Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2011,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 4. 8. 2011, 8.25

8 let

Nesrečni Romeo je Juliji prestrelil roko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nadaljevalo se je sojenje 33-letnemu hrvaškemu državljanu Rašidu Zahiroviću, ki je obtožen poskusa uboja svoje žene.

Zakonca priznavata, da sta se 22. septembra lani v stanovanju v Ljubljani hudo sprla. Rašid naj bi svoji ženi Đuliani grozil, da jo bo ubil, menda zato, ker je zahtevala ločitev od njega. Đuliana je spakirala in poklicala taksi, vendar domov v Zagreb, kamor je bila namenjena, ni prišla.

Kot je včeraj povedal nekdanji taksist Uroš Š., se mu je na dolenjski avtocesti "na rit prilepil" voznik. Na avtocestnem odseku med Ivančno Gorico in Bičem se je nato odvila prava drama. "Ženska je začela vpiti," je dejal in priznal, da je ustavil, ker se je ustrašil. Zaradi dogodkov, ki so sledili, Uroš Š. danes ne vozi več taksija.

Ženi je prestrelil roko ... Ustavil je tudi zasledovalec. Rašid je ženo zvlekel iz taksija in med zakoncema se je začel spopad. Zahirovića, ki je ženi prestrelil desno roko, obtožba bremeni poskusa uboja iz koristoljubja, ker naj bi se poskušal dokopati do 170 tisoč evrov, ki jih je nekaj dni pred tem nakazal na račun Đulianinega podjetja. Obtožen je tudi povzročitve splošne nevarnosti, saj naj bi ustrelil še v tla, blizu taksista.

Za obdolženim, sicer starim znancem organov pregona, se je nato za nekaj časa izgubila vsaka sled. Pa tudi za denarjem, ki ga je pobral z računa ženinega podjetja in ga prenakazal. Po več mesecih iskanja so Zahirovića na podlagi mednarodne tiralice menda prijeli v cenenem hotelu na obrobju Pariza. Z njim je bila tudi Đuliana.

... ona pa mu je v zameno oprostila grehe Zahirović je v zagovoru dejal, da je taksiju sledil, ker je želel, da se žena vrne domov. Dogajanje na cesti je zanj le splet neugodnih okoliščin, pištola naj bi se sprožila po nesreči, medtem ko je ženo pobiral s tal, ker je padala. Denar, pravi, ni imel zveze s prepirom, dolgoval ga je tretji osebi, kar je na sodišču potrdila tudi njegova žena, čeprav je prej trdila drugače.

Oškodovanka je zdaj, ko sta z Rašidom znova zaljubljena, na sodišču demantirala marsikaj, kar je povedala v preiskavi. Takrat naj bi ga želela zgolj prizadeti, očitno pa se ne zaveda, da je sprožila mednarodno policijsko akcijo ...

Tožilka bo razmislila o nadaljnjih ukrepih Đuliana je priznala, da si je nekatere navedbe preprosto izmislila. Po dveh operacijah zaradi strelne rane, je tako rekoč takoj prebegnila k možu v Francijo, zdi se, da brez vednosti hrvaških kriminalistov, ki so jo varovali zaradi groženj s smrtjo. "Pokesal se je, žal mu je za to, kar je storil. Prepričana sem, da ni vedel, kaj počne, če ne bi bil pijan in pod vplivom mamil, tega ne bi storil," meni Đuliana.

Tožilke Manje Prezelj, ki je, mimogrede, v prvi polovici lanskega leta priskrbela štirim najbolj problematičnim članom družine Strojan dovolj dokazov za obsodbo – prej jih namreč več let sodni mlini niso strli – oškodovanka z novo zgodbo ni prepričala. "S svojimi izjavami v preiskavi ste zavajali policijo, tožilstvo in sodišče," je dejala Prezljeva in Đuliani obljubila, da bo razmislila o nadaljnjih ukrepih. Sojenje se nadaljuje danes.

Ne spreglejte