Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
2. 1. 2012,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liga NBA Minnesota Timberwolves Ricky Rubio

Ponedeljek, 2. 1. 2012, 15.58

8 let

Rubio rešitelj Minnesote? Morda pa res!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Evropi nas je bila večina prepričanih, da bo Ricky Rubio v NBA pogorel. Očitno temu ne bo tako! Uvodne štiri tekme je odigral odlično, na nedeljski je Timberwolves popeljal do prve zmage.

Danes 21-letni Ricky Rubio je pred leti veljal za čudežnega dečka španske košarke. A resnici na ljubo nas v zadnjih letih v dresu Barcelone ni pretirano navdušil. Letos je odšel v profesionalno ligo NBA. V Minnesoti so ga sprejeli kot rešitelja franšize, kot tistega, ki jih bo po sedmih letih popeljal v končnico, Target Center se te dni kar trese od vzklikov navijačev: "Ricky, Ricky, MVP, MVP". V Evropi so le redki verjeli, da bo mali košarkar v fizično tako močni ligi, kot je NBA, lahko pustil pečat. A kaže, da smo se tisti, ki nismo verjeli v njegov uspek prek luže zmotili in to moramo zdaj pošteno priznati.

Na prvih štirih tekmah je v povprečju igral 28 minut (začenjal je na klopi) in dosegal v povprečju 9,5 točke, 4,3 skoka in 7,3 asistence. V zadnji četrtini je bil vselej na parketu in postregel z nekaj vrhunskimi akcijami. Vseeno so Minnesota Timberwolves prve tri tekme izgubili. V noči na ponedeljek pa jim je v četrto le uspelo in to proti Dallas Mavericks. Aktualne prvake so premagali z 99:82, Rubio pa je v 26 minutah prispeval 14 točk in sedem podaj (najlepše Rickyjeve akcije s tekme poglejte v spodnjem videu).

Na zadnjem eurobasketu je Ricky Rubio zadel le eno trojko iz 15 poizkusov, po uvodnem tednu lige NBA je z dvema tretjinama zadetih trojk med 15 najboljšimi ostrostrelci lige. Tako mu španski mediji že pišejo hvalospeve. "Ricky med najboljšimi igralci lige NBA," piše MARCA, po zmagi nad Dallasom pa: "Hurikan Ricky je potopil Mavs." Rubio se je tako resno spustil v bitko za naziv novinec leta. V letošnji generaciji novincev nihče posebej ne izstopa, tako da ima ob Kyrieju Irvingu (Cleveland Cavaliers), Kembi Walkerju (Charlotte Bobcats) in Derricku Williamsu (Timberwolves) kar lepe možnosti.

Ne spreglejte