TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2009,
14.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 5. 2009, 14.13

8 let, 1 mesec

Stavkajoči v Steklarski novi naj bi vendarle sprejeli predlog Kada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik Konfederacije novih sindikatov Neodvisnost Drago Lombar je po srečanju s stavkajočimi iz Steklarske nove povedal, da so se delavci le odločili sprejeti predlog Kapitalske družbe.

Stavka se bo sicer v podjetju nadaljevala, dokler ne bodo delavci na svojih transakcijskih računih prejeli obljubljeno minimalno plačo s strani Kapitalske družbe (Kad), ki jim je na račun prekinitve stavke pripravljena izplačati minimalno plačo oz. okrog 500 evrov.

Celjsko okrožno sodišče bo odločalo o uvedbi stečaja Lombar pričakuje, da bo v Steklarsko novo kmalu prišel tudi stečajni upravitelj, saj bo celjsko okrožno sodišče v četrtek dopoldne odločalo o uvedbi stečaja v podjetje. Po prihodu stečajnega upravitelja pa bodo delavcem vročene pogodbe o prekinitvi delovnega razmerja. Na vprašanje, zakaj je stavkovni odbor, ki je že zavrnil predlog Kada, spremenil svoje mnenje, je Lombar pojasnil, da sam stavkovni odbor o tem ne more odločati.

Stavka se je začela zaradi neizplačane plače Stavka 190 delavcev v Steklarski novi se je pričela v torek, zanjo so se zaposleni odločili, ker niso prejeli aprilske plače, povračila za potne stroške in niti poplačila prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje.

Stečajni upravitelj naj bi bil Štefan Rola iz Maribora Po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve naj bi bil za stečajnega upravitelja imenovan Štefan Rola iz Maribora, ki je za STA povedal, da o tem še ne ve nič. Dodal je, da bo v primeru imenovanja za stečajnega upravitelja, najprej pregledal stanje v podjetju in potem delo nadaljeval skladno z zakonodajo.

Rok za prijavo terjatev upnikov naj bi potekel 21. avgusta Predlog za stečajni postopek je bil vložen v četrtek, dan kasneje pa je celjsko okrožno sodišče vodstvo Steklarske nove, ki se sooča z večmilijonsko izgubo, pozvalo k dopolnitvi vloge, kar je podjetje storilo v ponedeljek. Rok za prijavo terjatev upnikov naj bi bil do 21. avgusta letos.

Ne spreglejte