Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 11. 2008,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 16. 11. 2008, 20.42

8 let

Železarji odločno od prvega sodniškega meta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v 21. krogu lige EBEL premagali VSV iz Beljaka s 4:2 (1:0, 1:1, 2:1).

Petkova zmaga v Innsbrucku je bila za jeseniške hokejiste lepa popotnica pred karavanškim derbijem z Beljačani, dodaten navdih pa so železarjem dali še številni navijači, ki so tokrat lepo napolnili dvorano Podmežakla. Po pričakovanjih je bilo na tribunah jeseniškega hokejskega svetišča tudi kakšnih dvesto pristašev orlov, ki so na Jesenice pripotovali precej oslabljeni.

Za prvo navdušenje poskrbel Pare

Toda na njihove težave se domačini niso kaj prida ozirali, od prvega sodniškega meta so krenili odločno. Že v uvodnih minutah so večkrat nevarno zapretili, Boris Pretnar je v drugi minuti zadel vratnico, za prvo navdušenje med domačimi privrženci pa je poskrbel Jean Philippe Pare, ki se je izmuznil gostujoči obrambi in popeljal hokejiste Acronija v vodstvo. Gosti so svoje priložnosti iskali v protinapadih, a je bil Gaber Glavič zanesljiv, poleg tega pa je tudi obramba delovala zelo dobro, čeprav je dvakrat pustila preveč praznega prostora tekmecem. V prvem delu je bil zelo blizu zadetku še Tomaž Razingar, po filigranski podaji Marcela Rodmana, a je Bernhard Starkbaum njegov strel obranil.

Pozabili na Cavanaugha

Tudi drugi del se je začel podobno kot prvi. Železarji so nanizali nekaj lepih akcij, Robar je zadel prečko, za drugi zadetek pa je poskrbel Žiga Jeglič, ko je odbiti plošček po strelu Sveteta pospravil za Starkbaumov hrbet. Vodstvo z dvema zadetkoma razlike je prineslo še nekaj dodatnega olajšanja v domače vrste, a nekaj nevarnih strelov gostov je bilo opozorilo, da Beljačani še niso rekli zadnje besede. Jeseničanom dve izključitvi na strani gostov nista pomagali, da bi prednost povišali, zato pa je sledila kazen v 37. minuti, ko so domačini pred vrati pozabili na Dana Cavanaugha, ki je poskrbel za znižanje izida.

Hebar orlom pristrigel peruti

V zadnjem delu so se Beljačani prebudili, domačini pa za odtenek popustili, tako da je kazen sledila po dobrih šestih minutah, ko je svoj drugi zadetek dosegel Cavanaugh. Toda na veliko veselje domačih navijačev je Andrej Hebar po imenitni podaji Strömberga orlom nekoliko zaprl krila in pristrigel kremplje.

Končni izid pa je postavil Pare, ki je zadel podobno kot pri prvem golu. Tri minute pred koncem je kri močno zavrela Mickeyu Elicku, ki očitno ni mogel prenesti poraza in se je spravil na Davida Rodmana, oba pa sta morala za štiri minute na kazensko klop.


Utrinki s tekme:













Ne spreglejte