TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2009,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 12. 2009, 10.27

8 let

Japti ugotovil 17 konkurenčnih prednosti Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Japti je opravila sektorsko analizo slovenskega gospodarstva in konkurenčnih prednosti Slovenije, v kateri je ugotovila, da ima Slovenija 17 konkurenčnih prednosti.

Slovenija je po analizi Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije (Japti) zanimiva lokacija za tuje neposredne investicije, ponuja tudi investicijske priložnosti. Vzpostavitev podjetja v Sloveniji odpira vrata na največji svetovni trg Omenjena sektorska analiza je pokazala, da vzpostavitev podjetja v Sloveniji odpira vrata na največji svetovni trg, saj je Slovenija odlično povezana z gospodarsko pomembnimi evropskimi regijami, slovensko gospodarstvo je visoko izvozno naravnano, informacijska družba se hitro razvija, zagotovljena je visoka kakovost življenja in visoka stopnja zaščite investitorjev.

Slovenija kot odskočna deska za Jugovzhodno Evropo Na podlagi konkurenčnih prednosti Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije je bilo identificiranih osem investicijskih priložnosti za tuje investitorje. Tako je lahko Slovenija lokacija proizvodnje za regionalne trge in globalni trg, za testno proizvodnjo in trženje, odskočna deska za Jugovzhodno Evropo, mesto za lociranje regionalnih central, storitvenih, distribucijskih in logističnih centrov.

Priložnost širitve storitvenega sektorja Poleg tega Slovenija ponuja priložnost širitve storitvenega sektorja, sodeluje v zaključni fazi nacionalne privatizacije in konsolidacije lastništva, ponuja ugodno okolje za tehnološko napredne projekte, na voljo so tudi obsežni infrastrukturni projekti.

Tuje investitorje zanima tudi proizvodnja kemikalij in kemičnih izdelkov Analiza je še pokazala, da tuje investitorje najbolj zanima proizvodnja živil in pijač, proizvodnja kemikalij in kemičnih izdelkov ter farmacevtskih surovin, proizvodnja izdelkov iz gume in plastičnih mas, proizvodnja kovinskih izdelkov ter proizvodnja električnih naprav.

Ne spreglejte