Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
18. 8. 2012,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barcelona Real Madrid

Sobota, 18. 8. 2012, 20.24

8 let

Barçin Vilanova: Upam, da osvojimo vse

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velikana španskega nogometa, Barcelona in Real Madrid, začenjata novo bitko za špansko lovoriko. Novi trener katalonskega ponosa Tito Vilanova sporoča, da želijo zmagati in osvojiti vse.

Branilec naslova Real Madrid bo sezono španske Primere divison odprl v nedeljo ob 19.00, ko v derbiju uvodnega kroga gosti Valencio. Ti so bili lani tretjeuvrščeni, a so za Realom zaostali kar 39 točk. Prvaki zaenkrat še niso podpisali res odmevne okrepitve, celo prestop Luke Modrića utegne pasti v vodo. Valencia je izgubila Jordija Albo. Ta je odšel v Barcelono, ki je spomladi po treh zaporednih naslovih prvaka Primero končala na drugem mestu - devet točk za galaktiki. V ponedeljek v njihove vrste prihaja vezist Alex Song. Zanj so Arsenalu odšteli 19 milijonov evrov. Podpisal bo petletno pogodbo, v kateri bo izstopna klavzula 80 milijonov. Za ponos Katalonije bo še večja okrepitev napadalec David Villa, ki se počasi vrača po zlomu noge. Zdi se, da bosta Real in Barcelona še enkrat več dominirala na španskih zelenicah (morda tudi na evropskih). Tudi njih v prvem krogu čaka težak nasprotnik - Real Sociedad (ob 21.00). Tako za ene kot za druge pridejo v poštev le lovorike.

Največja sprememba je nov obraz na klopi Barcelone. Pravzaprav ni nov, je le v novi vlogi. Pepa Guardiolo, ki je Katalonce popeljal do 14 lovorik, je zamenjal njegov dober prijatelj in pomočnik Tito Vilanova. Dvainštiridesetletnik pravi, da že res, da je prišlo do trenerske zamenjave, a ni prišlo do spremembe filozofije. "Upam, da osvojimo vse. Imamo ekipo, ki lahko zmaga vsako tekmo. Barcelona je v zadnjih letih postala navajena, da osvaja vse," je na zadnji novinarski konferenci pred prvo tekmo samozavestno zatrjeval Vilanova. "Še naprej bomo igrali enako atraktiven in napadalen nogomet, tako kot si želijo naši navijači. Ne spreminja se filozofija, le način podajanja napotkov." Villa na prvih tekmah še ne bo igral veliko, dodaja Vilanova, ki ga prvi pravi preizkus čaka sredi tedna - prva tekma španskega superpokala proti Realu, torej prvi od vsaj štirih El Clasicov v sezoni.

Mourinho: Lahko zmagamo vsa tekmovanja

Real je lani s stotimi točkami in 121 zadetki postavil mejnika, ki ju bo težko doseči. A to tudi ni njihov cilj, pred uvodno tekmo poudarja trener Jose Mourinho: "Ne bomo skušali preseči rekordov, želimo le postati prvaki. Vsaka sezona je drugačna in vedno je treba biti ambiciozen. Lani smo dosegli dober nivo igre. Bili smo najboljša ekipa v Evropi." Lige prvakov sicer niso osvojili in to je letos glavni cilj. "Najtežjo sezono La Lige smo osvojili s fantastično igro. Vemo, da lahko to ponovimo in obdržimo enak nivo igre. Če nam to res uspe, smo kandidati, da zmagamo tudi vsa ostala tekmovanja." Portugalski strateg je na sobotni novinarski konferenci še potrdil, da turški vezist Nuri Sahin odhaja na posojo. Kam, še ni jasno.

Ne spreglejte