Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2013,
14.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2013, 14.00

8 let

V Pakistanu prepovedali Black Ops II in MOH: Warfighter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Popularni strelski igri so umaknili iz vseh pakistanskih prodajaln, saj so se lastniki trgovin pritožili, da njihovo državo prikazujeta kot valilnico terorizma.

Vse izvode iger Call of Duty: Black Ops II in Medal of Honor: Warfighter so včeraj odpoklicali iz trgovinskih polic pakistanskih igričarskih in računalniških trgovin, po tem, ko je pakistansko združenje trgovcev in proizvajalcev CD-jev, DVD-jev in avdiokaset (APCDACTM) pozvalo k bojkotu obeh naslovov. Sodeč po njihovi uradni izjavi, se že od nekdaj zavzemajo proti tovrstnim tipom filmov in iger, trgovcem, ki ne mislijo upoštevati odpoklica, pa so zagrozili z ostrimi sankcijami. Po mnenju združenja omenjeni igri proti Pakistanu nastopata zlonamerno in rušita narodno enotnost in svetost.

Zarota zahoda? Predsednik združenja Saleem Memon se je odločil izdati umik, ker je prejel številna pritožbena pisma glede "sporne" vsebine iger. Obe namreč vsebujeta nekaj sekvenc, ki se odvijajo na pakistanskih tleh in prikazujejo državo kot ogrožajoč faktor svobodi in demokraciji (o svobodi in neodvisnosti v sodobnih demokratičnih družbah bi se dalo še diskutirati).

Anonimni pakistanski obrambni uradnik pa je šel v svojem razmišljanju celo v še večjo skrajnost, saj je prepričan, da gre tako pri Black Ops II kot pri Warfighterju za zaroto zahodnega sveta in psihološko vojno, s katero želijo svetovno mladino okužiti z negativno miselnostjo proti Pakistanu. Verjame, da sta igri ameriški poizkus pranja možganov in nagovarjanja Pakistancev, da živijo v propadli državi, ki služi le še podpiranju ter produciranju teroristov.

Založnika iger, Activision in EA, se na ostre besede za zdaj še nista odzvala.

Ne spreglejte