Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 11. 2008,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 11. 2008, 16.44

8 let

"Če bo Šrot prodal Mercator tujcem, se lahko izseli iz Slovenije"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če bo direktor Pivovarne Laško prodal Mercator, se lahko po mnenju mariborskega župana Franca Kanglerja izseli iz Slovenije.

Kot je povedal v pogovoru za Reporter, si sam kot lastnik tega ne bi upal privoščiti. Če z Mercatorjevih polic pade slovensko blago, potem takemu človeku po njegovih besedah ne preostane drugega, kot da gre iz Slovenije. "Večer mora ostati v mariborskem okrilju" Po mnenju mariborskega župana je namreč preveč družin in ljudi vezanih na Mercatorjeve prodajne police. Kot je prepričan, pa je pomembno tudi, da v slovenski lasti ostane mariborski Večer. "Ne zanima me, ali je to levi ali desni časopis, mora pa ostati v mariborskem okrilju, v naši regiji," je dejal. Kangler je bil presenečen, ko se je Šrot razkril kot pravi lastnik poštnega nabiralnika Kolonel. "Drugo vprašanje pa je, kdo vse mu je to omogočil. Tisti, ki smo zbirali podpise, gotovo ne, prav tako tudi ne tisti, ki podpiramo nacionalne interese," je poudaril.

Po besedah mariborskega župana so tako imenovani tajkuni na svoj račun prišli med zadnjo vlado. "Predsednik vlade je imel vse možnosti, da bi to ustavil," je povedal. Kot je prepričan, je tajkune naredila ta oblast, "jim prodala Mercator in jim pomagala priti do tega premoženja".

Kangler: Šrot prej povezan z SDS kot pa z SLS Zatrdil je, da SLS ni v nobeni bližini s Pivovarno Laško in Boškom Šrotom. Kot je dejal, je Boška Šrota s SLS želel povezati "lider na desnici". Prepričan je, da se s tem dela krivica predsedniku SLS. "Gre samo za krvno sorodstvo, ker sta brata, drugih povezav pa ni. Prej bi morali Boška Šrota povezati z Janševo SDS kot pa s SLS," je povedal. Meni, da je Bojan Šrot zelo dober predsednik SLS.

Na vprašanje, kaj je Janševa vlada pozabila narediti za Maribor, je Kangler odvrnil, da nič. "Lahko sem do Janeza Janše kritičen, njegovi vladi pa moram tu dati veliko priznanje. To, kar so naredili za Maribor, ni naredila nobena vlada," je poudaril. Meni tudi, da je "žalostno in je nacionalna sramota, da ima Pahor toliko ministrov z ljubljanske univerze". Za Kanglerja je to prva napaka Boruta Pahorja, "saj je pokazal, kak slab odnos ima do mariborske univerze".

Ne spreglejte