Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 8. 2009,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 8. 2009, 10.59

8 let

Murko: Vsaka tekma je težka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaše Nafte čaka tekma sedmega kroga že danes zvečer ob Kamniški Bistrici, saj bodo gostovali v Domžalah. Nekoliko presenetljivo gre za derbi začelja.

Če je do minulega vikenda kazalo, da se obeta ponovitev lanskega jesenskega dela, ko je Lendava predstavljala neosvojljivo trdnjavo, temu po tekmi z Inteblockom več ni tako. Namreč proti Ljubljančanom so izgubili, pred slabim letom pa so prvi del prvenstva bili na svojem štadionu nepremagani. So pa Naftaši "ohranili" neučinkovitost, prepoceni pa dobivajo tudi zadetke.

"Zagotovo škripa tudi v obrambi, kjer dobivamo preveč zadetkov, v napadu pa jih damo premalo, tako da tu ni velikih posebnosti, ampak pomanjkanje določene koncentracije. Upam, da se bo to v kratkem popravilo in da bomo začeli zmagovati," pravi novinec Tomaž Murko, ki je prišel iz ptujske Labod Drave. In kako se je privadil doslej na novo okolje? "Na novo okolje sem se privadil odlično, soigralci so me tudi sprejeli zelo dobro in tukaj se zelo dobro počutim," pravi 30-letni vratar, ki je nadomestil vrzel po odhodu Stanislava Kuzme na Ciper.

Derbi začelja

Danes zvečer čaka Nafto gostovanje pri nekdanjih državnih prvakih Domžalah, ki so še večje razočaranje začetka prvenstva. Slednji so v šestih tekmah prejeli kar 16 zadetkov, kar znese 2,66 zadetka na tekmo.

Če upoštevamo samo njihove domače obračune, so iztržili le eno točko ob dveh porazih, na drugi strani pa so Lendavčani doslej izgubili vse tri gostovanja, na katerih so prejeli sedem zadetkov ali 2,33 zadetka na tekmo. "Zagotovo, da je določen pritisk, če ne štartaš v prvenstvo dobro, izgubljaš tudi samozavest. Upam, da se bomo iz tega izvlekli in obrnili sebi v prid," meni Murko, ki je na prvoligaški sceni že od svojega osemnajstega leta, ko je debitiral v dresu Maribora.

Bo Nafta prekinila negativni niz na gostovanjih?

Moštvi bosta igrali svojo devetnajsto medsebojno tekmo v prvenstvu, v katerih pa so bili doslej veliko bolj uspešni Domžalčani, ki so dobili deset obračunov, sedemkrat ni bilo zmagovalca, le enkrat pa je zmago slavila Nafta, kar se je zgodilo lani septembra v Lendavi.

Preostale tri medsebojne tekme v sezoni 2008/09 so se končale z neodločenim izidom. Iz tega je razvidno, da Lendavčani še nikoli niso okusili slast zmage na domžalski zelenici, kjer sedemkrat izgubili, dvakrat pa osvojili točko. In kako bo tokrat? "Vsaka tekma je težka. Mi bomo dali vse od sebe, da poskusimo zmagati, na koncu pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," pravi Murko. Zadnjo točko na gostovanjih so "modro-beli" osvojili prav ob Kamniški Bistrici decembra lani, od takrat pa nanizali kar enajst porazov …

Ne spreglejte