Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 2. 2014,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 2. 2014, 15.47

8 let

V nedeljo začetek kolesarske sezone v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnja sezona kolesarskih dirk v Sloveniji se bo s prvo enodnevno dirko za veliko nagrado Izole - Butan plina (1.2) začela v nedeljo. Kdo bo Slovenec s prvo zmago v sezoni?

Kolesarski zvezi Slovenije, ki je organizator 142 kilometrov dolge dirke, je uspelo pripraviti dirko druge kategorije, katere štart in cilj bosta na Trgu republike v Izoli. Na dirki bodo nastopili kolesarji vseh treh slovenskih ekip. Poleg kolesarjev ekip Adria Mobil in Radenska bodo na štartu tudi kolesarji Save. Ekipi Adria Mobil in Radenska imata tudi v letošnji sezoni kontinentalno licenco, medtem ko je Sava letos po dolgih letih brez omenjene licence. Trenutno je na dirko prijavljenih 22 ekip iz desetih držav: Slovenije (3), Avstrije (6), Hrvaške (3), Italije (4), Rusije (1), Japonske (1), Irske (1), Madžarske (1), Azerbajdžana (1) in Srbije (1). Trenutno je prijavljenih 169 kolesarjev, ki prihajajo iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije, Rusije, Japonske, Irske, Madžarske, Srbije, Južne Afrike, Romunije, Švedske, Ukrajine, Velike Britanije, Belgije, Češke, Slovaške, Nemčije, Avstralije, Finske, Francije in Švice. Najmočnejše ekipe na dirki so glede na fiktivno lestvico Mednarodne kolesarske zveze ekipe Adria Mobil, Synergy Baku Cycling Project in Meridiana Kamen.

"Med posamezniki je glede na lanske rezultate prvo ime zagotovo Matej Mugerli, sledita pa Radoslav Rogina (oba Adria Mobil) in Luka Pibernik (Radenska). Kolesarji slovenskih klubov bodo verjetno tudi najbolj motivirani na domačem terenu. Sicer pa bo razplet zaradi prve izvedbe dirke na tej trasi precej nepredvidljiv. Proga je selektivna in tehnično precej zahtevna, predvsem glede na dejstvo, da gre za terminsko zelo zgodnjo dirko, tako rekoč sredi pripravljalnega obdobja. Dvakrat vzpon na Gračišče oziroma Sveti Anton v prvem delu dirke in trije finalni krogi v Izoli z vzponom na Jagodje (Belveder) bodo zagotovo opravili precejšnjo selekcijo, zato lahko pričakujemo obračun najboljših na zaključnih krogih v Izoli in morda šprint manjše skupine za zmago," je za Sportal povedal Martin Hvastija.

Ne spreglejte