Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
7. 11. 2012,
16.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 11. 2012, 16.07

8 let

Latvala in Solberg proti zasebniku – samo še za čast

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fordova tovarniška dirka Jari Latvala in Petter Solberg letos nista požela veliko slave, lahko pa na finalni dirki ohranita vsaj nekaj časti. Premagati morata Madsa Östberga.

Fordova tovarniška aduta Jari-Matti Latvala in Petter Solberg sta imela na reliju Sardinija znova ogromno težav, a sta potencial dirkalnika dokazala s prvim in drugim mestom na "power stagu". Tri tedne kasneje bi rada izvrsten rezultat na celotni dirki. To bo reli Španija v Kataloniji. Uspeh je še toliko bolj pomemben, ker bo M-Sport še zadnjič nastopal s Fordovo tovarniško podporo. Posloviti se želijo z zmago. Letos imajo le dve. Latvala je bil najboljši na Švedskem in v Walesu. Finec se pozimi seli k Volkswagnu, Solberg pa naj bi ostal zvest ekipi, četudi ne bo imela tovarniške podpore. Ford ima že zagotovljeno drugo mesto v moštvenem seštevku, Latvala in Solberg pa se bosta s Fordovim zasebnikom Madsom Östbergom udarila za končno tretje mesto med vozniki. Pred zadnjo dirko je Östberg štiri točke pred Latvalo in 13 pred Solbergom. Na voljo je 28 točk.

Bitka med tremi Skandinavci bo še toliko težja, ker je reli Španija kombinacija asfaltnega in makadamskega relija. V petek se bo večinoma dirkalo na makadamu, v soboto in nedeljo pa na asfaltu, ki Skandinavcem ne ustreza najbolj. "Že dolgo sanjam, da bi zmagal na asfaltnem reliju. Mislim, da je Španija najboljša priložnost," pove 27-letni Latvala, ki je bil lani tu tretji, letos pa je na povsem asfaltnem reliju v Nemčiji osvojil drugo mesto. "A da bi zmagal, bom moral biti v najboljšem položaju po prvem dnevu na makadamu. To bo temelj, da bom lahko nato odpeljal svoja najboljša dneva na asfaltu." Široke katalonske ceste bodo Finčeva prednost ali bolje zaščita, da se mu ne zgodi kakšna večja napaka, ki jih letos ni manjkalo.

Solberg: Bron za tretje mesto bo bonus

Tudi 37-letni Solberg v Španiji še ni zmagal, pa čeprav bo to že njegov enajsti štart na Costi Dauradi.

Najboljši je bil predlani, ko je bil drugi. Po "najboljšem testiranju v sezoni", kot ga je poimenoval, je še dodatno samozavesten. Prejšnji teden je namreč na asfaltu naredil 250 kilometrov. "Testiranja smo opravili zelo dobro, zato sem super samozavesten. Moj cilj je jasen - zmaga. To mi je bolj pomembno kot kolajna za končno tretje mesto. Tretje mesto v točkovanju bi bil le bonus. Zlata kolajna za tukajšnjo zmago bi bila mnogo več vredna." Norvežan se le nekoliko boji "mešanih" brzincev, ko se bosta izmenjavali makadamska in asfaltna podlaga.

Zadnja dirka sezone se s superspecialom začne v četrtek zvečer v Barceloni.

Ne spreglejte