Teater BTC
Več dogodkov v BTC Cityju

Ljubljanske zgodbe
Gornji trg, Ljublana ob 11:00
Ljubljanske zgodbe Interaktivna turistična predstava
Dragi obiskovalci: zaradi nepredvidljivih okoliščin predstava Ljubljanske zgodbe to soboto, 18. oktobra, odpade.
Pridružite se nam lahko ponovno naslednji teden, v soboto 25. oktobra ob 11. uri. To bo tudi zadnja redna predstava v letu 2014. Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj z nami zaključite prvo sezono Ljubljanskih zgodb!

Vstopnice so še vedno na voljo po promocijski ceni 10,00 EUR na že znanih prodajnih mestih: Bar Repete, TIC, STIC, Kompas ter preko spletne strani www.ljubljanskezgodbe.si.

Več info
www.ljubljanskezgodbe.si
www.facebook.com/ljuzgo
ljubljanskezgodbe@gmail.com
+386 40 439 482

Prisluhnite Ljubljanskim zgodbam in vabljeni na edinstveno doživetje Ljubljane!

Škratkove urice - predstava - S Piko Nogavičko okoli sveta
Maxi klubski salon, Trg republike 1, Ljubljana ob 11:00
Škratkove urice - predstava - S Piko Nogavičko okoli sveta Predstava za otroke
Pika Nogavička zapusti vilo Čira Čara in se z letalom odpravi na dolgo pot iskanja svojega očeta. Prepotuje vse celine sveta in med tem spoznava prebivalce Azije, Afrike, Amerike in ostalega sveta. Potujemo po svetu in odkrivamo nove kulture sveta.

Po predstavi bomo skupaj s Piko izdelovali svetovne slike.

Več o predstavi na: http://enostavnoprijatelji.si/gledalisce-in-predstave/otroske-predstave/64-pika-gre-po-svetu

Pika in Packa packata 	 (Prick och Fläck på fläcken)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 11:00
Pika in Packa packata (Prick och Fläck på fläcken) Predstava za otroke
Kinobalon:
Režija: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
Zgodbe o Piki in Packi so primerne tudi za najmlajše gledalce. Filme odlikujejo kakovost naracije, čudovita likovna zasnova in detajli pri lutkovni animaciji.

Gašper in Petra – najboljša prijatelja	 (Karsten og Petra blir bestevenner)
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana ob 16:00
Gašper in Petra – najboljša prijatelja (Karsten og Petra blir bestevenner) Predstava za otroke
Kinobalon / Premiera:
Režija: Arne Lindtner Naess

Glava dol-noge gor!l
Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Ljubljana ob 16:30
Glava dol-noge gor!l Predstava za otroke
Je živobravna komedija, predstava o vsakodnevnih opravilih in dogodivščinah cirkuške družine: Očka Klovna, Mamice Čarodejke in Bubuja Akrobata. Razburljiv družinski vsakdan na gledališkem odru: od jutranjega prebujanja, oblačenja, prvih Bubujevih dosežkov, odhoda v varstvo, igre, akrobacij, do nočnega sna.
Predstava je vsebinsko, zvočno in likovno povsem prilagojena psihološki in fiziološki stopnji razvoja najmlajših otrok.

Čas trajanja: 40 minut

Za dojenčke in malčke od 6 mesecev do 3 let, primerna za otroke do 6 let

V deželi prstnih lutk
Art center, Komenskega 9, Ljubljana ob 17:00
V deželi prstnih lutk Lutkovna predstava
V Deželo prstnih lutk vstopimo zaradi male goske Lize, prstne lutke, ki se je izgubila in ne najde doma. Otroci najprej iščejo njen dom v ljudskih pesmicah na različnih prizoriščih, med sencami prstov v različnih podobah in za zaveso Velikega malega prstnega gledališča. Prsti raziskujejo, božajo, žgečkajo, se igrajo stare prstne igre in uprizarjajo pravljice: o Ježu in lisici, Rdeči kapici, Mojci Pokrajculji, o Princu in princeski ... Prsti–lutke na vse načine zamotijo otroke pri iskanju Lizinega mesta pod soncem, dokler vsi skupaj ne obstojijo pred pravljičnim vrtiljakom ...

Trideset let strokovnega, znanstvenega in umetniškega dela na področju prstnih iger in lutk je združenega z resnostjo in radostjo igre v visoko umetniški formi.


Koprodukcija Hiša otrok in umetnosti in Gledališče Zapik

Oliver Frljić: Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, režija: Oliver Frljić
Slovensko mladinsko gledališče, Vilharjeva 11, Ljubljana ob 17:30
Oliver Frljić: Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, režija: Oliver Frljić Drama
Oliver Frljić
PREKLET NAJ BO IZDAJALEC SVOJE DOMOVINE!
Režija: Oliver Frljić

Igrajo: Primož Bezjak, Olga Grad, Uroš Kaurin, Boris Kos, Uroš Maček, Draga Potočnjak, Matej Recer, Romana Šalehar, Dario Varga, Matija Vastl

V Slovenskem mladinskem gledališču prvič ustvarja hrvaški režiser – pa še pisec, teoretik, performer, igralec – mlajše generacije Oliver Frljić, ki je ljubljansko občinstvo na festivalu Prelet navdušil s svojim Turbofolkom.

Frljića, čigar režije segajo od uličnih performansov pa do uprizoritev v narodnih gledališčih in od otroških predstav do takih, ki so mladoletnim odsvetovane, cenijo gledališki strokovnjaki, a je dobro znan tudi najširšemu občinstvu, saj ga s svojimi provokativnimi in šokantnimi uvidi v sodobno družbeno realnost nikoli ne pusti hladno.

V avtorskem projektu z naslovom Preklet naj bo izdajalec svoje domovine, se režiser Oliver Frljić z igralci SMG loteva ljubezni in sovraštva do gledališča, spleta norosti in bolečine, ki se mu skupaj prepustijo tisti na odru in tisti v dvorani. Okvir za to preizpraševanje meja umetniške in civilne svobode so fragmenti zgodbe o razpadu II. Jugoslavije, simbolni prostor, v katerega se naseljujejo igralke in igralci z dilemami, s katerimi se srečujemo vsi, a si pred njimi pogosto zatiskamo ušesa in zastiramo oči. Videli bomo skratka osvobodilno fronto Oliverja Frljića.


več informacij o predstavi na: www.mladinsko.com

cena vstopnice: 15,50 eur / 9,50 eur (študentje, dijaki, upokojenci)

'Gotovo je!'
Cankarjeva cesta 37, Kamnik ob 19:00
"Gotovo je!" Komedija
Govori o časih, ki so ''gotovi'', podani s precejšnjo mero komične nostalgije in hrepenenja po tem, da ne bi bilo vse končano, z željo, da bi znali prisluhniti drug drugemu in si pomagati. Zgodba je aktualna, rahlo satirična, vendar ne preveč politično obarvana.

Alenka Tetičkovič, slovenska gledališka, filmska in televizijska igralka, je najbolj prepoznavna kot Sestra Franja iz televizijske nadaljevanke Naša mala klinika. Avtorica teksta je Janja Vidmar, pisateljica in večkratna literarna nagrajenka.

Afera: Pouhn kufr
Dvorana OŠ Borovnica, Paplerjeva 15, 1353 Borovnica ob 19:30
Afera: Pouhn kufr Komedija
Dogodek odpade. <br>V času, ko svet in našo državo pretresajo raznorazne afere, ki nam že pošteno načenjajo živce, so se v Kulturnem društvu Janez Jalen dokopali do podatkov, ki bodo razjasnili, kako je potekalo približevanje Hrvaške k EU. Istočasno pa se je v Sloveniji odvijala afera vseh afer - Afera: Pouhn kufr, o kateri pa se v javnosti ni kaj dosti govorilo. Časopisi in TV (beli in rdeči) bi to afero po nalogu "višje sile" najraje zamolčali. Na srečo je bil na pravem mestu prisoten in priseben Iztok Lovrić, ki je vse dogajanje popisal. Ker so v društvu talentirani tudi za špijonažo, so se dokopali do teh zapiskov v obliki dramskega besedila. Hitro so dešifrirali besedilo in ga predali v roke Gojmirju Lešnjaku Gojcu, ki se je odločil, da vso zadevo spravi na oder, da jo vidi vesoljno občinstvo. V teatru Janez Jalen so se dogovorili, da mu pri tem pomagajo in angažirali vse razpoložljive moči, da se afera razjasni.
Torej, če vas zanima, kaj se zgodi z "malim" človekom, ki pade v kolesje tajnih služb, bo gledališka predstava Afera: Pouhn kufr potešila vašo radovednost.

Boštjan Gorenc - Pižama: 50 odtenkov njive
SiTi TEATER BTC, Ljubljana ob 20:00
Boštjan Gorenc - Pižama: 50 odtenkov njive Stand-up komedija
Kako so nastala slovenska narečja, kakšen vpliv ima na slovensko politiko predizbor za pesem Evrovizije in kaj sploh pomenijo slovenske kletvice, so vprašanja, s katerimi si najbrž niste preveč belili glav, a zato odgovori nanje niso nič manj zabavni.

Boštjan Gorenc – Pižama v celovečerni stand-up predstavi Petdeset odtenkov njive zaorje med bolj ali manj vidne, a bistvene gradnike Slovenstva. Najsi bodo to pisci besedil slovenskih popevk, hripavi novinarji, rokokojski violinisti, impresionistični pesnikiali ustvarjalci reklam, pred njegovimi puščicami ni varen nihče. Nemara zato, ker so ga s tečaja lokostrelstva vrgli že po uvodnem srečanju.

Pronicljivo seciranje aktualnih dogodkov se prepleta s prodornimi enovrstičnicami, vse skupaj pa zabeli izkušnja novopečenega očetovstva.Obiskovalcem se obeta tudi predstavitev nove erotične mega uspešnice, namenjene slovenskim gospodinjam.

Vstopnice lahko kupite preko prodajnega sistema Moje karte.
Prodajna mesta:

- Petrol servisi po Sloveniji
- Info točka BTC v Hali A
- Cankarjev dom
- Kompas poslovalnice
- Mercator HM (hipermarket)

Internetna predprodaja: www.mojekarte.si (možnost print@home vstopnic)

Telefonska predprodaja: 041 662 002 (pon - pet: 9.00 - 15.00)

Blagajna SiTi Teatra BTC: eno uro pred vsakim dogodkom na rednem sporedu SiTi Teatra

Več na www.sititeater.si in 070 940 940.

Zavod Bufeto: Jelizaveta Bam
KUD France Prešeren Trnovo, Karunova 14, Ljubljana ob 20:00
Zavod Bufeto: Jelizaveta Bam Drama
Dogodek odpade. <br>Jelizaveta Bam v režiji Ravila Sultanova skozi serijo nesmislov podaja sporočilo o tem, kaj pomeni biti človek in kakšna je človeška družba: neusmiljeno smešna, kruto komična. In kar je pri tem najbolj hecno ali morda žalostno, je to, da v tem današnja ni nič drugačna od družbe, v kateri je živel in delal Daniil Harms: družba, ki ga je trpinčila in ki se ji je posmehoval. Družba, ki nenehno izgublja svoj smisel, še zlasti za nedolžnega posameznika ali posameznico, kakršna je Jelizaveta Bam.

Betontanc: Pista sveta
Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Slomškova 18 ob 20:00
Betontanc: Pista sveta Drugo
Po premieri Piste sveta je občinstvo vzhičeno: Betontanc se je vrnil k svojim koreninam, fizičnemu gledališču! Saj ne, da bi se fascinacija Matjaža Pograjca z gibom, športom, koreografijo kdaj nehala, ampak v Pisti sveta je telesno mojstrstvo oziroma prav fizično delo pomemben element predstave.

Narativni okvir predstave je skoraj detektivka, igra razreševanja smrti kolesarja, vendar je to le poligon za odvode o pomenu športa, intimnih, medijskih, finančnih, dopinških, ekstremnih poljih športa, ki je danes kot vsa druga področja človekovega delovanja le še ena arena neoliberalne mašinerije, produkcije želja in tesnobe. Ter tudi užitka! Tako kot v umetnosti; ko odmislimo vse "namene" in ozadja umetnosti, si lahko pustimo v njej samo – uživati.

Koncept, režija: Matjaž Pograjc
Koncept, izvedba: Primož Bezjak, Branko Jordan, Branko Potočan, Katarina Stegnar, Vito Weis
Dramaturgija: Andreja Kopač
Glasba: Silence (Boris Benko, Primož Hladnik), Dead Tongues
Scenografija, oblikovanje svetlobe: Tomaž Štrucl
Tehnični koordinator, vodenje luči: Andrej Petrovčič
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Kostumografija: Mateja Benedetti
Izvršna producentka: Maja Vižin
Produkcija: Bunker, Ljubljana
Predstava je nastala v okviru mreže Imagine 2020 – Art and Climate Change. Projekt je podprla Evropska unija v okviru programa Kultura.
Sponzorji: Bigfish, Urban Roof, Obsession

Glasba
Odvij povoje in odkrij večnost!
Narodni muzej Slovenije - Metelkova, Ljubljana ob 11:00
Odvij povoje in odkrij večnost! Egipčansko obarvane družinske sobote
Že od nekdaj si ljudje želimo, da bi dosegli večnost in nesmrtnost. Iščemo najrazličnejše načine, od pitja posebnih zvarkov do zaklinjanja s čarobnimi uroki. Tudi stari Egipčani so v želji, da bi telo ohranili še za dolga tisočletja, uporabljali poseben način, da bi to dosegli. Vse skrivnosti balzamiranja nam še danes niso znane, pa vendar prav zaradi takšnega postopka ohranitve lahko izvemo marsikaj zanimivega o ljudeh, ki so takrat živeli.

Vabljene družine vseh velikosti! Delavnica je primerna za otroke od 5. leta starosti. Trajanje 90 minut. Cena 6 evrov.

Jan Sturiale Trio
Prulček Bar, Prijateljeva 2, Ljubljana ob 21:00
Jan Sturiale Trio Koncert
Jan is an indipendent musician, composer and performing artist. He is not easily categorized, since his playing is a creative blend of styles. Jan has performed, toured and recorded with some of the most respected names in the industry. These include: Hiram Bullock, Bob Reynolds, Janek Gwizdala, Vardan Ovsepian, Damian Erskine, Ziv Ravitz, Dean Brown, Tatiana Parra,and many others.
Jan performs on handcrafted guitars made by Victor Baker, Bill Conlkin and Rick Canton.

In September of 2014, Jan released his second album, Electric Water. Recorded in Los Angeles and engineered in New York by John Davis from "Nerve", the new album features Jan Sturiale, Bob Reynolds, Vardan Ovsepian, Damian Erskine, Chaun Horton and also showcases Tatiana Parra on three titles.Drum 'N' Bass Konferenca 2014
Gala hala, Ljubljana ob 22:00
Drum 'N' Bass Konferenca 2014 Klubski večer
Ekipe:
Area Zero
Brejkschnitta
Elektrofolp
Female’s'cream
Frag::ments
Illegal kru
Illusion Art
RDYO DJs
Sinkronics
Trusted sounds
Vibe Department
Drumwise
Leto je naokrog in zopet bomo priča tradicionalnemu konferenčnemu snidenju slovenskih kolektivov, ki vrtijo glasbo hitrega sosledja bobnov, ojačanih z nizkimi tresočimi bas linijami, na kratko povedano "drum’n'bass".
Ekipe iz cele Slovenije bodo ponovno udarile revijalno simultanko, njihovi DJi, MCji in drugi sodelujoči pa se bodo eden za drugim predstavili v Metelkovskih klubih Gala Hala in Channel 0. Vsi oboževalci raznolikih podžanrov drum’n'bass glasbe in kulture bodo tako prišli na svoj račun. Pridite in podprite svoj kru!
Več info na: https://www.facebook.com/vibedepartment
Vstopnina: 10 € v predprodaji (Gala hala), 12 € na dan dogodka

Noisy Freaks (Tonigh Tour / Francija) with JK Soul
Klub Cirkus, Trg Mladinskih delovskih brigad 7 (bivši kino Vič), Ljubljana ob 22:00
Noisy Freaks (Tonigh Tour / Francija) with JK Soul Elektronska glasba
Charles in Julien, zmagovalca več producentskih natečajev v rodni Franciji osvajata svet s prijetnimi melodijami, ki stojijo na močnih basih, samplih, retro funk vplivih in lomljenih ritmih. V začetku leta sta izdala album 'Straight Life', ob koncu poletja pa navdušila z dvojnim singlom 'I Need You Back' / 'Tonight' na Gramatikovi založbi Lowtemp. V Cirkusu bosta izvedla premierni slovenski nastop.

Z Gramatikovim prebojem je povezan tudi JK Soul, mojster funky, jazzy, bluesy, hiphop, triphop dubstep, house in d&b beatov, ki je kot sodelavec tandema Tomy or Zox že pred desetletjem vknjižil UK Top 40 hit, kot član 5. Elementa preskrečal celo Slovenijo, z Gramatikom sta ogrevala ameriško turo Pretty Lights, s svojimi izdajami je redno prisoten v Top 10 Beatportove chill out lestvice (leta 2011 je bil nominiran za Beatport Award), za Emkeja je sproduciral album Znajdi se, že nekaj let pa vodi založbo FAT Sound. V Cirkusu bo predstavil tudi glasbo s prihajajočega albuma 'When There Is No Sun', ki bo umeščena v njegov ghetto funk / glitch funk / brakes DJ set.

Malo areno bodo tokrat zasedli kolektiv Frop it in K-Pow, o katerih pa res ne gre izgubljati besed, saj so že priljubljana stalnica na basu stoječih žurov v klubu Cirkus.

Arena:

NOISY FREAKS
(Lowtemp)
wp: www.thenoisyfreaks.net
fb: www.facebook.com/TheNoisyFreaks
sc: http://soundcloud.com/thenoisyfreaks

I Need You Back: www.youtube.com/watch?v=RUrRuT5Ai98
Straight Life (album): www.youtube.com/watch?v=EzDmxV99LMI

JK SOUL
(FAT Sound, Pale Sound)
wp: www.jksoulmusic.com
fb: www.facebook.com/jksoul
sc: http://soundcloud.com/jksoul

single from 'When There Is No Sun' (album release date fall 2014):
https://soundcloud.com/jksoul/love-1
Down In My Soul: www.youtube.com/watch?v=a_IllcwOr_8
Emkej – Klasični pac: www.youtube.com/watch?v=VghUhi_QwwA
Fresh DJ mix: http://www.mixcloud.com/jk_soul/jk-soul-ghetto-funk-glitch-funk-dj-set-june-2014/

Igrišče:

DROP IT
www.facebook.com/dropitslovenia
K'POW
(RDYO DJs)
www.facebook.com/djkpow

- - - - -

KLUB CIRKUS
Trg Mladinskih delovskih brigad 7
lokacija bivšega Kina Vič, Ljubljana
www.cirkusklub.si // http://www.facebook.com/cirkus.klub

Cene vstopnic / Tickets prices
navadna / regular = 5 eur
VIP = 10 eur
VIP konzumacija = 30 eur

INFORMACIJE: info@cirkusklub.si

VIP & REZERVACIJE MIZ: rezervacije@cirkusklub.si // +386 (0)41 777 747

Techno training
ARTEMIDA, Spodnje Pirniče 56, Ljubljana-Brod ob 22:00
Techno training Elektronska glasba
V Artemidi smo se odločili, da izvedemo drugo edicijo Techno Treninga za naše mlade, nadobudne in predvsem perspektivne newcomerje.

Pridružite se nam na plesišču, kjer nam boste v družbi prijateljev in znacev in pomagali, da izvlečemo najboljše iz naših fantov. Namen dogodka je dati možnost mladim dj-em da preizkusije svoje znanje v klubskem okolju na močnem zvočnem sistemu v družbi luči in nasmejanih ljudi.

Da pa bo vzdušje bolj zanimivo in energično pa potrebujemo tudi vas, da nam z energičnim gibanjem telesa pokažete katere techno vibracije vam ustrezajo in kateri ritmi vas odpeljejo.

♥ Zato več kot vabljeni, da se nam pridružite na plesišču in zaplešete z nami ♥

.:: TECHNO STUDENTS :

.:: MATHIAS (Night Activities)
https://www.facebook.com/matijamathias
https://soundcloud.com/matija-1

.:: AGORA
https://www.facebook.com/DjAgora
https://soundcloud.com/g-g-s

.:: MR. MYRO
https://www.facebook.com/mirkometak.matanovic
https://soundcloud.com/miro-mataniovic

.: RANCHIE
https://www.facebook.com/blaz.rancigaj
https://soundcloud.com/rannci

:: VSTOPNINA ::
..: do 24h = FREE
.:: po 24h = 3eur
.:: Girls ENTER FOR FREE all night long !!!

:: KONTAKTI ::
..: General info&Table Reservation: info@artemida.si
..: PR&Press&Booking info: kristina@artemida.si
..: Mobile: +38651240363

♥ Welcome ♥

Let's go TECHNO !!!

Jelena Rozga
Klub TOP, Tomšičeva ulica 2, Ljubljana ob 23:00
Jelena Rozga Klubski večer
----------------------------------------------------------------------------

Predprodaja vstopnic na eventimu od 15.9.2014.

----------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=_CPbmy1j49g

http://www.youtube.com/watch?v=Y5e1tYuCOBo

http://www.youtube.com/watch?v=dC3gU9ufcp4

----------------------------------------------------------------------------

info&rezervacije
040 66 88 44
info@topsixclub.si

Delavnice
Intenziv Gnoze- srečanje z Resnico
Ljubljana ob 9:00
Intenziv Gnoze- srečanje z Resnico Tečaj, seminar
V današnjem sodobnem času je Gnostični Intenziv najhitrejši način spoznanja Direktne Izkušnje Resnice o sebi, drugih človeških bitjih, življenju, Bogu...

Kaj je gnoza?

Gnoza ali Razsvetljenje je Direktna Izkušnja Resnice- DIR. To je cilj vseh duhovnih, mističnih in okultnih sistemov in učenj. To je Sveti Gral, Kamen Modrosti, Življenjski Eliksir, Tao, Kvantni Vakuum, Sunjata...Bistvo Gnoze je prenehanje razlike med subjektom in objektom. Od tega trenutka spoznanja je človeško bitje za zmeraj spremenjeno.

Poznamo skupinsko tehniko gnostičnega intenziva in individualno tehniko gnostičnega intenziva-IGI.

Edini namen Intenziva Gnoze je neposredna- direktna izkušnja Resnice, oziroma Gnoze. Včasih posamezniki za njega uporabljajo izraz "razsvetljenje". Ta beseda ima ponavadi prizvok, ki ustvarja napačne asociacije in upanja o doživljanju nečesa kar bi lahko bila "kozmična zavest" ali neko nadčutno ali drugo "nadnaravno" stanje. Direktna izkušnja resnice je najbolj naravno stanje za človeka. Nenormalno je to, ker se moramo danes boriti, da bi ga doživeli. To stanje je ves čas z nami in v nas. Potrebno je odstraniti idejo "da JAZ moram to doseči", ker ta ideja je projicirana nekje v prihodnost in nas drži v napetostii in tenziji. Kako naj bo Gnoza nekaj takega, kar še ni prisotno in morebiti nekoč bo. Če obstaja ideja, da je Gnoza stanje, ki ga je potrebno šele doseči, je to stanje podvrženo iluziji časa, materije in prostora in to stanje pride in ponovno odide. Gnoza je večna in nespremenljiva, vse kar pride in gre pa je minljivo in večno in to nismo mi. Ona je vseskozi z nami, ta trenutek, ves čas, zmeraj je bila in zmeraj je…V mnogih knjigah so opisane izkušnje "razsvetljenih" ljudi, vse avtoritete na tem področju pa opisujejo glavno lastnost Direktne Izkušnje Resnice-DIR. V njej ni razlike med objektom in subjektom.

O Gnozi je nemogoče govoriti ali jo točno opisati. Razlog je v tem, ker je Gnoza direktna Izkušnja Resnice, medtem ko je celotno naše življenje zgrajeno na indirektnih izkušnjah. Do trenutka, ko se prične formirati Ego ali Jaz, je zavest otroka potopljena v neidentificiranem oceanu enosti. Od takrat naprej pa so vse izkušnje, ki jih doživlja v življenju indirektne. To so razne čutne, emocionalne, intelektualne, parapsihološke, in celo spiritualne izkušnje. Glavna značilnost indirektnih izkušenj je, da v njih obstaja razlika med subjektom in objektom. V osnovi je ta razlika med subjektom in objektom, ki ločuje človeka od vsega obstoječega, iluzorna. Ampak dokler se na javi direktna zavest o tej iluzornosti je ona boleče prisotna v človeku. Trenutek izginotja te iluzije je trenutek doživetja Gnoze, ki je po svoji naravi Direktna Izkušnja Resnice.

Direktna izkušnja resnice je naš edini cilj, ki ga imamo na intenzivu.

Vsak drugi cilj na intenzivu je napačen. Nekateri ljudje doživijo na intenzivu globok občutek ljubezni…ljubezen pride in gre…naš cilj je DIR ( direktna izkušnja resnice)

Včasih se pri nekaterih, ponavadi bolj redko, zgodijo fenomeni kot so telepatija, prekognicija, videnje aure…naš cilj niso te izkušnje…naš cilj je DIR.

Nekateri udeleženci, ki imajo psihične težave, slišijo od ljudi, ki so bili pred njimi na intenzivu, da so ti problemi izginili ali so se ublažili…naš cilj ni, da bi se bolje počutili, naš cilj je DIR.

DIR se imenuje različno v mnogih sistemih duhovnega razvoja. V budizmu je to nirvana, v jogi samadhi, v zenu kensho (plitka izkušnja) in satori (globoka izkušnja). DIR, ki ga ljudje doživijo na Intenzivu Gnoze je ponavadi bolj plitko kot v doživljanju le tega v klasičnih sistemih ob dolgoletnih meditacijah. DIR nam pokaže na mogoče globlje stopnje, ki nekega dne čakajo posameznika v njegovem duhovnem razvoju.

V samem Intenzivu uporabljamo osnovno vprašanje: "Kdo sem jaz?", kasneje se dodajo še druga vprašanja kot so: Kaj sem jaz? Kaj je drugo človeško bitje? Kaj je življenje?

Za udeležbo na Intenzivu ni potrebno nobeno predznanje ali katerokoli drugo znanje. Edino, kar je potrebno je iskren namen, da v času Intenziva narediš vse, kar je v tvoji moči, da doživiš DIR. Če so te te besede nagovorile in čutiš klic resnice si na Intenzivu dobrodošel.Zgodovinski razvoj tehnike Razsvetljenja

V "starejših" časih je delo na sebi in iskanje Razsvetljenja zahtevalo popolno posvečenost celotnega življenja temu cilju; prekinitev povezav z vsakodnevnim življenjem, z družino, popolno opuščanje ciljev in ambicij posameznika. Najboljši primer je Buda. On je dosegel Razsvetljenje po osmih letih vztrajne in neprekinjene meditacije v osami. Njegovo Razsvetljenje je bilo popolno, dosegel je Direktno Izkušnjo Resnice- DIR o sebi, drugih ljudeh, življenje, o vsemu...

Mnogo let kasneje je nastala Rinzai šola Zena. Ona je odkrila, da je lažje doseči DIR na enem posebnem delu realnosti kot pa na celem življenju. Tako so njihovi učenci meditirali na posebne Koane ali na določena vprašanja in njihove Gnostične izkušnje so bile ožje, in na ta način so hitreje dosegali Razsvetljenje. V tradicionalni mistični šoli niso obračali pozornost na čas, ki je potreben, da se doživi Gnoza ali Razsvetljenje, za katerega so menili, da je iluzija in ni igral pomembnejše vloge. Toda za nas, ljudi- 21. stoletja je čas, da bi dosegli Direktno Izkušnja Resnice zelo pomemben.

Tako je Charles Berner v sredini 20. stoletja združil tehniko meditacije in komunikacije. Odkril je, da ljudje delajo učinkoviteje v parih, kakor posamično. Dve človeški bitji bi tako izmenično meditirali in komunicirali ena z drugo. Sam zaključek je enostaven. Ko se dela v parih, imamo dve zavesti nasproti ene podzavesti. Kasneje se je odkrilo, da je najučinkovitejša kombinacija meditacije in komunikacije, zato, ker se na ta način najhitreje praznijo vsebine zavesti.

V časih bivše skupne države je bil Intenziv Razsvetljenja zelo razširjen in prakticirali so se mnogi več dnevni Intenzivi, najpogosteje 3-dnevni, tudi 7-dnevni ,bilo je celo nekaj 14-dnevnih in 21-dnevnih intenzivov. Ti intenzivi so od posameznika zahtevali mnoge napore, toda nagrade so bile vredne tega. Okoli 30% ljudi je ponavadi imelo Gnostično Izkušnjo, izkušnjo neposrednega uvida. Veliko ljudi je po Intenzivih spremenilo svoje življenje na bolje in začelo svojo duhovno pot.

Živorad Mihajlović Slavinski je prenesel tehniko Intenziva Razsvetljenja v naše kraje in na tem delu sveta je bilo v 80-ih in 90-ih letih največ mojstrov Intenzivov Razsvetljenja na celem svetu. Veliko posameznikov je na ta način začelo svojo duhovno pot. Slavinski se je dogovoril z Bernerjem, da, če bo prišel do novih uvidov in sprememb tehnike, se bo s tem spremenilo tudi samo ime Intenziva Razsvetljenja. Tako je nastal Gnostični Intenziv, s katerim je je skrajšal potreben čas za dosego DIR in po njegovih besedah je Gnostični Intenziv najučinkovitejša in najhitrejša metoda za doseganja DIR v kratkem času. Gnostični Intenziv tako traja samo en dan in okoli 80-90 % udeležencev doseže Direktno Izkušnjo Resnice.

S prakso Gnostičnega Intenziva ni potrebno ljudem ničesar menjati v svojih življenjih. Ni potrebno, da gredo v samostane, v jame na Himalajah ali kakšne druge organizacije. Po Intenzivu živijo tako kot prej. S pomembno razliko. Oni so sedaj veliko bolj zavestni SEBE, svojih potreb in potencialov, drugih ljudi in življenja na sploh...

Gnoza vam bo omogočila, da vam bo življenje postalo potovanje k ljubezni, izpolnitvi, kreativnosti in miru. Svoje odločitve boste sprejemali sami in ne pod vplivom nevidnih dilem, katerih se ne zavedate. Tehnika Gnostičnega Intenziva vam bo omogočila, da doživite Direktno Izkušnjo Resnice na vprašanje Kdo sem jaz?, Kaj sem jaz?, Kaj je drugo človeško bitje? v samo enem dnevu. Udeležencem, ki so se že večkrat udeležili Intenziva Gnoze, bo omogočalo prehod v Stabilno Stanje Zavesti- Meuno. Odločitev je v vas samih.

V Intenziv Gnoze se dodaja učenje Advaite Vedante, ene najstarejših duhovnih poti. Dodatno so vključena učenja velikih mojstrov in razsvetljenih učiteljev: Ramana Maharshi, Robert Adams, Nisargadatta MaharajKdor misli o mesecih, vzgaja travo.

Kdor misli o letih, vzgaja drevesa.

Kdor misli o stoletjih, ustvarja svetišča.

Kdor misli o večnosti, išče Resnico.Osho: "Nemogoče je imeti rad druge, če ne poznaš sebe. Kaj ti pomaga ljubezen, če ne veš kdo si ti? "

Ramana Maharshi: "Da bi dosegli srečo, ki je tvoje naravno stanje in katero vsak dan doživljaš v stanju globokega spanja brez sanj, ko uma ni, moraš spoznati sebe. Če želiš spoznati sebe je glavno orodje v iskanju le tega, v obliki vprašanja "Kdo sem Jaz?"

Ramana Maharshi: "Pravijo, da umiram...pa vendar nikamor ne grem...le kam naj grem, Jaz sem tukaj...""Občuti svojo realnost, v tišini, miru, kjer ni uma, ni misli, ni besed...Kdo si potem?. Ti samo si. JAZ sem. JAZ sem. Jaz nisem to. Jaz nisem tisto. Jaz sem. Jaz sem ta, ki je zmeraj bil. Jaz sem ta, ki zmeraj bo. Jaz sem to, JAZ sem."Intenziv Gnoze se lahko opravlja individualno ali skupinsko v Ljubljani, oziroma kjerkoli drugje v Sloveniji (vse možnosti so stvar dogovora).Intenziv Gnoze se bo odvijal v soboto 25.10.2014 od 10:00 do 15:00 ure v Ljubljani.

Več o tem na http://peat.webs.com/aktualno.htmZa vse informacije in prijave sem vam na voljo na tel: 041/967-359 ali preko e-pošte

spiritualna.tehnologija@gmail.com

Nakit - mreža
Neubergerjeva 9, Ljubljana ob 9:00
Nakit - mreža Delavnica
Na 3-urni delavnici se boste naučili napredne tehnike izdelave nakita iz žice. Izdelali bomo mrežo, ki jo boste lahko uporabili pri izdelavi različnih elementov nakita. Več o delavnici na http://www.ustvarjalnisvet.si/ustvarjalne-delavnice/ljubljana

Access Bars® delavnica - Ljubljana
Joy center, Jalnova 70, Ljubljana ob 9:00
Access Bars® delavnica - Ljubljana Delavnica
Si predstavljate, da bi v polnosti začeli izkoriščati vaš potencial in vse v življenju ustvarjati z lahkoto - odnose, kariero,denar, telo...? Si predstavljate, da bi začeli uživati v svoji koži, v svojem življenju, da bi bili vi in vaše življenje lahkotno in sproščeno? Kdaj ste se nazadnje tako počutili?

Ali veste, da vam vse to lahko prinese preprost, nežen in negovalen tretman, imenovan Access Bars®? Pri Access Bars® tretmanu z rahlim dotikom 32 točk na glavi na učinkovit in preprost način sprostimo vse, kar nam ne dovoljuje in nas omejuje pri tem, da bi v življenju z lahkoto prejemali.

V barsih, ki se jih tekom tretmana dotaknemo, je shranjen električni naboj, ki se je tekom tisočletij nabral v našem energetskem sistemu v zvezi z našimi razmišljanji in prepričanji o denarju, zdravljenju, miru, umirjenosti, kreativnosti, kontroli, staranju, telesu, seksualnosti, sanjah in upanju, obliki in strukturi, času in prostoru, radosti in žalosti, manifestiranju in skrivnostih vesolja. Ta naboj nam preprečuje, da bi videli več možnosti zase in za svoje življenje. En Access Bars® tretman lahko odpravi od 5.000 – 10.000 let omejitev povezanih z določenim barom, ki se ga dotaknemo na glavi.

Z Access Bars® pobrišemo vse nekoristne "datoteke", ki se nahajajo v našem umu in nam omejujejo, da bi v življenju videli več možnosti. Po tretmanu se začnemo bolj zavedati sebe, svojega telesa in vsega okoli nas. Bolj postanemo prisotni v svojem življenju, naša preteklost pa se v prihodnost ne projecira na enak način. Dejansko spremenimo verjetnost naših možnosti v prihodnosti.

Access Bars® je prva stopnja v Access Consciousness™, ki nam daje možnost, da spremenimo vse, kar v našem življenju ne deluje.

Gary Douglas, ustanovitelj Access Consiousness, pravi: "Po Access Bars® tretmanu se boste v najslabšem primeru počutili, kot da ste pravkar bili na izvrstni masaži. V najboljšem pa se bo vaše življenje spremenilo v nekaj veliko večjega od tega, kar ste si kdaj predstavljali."

Delavnica Access Bars® je namenjena VSEM, ki želijo vse v svojem življenju ustvarjati z lahkoto. Vsem, ki vedo, da je v življenju mogoče nekaj več. Zavedanje vključuje vse in ne izključuje nikogar.

Med delavnico boste dvakrat dajali in dvakrat prejemali BARS tretman.

Po delavnici ste certificirani praktik Access Bars® in lahko takoj začnete izvajati Access Bars® tretmane. Kakšen doprinos je to lahko vam, vašim bližnjim in svetu?

Vodja delavnice: Barbara Mali, Access Bars® BF
Datum delavnice: sobota, 25.10.2014 od 9. - 17. ure
Lokacija delavnice: Joy Center, Jalnova 70, Ljubljana

Cena delavnice: 125 EUR
Otroci do 15. leta:brezplačno v spremstvu odrasle osebe, ki se udeleži delavnice (navedite ob prijavi, če pride z vami še otrok)
Otroci od 15. - 18. leta in vsi, ki delavnico ponavljate: polovična cena, 60 EUR

V ceno delavnice sta vključena priročnik in prigrizek.

Udobno se oblecite, zraven prinesite odejo, vzglavnik, copate in prenosno masažno mizo, če jo imate.

Obvezne prijave na barbara@uresnicisvojesanje.si. Za več informacij o delavnici pišite na moj e-mail ali pokličite 051 815 999.

Veselim se srečanja z vami,

Barbara

Denar in Obilje
Dunajska cesta, Ljubljana ob 9:00
Denar in Obilje Delavnica
Program:

1. Življenjska področja.
2. Kaj je Obilje.
3. Kaj je Denar.
4. Sprejemanje življenjskih situacij.
5. Kako škodljivo misel/sliko/občutek spremeniti v svojo korist.
6. Odprava blokad in omejujočih programov glede denarja in obilja.
7. Manifestacija želene realnosti.
8. Uglasitev želje z energijo ustvarjanja.
9. Zakon privlačnosti.
10. Zakon privlačnosti – kdaj deluje in kdaj ne (kako deluje).
11. Trening uma za obilje.
12. Uspešni ljudje imajo cilje.
13. Kako pripraviti sebe in stanovanje za obilje.
14. Prikličite denar v svoj dom.
15. Ostalo.

Dvodnevna delavnica denar in obilje je namenjena vsem, ki si želijo preseči omejitve glede denarja in obilja. Naučili se boste skrivnosti manifestacije in kako pritegniti denar in obilje v vaše življenje.

Pogoj za obisk delavnice: Želim premik v življenju.

Priporočene teme za branje na forumu Pesem duše: Denar, Manifestacija

Delavnico vodi: Zoran Zavor.

Kje: Ljubljana

Kdaj: sobota 25.10.2014, 9.00-17.00 in nedelja 26.10.2014, 9.00-16.00.

Delavnica temelji na znanjih: Karmična diagnostika, Theta Healing in Zakon privlačnosti.

Vesolje pravi, da ima viška obilja, da ima dovolj za vse, toliko kot ima sreče, zadovoljstva – toliko je tudi materialnih stvari.
Se splača verjeti vesolju ali omejeni zavesti?

Več: www.pesem-duse.com
Prijave in informacije: pesem.duse@gmail.com (v primeru da nimate E-maila na Tel.: 070-788-788)

Delavnica z Bonom Barškom – Tehnike za obvladovanje energijskih nihanj
OŠ Rihard Jakopič, Derčeva ulica 1, Ljubljana ob 9:00
Delavnica z Bonom Barškom – Tehnike za obvladovanje energijskih nihanj Delavnica
Delavnica z Bonom Barškom – Tehnike za obvladovanje energijskih nihanj

Društvo Magičnost gibanja vabi na posebno delavnico z naslovom "Tehnike za obvladovanje energijskih nihanj", ki jo vodi Bono Baršek, avtor knjižne uspešnice Resnice življenja.

Delavnica bo v soboto, 25. oktobra 2014 od 9. do 12. ure, v telovadnici OŠ Riharda Jakopiča, Derčeva ulica 1, Ljubljana.

Serijo predavanj na temo energijskih sprememb Bono Baršek nadaljuje s posebnimi delavnicami, kjer se boste lahko naučili tehnik za obvladovanje energijskih nihanj.

Že mnogo let se učimo in pripravljamo na spremembe. Te so zdaj tu. Obvladujemo jih lahko le na en način – z zavedanjem.

Več informacij:
http://www.magicnost-gibanja.si/index.php?option=com_content&view=article&id=330&lang=sl

Za delavnico potrebujete ležalko, manjšo odejo, udobno športno opremo in pijačo.
Prispevek za delavnico je 25 evrov.

Prijave zbira:
Klara Dev, klara.dev6@gmail.com, 040 33 16 99
www.magicnost-gibanja.si

Dvodnevna delavnica risanja mandal - 25. in 26.10.2014
LPP, Celovška 160 (pri Slovenija avto), Šiška, Ljubljana ob 9:00
Dvodnevna delavnica risanja mandal - 25. in 26.10.2014 Delavnica
Skladnost in uravnovešena oblika, moč, ki se prebija iz središča mandale, navdušuje vsakega ustvarjalca ali opazovalca in ga spodbuja, naj poišče lastno središče. Risanje mandal na podlagi svete geometrije ustvarja v nas mir, povezanost z lastnim bitjem, širi zavest, obenem pa dopušča fantaziji prosto pot.

Risali bomo v soboto, dne 25. in nedeljo, dne 26. oktobra 2014. Delavnica se prične v obeh dneh ob 09.00 uri in zaključil ob 17.00 uri. Naučili se bomo osnov risanja mandal in različnih tehnik barvanja.

Cena dvodnevne delavnice je za zaposlene 130,00 EUR, za dijake, študente, nezaposlene in upokojence 110,00 EUR. V ceno niso vključeni stroški prehrane in bivanja.

Kraj: Ljubljana - Šiška, Brilejeva

Dobrodošli v krog ustvarjalnih duš.

Predhodne prijave prosim na Email: irenajarc7@hotmail.com

GSM 031 670 392

Predava Irena Jarc, prof. ped.

http://www.mandala.si

Umetniško ustvarjanje, Irena Jarc, s.p. Trnovče 16, 1225 Lukovica

Zimska nega
Dolenjska cesta 318 (SBS), Lavrica ob 9:00
Zimska nega Delavnica
Dogodek je razprodan. <br>Resnično naravna nega je izjemnega pomena, saj se kar ca. 60% snovi, ki jih na kožo nanesemo vnaša direktno v naše telo.

Vsebina delavnice:
- Spoznavanje osnovnih stanj kože in posebnosti letnega obdobja
- Izdelava kozmetičnih izdelkov v domačem okolju (higiena, roki uporabe)
- Spoznavanje naravnih sestavin s katerimi bomo delali (masla, olja, rastline, gline ipd.)
- Osnove aromaterapije in uporaba v kozmetiki (katera eterična olja in hidrolate izbrati)
- Informacije o možnostih nakupa ustreznih sestavin in embalaže
- Kaj lahko pripravimo sami doma?
- Kaj uporabiti glede na tip kože, stanje kože in druge posebnosti
- Aktivne učinkovine
- Praktična izdelava: vlažilno negovalni tonik
- Praktična izdelava: obrazna maska (razlike med hranilnimi, revitalizacijskimi, čistilnimi ipd.)
- Praktična izdelava: hranilno negovalno mazilo za ustnice (tudi za razpokane, poškodovane)
- Praktična izdelava: bogato maslo za telo (50ml)
- Praktična izdelava: hranilno zaščitna krema (50ml)

Kaj prejmete:
Vsak udeleženec prejme pisno gradivo z opisom sestavin, postopkom izdelave in recepti. Glede na tip in stanje kože si tudi vsak izdela 5 lastnih izdelkov za takojšnje domače razvajanje.
Poskrbljeno bo za tople napitke.

Kje: Dolenjska cesta 318, Ljubljana Lavrica
Kdaj: sobota, 25.10.2014 ob 9 do 14
Cena: 59 eur
Organizator: Bogastvo Travnika, Maja Rožac Mihovec s.p.
Kontakt: 040 414 682, bogastvo.travnika@gmail.com, www.bogastvo-travnika.si

Knjigoveška delavnica
Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki ob 9:30
Knjigoveška delavnica Delavnica
Udeleženci ustvarjalnice boste pod strokovnim vodstvom Valerije Kranjec uvodoma spoznali različne osnovne in pomožne knjigoveške materiale. Nato se boste seznanili z različnimi knjižnimi vezavami, postopki priprav v knjigoveštvu in preizkusili praktična znanja, ki so pomembna za zasnovo in izvedbo knjige.
Delavnica je namenjena najširši publiki, starejši od 15 let.
Cena delavnice je 36,00 €/osebo in poteka 4 ure. V ceno delavnice je vključen tudi ves material, ki ga udeleženci potrebujejo. Delavnico izvaja Valerija Kranjec, ki prihaja iz Srednje medijske in grafične šole.

Na delavnico se prijavite najkasneje štiri delovne dni pred posameznim terminom preko telefona 01/750 66 72, 041/957 146 ali elektronske pošte programi@tms.si. Prijava je potrjena s plačilom celotnega zneska tri delovne dni pred izvedbo delavnice.
V kolikor se delavnice ne bose udeležili, vam denar vrnemo, če smo o tem obveščeni dva delovna dneva pred izvedbo delavnice. Muzej si pridružuje pravico, da denarja ne vrne v primeru nepravočasne odpovedi. V primeru premalo prijav, se denar vrne udeležencu delavnice.
TR 0110-0603-0377-610, sklic 00 1200-xxxxxxxx(datum delavnic-03012014)

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6, 1353 Borovnica
Odpiralni čas:
torek–petek: 8h–16h (jul. in avg.: 10h–18h)
sobota: 9h–17h
nedelje in prazniki: 10h–18h
E: info@tms.si
S: www.tms.si
T: 01 750 66 70

Naravna kozmetika: jesenska Gušter Copra
Ul. bratov Komel 20, Ljubljana, Kmetija Ježek ob 10:00
Naravna kozmetika: jesenska Gušter Copra Delavnica
Enodnevna intenzivna delavnica izdelave 100% naravne kozmetike, kjer bo vsak udeleženec sam pripravil svoje masažno olje, zimsko kremo, mazilo za ustnice, oljni parfum in dišečo sol.

Se želite v enem dnevu naučiti osnov naravne kozmetike in aromaterapije? Za dišeči hišni laboratorij zadostuje le nekaj kvalitetnih materialov kot so hladno stisnjena olja, eterična olja, čebelji vosek, morska sol, glina, čaji, očiščeni lončki in stekleničke. Marsikaj od tega imate najbrž vedno doma.

Naj Gušter Copra odžene dvome in podpre prve korake v novo dimenzijo življenja. Gušter Copra je bila ustvarjena z namenom, da se v enem zgoščenem dnevu srečate z najpomembnejšimi tehnikami in materiali aromakozmetike. Tako se boste lažje odločili, katero področje vas posebej privlači (nega, higiena, parfumeristika, zdravljenje, zeliščarstvo, itd.). Kajti, pripravite se: raziskovanju potem ne bo več konca.

Tematika delavnice:
-Razlikovanje med konvencionalno, naravno in "naravno" kozmetiko
-Delovanje kože, čiščenje in nega, odpravljanje težav
-Hladno stisnjena olja in masla, hidrolati, voski, gline
-Najprimernejša eterična olja za nanos na kožo ter varno doziranje
-Različne tehnike priprave kozmetike
-Higienski pogoji, neobhodne potrebščine in rok trajanja
-Izbor in nakup kvalitetnih sestavin
-Izdelava individualnih receptur

Izdelki, ki jih boste pripravili posebej zase (ali za kako ljubo osebo) in jih odnesli s seboj: masažno olje, zimska krema, mazilo za ustnice, oljni parfum, dišeča sol. Večina sestavin na delavnici je iz ekološke pridelave, ker tako podpiramo okolju prijazno kmetovanje. Poleg skripte in izdelkov boste prejeli tudi Potrdilo o opravljenem izobraževanju. Vabljeni tako začetniki kot tudi tisti, ki že imate nekaj izkušenj in radovednih vprašanj.

Termin: sobota 25. oktober 2014 od 10h do 19h
Trajanje: 9 h (vmes bo enourni odmor za kosilo)
Lokacija: Kmetija Ježek, Ljubljana
Velikost skupine: 5-10 udeležencev
Prispevek: 90 € (vključuje vse materiale in izdelke, ki jih boste naredili, obsežno skripto in vegansko kosilo)

Poseben popust: V primeru, da se udeležite paketa delavnic Gušter Copra (sobota 25.10.2014) in Eterična olja in hidrolati (nedelja 26.10.2014), ste upravičeni do 10% popusta. Delavnici se odlično dopolnjujeta, kar pomeni, da se boste v enem dišečem vikendu naučili zelo veliko o aromaterapiji in naravni negi kože.
Prijave: do četrtka 23.2014 na ana@sola-aromaterapije.si ali na 040 641 712.

Mentorica bo Ana Ličina, odlična poznavalka naravnih sestavin in zagovornica planetu prijaznega življenjskega sloga.

"Delavnice so mi ostale v prijetnem spominu, ne le zaradi znanja in veščin, ki smo ga dobile, temveč tudi precej na račun prijetnega vzdušja in druženja z dobro razpoloženimi podobno mislečimi "sošolkami". Ker ima Ana bogate osebne izkušnje in tudi široko znanje o naravni kozmetiki in aromaterapiji, nas je zelo uspešno in v sproščenem vzdušju naučila koristnih stvari. Pri podajanju znanja in učenju veščin je pokazala oseben pristop, po katerem je moč začutiti, da res živi to kar uči in je pri stvari s srcem. Tako smo individuialno res pridobile kar največ. Izdelke, ki sem si jih zmešala na delavnicah, uporabljam z velikim zadovoljstvom v luči tega, da sem naredila dober korak za svoje zdravje in prispevala k ohranjanju narave. Pa še dišijo tako, da me vedno ovijejo v sproščenost in pocrkljajo, mmm :) Delavnice toplo priporočam vsem, ki jih zanima narava, lepota in/ali zdravje."
Alenka, zobozdravnica

www.sola-aromaterapije.si

Shiatsu - začetni tečaj
Lila center, Kogovškova 12, Ljubljana ob 10:00
Shiatsu - začetni tečaj Tečaj, seminar
♥ Kaj je shiatsu?

Shiatsu je starodavna masažna tehnika, ki se je razvila na Japonskem in sloni na tradicionalni kitajski medicini. Je celosten pogled na človeka in njegovo povezanost z vesoljem. Izvaja se na tleh, prejemnik tretmaja je oblečen v udobna oblačila.

♥ Komu je tečaj namenjen?

Udeležite se tečaja, če
- bi radi spoznali modrost vašega telesa,
- vas zanima sistem meridianov in akupresurne točke,
- bi radi z dotikom pomagali sebi in drugim,
- vas zanima naravno zdravljenje,
- bi radi shiatsu izvajali kot dopolnilo tehnikam, ki jih že izvajate,
- se radi osebno in duhovno razvijate.
Vabljeni, če ste sami ali v dvoje.

♥ Kaj boste s tečajem pridobili?

Shiatsu vam bo odprl vrata v nov svet. Poglobili boste stik s svojim telesom, spoznali osnove tradicionalne kitajske medicine, dva dni uživali v masažah drugih udeležencev, spoznali zdravilne moči, ki so v vas, se naučili, kako jih aktivirati in še mnogo več.

♥ Kdaj in kje bo tečaj potekal?

Tečaj bo potekal v prijetnih prostorih v Ljubljani, v Lila centru na Kogovškovi ulici 12.
25. in 26. oktobra, vsak dan od 10. do 18. ure.
Za napitke in prigrizke med odmori bo poskrbljeno, vmes bo čas za kosilo, ki si ga organizirate sami (v bližini je nekaj možnosti), lahko pa si hrano tudi prinesete s seboj.

♥ Kdo vodi tečaj?

Tečaj vodi Darja Cerkvenik, prof. defektologije, shiatsu terapevtka, refleksoterapevtka, NLP coach praktik, certificirana izvajalka metode EFT.
Shiatsu izvaja že 20 let, ima opravljeno šolanje po 4-letnem program Shiatsu School of England.

♥ Napotki za udeležence

Da vam bo udobno, s seboj prinesite podlogo (armafleks) in manjšo odejo ali večjo brisačo. Nohti na rokah naj bodo kratki. Oblečeni bodite v udobna oblačila.

♥ Potrdilo

Po končanem tečaju prejmete potrdilo.

♥ Kotizacija

Kotizacija za tečaj je 170 €. Če se prijavite in plačate do vključno 10. oktobra 2014, je kotizacija 150 €.

♥ Kako se prijavite?
Pišite na: darja@taisa.si

♥ Vas zanima več?

Obiščite spletno stran www.taisa.si ali pokličite na 031 505 788.

Metka Lebar: Delavnica Access Foundation/Level 1 v slovenščini!
Ljubljana ob 10:00
Metka Lebar: Delavnica Access Foundation/Level 1 v slovenščini! Delavnica

Bi radi spremenili svoje življenje? Hrepenite po nečem večjem, lepšem, globljem? Bi radi končno lažje zadihali in zaživeli z večjo lahkoto?
Ste morda opazili, da vas obstoječa realnost ne podpira prav zares? Da se vedno težje prilagajate razmeram, ki se vam zdijo nesmiselne? Ste se odločili, da boste našli ključ do novih možnosti in priložnosti, ki vam bo omogočil, da boste zaživeli in uresničili svoje potenciale ter v svoje življenje vnesli radost, lahkotnost in izpolnjenost?

Access Consciousness® je ime za zbirko praktičnih tehnik in orodij, ki vam lahko pomagajo bolje delovati v svetu, kot ga poznamo in ga celo preseči. Če na življenje pogledamo z drugačnega zornega kota, nenadoma odkrijemo, da ga lahko spremenimo in da to ni tako težko, kot smo mislili. Vse, kar nas je omejevalo, je bilo pomanjkanje zavedanja, da imamo vedno izbiro. Če bi ponovno izbirali, kaj bi izbrali?

  

Na Accessovem temeljnem tečaju  (FOUNDATION) boste začeli prepoznavati, kako ste s svojim načinom razmišljanja in naučenimi prepričanji nezavedno ustvarjali omejitve v svojem življenju. Z drugačnim pogledom in izjemno učinkovitimi Accessovimi orodji lahko to spremenite in ustvarite lepše, prijetnejše, bogatejše in bolj izpolnjeno in radostno življenje. Ko spremenite temelje svojega mišljenja in delovanja in namesto iskanja odgovorov, sklepov, pričakovanj in projekcij postavljate vprašanja, delate izbire, prepoznavate možnosti in ste pripravljeni sprejemati in prispevati k celoti, vas bo življenje presenetilo s čudeži. Ste jih pripravljeni sprejeti? Ste pripravljeni na popolno prenovo svojega življenja?

Trajanje: 2 dni

Pogoj za udeležbo je opravljen tečaj Access Bars

Cena tečaja za Slovenijo je 350 EUR

 

Accessov tečaj prve ravni (Level I) nadgradi in poglobi vsebine temeljnega tečaja in se po navadi izvaja skupaj z njim ali mu sledi v kratkem časovnem obdobju. Oba tečaja sta pogoj za udeležbo na vseh naprednih Accessovih tečajih in delavnicah. Na tečaju 1. ravni začenjamo razumevati, kaj pomeni resnično ustvarjati svoje življenje. Ta tečaj vam prinaša še večje zavedanje sebe kot neskončnega bitja, ki ima na voljo neskončne izbire. Odkrili boste, kaj vse je še mogoče in sami sebe presenetili s svojimi sposobnostmi. Kako bi bilo, če bi lahko s popolno lahkoto generirali vse, kar bi izbrali - zase, za vse in za naš prečudoviti planet? 

Trajanje: 2 dni

Pogoj za udeležbo: opravljen tečaj Access Bars in Access temeljni tečaj (Foundation)


Cena tečaja za Slovenijo je 350 EUR

Tečaje vodi METKA LEBAR, Access Consciousness Certified Facilitator ter Access bars in Body Process Facilitator

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

info@smisel.si

www.smisel.si


 

Brezplačno predavanje in uvod v delavnico intuitivne masaže
Podrožniška 3 v Rožni dolini pri ŠN, Ljubljana ob 10:00
Brezplačno predavanje in uvod v delavnico intuitivne masaže Delavnica
Intuitivna masaža ni "kar nekaj" in tudi ni "povsod - po neosončenih trikotnikih od bikink" kot bi marsikdo pomislil. Je pa za razliko od zelo "tehničnih" masaž, ki jih po navadi učijo na takih delavnicah, zelo sproščena in zato toliko bolj posvečena in "narejena po koži" vsakega posameznika. Za razliko od klasičnih masaž "po tekočem traku" se tukaj masira počasi, globoko, z občutkom in empatijo, zato to ni samo gnetenje mišic, ampak je tudi sproščanje uma in čustev ter učenje masažnih tehnik, ki jih ne učijo drugje. Taka masaža izboljšuje medsebojne odnose, je najboljši antidepresiv in meditacija v alfa stanju. Zakaj toliko teorije? Zato, da:
- posamezniki ali partnerji spoznajo pomembnost masaž in crkljanja, da se spoznajo z intuitivno masažo kjer je empatija pomembnejša od tehnike in, da se doma ne izgovarjajo več "Te ne bom masiral, ker ne znam!",
- se spozna Oksitocin - hormon ljubezni, zaupanja, povezovanja in hormon, ki pospešuje dojenje, celjenje fizičnih in čustvenih ran, pomaga pri regeneraciji mišic po treningih ter deluje protistresno,
- se začne bolj zavestno uporabljati čutila za božanje,
- se začne izvajati masaže za uravnoteženje leve in desne možganske poloble, da bosta polobli, oziroma čustva - intuicija in razum delovali bolj usklajeno,
- se spomni na najlažji in najbolj prijeten način "preventive" in "kurative", oziroma reševanje morebitnih težav v partnerskih odnosih s pomočjo dotika,
- se lahko s pomočjo dotika in masaž v vsakdanjem življenju deluje bolj umirjeno in sproščeno.
Brezplačno Powerpoint predavanje, za katerega pa je OBVEZNA PRIJAVA, je hkrati uvod v delavnico (max 8 udeležencev), ki se nadaljuje ob 12:00. Med odmorom so na voljo darilni boni s 33% popustom. Vodi: Dobrin Tavčar, maser z 20-letnimi izkušnjami.
Prijave: 041772876, dobrin.masaze@gmail.com, www.masaže.com/delavnice, CHIPY d.o.o., Podrožniška 3, Ljubljana.
Ljubljana.

Delavnice intuitivne masaže vsako zadnjo soboto v mesecu od 10h do 19h
Podrožniška 3 v Rožni dolini pri ŠN, Ljubljana ob 10:00
Delavnice intuitivne masaže vsako zadnjo soboto v mesecu od 10h do 19h Delavnica
Na delavnici lahko osvojite posebne tehnike in masažne prijeme, ki dobro sproščajo tako mišične kot psihofizične napetosti. Med masažo se nam sprošča hormon oksitocin za občutek ljubezni, zaupanja, predanosti in nevrotransmiterja serotonin za občutek sreče ter dopamin, ki nam poživi krvni obtok, presnovo in spodbuja mišljenje. Za razliko od klasičnih masaž tu ni glavni poudarek na tehniki in tu ni dragih "patentiranih" tehnik zdravljenja z mednarodno verificiranimi učitelji. Važnejša je intuicija, empatija, dobra drža maserja, da se ne utrudi, zaupanje vase, razumevanje kaj se dogaja s klientom, odprtost in sprejemanje različnosti, raziskovanje, zato so delavnice namenjene tako začetnikom (ni važno predznanje) kot izkušenim maserjem (tega ne učijo na običajnih tečajih) in partnerjem, saj so odlične za izboljšanje odnosov in odtujenosti.
V ceno 70€ (56€ za nezaposlene in 2x56€ za zakonce) je všteta 7 urna delavnica:
- 3 ure masaže od masažnega partnerja/-ke, ki pride z vami ali pa ga/jo srečate na delavnici,
- 3 ure izvajanja masaže na partnerju/-ki pod vodstvom Dobrina,
- 1 uro vaj iz komunikacije, samomasaže, pogovora-izmenjave izkušenj, e-skripta
Ob doplačilu 15€ dobite še razlago dveh slik aure narejenih s Kirlianovo kamero. Prvi posnetek je pred in drugi po masaži!
Poleg delavnic so po dogovoru na voljo privatne učne ure dobrih partnerskih masaž in seveda tudi običajne masaže posamično – brez partnerja. Delavnice vodi maser z dvajsetletnimi izkušnjami Dobrin Tavčar.
Sledila bo tudi nadaljevalna delavnica (masaža na boku in kako se masira nosečnice, vaje proti ishiasu, vulkanski kamni, ventuze, protibolečinske terapije z aparatom Diadens, masaže športnikov, …)
Prijave in navodila: dobrin.masaze@gmail.com, Skype: dobrin.tavcar, 041 772 876. Ali bi www.masaže.com/delavnice še koga zanimalo? Organizator: CHIPY d.o.o. Podrožniška 3 LJ, TR: SI56 0600 0005 8209 320, DDV zavezanec.

Mainichi no undō (Japonska joga)
Dunajska cesta 102, Ljubljana ob 10:00
Mainichi no undō (Japonska joga) Tečaj, seminar
Datum dogodka: 29.11.2014 / Prijave: do zapolnitve mest

Mainichi no undō (slovensko: dnevna vaja) je pester in dinamičen qigong (japonsko: kikō), ki ima svoje korenine na kitajskem, formalizacijo in obliko, v kateri jo poznamo, pa je dobil na Japonskem. Na seminarju se bomo seznanili s tradicijo in osnovnimi principi tovrstnih dihalno-energijskih gibalnih praks ter s teoretično podlago tradicionalne kitajske medicine. Skozi like vaje mainichi no undo nas bo spremljala razlaga o pravilni izvedbi s pojasnili o zdravilnih učinkih posameznih elementov glede na tradicionalno kitajsko medicino.

Več na: www.108.si/?page=seminar_20141129_mainichi_no_undo

Glina za vikend
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 11:00
Glina za vikend Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami ročnega oblikovanja bomo raziskovali svoje zmožnosti in odkrivali svoj in glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Preko igralnega modula raziskujemo svojo ustvarjalnost, iskrimo domišljijo in raztegujemo prstke. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk!

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

SOBOTNA VRTALNICA - Vrtenje na lončarskem vretenu za otroke in družine
Lončarski atelje SEM (vhod skozi kavarno SEM), Metelkova 2, 1000 Ljubljana ob 11:00
SOBOTNA VRTALNICA - Vrtenje na lončarskem vretenu za otroke in družine Otroška delavnica
Z različnimi tehnikami oblikovanja bomo raziskovali svoje zmožnosti in odkrivali svoj in glineni potencial. Igranje z glino je v prvem planu :-) Preko igralnega modula raziskujemo svojo ustvarjalnost, iskrimo domišljijo in razmigujemo prstke. Vabljeni otroci, mladostniki in odrasli posamezniki. Odličen čas za družine, da skupaj ustvarjajo in se zabavajo. Pridite na obisk!

Vabljeni tudi, da spremljate utrinke in napovedi dogodkov na Facebook profilu: www.facebook.com/pages/Igra-v-gliniPlay-in-clay/516511908387426?ref=hl

Karate toitsu-do za odrasle začetnike / Pri nas začetek ni težak.
Dunajska cesta 102, Ljubljana ob 19:00
Karate toitsu-do za odrasle začetnike / Pri nas začetek ni težak. Športna vadba
Za prijavo in rezervacijo mesta na vadbi izpolnite prijavnico. http://www.karate.si/?page=vpis
Pričetek vadbe: oktober 2014

Karate toitsu-do je program redne vadbe za odrasle, v katerem se sinergično prepletajo tradicionalna izročila shito-ryu karateja z veščinami dihalno-meditacijskih tehnik in urjenja v notranji življenjski energiji - Ki.

Borilne veščine gojimo na netekmovalen način s poudarkom na usklajevanju uma in telesa ter celostnem razvoju posameznika.

Več na: www.karate.si

Ostalo

Vsebino zagotavlja napovednik.com
Pregled dogodkov in prireditev za odrasle in otroke

Fotogalerija
Vladimir Putin v Srbiji

Ruski predsednik Vladimir Putin je v Srbiji, kjer se bo ob strogih varnostnih ukrepih mudil okoli šest ur. Udeležil se bo vojaške parade in pogovarjal s srbskim državnim vrhom.