TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
28. 1. 2016,
0.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Poljska Željko Babić

Četrtek, 28. 1. 2016, 0.18

8 let

Hrvaški selektor po senzacionalni zmagi: To je čudež iz Medžugorja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hrvaški rokometaši so si z neverjetno igro in zmago nad gostitelji Poljaki priigrali polfinalno vstopnico na evropskem prvenstvu. Za finale se bodo pomerili s Španijo.

Kako bliskovito se lahko stvari obrnejo. Na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom je selektor hrvaške reprezentance Željko Babić v Kopru zaskrbljeno strmel predse, a vseeno potrpežljivo odgovarjal na novinarska vprašanja, čeprav je Slovenija njegovo ekipo premagala za kar 15 golov.

Na šesti tekmi evropskega prvenstva, odločilni za polfinale, pa je skoraj že odpisana Hrvaška odigrala neverjetno tekmo. Proti gostiteljem evropskega prvenstva je potrebovala zmago za 11 golov, slavila pa je s kar 37:23. Nagrada je sladka – polfinale. Proti Špancem.

"Moram povedati, kar čutim. To je čudež iz Medžugorja. Mislim točno tako, kot sem rekel. Hvala Jezusu in njegovemu prijatelju Zlatku (verjetno Horvatu, op. a.). Naj mi Jezus oprosti mojo slabo vero. Lepo je zmagati. Kdo ve, kaj se je zgodilo s Poljaki? Mi smo se dobro psihološko pripravili, imeli dobrega vratarja, imeli dober ritem, to je šport. V čudež nisem verjel, v vsakem primeru pa sem želel zmagati," je po srečanju še v vrtincu čustev za televizijo RTL dejal Babić.

Dva polfinalista iz "slovenske" skupine

Hrvati so vodili že za 17 golov, Manuel Štrlek je imel strel 11/11, "Jezusov prijatelj" Horvat 5/6, skupaj so dala hrvaška krila kar 20 golov. Poljaki so kljub bučni navijaški spodbudi očitno klecnili pod bremenom domačega prvenstva. Igrali bodo "le" za sedmo mesto, Hrvati pa v polfinalu s Španijo.

Drugega finalista bo dala bitka med Nemčijo in Norveško, ki je premagala Francijo. Čeprav to ni opravičilo za slabo igro na zadnji tekmi, pa je dejstvo, da sta se iz "slovenske" skupine C v polfinale zavihteli kar dve reprezentanci. Tudi Španija, ki so jo imeli Slovenci tako rekoč na kolenih.

Ne spreglejte