Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
15. 12. 2009,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 15. 12. 2009, 11.35

8 let

WFC turnir: "restart" jeklenih pesti

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanski Tivoli bo v nedeljo, 20. decembra, po osmih mesecih premora ponovno gostil najbolj prvinski turnir borilnih veščin WFC – World Freefight Challenge.

Organizator turnirja Zlatko Mahnič je v Ljubljano spet uspel pripeljati atraktivne borce in sestaviti 10 dvobojev, v ospredju katerih niso pravila, temveč surova moč, pogum in spretnost ter kreativnost borcev. V "restartu" ali ponovnem zagonu tokratnega turnirja bo dvoboj večera bitka za nadvlado na MMA sceni v srednji kategoriji. Moči bosta pomerila Bruno Carvalho iz Brazilije in Jean Lenogue iz Francije. Ljubitelji borilnih veščin si nedvomno lahko veliko obetate tudi od dvoboja "neporavnanih računov", kjer bosta v ring stopila najboljši slovenski borec v kategoriji K-1 Miran Fabjan in Hrvat Nikola Božić. Fabjan in Božić sta oba željna borbe, saj je med njima še kako svež spomin na borbo v Umagu, kjer je bil Božić diskvalificiran, ker je Fabjana udaril po končani rundi. V omenjenem dvoboju je zlasti Božić imel veliko povedati o Fabjanovih nešportnih udarcih v mednožje, ki naj bi odločili bitko. V Ljubljani bosta oba borca v ring zagotovo prišla z veliko željo razčistiti dilemo o tem, kdo je boljši.

Slovenski Rocky, kot smo po zadnjem turnirju WFC poimenovali neustrašnega Fabjana, ki slovi po svojem izjemnem "middle-kicku" in levem kolenu, pa svojemu nasprotniku sporoča: "Na 'polno' udariti človeka v obraz, to mi je v ringu nekaj najlepšega. Da je človek pripravljen, da se bori, da vidiš tisti strah v očeh. Pri Nikoli sem videl ta strah v zadnji rundi, ko sem šel naprej. Je gledal, hodil nazaj in ni vedel, kaj bi naredil. Naj se fant umiri, naj trenira … on je že enkrat izgubil proti meni, zato naj bo tiho, počaka na borbo, in če me 'fightu' premaga, potem naj govori. Do takrat pa mora biti tiho." Seveda pa tudi hrvaški borec Nikola Božić vse prej kot v tišini napoveduje izid dvoboja: "Razbil ga bom, nihče več nima možnosti, da me premaga!"

V WFC gladiatorsko areno pa v nedeljo prihajajo še: Nandor Guelmino (Avstrija), Andreas "Big Daddy" Kraniotakes (Greece), Marko Drmonjič (Slovenija), Marcelo Lopez (Brazilija), Miša Bačulov (Srbija), Grigor Aschugbabjan (Armenija), Igor Budimir (Slovenija), Srdjan Špirk (Hrvaška), Srdjan Sekulić (Srbija), Pascal Krauss (Nemčija), Dorian Pridal (Avstrija), Ivan Mussardo (Italija), Žiga Forščak (Slovenija), Ahmet Yalbirdak (Turčija), Dino Kusič (Hrvaška) in Aleksandar Radosavljević (Srbija).

Kakšen tip borilnega turnirja je WFC?

Turnir WFC je slovensko licenčno tekmovanje, registrirano v sklopu borilne veščine MMA (Mix Martial Arts), ki velja za najvznemirljivejši in zelo realističen borilni šport. MMA združuje kreativno in adrenalinsko mešanico različnih borilnih veščin, v kateri se največkrat pojavljajo brazilski jiu-jitsu, boks, muay thai, wrestling … Turnir WFC gledalcu vsekakor ponuja najbolj atraktivne in prvinske borbe, kjer v ospredju niso pravila, temveč surova moč, spretnost in kreativnost borcev, ki se srečajo v ringu.

V globalnem svetu, zlasti v Aziji, Severni in Južni Ameriki, so tovrstni turnirji stalnica v ponudbi športnih tekmovanj in posledično tudi izjemno priljubljeni tako med gledalci kot tudi pokrovitelji. V Evropi pa prav serija WCF turnirjev uspešno utira pot tej zvrsti borilnih veščin na evropsko športno sceno. Organizator turnirja WFC Ljubljana obljublja izjemen spektakel, saj ima tekmovanje serije WFC izjemno močno podporo svetovne MMA organizacije, kar pomeni, da se bodo 20. decembra v Hali Tivoli predstavili zares vrhunski borci.

WFC je izbral in izbira najboljše profesionalce iz vseh segmentov in ostale privržence borilnih veščin z vsega sveta, z namenom ohraniti borilni šport na najvišjem možnem nivoju in hkrati pomagati ustvarjati nove zvezde globalnih ringov.

Ne spreglejte